Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ung och dum

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Haha, alltså. The things you find när du kollar igenom gamla grejer. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag plockade bort i princip hela mina ögonbryn och formade dom som liggande L, men jag är glad att jag kommit över den fasen. 
 
Sofie, 9:an på högstadiet




Apartment hunting

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh gud.. Börjar redan bli trött på att hitta en bra lägenhet - och vi har bara varit på EN visning än så länge. Verkar som att den lägenheten inte kommer hända tyvärr. Och den var så perfekt att jag kommer jämföra alla med den och därmed tycka att alla andra lägenheter är för fula/små/dåligt läge etc. Varför kan det inte bara vara enkelt? Nåja, här kommer lite inredningsinspiration i alla fall. Drömma kan man alltid. 
 




Converse boots

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hola! Tillbaka i Helsingborg igen. Kom hem vid tolv igår natt och nu har jag bara jobbat hela dagen. Hade på mig min nya kjol från Zara och mammas awesome Converse-stövlar, kändes lagom i sommarregnet. Hann med en teenie tiny liten shoppingtur på rasten också. Åh, jag måste lära mig att hålla i mina pengar.. 
 




Sofies favoriter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Häromdagen kom det en tjej till butiken där jag jobbar för att fotografera mig och mina favoritsmycken till Juvel & Designs Facebook-sida. Hade glömt bort att jag skulle fotas så blev lite tagen på sängen, och helt bekväm är jag inte att bli fotad sådär, men det blev ändå helt okej. Armbandet längst ner är från Trollekulor, ett av mina favoritarmband som jag har på mig nästan alltid. 
 




Solsemester

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag är så glad, glad, glad för vet ni vad? Jag och min pojkvän ska åka till Rhodos! Har själv aldrig varit där men jag älskar Grekland och vad jag har hört så finns det mycket fina ställen på Rhodos. Vi ska bo på Elysium Resort & Spa några kilometer utanför Rhodos stad och det ska bli helt fantastiskt. Perfekt avslutning på sommaren! 
 

Kreta 2011
 




Nya inköp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
1. Anteckningsbok, Ordning & Reda
2. Bikini, H&M (40 kronor för över- och underdel!)
3. Örhängen, H&M
4. Pennor, NK Papper 




New York memory: Heidi Klums halloweenfest

Skriven .
Placerad i "New York, "
1 kommentarer
Höstterminen 2010, ett par månader efter att jag flyttat till New York, fick jag vara med om min första kändisfest. Min rumskompis Elinor hade fått en inbjudan att gå på Heidi Klums årliga Halloween-fest på Lavo i midtown och tog med mig dit. Hon var utklädd till en (ovanligt snygg) nörd och jag var någon slags fågelliknade varelse med min nyinköpta fjäder-cape. Kommer ihåg när vi stod utanför och väntade på resten av vårt sällskap såg vi en och annan kändis som droppade in vid röda mattan och jag tyckte det var så otroligt häftigt. Väl inne hade vi sjukt kul, roligast var nog att se Heidi och hennes dåvarande man Seal shaka loss på dansgolvet i sina robotutstyrslar. Minnesvärd kväll! 
 
Jag i min fjäderboa och lösögonfransar 
 
Das tanzenfloor
 
Heidi (lila) och Seal (silver) dansar tillsammans. 




04:59

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God väldigt tidig morgon! Klockan är snart fem och jag har redan varit vaken i en timme. Varför? För att jag ska med det otroligt, megatidiga flyget till Stockholm. Ska spendera veckan där med Martin, mysa och hoppas på att få hitta en lägenhet. Håll tummarna! 
 
 
 




Diplomleverans

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Fick ett fint brev på posten idag innehållandes mitt diplom för avklarad Associate DegreeFIT. Mest stolt är jag över att ha graduatet summa cum laude, den högsta honor-utdelningen som skolan ger. Den får nog åka upp på väggen någon gång i framtiden. 
 
