Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Favoriter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

1. Armband från Troldekugler / Trollbeads
2. Armband från Tiffany's




Efterlysning!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
30 kommentarer
Är det någon som bott på ett bra hotell på Manhattan, gärna runt Times Square, Madison Square Garden eller neråt Soho, som ni kan rekommendera?

Eftersom Martin och hans kollegor ska dit i november behöver de hitta någonstans att bo. Jag borde ju ha bättre koll kan man tycka, men jag har faktiskt aldrig bott på hotell i New York alls så jag vet inte riktigt vad som funkar. Alla tips är välkomna!

Tack :-)





Gamla klassen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Ah, nostalgi. Hittade studentklassfotot i lådorna jag gick igenom tidigare. Om någon hade sagt till mig då att jag tre (!!!) år senare skulle bo i New York och plugga mode hade jag nog skrattat åt personen och trott att hon/han var lite knäpp i bollen. Tänk vad saker och ting kan ändras.

Ser in vart jag är på kortet ?




Rastlöshet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag har varit världens tråkigaste dag. Febern försvann någon gång efter lunch så jag har i stort sett varit hyfsat pigg, men ändå såpass snurvlig att jag inte vågat mig ut mer än en promenad till mataffären. Gud vad man blir rastlös av att sitta och göra ingenting. Jag har försökt roa mig så gott jag kan:

- kolla Top Model-marathon på TV
- sätta in viktiga papper i min viktiga-pappers-pärm
- sortera bland gamla dagböcker och brev
- städa undan att kläder på mitt rum


Till slut satte jag mig ner och målade en tavla, något jag inte gjort på flera år. Jag är verkligen inte konstnärlig av mig (den ådran fick min kära syster) så vackert blev det inte, men det var väldigt avslappnade ändå.


Motivet är inspirerat av en tavla vi har hängandes på väggen hemma. "The hat-man" kallar jag den.




Snart..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Bild: OscarPRGirl

Här är en bild från Oscar de la Rentas huvudkontor i New York. Tänk att någonstans där kommer jag sitta om bara några veckor och jobba. Iiiiih!




Supernatural

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Love Magazines tre nya omslag är helt fantastiskt förtrollande och mystiska. Temat för tidningen är "Supernatural" och omslagsmodellerna är unga skådespelerskorna Elle Fanning, Hailee Steinfeld och Chloe Moretz.




Bilder från: http://models.com/




Surprise

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag blev lite lagom chockad right about now. Kollar på ett program som heter "Vem tror du att du är?" eller något sånt på SVT1, där kändisar släktforskar. Den här gången var det en kvinna med som jag tyckte var sjukt lik Kim Cattrall (Samantha från Sex and the City) men eftersom hon pratade med en ljus röst och brittisk dialekt tänkte att det inte kunde vara hon. Men efter några minuter inser jag - det är hon! Jag hade INGEN ANING om att hon var brittisk. Tydligen är hon född i Liverpool.

Man lär sig något nytt varje dag.

Update: Nu pratar hon med sin familj, som tydligen bor i Canada, och har börjat prata med en amerikansk/canadensisk brytning igen. Kanske hon är en liten dialekt-kamelont, precis som jag!





Tycka-synd-om-dag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Slemhosta, kliande hals, snuvig näsa, febrig panna. Ungefär så ser min lördag ut och jag kommer inte göra många knop under dagen gissar jag. Självklart blir det fint väder idag, första gången på flera veckor känns det som. Underbart..




Det första jag ska göra när jag kommer tillbaka till New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
1. Krama mina söta roomisar som jag inte sett på flera månader

2. Gå hem till Elli, Sara och Elin - krama dom också

3. Gå en promenad längs Hudson River och titta på allt underligt/vackert/galet folk

4. Äta en underbart god hamburgare på Shake Shack

5. Shoppa i Soho (nåja, måttligt i alla fall)

Och framför allt.. NJUTA, NJUTA, NJUTA av att äntligen vara tillbaka!





Grattis Lollo..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
.. som efter tre intervjuer i London nu fått heltidsanställning på det nya Apple Store som ska öppna där i höst! Så himla duktig är du, Lolls. Stolt storasyster :-)




Sjukling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Såhär hade jag velat ligga hela dagen idag, i sängen och kolla på TV, kanske äta lite godis. Känner mig nämligen inte helt på topp. Ont och svullen i halsen, snuvig som sjutton och allmänt seg i huvudet.

