Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Sorry!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag fick en liten pik om att jag glomt svara pa vissa av era fragor, FORLAT! Ska gora det senare, jag lovar :-)
Nu har jag lektion i sociology. Ciao!
Svar på era frågor!

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
5 kommentarer

Hur lång tid tog det tills du fick mail från FIT (efter att du ansök på SUNYs hemsida) med Student Identification Number och username/password? Har väntat i över två veckor nu :(

 

Jag kommer inte ihåg exakt men det kan nog ta sin lilla tid. Förhoppningsvis kommer det snart till dig i posten :-)

 

Hanger du endast med svenskar i New York, eller har du aven amerikanska vanner?

 

Jag har vänner från en del olika länder, däribland både svenska och amerikanska. Dock har det blivit att man umgås mycket med svenskar. Dels för att jag bor med två, dels för att man ofta kommer väldigt bra överens med folk från ens egen kultur. Det märks tydligt när man flyttar utomlands hur lika vi svenskar är!

 

Vet du nagot om hur Accessories Design programmet pa FIT ar? Bra? Dalig?

 

Tyvärr har jag ingen större koll på det programmet. Du kanske kan googla eller gå med i någon av FIT’s Facebook-grupper och fråga?

 

Hej! Har namligen lite fragor om stipendiet du fick :) Vart hittade du den? Vad kravdes for att soka det stipendiet?

 

Jag sökte stipendiet på Helsingborgs Handelsförening. Kriteriet är att man har någon slags anknytning till Helsingborg och att man pluggar något som har en business-inriktning. Man skickade in sina betyg och lite personlig information, och fick sen hoppas på det bästa.

I min erfarenhet är det ganska svårt att hitta stipendier om man inte vet vad man letar efter. Det bästa är kanske att kolla om staden man bor i har föreningar som erbjuder stipendier bara för boende, då är chansen större att man blir antagen.

 

Hur tar man sig från JFK till Manhattan och från Manhattan till Newark på billigaste sättet?

 

JFK till Manhattan kan man ta en tunnelbana i princip hela vägen till stan. Det är jättelätt och kostar (har jag för mig) $5 för AirTrain och $2.50 för tunnelbana.

När man åker till Newark åker man lättast med en shuttle som man beställer i förväg. Den kostar ca $18 och hämtar er utanför dörren. Skönt att slippa gå med all packning! Självklart kan man ta tåg och tunnelbana också, men eftersom priset blir i princip detsamma är det skönare med shuttle.

 

Vad gäller det med betygen för intagningen till fit? är det bara mvg som gäller?

 

Jag tror att man ska ha ett VG i snitt eller högre, så kraven är inte superhöga. Däremot är det viktigt att man skriven en bra personal essay, som man skickar in tillsammans med betygen.

 

Tror du att det är lättare att komma in på evening/weekend programmet? Eller att söka så man börjar till våren!?

 

Jag tror egentligen inte det är lättare. Förutsättningarna är desamma och det är rätt många personer som arbetar under dagarna som söker sig till E/W-kurserna. Det är möjligt att färre personer söker till våren, men jag har tyvärr ingen koll på det.

 

Det är tomt på J&D - när kommer du hem till Sverige nästa gång?:P hahah, seriöst vi saknar dig!

 

Haha, gulle-Linda! Kommer tillbaka och leker med dig i jul igen!

 

Jag drömmer om ett jobb som stylist/moderedaktör, men jag kan inte hitta en utbildning som utbildar just detta. Min fråga är om du vet någon kurs på FIT där det finns möjlighet att utbilda sig till det? Sen tänkte jag vad man blir om man läser det du gör, finns det möjlighet att jobba på modehus, tidningar som stylist osv? Slutligen undrar jag om du gjorde hela ansökningsprocessen själv och var det är du läser, nu menar jag exempelvis Master degree, Bacelor degree osv.

 

Jag vet att FIT har fristående kurser i styling etc. Dock lite osäker på om de har ett helt program. Du kan ju kika igenom listan med program här (http://www.fitnyc.edu/1706.asp) och se om du hittar något som låter intressant.

Om man läser det jag läser (en bachelor i FMM) får man en grundläggande utbildning i mode/business som man kan applicera på i princip vad som helst senare (förutom design då kanske). Jag tror att modeindustrin handlar mer om vad du kan och är bra på och mindre om vad du har för akademisk bakgrund. Därför kan man nå precis hur långt som helst bara man har viljan och drivet!

 

Känner du Stephanie Heino, tror hon studerar på samma skola som du. Är ni bra vänner?