 
 




Den magiska muren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vi har två små grannpojkar i Torekov, Björn och Carl-Fredrik. Vi har också en mur mellan vår och deras del av huset, och på den har min mamma och lillebror varje dag under sommaren satt ut små leksaker (min lillebrors gamla) på morgonen i smyg. Och varje dag kommer pojkarna ut och förundras över hur de kan finnas nya leksaker på muren hela tiden, utan att någon har sett något. Därför kallas den nu för "Magiska Muren" av pojkarna, som varje morgon går ut för att se om det finns något nytt, spännande där. Så himla gulligt. Tänk att livet kunde vara så magiskt när man var liten. 
 




Yes yes yes!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kvällen är räddad! Älskar Hemmakväll, de har verkligen precis allt godis jag älskar - och mycket av sånt de inte har någon annanstans. Lätt värt att gå några kvarter längre för. 
 
 
 




Slit och släng

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu har jag städat hela lägenheten, tränat och ätit middag. Tycker att jag varit såpass duktig att jag är värd en påse godis. Får bli en prommis till Hemmakväll tror jag bestämt. 
 




Friday night

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I fredags kväll hade jag en superkväll tillsammans med ett härligt gäng tjejer i Båstad. Fördrink och sminkning hemma hos Petra, middag på Papas och sen Moêt & Chandon-mingel på Pepes. Glömde min systemkamera hemma (och den hade varit för tung att släpa med mig ändå) så ni får hålla till godo med lite good old iPhone-bilder. 
 




Hemma i HBG

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Snabba puckar och jag är tillbaka i Helsingborg för lite jobb de närmsta dagarna. Får även finbesök från olika håll och kanter ikväll i Båstad, och vi ska på Moet & Chandon-festen på Pepes. Ska bli superkul! Nu: jobb, jobb. 
 
Kvällspromenad med halva familjen




Fjärilar i magen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Nu är det mindre än en månad kvar tills min första måndagmorgon på Berghs och jag inser att jag börjar bli riktigt spänd. Efter ett frenetiskt googlande nu på förmiddagen efter bloggar, artiklar, tweets, vad-som-helst(!!) som kan ge mig lite insikt i hur det faktiskt kommer vara att plugga på Berghs har jag bara blivit ännu mer pirrig.
 
Och det är blandade känslor som rör sig där inne i magen på mig. Dels är jag sjukt excited och förväntansfull över att äntligen få börja den skola jag velat gå på så länge. Tänk att jag snart sitter där på Sveagatan tillsammans med mina nya klasskamrater och lärare! Men jag är också sjukt nervös. "Jag har bott på skolan det senaste året", "Äntligen hade jag en söndag ledig att kolla en film", "Min familj har jag inte träffat sen i september" var några av kommentarerna som fastnade och fick mig att förstå att det här är ingen lek. Det är blodigt allvar och jag kommer behöva skänka mer tid än någonsin förut till skolan. Tvivel smyger sig in här och där; kommer jag klara det? Är jag tillräckligt bra? Tillräckligt kreativ? Kommer jag fixa tempot eller slutar det med magsår och gå-in-i-väggen-perioder? 
 
Förhoppningsvis kommer det närmsta året vara mitt roligaste någonsin. Jag tror faktiskt det. Att gå på Berghs öppnar upp så mycket möjligheter för mig och om jag bara gör bra ifrån mig finns det ingenting som stoppar mig att göra precis det jag vill efteråt. Nej, jag tror faktiskt att det kommer gå bra. Men håll några tummar för mig ändå! 




Instagram

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
1. Leif Mannerström i 1 Klass-vagnen på SJ 
2. Promenad genom Vasastan
3. Påbörjat lägenhetsletande 
4. Slappat i Stureparken 
 
@ sofiemarialundberg




Låtsasjobbar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hola, 
Sitter på Martins kontor idag igen. Låtsas att jag har något viktigt att göra när jag faktiskt inte har någonting alls att göra. Kollar SATC och Facebook, typ. Men men, rätt skönt ändå. De har ett stort bord med diverse läckerheter här som jag går och knycker saker ifrån lite då och då. Jag fattar inte hur folk kan jobba på arbetsplatser där det finns godis utan att äta det hela tiden? Tur att jag är här så sällan. 
 




