Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hard(ly) working

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Sista dagen på jobbet för den här veckan. Man känner sig som en riktig liten latmask i jämförelse med alla andra som faktiskt jobbar HELTID men när man inte är van så blir man rätt trött efter ett par intensiva dagar i butik. Lite bortskämd skulle min pappa nog säga.
 
Ikväll bär det av till Båstad igen. Antingen blir det hattfest på Madison eller häng hemma hos Martin och Alex med lite folk. Kul oavsett. Och lite vin på det så blir det nog en helt förträfflig lördagkväll.




Linslock?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har tappat bort linslocket till min kamera (Nikon D7000). Hur jag lyckades med det vet jag inte, men nu kan jag liksom inte ta med kameran ut eftersom jag är rädd att repa linsen - jag är ju inte direkt känd för att vara den mest smidiga människan i världen när det gäller att ta hand om grejer. Så, någon som vet om man kan köpa bara ett linslock någonstans som passar? 




En ny hund.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Vår fina lilla Dogge fick en sommar-makeover häromdagen. Vi fick höra att berner sennen-hundar mår bra av att klippa sig heltkorta på somrarna, så att de slipper vara så varma, så i tisdags fick han besöka hundfrissan i några timmar.
 
Och HAR NI SETT NÅGOT SÖTARE? Jag, Martin och Alex åkte ut till Torekov igår kväll för att säga hej till honom och jag möttes av en helt ny hund - mycket piggare och gladare, som en valp igen. Så himla kul att se. Han var världens finaste innan, men att se honom så glad gör att han blir 100 gånger finare igen. 
 
FÖRE: en liten gammal söt morfarsliknande vovve
 
 
 
 
EFTER: valp igen!
 




This view.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Utsikt från 31:a våningen på The Carlyle Hotel. Vår 2012. 




Tisdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en väldigt mysig ledig dag. Efter lunch på Sand kom jag hem till en livespelning i trädgården från min pojkvän och hans kompisar. Låg och läste i solstolen och lyssnade på när de spelade. Senare blev jag upphämtad för en runda minigolf i Halmstad med hela gänget. Jag kom typ sist (fast ändå inte HELT sist, Sofia!) men det var sjukt kul ändå. Avrundade med hamburgare och chili cheese på Max så nu känner jag mig lite lagom tjock till läggdags. Guten nacht! 
 




Lunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Var och åt lunch nyss med Sofia på Sand här i Båstad. Supergod lunchbuffé bestående av bland annat panerad rödspätta och potatismos, vi åt tills vi sprack. Nu ska hon åka hem till San Francisco om bara två dagar. Så himla, himla tråkigt. Får se hur jag klarar mig hela sommaren utan henne. 




Slappande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nytt för i år i vårt hus i Torekov är hängstolen i vardagsrummet. Perfekt att ligga och läsa i en regnig sommardag.
 
 
 




"Ta en bild när jag låtsas dricka ur ölflaskan så att mamma blir arg"

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer




Bra sushi?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Finns det något riktigt bra sushiställe i Helsingborg? Vad jag vet finns det inte så många att välja på och de jag provat är inte speciellt bra alls. Istället för avocado får man gurka, istället för riktig fisk får man crabsticks, riset är lite för kladdigt och smaklöst. Saknar verkligen New York-sushin. 
 




Love you better now

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Hela dagen idag har det bara öst ner. Inte mig emot en söndag efter en lång och intensin midsommarhelg. Har bara varit hemma och myst, ätit pizza och godis, kollat på TV och lyssnat på musik med min älskling och hans familj. Fast alltså.. snart kan väl solen komma ner till Skåne ändå? 




Midsommar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Midsommar igår blev helt fantastiskt bra. Höjdpunkten av dagen var att Martins mamma gifte sig med sin Peter i trädgården. Trots regn och att vi fick stå under ett parasoll blev det väldigt fint och känslosamt. Inga ögon var torra efter den cermonin! Sedan blev det typisk midsommarmat till lunch och grill till kvällen. Alla var på topphumör hela kvällen och vi dansade i vardagsrummet till sent in på natten. Riktigt riktigt bra midsommar  
 
 




Das krans

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Jag blev väldigt nöjd till slut med min krans. Precis så som jag hade tänkt mig blev den faktiskt. Här regnar det för fullt men vi har redan hunnit med en vigsel (!) i trädgården och champagneskål. Nu är det lite paus innan gästerna anländerom någon timme. Hoppas på att solen tittar fram snart! 
 