MEN! Nu blir det att jobba i 8 timmar. Tjoho tjohej!




Antikmässa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag och Sofia lekte pensionärer för en dag och gick på antikmässa här i Helsingborg i eftermiddags. Jag visste inte det, men tydligen är det en av Sverigest största och bästa mässor med antika prylar. Det var faktiskt himla mysigt att gå omkring och titta på alla de miljoner grejer som fanns där. Sofia var nära att köpa en gammal, äkta Louis Vuitton-väska för 3 300 men avstod till slut. Kul var det i alla fall!








Djurplågeri!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Godmorgon!

Fast det är egentligen inte en så god morgon. Hela natten har en liten hund ylat och gråtit någonstans i lägenheterna runtom våran här i Helsingborg, och nu på morgonen fortsätter den igen. Det är alldeles hjärtskärande och jag förstår inte hur en hundägare kan lämna sin hund ensam så länge. Den är alldeles förtvivlad. Jag har ringt mamma och hon ska nu ringa till ordföranden i den bostadsrättsförening vi tror ljudet kommer ifrån, så förhoppningsvis kan någon göra något åt saken. Fruktansvärt är det, stackars lilla hund.


Något sånt skulle vi aldrig utsätta vår lille Dogge för i alla fall.




Hollister öppnar i Sverige

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Läste här att amerikanska kedjan Hollister, som ägs av Abercrombie & Fitch, öppnar i Stockholm på torsdag. Själv handlar jag inte jättemycket där i New York men jag har köpt grejer där till hela min familj och Martin flera gånger. Stilen är surflivinspirerad, mycket hoodies, pikéer och blommiga klänningar. Jag tror det kommer funka väldigt bra här i Sverige faktiskt. Undrar om de kommer halvnakna tjejer och killar vid entrédörren även här?

Hollister-personal i New York

 





Solsemester

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag och Martin har bestämt oss för att åka iväg någonstans så fort jag slutat jobba för sommaren och innan jag åker tillbaka till New York. Han är i Stockholm nu och vi ses inte på ca 2 veckor, så det ska bli mysigt att åka iväg tillsammans bara han och jag innan vi måste säga hejdå för en lite längre period till hösten. Ah, långdistans.

Anyways. Vi funderar på att boka något med Ving (har hört att de är bäst), antingen till Turkiet, Grekland eller Cypern. De två sistnämnda har jag varit i förr, inte Turkiet däremot. Och hur fungerar det nu med Grekland när landet håller på att konka och allt? Jaja, Martin har fått uppdraget att boka något åt oss så jag får lita på att det blir rätt.


Mallorca 2010




New face

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Varje gång Louise lämnar kameran hemma snor jag den och tar lite bilder med den. Finns ingen annan kamera som tar så bra bilder som denna, jag lovar. Det här fick bli min nya profilbild på Facebook




Innan-jobbet-lunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Ska snart sticka till jobbet och jobba till sju ikväll! Åt den här goda lunchen bestående av sparrisrisotto och halloumiost nyss, supergott.




Bekräftat!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Äntligen har jag fått svar från Oscar de la Renta och det är nu 100% säkert att jag kommer börja som intern där till hösten. Varje fredag, med start den 2:a september, ska jag spendera på deras fantastiska kontor på Manhattan och jobba. Säkerligen blir det mycket skitgöra och jag räknar inte med att bli behandlad som en prinsessa på något sätt (jag har hört en massa skräckhistorier om hur interns blir behandlade på modeföretag - bara kolla Djävulen bär Prada, det är verkligen så på vissa ställen!), men det är struntsamma. Är så himla glad!!

Oscar de la Renta fall 2011 - bild tagen härifrån





Liseberg!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Igår på Liseberg var sjukt kul. Vi var ett stort gäng på tio personer som roadtrippade upp till Göteborg tillsammans och spenderade hela dagen i nöjesparken. Även min mamma, lillebror och en vän till honom var där så vi åkte lite tillsammans med dem också. Åksjuktetabletterna fungerade super, mådde inte illa en enda gång, men det stämmer att man blev sjukt trött av dem - på vägen dit kunde jag knappt hålla ögonen öppna!