 

Ja, vi går på samma skola och jag känner henne litegrann. Vi har inte träffats så mycket men hon verkar vara en gullig tjej, från Helsingborg precis som jag :-)

 

Vilka är favorit affärerna i New York som du rekommenderar för typ "turister"?

Alltså, min favoritaffär är en mataffär, WholeFoods. Kanske ingenting för turister direkt men himmel för en matälskare! I övrigt går jag ofta till Zara och H&M i New York, de har mycket bättre och större utbud här än i Sverige. På Forever21 kan man hitta fina saker ibland, även om det händer mer och mer sällan för min del.

 

Vart ska man inte bo i New York, tänkte på slumporåden och så?


Hela Manhattan är i princip helt säkert nuförtiden, jag har aldrig känt mig rädd eller hotad när jag varit på väg hem på natten. Det är väl kanske Bronx och övre Harlem som fortfarande är lite ”ruffigt” och som man helst inte bor i.


Nämn alla kändisar du sett i NY?


Jag gjorde ett inlägg om det för några månader sedan, du hittar det här. Nu har jag ju precis kommit hit efter tre månader, så listan har inte uppdaterats. Däremot ser jag att jag glömt att nämna två personer: David och Victoria Beckham. De kom ut ur hissen på The Carlyle när jag satt i foajén och väntade på Tord. Lite starstruck blev man allt!


Skulle du säga att det är värt att dra till NY för att ex. studera även om det betyder att man får leva på nudlar eller tonfisk under hela tiden?

 

Utan tvekan! Och jag lovar att du inte kommer behöva leva på tonfisk och nudlar :-)

 

Vad som är det bästa och det sämsta med FIT?!

 

Det bästa: små klasser, engagerade lärare, roliga ämnen, valmöjlighet, läget (mitt på Manhattan), möjligheterna efter skolan.

Det sämsta: storlek (över 10,000 elever så man blir lätt en i mängden), tråkiga men obligatoriska liberal arts-klasser, tråkig cafeteria

 

Jag undrar vilken film som är din favoritfilm? Och vad lyssnar du på för sorts musik?

 

Hmm, svår fråga! Det finns många filmer som är bra, men Titanic är nog en sådan som etsat sig fast i minnet för alltid. Sen älskar jag Disney-filmer också. När det gäller musik lyssnar jag på precis allt: från hip-hop till jazz till pop till RnB. Allt utom schlager!

 

Hur mycket kostar det att bo och utbilda sig i New york (som du)?


Skolavgiften på FIT ligger på ca 45 000 kronor per termin. Boende beror helt på, men mellan 1000-1500 dollar i månaden får man ofta räkna för hyra om man ska bo hyfsat centralt. Mat och annat är billigare än i Sverige dock.

 

Jag undrar om du var riktigt duktig på engelska när du åkte till new york? Eller blev det liksom så att man blir van under tiden man pluggar och befinner sig där?

Hade du bra betyg från grundskolan och gymnasiet?

 

Jag har alltid haft lätt för engelska, dessutom pluggade jag i Skottland ett halvår innan jag kom hit. Men man vänjer sig sjukt snabbt vid språket och efter några månader är det nästan så att man tänker på engelska istället för svenska :-) I betyg hade jag runt 295 från grundskolan och 20,0 från gymnasiet.

 

Du visade ett jättefint armband som du hade köpt på Tiffanys, undra vad det kostar ungefär.


Tack så mycket :-) Jag vet faktiskt inte vad det kostade eftersom jag fick det i studentpresent, men det går säkert att kolla på hemsidan!


Var ligger bästa shoppingen i New York?

 

Soho har bra shopping med stor variation, likaså 5th avenue uppe vid 50-gatorna. I Meatpacking District kan du hitta lite mer unika saker i små boutiquer och i Brooklyn har de bra second hand.

 

Bra nattklubbar och barer?


Klubbar: 1oak, Lavo, SL, Le Bain

Barer (jag är inte lika duktig på att besöka barer, ännu mindre att komma ihåg namnen på dem): The Jane

 

Vad får man inte missa under en vecka i New York?


Om du känner dig hurtig, ta en joggingtur längs Hudson River. Det är helt fantastiskt, man känner sig så nära staden och full av ny energi.

 

Var i USA har du varit? Vad fick dig välja just New York?


Jag har varit i Florida, Boston, Vermont och New York. Att jag valde New York är för att jag alltid drömt om att flytta hit. När möjligheten då öppnade sig var det ingen tvekan om att det var det jag ville.