Glad midsommar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
God morgon och glad midsommar! Vädret är lite ostabilt och det har lovats regn, men vi är positiva ändå och hoppas på att väderleksrapportena har fel. Köpte lite fina blommor igår som jag tänkte göra en enkel krans av. Har en bild i huvudet som jag hoppas kunna efterlikna. Hoppas ni har en härlig midsommar allihop! 




Nya blogg.se

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag gillar verkligen nya Blogg.se. Lär väl ta en stund innan man lär sig att hantera det ordentligt men det bästa av allt är "svara på kommentarer"-funktionen. Så mycket lättare att faktiskt ge lite svar på era frågor. 
 
 
 




Glitter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
När mamma är i Torekov passar jag på att låna hennes glittriga skor. Piggar verkligen upp en vanlig jobbdag.





Flower child

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Snart är det midsommar och jag sitter och funderar på vad jag ska göra för blomkrans. Brukar alltid göra en rätt stor krans av rosor och blåklint, men det här året är jag sugen på att göra en lite mer understated krans, typ lite mer vildblommor och grönt. Inspiration är bilderna nedan. Får se vad jag lyckas göra på fredag.





B/W

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

En kul sak med att vara hemma är att man kan återupptäcka sin gamla garderob. Hittade lite grejer jag inte använt på evigheter och tog på mig idag. Och stal lite från mamma såklart.

Jobbet idag gick bra. Åt en äcklig sushi till lunch, fy vad tråkigt det är när man köper mat och det inte smakar som man förväntar sig. Längtar tillbaka till vårt lilla sushihak på 28th street. Nu sitter jag bara hemma med pappis och kollar fotboll. Ganska så mysig kväll.

Om två dagar kommer min älskling!




Liquorice

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Något som jag ätit en massa sedan jag kom hem är lakrits från Helsinborgs egna Lakritsfabriken. Det är ett företag här i Ramlösa som specialiserat sig på att tillverka naturlig lakrits i olika former. De var med och sponsrade vår visning häromdagen och vi fick en massa över, så det har jag gått och småätit på i en vecka nu. Min favorit är Super Salty och även om den innehåller socker etc. känns det åtmistone lite bättre att äta än typ Karamellkungens.





Home sweet home

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Åh, lång dag på jobbet men nu är jag äntligen hemma. Gör vad jag längtat efter hela dagen: äter en god mozzarellasallad (laktosintolerans, släng dig i väggen) och kollar på det nya avsnittet av Girls. Wonderbar.





Tillbakablick: våren 2012

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
55 kommentarer
Sitter här hemma ikväll och blir lite nostalgisk när jag tänker på vårterminen som varit. Har haft en sjukt bra termin i New York med nära vänner och roliga händelser. Det har nog varit en av de bästa någonsin faktiskt. Så tänkte därför köra en liten tillbakablick i bilder för er. Det är helt omöjligt att ta med allt roligt som hänt men några av höjdpunkterna definitivt. Here we go!
 
Den här terminen har jag..
 
 
.. fått en otroligt fin julklapp av pojkvännen: en Nikon D7000 systemkamera. Den har gett mig mycket glädje och ett nyfunnet intresse för fotografering.


 
.. börjat fotografera New Yorks gator. I den staden händer det alltid något nytt och därför är det en helt perfekt stad att bara omkring i med kameran i högsta hugg.

 
.. fyllt år och blivit ordentligt firad av mina underbara vänner. Brunch och fest med svenska ballonger, god mat och ännu bättre sällskap. En av mina bättre födelsedagar.

 
.. fått ytterligare en fantastiskt present av Martin, denna gång i födelsedagspresent. Min gamla MacBook sjöng på sista versen och till min stora överraskning (för hur sjukt är det inte?) hade han köpt en ny MacBook Air åt mig. Otroligt bortskämd har jag blivit den här terminen.

 
.. njutit av det första vårtecknet i New York genom att sitta och plugga i Washington Square Park med rummis. Ingenting slår våren i New York, ingenting.

 
.. praktiserat på Oscar de la Renta. Har hunnit med att jobba/titta på två fashion shows och haft otroligt kul med mina härliga kollegor. Kommer verkligen sakna dem allihop.