Cuff

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag har länge velat ha ett stelt halsband i silver och igår på jobbet provade jag detta:



Det är enkelt och fint, och jag var på väg att köpa det. Men så hittade jag det ett annat på Nelly.se och var bara tvungen att beställa hem det. Så nu kommer det här fina hem i brevlådan inom några dagar:






Karusellsjuka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer


Köpte nyss mina första åksjuketabletter någonsin. Varför? För jag ska till LISEBERG imorgon! Det ska bli så himla kul, har alltid älskat att åka dit. Jag har många minnen från när jag och min syster var små och gick på Liseberg med morfar varje gång vi var och hälsade på honom. Tyvärr har jag nu blivit gammal tant, vilket innebär att jag mår illa så fort jag åker karuseller. Så himla tråkigt, men inte mycket mer att göra än att hoppas på att de här tabletterna tar bort det värsta så att jag kan få ha roligt imorgon ändå.




Tjejkväll och Torekov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer



Igår fyllde Louise 22 år och vi hade en mysig tjejmiddag hemma hos henne. Efter det begav vi oss en stund till Torekov där det var hamnfest i helgen. Jag fick tyvärr säga hejdå till Johanna som åker tillbaka till London igen imorgon. Jag hoppas verkligen inte att det dröjer ytterligare ett år innan vi ses igen!




Ofattbart

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vaknade upp imorse till det hemska beskedet att antal döda från skjutningen i Norge, som igår låg på 10 personer, nu är minst 80. Gärningsmannen är en högerextrem norrman som Även verkar ligga bakom bombningen i Oslo samma dag. Vad är det som har hänt med världen nät en människa tror att man på något sätt kan rättfärdiga mördandet av flera tiotals och lidandet av tusen och åter tusen andra? Det är absolut vidrigt och mina tankar går idag till alla drabbade. Jag hoppas innerligt att detta var sista gången något sånt här sker.




Förlåt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag kom på att jag faktiskt är himla dålig på att svara på era kommentarer, och ber om ursäkt för det. Himla ohyfsat faktiskt, men jag är lite vimsig och glömmer lätt bort. Lovar att bättre mig och svara om ni har några frågor! Till hösten (när jag flyttar tillbaka till New York, förstår att folk tycker att mitt liv plötsligt blir lite intressantare då) tänkte jag ha en liten frågestund igen och se om det är något mer jag kan hjälpa till att svara på. Annars har jag ju svarat på en del frågor här och till er som undrar om min utbildning kan ni säkert hitta lite info där :-)

Kram och godnatt!





Schriek

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag och mamma sitter och kollar på en repris av ett program som heter Sommarkväll, där Marie Serneholt är programledare och bjuder in en massa svenska kändisar för att äta middag och prata om olika saker. Rätt trevligt, svensk-mysigt program där gästerna nu är Anders Timell, Lill-Babs och Henrik Lundqvist.

Dock är det ett lite irriterande inslag här. Marie Serneholt är himla gullig (om än lite barnslig, verkar det som) men herreguuuud vilken skrikig röst hon har. Speciellt när hon blir upphetsad eller glad över någonting som händer kring bordet når hennes tonläge en nivå som är väldigt svår att lyssna på. Undrar om hon vet om det?

Inte för att det går att göra någonting åt antagligen, men ändå. Jobbigt för henne.





Sommarblekt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Från Fashion Gone Rogue

Förra året vid den här tiden färgade jag mitt hår blont och det blev minst sagt misslyckat. Nu är mitt hår på recovery och får alltså inte röras av några som helst kemikalier på något sätt. Det är lite synd, för så fort solen tittar fram blir jag otroligt sugen på att göra lite fina solblekta slingor i håret, som på bilden ovan. Tycker det är så himla fint. Istället får jag hoppas på att solen gör jobbet själv och att mitt hår åtmistone blir nån liten nyans ljusare.




Mindblowing

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





Say cheese?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


Efter lite efterforskning ser jag att det råder lite delade meningar angående om man kan äta ost som laktosintolerant eller inte. Själv älskar jag ost och hoppas på att det inte ska vara några problem, men känns dumt att chansa.

Är det någon av er som vet vad som gäller tro?




