Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Att lära sig göra såser.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
På vägen hem från gymmet idag kunde jag inte låta bli att gå in i en bokaffär och köpa en bok jag såg i fönstret: Myllymäkis Såser. Det är någonting med att laga såser som jag tycker är så himla härligt. Att man helt och hållet går på känsla och smak, att man provar sig fram och kan använda nästan precis vad som helst som man har i skafferiet. Ingen sås blir den andra lik. Det är något fint i det. 
 
Jag behöver bara lära mig lite mer om grunderna så vad passar bättre än en bok fylld av en massa tips och trix gällande att få till den perfekta balansen av sött, salt, surt och beskt. 
 




Förslag på snabbredigeringsprogram?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Häromdagen fotograferade jag choklad på jobbet, till en bild som skulle vara med i en av våra tidningar. Det är roligt att fotografera men jag önskar att jag var bättre på det. Likaså att jag var duktigare på att fixa till bilderna i Photoshop. Jag har lärt mig lite de senaste veckorna men det är fortfarande inte så avancerat, och till bloggen brukar jag inte orka lägga ner så mycket tid på redigering. 
 
Har tidigare använt Snapseed men nu har de tagit bort den tjänsten för datorer och finns endast kvar till iPhone. Riktigt tråkigt, jag gillade deras snabbredigeringsfunktioner. Har någon av er ett annat förslag på en bildredigering som är enkel, effektiv, snabb och strular minimalt? Hade varit kul att testa något nytt. 




Olika sorters godsaker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
16 kommentarer
 
Godaste salladen gjord på avocado, tomat, lök, majs, chili, citron, lime och en massa koriander. 
 
 
 
Dagens godisskål består av en massa braiga sorter från Caramella. Ju fler färger desto bättre! 




Jag ska jobba med NK:s modemagasin!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Äntligen kan jag berätta om det stora projekt jag kommer jobba med från och med nu. Det har fått vänta lite eftersom vi behövde få ut pressreleaser men nu när Resumé har skrivit om det kan jag berätta: 
 
Jag ska vara med och skapa NK:s modemagasin STIL!
 
STIL är ett redaktionellt, högkvalitativt modemagasin som skickas ut till alla NK:s nyckelkunder. Tänk er ett riktigt bra modemagasin som Elle eller Vogue - typ på den nivån är det. Vi kommer göra internationella modejobb, intervjuer med kända personligheter, inspirationssidor, matreportage och en massa andra roliga saker. 
 
Som ni förstår är jag så himla glad och spänd på hur den här hösten kommer bli. Jag tror det kommer bli så himla, himla bra. 
 




Publicerad.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Mina två första jobb är nu publicerade. Det ena är för en barntidning, det andra för Lagerhaus eget inspirationsmagasin. Kanske inte ser så mycket ut för världen men för mig känns det väldigt häftigt att se sitt eget namn i en printad tidning. 

Nu har jag börjat jobba på ett riktigt stort projekt som kommer bli så otroligt, otroligt roligt. Jag känner att det passar helt perfekt. Berätta mer så fort det blir officiellt! 
 




Men jag gillar ju faktiskt vintern.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Bild från förra vintern

Varje morgon när jag går till jobbet nu så påminner jag mig själv om att jag måste köpa halsduk och mössa. För det är riktigt, riktigt kallt ute. Trist att tänka att det ju bara är september och vi har typ sex månader kvar av mörker, kyla och snöblandat regn. 
 
Men jag tycker ändå om hösten och vintern. Det finns något härligt i kontrasten av den råa kylan ute och den inbjudande värmen inne. TV-tittande blir mysigare, sovmorgnar bli mysigare, att stå i köket och laga mat blir mysigare. Det får mig att inse att jag nog ändå trivs allra bäst i ett land som har riktiga årstider. Man lär sig att se det fina i vartenda en av dem. 




Maffigt och färgstarkt från Topshop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Guuud, vad trött jag är nu på morgonen. Igår kväll var vi på NK:s herrkväll och shoppade. Kom hem vid 11 men det borde ju inte göra att jag känner såhär. Förmodligen bara varit en lång vecka. 
 
Tänkte visa halsbandet jag köpte på Topshop i London. Jag har en förkärlek för stora, blaffiga, färgstarka halsband. Även om jag inte använder dem jätteofta tycker jag om att bara titta på dem. Älskar att det glittrar så fint! 
 