New York memory: Första kameraturen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I julas fick jag min fina Nikon D7000 av min ännu finare pojkvän. Ni kan ju gissa min lycka när jag insåg att jag äntligen kan gå omkring och fota gatorna i New York på ett sätt som åtmistone ger dem en aning rättvisa. Redan första skoldagen hängde jag kameran över magen, gick några minuter tidigare hemifrån och började fotografera i West Village. Fortfarande rätt ovan med kameran och dess funktioner blev det kanske inte de bästa bilderna, men jag kommer ihåg känslan så väl, känslan av att gå omkring i mitt New York och föreviga mina minnen från denna härliga plats. Underbart. 
 




Favoriten tillbaka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ni kommer kanske ihåg att min Mulberry-väska fått en massa fula fläckar så att jag fick lämna in den för reparation? Well, igår var jag på NK och hämtade ut den, i princip som ny. Ska bli kul att äntligen få använda den igen! Köpte även shampoo och balsam från Redken. Min frisör skäller på mig för att jag använder billiga och dåliga hårprodukter så nu ska väl äntligen trasslet redas ut lite. 
 




Eco

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag älskar att handla mat så när jag är någonstans måste jag självklart hitta en riktigt bra mataffär, och här på Östermalm är det Hemköp. De har ett bra sortiment av allt man kan tänkas vilja ha och dessutom finns i princip allt ekologiskt. Allt utom tre grejer (matvinet, tandkrämen och den laktosfria mjölken) hittade jag i eko-version. Man kan ju bli glad för mindre! Lagade en god kycklingrätt med fetaostsallad och rödvinssås till mig och Martin, blev supergott.  
 




2/3 Carmine Street i Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Träffade min fina New York-roomie Filippa idag för en kopp kaffe/Ramlösa på Dramaten-trappan. Skönt att få sig en åtmistone en liten stunds sol, hur sjukt är det inte att det är typ andra gången sen jag kom hem från New York som man kunnat sitta ute utan att frysa eller blåsa bort? Mysigt var det i alla fall. Usch vad jag kommer sakna er allihop i höst. 




Lilla mamma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Tänk att hon precis fyllt 50, det kan man inte tro!
Bild tagen i Torekov, juni 2012
 




Kontorsdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
God morgon! 
Sitter på Martins kontor med en laktosfri latte och försöker vakna lite sakta. Tänkte sitta och ordna lite smågrejer idag, såna praktiska saker som man annars inte orkar göra annars typ. Alla jag känner i Stockholm verkar jobba så det får bli så idag. Trots att solen lyser utanför fönstret. Kanske tar mig en lite promenix om en stund. 




Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Landade i ett regnigt Stockholm för en liten stund sen. Fanns inga flyg alls från Skåne idag så det fick bli tåg, men vi bokade första klass och det var faktiskt otroligt bekvämt - gratis internet och mat från Leif Mannerström, vad mer kan man begära? 
 
Känns lite konstigt att vara här och veta att om mindre än en månad kommer detta vara mitt permanenta hem. Jag känner liksom inte den här staden alls, har aldrig varit här mer än i en vecka eller två i sträck och det tar längre tid att faktiskt lära känna ett ställe på riktigt. Men det känns bra och jag tror att jag kommer trivas. Martin och jag håller på att kolla större lägenhet, så spännande! 
 
 




New York memory: "I smoke pot"

Skriven .
Placerad i "New York, "
0 kommentarer
Tänkte göra en ny kategori inlägg lite då och då, med minnen från New York-tiden. När jag går igenom mina tusentals bilder inser jag att jag har varit med om så himla mycket och jag kommer glömma dem om jag inte uppdaterar mig själv om dem igen. So, here we go med det första. 
 