Bonasera

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Blev bjuden på middag på Bonasera Bonasera ikväll av min älskling. Hade världens mysigaste kväll med god italiensk mat och bästa sällskapet. Martin åt pasta med pesto och kyckling, och jag tog risotto milanese med saffran och stekta skaldjur. Riktigt bra onsdagkväll!






Efter träning..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
.. kommer belöningen. Tigerkakan som jag förberedde tidigare och som har stått i ugnen fram till nu var jag ju bara tvungen att provsmaka, så nu ligger jag väl +- noll när det gäller kaloriräkning. Nåja, livet är väl till för att levas?

(så kommer jag inte tänka när jag är 35 och försöker gå ner 20 kilo övervikt, men ändå)





Som en kokt kräfta

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Mitt ansikte är lika rött som min tunga efter ett träningspass i vårt gym i källaren. Har knappt rört mig någonting på flera veckor så det krävdes inte många minuter på treadmillen innan jag var helt död i kroppen. I höst ska jag fortsätta träna så som jag gjorde i våras (tre dagar i veckan), det gör så himla mycket för både kropp och själ att känna sig lite vältränad.





Bokat!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bokade nyss min biljett tillbaka till USA. Den 27 augusti sätter jag mig på ett plan till Newark Airport och påbörjar mitt andra år i New York. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka!





Hamtons

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vid butiken där jag jobbar har det öppnat en ny (för mig åtmistone) thairestaurang, Hamtons, som säljer superbra luncher. Har varit där några gånger nu och ätit. En maträtt som kostade mig 59:- takeaway räckte i två hela dagar, väldigt prisvärt. Och väldigt gott dessutom. Ett litet tips bara!






Hbg och bio

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kom nyss hem från bion. Vi såg som sagt Harry Potter och Dödsrelikerna Del 2 och den levde absolut upp till mina förväntningar. Mörk och sorglig men emellanåt humoristisk och väldigt vacker. Nu är min beb hemma hos mig, vi dricker te och myser. Ledig imorgon, så skönt! Ska sova till eftermiddagen, minst.





Sött på jobbet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

När jag och Linda jobbar tillsammans blir vi två extrema godisgrisar. Både idag och igår köpte vi en massa godis som vi gick omkring och smaskade på under dagen, inte bra alls egentligen. Men gootttigott!





Nothing changes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Varje gång folk kollar på bilder av mig när jag är liten säger de "Gud, du såg ju precis ut som du gör nu!! Verkligen exakt likadan!". Och jag vet inte, hur ska man tolka det? Är det en komplimang att någon säger att man ser ut som en 7-åring när man är en vuxen kvinna?











Biobesök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Kom nyss tillbaka till Båstad efter en minst sagt lång dag. Jag sov dåligt inatt och att jobba heldag på det tar på krafterna. Somnade på tåget en stund och snart ska lägga mig i soffan för att kolla på TV med min beb.

Imorgon har vi bokat biljett till nya Harry Potter-filmen, ska bli så kul! Är lite av en Harry Potter-nörd så det ska bli kul att se om filmen lever upp till mina förväntningar. Någon som har sett den ännu?





Sans vino

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Efter en hel vecka av alkoholdrickande i princip varje dag var det skönt att sitta hemma och bara ta det lugnt nu på söndagskvällen. För att mysa till det åkte vi till Ica och köpte massa gott småplock; ost, oliver, italiensk salami och parmaskinka etc. Det enda som saknades var rödvinet, men det kändes inte helt rätt just ikväll. Nu ska vi se The Omen på TV och sen gå och lägga oss.






Annonsen uppe

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Min Blocket-annons ligger nu uppe, får hoppas att man får lite napp. Fick nyss ett mail från en kille som skrev "Du får 2500, jag köper den imorgon" men nja, kändes inte riktigt bra. Ni får maila mig om någon av er är intresserade, bloggläsare får självklart företräde ;-)

Annonsen hittar ni här: http://www.blocket.se/vi/34963025.htm




Teknisk syrra

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vill bara säga att jag är himla stolt över min syster, Louise, som gått vidare till tredje omgången i arbetsintervjun för ett jobb på en nyöppnad Apple Store i London. Av 4000 sökande är hon nu en av få som slåss för jobbet, och jag håller alla tummar för att hon får det!