Läser du en Associate degree? Jag vill nämligen söka in till FIT men när jag kollar vad jag kan välja så står det "Associate degree"? Är den på två år? För en bachelor är ju 4 år? Eller är det så att man efter två år som associate kan fortsätta två år till för att få en bachelor? Jag vill nämligen först läsa 1-4 semster (två år) associate Fashion merchindise management och sedan semster 5-8 (två år) läsa International Trade and Marketing for the Fashion Industries. Fungerar det? Får jag en Bachelor då?

 

Det är precis som du skriver, att du först kan läsa 2 år Associate Level och sen 2 år Bachelor Level. Efter fyra år har du då din Bachelor. Jag tänkte precis som du byta till International Trade & Marketing, och vad jag förstår ska det inte vara några som helst problem :-)

 

Hur många veckor är varje termin?


Terminen börjar den 29 augusti och slutar den 21 december. Orkar inte riktigt räkna ut det i huvudet just nu, men det blir väl runt 14-15 veckor?

 

Vilket ställe/område är det bästa att bo på i Manhattan?


West Village, där jag bor, tycker jag är allra finast :-)

Hudson-häng

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
DESTRUCTION!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Nja, inte riktigt. Det här var de enda spåren av Irene jag såg i hela West Village och Chelsea igår. Lite träd som trillat ner i en park på Bleecker Street. I övrigt har det varit precis som vanligt här i stan vad jag har sett.

Nu ska jag gå ut och springa längs Hudson. DET har jag längtat efter!
A first of many

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Då var vi tillbaka på 41 Carmine street igen. Just nu ligger vi alla tre och trängs i ett rum, alla med varsin dator i knät - sociala klubben.

Skolan gick bra imorse och efter det har vi försökt få iordning lite i lägenheten, inte jättelätt så länge våra hyresgäster bor kvar. Vi mötte upp Elinor, Elin och Sara vid Hudson River också, och hade en mysig liten picknick med vattenmelon. Skulle egentligen följt med dem ut ikväll men jetlagen gör sig påmind och det kändes klokare att stanna hemma och sova.

En bra start på en förhoppningsvis bra höst
Hello, New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Då var man äntligen tillbaka i New York! Flygresan var lång och obekväm, och dessutom försenad några timmar så vi kom inte hem förrän sent på natten. Är trött men spänd på att se hur första lektionen verkar. Ska vara där om två timmar, så det är nog lika bra att jag tar mig upp ur sängen.

Tack för alla frågor! Ska sätta mig ner med dem så fort jag får tid och hoppas jag kan svara på ett bra sätt. Hörs sen!
En liten frågestund

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
27 kommentarer
Förresten, jag vet att det är några av er som bett om en ny frågestund som jag lovade er tidigare i sommar. Så vad passar bättre än att köra det nu när jag ändå sitter på ett flygplan i 8 timmar?

Har ni alltså några frågor om mig, min utbildning, New York eller vad annat det kan tänkas vara: shoot

Och dig kommer jag sakna mest av allt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
So long, Sverige!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Väskorna är packade och om några timmar åker jag ner till Kastrup där jag möter upp Karin och boardar vårt flyg till New York. Förhoppningsvis går allt enligt tidtabell (snälla Irene, håll dig undan) och vid 20:00 amerikansk tid är vi framme.
Matinspiration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

Jag tycker som många vet om att laga mat, men det är inte alltid fantasin räcker till när man ska komma på något gott att laga till middag. Därför tänkte jag höra med er:


Är det någon som har lite bra tips på hemsidor etc. med spännande recept och annat som kan inspirera till att göra vardagsmaten för en stackars student både god, nyttig och inte alltför komplicerad att tillaga?
Martin Schoeller

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Kom över de här fantastiska porträtten av fotografen Martin Schoeller när jag Stumblade igår. Var bara tvungen att visa er.
Små gäster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Sara och hennes världens goaste Oscar på besök igår.
Flyg inställt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh... Aldrig ska det vara lätt. Nu gäller det att hänga på telefonen tills flygbolagsväxeln öppnar, så att jag kan få omboka mitt flyg till dagen efter orkanen. Wish me luck!
Irene-update

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Så, jag fick ett mail från skolan där det stod såhär:

Skolan kommer alltså stänga under måndagen på grund av orkanen. Bra för mig om det visar sig att mitt flyg blir väldigt försenat för då missar jag inga klasser, men obehagligt att tänka på vad som orsakar denna nedstängning.

Sen gick jag in på NY Times hemsida och såg detta:


Stadsdelen där vår lägenhet ligger befinner sig i en möjlig evakueringszon. Om Irene når en tillräckligt hög styrka kommer hela stadsdelen behöva evakueras.

