Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Exotic / Rare / Exquisite

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

På det Starbucks som ligger runt hörnet (7th and West 4th) har de en special edition-kaffemaskin där man kan få välja mellan en mängd olika specialrostar och så görs de direkt i koppen. Smakar mycket mer och 10 gånger godare än det vanliga kaffet man brukar få. Tycker det är en kul idé, får en att känna sig lite extra speciell när kaffet bryggs endast till en själv. Och jag dricker inte ens så mycket kaffe!




Oh Friday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Förlåt för dålig uppdaterning de senaste dagarna men jag har haft så mycket i huvudet att jag liksom inte hunnit med. Jobbade på ODLR hela dagen idag och imorgon åker jag äntligen till min älskling i Sverige. Vi ska bara mysa och ha det härligt. Och det lät också som att det kanske blir en liten spontanresa i helgen? Väldigt kul!




Påskskrud

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Sockerbit har gjort sig fina inför påsken. Det är så härligt att de alltid byter tema och dekorerar butiken utifrån vad det är för högtid eller säsong. Och rätt kul att kunna läsa lite svenska ord i ett skyltfönster mitt på Manhattan.




Café Habana

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Var och åt lunch med Emelie på Café Habana. Det ligger i Lolita och är ett kubansk-mexikansk litet hak med så himla god mat. Jag glömde tyvärr minneskortet hemma så kan inte visa exakt vad vi åt men tro mig när jag säger att de har världnes godaste majskolvar (på bild nedan). De är rullade i smör, ost och en stark chili-krydda, så fantastiskt gott. Utöver det åt vi hamburgare och en tallrik pannkakor med färsk frukt. Och stället är billigt, vi betalade sammanlagt $25 dollar för allt. Kommer definitivt tillbaka!




Colors of the city

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Chandelier

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Ledig torsdag, ska bli härligt att bara gå runt och göra vad jag vill. Packa lite kläder, slutföra lite skoluppgifter, ta en lunch med Emelie och sådär. Förkylningen verkar ha släppt lite också så det är skönt. Men nu först, ett litet appointment jag inte ser fram emot!




Redo för Spring Break

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Mitt sjuka jag gjorde precis klart mitt sista midterm för den här terminen, ett i Product Development. Var lite orolig eftersom jag knappt pluggat men det var ganska straight-forward så det gick nog bra. Nu har jag bara lite smågrejer kvar att göra + en arbetsdag på Oscar de la Renta innan jag åker hem till min älskling i Sverige en vecka. Underbart!




Skyline

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Var på en rooftop häromdagen och tog en bild på vår vackra New York skyline. Även den gråaste av dagar är staden magisk.




En ynklig en

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vaknade täckt i hela huvudet och med en liten halsont på det. Känns sådär kul eftersom jag har ett ganska stort midterm i eftermiddag.

När jag är sjuk blir jag otroligt sugen på citrusfrukter. Köpte två blodapelsiner och en supergod, nypressad apelsinjuice från Amy's som jag svepte på två sekunder. Hoppas att C-vitaminen gör mig lite piggare!





Lady Liberty at Times Square

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Bild tagen på Times Square, mars 2012.




Vinter igen?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

De här fantastiskt fina blommorna gick jag förbi häromveckan på väg till skolan och tänkte att nu är våren här för att stanna. Tji fick jag när jag vaknade upp till -1 grad imorse. Börjar bli en aning irriterad på det sjukt oförutsägbara vädret. Jag behöver värme!




Dallas vs. New York: några skillnader

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

- I Dallas kör man bil exakt överallt. Det finns ingenstans för människor att gå omkring på gatorna, inte ens i downtown. Man kör dit man ska, lämnar bilen på till en valet som parkerar bilen åt en och går sedan in i restaurangen/affären/köpcentrat eller vad det nu är. Bekvämt? Ja. Miljövänligt? Inte direkt. Och helt ärligt hade jag nog inte orkat leva mitt liv genom min bil. Känns deprimerande på något sätt.



- När man kommer från New York, där de flesta lever i skolådor till lägenheter, till Dallas kan man inte annat än häpna över de gigantiska byggnaderna man ser här. Husen är mansions, ingenting likt något man sett i varken New York eller Sverige. Självklart är det inte så på
alla ställen i Dallas, det finns "vanliga" storlekar på hus också men överlag tror jag att snitthuset är rejält mycket större än vad vi är vana vid.



- En annan sak man upptäcker är skillnader i värderingar hos Texacans och New Yorkers. Folk känns mycket mer konservativa i Dallas; Amerikanska flaggan hänger överrallt, republikanska politiska affischer syns längs vägkanten och det finns en kyrka i varje gathörn. Väldigt annorlunda från New York där folk överlag är demokrater, sekulära och anti-konservativa.