En söt liten bakis-Lollo tidigare i Torekov idag.




Sälja min MacBook

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Jag har lite tankar på att sälja min MacBook då jag vill köpa en nyare variant. Det är inget fel på den överhuvudtaget men ni vet hur det är, man vill alltid ha mer. Så frågan är hur man bäst går till väga. Säljer man den på Blocket eller finns det andra hemsidor som riktar in sig på att sälja datorer etc.? Tacksam för lite tips! :-)





En sommardag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Den efterlängtade solen har till slut visat upp sig idag, så skönt efter flera dagar av regn och kyla. Jag körde ut en sväng till Torekov och min familj, där jag badade med lillebror och solade i trädgården.

Igår skulle vi gå till Pepes, men vi kom dit sent och det var HELT proppfullt. Under de 40 minuterna vi stod där släppte de inte in en enda person och det hjälpte inte ens om man stod på listan. Men men, vi hade en mysig förfest hemma hos Sofia i alla fall och sen blev det efterfest hemma hos min pojkvän till tidigt på lördagmorgonen.

Ikväll blir det nog Torekov och Hazienda, skoj skoj!









Matmagi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I höst ska jag börja fokusera lite på mat och matlagning tänkte jag. New York är ju ett Mecka när det gäller fina råvaror och udda livsmedel (farmer's market på Union Square, ekologiska matbutiker, China Town etc.) så jag borde definitivt ta tillfället i akt att bättra på mina matkunskaper lite. Jag har ju alltid varit intresserad av matlagning och det roligaste jag vet är att kolla på matlagsningsprogram på TV eller få kokböcker i present. Så nu i höst kör vi! Sofie ska bli kulinarisk mästarinna.













Jump in - eemh, nej tack.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Jag kan inte för mitt liv förstå hur det här monstruöst fula klädesplagget har blivit populärt. De senaste dagarna har jag sett två personer (typ 12-åringar men ändå) gått omkring med dem och det ser ju bara helt sjukt ut. Som att man glömt ta av sig pyjamasen på morgonen och sen struntat i att gå hem och byta om. Snälla, kan nån förklara för jag förstår ingenting.





Dum-di-dum-Sofie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu är jag lite småsur på mig själv. Axwell spelar här i Båstad ikväll och först hade jag inte tänkt gå. Det är inte min typ av musik och även om jag gillar att gå ut vet jag inte hur mycket jag hade uppskattat att stå och hoppa till house i fem timmar. Men nu idag kom jag på att det är KLART jag vill följa med och ha roligt med mina kompisar. Blev riktigt uppspelt och planerade kvällen med skjuts etc, tills jag gick in på hemsidan och upptäckte att biljetterna är utsålda. Maaaah, vad irriterande. Jag har bara mig själv att skylla förstås och det gör att det svider lite ytterligare. Varför är man så korkad ibland ?





All 'bout the money

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Fick mitt beslut från CSN nyss om lån för studier utomlands. Alltid lite pirrigt, man är rädd att man kanske gjort fel och inte får så mycket som man behöver. Men det har gått bra. Känns som att min ekonomiska situation ser rätt ljus ut för tillfället (stipendier, CSN, lön från jobbet etc.), får hoppas det håller i sig.





Zschalll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag är allt annat än en sjal-människa, det händer typ en gång varannat år att jag har på mig en, men häromdagen fick jag ett ryck och köpte en på H&M. Tyckte den var fin i ljusa, varma färger och får väl prova på att börja använda bära någonting runt halsen.






Sofia & Maria

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När vi gick modevisning förra veckan var det ju en del svenska kändisar dä och tittade, bland annat Maria Montazami. En som blev ganska lyrisk över detta var Sofia, som mer än något annat ville ha en bild med henne. Och det fick hon!





Face swapping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vi lekte med appen iSwap Faces när vi satt och åt middag idag. Jag och Eveline, Martins kusin, tog en bild tillsammans.
Såhär såg den ut i originalbild:



OhOch såhär såg den ut efter att vi bytt ansikten:



Grotesco!! Man får var glad att man föddes med sitt eget ansikte och inte någon annans. (hehe)




Hamnkrogen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ikväll har jag blivit bjuden på god mat på Hamnkrogen i Båstad av min kära pojkvän. Vi var där tillsammans med hans syskon, kusiner och respektive, och hade supermysigt. Jag åt en god torsk tempura (fish & chips med lite "fulare" ord) och lyckades dessutom smaka på nästan var enda en av mina bordskamraters rätter. Egentligen borde varje restaurang erbjuda typ avsmakningsmenyer, där man kan få en liten liten bit av varje maträtt istället för att bara välja en. Det hade jag tagit varje gång.