Känns lite sådär måste jag säga.
Orkanvarning i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hemma! Sov ungefär 4 timmar i natt men är glad ändå. Det första jag fick göra var att gå till tandläkaren imorse och fråga om min lite smärtsamma tand (jag säger ju det, har en tandläkar-curse på mig!) men tack vare min snälla tandläkare slapp jag betala den här gången.

Om några minuter kommer Sara och Oscar hit över dagen, ska bli mysigt. Jag oroar mig dock lite för orkanen Irene som väntas träffa New York under helgen. Hoppas bara inte mitt flyg blir inställt eller alltför försenat! Hoppas, hoppas, hoppas!

Boktips för den intellektuelle!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Sugen på att läsa en 300 sidor lång skvallerblaska om allt (och jag menar allt-allt-allt!) i Paris Hiltons liv? Och inte bara Paris Hiltons, utan hennes mostrars och kusiners och sysslingar och vänner och vänners hundars liv? Well, då är det här boken för dig! Enjoy!

(och nej, jag köpte inte den här boken själv. En av hotellgästerna hade lämnat den kvar och i brist på annat att läsa tog jag med mig den till rummet. Orkade läsa ungefär 3 sidor innan jag gav upp)
Hejdå, Minoa Palace

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Tjolahopp tjolahej!
Nu sitter vi i den stora receptions-loungen och väntar på att vår flygtransfer ska komma och hämta upp oss om ungefär 90 minuter. Lite vemodigt känns det att lämna, men vi har haft otroligt mysigt och kommer minnas den här semestern länge länge!

Imorgon bitti ska jag försöka vakna tidigt och börja på evighetsarbetet att packa/tvätta/städa inför en ny höst i New York. Jag kan komma på tusen saker som hade varit roligare att göra, men har man bara knappt två dagar hemma så får man försöka göra det bästa av tiden. Morgondagens höjdpunkt är att Sara och lille Oscar kommer och hälsar på mig på eftermiddagen, det ser jag fram emot.

Sålänge kan vi ju titta på vad jag har stoppat i mig i princip varenda dag här på Kreta. All-Inclusive buffet is the shiez! (och yes, det är bantning från och med nu)
Last day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Idag är sista dagen vi har kvar här, imorgon åker vi tillbaka till Sverige igen. Sorgligt, inte minst för att jag nu inte kommer träffa Martin på ganska länge. Men annars ser jag fram emot att börja skolan igen. Fick ett mail igår angående en av mina online-kurser, Introduction to Fashion Marketing. Verkar krävande men roligt. Får hoppas jag känner likadant om några veckor.

Anywayzzz. Klockan är 08:22 och jag tänkte snart väcka Martin så att vi kan gå och äta frulle. Igår var första gången det faktiskt gick att bada i havet (det var röd flagg precis som alla andra dagar men de flesta struntade i förbudet eftersom vågorna inte var lika höga som tidigare) så det gjorde vi typ hela dagen. Vi blev slukade av en och annan av de fortfarande ståra vågorna men roligt var det!

Ska fira vår sista kväll genom att gå på en fin restaurang som heter Zafferano och som vi hört ska vara väldigt bra. Hoppas den lever upp till våra förväntningar!

Och förresten, hoppas ni har överseende med den dåliga uppdateringen. Har helt enkelt haft det för härligt för att sitta framför datorn under dagarna. Kommer tillbaka med stor kraft så fort jag kommer tillbaka till NYC, jag lovar :-)


Little Red

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår brände jag mig lite på ryggen, inte så bra. Är lite rädd för att ligga och sola hela dagen igen, men äh. Det får gå! Så länge jag smörjer in mig ordentligt lär det vara lugnt.

Tre dagar kvar till hemfärd, fem dagar kvar till New York och en ytterligare en hösttermin på FIT.

Nu: frukost

På stranden

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Lazy days

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Dagarna flyter på sakta här och vi njuter av varje sekund. Igår låg vi och solade vid poolen en stund för att sen ta en lång promenad längs strandkanten. God middag på kvällen och lite vin på det.

