Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Sol vid Hudson

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hade en sån där jobbig morgon imorse då inget går riktigt som man vill och man är på dåligt humör, så det var ett skönt avbrott när Elin skrev och frågade om vi skulle gå ner till Hudson River och sola lite. I början var det lite molnigt men efter en stund kikade solen fram och det blev varmt och skönt. Vi låg och myste, pratade och tittade på folk. Blev genast på mycket bättre humör.







Upstate New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu när jag tittade igenom våra bilder från USA-resan med familjen 2008 kom jag och tänka på ett speciellt härligt besök vi gjorde i upstate New York. Våra grannar hemma i Helsingborg har vänner där och de bjöd in oss att hälsa på en dag och natt, ett exempel på den otroliga amerikanska gästfriheten. De bor på en stor gård mitt ute i skogen med en gigantiskt trädgård. Vi hade en härlig dag promenerades på deras ägor och grillning på kvällen - det var även första kvällen jag fick se eldflugor, så superfina! På natten kom det värsta åskovädret jag någonsin upplevt, och jag och Lollo som låg i samma säng trodde vi skulle dö, men dagen efter var himlen lika blå som kvällen innan.

Om några veckor ska jag åka dit igen. Jag har haft kontakt med familjen och de vill gärna att jag kommer och hälsar på. Tror det kommer bli jätteskönt att komma ut i naturen och andas lite frisk luft. Längtar!







En syster kommer till stan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Imorgon kommer min syster och vi ska ha så himla kul den här veckan. Kul att slippa fokusera på plugg ett tag och bara ha roligt. När man har folk på besök får man också själv en chans att besöka lite roliga platser som man annars inte hade haft tid att besöka i sitt upptagna vardagsliv.

Saker jag tänkt vi ska göra inkluderar:
- gå på bio (jag har två oanvända biobiljetter sen min födelsedag)
- åka till Botanical Garden i Brooklyn
- se Nigel Barkers föreläsning på FIT
- shoppa i Soho
- promenera i Central Park
- se Alexander McQueen Exhibition på the Met
- äta hamburgare på Shake Shack
- gå ut på barer och klubbar
- dricka vin (öl för Louise och Karin) på terrassen
- åka till Times Square


.. och tusen andra saker jag inte kommer på nu men som vi definitivt ska försöka hinna med. Be prepared, sister, it's gonna be a crazy week!


Syster och bror sist vi var i USA, här på en farmer's market i Vermont.




Godnatt från gammal tant

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det är lite pinsamt att gå och lägga sig klockan halv tio en fredagkväll om man är 21 år gammal, går inte att komma ifrån. Jag skyller på tidig morgon och att jag fortfarande är lite jet-lagged, men sanningen är att jag bara är riktigt trött och förmodligen kommer somna inom kort. Nåja, imorgon kväll blir det i alla fall svenskt Valborgsfirande här i stan och jag lär vara piggast på stället!

Vi åt i alla fall en otroligt god fredagsmiddag bestående av sirloin steak, bearnaisesås och potatis i ugn. Lyxmat för en fattig student!





A perfect day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Har haft en så härlig dag! Efter kungabröllopet imorse gick jag och Karin på en tidig frukost/brunch på Bus Stop vid Bleecker Street, satt i solen med omelett och färskpressad apelsinjuice. Sen mötte vi upp Filippis och tillsammans gick vi till Washington Square Park där vi satt och myste, tittade på folk och lyssnade på livemusik. Efter det gick vi till en pub och tog en cider innan vi mötte upp Sabina och Qaroline för en öl på vår terrass. Perfekt dag!








Nu: brunch i Meatpacking District

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer




Ett kungligt bröllop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har en mysig morgon med mig själv. Gick upp för 40 minuter sedan, klockan 6 AM alltså, och sitter nu och kollar bröllopet live på YouTube. Vad man älskar teknologi ibland!

Bruden bär en fantastisk Alexander McQueen-klänning designad av Sarah Burton, en fin gest och hyllning till brittisk design och hantverk. Även brudtärnan, Philippa Middleton, bär en klänning av Alexander McQueen. Otroligt vacker i all sin enkelhet.


Update: beaaaaautiful!





Feeling hothothot

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag håller just nu på att avlida inne på mitt rum. Det är riktigt varmt ute fast klockan är mitt i natten och extremt fuktigt. Värmen här i New York blir nästan tropisk och det är svårt att jämföra med den svenska, torra luften. Vi har ännu inte installerat vår AC så nu jag sitter här och svettas.

Imorgon är det The Royal Wedding. Jag har satt klockan på 6 AM och hoppas på att YouTube streamar tillräckligt bra så att man kan se ceremonin utan jobbiga buffringar. Ska bli spännande att se vad hon har på sig!


Blommor och helgon utanför kyrka i Soho




Black clouds

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Jag tror jag väntar lite med promenaden. Vädret ser inte helt lovande ut.




Tack!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vill bara säga tack så jättemycket för alla gulliga kommentarer jag får från er allihop, det värmer verkligen. Det är kul att kunna inspirera och förhoppningsvis motivera andra att följa sina drömmar!

Nu blir det en promenad ner till Soho. Har läst att Glee ska spelas in i Washington Square Park idag. Jag tittar inte själv på programmet, men kan alltid vara kul att titta på.






Boom badoom

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Borde plugga men underhåller mig själv med att lyssna på musik, lära mig rap-texter och leka på PhotoBooth. Effektivt.





Tidig morgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Sådär, nu är klasserna registrerade för nästa termin och klockan är bara lite efter sju på morgonen. Fick ta en del tråkiga klasser (Introdcution to Physical Sciences bland annat, låter rätt dötråkigt faktiskt) men också ledigt på torsdag och fredag så att jag kan göra mitt internship. Riktigt spännande ska det bli!

Förresten, har ni någonsin sett en mer perfekt säng? Tänk hur sagolikt bra man skulle sova i en sådan.

Bilden kommer ifrån Livet Hemma




Bästa Bruno

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Ordinary day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Dagen idag har varit rätt händelslös. Gick upp tidigt, satt och pluggade ett tag, städade mitt rum, gick till skolan, tränade och nu sitter jag här. Imorgon måste jag gå upp klockan sex för att registrera mina kurser inför nästa termin. Det gör man online och om man inte är snabb nog fylls alla bra klasser upp och man har inte så mycket valmöjligheter. Jag verkar tillhöra en grupp som får välja sist av alla i hela skolan i och för sig, så jag lär inte ha så mycket att välja på ändå. Målet är att få ihop ett schema som ger utrymme för internship en-två dagar i veckan. Funderar på att testa på några online-kurser för att få lite flexibilitet.


Tidningsaffär, Bleecker Street




Hög volym

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Förra veckan hittade vi en låda i trapphuset. På den hade någon skrivit "FREE; Speakers (play into computer)" och om nåt är gratis kan man ju inte låta det vara, eller hur? Kopplade in dem idag och de funkar helt suveränt, så nu spelas det riktigt bra musik för fulla muggar på 41 Carmine street!




The great McQueen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Den 4:e maj öppnas dörrarna för utställningen Alexander McQueen: Savage Beauty The Metropolitan Museum of Art här i New York och jag ska sjävklart dit och titta. Man kommer få möjlighet att se hela hans livsverk, kollektioner från tiden som student på Central Saint Martin i London till den sista han gjorde i februari 2010. Utställningen arrangeras av The Costume Institute som ett minne för den saknade designern och finns att titta på ändra fram till 31 juli.





Cake shop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det finns många söta små butiker i New York, och Lulu Cake Boutique i Chelsea är definitivt en av dom. Här kan man specialbeställa tårtor inför födelsedagar, bröllop och andra evenemang eller bara köpa något gott on-the-go. Jag går förbi varje dag när jag går till skolan och frestas av de goda sötsakerna i skyltfönstret.






Bra kväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hade en superkväll som vanligt med mina fina tjejer. Middag på Abe's och sen vidare till SL - en tisdagstradition numera. På grund av jetlag och sen dag i skolan var jag riktigt trött i början på kvällen, men det försvann snabbt med lite mat och champagne i magen.








Ut ikväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har börjat hata min Product Knowledge-klass. I början kändes det himla kul för läraren var så rolig och kom alltid i hatt till lektionen. Hon har fortfarande hatt men så värst rolig är hon inte längre. Det är faktiskt en riktigt utdragen, seg lektion som gör att jag kommer hem med otroligt dåligt humör. Svettig dessutom eftersom det är typ 25 grader och 95% luftfuktighet ute fortfarande.

MEN NU SKITER VI I DET.

För nu blir det tisdags-utgång med alla tjejerna, ska bli riktigt kul!






Life's good

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Just nu: svenska Elle och coucous-sallad på terrassen.




White and plad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Såhär sommarklädd kunde man vara idag - kjol och blus - och bara det var nästan för varmt.




Love this city

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ni förstår inte hur underbart New York är just nu! Det här är ju min första vår i staden och man blir som kär. När jag kom till skolan imorse fick jag reda på att min lektion var inställd, så jag tog mig hemåt sakta i strålande sol och över 20 grader. West Village är så otroligt fantastiskt vackert och man bara älskar livet en dag som denna.





Spring time

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Även om vädret just nu kanske inte är de bästa (regn och åska) har våren kommit ordentligt till New York under tiden jag var i Sverige. Alla blommor har slagit ut, träden är gröna och luften är varm. Staden blir så otroligt vacker när den vaknar till liv!