Drömmar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Jag har två återkommande drömmar som jag har börjat fundera på sistone vad de kan betyda. Att de alltid kommer tillbaka måste ju innebära att det är något jag går omkring och tänker på undermedvetet, för det är väl så drömmar funkar eller? Lite flummigt kanske, jag vet inte. Men någonting måste det ju vara.

Anyways:

1. Jag drömmer att jag är någonstans, aldrig hemma, och en tsunami är på väg att komma in från havet. Jag vet att om jag inte springer mot den högsta toppen kommer jag dö i vågorna och det slutar alltid i panik när tsunamin närmar sig i snabbt och jag vaknar.

2. Jag får lösa tänder och tappar dem, precis som man gjorde när man var liten och tappade sina mjölktänder. Det är alltid kombinerat med stor ångest, då jag tänker att jag kommer behöva gå tandlös hela livet (detta kan ha någonting att göra med att jag efter en olycka när jag var liten har fått porslinständer och kanske alltid har en tanke om att jag kan tappa dem om jag inte är försiktig) och jag skäms alltid extremt mycket över det i drömmen. Varje gång jag vaknar blir jag överlycklig när jag känner att jag har alla tänder kvar.

Hmm, kanske ska googla det och hoppas att jag hittar något bra svar på vad mitt undermedvetna säger.

Uppdatering:

Såhär säger Aftonbladet om att tappa tänderna:

"Tappa tänder

Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar."


Hittade ingenting om tsunamis, någon som vågar sig på en gissning?








Tack för uppmuntran!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
På sistone när jag varit ute har det kommit fram folk och sagt till mig att de gillar bloggen. Känns rätt sjukt att folk vet vem man är och följer ens liv, men det är riktigt roligt och jag blir så himla glad varje gång. Så tack för uppmuntran, det värmer faktiskt himla mycket :-)





Guten!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Godmorgon! Här sitter jag nyvaken i sovshorts, linne och bikini under eftersom jag tänkte sola hela dagen idag, men icke. Det är molnigt och lite kallt så det får bli att hitta på något annat.

Förlåt förresten för dålig uppdatering men det är full rulle här i Båstad just nu och jag sitter inte vid datorn så mycket yah nåw. Har i alla fall supermysigt, massa grillkvällar och fest tillsammans med vänner, härligt!

Ikväll ska vi äta på Hamnkrogen ett stort gäng, kul! Ciao ciao.








Tennisproffset

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu när det är tennisvecka här i Båstad får man ju komma lite i stämning, så jag och min pojkvän tillsammans med några vänner åkte för att spela lite tennis i förrgår. Jag har aldrig spelat tennis i mitt liv men kan ju lura vem som helst med bilden nedan, ser ju ut som en tennisens gudinna MINST:



Fast nja. Jag åkte ut typ först av alla när vi spelade rundtennis och hamnade i domarstolen istället. Funkade bra det med:





25 000 kronor rikare!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Idag fick jag reda på en sjukt kul grej: jag har fått ett stipenidum på 25 000 kronor!! Jag sökte det från Helsingborgs Handelsförening i våras och det blev beviljat, riktigt roligt och framför allt välbehövligt. Så jag kan definitivt tipsa alla er andra som läser utomlands att hitta bra stipendier i er stad, det kan vara värt massor att lägga ner den lilla tiden på att ansöka. Wiiiiiie!!






Fashion show à la Båstad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Som sagt, dagen igår var väldigt rolig. Vi sågs på eftermiddagen för att öva hur vi skulle gå en timme innan vi gick till smink/hår. Den styling jag fick älskade jag inte om jag ska vara ärlig (tycker t ex att man som brunhårig/brunögd ska ha smink som går i varma färger, och mitt hår var rätt galet stort) men det är ju ingen idé att klaga över det när man har ett jobb att göra. Otroligt pirrigt var det när man väl gick ut bland allt folk, men riktigt roligt. Det gör jag gärna om igen!