Den här bilden tog min syster när hon var på besök hos mig. Vi var nere i Financial District och kom på något sätt rakt in i en, hyfsad fredfull, demonstration för att legalisera gräs. Det var människor i alla åldrar, från unga college-studenter till hippies i 80-årsåldern. Runt om stod poliser och chillade, snackade med varandra och verkade inte bry sig speciellt mycket om människorna som satt och sjöng och skrek "No more drug wars" och "Make pot legal". Kom att tänka på hur annorlunda livet i New York och Sverige är då. Har aldrig sett en liknande demonstration i Sverige, åtminstone inte en som inte innehåller våld och spänningar mellan polis och demonstranter. Istället kändes det lite folkfestligt, som att man själv hade kunnat sätta sig och sjunga med en timme eller två. Men vi gick vidare, min syster och jag. 
 




Insta

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Instagram: sofiemarialundberg
 




Morgonstund

Skriven .
Placerad i ""
0 kommentarer

På väg till Helsingborg för sista jobbdagen den här veckan. Igår var det fest hemma hos de Gooyerts men jag tog det mogna beslutet att sluta dricka vid tolv eftersom jag skulle köra till tåget, så jag känner mig ganska pigg! Passar på att prova på att blogga från mobilen och se hur smidigt det är.





iPhone

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
En liten del av mitt nya Sverige-liv började idag när jag skaffade ett ordentligt abbonemang och bäst av allt - en riktig iPhone. Äntligen slipper jag dras med den gamla Sony Ericsson jag haft hela sommaren. Känner mig väldigt högteknologisk, med både Facebook och Instragram i telefonen. Och ja, jag är antagligen sist i hela världen men ändå. 
 




Mitt lilla paradis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När jag letade efter pappa i Torekov häromdagen tog jag med kameran och försökte fånga den känsla min fina lilla by inger varje gång jag är här. Ingenting säger sommar så mycket som en varm, solig dag promenerades på kullerstenen i detta lilla paradis. 
 




Last few.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej och sorry för lite dålig uppdatering. Hade en sjukt bra gårdag så det blev liksom inte tid till att vara vid datorn över huvud taget. Min lilla Emelie kom hit för att spendera kvällen i Båstad med oss och det blev en riktigt rolig dag. Först åkte vi ut till Torekov för att hälsa på min lilla vovve och pappa, äta på Fiskhuset och visa Emelie runt i byn. Sen på kvällen bjöd min pojkvän och hans kollega på riktig brakmiddag på Sand i Båstad, följt av en helkväll med drinkbord på Pepes. Efterfest i limousine (!) och lite mer dans på det gjorde att kvällen slutade vid halv sex imorse, så jag är lagom dåsig idag. Men det var en av de bästa kvällarna på länge, perfekt start på Tennisveckan. 
 




Milch, bitte.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Fråga: är det bara jag som dricker mjölk med is? Folk rynkar på näsan varje gång jag säger det, men jag förstår inte hur man INTE kan gilla det. Mjölken blir iskall, den smakar mindre.. mjölkigt, och den håller sig fresh i glaset mycket längre. What's not to like? 
 




My sweaty self.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Tillbaka efter ett träningspass i regnet. Blev sjukt trött och ovanligt svettig för att vara mig, vanligtvis svettas jag knappt alls. Provade det lilla utomhusgymmet de har byggt nere vid Gröningen efter min springrunda, rätt bra faktiskt. Finns en massa olika stänger och grejer man kan använda till olika övningar.
 
Försöker hålla igång träningen under sommaren men det är inte helt lätt när man jobbar konstant och kommer hem med gelében. Längtar till hösten när jag kan börja träna på riktigt igen. Funderar på vilket gym man ska bli medlem i, har dålig koll på vad som är bra i Stockholm. Har funderat på SATS men jag vet inte.Tips är välkomna! 