Studenternas drog

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu börjar en månad av finals närma sig med stormsteg och jag börjar känna av pressen. Inte minst för att min syster kommer hit om en vecka och jag behöver bli klar med en hel del saker innan dess.

En sak jag fick höra  talas om för några veckor sedan när jag satt och pratade med min projektgrupp var drogen Adderall. Det är från början en medicin för folk med ADHD, så att de lättare kan fokusera, men den är tydligen jättevanlig för studenter här att använda under stressade perioder. En av mina gruppmedlemmar berättade att hon brukar ta det när hon ska plugga och att hon sitter uppe 24 timmar i sträck, totalt fokuserad på det hon ska göra. Man blir, enligt henne, superkoncentrerad under en period och kan plugga mycket mer effektivt än utan.

Jag vet inte hur ni känner, men att stoppa i sig receptbelagda tabletter för att klara skolan finns inte i min värld. Det kan för det första inte vara speciellt hälsosamt för varken kropp eller hjärna, men förmodligen blir det också svårt att plugga UTAN drogen nästa gång man har en stressig period. På Wikipedia kan man läsa att Adderall ökar risken för högt blodtryck och därmed stroke och hjärtattack, så tack men nej tack.

Jag håller mig till kaffe.





Godis, godis, godis.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Det är ganska illa när man efter bara en dag är sugen på godis igen. Räcker det inte att smälla i sig en påse om dagen 10 dagar i sträck? Tur för mig att amerikanerna inte är så duktiga på godis som vi svenskar. Det är väldigt få grejer jag gillar av amerikanskt godis. Det enda jag köper när jag är sugen, och när jag inte har ork/råd/lust att gå till Sockerbit är; Sour Patches, Swedish Fish och Dairy Milk Chocolate (smakar precis som Marabou). Och dessa skulle jag inte kalla mer än helt okej. Jag har sagt det förut och säger det igen; inget går upp mot svenskt glösgodis.


Godishyllan inne på Duane Read i Chelsea




Starbucks

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det ska öppna ännu ett Starbucks på 8th avenue, den gatan jag alltid går till skolan. Ungefär 50 meter ifrån ett Starbucks som redan finns, som i sin tur ligger ungefär 50 meter ifrån nästa. Så är det här i New York. Starbucks i varje hörn. Sjukt att de kan gå runt allihop och inte mättar marknaden - antar att folk är riktigt, riktigt beroende av kaffe.




Beauty

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Kate Moss for Vogue Paris May 2011




Paus

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Håltimmen spenderas med Desperate Housewives och sushi i cafeterian. Snart väntar den fruktade mattelektionen.




Skola & träning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det var inte världens lättaste att komma igång med träningen nu efter tio dagars total slapphet men jag lyckades åtminstone intervallspringa så pass länge på treadmillen att jag var nära att dö av utmattning.

Min absoluta favoritkanal att titta på när jag tränar är Food Network. Jag älskar att titta på matlagningsprogram, och hela den här kanalen handlar bara om mat. Det låter kanske konstigt att man vill titta på och bli frestad av mat medan man tränar, men på något sätt höjer det min motivation (kanske för att jag vet att jag kan gå och äta när jag är klar?).


Gymnastiksal på FIT




Sweet potato

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Sötpotatis verkar ju vara en såndär superamerikansk grej som de äter mycket och ofta; i soppor, istället för potatis och med marshmallows på Thanksgiving. De är tydligen nyttigare än vanlig potatis och igår när jag var på Trader's tänkte jag att jag skulle prova att köpa hem det för första gången.

Och mmm, vad gott det är! Jag kokade sötpotatis med blomkål och smörstekte sen allt med salt och peppar. Åt detta tillsammans med kyckling, en sallad, creme fraiche och mango chutney. Supergott och nyttigt.





Svensk matbeställning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Den mest udda beställningen av svensk mat fick jag av kära Elinor. Hon ville inte ha svenskt godis, kaviar eller kaffe som annars är rätt eftertraktat. Nej, hon ville ha fiberhavegryn. Och vad gör man inte för en vän?





Back to business

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jaaaa, då var man tillbaka igen. Flygresan gick bra, fick två hela säten för mig själv så jag kunde sova gott stor del av tiden. Kollade The Dark Knight (för första gången) och Djävulen Bär Prada (för typ femte gången), och åt kyckling curry. Skönt att slippa mellanlanda också.

När jag kom hem väntade Karin på mig och efter en snabb dusch gick vi till Trader Joe's för att handla mat. Kylskåp och skafferi var som sagt helt uttömda, så det fick bli rätt mycket grejer. Efter en vecka av pizza, godis och bröd i mängder behövs en liten rehabilitering så jag köpte mest grönsaker, kyckling och lax.

Nu sitter jag i köket efter en god middag och regnet har precis börjat falla utanför fönstret. Det har varit otroligt varmt idag, över 25 grader och fuktig luft, så lite regn känns friskt.

Imorgon börjar skolan igen!





Home sweet home

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer





FRAMME!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Återkommer efter att jag varit och handlat på Trader Joe's; mitt skafferi står gapande tomt.




Hejdå Stockholm, hej New York!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu åker jag till Arlanda om några minuter. Halv elva går mitt flyg och runt 12-tiden amerikansk tid är jag i New York. Hatar att säga hejdå till Martin, världens jobbigaste varje gång, men vi kommer ju faktiskt ses snart igen och ha hela sommaren tillsammans. Man får tänka så.

Hörs när jag är tillbaka!





Små får i hagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





Sista dagarna

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår kväll hade vi grillkväll hos Martins kollega och hans flickvän. Åt goda hamburgare och grillkorv ute på gården tills det blev kallt, sen gick vi in och drack drinkar och snackade till sent på natten.

Idag är SISTA DAGEN I STOCKHOLM för mig. Det är jobbigt, men samtidigt hanterbart med vetskapen om att jag faktiskt har sommarlov om en månad och får träffa Martin igen. Och trots att jag älskar att vara här hos min pojkvän saknar jag New York lite. Om en vecka kommer min syster och hälsar på och det ska bli superroligt!







Middag på Carmine Street

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Såhär mysigt har jag och mina rumskompisar det när vi anstränger oss. Den här bilden är tagen för några veckor sedan när vi lagade god currygryta med pasta och drack Coronas som var kvar från dagen innan. Jättegott och jättetrevligt!




Regn i NY

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Förlåt alla mina kära vänner för att jag är en ond människa, men man blir ändå liiiite glad när man hör att det regnat i New York många av dagarna jag varit borta. Hatar att missa fint väder!

(lovar jag kommer få äta upp att jag skrev det där)





Guten morgen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Var uppe megasent igår och vaknade nyss. Antar att det är okej eftersom jag ändå måste vänja bort en jet-lag sen när jag kommer tillbaka till New York om några dagar.

Idag ska jag in till stan en runda, förhoppningsvis träffa Sanna och Filippa på en lunch, och senare ikväll blir det grillning. Glad påsk allihopa!


Lady Gaga by Terry Richardson




Lightroom

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Eftersom jag tar fler och fler foton och har en rätt usel kamera har jag skaffat Lightroom, ett redigeringsprogram från Adobe som tydligen ska vara jättebra. Än så länge har jag inte riktigt listat ut hur allt fungerar men jag gjorde några tester som jag ändå tyckte blev ganska bra:







Love WholeFoods

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Det finns ingen mataffär som jag älskar så mycket som WholeFoods, och även om jag sagt det förut tåls det att sägas igen. De har otroligt fräsch, god mat och man känner sig alltid hälsosam man handlar där.
En sak de också är duktiga på är deras Hot/Cold Food Bar. Dit kan man gå på lunchen eller på väg hem från skolan/jobbet och köpa med sig hemlagad mat såsom lasagne och Indian Curry, eller plocka ihop en supergod sallad efter egen smak. Makalösa desserter har de också för dom som vill unna sig något extra. Den här idén finns lite överallt i USA och även när jag var i Norge och jobbade upptäckte jag att det fanns en mat- och salladsbar i varje supermarket. Dags att ta idén till Sverige också kanske? Tror det hade varit uppskattat.







Lata dagar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det är inte mycket jag gör denna veckan. Äter godis, glass och rostmackor med nutella i mängder samt promenerar runt i skogen häromkring eller är inne i stan och shoppar. Vi hittade ett riktigt smultronställe på berget här borta där man kan titta ut över sjön och de små öarna. Får mig att längta efter somrar i mitt älskade Torekov.




Intervju i bloggen New York Inspiration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Bloggen New York Inspiration, en sida med en massa bra tips om vad man kan göra i New York, har gjort en liten interju med mig i sin serie "Svenskar i New York". Gå in och läs den här, vettja! 





Saknar er!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Vad mysigt mina tjejer har haft det under veckan. Längtar till jag också kan vara med och sitta på balkongen med ett glas vin och massa tjejsnack! Bild lånad från Kim




"A church on Bleecker Street"

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hittade på Terry Richardsons blogg en bild han tagit på vår grannkyrka i West Village. Jag vet inte riktigt vad man ska tycka om den där killen. Å ena sidan har man hört skräckhistorier om hur han ber unga flickor klä av sig nakna och göra alla möjliga saker för honom i hans studio, å andra sidan är han ett fotografisk geni som verkar vara älskad av otroligt många, modeller inkluderat. Fascinerade är han åtmistone.




Terry Richardson och Kate Moss




Stop the war!