En hyllning till grönkålen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Nu vill jag ägna några rader åt att hylla en av världens godaste (och nyttigaste!) grönsaker: grönkål. Jag har återupptäckt det efter att ha varit ifrån det sen jag bodde i New York men igår fanns det färsk, ekologisk grönkål i min matbutik som jag var tvungen att köpa hem. Den ser kanske inte så mycket ut för världen, men OJ vad gott det blir när man det är tillagat. Och fullproppat med vitaminer och antioxidanter är det! 

Det finns lite olika varianter att göra. Man kan ånga kålen, göra krispiga chips av dem i ugnen eller steka med kryddor. Igår gjorde jag sistnämnda med ett väldigt enkelt recept: 
 
Stekt grönkål med chili och vitlök (2 pers)
3-4 stora blad grönkål
2 vitlöksklyftor
en halv chili
olivolja
salt
peppar
(eventuellt en klick smör)
 
1. Ta bort bladen från stjälken. Se till att tvätta dem ordentligt då de ibland kan vara lite jordiga 
 
2. Hacka vitlök och chili
 
3. Värm upp olivolja i en stekpanna och stek vitlöken och chilin i. 
 
4. Tillsätt grönkålen. Salta och peppra och stek i ca 1-2 minuter tills bladen börjar få lite, lite färg. Vill man ge ytterligare en lite rundare smak kan man i slutet tillsätta en klick smör. 
 
5. Ät tillsammans med precis vad du vill. 
 




Prime Burger

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Det gör lite ont i mig att lägga upp såhär kass kvalitet på bilder men jag hann inte ta någon bättre när vi var på Prime Burger häromdagen och åt. Det är andra gången jag besöker stället och den här gången tog jag en San Antonio BBQ Burger tillsammans med cheezy fries. Egentligen borde jag gått dit mer hungrig för jag orkade nästan ingenting men gott var det i alla fall, som vanligt. Och med bara en kvarts gångavstånd från mig är det lite väl farligt tycker jag. Lär bli ett nytt besök inom snar framtid. 




Nytt från Georg Jensen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
39 kommentarer
 
Klockan är kvart i tio på kvällen och jag kom för en kvart sen hem från jobbet. Vi plåtade ett omslag för en av tidningarna och modellen kunde bara på kvällen, så så fick det bli. Men det gjorde ingenting. Vi hade väldigt roligt och bilderna blev jättebra! Nu ska jag lägga mig och kolla Downton Abbey som fotografen berättade började igår. Gud vad jag har längtat. 
 
För övrigt har vi en ny, fin fruktskål hemma. Den är köpt på Georg Jensen-butiken på NK och nu står den på vårt matbord. Lite hysteriskt kanske med de färgade blommorna OCH citrusfrukterna men äsch, vem blir inte glad av lite färg?
 




Mitt nya jobb

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Nu är äntligen den nya hemsidan uppe och därför tänkte jag äntligen berätta om vart jag jobbar. Många av er vet redan om det men nu kan jag vara lite mer officiell. 
 
Jag jobbar på en content marketing-byrå som heter Make Your Mark. Här jobbar vi med redaktionell kommunikation, främst i form av att vi gör magasin och tidningar åt olika varumärken. Bland annat jobbar vi med kunder som Lagerhaus och Kappahl men också med fristående tidningar som SoFo. 

Min roll är som redaktionsassistent, så jag gör lite allt möjligt. Skriver texter, gör intervjuer, fotograferar, planerar nya nummer och en massa annat roligt. För mig är det här ett helt perfekt jobb som kombinerar mina två utbildningar, FIT och Berghs, på bästa sätt. Ni förstår väl att jag är glad! Om några dagar blir en annan stor nyhet officiell, så jag håller er uppdaterade. 
 
Hemsidan hittar ni här: http://makeyourmark.se
Ni kan även följa oss på Facebook och på Instagram som MYM_Stockholm - det är jag som är ansvarig för att lägga upp saker där så jag blir glad om ni följer! 
 
 
 




En liten söndagskaka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Fick ett ryck nu för en stund sen och bestämde mig för att baka en kaka. Egentligen var jag mest sugen på att äta kaksmet om jag ska vara ärlig. Men jag gjorde i alla fall en variant på en tigerkaka, med blåbär, vaniljpulver och chokladbitar från Renée Voltaire. Ångrar nu i efterhand att jag inte struntade i bakpulvret eftersom jag tycker bättre om när kakan blir mer kompakt, som kladdkaka. Men gott söndagsmys till ett glas mjölk med isbitar ändå. 
 




