Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tre små veckor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Måndag. Början på slutet. Det är bara lite mindre än 3 veckor kvar till jag åker hem. Ska bli helt fantastiskt underbart. Jag älskar New York men hemma är alltid hemma, och det ska bli skönt att få komma till Sverige och bara... andas.

Först åker jag till min pojkvän i Stockholm i fyra dagar innan jag åker vidare till Skåne för att fira jul med familjen. Jag hoppas att all snö ligger kvar, en vit jul hade varit så mysigt.

Men först. Tre veckor av konstant plugg att se fram emot. Puh.. Tur att Elli tog med sig Marabou Mjölkchoklad som man kan trösta sig med






Pastis-brunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
För några timmar sedan åkte Sara och Eveline hem till Sverige igen. Har varit jättemysigt att ha dom här, alltid kul när folk kommer och hälsar på. Man blir så mycket mer aktiv då, gör saker man annars inte gör som att t ex besöka Times Square. Lite trist att jag varit sjuk största delen av tiden, men tjejerna verkar vara nöjda med sin resa ändå.

Idag åt vi brunch på Pastis i Meatpacking District. Det är en mycket välkänd restaurang som jag blivit tipsad om flera gånger men aldrig blivit av att jag gått till. Efter brunchen idag förstår jag varför folk tycker om det; supergod mat och härlig stämning i ett av New Yorks mysigaste områden. En bra avslutning på en bra helg.

(och ja, man kan inte alltid bli vacker på bilder, bevis finns här nedan, men den var så fin i övrigt så vill visa den)









Tänk vad trygg världen hade varit utan Justin Bieber

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Längtan!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Usch, vad jag får hemlängtan när jag såg dom här bilderna på mina syskon och vovve lekandes i snön. Ska bli så mysigt att fira jul med alla i familjen snart. Bara tre veckor kvar!









Längtar efter H&M vårkollektion 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Anna prez.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ännu mer sjuk idag. Kanske beror på den stora frozen margharitan jag drack igår på Caliente, jag vet inte. Känner mig halvdöd idag i alla fall, börjar bli riktigt tröttsamt att vara sjuk hela tiden.

Har kommit igång med min presentation om Anna Dello Russo. Det ger mig chans att vara lite kreativ och det är kul. Min lärare i det här ämnet är helt underbar och låter som göra i princip vad vi själva vill så länge det har en anknytning till uppgiften. Egentligen skulle vi berätta om en designer eller en yrkesroll inom modeindustrin, men när jag frågade om det gick bra att jag presenterade Anna sa hon "Absolutely Anna is amazing. Go for it!". Än så länge ser min presentation lite ut såhär:









Min första Thanksgiving

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår var det Thanksgiving här i USA. Under hela förmiddagen var jag och jobbade med barnen. De var ute med sin pappa så jag fick istället hjälpa till att laga kalkon och stuffing. Jag tycker om att laga mat så det var rätt kul att lära sig hur man lagar traditonell Thanksgivingmat.


Hemmalagad stuffing på G
Mitt på dagen tog jag en rast för att åka till Upper East Side och äta lunch tillsammans med Tord och Gabriella på St Ambrogio's. En jättetrevlig italiensk restaurang som dagen till ära serverade kalkon - med en italiensk touch naturligtvis.


Kalkonlunch deluxe

Så efter lunchen blev det kram och hejdå till Tord och Gabriella innan jag åkte ner till Soho för att jobba igen. Föräldrarna hade gäster och jag fungerade som lekledare för de fyra barnen närvarande. Var rätt trött i slutet, inte just för att jag tog hand om energiska barn (lite) men mer för att jag fortfarande är sjukt förkyld.

Efteråt mötte jag upp Eveline och Sara i Soho, de satt och åt middag på en av de få restauranger som hade öppet igår kväll. Eveline är min pojkväns kusin och de bor hemma hos mig denna veckan. Mysigt! Vi avslutade kvällen med en öl på en restaurang i närheten av min lägenhet innan vi gick hem i ösregnet. Trots nästan 12 timmars jobb var min första Thanksgiving ganska mysig faktiskt.




RL at The Boom Boom Room

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Eventet igår var jättekul! Det hölls på The Boom Boom Room med utsikt över hela New York och jag träffade en del intressanta människor. Ungefär hälften av människorna där var del av Tords team på Ralph Lauren, den andra hälften inköpare för olika stora återförsäljare i Europa; Harrods, Printemps, svenska Spirit, Selfridges etc.

