Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Flytta över följare.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick en fråga om jag kommer flytta över de följare jag har på Bloglovin till den nya adressen och självklart kommer jag försöka göra det. Har kontaktat Bloglovin och hoppas att få hjälp med det så snart som möjligt. Tills dess hoppas jag att ni fortsätter att besöka mig på http://foodstories.se, utan er blir det ju så himla tråkigt <3 
 
 




Nu byter jag bloggportal!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Efter ett antal år här på Blogg.se är det dags att ta bloggen vidare. Fick frågan om jag ville flytta över till Devote.se eftersom jag ju redan skriver recept för dem varannan vecka, och självklart vill jag det! Har blivit så himla välkomnad av gänget på Devote och ser fram emot att börja ett nytt kapitel på min lilla bloggresa. Så från och med nu hittar ni mig på: 

http://foodstories.se 
eller 
http://foodstories.devote.se 
 
Även den här adressen (http://sofienyc.com) kommer att länkas om så att ni hittar rätt. De jobbar för fullt med det och förhoppningsvis ska allt funka som det ska ikväll. 
 




Älskar inte Norwegian.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ni minns kanske att jag var så nöjd med Norwegian på vägen hit, berättade hur bra och smärtfritt allt gick? Well, nu när jag sitter och väntar på ett 6 timmar försenat flyg kan jag inte säga att jag är lika lyrisk. Lyckligt ovetandes tog jag mig hit innan idag, fick reda på förseningen vid check-in. "They should have sent you a text or called you". Det gjorde de inte. Deppade ihjäl vid tanken på att sitta på den här oerhört tråkiga flygplats i över åtta timmar (var ju dessutom tidig redan från början) så åkte tillbaka till SF igen, åt en burgare med Sofia och vänner, träffade lite härliga människor i taxin och mår nu lite bättre. Nu koppas jag att  inte något annat skit händer så att jag kan komma hem innan det blir natt igen. 




Amerikansk fotboll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I LA var jag på min allra första amerikanska fotbollsmatch och tailgate. Det var en upplevelse minst sagt! De två skolorna USC och Fresno spelade mot varandra, och det är svårt att som svensk förstå vilken gigantisk grej college football är. Innan matchen samlades tiotusentals människor på campus för en tailgate, som innebär att man dricker öl, grillar, leker lekar och festar i några timmar innan själva matchen kommer igång. Föräldrar som barn som unga är med och jag såg minst två personer stå och spy i buskarna efter lite för mycket beer pong. Inte så nice. Därefter rör sig alla (och nu snackar vi nästan 100 000 människor) mot arenan för att se matchen. Jag fattade absolut ingenting av spelet men det hände så mycket runt omkring att det ändå var kul att sitta och kolla en stund.

Ja, american college alltså. Helt annorlunda från det FIT jag är van vid. Det är en väldigt speciell kultur och kanske inte en jag hade velat vara en del av hela tiden, men det är alltid intressant att få uppleva andra människors värld på det här sättet, åtminstone för en liten stund. 
 




Inköp från Wholefoods

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag har en stor kärlek till Wholefoods, den ekologiska mataffären som finns här i USA. När jag bodde i New York jobbade jag extra som barnvakt för att ha råd att köpa mat där istället för i de billigare butikerna, och jag kunde gå omkring i timmar bara för att se alla produkter som fanns att köpa. Igår körde vi förbi en Wholefoods på vägen hem och jag köpte lite saker att ta med hem: 
 
 
1. Superfood cereal 
En groddad müsli som består av en mängd olika superfoods, fibrer och antioxidanter. Är ju inte så mycket av en frukost-människa men det här kan nog vara gott att äta tillsammans med lite yoghurt och färska bär. 
 
2. Kale chips 
Fanns hur många smaker som helst men jag valde Zesty Nacho som jag tyckte lät gott. Istället för att fritera chipsen lufttorkas de så att alla vitaminer och enzymer stannar kvar. Ska bli spännande att smaka! 
 
3. Red Palm Oil
Palmolja är ju minst sagt kontroversiellt att använda eftersom det ofta odlas via förödande regnskogsskövling – förutom om du köper det ekologiskt. Den här palmoljan kommer från små fair trade, familjeägda bondgårdar som hjälper till att hålla den naturliga växtligheten levande. Palmolja är perfekt att fritera i eftersom den håller för höga temperaturer och man kan använda den som vilket matfett som helst. Tyckte att det skulle vara intressant att prova eftersom det inte är helt enkelt att få tag på eko-palmolja hemma. 
 
4. Grass-fed whey protein 
Vanligt proteinpulver innehåller allt möjligt skit som inte är bra för kroppen, så när jag hittar ett som är framställd på mjölk av gräsuppfödda kor, ekologiskt och utan en massa konstiga tillsatser blir jag såld. Hoppas att det smakar lika bra som det ser ut, älskar designen! 
 