Vildfångad lax.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
För några veckor sen var jag på Östermalmshallen och frågade fiskhandlaren om vildfångad lax. Jag har letat efter det länge eftersom man då får en fisk som inte är matad med en massa foder av misstänkt natur i odlingsbassängerna. Bosse, fiskhandlaren, berättade att vildlax är svårt att få tag på men att han kunde ringa när det fanns inne. 
 
Och igår morse ringde han och berättade att de fått in en lax som han lagt undan till mig. Sprang ner och köpte ett kilo som jag nu har fryst in. Vildlax både smakar godare och känns mer humant ur ett miljöperspektiv. Sen finns det ju lite oro kring vart laxen är fiskad. Östersjölax känns kanske sådär. Men det ska bli roligt att laga lite goda laxrätter i veckan!
 




Huvudvärk och wagyukött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Usch, jag har vaknat upp med världen huvudvärk och ligger nu med en våt trasa på pannan i sängen. Jag önskar att det berodde på de glas vin jag drack igår men tyvärr känner jag att jag håller på att bli förkyld, polyperna gör ont och jag har haft huvudvärk från och till i tre dagar. Inte så roligt, speciellt eftersom jag ska iväg på två fester ikväll och vill vara pigg. 

Vi var förresten på Vassa Eggen häromdagen och åt middag. Gud vad jag älskar den restaurangen!! Verkligen ett säkert kort om ni vill äta riktigt god mat tills ni nästan spricker av mättnad. 





Jaha, så försvann alla bilder från min iPhone.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Värsta huvudvärken fick jag igår kväll. Skulle installera det nya operativsystemet till iPhone och tänkte att ja men det måste ju gå lätt och smidigt. Nähe. Tydligen har jag inte säkerhetskopierat min telefon och när jag satte in den i datorn började den återställa och alla mina bilder från det senaste året försvann. Härligt va? 
 
Så nu har jag ett nytt operativsystem men inga fysiska minnen kvar från min sista termin på Berghs, min resa till New York, all mat jag lagat under året, hela sommaren. Inte riktigt en bra start på helgen. 
 
Jag satt i alla fall igår och sparade ner några av bilderna som jag lagt upp på Instagram. Om någon vet ett grymt sätt att spara ner alla på en och samma gång får ni gärna hojta till! 
 
Alla bilder från min Instagram där jag heter @sofiemarialundberg. 




Invigning av Zara Home

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
En av fördelarna med att jobba med det jag gör är att vi får en massa roliga inbjudningar till diverse pressvisningar och events. Idag var det Zara Home som hade invigning på Birger Jarlsgatan så jag gick förbi efter jobbet.
 
Med ett glas champagne och lite snittar gick jag omkring och tittade i butiken. Fantastiskt fina grejer och riktigt stort också! Kommer defintivt gå dit med Martin en dag och köpa lite fina inredningsprylar hem. I goodiebagen fick vi ett fint doftljus och home fragnance (precis dom som är på bilden längst ner). 





En väldigt-väldigt-väldigt god paj.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Det blev en paj igår, och det är nog den godaste jag gjort so far. Med samma botten som tidigare, med mandelmjöl istället för vanligt, och en fyllning som jag experimenterade fram. Den sjönk ihop lite mer än vad jag hade velat men den goda smaken vägde upp och jag blev uppriktigt ledsen när den tog slut. 
 
MEN ALLTSÅ GUD! Nu när jag satt och skrev receptet kom jag på att jag ju GLÖMDE ÄGGEN i smeten. Inte konstigt att den sjönk ihop. Äsch! Den var fantastiskt god ändå men med ägg blir den ju bättre. 
 
Godaste pajfyllningen med ost, chili och citron
3 dl grädde
3 dl ost
3 ägg 
2 chilis, en röd och en orange
en handfull spenat
några blad basilika
en skvätt citron
salt
peppar
 
1. Riv osten och blanda med grädde och äggen. Hacka grönsakerna och blanda i smeten. Krydda med salt och peppar och avsluta med citronsaft efter smak. 
 