Nu blir det frukost och sen ska vi spela lite tennis!
Yumm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Det är bara att acceptera att vi kommer gå upp några kilo var den här vecken. Worth it!
Vårt Kreta-hem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Stackars Martin ligger utslagen i sängen efter en natt utan sömn och lång dag i solen. Har haft världens bästa första dag, men eftersom jag inte riktigt är i sömnstadiet ännu tänkte jag visa lite bilder på vårt fina hotell:


Minoa Palace är helt fantastiskt fint! Två stora poolområden, tennisbanor, inomhuspool, spa-avdelning, flera restauranger, fina grönområden, nyrenoverat gym etc. Efter bara en dag har jag blivit förälskad i området, som för övrigt ligger mitt i Platanias och därför har nära till lokala restauranger, shopping och uteliv.Efter att ha läst att stranden var rätt stenig och trist blev vi positivt överraskade när vi gick ner för att titta på den tidigare idag. Visst, det är inte den mest kritvita och lena sand jag någonsin sett men definitivt acceptabel! Jag hann inte doppa mer än tårna idag men det kändes som att temperaturen i havet ligger på ca 25 grader.


När vi kom in på rummet stod en frukskål, vatten och en flaska vin och välkomnade oss, supertrevligt. Rummet är stort med utsikt över poolområdet från balkongen. En TV, skrivbord, fräscht badrum, en divan (!) och skön säng - vad mer kan man önska sig?
På Kreta

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarerHar varit här några timmar nu. Hotellet är fantastiskt, rummet perfekt och just nu sitter jag på balkongen och dricker ett glas vin med min älskling. Om en timme blir det middag på restaurangen. Jag har det jävligt nice.
Jag drar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Okej, allihopa everybody. Nu drar jag till Kreta! Vi ska ha internet på hotellet, så när jag sitter på min balkong på kvällarna och tittar ut över solnedgången ska jag försöka uppdatera er lite. Hörs då!
Sommarens bästa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såhär var sommarens mysigaste dag:

Jag träffade upp Elinor och Petra, och vi körde ut till Torekov för en fika. Sen åkte vi till Johanna och hennes fina gård ute på landet, och tittade på en stund när hon red.


Efter det körde vi tillbaka till Båstad, där vi åt en god lunch på Abbes


När vi var mätta och belåtna åkte vi ner till Skansen Hotell och Kallbadhuset, där vi spenderade en timme eller två med att bada i havet, bada bubbelpool i regnet och njuta av den fantastiska utsikten.

God morgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag är sista dagen jag vaknar upp till det här vädret; kallt och mulet med typ 100% risk för regn. Inatt åker vi till flygplatsen och imorgon vid den här tiden är jag snart på Kreta. Underbart!

Nu: träffa Elinor och Petra
Lite ledighet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ang. tandläkarbesök: tack snälla gulliga för att ni tipsade om tandläkarförsäkring. Det hade ju verkligen varit bästa alternativet men när jag frågade min tandläkare idag sa hon att jag, som har så mycket problem med mina tänder, i så fall hade fått betala en premie på typ 500 kr/månaden, och det känns ju lite dumt.

Wooohi, idag jobbade jag sista dagen på jobbet! Även om jag som vanligt kommer sakna mina arbetskollegor är det superskönt att få ledigt ett tag innan allvaret börjar igen om ca 2 veckor. Nu ska jag bara njuta!

Befinner mig i Båstad för tillfället, och om ca 36 timmar åker vi till Grekland. Imorgon träffar jag Petra och Elinor, vi ska gå på kallbadhuset och mysa hela dagen. Bara roliga grejer att se fram emot helt enkelt.

Hittade en så fin New York-bild som jag måste visa. Snart, snart är jag tillbaka:


Nackdelen med att bli gammal

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

Fy vad det är trist att vara vuxen ibland!
Jag var hos tandläkaren tidigare idag för att laga ett litet hål. Besöket tog väl typ 30 minuter, snabbt och smidigt - och efteråt fick jag betala 1020 kronor! Tappade andan lite där ett tag innan jag hämtade mig igen och snällt la fram Visa-kortet. Det är ju en chock att gå från att betala absolut ingenting till att känna sig rånad vid varje besök efter att man fyllt 20 år. Och jag som har såna problemtänder kommer nog vara ruinerad vid 50 års ålder.

Välkomna hem!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag kommer bästa Ellibelli, min tidigare rumskompis i New York, hem till Sverige. Dessutom kommer bästa Petra, som också varit i NY över sommaren och bott i min lägenhet, också hem, happy days! Vi ska försöka träffas imorgon innan jag drar till Kreta, längtar massa massa!