En bild

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Wiie, vad kul det var igår! En lång dag och en massa förberedelser för ca 10 minuters modevisning men det var verkligen värt det. Riktig adrenalinkick att gå ut inför så mycket människor och visa upp sig helt ensam. Hinner inte lägga upp alla bilderna nu eftersom jag ska iväg och jobba, ni får hålla tillgodo med den här sålänge:


En liten Sofie i glitterskjorts, kavag och megafrilla




Terry-R

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer







Får inte nog. Alla bilder från Terry Richardson's Diary




Nervositet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Idag smäller det! Om några timmar ska vi träffas allihop för att öva inför modevisningen ikväll och det börjar redan kännas lite i magen. Som sagt, jag har aldrig gjort något liknande tidigare så det är en helt ny erfarenhet för mig, att gå på ett upphöjt podium och visa kläder för 500 personer. Det blir spännande!

Wish me luck så att jag inte trillar på mina klackar.


Imma feel like a Barbie doll.. hopefully




Om du var en Hollywood-stjärna..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
.. vilken designers klänningar hade du helst velat ha på dig på röda mattan?

Själv har jag blivit förälskad i Elie Saab. OHMIGOD, den mannen kan skapa vackra klänningar. Glamour på dess allra högsta nivå. Han får kritik för att vara lite för tråkig i sin design, att han gör samma sak varje säsong och folk börjar tröttna. Men varför ändra ett vinnande koncept?





Som änglar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Givenchy couture fall 2011






I Torekov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag sitter här med Martin i mitt (well, Lollos för att vara korrekt) gamla flickrum. Han har lite jobb han har fått tag i och jag kollar igenom bilderna från dagen. Vi har en otroligt mysig Torekovs-dag med besök av gudmor Marika, havsbadande, och glassätande (tyvärr var den laktosfria glassen från Engelholmsglass ingen hit, smakade mest vatten. Tips på annan mottages tacksamt!). Nu ska jag lägga mig och läsa en mysig bok. Godnatt!


Tre snygga damer - min gudmor Marika, mamma och Lotta.


Två snygga herrar - Martin och Josef


Eftersom jag glömt bikini hemma fick jag låna en av mamma. Några storlekar för stor var den, både på över- och underdel, men man är inte den som är den. Bada vill man ju. Det var inte speciellt varmt, men uppfriskande och skönt. Funderar på att ta ett litet morgondopp imorgon också.

Josef var inte lika badkrukig och det var inte lätt att få upp honom ur vattnet.

Tänk, vad vore världen utan blommor? Kal, grå och alldeles supertråkig. De här fina hittade jag hos grannen.





Morgonstund

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Mitt nyvakna self sitter just nu och försöker piggna till med TV:n i vardagsrummet. Om några minuter ska jag klä på mig och gå på fitting inför morgondagens modevisning på Tennisfesten här i Båstad. Får hoppas att jag får plats i någon av kläderna. God morgon!




Sis time

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Innan jag åkte tillbaka till Båstad ikväll mötte jag upp Lollo för lite systerlig kvalitetstid med vin (öl för henne såklart) och tjejsnack. Mysigt!






En man på en gata.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

Jag tog den här bilden när Lollo var och hälsade på mig i New York och jag lyckades sno åt mig hennes kamera en stund. Den blev rätt suddig och tråkig, så jag har inte använt den till något, men sparade den ändå. Hittade den nu och kom på varför jag inte bara slängde den:

Ser inte den där gubben i hörnet intressant ut på något sätt? Han tittar rakt in i kameran när han går förbi mig och jag vet inte om han ser förargad eller bara typ, förvånad ut. Jag undrar var han är på väg, ser ut som att han gör någonting viktigt. Typ jobbar på Wall Street eller kanske som någon slags agent åt den amerikanska regeringen. Eller är han bara en ovanligt välklädd turist.  Det lär vi aldrig få reda på men undra kan man ju.