2. Förgrädda pajskalet på 175 grader i 10 minuter
 
3. Ta ut pajen och fyll med smeten. Grädda i ugnen på ca 220 grader i 30-40 minuter tills pajen har fått färg. 




A pile of tea.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
En blandning av rött, svart och grönt te från Bönor & Blad
 
De senaste dagarna har jag fotograferat en del på jobbet för lite olika projekt. Som ni ser ovan har jag fotograferat te (bilden ovan är en som inte ska användas) och idag åkte jag omkring på olika ställen och fotograferade människor som jobbar i butiker. Ovant men roligt! Hoppas att jag kan lära mig lite Photoshop också så att jag kan fixa med bilderna själv. Just nu använder jag nästan bara snabbredigeringsprogrammet Snapseed till alla mina bilder. 




I mitt kylskåp.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Hej hopp. Såhär ser mitt kylskåp ut för tillfället för er som har legat vaken om nätterna och funderat på det. Folk brukar tro att jag har ordning bland mina grejer bara för att jag gillar att laga mat men när det kommer till kylskåpet orkar jag aldrig bry mig om hur det ser ut. När man väl städar blir det bara stökigt direkt ändå, iallafall hos oss. Det är ju bara förvaring eller hur? Jag älskar dock när det är välfyllt, som nu. En massa grönsaker och olika ostar och frukter och kött. Bäst av allt är att typ 95% av innehållet (bortsett från Vitamin Well-flaskorna som jag fick hemskickade) ekologiskt. Det gör mig rätt glad ändå. 




Food interrupted

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Vad händer med maten när måltiden blir avbruten? Konstnärerna Claudia Ficca och David Luciano har gjort en fantasifull fotoserie med middagar som har blivit störda av olika anledningar. Fint tycker jag. 
"Getinginvasion" 

"Brännskada"

"Regnig picknick"

 "Farligt spel" 

"Matkrig" 




Street style på London Fashion Week

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Förra veckan fick jag möjlighet att springa omkring på Somerset House där London Fashion Week var i full gång. Det blev inga visningar den här gången men en liten titt på folk i området. Ibland är det nästan roligare att titta på alla extravaganta/knäppa/galna/snygga outfits än att se de faktiska visningarna. Jag lyckades inte ta några superroliga bilder men äsch, här är dom. 





Frozen yoghurt - inte bättre än glass.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
Läste ett inlägg om frozen yoghurt-varumärken Chillbox och hur de positionerar sig som ett nyttigt alternativ till sötsaker. "Naturligt och nyttigt" är ord de själva använder för att beskriva sin produkt.
 
I själva verket är Chillbox allt annat än naturligt. Man har tagit bort 100% av allt nyttigt fett i yoghurten och bytt ut mot socker, vilket innebär att det blir långt ifrån nyttigt. Ett perfekt exempel på hur marknadsföring kan vilseleda människor och det gör mig så irriterad. 
 
Jag säger inte att man inte kan få njuta av en frozen yoghurt då och då, men det minsta man kan begära är att slippa bli lurad. Och snälla - kan vi en gång för alla sluta tro att "fettsnålt" är något positivt?! Det innebär endast att man har mixtrat med produkten på kemisk väg och tillsatt en massa onödigt socker. 
 
 
 
 




Höstgryta med högrev och bacon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
På hösten är det så himla gott med riktigt mustiga grytor som får koka i timmar på spisen så den här regniga söndagen fick det bli precis det. Gjord på bland annat eko-högrev, eko-bacon, rödvin, eko-buljong och en massa grönsaker och kryddor blev det en helt perfekt middag. 
 
Jag har inget recept att ge er eftersom jag alltid höftar och experimenterar men här kommer några tips. Annars tycker jag att man kan ha i lite vad som helst. Bara man ser till att smaka hela tiden så blir det svårt att misslyckas!  
 
- Använd grönsaker som tål att kokas länge. Rotfrukter och olika sorters lök är alltid bra. 
 
- Bryn högrevet tillsammans med bacon och lök innan du häller på någon vätska. 
 
- Försök att få tag på ekologisk buljong som är utan en massa tillsatser. Jag hade tur som hittade en helt färsk buljong på NK Saluhall
 
- Avsluta med en skvätt citron, en klick smör och lite vinäger. Det höjer smakerna till skyarna, jag lovar! 
 
- Lite grädde i slutet gör grytan lite rundare i smaken 
 




Att rekonstruera ett mästerverk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Det här är den godasta kantarellrätten jag någonsin ätit tror jag. Det var längesen nu, på Vassa Eggen hösten förra året om jag inte minns fel, men jag tänker fortfarande på hur otroligt gott det smakade och hur det fick mig att verkligen öppna upp ögonen för kantareller. 

Så nu tänkte jag att jag måste göra en sån här själv! Men jag har typ ingen aning om vad som var i. Det var någon slags ost, förmodligen västerbottenost, och någon slags gräddig sås i botten av smördegskakan. Jag får experimentera helt enkelt. Och är det någon som har ett grymt recept på något liknande får ni gärna ge mig lite tips! 
To be continued. 




Träningsmani

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Usch, den här veckan har inte varit bra träningsmässigt. Eftersom jag inte har varit hemma har det inte blivit av mer än en gång och då var det ganska ynkligt försök till ett träningspass. När man väl har gjort träningen till en del av vardagen är det så himla lätt att känna ångest så fort man inte hinner med som vanligt. Det är väl inte så hälsosamt egentligen men hellre det än att jag inte har någon motivation alls. 

Nästa vecka har jag bokat in typ fem Performance-pass (det nya Crossfit-liknande passet på SATS). Det kommer ju inte hända, men tre ska jag i alla fall klara av. 
 
 




Fredagsfint.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 




Snart är den här

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
För några månader sen var det såhär vackert utanför mitt sovrumsfönster: 
 
 
 
Och om bara några månader kommer de se ut såhär: 
 
 
Jag vet inte om jag är riktigt beredd på det mörker och kyla som vi oundvikligen kommer drabbas av inom kort. I teorin är det egentligen rätt mysigt med snö och tända ljus, men verkligheten brukar oftast se annorlunda ut med regn och slask och minusgrader. Oh, well. Förhoppningsvis några fina veckor kvar att njuta av. 




Ekologiskt kött hem?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Förra hösten prenumererade vi på Ekolådan, en tjänst som skickar hem ekologiska råvaror direkt till dörren varje vecka. Otroligt smidigt, och spännande eftersom lådan ofta innehöll sådant som man inte själv hade köpt i butik och därmed fick experimentera med. Jag vet inte varför vi egentligen slutade, men tror att det bara rann ut i sanden när annat kom i vägen. Får nog starta en prenumeration igen. 
 
Men hur som helst, jag kom att tänka på att det hade varit fantastiskt om det fanns en motsvarighet för kött. Tänk en ekologisk köttlåda som kommer fullastad med närliggande, ekologiskt kött från olika frigående och lyckliga djur. Men hur mycket jag än googlar hittar jag ingenting som passar. Antingen måste man beställa flera kilo kött per gång och så stor frys har jag helt enkelt inte, eller så leverar de inte till Stockholm. 
 
Alla tips som skulle kunna lösa detta tages tacksamt emot. Och är du sugen på att starta eget får du gärna jobba vidare på denna idé, jag blir din första kund! 




(at) sofiemarialundberg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
De närmsta dagarna är jag lite bortkopplad eftersom jag är på resande fot. Jag uppdaterar därför lite dåligt, men kika in på Instagram @sofiemarialundberg där jag är mer aktiv. Godnatt så länge! 
 
 
 




Bildbomb av burgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag har hittat en ny favoritsida. Innehåller endast hamburgare och skapad av två franska grafiska designers som ägnar varje fredaglunch åt att skapa hamburgerkonst. Ni förstår ju min lycka. 

Ni hittar sidan här: http://fatandfuriousburger.com
 
 
 




Nominerade till Svenska Designpriset

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Företaget jag jobbar för har nu blivit nominerade för två av sina publikationer i prestigefyllda Svenska Designpriset - dels för tidningen Happy som vi gör för Lagerhaus, och dels för tidningen SoFo
 
Jag hade blivit så glad om ni ville gå in och rösta på någon av dem (eller båda två!) så att vi får en chans att vinna priset. Tack snälla söta rara. Röstar gör ni här: http://www.designpriset.se/rostning.php
 
PS. Glöm inte att göra alla fyra stegen, annars räknas inte rösten

PS 2. Jag lovar att jag snart ska berätta lite mer om vart jag jobbar. Nu skyller jag bara på tidsbrist. 
 




Vill du laga mat i diskmaskinen?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
 
Jag läste en intressant artikel i SvD om hur man kan laga mat på ett minst sagt speciellt sätt, nämligen i diskmaskinen. De låga temperaturerna och långa programmen gör att du kan laga allt från ägg till kött och fisk tillsammans med dina smutsiga kaffekoppar om du så vill. Så länge du har maten i en sluten förpackning så kommer den inte bli förstörd av smutsen eller diskmedlet. 
 
Det kommer nog dröja länge innan jag försöker mig på detta. Oavsett hur väl sluten en förpackning är känns det bara fel att laga mat i en maskin som är till för smutsig disk. Men intressant. Vi får väl se hur länge denna "trend", som SvD kallar det, håller i sig. 




Tips för fina tavlor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hej, hoppas ni har en trevlig söndag. Vi har spenderat helgen i Eskilstuna och därför har det varit lite tyst här. Men nu vill jag egentligen bara tips om en himla bra affär om man vill köpa fina tavlor: YellowKorner. De säljer fotografier i olika storlekar och utföranden från diverse konstnärer och fotografer. Vi har själva köpt 4 tavlor där den sista tiden, tre små som sitter i matsalen och en jättestor som vi kommer sätta upp i vardagsrummet.
 
Ett litet tips bara, om ni letar tavlor alltså. 
 
Tavlorna som sitter på väggen i matsalen ser ni längst in.  
En av tavlorna kommer är från serien Motel av Formento  




Behind the scenes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Igår  hade vi en fotografering för ett modejobb i en tidning. Dagen innan var det modellerna, idag ett stilleben. Det var min första plåtning så det var roligt att se hur allt går till. Och hur bra resultatet blir! 
 
Berättar mer när tidningen kommer ut. 
 
 




Humans of New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Jag har ett tips på världens finaste hemsida. Humans of New York heter den. Det är en fotograf som går omkring till människor på gatorna i New York och ställer en eller några korta frågor. Svaren han får är alltid så tänkvärda och man kan sitta i timmar och titta på bilderna och läsa om alla olika människor och deras livsöden. Fantastiskt fin. Gå in och kika på en gång! 
 
 




En dag på söder.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Oj vad mina fötter värker efter spring i ungefär tusen butiker idag. Vi har lånat grejer inför en fotografering imorgon och det tog verkligen ett antal timmar att få allting rätt. Men det var grymt kul och lärorikt, spännande att få vara med bakom scenerna på en modefotografering. Ska bli spännande att se hur det är imorgon! 
 
Till lunch åt jag lax och dillstuvad potatis från en liten fisk- och skaldjursdeli i Skanstull. Mmm, vad gott. Jag har äntligen lärt mig att uppskatta rimmad fisk och såna där riktigt ursvenska smaker. Så himla bra lunch. 
 
 




Ny hatt och skruvar i håret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Jag har en ny hatt! Gick förbi BikBok häromdagen och hittade precis en sån som jag har letat efter. Har typ aldrig använt hatt förut men tänkte att det är dags nu.
 
Och om ni undrar varför mitt hår är lockigt är det för att jag har världens bästa tips: när du inte orkar tvätta håret på morgonen är det bara att locka det snabbt med en plattång. Det ser plötsligt mycket fräschare ut och du slipper lägga 100 år på att tvätta, föna, borsta, fixa på morgonen och istället göra något roligt, som t ex att ta bilder på dig själv i hatt.  
 
Idag ska jag gå omkring på Söder hela dagen och plocka prylar inför en stilleben-plåtning imorgon. Ska bli väldigt roligt.





Majskolvar med manchego och cayenne

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Bilden ovan är från ett besök på La Esquina i New York förra året. Det är en liten gömd restaurang under vad ser ut som ett gatukök och bland annat är de kända för sina fantastiska majskolvar med ost och chili på. Igår gjorde jag en variant av det hemma. De blev inte så vackra men smakade precis lika gott och superenkla att göra. 
 
Du behöver: 
Två majskolvar
Några klickar creme fraiche
Riven hårdost (jag tog manchego)
Lime
Cayenne
 
1. Blanda creme fraiche med limesaft i en skål
 
2. Riv osten och lägg i en annan skål
 
3. Förbered majsen på vilket sätt du vill. Jag kokade och stekte sen i smör för att de skulle få en lite brun yta. 
 
4. Smeta in kolvarna i creme fraichen, strössla sedan på en massa ost och häll sist på cayennepeppar. 
 
Min ost råkade klumpa sig litegrann men det var mest för att jag var oförsiktig. Ni lyckas säkert bättre!