- Jag har sagt det tidigare men det tål att sägas igen: man får så otroligt stora portioner mat! Det är nästan löjligt för jag vet inte hur någon människa kan orka äta så mycket. Det är liksom inte bara själva måltiden, utan man får bröd och sallad och snacks och en massa tillbehör till. Jag älskar mat så det var ganska nice, men man förstår ju nu varför folk i Texas har rykte om sig att vara överviktiga (och tro mig, jag såg ett antal människor som hade mått bra av lite mer New York-iga portioner)




Cowboy town

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Mitt huvud känns som en ballong och jag nyser stup i kvarten; tror all air condition i Dallas har gjort mig riktigt förkyld. Jag tänkte träna idag men det känns som att det är dumt kanske.

Nåväl, har mer Texas stuff att visa er. I fredags var jag och Petra i en riktig cowboy-stad utanför Dallas. Det är lite av en turistattraktion men jag blev förvånadnär jag såg att faktiskt gick omkring riktiga cowboys i staden. Det skulle vara en rodeo på kvällen så folk verkade vara i lite party-mode. Väldigt fascinerande!





Varm natt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Här, på terrassen utanför slottet, har vi och vår värdinna suttit hela kvällen framför brasan. Fast det är natt är det runt 20 grader ute, så mysigt. Imorgon bitti lämnar jag Dallas för denna gången, men kommer definitivt tillbaka!




Dallas Stars

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag ska vi på en NHL-match igen, precis som i torsdags. Vårt värdpar har en egen, privat svit i arenan som man ser helt perfekt ifrån. Har aldrig varit på en hockeymatch tidigare och trodde väl inte att jag skullet tycka det var så himla exciting, men blev helt inne i det efter ett tag. Tyvärr förlorade Dallas då men hopppas på revansch idag!





Everything is bigger in Texas

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag försöker verkligen adapta mig till the southern style of eating så det blir mycket kyckling, steak och pommes frites. Inte mig emot direkt, är en riktig köttälskare. Men den stora skillanden från New York är hur MYCKET mat man får för en mycket mindre peng. Vi har inte kunnat äta upp en enda rätt här, inte ens när vi har delat. Och till skillnad från i New York fyller de på ens läskglas helt gratis. Väldigt trevligt!

1/2 hamburgare och 1/2 artichoke-cheese melt med hundra olika tillbehör.

Fina Petra

Nya glas coca-cola kommer på löpande band




Update från Dallas

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ni förstår nog inte vilka sjuka 24 timmar vi har haft här i Dallas. Vi bor i ett helt FANTASTISKT GÅR-INTE ATT BESKRIVA-MED-ORD slott, med världens mest generösa värdpar och har det verkligen så himla bra. Kan tyvärr inte lägga upp så många biler från slottet med respekt för deras privacy men tro mig när jag säger att det är out of this world. Lite av det ser ni här på bilden nedanför, när mannen i huset ville ta bild med oss och sin Rolls Royce. Idag är det dessutom 25 grader ute och strålande sol. Kan inte bli bättre.

Mer uppdateringar senare under dagen!





Cykel för fred

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Peace bike ride at West 4th Street




På väg.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en sjukt kul kväll på Darby's och 1Oak och om 15 minuter kommer bilen som tar oss till flygplatsen. Det kommer bli första gången i mitt liv som jag dygnar, så det blir intressant att se hur jag reagerar på det. Vi hörs i Dallas!





Hejdå sålänge, New York!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Inatt åker jag till Dallas och är borta hela helgen. Vet inte hur det kommer vara med internet acces/datortid men jag kommer definitivt ta en mängd bilder och visa sen. Jag har aldrig varit i Texas som sagt, det blir mycket spännande. Får se om det blir nån uppdatering innan dess (kanske inatt när vi kommer hem från vår utekväll, kan bli intressant) men annars hörs vi snart. Ciaaaaooo!




På väg till jobb

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Bild: tagen av mig på ODLR-visningen

Eftersom jag är i Dallas på fredag är jag ledig från Oscar de la Renta då, men har erbjudit mig att jobba idag istället. Så det blir en dag där, en kväll ute med tjejerna och sen shuttle till flygplatsen klockan 3.30 inatt. Gissar att jag kommer vara lagom seg då..




Tiles for America

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag går oftast 8th avenue till och från skolan, men när det ibland händer att jag tar 7th avenue går jag alltid förbi det stängsel med handmålade keramikplattor som satts upp till minne av offren för 9/11. Brukar alltid stanna till lite extra och titta på de hundratals olika plattorna, var och en med ett personligt meddelande, budskap eller teckning. Väldigt fint och känslosamt. Om ni vill besöka stället någon gång finns det på 7th ave och 11th street i Greenwich Village.





Uppiffad terrass

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
När jag kom hem från skolan idag hade Karin och Filippa varit och köpt lite pynt till terrassen, så vi ägnade en stund åt att sätta upp allt och SÅN himla skillnad det blev! Den förut grå och dystra terrassen lyser nu upp av ljusslingor och blommor. Kommer vara ännu mysigare att sitta där på kvällarna framöver.





FIT elections

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Sitter i skolan och väntar på mitt Art History-prov om en kvart. Orkar inte riktigt kolla igenom det men hoppas går bra ändå.

Det är val till FIT Student Association just nu och det märks: överallt sitter det flyers upp där det står att man ska rösta på den och den kandidaten - känns som ett nationellt presidentval. Folk är heltr otroligt engagerade och jag tror det är lite osvenskt, för jag har svårt att förstå varför man lägger ner hela sin själ i sådana saker. Men man ska väl glad att någon gör det, om skolan hade varit full av människor som jag hade det aldrig blivit något gjort.




Spring is here

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer




Lite extra besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer

Fick en liten chock när jag såg att jag hade 32 kommentarer på mitt inlägg från igår, förstod inte riktigt vart alla kom ifrån. Såg sen att jag låg på sidbaren på blogg.se, där man skriver sina inlägg. Roligt!

I övrigt ber jag om ursäkt för att jag varit lite oaktiv, men vi har inget Internet hemma för tillfället och då blir det lite svårt. Ska försöka bättra mig under dagen i alla fall!




Eye exam

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Igår tog jag äntligen tag i mig själv och gick till en optiker. Har sagt att jag ska göra det i minst ett halvår nu (ni kommer kanske ihåg att jag skrev i höstas att jag ser dåligt?) men av någon anledning har jag haft en helt obefogad skräck över tanken på att skaffa glasögon. Får för mig att det ska förändra mitt liv till det sämre. Dumt, jag vet. Men nu har jag haft konstant ont i huvudet i flera veckor så det var oundvikligt.

Nåväl, jag har ett svagt vänsteröga sa han och lite sämre syn även på det högra. Siffrorna (75 och 150) säger inte mig någonting men han sa att det verkade vara ett "normalt" fel och att jag behöver glasögon när jag kollar film och är i skolan typ. Så nu gäller det bara att hitta ett par snygga! To be continued..





Sommarväder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Sitter i solen utanför skolan och äter en banan. Körde precis ett riktigt bra träningspass på gymmet och ser ut som en tomat i ansiktet. Härligt! Om tre dagar åker jag till Texas, har nog inte fattat det ännu - jag ska liksom få se riktiga cowboys!! Och veckan efter det åker jag till min älskling i Stockholm en vecka. Livet är rätt nice :-)




Goat-creme

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
137 kommentarer
Precis nedanför vår lägenhet finns ett nyöppnat ställe, Victory Garden. Supermysigt litet glasscafé som specialiserar sig på produkter gjorda av getmjölk. Jag måste erkänna att jag var lite spektisk i början, trodde att allt skulle smaka getost, men efter att ha provat måste jag säga att det är riktigt, riktigt gott. Inte så stor skillnad från vanlig glass och eftersom det både är mindre laktos i och ska innehålla nyttiga näringsämnen är det definitivt ett ställe jag kommer besöka fler gånger.





Fint besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Den här otroligt fina lilla sötnosen var hemma hos oss igår när vi hade lite St Patrick's Day gathering på terrassen. Oozie heter han och är en blandning mellan labrador och pitbull. Ni kan ju gissa att han fick rätt mycket uppmärksamhet av alla, och då speciellt tjejerna i sällskapet. Hundtricket sviker aldrig!




Green city

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Det var St Patrick's Day idag och hela stan var fullkomligt proppad med festglada människor med gröna utstyrslar. De här bilderna togs tidigt under dagen när det fortfarande var ganska städat men under eftermiddagen var de flesta ganska så alkoholpåverkade, ranglandes och skrikades längs gatorna. Kändes ganska skönt att inte vara del av det måset jag säga.





Kaffepaus

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer

Hörde att Starbuck's öppnat i Malmö, vad trevligt. Någon som varit där? Hade varit intressant att veta vad prisnivån ligger, om de höjt priserna bara för att det är ett importerat koncept så att säga. Brukar ju ofta bli så. Det lär ju definitivt bli mycket mindre "hypat" att gå till Starbuck's i USA nu när det kommit till Sverige i alla fall.

Själv går jag dit ungefär en gång i veckan när jag känner att jag behöver lite koffein. Kaffet är rätt blaskigt, som på så många ställen här i USA, men det fyller sin funktion. Det enda jag hade önskat var att det fanns laktosfri mjölk så jag hade sluppit den där äckliga sojamjölken varje gång jag vill ha en latte. Men det är väl ett i-landsproblem om något?




Americanized

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Sofia åkte hem till San Fransisco igår. Tråkigt :-(

Innan dess hade vi en liten avslutning med cupcakes från Magnolia Bakery. Det var hennes första ever så det var lite kul. Jag åt den gröna men kunde inte äta allt för den var så otroligt mättande. God som vanligt dock.

Ni måste ni tro att jag kommer komma hem 100 kilo tyngre efter allt skit jag äter, men jag lovar att det blir en sallad då och då också. Kanske inte tillräckligt ofta dock..





Regn och rusk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Times Square förra veckan efter jobbet

Nu ska jag snart iväg till min praktik. Riktigt trist och regnigt väder i New York idag, och tydligen ska det börja åska också - perfekt väder att sitta inne på ett kontor!




Another day, another burger

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Man tror ju att jag ska tröttna på hamburgare någon dag, men icke. Idag provade vi ett ställe som jag hört skulle vara bra, Corner Bistro. Mysigt litet ställe på West 4th och Jane Street som var tomt idag på lunch men tydligen är fullpackat på kvällarna. Hamburgaren var god men jag önskar att vi hade bett om att få den lite mer rare, tycker inte om när de är helt genomstekta.

Och en liten öl blev det på det. Till frukost. Healthy living.





Bow

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Var på American Apparel Warehouse Sale på 26th och 6th ave häromdagen. Det är en gignatisk AA-affär med mer än halva priset på alla varor. Har shoppingförbud så kunde inte köpa så mycket men det fick bli två hårrosetter i läder för $3 / styck.




Juice Generation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Perfekta dagen-efter-uppiggaren är en riktigt kall smoothie och det var precis det vi gick och köpte imorse. Gick till Juice Generation som ligger runt hörnet och jag köpte en riktigt god Pomegrenade Berry Blast. Sofia drog en liten nitlott med sin grönsaksmoothie som mest smakade gräs, men det var fantastiskt härligt att gå ner till vattnet och sitta där i solen i några timmar och dricka smoothie.





Museum of sex

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
På 27th och 5th ligger det ett ställe som heter Museum of Sex - och det är precis vad det låter som. Har inte varit mer än i deras shop på övervåningen ännu (där bilden på Sofia ovan togs) men jag har hört att det ska vara ett rätt kul museum. 18+ dock!




Out and about

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Var på Hurricane och Riff-Raff's igår. God mat, kul sällskap och bra musik gjorde att det blev en väldigt bra (och sen) kväll. Ganska så trött idag måste jag säga, men väldigt värt det.





Shake Saturday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Fick äntligen med mig hela gänget till Shake Shack i helgen. Att bo i New York och inte prova på de gudomliga burgarna är ett brott om något, så det var kul att alla följde med och dessutom verkade älska det. Succé alltså! Förutom när den äckliga lilla ekorren (han ser sötare ut än vad han var) kom och försökte äta upp vår mat. Visste inte att ekorrar kunde vara så aggressiva.





Texas, here we come!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Bokade biljett igår så nästa vecka på torsdag åker jag och Petra till Dallas, Texas! Ska vara där från torsdag till söndag och bara göra en massa roliga saker: kolla hockey, bo i ett slott (!!), åka till en cowboygård, kolla på Petras gamla skola etc. Har aldrig varit i Texas förut så det ska bli riktigt spännande!

 

 





God morgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bus Stop Café - världens bästa frukostställe i the Village

Idag ska det bli 22 grader!! Kan ni förstå var härligt? Dock molnigt men vad gör det? Ska vara i skolan till 5 PM idag och sen ska vi ut ikväll. Hurricane och Riff-Raff med en massa tjejer, blir superkul!




La Esquina

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ikväll var vi och åt på La Esquina, ett ställe som jag velat prova länge. Har hört att det ska vara så otroligt bra och god mat, och måste säga att jag inte blev missnöjd. Utanför ser restaurangen inte ut att vara något speciellt men när man kommer in och ber att få bord blir man visad genom köket till en supermysig lokal. Vi beställde ceviche, carnitas, kycklingtacos och - deras specialitet - majskolvar. Riktigt gott! Det enda man möjligtvis kunnat klaga på var långsam service, men det gjorde inte så mycket i sin helhet. Verkligen värt ett besök när ni är i New York!





På Blogg.se igen :-)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Jag och lilla Dahlia är på startsidan idag, så roligt. Blir väldigt glad varje gång jag hamnar där, speciellt roligt när det kommer så mycket nya läsare hit.




Lilla pug

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
36 kommentarer
Träffade en riktig liten sötnos i parken igår. Dahlia,  7 månader gammal och inte helt lätt att få en bra bild på eftersom hon sprattlade som en galning. Men så otroligt fin!





The bird man

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såg den här lustiga lilla mannen i parken igår, vid det spontana "rollerblade"-party som uppstått mitt på gatan (?). Han tjänar pengar på att folk vill ta foto med honom, hans färgade hund och tama fågel. Speciellt barn var sjukt fascinerade, och det kan man ju förstå.





Central Park

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Har haft en så härlig dag i Central Park. Picknick med tjejerna, solsken, värme och ledighet kan inte bli annat än underbart. Naturen kan verkligen göra en så lycklig och avslappnad, speciellt om man bor i en så stressig stad som New York. Hoppas på att värmen håller i sig hela veckan!





230 Fifth

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




NYC night

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Hade en sjukt, sjukt kul kväll igår! Först lite förfest hemma, sen dans på Veranda och 1Oak. Blev rätt sent och vaknade nyss (rätt stor skillnad från igår). Om några timmar ska vi iväg till Central Park för picknick-häng med lite tjejer, det är tydligen 16 grader ute. Yeees!





Sleepyhead

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Har haft en fantastisk lördag. Sofia kom tidigt imorse och det har varit full rulle hela dagen. Nu ligger hon här bredvid och sover en stund innan det blir dags för utgång om några timmar. Vi är alla tre i Petras lägenhet och myser. Den ligger precis vid Union Square och har världens finaste utsikt över parken.





Gold & blue

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Har på mig mina nya ODLR-örhängen idag. Lite ovant att ha clips men man vänjer sig snabbt. Nu ska jag strax hämta Sofia på tunnelbanestationen. Wiiie!




06:23

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Min kropp ställer in sig efter solen just nu så därför vaknar jag alltid runt 06:20 på morgonen, när solen börjar lysa in i rummet. Rätt mysigt men blir också så himla trött på kvällarna. Och rastlös! Skypade med mamma en stund men väckte mina rummisar så fick lägga på (the downside of att bo i en liten, dörrlös lägenhet). Tror jag ska sätta på ett avsnitt Project Runway, ingen idé att kliva upp ur sängen ännu.





Besök från San Fran

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Imorgon kommer min bästa Sofia hit från San Fransisco och hälsar på. Vi har inte setts sen i augusti och det är VÄLDIGT länge för att vara oss - vi gjorde i princip allt tillsammans innan jag flyttade hit. Jobbade i Norge, reste i Asien, flyttade till Skottland - det var Sofie&Sofia all the way. Ska bli såååå kul att få visa henne mitt liv här och jag tror jag, Sofia och Petra kommer ha världens bästa dagar tillsammans.

Den här filmen gjorde vi i skogen utanför vår skola i Skottland någon gång år 2009. Good times. (För er som inte sett Flight of the Conchords kan det vara lite svårt att förstå vad som händer men det är okej. Är nog mest roligt för oss ändå)






En liten kamerafråga (eller två)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Ni brukar vara så snälla och hjälpsamma och mycket mer kunniga än jag, så nu undrar jag om ni med kamera-koll hade kunnat hjälpa mig med en grej. 

Det är såhär att jag har lite problem att fota i inomhusmiljöer. När det inte kommer in något solljus blir bilderna antingen alldeles för mörka, dassiga i färgen eller kass kvalitet för att jag använder för hög ISO i brist på annat. Exempel nedan på cupcakes jag tog utan blixt idag:


Blir liksom inte så roligt och jag vet inte vad jag ska ha för inställningar så att jag kan få till en fin bild utan för hög ISO, blixt eller behöva släpa med mig ett stativ. Någon som har bra tips?

Fråga två: Som ni ser på bilden ovan blir det alltid bara fokus på en punkt i bilderna jag tar - lyckas inte få till så att hela motivet blir skarpt så att säga. Är det något fel på mina inställningar, eller hur funkar det?

Tacksam för all hjälp! :-)




Guten abend!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Trött i fötterna kom jag hem för en stund sedan. Har hunnit med både det ena och det andra idag: sorterat smycken, agerat delivery-messenger åt min chef, blivit nästan påhoppad av ett äckel på gatan, gått förbi Liv Tyler på Bleecker Street, ätit cupcakes och varit på konstutställning. Faktiskt en himla lyckad dag måste jag säga. Förutom att jag nu måste sätta mig och ägna fredagkvällen åt plugg.





Mina första ODLR-smycken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Så, presenterna! Jag har kanske inte sagt till er exakt vad det är jag gör på ODLR, men jag jobbar i alla fall på avdelningen som gör bland annat smycken. Tycker det är superkul och väldigt lärorikt. Har ju jobbat i smyckesbutik tidigare så jag har lite bakgrund redan vilket alltid är bra. Hur som helst, igår sa vår chef till oss att ta fram en låda full med discards - samples som tillverkats till kollektionerna men som av en eller annan anledning inte gick i produktion. Sen sa hon:

"You can have two pieces each from these. Or, make it three"

Så jag och Laura fick välja och vraka bland alla smycken. Fattar ni! Blir så himla glad och man känner sig verkligen uppskattad. Hon hade liksom inte behövt ge oss något.

Jag valde i alla fall två par örhängen och ett halsband. Kanske inte något jag hade köpt för egna pengar (och speciellt inte för flera, flera tusen som de här smyckena hade kostat i butik!!) men defnitivt något jag kommer hitta användning för. Halsbandet speciellt är riktigt fint.





Woody all alone

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Tog en liten runda till Times Square efter jobbet idag. Trots hysteri, vilsna turister och gapande försäljare kan jag inte låte bli att älska stället. Det är verkligen Manhattans hjärta.




Lunch på Broadway

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har haft en väldigt bra dag på jobbet idag, trots att det var 20 grader och sol. Jag och Laura, en brasilianska som också internar på ODLR, fick lov att ta en långlunch pga det vackra vädret så vi gick ner till Broadway. Superhärligt!

Fick också helt fantastiska, väldigt överraskande presenter av vår chef som jag ska visa sen. Riktigt, riktigt snällt!





Neighborhood church

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Red marks

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Bildbevis på att solen faktiskt tog riktigt mycket igår. Ursäkta min alldeles flammiga hud, men den var liksom inte van vid solstrålar. Såg ut som en liten kräfta igår kväll!

Ska snart iväg och jobba på ODLR nu. Kan inte påstå att jag är speciellt pigg efter gårdagen men det är bara att bita ihop och se glad ut.

I övrigt: Fick reda på igår att läraren fick sparken.. Det var väntat men så sorgligt ändå. Jag hoppas verkligen att han hittar något annat jobb snart, något han passar bättre som än lärare.




Burlesque

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Var på middag tidigare ikväll och hamnade lite otippat på en burlesque-show. Väldigt fascinerade, och dansarna var riktigt duktiga! Träffade dessutom en tjej som har läst min blogg och som nu går på FIT. Blir alltid lite chockad när folk känner igen mig (det händer dock inte så ofta, kan jag tillägga). Jättekul i alla fall!

Gick vidare till Darby för lite dans och champagne, och sen hem. Tidig kväll eftersom det blir tidig morgon. Nu är det läggdags. Godnatt!





The wig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Sitter och kollar Top Model Sverige. Varför vet jag inte riktigt, för helt ärligt talat tycker jag att programmet är rätt b. Men det lustigaste såg jag precis nu: vad sjutton har Izabella på huvudet? Och varför? Känns som jag missat nåt..





Soligt och varmt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har suttit ute i solen och pluggat i några timmar, och redan fått färg i både ansiktet och på axlarna - en riktigt stark vårsol alltså. Fick ett mail nyss om att jag ska hoppa in extra på ODLR imorgon. Lite segt med tanke på att det ska bli ännu vackrare väder då, men det är alltid bra att göra det lilla extra och ställa upp när det behövs.

Nu ska jag nog ta mig en liten tupplur i mitt nystädade rum, för ikväll blir det utgång!


På 8:e våningen i detta huset ligger Oscar de la Rentas kontor.




Snart påsk!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Sockerbit har tagit in nya påsar och det påminde mig om att det snart är påskhelg. Så härligt! Jag kommer vara i Stockholm då dessutom, så jag ska se till att äta ett riktigt hederligt, svenskt påskägg. Eller två. Eller tre.




Från brandtrappan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vaknade sjukt tidigt som vanligt den senaste tiden och gick upp eftersom jag inte såg någon anledning att ligga och dra mig. Hoppade istället ut igenom fönstret och ut på brandtrappan för att ta lite bilder på morgonsolen som började kika fram ovanför husen.

Det är ingenting för den höjdrädda kan jag be att få tala om! Fem våningar låter inte mycket men när man väl står på de tunna järnstängerna som är det enda som skiljer dig och döden, är man inte så kaxig trots att man inte är rädd för höjder annars. Men fint var det i alla fall och det ska bli 16 grader idag. Underbart!





In the mood

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
De senaste dagarna har varit rätt trista men det blir så när det är mycket plugg. Har lite prov och inlämningar nästa vecka som jag tänkte försöka få klarpluggat innan helgen. Just nu sitter jag t ex och lyssnar igenom den låtlista jag måste kunna till mitt midterm i American Music. Lite annorlunda för en gångs skull.





Personlighetstest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I min Career Planning-kurs lär vi oss mycket om oss själva som ett sätt att försöka förstå vad vi skulle passa att jobba med när vi är färdiga med skolan. De senaste två gångerna har vi gjort tester som visar vad vi har för personlighetstyper, styrkor, svagheter etc. Väldigt intressant!

Bland annat det här fick jag lära mig om mig själv:

- jag är teoretisk/konceptuell i mitt tänkande
- jag värderar intelligens, kompetens och kunskap
- jag föredrar att jobba för mig själv mer än i grupp
- jag har en kreativ och insiktsfull tankegång
- jag litar på mina egna insikter och åsikter mer än andras
- jag lutar en aning mer åt det introverta än det extroverta hållet
- jag är väldigt framtidsorienterad
- jag tar oftast ledarrollen i gruppsituationer
- jag försöker influera och övertala människor
- jag ser mig själv som ambitiös, energisk och social
- jag värderar "egentid" väldigt högt och behöver ofta privacy

Kan uppfattas (negativt) som:

- lite reserverad
- opersonlig
- envis

Jobb som jag matchades till:

- Advertising Account Executive
- Marketing Manager
- Strategic Planner
- Photographer (?)
- Lawyer
- Communications Director
- Scientist

Självklart stämmer inte allt överrens men jag tyckte ändå att det var mycket som var spot-on när jag läste igenom min profil. Väldigt kul att jag blev ihopparad med så många marknadsföringsyrken för det är precis det jag vill jobba med!

Testen hette i alla fall Hollands Code och MBTI, om någon av er hade velat kolla upp dem själva. Finns säkert att hitta på Google!