 
.. haft finbesök från både Växjö och San Fransisco i form av mina bästa Petra och Sofia. Njöt av solen och hade sjukt roligt tillsammans, som alltid.

 
.. så mycket som möjligt utnyttjat vår takterrass, som vi dekorerade så fint inför våren.

 
.. ätit ett oräkneligt antal hamburgare. Tror jag har ätit fler hamburgare de senaste 4 månaderna än vad jag gjort innan dess i hela mitt liv ihopräknat. Men det finns ju knappt något godare?

 
.. haft mysiga regnkvällar i lägenheten tillsammans med vänner. Tedrickande, podcast-lyssnade, tjejsnackande och kramande.

 
.. för första gången varit i Texas och närmare bestämt Dallas. Väldigt annorlunda från New York men så himla charmigt på sitt eget sätt. Detta var även första gången jag bott i ett riktigt slott!

 
.. haft sjukt roliga utekvällar med min bästaste New York-familj. Finns ingen bättre stad att gå ut och ha kul i.

 
.. haft sommarens första stranddag på Coney Island. Badade i Atlanten, åt medhavd matsäck och njöt av detta sommarparadis bara en subway-ride från Manhattan.

 
.. blivit kär i världens bästa stad. Vad som än händer till hösten och i framtiden kommer New York alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.




Behind bars

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Bild tagen av min lilla lilla lillebror för ett par veckor sen




Chokladdoppade jordgubbar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Finns det något godare? Tror knappast det. Linda kom in i butiken häromdagen med dessa, och jag åt så att jag fick ont i magen. Sjukt goda. Finns att köpa styckvis på Pistachia i Helsingborg




A splash of color

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Kände för att muntra upp den dystra, regniga morgonen med lite färg. Rosa, blått, grönt och till sist gult på favoritregnjackan från Forever21. Dagen blev genast lite roligare.





On a boat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Häromdagen åkte jag och tjejerna till Torekov från Helsingborg båtvägen, en första för mig. Väldigt härligt, och självklart tittade solen fram mer och mer ju närmre vi kom min kära lilla by.





Kvällshälsning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Här sitter jag i min ensamhet, alldeles själv hemma. Tråkigare fredagkväll får man leta efter. Familjen är i Torekov och alla mina vänner är i Båstad eller upptagna på annat håll, och själv ska jag jobba imorgon bitti så att jag inte kan åka ifrån Helsingborg. Nåväl, livet kan inte alltid vara roligt. Har min Björne som sällskap när jag kollar på Sverige-England. Går sådär för Sverige just nu, men vad hade man väntat sig?




En bild från igår

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Modevisning med jobbet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Kom precis hem från jobbet. Har haft en riktigt kul dag. Butiken jag jobbar i, Juvel & Design, hade en modevisning av smycken på Grand Hotell och jag var med och gick modell. Ingenting jag är direkt van vid men det var faktiskt riktigt roligt. Blev fantastiskt fint sminkad och friserad av Mimmi från Mimmi Hair & Makeup, kände mig faktiskt rätt snygg - även om min ovana med lösögonfransar gjorde det smått hopplöst att stå ut i slutet av kvällen. Tyvärr fick kameran ligga i omklädningsrummet under showen men jag tror det kommer upp lite bilder så småningom.





Efterlängtat besked

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Idag fick jag ett besked som gjorde mig otroligt glad och stolt över mig själv. Har väntat på det i flera veckors tid och började förlora hoppet om att det skulle gå vägen. Men nu verkar det som att jag oroade mig i onödan, för det gick precis som jag ville.

Många av er vet säkert redan vad det handlar om men jag vill inte skriva om det riktigt ännu, då ingenting är 100% säkert förrän jag får reda på lite mer. Så, jag skriver om det så fort det är officiellt. Hur som helst så kommer mitt liv förmodligen förändras väldigt drastiskt till hösten. Både på gott och ont.




Dagens middag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag och mamma lagade en jättegod middag idag: kalkonschnitzel fylld med fetaost, soltorkade tomater och basilika, med ruccoladressing och bulgur.

Vi är med i Linas Matkasse vilket innebär att vi får mat och recept hemskickade varannan vecka. Kul om man inte har så mycket inspiration alltid. Och riktigt gott är det alltid dessutom!