När jag säger utsikt över New York menar jag verkligen det. Från 18:e våningen ser man både hela uptown och downtown och jag försökte så gott det gick att ta bra bilder. Inte så lätt när man har en kamera som knappt ens borde kallas det för den är så dålig. Hur som helst, om ni någon gång är på The Boom Boom Room måste ni gå på toaletten mer än något annat. De är helt fantastiska! Istället för en vanlig vägg har de satt dit en gigantisk glasskiva från golv till tak - man har alltså full utsikt över stan när man sitter och kissar. Det är svårt att beskriva för någon som inte varit där, men jag har aldrig sett något så vackert på en toalett förut. Ingenting för folk lätt för svindel dock.


Boomboom


Gabriella


(Toalettutsikt)


(Failed attempt att fotografera the greatness of toaletten och glasväggen. Men ni fattar va?)




RL event

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Fick ett mail från Tord tidigare idag om att jag och Gabriella ska följa med honom på ett cocktailevent som Ralph Lauren håller imorgon på The Boom Boom Room. Wiie, exciting! Himla typiskt att jag är sjuk, men när man får sådana chanser får man bita ihop hostan och vara glad ändå. Just nu är mitt stösta problem istället vad jag ska ha på mig. Känns som det får bli en liten shoppingrunda. Den röda klänningen nedan från Zaras nya Evening Collection hade inte suttit fel.





Anna Dello Russo loves H&M/Lanvin

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Satt och researchade Anna Dello Russo för min presentation och hittade den här videon från H&M's Lanvin-visning förra veckan. Häromdagen när jag var på H&M och tittade på kläderna blev jag kanske underwhelmed, men efter att ha sett den här videon väcktes mitt intresse på nytt. Väldigt underhållande, vacker och fascinerande show med 20-talsglamourig känsla - att Anna Dello Russo själv går runway är också en liten bonus såklart.





Två snygga syskon och en Dogge

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer












(Jag ser rätt lagom mongo ut på alla bilder, men jag skyller på att jag är sjuk)




Ny craving

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Usch, hostan är värre idag och har nu gjort att jag har jätteont i ryggen. Känner mig som en gammal gumma när jag måste stödja ryggen med händerna för att böja mig ner till kylskåpet.

Jag har en ny craving. Lite oväntat är det inte godis eller choklad (även fast jag alltid har craving för dessa saker) utan en ekologisk riven barnost. När jag passar Gus och Sofie äter de den osten till mycket; pasta, ägg, bröd etc. och efter att ha smakat den några gånger blev jag rätt hooked. Jag har det till ALLT just nu. På riskakor, till cous-cous och nu senast till min kyckling/currygryta. Inte det bästa kanske för min laktosintoleranta mage, men ibland går det inte att motstå.




En liten silveravatar i huset

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det roliga med att ha en inneboende modell i lägenheten är att man aldrig vet hur hon ska se ut när hon kommer hem på kvällarna. Här efter ett event med Beyonce och Tina Knowles klädmärke House of Dereon.




Stilinspiration: Friends

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vet ni en person som jag har fått upp ögonen för stilmässigt den senaste tiden?

Rachel Green. I Vänner alltså. Hon som Jennifer Aniston spelade.

På senaste tiden har jag tittat mer och mer på serien - dels för att jag bor i NYC precis som dom gjorde, dels för att jag inte har några bra böcker att läsa på kvällarna innan jag går och lägger mig och därför sätter på några avsnitt på datorn. Ju mer jag tittar, desto mer inser jag att Rachel Green klär sig väldigt snyggt ofta. Inte alltid, ibland förfärligt, men ofta. Kanske det beror på att Aniston är väldigt snygg och bär upp allt hon sätter på sig lättare än vad någon som, säg, jag hade gjort. Men oavsett kom jag på mig själv att ha hennes rutiga kjol och college/baseball-tröja i åtanke sist jag var och shoppade. Och gissa vad jag köpte? Precis, en rutig kjol. Nästa gång blir det tröjan.





Julkänsla

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Som min kära syster påpekade har jag varit väldigt dålig på att ta bilder på senaste tiden. När man bott ett tag här blir man nog lite hemmablind och uppskattar inte hur fantastiska saker det faktiskt finns att fotografera i den här staden. Som alla butikers extravaganta julskyltningar. Även om det är ett tag kvar till jul (det har inte ens varit Thanksgiving ännu) så har alla affärer redan kommit ordentligt in i the holiday spirit, med den ena mer utsmyckad än den andra. Nästa gång jag är ute på stan ska jag se om jag hittar någon värd att dokumentera.





Hemtrevligt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Nu när Elinor är hemma i Sverige (avundsjuuuuk!) så bor Elin här tillsammans med sin pojkvän Nils som hälsar på. När de kom hem idag hade de köpt fina blommor och äpplen. Tänk vad sånt kan lysa upp en hel lägenhet! Ska från och med nu försöka att alltid ha blommor hemma. Och äpplen.




Prov i dans

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi hade dansuppvisning idag. Jag läser ju Jazz Dance och som mid-term hade vi fått i uppgift att i grupp koreografera en dans. Det var rätt svårt att få ihop något bra och rätt nervöst att idag visa upp den för hela klassen medan läraren filmade allt vi gjorde. Det gick dock jättebra, jag kom ihåg alla steg och tyckte jag hade min swag on så gott det gick. Efteråt fick vi alla videon. Trodde jag skulle hata att titta på mig själv, men ska jag vara ärlig såg det faktiskt rätt bra ut. Danskarriär nästa?

Eller inte.





Middag, The Carlyle.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Bild från Tord's BlackBerry

Middagen igår var helt fantastisk. Eftersom Tord blev lite sen hann vi inte med the Standard utan gick till the Carlyle istället. Det är ett gammalt hotell med bar och restaurang, helt underbart fint, på 76th street och Madison Ave. Det bara osar gammaldags lyx och den kända baren har bl. a. varit med i Sex and the City-filmen. Tord och Gabriella bor där nu när de är i stan.

Ett glas champagne först och sen satte vi oss till bords. Jag beställde oxfilé med tryffelpotatismos, rödvinssky och sparris (det lät förstås mycket bättre på franska, men jag har glömt översättningen). Tryffel är en favorit och jag åt tills jag nästan storknade. Det hindrade mig dock inte från att ta efterätt, chocolate plate, OCH äta flera brödbitar. Min food baby när jag kom hem var inte att leka med!

Det var superkul att träffa Gabriella och Tord igen, vi hade mycket att prata om. Båda två jobbar i modebranschen och det är kul att få höra deras tankar och idéer om diverse saker, både tips på vad jag som ung och på väg in i karriären kan göra för val och generellt vad som händer i modeindustrin just nu. Att prata med dom båda motiverar mig att jobba ännu hårdare för att nå mina mål i livet.

Och självklart slutar man aldrig förvånas i den här staden. Vid bordet mitt emot oss satt en liten tant tillsammans med väninnor/anställda (svårt att säga) och åt. När de skulle gå ringde hon ner sin maid, som i full utstyrsel med volangförkläde och underklänning, kom ner för att hjälpa henne sätta på sig skorna. Maiden var i princip lika gammal som tanten hon hjälpte, förmodligen har hon jobbat för henne större delen av sitt liv. Tanten var grekisk och på otroligt gott humör, hon hälsade på oss och skrattade när hon märkte att vi fascinerades av henne. En riktig karaktär, sådant som man aldrig skulle hitta i Sverige eller någon annanstans. Efteråt frågade Tord kyparen vem hon var och tydligen var hon fru till en rik, grekisk man och tillsammans äger de en lägenhet hotellet, där hon har bott i 25 år! Som Gabriella sa: "Only in New York".




Ny design till min syster!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hej, alla glada!

Nu har Sofie fått en ny design. Hon vet inte om det ännu men jag hoppas att hon tycker om den.

(Märker ni några förändringar i morgon... she did not approve.)

Den blev klar lagom till att hon ska komma hem från sin middag och se den. Alldeles precis lagom! Nu ska jag bara få henne att ta lite finare bilder

(Eller mer, i över huvud taget.)

(Mer.)

så att designen gör sig rätt. Utsida och insida, mina vänner.

Cheers,





The Standard

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag börjar bli sjuk igen. Inte så roligt alls. Barnen jag passar har varit jättesjuka, så förmodligen har jag blivit smittad. Hoppas bara att det inte blir värre, har inte riktigt tid att vara sjuk.

Ikväll ska jag ut och äta med Tord och Gabriella Heintz, som är här i stan på besök. Vi ska till The Standard, hotellet och restaurangen i Meatpacking District där bl. a. klubben Boom Boom Room (från bl. a. Gossip Girl) ligger. Ska bli kul att se Tord igen, och Gabriella som jag inte sett på evigheter!

Innan dess får det nog bli lite vilopaus tror jag.





Google glam

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Snygga Elin som jag lärt känna här i NY jobbade igår på ett event för Google Groups launch av nya hemsidan Boutiques.com. Här står hon med (eller bakom kanske man ska säga) Ashley Olsen, som var en av de många kändisarna på plats. Avundsjuk? Lite




Cirricurry

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Åh en annan kul sak. Min söta kompis Caroline Zachrisson skickade sms igår. Fattade först inte vem det var och det tog ett tag innan det blev klart, men jag blev så glad! Ringde upp henne direkt och vi pratade i säkert 20 minuter. Hon bor och jobbar i Californien och det var superkul att höra hur hon har det. Har aldrig tänkt på att vi faktiskt är i samma land och kan ringa varandra när vi vill.  Jag ska försöka se till att hon flyttar hit till New York nån dag - vet att du hade älskat det, Carro!





Livet är lovely.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Som ni kanske förstod av förra inlägget har vi ÄNTLIGEN fått internet i lägenheten. Jag lovar, ni förstår inte hur underbart det känns förrän ni provat att vara utan i 46 dagar. Att kunna sitta här, svettig i träningskläder lagandes pasta medan jag bloggar, det är lyx!

En annan trevlig nyhet: jag köpte en vinterjacka idag. Gick in på Zara för typ femte gången på en vecka i hopp om att de hade fått in något bra och hittade faktiskt en bra jacka. Som sagt, tjocka vinterjackor är inte en favorit men den här kan jag definitivt trivas i. Funderade först på en gräddvit men kom på att i det här klimatet (äckliga avgaser) och min tur (syltfläckar, oljefläckar, glassfläckar.. etc.) är det bättre att köra på en brun.

Köpte även lite andra småsaker som jag tyckte jag behövde.











INTERNET!!!!!!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
TACKA GUD FÖR TIME WARNER CABLE.




GRATTIS PÅ FARS DAG TILL MIN SÖTA, SÖTA PAPPA!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bättre sent än aldrig.





Lite underhållning i hemmet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag tänkte köpa en TV idag. Utan Internet blir livet hemma i lägenheten väldigt lätt tråkigt och även om de har lovat att komma och installera det imorgon *hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas, hoppas* så saknar jag att slötitta på TV då och då. I min vägg finns en cabel som ger mig rätt många olika kanaler, så det enda jag behöver göra är att köpa en billig liten skärm. Ska gå till Bestbuy efter skolan och se om jag hittar något.




Manlig advertising

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Är det bara jag som tycker att rapist-glasses och sliskblick är rätt oattraktivt? Vet inte om det är menat att vara ett skämt eller om de faktiskt försöker sälja prylarna killen har på sig. Well, om det är uppmärksamhet de är ute efter har de lyckats ganska bra.



I övrigt går det bra för svenskar här i USA märker jag. När det inte är Noomi Rapace är det Alexander Skarsgård, som här modellar för Hickey Freeman. Lite stolt blir man, vilket egentligen är totalt irrationellt eftersom jag har absolut ingenting att göra med herrn i fråga, men ändå. Är man svensk så är man.





Brunch girls at the Plaza

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Inspiration i pappersform

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det känns som jag är sjukt sen, men jag upptäckte idag vårt bibliotek på skolan. Enda gången jag har varit här tidigare är när jag skivit ut saker, har inte kollat runt på vad som faktiskt finns. Idag gick jag hit för att göra just det - kolla runt - och upptäcker att på 4:e våningen finns en underbar avdelning med gamla och nya tidningar, lookbooks etc. Just nu sitter jag och kollar i en Vogue magazine från 1983, innan det kollade jag i en från 1937 (cigarettreklamerna där är sjukt underhållande). Kalla vinterdagar kommer jag definti
vt sitta här i timtal och fördjupa mig i denna inspirationskälla!

Brooke Shields, Vogue Magazine 1982





I Soho

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej,

Sitter i Soho och har lite ångest för att jag nyss tryckte i mig en bagel. Försöker vara nyttig men det är svårt när man
1. Inte är hemma så ofta
2. Har oregelbundna skol- och jobbtider
3. Väntar med att äta tills man typ dör av hunger och därför måste kränga extremt mycket på en och samma gång

Vi får väl se om jag kommer hem rullande i jul. Låt oss för allas vår skull hoppas att så inte blir fallet.

Var på en liten vinterjacksjakt nyss runt Soho, men hittade ingenting. Jag vet inte exakt vad det är jag är ute efter och det är väl det som är problemet, men de flesta fina grejer jag hittar är kappor som inte kommer hålla i den kalla New York-vintern. Filippa föreslog att köpa en päls i Brooklyn och det ska jag göra också men när jag är i lekparken och kryper runt i sandlådan med barnen känns inte det riktigt rätt med päls. Haha, jag har börjat tänka som en mamma, helt förnuftigt och praktiskt. Herregud. Jaja, det är bra träning för framtiden antar jag.

Inne på Topshop hittade jag en helt gudomlig klänning från Kate Moss linje. Den påminner om den gröna klänningen Keira Knightley har i Atonement, jag har alltid älskar den, men kortare och i en lite ljusare, mattare grön. Den kostade lite över 200 dollar och det passar inte in i min budget just nu, så den fick hänga kvar.





Lanvin for H&M

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

LANVIN FOR H&M

 

LANVIN FOR H&M


LANVIN FOR H&M

 

Överlag inte min favoritkollektion tyvärr, för mycket ryschpysch för min smak och vissa saker ser faktiskt lite billiga ut till och med på bild - hur ser de då ut i verkligheten? Herrkollektionen var faktiskt mycket fräschare. Men skorna ovan är supersöta (rätt dålig bild på dem, men jag lovar - dom är fina) och färgglada klänningar kan pigga upp any day. Får nog ta mig ner till H&M när kollektionen släpps för att titta och känna lite.





Fashion presentation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
I Introduction to the Fashion Industry ska vi hålla en presentation om några veckor. Man ska välja någon i modevärlden, helst en designer men det funkar med andra inflytelserika personer också, göra en PPT-presentation och prata i ca fem minuter. Jag funderar på en svensk designer eller märke, typ Acne, bara för att det känns lite trevligt att representera sitt eget land. Fast roligast av allt hade ju varit att prata om någon som man verkligen tycker är intressant och inspirerande, och för mig hade det varit Anna Dello Russo. Hon är precis där jag vill vara någon gång i framtiden och det kan vara roligt att berätta för klassen om någon alla inte har så stor koll på.

Plus att jag får chans att visa bilderna jag tog på henne på Ralph Lauren-visningen ;)

Om någon har andra förslag är ni välkomna att dela med er!





Idag har jag köpt smink

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det var allt. Godnatt!




New York Marathon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Världens största marathon hölls i stan idag. Tiotusentals människor sprang genom New Yorks alla fem boroughs, sammanlagt 42 kilometer. Jag, Elinor, Elin och Vayu åt goda pannkakor i Williamsburg medan vi tittade på de som sprang. Det var värsta folkfesten på gatorna; vissa var utklädda och dansade, orkestrar spelade och folk stod och hejade på de förbispringande i flera timmar. Superkul!

Imorgon har jag ett prov som jag har lite lagom mycket panik över. Av någon anledning kan jag inte få in all information i min hjärna, den håller i skrivande stund på att koka av överansträngning. Inte bra. Får hoppas jag får en blixt av klarhet imorgon precis när provet är, så jag inte failar.



















Sockerkick, evighetsplugg och trötthet kan göra mycket med en person

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Körlaglig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Mitt learner permit har nu omvandlats till ett körkort. Det gäller tills jag får det riktiga hemskickat på posten. YEY!

 





Plugghelg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh, att vakna upp på morgonen och inse att man har körkort - vilken känsla! Nu längtar jag ännu mer till att komma hem än innan, för jag kommer faktiskt kunna köra bil alldeles själv! Underbart.

Helgen kommer bli väldigt lugn, har ett stort mid-term test på måndag morgon som jag hade glömt bort litegrann och måste råplugga till. Men för mig gör det ingenting, en lugn helg känns ganska lockande faktiskt. Jag och Elinor har bestämt att vi ska baka kakor och kolla Titanic, det räcker för mig.

Det börjar bli riktigt kallt i New York nu och därför har jag börjat leta efter en fin vinterjacka. Det är svårt för jag är inte riktigt bestämd på vad jag vill ha för sorts ännu. Egentligen gillar jag inte alls vinterjackor, de är stora och bulsiga och får dig att se tjock ut. Men en kappa räcker inte riktigt för att hålla ute kylan (tydligen ska den här vintern bli den kallaste på 1000 år?) så det får nog bli en bulsig en ändå.

Eller så skiter jag i om jag får lunginflammation (vill man vara fin får man lida pin) och köper den röda kappan nedan:


Från Zara




KÖRTKORT!!!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Oh yes you heard me. Jag fick mitt körkort imorse, sooom jag har längtat och väntat på det. Jag är i extas just nu, helt overkligt känns det. Visst, det är ett amerikanskt och om jag någon gång känner att jag behöver ett svenskt kommer jag få göra om hela processen hemma i Sverige men huvudsaken just nu är att jag faktiskt lagligt får köra bil när jag kommer hem! Tror det är ett år från det datum man kommer in i landet, så under dessa fyra år kommer jag kunna köra runt varje sommar och jul! Jag är såååå glad.





Bästa appen!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag har kanske sagt det tidigare men jag säger det igen:
I LOVE THE ELLE MAGAZINE APP FOR IPAD!
Det är nästan värt att köpa iPaden bara för att kunna läsa tidningen på den för den är helt underbar. För det första får man ladda ner tidningarna gratis, åtminstone har man kunnat det på de två senaste utgåvorna. Det är möjligt att de kommer börja ta betalt med tiden, men det är en kostnad som jag definitivt är beredd att lägga. Det allra bästa med appen är dock att man genom iPad-tekniken har gjort tidnignen interaktiv; man kan trycka på olika knappar för att få mer information, förstora bilder, göra egna inspiration boards, shoppa online och se detaljer. Skärmen är också sjukt skarp, vilket gör att alla editorials och bilder ser helt amazing ut. Om alla andra tidningar (Vogue t ex.!) börjar göra liknande appar kommer jag aldrig köpa en pappersutgåva igen.




Noomi, Noomi, Noomi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Jag verkar vara en av de få människor i världen som inte blev helt blown away av Stieg Larssons Millenium-trilogy - varken böckerna eller filmerna. Det är inte min typ av genre helt enkelt. USA däremot har drabbats av Noomi Rapace-feber. Jag ser henne överallt; på de små tv-skärmarna i taxibilarna visar de intervjuer med henne, i Metro skriver man artiklar om henne och i senaste Elle har man raknat henne som en av de mest inflytelserika människorna i världen just nu. Så även om jag själv inte är ett stort fan känner man sig lite stolt som svensk när man får veta att en landsfrände är så omtyckt i stora vida världen.





Halloween weekend pt. 2: Heidi Klum's party

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




















Halloween weekend pt. 1

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Helgen har varit jättekul! Firade Halloween både lördag och söndag, så idag - måndag förmiddag - är jag rätt trött om jag ska var ärlig. I lördags var vi först hemma hos Filippa och Karin innan vi stack till SL. Det var lite för trångt för min smak och när vi sen skulle åka vidare funkade inga tunnelbanor och det gick inte att få tag på taxi, så vi struntade i det. Jag åkte hem till min överblivna pizza i kylen. Hur som helst var jag utklädd till någon slags docka, är inte helt säker på vad jag var för något. Det var verkligen en sistaminuten-grej som inte blev jättelyckad men whatevs, jag hade kul.

Sen igår fick Elinor inbjudan till Heidi Klum's årliga Halloween Party som den här gången skulla hållas på Lavo. Lat som jag är snodde jag Filippas utklädningsidé att vara en fågel, det blev ganska bra faktiskt. Kände mig definitivt bättre än dagen innan. Festen var kul, sjukt mycket folk med roliga utklädnader. Heidi och Seal stod mitt på dansgolvet hela kvällen, hon var typ tre meter längre än honom p.g.a. några slags styltor hon gick omkring med.

Tack vare helgens svirande har jag nu blivit ännu mer förkyld. Jag måste skärpa mig om jag någonsin ska kunna bli ordentligt frisk.









OJ nu börjar jag min lektion. Får lägga upp resten av bilderna senare. Tjoho!