Skriven .
Placerad i "New York, "
1 kommentarer


En av grejerna jag älskar mest med New York är att det alltid händer någonting. På en vanlig promenad vid floden eller shoppingrunda i stan kan man lita på att man stöter på minst en grej som är lite out of the ordinary. På bilden var vi nere i Soho en lördag för att titta i lite butiker och möttes på gatan av ett gigantiskt protesttåg mot Irak-kriget.




Stora inköp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag på ICA
En kille före oss i kön köper ett paket kondomer. Efter att ha betalat börjar han vifta med paketet framför kassörskan och frågar högt och ogenerat:
- This is the biggest size you've got, right?
- Eh, what, I don't know.., mumlar kassörskan som nu är illröd i ansiktet.
- Never mind! fortsätter killen glatt och stoppar ner kondomerna i sin påse.

Antingen var det ett halvtaskigt raggningsförsök på den stackars tjejen i kassan, eller så ville han bara låta världen veta att han behöver XXL i kondomstorlek.




Klänningen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Här är klänningen en del av er frågade er. Det är alltså inte en jumpsuit utan en tunn, småblommig klänning med volang runt ringningen. Köpt på H&M i New York.




Sol & värme

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag behöver värme! Stekande het solig värme. Visst har våren kommit och det är ganska behagligt ute, men vad jag verkligen vill är att ligga på en strand på Bali eller i Västindien med en paraplydrink i handen och 25 grader i havet. Tyvärr inte realistiskt tänkande just nu. Därför tittar jag igenom mina bilder från Asien-resan jag och Sofia gjorde för två år sedan och drömmer mig bort.






Vart hittar jag dessa?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer

 

Jag har letat på alla Pressbyrå och ICA i stan men hittar inte Polly Sommarbär någonstans. Hjälp mig!





Elli-belli-bi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Haha, min vän (och ex-rummis) Elli slutar aldrig att förvåna. Gick in på Facebook och såg en bild på henne tillsammans med Will.I.Am och manliga supermodellen Willy Monfret. En vanlig dag för Elinor Samuelsson, liksom.





Who else?

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
1 kommentarer


Vem annars än Karl Lagerfeld kan se stencool ut i en neongul säkerhetsväst?




Vargflock? Nej, ångestfyllda studenter.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
När jag var i New York och Martin precis flyttat till det här studentområdet berättade han att folk varje tisdag klockan 22.00 börjar skrika som galningar här utanför. Idag fick jag uppleva det själv, och det var verkligen något speciellt. Efter lite googlade fick vi veta att det är en tradition här på campus att alla studenter skriker ut sin ångest en kväll i veckan på samma tid. Lät ungefär som en flock galna vargar. Lyckades hinna dra fram kameran och filma spektaklet:





Swollen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jaha, då sov man i tre timmar och nu kommer jag inte kunna somna ikväll. Bra gjort, Sofie.

Börjar känna mig lite uppsvullen efter några dagar hemma. I New York försöker jag äta nyttigt, träna tre gånger i veckan, undvika sötsaker på veckodagarna etc. men så fort jag kommer hem glömmer jag bort alla såna regler och njuter av så mycket gott jag bara kan. Och det är inte lite. Började dagen med en sötsliskig chailatte från Espresso House och lunchen bestod av ett Frisco-mål från Max. Nu har Martin köpt hem bearnaisesås, kyckling och potatis, och Ben & Jerry's till efterrätt. Visst ska man få lov att njuta, men helt fräsch och hälsosam kan jag inte påstå att man känner sig.

Fast som min kära Karin brukar säga; vad gör det om hundra år?





Shopping i Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vad trött man blir av att shoppa! Kom precis hem och känner för att sova några timmar nu under eftermiddagen, och ändå var jag inte ute speciellt länge. Det var trevligt i alla fall att gå på stan själv. Jag hittade en kavaj och kofta till Martin och hann med att kika på lite grejer åt mig själv att sukta efter. Jag var också inne på H&M Home en stund. Vad jag förstått är det den enda Home-butiken i Sverige? Det var som ett litet mini-Ikea med en massa söta grejer och jag blev sugen på att köpa ett fint påslakan-set, duschdraperi och badrumsmattor. Det får bli nästa gång.



Sen hittade jag min snygga vän Johanna på Lexington-avdelningens reklamtavlor på PUB. Jag kom ihåg att hon berättat för mig att hon gjorde ett jobb för dem för ett tag sedan, så det var kul att se.





Cinemagraph

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


 

Bara tvungen att visa de här GIF-animationerna jag upptäckte nyss på supermodellen Coco Rochas blogg. Som en blandning mellan film och stillbild ger de en helt unik, nästan mystisk känsla. Se fler här





Att klä Kate Middleton

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Project Runway har låtit 52 av sina gamla deltagare designa en klänning de tycker skulle passa Kate till det kungliga bröllopet som snart är här. Vissa av skapelserna var väldigt fina och verkligen något man kunde tänka sig att se på den blivande drottningen, andra var.. njaa. Jag vet inte om jag är överdrivet konservativ men en klänning i denim eller helt gjord av fjädrar känns inte riktigt rätt för tillfället. Alla klänningar kan du se här.






Jet-lagged

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Nu börjar den göra sig påmind, jet-lagen. Det är en sak att som på andra hållet bli trött tidigt på kvällen och vakna klockan sex på morgonen i USA, det är bara trevligt, men att som nu inte kunna sova innan klockan två på natten och ha stora problem med att gå upp innan klockan elva är surt. Tur att man har en pojkvän som går upp och jobbar, annars hade jag nog sovit bort halva dagen.

Idag ska jag in till stan och shoppa lite. Inte till mig själv för jag är paaaaaank men till Martin. Han har gett mig (hyfsat) fria tyglar, så det ska bli kul. Jag gillar att shoppa åt andra, speciellt när man vet att personen i fråga litar på att man vet vad man gör.





Spiral

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Trappan i vår NYC-lägenhet är inte för den höjdrädda - eller kraftigt överviktiga. Men fin är den!




Idioter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Alltså inte för att vara sån, men vad är det för fel på vissa människor? Jag var på väg till bussen för att möta Martin när jag går förbi en gäng killar som grillar. En av dem börjar skrika "Du är så vacker, du är så fin, hej du fina" osv. när jag går förbi och eftersom jag inte riktigt känner för att svara ignorerar jag bara och går vidare. Då blir killen plötsligt sur och börjar istället skrika "Du är så ful, du är så ful" ända tills jag hunnit därifrån.

Seriöst, varför ska man behöva utstå sånt där? Först blir man påhoppad med komplimanger som man inte vill ha och som bara gör en obekväm, och när man då inte reagerar på dessa blir man förolämpad. Vad tror han, att jag ska vända på klacken, springa mot honom och kyssa honom på munnen som tack? Att jag ska fnissa lite tjejigt och bli generat smickrad av hans fina ord?

Ärligt talat.




Bold, naked and beautiful

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Tom Ford är inte känd för att vara feg när det gäller sina reklamkampanjer och nu har han släppt ännu en provokativ och naken reklamserie för sin parfym. Kul när folk vågar gå lite utanför ramarna tycker jag, trots mostånd och klagomål från lite mer konservativa krafter.

Nu ska jag iväg och möta Martin på jobbet, vi ska laga någon god mat och senare koll NittiLeaks. Någon som sett det programmet? Jag längtar till de börjar komma upp i 1997-1999, för då kommer det nog visas mycket jag själv kommer ihåg.




Nya smaker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

 

Jag blir alltid helt till mig när det kommer nya smaker. På Pressbyrån såg jag att de har en massa spännande grejer jag inte sett tidigare, och Kexchoklad Blåbär var en av dom. Köpte och åt på under tre minuter, supergod. Nästa gång ska jag prova Marabou Nöt & Maräng och Polly Sommarbär. Det gäller att passa på när man är hemma!





Skogspromenad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Var på en mysig söndagspromenad igår eftermiddag. Gick omkring i skogen bland vitsippor och barrträd, så härligt! Sen hamnade vi på en 4H-gård med massa söta djur som jag försökte klappa. Det är sjukt vad man uppskattar sånt här mycket mer när man bor i en stad med väldigt lite tillgång till djur och natur. Visst kan man promenera i Central Park eller åka ut till Brooklyn för att komma ifrån skyskraporna, men ingenting slår en frisk promenad i den svenska skogen.








Uppsatsskrivning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Nu gick Martin för en stund sedan till jobbet och jag sitter här hemma i lilla lägenheten som en annan hemmafru och väntar på att han ska komma hem i eftermiddag. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dagen faktiskt. Kanske påbörja min final essay i engelska som ska in om några veckor? Jag har aldrig varit en procrastinator och gör gärna saker i tid för att inte bli überstressad när det väl börjar närma sig deadline, och speciellt nu när min syster kommer och hälsar på nästan direkt när jag kommer tillbaka till NYC är det lika bra att få så mycket saker gjorda som möjligt.

Uppgiften är att göra en platsbeskrivning. Man ska välja ett ställe man tycker är intressant och som man tror man kan fylla 4-6 sidor om, inte helt lätt. Jag tror jag har kommit på vad jag vill skriva om; en flygplatsväntsal. Ni vet där man sitter och väntar på att man ska få stiga på planet vid gaten. Kom på det när jag själv satt och väntade på Newark Airport och började göra lite anteckningar. Trots att det vid första ansyn verkar vara ett rätt trist ställe att skriva om sker det mycket saker där under den korta period man oftast spenderar; barn som skriker, par som bråkar, folk som oroligt kollar igenom sina resedokument gång på gång, flygplatsanställda som hela tiden ropar upp namn på folk som måste komma och identfiera sig ytterligare. Jag tror att med lite fantasi och flyt kan det nog bli en rätt kul/intressant uppsats.