Reminder: städa smyckeskrinet!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Och apropå städa: om ni bara visste hur otroligt dammig vår lägenhet blir! Det måste bero att man är i en smutsig storstad eller något för jag har aldrig varit i något hus där man måste damma var femte sekund för att det ska se någorlunda representabelt ut. Om jag är ledig på torsdag ska jag köra en rejäl storstädning av mitt rum!




Tänka positivt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Drömde om läraren hela natten, att han var arg på mig och så ledsen, men blev glad när jag läste era fina ord. Vet att jag inte borde tänka så mycket på det så ska försöka sluta nu. Istället firar vi att solen skiner, att mitt munsår nästan är helt borta och att det snart (nåja) är helg. Godmorgon!





Skuldkänslor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Har haft en riktigt dålig sista halva på eftermiddagen.

Jag berättade ju häromdagen om läraren som alltid kommer försent och ställer in lektioner etc. Idag blev några i klassen inkallade på möte till kvinnan som är chef över FMM på FIT, och hon bad oss berätta om hela situationen. Alla berättade vad som hänt under terminen, och hon blev riktigt arg. Han har tydligen ljugit för henne om saker och det sista hon sa innan vi lämnade rummet var "He's done!"

Och visst lever han inte upp till standarden för hur en lärare på FIT ska vara, men nu känner jag mig så otroligt skyldig. Den här mannen kommer antagligen få sparken och det känns som det är vårt fel. Det enda jag kan tänka på är hans känslor, hur han kommer reagera, hur ledsen han kommer bli. För han är inte en ond människa, bara en dålig lärare.

Usch, alltså. Varför kan allt inte bara vara blommor och ponnys och rosa karameller i livet?




Ett FIT-klassrum

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tog en bild på klassrummet imorse innan alla kom (jag lyckas alltid komma dit 20 minuter tidigt, så onödigt!). Tänkte ni kanske ville se hur ett typiskt FIT-klassrum ser ut. Inget fancy-pancy som synes utan ganska enkelt och gammaldags med en svart tavla. De flesta lärarna använder dock projektorn för PPT:s och dylikt, så helt omodernt är det inte. Man måste dock komma ihåg att vi i Sverige har en oerhört hög standard jämfört med USA och det märks tydligt i såna här sammanhang.





Lunch i skolan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Sitter och äter lunch medan jag väntar på min nästa lektion. Har köpt soppa på Hale & Hearty, så gott. Älskar det stället, de har minst 20 olika sorters soppor varje dag och varierar ständigt så man kan alltid prova något nytt. Idag blev det Italian Wedding Soup, en buljongsoppa med grönsaker och kött + surdegsbröd.




Monday morning rise and shine

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

God morgon!

Måndagar är min tyngsta dag, med skola från 08:00 till 18:30. Men det blir ju bara bättre efter det så jag ska inte klaga. Efter sista lektionen ska jag träffa Sara och Petra för middag, blir mysigt.




Kvällspromenad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gick förbi en park på vägen hem och den såg så inbjudande ut att jag var tvungen att stanna och bara titta in. Om jag hade varit mindre mörkrädd hade jag gått in och satt mig. Tycker ändå jag lyckades fånga känslan på bild ganska bra:



Rugy Ralph Lauren har det absolut finaste skyltfönstret på Bleecker Street:





Det blev en rätt lyckad lördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer




Swedish fika.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




FIT vs. Parsons

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fashionshowen var väldigt kul! Den hölls på Parsons, i samma rum som de spelar in Project Runway ni vet, så bara det var rätt roligt. Det visades runt 10 kollektioner per skola och det var intressant att se. Vissa var riktigt snygga, välgjorda och innovativa medan andra såg  ut som klipp-och-klistra-projekt. Favoritskola? Well, jag måste ju säga FIT. De var snäppet vassare helt enkelt.





Det är lördag och det betyder..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

.. EAT WHATEVER YOU WANT DAY.

Ska gå till Sockerbit om en stund och köpa en liten godispåse, och kanske förbi Magnolia Bakery för en cupcake. Älskar lördagar! Om man har regler som säger att man bara får äta sötsaker en dag i veckan blir det så himla mycket roligare när den dagen kommer. Enda problemet: hur ska man ha tid till att äta allt man vill under så kort tid?




Fusion fashionshow

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bild tagen i subwayn igår efter jobbet.

God morgon!

Den här lördagen är lika regnig och grå som gårdagen, en riktig stanna-hemma-och-mysa dag. Men så blir det inte, för vi har faktiskt lite planer. Vi har köpt biljetter till Fusion Fashionshow, en modevisningstävling mellan skolorna FIT och Parsons. Några elever från varje skola visar sina verk och en jury bestående av folk från industrin. Detta året ska bland annat en Project Runway-deltagare, en Victoria's Secret-designer och editor från Teen Vogue vara med. Ska bli superkul att gå och titta, go FIT!!




Utan Bilder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Okej, jag har försökt i en evighet att ladda upp bilder, men Blogg.se verkar inte vilja fungera. Bilderna laddas inte upp hur mycket jag än väntar. Riktigt irriterande för det blir ju så tråkiga inlägg då. Well well. Har haft myskväll hemma hos Emeli med sushi och vin, och nu ligger jag i min varma sköna säng. Tänkte kolla lite Downton Abbey innan jag somnar. Godnatt




Lite skönhetstips

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag är ganska dålig på skönhetsprodukter och använder inte så många. Typ, tvättar ansiktet med tvål varje kväll och smörjer in ansiktet med bodylotion. Inte så bra, jag vet.

Men jag måste tipsa om den här hår leave-in hårkuren som jag har börjat använda, Chroma Riche från Kerastase. Jag fick den för några månader sen men har liksom glömt bort att prova det. Mina hårtoppar är världens mest slitna efter förr-förra sommarens blekningar och när jag tvättar det blir de alldeles sträva och megatorra. Men när jag lägger i det här, som är någon slags olja, så blir håret helt otroligt mjukt och fint. Nästan som att det vore friskt igen!





Marknad

Skriven .
Placerad i "New York, "
0 kommentarer
Häromdagen var jag på Farmer's Market på Union Square med Petra. Älskar att gå dit, speciellt på lördagar då man har tid att bara strosa runt och titta på allt gott. Har köpt mina grönsaker några gånger där och det känns så bra att veta att de är lokalodlade och ekoligks. Denna gången blev det dock bara ett surdegsbröd!





Smile, sunshine.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det blev en hyfsat aktiv dag trots allt. Emelie kom hit och lyckades sparka upp mig ur sängen, och vi gick till Sushi Samba och åt lunch. Supergott! Gick sen en runda till Starbucks där vi satt och beundrade Emelies nya, otroligt fina Celine-väska. Fotade den typ hundra gånger så att killen bredvid oss blev sur och bad oss sluta, haha. Har sen dess passat lite barn och nu är det dags att sova - Oscar de la Renta imorgon. Godnatt!





Inte så bra som jag trodde

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
En riktigt tråkig grej den här terminen är en av våra lärare. Jag berättade i början att jag var så excited över en speciell lärare, som jobbat för märken som Versace och Dolce & Gabbana, och jag tänkte att med den erfarenheten måste han vara riktigt bra.

Det visade sig vara helt fel. Den här mannen är visserligen snäll, men han har så många brister att man börjar bli riktigt trött på det nu:

1. Han kommer ALLTID minst 15 minuter sent till lektionen
2. Han har låtit bli att dyka upp på tre lektioner än så länge under terminen
3. Han lär oss absolut ingenting, utan blir side-tracked och snackar om annat hela lektionstiden så att vi har noll koll på vad som ska komma på vårt mid-term nästa vecka.

Igår fick hela klassen nog och vi gick och klagade till FMM Department. De verkade inte förvånade så folk har nog klagat förut och de lovade att göra något åt saken. Jag tycker lite synd om honom på ett sätt för han är ingen ond människa, men har man tagit ett jobb som lärare måste man se till att sköta det. Han mår nog bra i slutändan av lite tough love.




Rainy Thursday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Blev en lite spontant utekväll igår och väldigt glad för det för vi hade jättekul. Först middag på PopBurger, sen vidare till Darby och sist 1Oak. Var verkligen på danshumör och kom hem pigg och glad. Vaknade sent (10.30) men tror jag behövde ta in några timmars sömn eftersom jag vaknar så otroligt tidigt vareviga morgon annars. Kunde tyvärr inte ta några bilder eftersom min kamera var helt stendöd.

Idag står det inte mycket på schemat. Vädret är riktigt trist så blir nog inte att vara så mycket utomhus. Ska försöka plugga lite och sen gå upp till Chelsea en sväng. Ni får en liten utsiktsbild från The Carlyle Hotel så länge:





Onsdagsmat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Har haft en riktigt matfylld dag idag. Blev nog inspirerad av era tips, tack så mycket!

1. Pannkakor gjorda på kokosmjöl
Gjorde detta för några veckor sedan med mjölk men tänkte prova med grädde idag, och det blev riktigt mycket bättre. Krämigare och mer fast i konsistensen. Supergott lågkolhydratsalternativ till pannkakor.

2 ägg
1 dl kokosmjöl
2 dl grädde
salt






2. Kycklingwok med shiratakinudlar och jordnötssås
Jag kom att tänka på tidigare idag de nudlar som min vän Frida importerade till Sverige för några år sedan. De kallades "mirakelnudlar" för att de är nyttiga och otroligt kalorisnåla. Hittade en version på Wholefoods (dock med tofu, som jag helst hade undvikit) och köpte hem för att prova. Smakade precis som vanliga nudlar, dock råkade jag hälla i för mycket tamari-soja så det blev alldeles för salt.


1 kycklingfilé
1 bok choi
1 paprika
1/2 rödlök
2 matskedar jordnötssmör
riven ingefära
tamari-soja