After work

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nyss hemkommen från en härlig kväll med mina fina arbetskamrater. Vi åt middag på Haket och jag tog en god rätt med oxfile- och kycklingspett. Det enda negativa var väl att jag råkade äta bearnaisesås som innehåller smör (laktos) och blev lite halvt uppsvullen i magen. Men vad gör det när man har så roligt sällskap?
Förresten hörrni!
Jag vet att jag har varit lite dålig på att svara på frågor och så de senaste veckorna, speciellt när det gäller min utbildning och FIT. Har egentligen ingen bra ursäkt mer än att jag glömmer bort det eftersom jag jobbar, träffar vänner, är med pojkvän etc. etc. Men jag tänkte såhär: om någon vecka eller så, efter jag kommit hem från Kreta, kör vi en frågestund där jag svarar på precis allt ni kan undra över. Lovar att jag ska dedikera tid till det då! Låter det bra?
Ställer upp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Precis när jag kom tillbaka från USA i maj ringde en kvinna från ett forskningsprojekt i Örebro. Hon sa att mitt personnummer blivit slumpmässigt utvalt att delta i en studie, och undrade om jag kunde tänka mig att ställa upp på en intervju. Först var jag väl inte jättesugen, eftersom hela grejen tar ca 1,5 timme och det kändes rätt segt. Men samtidigt, om man kan ställa upp och göra det lättare för forskarna att få fram resultat så varför inte? Så jag tackade ja, och imorgon ska jag träffa en kvinna som ska intervjua mig. Är lite spännande faktiskt, och - bäst av allt - man får ett universalt presentkort på 400:- som tack för att man ställer upp. Jag behöver ju faktiskt köpa en ny bikini innan vi åker..

Lillasyster och lillebror

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Mina småsyskon hade lite tråkigt medan de väntade på att mamma skulle steka färdigt köttbullarna. Tror jag kommer sakna dem lite. Faktiskt.
New York movement

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Cinemagraph by Jamie Beck
Blågrönröd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Sitter här i Båstad nu och väntar på att dagen ska gå ---> en dag mindre tills vi åker till Grekland! Tiden går otroligt långsamt.
Igår var vi på en superkul kräftskiva hemma hos Johanna och Filip, riktigt roligt. Tyvärr har jag glömt kamerasladden hemma så jag får visa dem lite senare.
Ikväll är det avskeds/söndagmiddag för Lollo i Torekov med familjen. På torsdag flyttar hon till London och det lär dröja länge innan vi ses igen. Är väldigt glad för hennes skull i alla fall, tror hon kommer stormtrivas!
Love food

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Två saker jag älskar här i livet är matlagningsprogram (helst med Gordon Ramsey i såklart) och kokböcker. Alltså, lyckan att få en riktigt härlig med vackra bilder och recept på god mat är nästintill gränslös och en stor inspirationskälla när jag lagar mat. Låter överdrivet? Kanske, men gud vad härligt det är.
Cancelled

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Hade några minuter av panik tidigare idag när jag öppnade ett e-mail från flygbolaget jag bokat min resa till New York med och det stod såhär:


Inte det man helst vill läsa när man bara har några dagar kvar hemma i Sverige. Som tur löste det sig; istället för att åka den 27 augusti åker jag dagen efter. Kommer fram sent på söndagen, dagen innan jag börjar skolan, men det är bara att finna sig i situationen.

Däremot kan jag ge ett litet minus till personale på Iceland Express. Visst, de är ett lågbudgetföretag men det betyder inte att man behöver låta otrevlig och nonchalant mot sina kunder i telefon. Inte ens ett "sorry about that" fick jag när jag meddelade att mitt flyg blev inställt. Dåligt!
Längtan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Ni FÖRSTÅR inte hur mycket jag längtar till Kreta! Det enda jag kan tänka på just nu är stränder, fina hotellrum, god mat, sol och bad. För varje dag som går känns det som att det är längre tid tills vi åker, det går så otroligt långsamt. Snälla, bli torsdag!!

Glitter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Jag älskar att blanda både silver och guld, tycker det blir en fin dynamik och dessutom begränsar man sig inte till en färg när det gäller klädval, andra smycken etc. Det här är min nya favorit-kombo.

- Egetdesignat S i 18K guld, tillverkat av guldsmed
- Halsring i silver

Båda halsbanden är från Juvel & Design.
Besök från Zell

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag var liten bodde vi i Zell am See, Österrike i några år. Jag kommer ihåg den tiden som helt underbar; mycket skidåkning, gröna somrar i bergen och härliga vänner att leka med. En av dom är Oscar som jag gick på dagis tillsammans med. Vi är nästan jämngamla och tillsammans med våra syskon lekte vi alltid tillsammans. Nu har han varit här och hälsat på i två dagar, för första gången på fyra år, och det var verkligen jättekul att ses igen. Igår satt vi på ett regnigt Mogwai tillsammans med några och Louises kompisar och hade precis lika roligt som när i var små.
Mina veckor i höst

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ok, så nu har jag gjort klart mitt schema inför hösten till 100%. Jag var tvungen att trixa lite för att kunna ge utrymme för mitt internship, men överlag tycker jag att det är ett helt ok schema. Kan hända det blir lite småändringar om det finns möjlighet till det, men det tar vi i så fall när terminen börjar närma sig.


Inte världens roligaste klasser den här terminen men helt okej schema ändå. Fredagar kommer jag se fram emot!

Hattfnatt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Damerna var lite allergiska mot solen igår och löste problemet genom att sätta på sig hattar av olika slag.
Fint besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår fick jag och mamma besök av tre härliga Göteborgs-tjejer, Zeppa, Marie och Astrid. Vi åt en god lunch i trädgården, promenerade omkring i Torekov och pratade mycket, speciellt om New York. Astrid, som är 17, vill väldigt gärna söka FIT efter hon är klar med gymnasiet så jag berättade lite om hur livet och skolan är i The Big Apple. Alltid roligt när folk är drivna och vet vad de vill!
Lägger in mina egna bilder när jag kommer tillbaka till Helsingborg, så jag snor Zeppas sålänge :-)
I Torekov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Goood morgon!
Befinner mig nu i Torekov med hälften av familjen. Vädret är rätt tråkigt och det är kallt ute, men älskar det ändå. Internetuppkoppling är lite av ett problem här så det kanske inte blir extremt mycket uppdateringar idag och imorgon, men jag ska försöka!

Extreme home-makeover

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
I mitt rum i New York är väggen precis vid sängen rätt fläckig och ful. Detta efter att en viss liten fröken som bodde där tidigare (KARIN!) satt upp bilder och grejer med såna där limlappar som inte går att ta bort ordentligt. Ungefär såhär:

Förra terminen var jag för lat för att göra någonting åt det, men nu när jag kommer tillbaka tänkte jag ge rummet ett litet lyft genom att pryda väggen såhär:
En hel vägg med tidningsomslag i olika former. Vad tror ni om det? Jag tror att det kommer bli riktigt bra faktiskt. Speciellt om jag köper ett bra fotopapper eller liknande och skriver ut alla bilder med. Kommer bo i ett betydligt gladare rum i alla fall!
För er läslusar..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag läser just nu en bok som är sjukt bra och som jag tänkte tipsa om för er som gillar att läsa. Den heter The Passage (Flickan som försvann på svenska), skriven av Justin Cronin, och det var efter en recension i en tidning som jag köpte den häromdagen. Genren är väl typ lite sci-fi/thriller, väldigt välskriven och spännade redan från första sidan. Den är lite av en tegelsten med 900 sidor text, men jag älskar böcker som tar lång tid att läsa - om de är bra vill säga. Och det är den.

Ett tips bara. Godnatt!

Grillkväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hade en supermysig grillkväll igår hemma hos Sofia. Det är kul att man lyckas gå ihop nästan alla nu när det börjar närma sig avfärd för många och det dröjer flera månader innan man ses allihop igen.Minoa Palace it is!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Som nästan alla av er tyckte blev det nummer två av hotellen jag visade. Vi bokade igår och jag ser fram emot det såååå mycket! Jag är blek som ett lik efter en sommar bestående av jobb och molniga dagar, så det ska bli helt otroligt skönt att komma iväg.

Duktig tjej

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag fick ett trevligt brev hem idag. Ett certifikat från FIT där det står att man är med på Dean's list, alltså dekanens (jag vet inte riktigt om man säger så på svenska?) lista över elever som har väldigt bra betyg. Känns kul och något man kanske kan skryta med om man senare ska söka sig vidare i högre studier.

Nyhetstorka?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Hur kan det vara att Måns och Maries separation är förstasidanyhet två dagar i rad? Finns det inget viktigare att skriva om? Jag fattar att de behöver sälja lösnummer, men på riktigt; är någon verkligen intresserad?
Surprise, Louise!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår blev dagen inte riktigt som syster tänkt sig. Hon trodde att hon skulle ut och äta middag, möjligtivs gå på bio, med en av sina killkomposar, Fredrik. Istället blev hon lurad till Mogwai där hela hennes kompiskrets och familj stod samlad för att fira hennes jobb i London och ha en liten avslutningsfest. Supertrevligt, hon blev väldigt överraskad och väldigt glad. Jag träffade dessutom Ludde, en vän från gymnasiet som jag inte sett på länge, vilket var jättekul också.


Jag och lillebror
Doomsday art

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Jag älskar Alexander McQueens kampanj för hösten 2011. Så dramatisk, apokalyptisk. Ett konstverk.
Ett i-landsproblem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
ARHHHH JAG HATAR FIREFOX JUST NU! PRECIS NÄR JAG SKRIVIT JÄTTELÅNGT INLÄGG KRASCHAR DET!! Åååååh, seriöst.. Jaja, here we go again då.

Jag och Martin håller på och kollar hotell inför vår semesterresa om ett par veckor. Det är inte det lättaste kan jag säga, för vi vill att det ska vara helt perfekt. Dels för att det är rätt mycket pengar som ska spenderas, men mest för att det är sista gången vi kan vara tillsammans på ett par månader. Då är det viktigt att allt blir bra. Just nu har vi två alternativ vi sitter och väljer mellan, båda i Grekland: 

Avra Imperial Beach Spa & Resort
Det här är mitt favorithotell sett till design på rum, poolområde etc. Det är helt nybyggt och ser superfint ut på alla bilder. Enda nackdelen är att det ligger ganska avsides. Det närmsta civilisation man kommer till är den lilla fiskebyn en promenad bort, och vad jag har läst har den inte jättemycket att erbjuda.Minoa Palace Resort & Spa
Det här är Martins favorit. Ett femstjärnigt hotell med precis allt du kan tänka dig; bra restauranger, tennisbanor, spa-avdelning, meter till stranden etc. Vi har läst reviews på olika hemsidor och (nästan) alla verkar ha stormtrivts på den här anläggningen. Dessutom ligger den nära en lite större stad/by där man kan strosa omkring, kanske shoppa och äta gott.


Det här är Martins favorit. Ett femstjärnigt hotell med precis allt du kan tänka dig; bra restauranger, tennisbanor, spa-avdelning, meter till stranden etc. Vi har läst reviews på olika hemsidor och (nästan) alla verkar ha stormtrivts på den här anläggningen. Dessutom ligger den nära en lite större stad/by där man kan strosa omkring, kanske shoppa och äta gott.

Det hade varit helt fantastiskt om någon av er har bott på på något av hotellen och kunde ge mig lite råd! Annars får vi väl bara välja något till slut och hoppas på att det blir bra :-)
Uteliv

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Mamma ringde imorse och berättad att hela familjen (bortsett Louise och mig) sov ute i trädgården i Torekov i natt. Eller ja, pappa fick väl nog efter en timme eller så och gick in. Men mamma, Josef och hunden låg kvar hela natten. Ett lite underligt påhitt kan tyckas, men det ser rätt mysigt ut på bilden min syster tog:

Dagens goda

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Ni vet hur man alltid säger "Åh, jag borde verkligen skänka lite pengar till välgörenhet" men glömmer bort/struntar i att göra det för att man får andra saker att tänka på, saker som rör ens eget liv och inte andras. Well, igår tog jag mig själv i kragen och gav ett litet bidrag till Läkare Utan Gränser, som stöd till svälkatastrofen i Afrika. Det var inte mycket, men det är alltid något. Man glömmer ibland hur mycket något så lite som 50 eller 100 kronor kan göra. Jag ska i alla fall försöka bli bättre på det i framtiden!

Om ni vill skänka pengar till Läkare Utan Gränser kan ni göra det här!
Dagens höjdpunkt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Efter en lång dag på jobbet var det helt fantastiskt att sitta här på bryggan nere vid Gröningen efter en simtur i havet och bara andas en stund. Jag kan inte påstå att jag älskar Helsingborg, men det har definitivt sina stunder.
Lite fattigare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Betalade nyss in min tuition fee för höstterminen 2011. 42 000 kronor mindre på kontot, men lika glad ändå!

Längtar efter sol!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Idag är jag faktiskt lite ledsen över att behöva jobba. Solen strålar, det är varmt och jag vill inget hellre än att ligga på stranden i Torekov med min familj och vänner. När jag imorse vaknade upp hos Sofia i Båstad gick vi direkt ner och tog ett morgondopp från Paulins brygga, helt underbart! Får hoppas att det blir lika fint väder nästa vecka också, så att jag kan få njut jag med.


Bad i Torekov för några veckor sedan

Förlåt på förhand.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tack snälla för alla bra hotelltips, ska gå igenom vartenda ett av dem med min pojkvän och se om det finns något som passar!

Idag vill jag förvarna om att uppdateringen nog inte blir den bästa, jag ska jobba fram till sju och därefter åka till Båstad för att köra en liten utgång med vänner.

.. och vet ni? Idag är det 27 dagar kvar tills jag åker tillbaka!