Att jobba med tidningar.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Tre favoriter: LOVE, Elle US och en mattidning jag nyss upptäckt, Fool. 
 
Nu har jag varit i nästan två veckor på mitt nya jobb, det är sjukt vad tiden går snabbt. Jag väntar en liten stund till med att berätta exakt vad jag gör, mest för att den nya hemsidan (där jag är med) snart är klar och ett väldigt, väldigt, väldigt roligt uppdrag snart blir officellt och jag vill berätta allt på en och samma gång! 

Jag kan i alla fall berätta att jag jobbar med tidningsproduktion. Som helt ny i branschen lär jag mig otroligt mycket och det är så himla roligt. Ännu roligare är att jag på ett sätt är tillbaka i modevärlden igen, men fortfarande har en stark förankring i reklam och kommunikation. Mina år på Fashion Insitute of Technology och mitt senaste år på Berghs får jag alltså nytta av i en perfekt kombination här. Det kunde inte vara bättre! 




På min önskelista.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Min lillasyster länkade mig till den sötaste lilla webbshopen ever, Neither Fish Nor Fowl. Här kan man köpa en hamburgerkarta över New York, små hamburgervykort och andra supergulliga små totalt onödiga men ändå så nödvändiga saker. Jag vill ha precis allt, tack. 
 
En liten karta över (några) hamburgerställen i New York. Den här vill jag ha på min vägg. 
 
 Typ världens finaste vykort. 
 




Test: Vitamin Well Stevia Sharp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag fick hem lite Vitamin Well idag att provsmaka och recensera. Det här är en sort som endast är sötad med stevia, ett naturligt sötningsmedel som kommer från steviaplantan. Väldigt positivt! Vi använder själv mycket Stevia här hemma så det var roligt att få provsmaka. 
 
Mitt omdöme: 
Sötad med Stevia
Inte alltför många konstiga ingredienser i (även om man inte helt kan undgå dem)
Koffein i så att man blir pigg och alert 
Vitamin C och B 
 
Jag gillar egntligen inte melonsmak så mycket
Stevia ger alltid en liten bismak, så även här även om den är svag 

På grund av melonsmaken är jag lite tveksam, hade nog tyckt bättre om citronsmak eller något annat fräscht. Men gillar du melon gillar du nog det här. Och jag kommer nog dricka upp det här ändå, bra inför ett träningspass eller om man behöver lite extra energi. Kanske gjorde jag ett misstag genom att inte kyla den ordentligt? Ska göra det över natten och prova igen sen. 
 




Vad kan man göra med överbliven lax?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi hade lax kvar i kylen från häromdagen som vi behövde laga till och då kom jag på att man kunde göra en laxröra, att antingen ha till pasta eller bara som den är med någon sallad eller så. Väldigt enkelt och snabbt. 
 
Laxröra på allt-möjligt-i-kylen. 
2 marinerade tillagade laxfiléer, hackade i bitar
soja
chili
lök
broccoli 
citronjuice 
3 dl grädde
lite vatten
en knippe persilja 
 
Stek broccolin, chili och lök. Tillsätt laxen och sedan resten av ingredienserna. Låt koka ner till en lite tjockare sås. Salta och peppra vid behov. Färdigt! 
 




Två braiga saker med hösten.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
1. Blåbär
Köpte en stor låda nyplockade skogsblåbär i ekobutiken runt hörnet. Riktiga svenska blåbär som är blåa i mitten och inte vita som de amerikanska. Nu ska jag äta godfrukost varje morgon hela veckan. 
 
 
2. Kantareller 
Jag vet att jag tjatar men jag har blivit som besatt. Älskar de gula små svamparna till döds just nu, och eftersom det är första året jag har börjat tycka om svamp överhuvudtaget kan man kanske säga att jag är lite nykär. 
 
Ville bara säga det. Trevlig söndagkväll!




Som att sova på moln.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Har länge tänkt att vi vill ha helt vita sängkläder med någon accentfärg av beige/brunt, så igår köpte vi nya på Sova. Sängkläderna kommer från kollektionen Urban Living från Himla och herrejesus (!!) vad sköna de är. Jag har nog aldrig sovit såhär skönt, inte ens på lyxiga hotell. När jag la mig för att läsa en tidning igår eftermiddag vägrade jag gå upp ur sängen på hela kvällen. Och söndagen kommer nog spenderas till stor del här också, gissar jag. Helt underbart!