Rum uthyres i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ska du till New York i sommar?

Min fina vän Emelie hyr ut sitt mysiga rum under juli och augusti. Lägenheten ligger perfekt i Murray Hill, med gångavstånd till större delen av Manhattan. 
 
$1000 per månad + ca $50 för el/internet/heating etc. 
 
Kontakta: [email protected] 




Yes.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Markandskommunikation med start 13 augsti. So excited! 




Morn'

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
God morgon! Upp tidigt för att jobba idag. Vi öppnar redan klockan nio för att försöka hinna med de kryssningsturister som anländer Helsingborg nu på morgonen. Onaturligt trött är jag efter ändå ca 7 timmars sömn men det är väl så det är bara när man inte är van. Ska bli skönt att få helg snart. 




4th of July

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Elinor och hennes syster Tove bjöd in på "4th of July"-party i deras fina trädgård ute i Laröd - självklart med amerikanskt tema. Jag som kom direkt från jobbet hade inte tid att klä ut mig mer än i mammas cowboy-boots och amerikanska-flaggan-jacka, men de flesta hade på ett eller annat sätt klätt sig för att representera USA. Bäst var Elinor och Tove som var utklädda till Jay Leno. Vi åt en god amerikansk buffé bestående av bland anant grillspett, pigs-in-a-blanket (sjukt gott!) och peanutbutter-jelly sandwiches, sen lekte vi lekar och hade mysigt. Riktigt bra kväll, och första gången jag faktiskt firar USA:s nationaldag ordentligt! 
 




Mina planer för hösten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Efter många om och men, många turer fram och tillbaka, många timmar kämpandes och funderandes och oroande är det nu bestämt: jag åker inte tillbaka till New York i höst. De flesta av mina vänner vet redan om det, likaså självklart min familj, men det känns som att jag ändå på något sätt måste göra det "offentligt", speciellt eftersom jag vet att många av er som läser gör det just för att ni också har drömmar om att bo i USA.
 
Tankarna började redan i höstas när jag kände att även om jag verkligen älskar New York och mitt liv där, så är det någonting som inte känns hundra procent rätt. Jag insåg att min uppfattning om vad jag vill göra några år framåt har ändrats litegrann och den utbildning jag läser på FIT inte skulle ta mig dit jag vill. Don't get me wrong, det är en superbra skola, en av de bästa i sin genre, men om jag ska kunna göra det jag vill göra 10 år framåt måste jag byta inriktning. Därför sökte jag till en annan skola, en i Sverige. En skola som jag velat gå på sedan jag gick första året på gymnasiet men visste att det var helt otroligt svårt att bli antagen till. Dessutom är den riktigt dyr och jag har aldrig tänkt att det faktiskt varit en möjlighet.
 
Men jag sökte i alla fall och hoppades på det bästa, och det var typ det enda jag kunde tänka på hela sista delen av terminen (att jag fick A i alla ämnen är lite av ett mirakel). Jag gjorde arbetsprov, kom vidare på intervju och fick sen vänta i vad som kändes som en evighet på svar. Och till slut för några veckor sedan kom det: jag har kommit in. När jag läste mailet kände jag ännu starkare att det var rätt beslut. Jag ska flytta hem!
 
Visst kommer jag sakna New York till döds ibland, speciellt mina underbara vänner där som jag kommit så nära det senaste året. Det kommer säkert komma dagar då jag ångrar mig, frågar mig själv varför jag är här och inte där. Men jag tror att oavsett vad som händer i livet ska man följa sina känslor och sin instinkt. Jag känner att det här är rätt och jag längtar redan efter den nya utmaning som väntar.
 
New York finns alltid kvar i mitt hjärta alltid och vem vet, kanske jag någon gång återvänder. Det är i alla fall en tröst att veta att staden finns kvar fär mig att besöka precis när jag vill. