En väldigt-väldigt-väldigt god paj.

Det blev en paj igår, och det är nog den godaste jag gjort so far. Med samma botten som tidigare, med mandelmjöl istället för vanligt, och en fyllning som jag experimenterade fram. Den sjönk ihop lite mer än vad jag hade velat men den goda smaken vägde upp och jag blev uppriktigt ledsen när den tog slut.
MEN ALLTSÅ GUD! Nu när jag satt och skrev receptet kom jag på att jag ju GLÖMDE ÄGGEN i smeten. Inte konstigt att den sjönk ihop. Äsch! Den var fantastiskt god ändå men med ägg blir den ju bättre.
Godaste pajfyllningen med ost, chili och citron
3 dl grädde
3 dl grädde
3 dl ost
3 ägg
2 chilis, en röd och en orange
en handfull spenat
några blad basilika
en skvätt citron
salt
peppar
1. Riv osten och blanda med grädde och äggen. Hacka grönsakerna och blanda i smeten. Krydda med salt och peppar och avsluta med citronsaft efter smak.
2. Förgrädda pajskalet på 175 grader i 10 minuter
3. Ta ut pajen och fyll med smeten. Grädda i ugnen på ca 220 grader i 30-40 minuter tills pajen har fått färg.
johanna
men åh så gott!!
Angelina
GOTT!! Använder alltid ditt recept på pajdeg när jag gör paj nu för tiden. Bästa!
Svar:
Sofie Lundberg
Trackback