Men, om någon har något annat kul förslag tar jag tacksamt emot. Fler hjärnor tänker bättre än en, right?





Inget internet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tror jag råkade göra något med Martins internetanslutning igår så den funkar inte. Därav dålig uppdatering. Hoppas det löser sig så fort som möjligt.

Update: Martin lämnade sin iPhone hemma så jag kan använda 3G på den. Blir kanske lite uppdateringar i alla fall!




Skillnader Sverige/USA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Det är intressant hur man märker hur stor skillnaden är mellan Sverige och USA varje gång man kommer hem. Och även hur annorlunda man själv ser saker och ting. Här är tre saker jag har märkt av de senaste dagarna:

- Sverige är mer utvecklat än USA.
I många avseenden i alla fall. Jämför man tunnelbanan här i Stockholm med den i New York t. ex. är förstnämnda som att åka första klass. Rena stationer, fräscha tåg, färgglad konst på väggarna. I New York kan man se råttor på spåren och vågar inte sitta på träbänkarna i väntan på tåget eftersom man riskerar att få bed bugs i kläderna. Folk är överlag mer anpassade till "moderniteter" här än vad de är i NY. Jag kommer ihåg när vi pratade om Internetbank i en av mina klasser och många av amerikanerna sa att de aldrig skulle använda det för att det inte kändes säkert utan att de hellre gick till en bankman för att betala sina räkningar. Något som för en svensk är svårt att förstå.

- Svenskar är mer reseverade än amerikaner. Inget nytt eftersom det är vad svenskar faktiskt är kända för, men otroligt påtagligt när man kommer hem. Amerikanernas öppna sätt smittar av sig och jag känner själv att jag gärna ler lite extra, pratar lite längre och konversererar med främlingar mer än vad jag gjorde innan. Men när det första jag mötte i SAS flygplanskö i NY var ett gäng sura svenskar som inte ens kunde säga tack när jag hjälpte dom med en grej blev jag lite ledsen. Att vara trevlig kräver så lite av en men ger så mycket tillbaka, och jag tror att om alla ansträngde sig lite hade världen varit en himla mycket trevligare plats.

- Statsanställda i USA är mycket mer otrevliga än i Sverige. Trots att amerikaner är ett överlag trevligt folk finns det undantag; folk anställda på statliga sjukhus, trafikverket, tunnelbanan etc. brukar ha en riktigt tråkig attityd mot folk. Jag vet inte varför det är så men det har stämt på alla ställen jag varit i New York. De är uttråkade, ointresserade och pratar snabbt så att man måste be dem repetera flera gånger, vilket bara gör dem irriterade. Så när jag kom hit och skulle prata med en av SL-vakteran på tunnelbanan förväntade jag mig att bli avsnäst precis som i NY, men istället möttes jag av en trevlig kvinna som log och skrattade medan hon hjälpte mig. Kul när man blir positit överraskad!




Övernattare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


När jag och Karin var på väg hem en natt efter SL gick vi förbi de här människorna på gatan. "Åh nä, vad hemskt" sa Karin och vi antog att de var uteliggare som byggt ett litet samhälle av pappkartong mitt på 14th street som skydd mot regn och annat. Men snart insåg vi att de här människorna som låg och sov mitt i natten på gatan inte var uteliggare utan folk som köade till Apple Store som ligger runt hörnet; för att köpa en iPad2. Då kändes det plötsligt inte lika hemskt. Man får bara hoppas att det var värt besväret att ligga på Manhattans mest nattlivstrafikerade gata för att få tag på en.




Mysig Stockholmshelg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vad mysigt det är att vara hemma i Sverige! Vi har haft en supermysig helg och jag har fortfarande en hel vecka kvar här i Stockholm.

Igår mötte vi upp Martins pappa vid Odenplan för att gå på hans favoritrestaurang, Andalucia. Där beställde vi en 5-rätters spansk meny med gott vin, och vi satt i flera timmar och myste till god mat och live-musik. Verkligen en restaurang att rekommendera om ni ska ut och äta i Stockholm!

Efteråt tog vi taxi ut till Marins kollega och hans flickvän. Vi gick och tog en öl på en liten pub, och sen hem till dom där vi satt och snackade och åt godis halva natten.

Vaknade vid halv ett idag (skyller på jet-lag) och vi har precis ätit frukost/lunch. Snart blir det en promenad i solen!








Fotostund på FIT

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Häromdagen satt jag utanför skolan under min håltimme och njöt av solen. Bredvid mig satt en kille som hade en rolig vattendunk. Tänkte att jag diskret skulle ta kort på den:


På vattenflaskan står det "Goal: 1 Gal of H2O per day. Drink boy! Drink" och det tyckte jag var lite lustigt

Jag zoomade alltså in och fotade flaskan när jag i ögonvrån såg att ägaren började göra victory-tecken med fingrarna. Jag tittade på honom och han sa "Aren't you taking pictures of me?". Lite lagom pinsamt! Jag mumlade ett lite awkward nej men sa att jag gärna gjorde det om han ville. Och det ville han såklart:





Frukost på sängen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Tack vare jet-lag var jag helt otroligt trött imorse, men när min älskling gjorde pannkakor med bär och choklad till mig vaknade jag snabbt. Världens godaste lyx-frukost!




Sista måltiden

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Precis innan jag skulle ta tåget från Penn Station till flygplatsen mötte jag och Sanna upp Karin, Filippa och Galina för en superamerikansk lunch på ett diner vid 35:e gatan. Jag beställde ostomelett med bacon och toast, Diet Coke till det. Det enda som fattades var rullskridskor på servitriserna. Kanske inte den mest fantastiska kulinariska upplevelse, men ibland är man bara sugen på något riktigt drypande onyttigt, och den måltiden höll mig hela dagen.







Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

En trött men upprymd Sofie på Flygbussen in till Stockholm imorse




Framme!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu är jag äntligen framme i Stockholm. Känner mig totalt mörbultad efter en natt utan sömn och förkylning som gör att jag känner mig uppsvullen i hela huvudet, men jag är ändå glad. Direkt när jag kom hit sov jag några timmar och nu ska vi snart in till stan och köpa lite mat/gå i lite affärer. Och viktigast av allt - köpa godis!




Hejdå sålänge, New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


När det här inlägget publiceras sitter jag på ett plan på väg till Stockholm, förhoppningsvis med ett glas vin i handen. Nu blir det tio dagar av Sverige och det känns otroligt välbehövligt. Hörs när jag landar!




GRATTIS KÄRA PAPPA!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Idag fyller min finaste pappa år! Önskar jag kunde varit hemma imorse när familjen grattade honom, men det får bli när jag kommer hem til Helsingborg i maj. Ska även skicka med Louise en liten present när hon kommer hit till New York! Älskar dig!




Packad & klar - snart.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Bara några timmar kvar tills jag åker ut till Newark flygplats. Klockan fem går planet. Försöker lista ut vad jag borde packa med mig men eftersom jag fått höra att vädret hemma är "oförutsägbart" är det lite svårt; ska man packa för höst- eller vårväder?

Ska också ta det säkra före det osäkra och skriva ut min itinerary innan jag åker. Även om inte borde behöva förlita sig på resedokument år 2011 vet man aldrig med systemen här i USA, de är med stor sannolikhet uråldriga.

Tack för tipset med alla godisbutiker förresten! Ska se till att prova några olika under veckan.





En natt i NY

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det blev en lite oplanerad men superkul kväll. Efter mitt prov (sista innan Spring Break, yeey!) var jag riktigt trött i huvudet och tänkte egentligen inte göra något speciellt på kvällen. Men väl hemma blev det lite vin och mys med tjejerna, Sanna precis influgen från Stockholm, innan vi gick och träffade Elinor & co hemma i deras nya gigantiska lägenhet vid Union Square. Stannade där en stund och drog sen vidare till en pub, där jag för en gång skull drack öl - rätt gott faktiskt. Sen gick vi vidare till Green House, en klubb runt hörnet från oss som spelar mest hiphop/RnB, för att dansa lite. Kom precis hem och måste verkligen se till att somna, så jag inte missar mitt flyg imorgon. Godnatt!





Efterlysning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Vilken ar Stockholms basta godisbutik?

Maste se till att hitta det allra basta nu nar jag ar hemma, och Stockholm har jag inte sa bra koll pa. Sa om nagon av er har ett bra tips, snalla dela med er!





New York-tips: promenad längs Hudson River

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


När man är trött på stadslivet och behöver få lite frisk havsluft ska man gå till strandpromenaden längs Hudson River. Den är ganska nyrestaurerad på många ställen och förbättring pågår ständigt. Helt perfekt för en joggingtur eller bara en lugn promenad med vänner. Blir man sugen på att sporta finns tennisbanor, minigolf och basketplaner utplacaerade längs vägen. Det finns även roliga lekplatser för de lite mindre.

Förra hösten var det ju otroligt varmt ändå in i oktober och när jag bodde på 15th street gick jag så fort jag fick möjlighet ner till en av pirerna längs promenaden för att sola. Pirerna har väl förmodligen tidigare varit för avlastning av fartygslass, men nu är många av dem täckta av gröna gräsmattor, så att man kan ligga och njuta av det vackra vädret även i en storstad som New York.





Spring break runt hörnet!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Imorgon är det sista skoldagen innan lovet. Härligt! Har skola från 2 PM till 6.30 PM - sen är jag färdig. På kvällen får vi besök från Sverige också i form av en Sanna, så det blir nog att vi gör något roligt allihop tillsammans imorgon kväll. Sen bär det av på torsdag eftermiddag och klockan 07:00 på fredag morgon står förhoppningsvis en sötis och väntar på mig på Arlanda.





Reflection

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Utanför Pradas butik i Soho tidigare idag.




Red velvet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Det är så kul med Ben & Jerry's här för de finns verkligen i en miljon olika smaker. Inte för att jag egentligen är en typiskt glassätare, men någon gång då och då kan det vara det godaste som finns. Häromdagen upptäckte jag den här och jag måste se till att smaka den snart. Red Velvet Cake är en djupt rödfärgad kaka med flera vaniljlager, smakar rätt likt sockerkaka fast lite kraftigare och en hint av choklad. Jag har ätit den i form av en Magnolia Bakery-cupcake och tyckte den var supergod, så jag gissar att den här kommer falla mig i smaken också.




Soho shopping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer



- Linne, H&M Concious Collection
- Kappa, H&M Trend
- Höga jeansshorts, Forever21
- Shorts, H&M Concious Collection




Dyngsur

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Hade inte riktigt räknat med att det skulle börja spöregna när jag gick ut i min sommarklänning. Fick springa hela vägen hem men blev alldeles genomblöt ändå. Men men, fick en del himla fina grejer shoppade bl. a. från H&M Concious Collection. Visar sen.




Glad nyhet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer


Fick det här mailet i inkorgen igår. Jag gjorde ju en intervju på Oscar de la Renta i höstas, där jag fick ett internship för våren. Dock blev det så olyckligt att jag inte kunde kombinera ett internship med mitt schema och fick be att få återkomma. Nu har bestämt mig för att göra det i höst och det verkar som att jag fortfarande är en intressant kandidat. Hoppas nu att allt går vägen, hade varit en otroligt kul och lärorik möjlighet!




Blommigt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Det är så varmt ute att jag kan inviga min sommarklänning från H&M idag. Håll nu alla tummar för att det inte börjar regna!




Doppelganger

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Förra veckan invigdes Karl Lagerfelds andra samarbete med Coca-Cola light och premiären hölls på en rooftop i Paris. Med sig hade herrn i fråga ett antal look-alikes, komplett klädda i hans trademark-solglasögon och vita hår.


Bild från WWD.




Nu börjar det!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Trädet utanför vår lägenhet har börjat blomma. Vårkänslor på topp!




Eggz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Gick förbi Louis Vuittons 5th avenue-butik häromdagen och de hade skyltat i fönstret himla snyggt!




Mina små byggnissar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


Det är helt fantastiskt varmt i New York ikväll. Klockan är snart 23.00 och vi satt precis på terrassen i, som synes, bara shorts och tröja. Nu sitter jag i sängen och hör hur regnet börjar falla utanför, det ska tydligen bli åskstorm imorgon. Inte mig emot, är himla mysigt det med.




Förra veckan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer





Bilder från förra veckans kväll på Abe's och SL. Var bara tvungen att ta en bild på John Legend, och det blev ju faktiskt rätt bra (även om man typ inte alls ser att det är han).




A piece of heaven

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Det här sitter jag och äter mig mätt på just nu. Lax med sparris, potatis, en stor sallad och ceasar sallad dressing - himmeskt gott. Ibland lyckas man!




Gissa vad som kom på posten idaaaag?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Oh yes, kamerasladden är här och nu kör vi igen! Fina bilder och bra uppdateringar, jag lovar.




H&M Concious Campaign Spring 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer




H&Ms nyakampanj for sin Concious Collection vacker sommar- och frihetskanslor. Modeller Lindsey Wixson och Natasha Poly. Bild fran Fashion Gone Rogue




Presentation klar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
One thing done, one more to go!

Presentationen imorse gick bra. Min grupp presenterade organisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) och hur dom har forandrat palsindustrin i varlden. Det var ett intressant amne att prata om och powerpointen jag gjorde blev helt okej, sa jag ar nojd.

Det ar alltid intressant med presentationer har. A ena sidan ar amerikaner otroligt utatriktade och pratglada, men nar det kommer till klasspresentationer star manga av dem och bara laser rakt upp och ner fran ett papper, eller annu varre - skriver ut hela sin presentation pa PPT:en sa att man som publik kan folja exakt minsta lilla ord personen sager. Som svensk och drillad att forsoka ha sa lite stodanteckningar som mojligt kanns det valdigt konstigt.





Lång dag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Oj, vad skönt det kommer vara när den här dagen är över. Först på morgonen har jag en gruppresentation i Team Work Development och senare ett matteprov. När jag kommer hem ikväll kommer flera tunga stenar lyft och jag kan koncentrera mig på att packa och annat roligt inför Stockholmsresan!

Och apropå ingenting tänkte jag köpa den här bikinin från Victoria's Secret innan sommaren. Antingen i mönstret nedan eller i svart. Överdelen är riktigt snygg och ger superstöd för en sån som lilla mig, som har mer än en a-kupa.





Skype-förhör

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Även om man har sin pojkvän långt borta, är det skönt att man kan lita på att han sitter och lyssnar på när man övar sin skolpresentation med honom över Skype.





Det bästa av svensk mat.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Om mindre än fem dagar sitter jag på planet hem till min pojkvän och jag längtar otroligt mycket. Jag längtar efter honom, jag längtar efter Sverige, jag längtar efter att träffa vänner och att fira påsk - men en sak jag längtar helt otroligt mycket efter är mat. Sånt som är svårt eller omöjligt att få tag på här och som jag kommer kränga hela nästa vecka så att jag får rulla tillbaka till Arlanda när jag åker hem:








New York-tips: Times Square

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
3 kommentarer


Kanske det allra mest uppenbara New Tork-tipset av dem alla och för många ett måste när man är här första gången. Men det finns också folk (min ex-rummis Elinor t ex) som ogillar det och undviker det så mycket som möjligt. Och visst är det trångt och ljust och hysteriskt. Man får hålla hårt i sina väskor för att inte bli utsatt för ficktjuvar och värja sig från försäljare stup i sekunden. Men ingenting annat än att stå mitt på Times Square och titta ut över folkmassan och de stora lysande färgglada reklampelarna säger så mycket "NEW YORK" för mig. Det är en helt unik känsla som för mig inger ett hopp om en framtid jag alltid drömt om. Prova nästa gång ni är här, jag lovar att det är en oslagbar upplevelse.




Plaza

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Jaha, det blev inte så mycket av den här helgen. Åtmistone inte gällande kvällsaktiviteter. Jag spenderade några timmar på Plaza Hotel nu ikväll, och när jag kom hem hade mina rummisar nästan redan somnat. Så nu ligger jag själv i sängen och väntar på att bli trött.

The Plaza är för övrigt ett otroligt ställe. Världens finaste hotell, ren och skär lyx. Det ligger precis nedanför Central Park, på 5th avenue, och bara utifrån ser det fantastiskt ståtligt ut. Och då ska vi inte tala om hur det ser ut inne. Guld, marmor, stora fönster, pelare - som ett sagopalats. Efter att ha kollat på hotellets egna TV-kanal fick jag lära mig att alla rum har badrumskranar gjorda av 24-karats guld, bara en sån grej. Och det märks verkligen vilket slags klientel de har när man tvingas gå igenom en säkerhetskontroll innan man får tillträde till hissarna och rummen.

Ja, den dagen man får bo på The Plaza vet man att man har det rätt bra i livet.






Cowgirl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

$12.80 på Forever21

Efter en liten lätt shoppingrunda i Soho kom jag hem med en cowboy-hatt från Forever21. Kände att det var läge för en sån. Återstår att se hur mycket jag kommer använda den, men jag tycker ju om vilda västern-stuket så en eller två gånger blir det definitivt.




Happy b-day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Godmorgon!

Skönt att vakna klockan halv nio en lördagmorgon. Igår var vi bara hemma; pluggade, lagade god mat och myste tillsammans i Karins säng. Idag är planerna antingen brunch på Lavo/Oakroom eller en strosrunda i Soho (eller båda), får se när tjejerna vaknar. Jag är sugen på att köpa en bra bok, gärna om en om framgångsrika kvinnor i modevärlden. Känner att lite inspiration i form av bra läsning kan vara en bra push framåt.

Idag fyller min favorit Anna Dello Russo år. Vad hon fyller vet jag inte, och kanske hon vill hålla det hemligt, men den här fina ADR-tårtan twittrade hon om att hon fick imorse:





Godissugen prinsessa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


När vi var på Sockerbit nyss kom en tjej in som vi kände igen; Prinsessan Madeleine. Tillsammans med sin nya kille (?) köpte hon en stor påse svenskt lösgodis. Kändes inte rätt att dra upp kameran för att ta en bild, men Johanna tog ett litet sneak-pic utifrån med sin mobil.




Yellow

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Från Zara lookbook, april 2011.




Obehagliga djur

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Okej. En sak jag hatar, verkligen avskyr, är duvor. Ge mig ett kackerlacka, orm eller råtta any day, bara jag slipper vara i närheten av en duva. Stadsduvor är helt vana vid människor och som resultat vägrar de flytta på sig när man går förbi på gatan. Om de mot förmodan behagar göra det flyger de mot en istället för åt andra hållet, så man måste värja sig bort från dem för att inte krocka. Och självklart väljer de att flyga rakt över en, så man riskerar att få fågelbajs i huvudet. Förlåt om nån av er älskar duvor, men det är verkligen en av de värsta sakerna jag vet. En perfekt värld är en duv-fri värld.





New York-tips: IKEA-båten

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
2 kommentarer



Det här kanske inte är intressant för någon som är i New York bara över en lång-weekend men för oss svenskar som bor eller besöker staden under en längre period är det här något helt nödvändigt. Nedifrån Financial District (man tar tunnelbanan till Wall St och går några hundra meter ner till vattnet) går en båt direkt till IKEA i Brooklyn. Supersmidigt sätt att ta sig ut dit, och mycket trevligare än att sitta nere i unkna tunnelbanan. Den är speciellt till för IKEAs kunder och går direkt in till varuhusets entré. Vid fint väder kan man sitta på taket och njuta av utsikten över Manhattan, få en liten skymt att Frihetsgudinnan och drömma sig bort till allt svenskt godis man ska köpa i IKEA Swedish Food Store. Turen kostar $5 t/r, en summa de sen ger tillbaka vid köp i butiken.





Not so ordinary people

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Riktigt kul kväll, som alltid med mina goa tjejer! God middag på Abe's (där John Legend med vänner satt vid bordet bredvid. Varje gång man är på det stället ser man en ny kändis!), sen ner till SL för dans och champagne. Lägger upp bilder så fort jag kan använda kameran igen.

Abe and Arthur's





Treat of the day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Jag har strikt (nåja) godisförbud under veckodagarna, men när ens rumskompisar säger att de ska till Sockerbit och undrar om man vill ha något kan man ju bara inte säga nej. Det hade ju varit oartigt! Så det blev två rosa skum-sockerbitar. Blev själv förvånad av mitt val faktiskt, men ibland är man väl bara sugen på rosa skum-sockerbitar helt enkelt. Åt upp dem på två millisekunder ungefär.




New York-tips: lördagsmarknad

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
1 kommentarer


(eftersom min kamera fortfarande är obrukbar tänkte jag fortsätta med mina små tips-inlägg så länge)

När våren kommer till stan börjar även de årliga sommarmarknaderna poppa upp lite överallt. Varje lördag (ibland söndag) ställer hundratals bönder, hantverkare, bagare, designers etc. ut sina produkter för turister och lokalbefolkning att titta på och köpa. Man kan hitta allt från nybakade bröd och färska ägg till hemmagjorda smycken, vintage-kläder och supersnygga läderväskor. Farmer's Market på Union Square är den mest välkända och besökta, men en annan stor marknad är den som byter gata för varje vecka. Ena veckan är den kanske på 7:e avenyn, nästa på Bleecker street och en annan gång på University Place. Då stängs gatorna av från trafik och förvandlas till mysiga gågator. Bilden ovan är från i höstas på åttonde avenyn.




Dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Dagens planer ser ut litegrann såhär:

- Försöka plugga så mycket jag kan under förmiddagen
- Äta mina goda left-over lax från igår, mmmmmm!
- Gå med Gus och Sofie till fotbollsträning i eftermiddag
- Äta middag på Abe and Arthur's
- Dansa på SL med my favorite grrrls.


Middag på Abe's för några veckor sedan. De har världens tryffel-pommes frites




New York-tips: The High Line

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
1 kommentarer


The High Line är en 2 kilometer lång park byggd på en gammal upphöjd järnvägsräls här på västra Manhattan, med start på 12 gatan i Meat Packing District. En fin, solig dag kan man ta en promenad längs hela och titta ut över Hudson River på ena sidan och Manhattans höghus på andra, eller sätta sig och läsa en bok på en av solstolarna som finns tillgängliga. När jag har varit där har det alltid varit någon form av inspelning, photo shoot eller annat event i parken, så det kan också vara kul att titta på. Så, om ni ska till New York är det definitivt värt ett besök!




En liten fråga bara

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Med risk för att låta som en idiot nu:

Varför piper mitt brandlarm med jämna mellanrum och hur stänger jag av den?

Som ni säkert gissar är jag inte den mest tekniska av damer.





Blåbärspaj

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Sitter här och dricker te innan läggdags. Filippa har världens godaste blåbärste med sig från Sverige som vi får smaka om vi är snälla. Smakar blåbärspaj om man häller i lite mjölk! Dagen idag har varit lugn, bara plugg och skola. Ibland får man ha sådana dagar, även om det är riktigt tråkigt om man känner att man inte utnyttjar sin situation till max. Härligast idag var dock när jag efter en springrunda i Soho/Tribeca gick upp på min terrass och stryrketränade i solen. Helt underbar känsla! Om ni provat att träna på ett tak i New York fattar ni vad jag menar.

Har varit lite dålig på att uppdatera de senaste dagarna, men jag får inte lika mycket inspiration utan min kamera. Och hur kul är det egentligen att bara läsa en text utan bilder? Men, om några dagar lär sladden vara här och då kör vi på som vanligt igen.

Godnatti!




OFF TO SCHOOL!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer




Pink

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer


Har haft ett par rosa alternativt rosa/bruna brogues i tankarna sen jag såg ett par i ett skyltfönster i Soho, och dessa jag såg hos Madelene är otroligt fina. Från Asos.




Beställd.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Om jag hade haft kamera nu hade jag tagit en bild och visat er hur fantastisk väder det är ute, men eftersom läget är som det är får ni nöja er med att tänka er den strålande sol som lyser rakt in i mitt rum just nu. God nyhet är att jag i alla fall beställde sladd igår (tack för erbjudandet dock, Lotta! :P), så inom några dagar lär min kamera vara up and running igen.

Igår satt jag uppe rätt sent efter bion, pluggade och kollade Sex & The City. Eftersom min engelskaklass är online varannan vecka börjar jag inte förrän klockan 5 PM idag, så jag tänkte spendera tiden med att träna och plugga lite ytterligare. Jag gillar inte att skjuta upp saker framför mig utan kommer igång med läxor etc. långt i förväg så jag slipper stressa, en egenskap hos mig själv jag är rätt nöjd med faktiskt.



Bild tagen med min systers super-mega-kamera (som jag hoppas att jag en dag kan sno utan av henne utan att hon märker det). Den lyckas ta bra bilder till och med när man är helt utan smink och har äckligt hår som här. Magi!




I <3 Skype

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Gårdagens Skype-date med sötaste Frida.

Tänk att man för några år sedan (typ när mina föräldrar var unga) inte hade möjlighet att kommunicera med folk hemifrån om man var bortrest. När min mamma var au-pair i Beverly Hills som ung fick hon skriva brev hem till sina vänner och familj. Fattar ni, BREV! Visst kunde man väl ha ett occasional telefonsamtal men inte på samma sätt som nu.  Allting hade blivit så mycket svårare, och ett långdistansförhållande hade nog inte ens varit att tänka på. Tacka vet jag dagens teknologi och Skype!




Biobesök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Soul Surfer var jättemysig. Den är baserad på den sanna historien om Bethany Hamilton, den unga surf-älskande tjejen från Hawaii vars arm blir avbiten av en haj en dag när hon paddlar på sin surfbräda, och hur hon därefter måste lära sig att överkomma sitt handikapp för att kunna fortsätta surfa. Lite töntiga dialoger emellanåt och ett klyschigt amerikanskt vi-är-en-lycklig-familj-och-bråkar-aldrig-stuk, men väldigt känslosam på sina ställen. Framför allt fick man ett otroligt sug att åka till Hawaii! Verkar otroligt vackert, färgstark och fridfullt. Någon som varit där?

(Och ja, min kamerasladd är fortfarande borta. Var inne i flera olika butiker idag men tydligen är den typen av sladd som hör till min kamera väldigt ovanlig och svår att få tag på. Just my luck. I värsta fall får det bli en ny kamera, men jag har fortfarande lite hopp kvar)





Soul Surfer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Ikväll ska jag på bio med Elinor och Johanna. Elli hade fått gratisbiljetter till Soul Surfer på Parsons och bjöd med oss. Vet inte om en surffilm är i min smak, men enligt trailern verkar den rätt mysig. Har inte varit på bio en enda gång sen jag flyttade hit så det är verkligen på tiden.





A royal wedding

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bröllopsyran är total i Storbritannien nu bara några veckor innan Kate Middleton och Prince Williams bröllop. Händelsen till ära har Vogue UK gjort ett helt nummer med bröllopstema och tre olika omslag med tre toppmodeller i brudklänning; Freja Beha Erichsn, Lara Stone och Natalia Vodianova. Dessutom är hela tidningen fylld av intervjuer, ediotorials och trender - allt i kärlekens tecken. Ska bli spännande att se om det verkligen blir en McQueen-klänning Kate har på sig när hon går nerför altargången.







Besök hemifrån.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Min syster Louise och min lillebror Josef

Om mindre än en månad kommer min syster och hälsar på en hel vecka. Ska bli så kul! Hon kommer bo här hos mig och jag ska försöka hitta på så mycket roliga grejer som möjligt.

Bland annat ska vi gå på Nigel Barkers föreläsning i skolan, åka tåg ut till familjevänner som bor på en gård på landet, shoppa i Soho, åka ut till Williamsburg och kolla vintage, promenera i Central Park, äta hamburgare på Shake Shack. Det är inte svårt att hitta saker att göra i den här stan direkt, så jag tror vi kommer ha en riktigt kul vecka.




Ett grönt Manhattan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Våren har börjat smyga sig fram här. Fortfarande väldigt oförutsägbart och snabbt omväxlande (häromdagen var det 20 grader, nästa blev det -2), men man märker att det sker förändringar så smått. Idag var det 19 grader och trots moln var det en skön promenad hem i värmen. Det enda jag saknar nu är att alla träd och blommor ska börja slå ut. Jag kommer ihåg under sensommaren när mamma var här och hälsade på mig, och vi promenerade i ett grönskande Central Park. Det var så vackert och jag hoppas våren kan snabba på lite snart.







Tappad kamerasladd.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
OTROLIGT irriterande; när jag kom hem idag upptäckte jag att min kamerasladd är borta. Hade ju den i skolan idag och antagligen har den trillat ut ur väskan. Bra, Sofie! Jag som tog fina bilder jag tänkte lägga upp från Whole Foods när jag var och handlade. Jaja, får köpa en ny imorgon.





Längtar ut!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Sitter och väntar på min sista lektion för dagen. Ska bli så skönt att komma hem. Även om den är sista lektionen är kort och väldigt intressant känner jag mig alldeles slut i både hjärna och kropp. Behöver lite mat och en kopp te för att vakna till tror jag. Sitter och tittar ut genom fönstret i klassrummet. Efter att ha varit grå hela dagen har himlen nu blivit alldeles blå. Det ska tydligen vara 19 grader ute! Får känna efter sen när jag promenerar hemåt.

Bilden på sophögen är inte jättevacker, men lite typisk New York. De är fruktansvärt dåliga på att ta hand om sina sopor här, låter dem ligga och skräpa på gatorna tills sopbilen hämtar upp dem. Tror inte det skulle tolereras för fem sekunder hemma i Sverige.




Matematisk huvudvärk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Sitter i skolan, ska precis börja min mattelektion. Som jag sagt tidigare är den otroligt tråkig och jag får ont i huvudet varja gång jag sitter här. Nu har vi fått vårt practice test inför det stora provet nästa vecka. Ser ju himla trevligt ut:





Karl Lagerfeld för Coca-Cola

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


För några dagar sedan meddelade Coca-Cola att deras nya designsamarbete ännu en gång blir med Karl Lagerfeld. Denna gången designar han inte bara en utan tre flaskor, alla med hans typiskt grafiskt lekfulla stil. Han kommer dessutom fotografera kampanjen för flaskorna, bland annat med modellerna Coco Rocha och Heidi Mount. Nu är frågan bara vart man kan få tag på dem, hade varit jättefina som dekoration på mitt rum.




Måndags-sushi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer


Varje måndag äter jag lunch i cafeterian, och varje måndag väljer jag sushi. Brown Rice Spicy Rolls with Salmon närmare bestämt. Det finns mycket annat att välja på och idag tänkte jag prova nåt nytt men fick besultsångest och tog det gamla vanliga igen. Jaja.




I skolan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Har haft första lektionen nu och midtermet gick bra. Det var mer en lek än ett prov och alla vann godis, kul! Tog lite bilder på min projektgrupp och klassrummet för att ni som är intresserade av att börja på FIT ska se lite hur det kan se ut. Som synes används fortfarande svarta tavlan i vissa rum. Otroligt gammalmodigt, som mycket annat här i USA. Dock är alla klassrum utrustade med projektor och dator också, så att man inte blir helt tekniskt handikappad vid presentationer och liknande. I övrigt ser skolan ut som de flesta andra skolor; rätt intetsägande och inte helt kreativt stimulerande, men fyller sin funktion.




Måndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Godmorgon,

Klockan är lite efter sju här i New York och jag är trööött. Om en timme har vi ett mid-term i Team Work Development. Läraren lät oss bestämma formatet och klassen valde att ha det som ett litet pop-quiz, en lek. Vet inte om det var så smart för nu har ingen av oss pluggat så seriöst och det kanske inte går så bra. Vi får se.

Idag har jag lång dag i skolan och är inte hemma förrän ikväll. Segt, men glad att det bara är så en dag i veckan.





Amy's på Bleecker Street.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer


Var på Amy's Bread innan idag och köpte en kaffe med Johanna. Älskar det stället! Varje lördag går jag dit och köper någon av deras goda bröd (chocolate sourdough eller whole wheat golden raisin twist) och äter till frukost. Nybakat är så otroligt gott!




Sunny sunday.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer


Mötte upp Johanna här i West Village för en liten tur till Sockerbit (jag borde få stammiskort där snart) och en kaffe i solen på trapporna utanför den katolska kyrkan på min gata. En vårig söndag som den här var det mycket folk ute och promenerade på gatorna, perfekt för lite people watching.




Frågor och svar del 2

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
4 kommentarer
Oj oj oj, det var många frågor att svara på. Men här kommer dom! Om jag inte svarat på någon av era frågor beror det på att jag redan gjort det i mitt tidigare "Frågor och Svar"-inlägg som du hittar i kategorin till vänster i menyn.

Hur var dina betyg i gymnasiet? Vad måste man ha för att komma in på FIT?

Jag gick ut med väldigt bra betyg från gymnasiet, 20.0 i snitt. Dock är det absolut inte ett krav på FIT och de verkar snarare titta på ditt personliga brev och din ansökan överlag, än betygen. Jag vet inte vad de har för snitt men jag gissar på mellan 15-17.0

Vilka bor du med? (träffades ni var)

Jag bor med två underbara små fröknar, Filippa och Karin. De går också på FIT och flyttade hit ett halvår innan mig, så de hjälpte mig en massa i början när allt var nytt och förvirrande.

Hur är lärarna på skolan?
De flesta lärarna är jättebra på FIT. Många har jobbat/jobbar i modebranschen och har massor med erfarenhet, vilket är väldigt inspirerande. Vissa lärare, speciellt de inom Liberal Arts-ämnena (generella ämnen såsom engelska, historia, matte etc), kan vara lite halvtråkiga och mer den typiska ”lärar”-typen, men överlag är jag jättenöjd.

Är det ett svårt program, med mycket plugg?
Att plugga i USA är lättare för svenskar, eftersom standarden verkar vara lägre här än vad den är hemma. Dock har vi ganska mycket att göra hela tiden och självklart måste man plugga för att kunna få bra betyg.

Vet du någon bra linje inom media och journalistik som du kan tipsa om?
På FIT finns det en linje som heter Advertising Marketing Communications. Folk som vill studera just marknadsföring/journalistik och INTE fokusera så mycket på mode söker denna, och vad jag har hört är den väldigt bra.

När borde man ansöka?
För att börja till hösten 2011 skulle man ansökt redan innan nyår och om man vill börja våren 2012 ska ansökan helst vara inne under sommaren/början på hösten. Var ute i god tid alltså!

Hur lång är din utbildning?
Utbildningen är 4 år.

Hur gammal får man vara för att studera på college i USA?
De flesta amerikaner som börjar college kommer precis från high school och är alltså runt 18 år. Utländska studenter är oftast lite äldre, har rest eller jobbat några år, och enligt mig är det en bättre väg att gå. Många av de amerikanska 18-åringarna har aldrig varit hemifrån förut och de är fortfarande väldigt unga och omogna. Bättre då att skaffa lite erfarenhet och fundera på vad man vill göra i livet, innan man kastar sig in i pluggandet igen.

Vad är det bästa med New York?
Allt! Människorna, tempot, stämningen, parkerna, höghusen, maten, möjligheterna. Det är svårt att inte älska den här staden.  

Saknar du dina vänner och familj när du är där?
Ja det gör jag absolut. Eftersom alla i familjen bor tillsammans hemma är det lite tråkigt att man missar så mycket när man är iväg. Min lillebror är bara 10 år och det är trist att jag lite missar en del av hans uppväxt. Och så har vi en underbar hund som jag saknar! Mina vänner är på olika håll och självklart saknar man varandra, men har man nära vänner vet man att man alltid kan komma tillbaka till dem. Vi försöker höras så ofta det finns möjlighet och planerar våra somrar tillsammans. Den jobbigaste att vara ifrån är min pojkvän. Alla som haft ett långdistansförhållande vet att det är otroligt tufft och man måste verkligen ha tålamod och vara starka för att det ska hålla. Men vi löser det bra, och snart åker jag hem i två veckor över påsken för att hälsa på honom. Längtar så!

Är din pojkvän amerikan?
Nej, han är svensk och bor i Stockholm

Vad innebär din kurs, Fashion Merchandising Management?
Programmet är egentligen en business-kurs inriktad på modebranschen. Man lär sig allt om industrin, de ekonomiska och affärsrelaterade aspekterna av den framför allt. Man får en otrolig bred kunskap i ämnet och har många olika karriärsmöjligheter efter graduation.

Finns det många svenskar i New York?
Ja, det verkar finnas rätt mycket svenskar här. Har ingen siffra men man träffar svenskar titt som tätt när man är ute eller med vänner. Jag umgås med rätt mycket svenskar, det blir ofta så när man flyttar utomlands. Man kommer från samma kultur och förstår varandra bra. Dessutom är Sverige litet och Manhattan ännu mindre så man har alltid en eller flera gemensamma vänner hemifrån eller här i New York.

Vad fotar du med för kamera?

En Samsung PL50. Egentligen är den riktigt dålig och jag vill verkligen ha en ny, men att ta närbilder i solljus är den helt okej på. Fruktansvärt dålig i mörker.

Vilka affärer måste man shoppa i när man är i New York?
De flesta tycker det är kul att gå till Victoria’s Secret, Forever21 och det stora varuhuset Macy’s. Century21 är också populärt för billiga märkeskläder, även om jag mest får panik där inne. Annars är H&M i New York mycket bättre än vad det är i Sverige tycker jag, där brukar jag faktiskt hitta mest grejer.

Behöver man göra SAT-test för att komma in på FIT?
Nej man behöver inte göra SAT. Dock måste man istället göra test innan vissa kurser, t ex matte och engelska, för att se vilken nivå man ligger på. Om man inte får bra nog poäng på provet måste man gå en extra non-credit course.

Kan du inte förklara det när de har bokstäver i telefonnummer?
Jag blev också lite förvirrad av det först men det är rätt simpelt. Om numret är 1-800-HELP slår man bara på de siffror där bokstäverna finns på telefonen, alltså 1-800-4357. Blir ju lättare att komma ihåg ord än siffror!

Ordnade du med boende innan du åkte till New York eller direkt på plats?
Jag ordnade med mitt första temporära boende innan jag kom hit, alltså hemifrån. Det var rätt skönt att ha någonstans att ta vägen direkt. Jag bodde där en månad och under den tiden letade jag efter ett perfekt boende, och det hittade jag hos Elinor på 33rd and 3rd.

Var på Manhattan bor du?
Jag bor i West Village.

Hur pass bra engelska behöver man ha för att klara studierna?
Även om man inte är helt säker på sin engelska, tror jag att man snabbt kommer över det så fort man kommer hit och börjar plugga. Språk vänjer man sig vid otroligt fort och efter några veckor kommer man till och med börja tänka på engelska!

Åker man så mycket taxi som man sett i t ex Sex and The City?

Inte lika mycket taxi som Carrie Bradshaw kanske, men visst åker man taxi. Det är mycket billigare än vad det är hemma och så lättillgängligt.

Har du mött några skumma typer på gatorna?
Jag har faktiskt aldrig känt mig osäker i den här stan och det är mer än vad jag kan säga om att gå hem på nätterna i Helsingborg. Här är det alltid så mycket folk i rörelse alla tider på dygnet, att man inte känner att man behöver oroa sig.

Har du en sån där underbar typisk New York dörr (lägenhetsdörr) med en sån där kedja som ett av låsen?

Nej det har jag tyvärr inte :)

Tror du att ditt val av gymnasium har hjälp dig att kunna plugga i USA?
ProCivitas är ett jättebra gymnasium med motiverade elever och engagerade lärare. Så absolut har det bidragit till att ”drömma större”.




Frukost på 41 Carmine

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer


Idag mår jag för första gången på länge inte tipp-topp dagen efter. Ligger fortfarande kvar i sängen, väntar på att jag ska få ork att joina mina rumskompisar till frukosten. Ciabatta med avocado och tomat ska jag äta, det ser jag fram emot.




Fler frågor.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
20 kommentarer
Tror det är dags för ytterligare en frågestund eftersom det verkar som ni har fler frågor än vad jag svarat på i Frågor och Svar-kategorin. Ska försöka samla ihop de jag fått än så länge och även nya om det kan finnas några.

Så, om ni har något ni undrar över som ni tycker jag varit dålig på att förklara eller svara på, skriv!





Saturday night

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Klockan är snart fyra och vi kom hem för en stund sen. Började kvällen med ett gäng svenskar här i lägenheten, sen till The Jane för lite dans och efter det vidare till Avenue. Var sjukt trött i början på kvällen, men är glad att jag följde med till slut; vi hade jätteroligt och jag är väldigt nöjd med kvällen.






Pillow Fight-video

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer




Kanelbullar och kuddkrig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
18 kommentarer
Åh vilken härlig lördag det här har varit!

Började med brunch hemma hos oss med en massa fina tjejer. Vi åt kanebullar, kladdkakemuffins, ciabatta och andra godsaker ute i solen på terassen. Jag svettades trots att jag bara hade skjorta och jeans på mig, superskönt. Efter några timmar gick vi bort till Union Square för Pillow Fight Day. Heeeerregud, vad mycket människor. Alla var helt galna och stod och slogs i en stor klunga mitt på torget. Jag, Johanna och Elinor gick in en stund och krigade men blev rätt svettiga efter en stund. Tog dock en massa fina bilder och även en video, som jag ska försöka lägga upp om en stund. Häftig känsla var det i alla fall!













Förstasidan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
Oj, jag såg att jag låg på förstasidan på blogg.se ännu en gång, vad roligt! Jag får ofta frågor om min skola och vad jag gör här i New York och för er som inte varit här tidigare kan ni gå in i Frågor och Svar-kategorin för att läsa mina svar på tidigare frågor. Annars är det bara att fortsätta ställa dem i kommentarerna så svarar jag så fort jag kan!



UPDATE:

Jennifer berättade att jag även ligger på tioende Bubblar-plats på Bloglovin. Inte full koll på vad det innebär, men verkar som jag fått en massa mer prenumeranter de senaste dagarna, roligt. För er som känner er manade att prenumerera kan ni klicka på ikonen till vänster!





Vilken härlig da'

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer


Strålande sol och blå himmel väckte mig ur min sömn klockan halv åtta. Perfekt dag för tjej-brunch på terassen och kuddkrig på Union Square. Jag är super-excited över kuddkrigsgrejen, tror det kan bli riktigt bra. Och nu när det är så fint väder lär det dyka upp en massa människor. Ska ta massa bilder och visa sen!




Bästa reklamplatsen?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Sluta-röka-reklam på tunnelbanespärrarna vid West 4th.




Rykande färska kanelbullar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
13 kommentarer


Har stått i vad som känns som hundra år och bakat kanelbullar. Inte världens enklaste när man inte har en brödkavel eller bakplåtspapper till hands. Men det gick bra och bullarna blev supergoda. Får hoppas våra brunchgäster tycker det imorgon också!




Metro i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Det är inte ofta jag tar tunnelbana här i New York. Med gångavstånd till skolan, shopping och uteställen är det liksom inte så nödvändigt oftast. Men idag regnade det och jag hade fått blödande skoskav på båda fötterna, så jag tog E-linjen två stationer hem.

Metron i New York är inte speciellt fräsch. In fact, den är nog en av de mest ofräscha jag varit i. Det är smutsigt överallt och det luktar kiss. På spåren ligger en massa skräp och om man råkar nudda vid väggarna får jackan fläckar som aldrig går bort. Men om man bortser från allt det där kan man vara med om rätt intressanta saker; titta på folk och vad de har på sig (ni hade blivit förvånade ibland av vad folk använder som "kläder"), lyssna på duktiga sångare och musikanter, bli påhoppad av religiösa fanatiker som försöker konvertera en till någon skum religion du aldrig hört talas om och annat man inte är van vid hemifrån.

Jag känner mig också alltid väldigt lång på tunnelbanan här, vilket är trevligt. Missförstå mig inte, jag är inte speciellt kort, men när man umgås med modeller och andra amazon-kvinnor i den här stan känner man sig lätt som en pygmée. På metron är folk av nån anledning alltid rätt korta och då kan jag för en gångs skull stå och känna mig lång och ståtlig. Det kan vara värt att åka några metro-turer faktiskt.








Vintage games and summer heat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer



Editioral for Helmet Magazine #2 by Liz Ham




Väggdekoration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Sitter och funderar på vad jag ska sätta upp mina ännu vita väggar. Vill ha något färgglatt som sticker ut och gör rummet lite livligare, så jag kom att tänka på magazine covers, som på bilden nedan. Antingen i svarta eller vita ramar. Tror det hade varit fint.






Efterlysning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer



Är det någon som vet med sig att de har recept på de bästa, smaskigaste, saftigaste, sötaste, fluffigaste kanelbullarna i världen ? Helst med ingredienser som går att få tag i det här landet. Snälla dela med er, mina bullar måste bli perfekta!

TACK!




Träning och förkylning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Fredagen den 1 april börjar inte strålande direkt. Vaknar upp med en intågande förkylning som förstör mina planer på att hårt träningspass idag, och när jag tittar ut genom fönstret snöar det igen. Just wonderful. Nu fattas det bara att jag blir riktigt jobbigt april-lurad av någon för att fullborda denna fantastiska morgon.

Men nej, inga sura miner. Jag har ju faktiskt saker att se fram emot. Ikväll ska jag baka kanelbullar för alla mina fina tjejer kommer på frukost/brunch innan kuddkriget imorgon - och sist jag kollade på väderkartan såg det ut att bli 12 grader och sol imorgon!

Idag har jag en kort lektion i matte. Den är bara 50 minuter lång men brukar kännas som ungefär tre timmar, så kul är den. Frågan är nu; hur dumt är det att träna med förkylning? Gillar inte att tumma på mina rutiner men slipper helst hjärtinfarkt också. Någon som vet?





Holy ground

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer


På vägen från min lägenhet till Soho, på Houston street, ligger det en kyrka med skulpturer av helgon och änglar utanför. De är gjorda i vitt eller brons, och nu när jag gick hem ikväll lyste de upp så vackert att jag var tvungen att stanna för att beundra dem en stund. Även fast jag nog skulle kalla mig själv icke-troende tycker jag om kyrkor, de bär på så mycket historia och känns så mäktiga på något sätt. Någon gång ska jag gå in, sätta mig i en av kyrkbänkorna och bara andas - med eller utan närvaro av en gud.




Svag karaktär

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer


Min regel att bara äta godis på lördagar rann lite ut i sanden idag. Vi var alla tre sjukt sötsugna och eftersom Sockerbit nu har öppnat bara ett kvarter bort var det alldeles för enkelt att gå dit och köpa en godispåse. Intalar mig själv att man väl får unna sig lite ibland. Hmm..