Americanos

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag var det ett par amerikaner i butiken. Det låg en stor lyxkryssare i hamnen och passagerarna därifrån var i stan för att shoppa lite. Paret jag träffade var precis så amerikanska man tänker sig: mannen var glad, högljudd och skämtade med mig om att jag omöjligt kunde vara svensk eftersom jag inte var blond och erbjöd mig numret till en "great colorist" som kunde hjälpa mig med problemet. Kvinnan var en aning tystare, fullt sminkad med lösögonfransar samt en och annan face-lift, och frågade mest om priser i dollar när hon tittade på Georg Jensen-grejen hon tänkte köpa för att pryda deras privatägda lägenhet på kryssningsbåten. För första gången på länge fick jag prata lite ordentlig engelska med någon och det var kul. Att paret kom från New York var också trevligt, och de kände väl till gatan jag bor på där.

När de kommer såhär på hemmaplan, los americanos, märker man tydligt den kulturella skillnaden mellan skandinavier och amerikaner. Det är inte för inte man kallar skandinaver reserverade och amerikaner pushiga. Inte för att det nödvändigtvis är bättre, men det är i alla fall betydligt mer underhållande.


Bild tagen av syster Louise i New York




Favorit-träff

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag fick jag fint besök i butiken av form av bästaste Karin, min rumskompis i NY. Vi har inte träffats sen vi skiljdes åt på flygplatse i Köpenhamn för mer än en månad sedan så det var riktigt kul att träffa henne igen, även om det bara var för en kort stund innan hon skulle iväg på Robyn-konsert.





Saknar det, litegrann.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


Utsikten från mitt rum i New York.
Just nu bor min kompis Petra i lägenheten där, och jag hoppas att hon älskar den precis lika mycket som jag gör.




Boklus

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag ber om ursäkt för att jag är lite tråkig för tillfället, men mina dagar fylls just nu mest av jobb så det finns inte så himla mycket att prata om. Hoppas på bättring snart.

Men vill ni veta något om mig som ni inte visste då?


Jag promenerar och läser böcker samtidigt. And I löv it! Prova, jag lovar att det är femtusen gånger roligare än att bara promenera utan att ha något att göra. Och det är inte så svårt att undvika trafik och hinder som man tror, bara man tittar upp någon gång då och då. Ungefär såhär ser det ut då:






Sommar & hattfest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår:
- sommarfest hemma hos Sofias föräldrar
- hattfest på Madison

Idag:
- filmmorgon med Trust, fruktansvärt sorglig film som jag grät mig igenom
- myskväll med Josef och Martin







Chokladdröm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


De här godbitarna köpte jag med mig till jobbet igår. Chokladdoppade jordgubbar är verklligen gudarnas gåva till människan. 20:- för 5 st på Pistachia




Modevisning på tennisveckan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
För några dagar sedan blev jag tillfrågad att vara med i en modevisning på en av tennisfesterna i Båstad nästa vecka. Det är en PR-byrå som står för den den och en av mina vänner håller i projeketet. Min första reaktion när hon ringde var typ:
- Ehm, du vet att jag inte är 2 meter lång och pinnsmal va?
Men tydligen var det inte något problem alls utan hon ville att jag skulle vara med. Så jag tackade ja! Tror att det kan bli väldligt roligt. Nervöst såklart, men roligt. Det här är ytterligare en grej (sist var det paraden i New York) som är lite utanför min comfort zone men som jag tror att man kan lära sig och utvecklas mycket av. Blir spännande!





En kväll i Helsingborg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ikväll var jag och mina kollegor från jobbet på Nöjesgalan här i stan. Den anordnas av tidningen Nöjesnytt och hölls i år på Beach Club nere i Norra Hamnen. God mat, dans och trevligt sällskap gjorde kvällen himla bra. Efteråt stack vi en stund till Bara Vara, tog ett glas vin och träffade bland annat Henke Larsson. Jag var nära att säga till honom att vi ju bor i grannar i Torekov, men gick aldrig tillfälle. Well, well. Nu ska jag sova så att jag är pigg inför heldagsjobb imorgon. Guten nacht!


Oj vad det var svårt att låta bli att äta mozzarellan. Jag fick stoppa mig själv mitt i tuggan, inte roligt.


Söta kollegor Linda och Therese


Det lottades ut fina priser och för typ första gången i mitt liv vann jag! Fick med mig ett smycke designat av Ann Wilson (som för övrigt var konferencier) och produkter från The Body Shop.