5. Decaf ginger peach tea 
Det här téet drack jag alltid hos familjen jag passade barn hos och det smakar så himla gott. Dricker helst inte koffein heller så det är perfekt. 




Back where we started.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Och nu är vi tillbaka där vi började, i San Francisco. Gud vilken lång men ändå kort resa det här har varit. Har sett så otroligt mycket på de nio dagar vi varit på resande fot och ändå har det gått så snabbt. Idag åkte vi från San Luis Obispo där vi sov en natt, körde förbi en outlet där vi shoppade lite kläder och sen hem till Sofia.
 
Häromdagen i Santa Monica åt vi frukost på ett så himla mysigt café som ni måste besöka när ni är i krokarna. Det heter The Courtyard Kitchen och man sitter på en liten söt innergård som ger känslan av att man är i typ Grekland. Menyn består av bara ekologiska och närproducerade rätter, såklart. Jag åt en smörgås som nog är en av de allra godaste jag ätit i mitt liv: brioche toast med avocado, bacon, jalapeno, tomat och hemmagjord remoulad. ALLTSÅ! Enklaste att göra hemma också. Måste prova någon dag. 
 
Nä nu blir det nog ett glas vin för att fira att vi är tillbaka välbehållna i San Fran. Det var inte helt självklart hela vägen. 
 




IN-N-OUT

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Nu har jag ÄNTLIGEN provat IN-N-OUT, hamburgerstället som alla pratar om här i Kalifornien och som jag velat prova hur länge som helst. Vi körde in på en av deras restaraunger i Newport, OC häromdagen och jag beställde en Double-Double with Animal Style Fries. De har ju en hemlig meny (som alla vet om) och i den ingår bland annat att man kan beställa antingen hamburgaren, pommesen eller båda Animal Style – då kommer de med en topping av grillad lök, smält ost och deras special sauce. Så gott! Och hur var hamburgaren då? Den var supergod! Bra bröd, bra kött, fräch sallad och krispig lök. En bra kombination och precis så god som jag hade hoppats på. Det enda problemet var att jag inte var så hungrig som jag önskar att jag hade varit, hade nog njutit ännu lite mer då, men vi får se om jag besöker stället en gång till innan jag åker hem. 




Nytt recept uppe.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Nu ligger mitt andra recept för Devote uppe, du kan läsa det här. Vi gick omkring på marknaden i San Francisco häromdagen och jag fick en idé om att göra en grilled cheese sandwich med karamelliserade persikor och jordgubbar. Frukt och ost passar så bra tillsammans och den här smörgåsen blev verkligen SJUKT GOD. Ni måste prova om ni är sugna på något sött men ändå matigt en dag. Hoppas ni gillar! 




Tillbaka i LA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Vi kom tillbaka till LA idag efter en dag på stranden i San Diego och nu bor vi hos vår familjevän en natt. Han bor i det här fantastiska huset i Studio City med stor patio, pool och världens utsikt över Los Angeles. Det är verkligen så otroligt vackert. Imorgon ska vi till Universal Studios, ska bli väldigt kul – inte minst för att vi kommer få gå in helt gratis^^
Förresten så tror jag att mitt nästa recept kommer upp på Devote.se senare idag, så håll utkik! 




Another day, another burger

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Burgarresan fortsätter och jag är nu uppe i runt 5 stycken. Helt okej men det finns ju typ sjuhundraåttio till ställen jag hade velat besöka. Kan inte någon bara anställa mig som hamburger/snabbmat/vad-som-helst-för-mat-testare och skicka mig på resa runt USA i några veckor? 

I SLO för några kvällar sen åt vi på ett ställe som heter Firestone Grill. Det är tydligen ett superpopulärt local places om serverar enkla men goda rätter, bland annat hamburgare. Burgaren jag tog var en enkel cheeseburgare med extra bacon och den var väldigt god. Inte helt amazing, men god. Gillade framför allt att köttet smakade grillat. Pommesen kom med grillkrydda, lite ovanligt här i USA, och något jag egentligen tycker är rätt onödigt – vanligt hederligt salt är alltid allra bäst. Men trevligt ställe och värt ett besök om ni är i stan! 
 




I San Diego

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Nu händer det så mycket att jag knappt hinner uppdatera och jag har inte varit närheten av Wifi så hoppas att ni kan hålla till godo med lite sporadiska inlägg. Igår kom vi till San Diego. Vi bor hos Cajsa, en kompis från Båstad som pluggar här. Igår åt vi en god lunch i downtown och sen åkte vi lite otippat till ett race track för att kolla på hästkapplöpning. En väldigt speciell men rolig upplevelse. Jag spelade en gång och vann $6, woho! Vi åt också världens största funnel cake (friterad smet) med cookies and cream-glass. Efter det kunde jag inte röra mig på ungefär en timme. America, y'all.