Lillebrors skolavslutning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Min kära lillebror slutade 5:an idag och jag var med på hans skolavslutning i parken ovanför St Jörgens skola. Påminde mig lite om alla avslutningar i Torekov när jag var liten, hur härligt man tyckte det var att det skulle bli sommarlov med allt kul man skulle göra: seglarskola, simskola, leka med kompisar, åka på semester och bara vara ledigt. Synd att det inte känns riktigt likadant sen när man blir äldre. Men men, det var väldigt mysigt och efteråt gick vi till Kafferepet för att fira med en fika.





Tjejmys

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
79 kommentarer
Har haft en himla härlig dag. Petra och Sofia kom till Helsingborg och vi åkte ut till Elinor där vi njöt av hennes fantastiska utsikt över havet och jaccuzzibad. Sen åkte vi in till stan och åt middag på Haket innan vi såg Sverige förlora mot Ukraina. Första fina kvällen på vad som känns som flera veckor blev med andra ord väldigt bra.





Lilla Sofie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Haha, herregud. Hittade det här gamla skolfotot i Torekov, tror det kan vara från trean eller fyran. Inte min mest smickrande ålder tror jag.




Studentnostalgi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Mitt jobb ligger precis vid Mariakyrkan i Helsingborg så i fredags när min gamla gymnasieskola, ProCivitas, hade sitt studentfirande där gick jag ut för att titta. Kan inte förstå att det redan gått fyra år sedan. Känns som det var igår, samtidigt som det känns som ett helt annat liv. Konstigt! Och detta var första året jag faktiskt kände lite ledsen när jag såg de hysteriskt glada studenterna - inte för att jag missunnar dem något såklart, utan för att jag inser att jag aldrig kommer vara med om en sådan dag igen. Sorgligt på något sätt.




Kvällssol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Fin utsikt från Gröningen


Skönt med ledigt idag. Även om jag bara jobbat två dagar än så länge blir man rätt trött innan man vant sig - haha, låter riktigt klent jag vet. Idag åker vi ut till Torekov och sedan blir det middag på Papas i Båstad ikväll. Bra helg!




Svensk export

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Alexander Skarsgård, aktuell i ny säsong av True Blood (typ världens bästa serie som börjar på söndag och jag längtar helt sjukt mycket!) har blivit det nya ansiktet för Calvin Kleins nya herrdoft. Kul! Alltid härligt att se att det går bra för en svensk i den stora vida världen, och även om jag inte tycker att kampanjen är så visuellt tilltalande eller intressant kan man inte annat än bli glad för hans skull.





Med express från New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Om några timmar landar en kär vän från New York på Kastrups flygplats för att spendera sommaren här i Helsingborg. Jag och Elinor bodde tillsammans i 6 månader i New York och har umgåtts ever since. Längtar tills vi ses, kommer ha så härlig sommar!




Beach Club

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Tidningen Nöjesnytt hade ett mingel på Beach Club ikväll så jag och mina kollegor gick dit efter jobbet. God mat, en massa gratis godis (hurra!) och trevligt sällskap sammanfattar en kul kväll. Tidig dock, eftersom jag ska upp och jobba om några timmar. Godnatt, godnatt!





Jobba-jobba-jobba

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Mitt New York-smyckeskrin som nu står hemma i mitt lilla rum i Helsingborg

Guten morgen! Första dagen på jobbet idag, ska bli kul. Har gjort en god lunch bestående av grillad kycklingklubba och mozzarellasallad med pesto och tomater. Ikväll är det tydligen någon slags fest/mingel på Beach Club som jag följa med till med mina kollegor, blir nog kul. Ciao sålänge!




Kvalitetstid

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Det händer inte jättemycket i mitt liv för tillfället och om jag ska vara ärlig är det rätt skönt. Hänger hemma, myser med min fina vovve, äter god mat, umgås med familjen - helt enkelt sådant man inte har tid att göra annars när man befinner sig på andra sidan Atlanten. Rätt skönt att bara vara ett litet tag.





IKEA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Har spenderat några timmar med mamma på IKEA idag. Blev inget köp till mig själv men några grejer till vårt nya gästrum i lägenheten. Gud vad jag längtar till när man får en helt egen lägenhet och kan möblera den precis som man själv vill!

Imorgon börjar jag jobba igen för sommaren. Kommer vara på Juvel & Design i Helsingborg, smyckesbutiken jag jobbat i förut. Ska bli väldigt kul att komma tillbaka och umgås lite med mina gamla kollegor. Och jag är definitivt i behov av en liten inkomst.





Just wanna make you sweat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

I vår byggnad här i Helsingborg har vi fått ett gym nere i källaren. Väldigt enkelt men ändå allt man behöver för att träna ordentligt. Inga ursäkter med andra ord! Jag var där nere nyss, sprang lite intervaller och styrketränade. Känns skönt att komma igång efter en vecka av lite för mycket mat och godis.




Häng med lillebror

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Tillbaka i kära Skåne och Helsingborg. Är sjukt trött efter gårdagens utekväll i Båstad så nu ligger jag och min lillebror i soffan och slappar framför TV:n. Älskar att bara ligga och inte göra någonting ibland.





Hejdå Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En luftballong över Stockholm häromdagen. Stans bästa reklamplats?

God morgon,

Sista dagen i Stockholm. Om några timmar åker jag ut till Arlanda för att ta flyget till Ängelholm/Helsingborg där Petra hämtar upp mig för en utekväll i Båstad. Tråkigt att åka ifrån Martin men det känns inte lika jobbigt när jag vet att vi snart kommer ses igen. Lite annorlunda från att åka tillbaka till New York.




Drömresmål

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
One of these days ska jag åka till Maldiverna och bo på Coco Palm Bodu Hithi Resort. Jag ska, ska ska!





Sparris & oxfilé

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Griffins förra veckan var så himla mysigt. Älskar att gå ut och äta med Martin, bara vi två. Till förrätt tog jag vit sparris med tryffeldip och Martin tog kalixlöjrom - väldigt gott båda två. Sen tog Martin hamburgaren till varmrätt, enligt honom är den helt makalös, och jag tog brasiliansk oxfilé med baconcrust. Jättegott! Dessutom drack jag det godaste rödvinet jag någonsin druckit tror jag, en zinfandel från antingen Sydafrika eller Californien (måste kolla upp!). Till efterätt tog vi varsin liten specialdrink, och sen tog vi taxi hemåt. Väldigt härlig kväll!
 
Kan verkligen rekommendera Griffins Steakhouse. Trevlig miljö, god mat, väldigt avslappnat och bra service. Det enda negativa jag kan säga är kanske att vi fick in två extra drinkar som vi inte beställt - drinkar som sen lades till på notan såklart. Kändes lite som ett trick, som att vi skulle säga "Jaja, men vi tar väl dom också" utan att skicka tillbaka dom. Vilket vi också gjorde så det funkade ju bra. Men i övrigt, superbra!





Rainy day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Regnet har fullkomligt öst ner hela dagen så jag och Martin har bara varit inne, ätit godis och tittat på TV. Väldigt mysigt faktiskt. Nu ska vi gå ut och äta middag på Griffins Steakhouse om en stund. Martin har varit där flera gånger och tycker det är jättebra så jag ser fram emot det. Trevlig lördag!




A student

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Har äntligen fått upp mina final grades för vårterminen, och det verkligen bra. Bättre än väntat, trodde att jag skulle få åtminstone ett A-. Ganska stolt över mig själv faktiskt. Det blev en bra termin.





Sommarfrisyr

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det är inte många frisyrer mitt stackars raka, tunna hår klarar av att hålla uppe, men med lite tupering och hårspray borde jag väl kunna klara av det här? Så fint.





Mysfredag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Regnet satte stopp för suget att gå ut och göra något, så jag och Martin hade en liten romantisk middag hemma i lägenheten igår kväll. Åt goda ostar, salami, oliver och nybakat bröd tillsammans med en väldigt bra flaska rödvin. Väldigt mysigt.




Grillat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Var och lunchade på Grill med Robert, en kompis från ProCivitas. På fredagar har Grilll en lunchbuffé bestående av en massa grillat kött med tillbehör - supergott. Älskar när man kan ta hur mycket man man vill utan att skämmas!




Inlämnad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Var på NK igår och lämnade in min väska. Kvinnan i butiken hade aldrig sett liknande fläckar på en Bayswater innan och tyckte det var himla konstigt, men det var inga problem att få låset bytt. Dock kommer det ta några veckor uppemot en månad så jag får klara mig utan ett tag. Kan väl vara bra att låta den vila lite också.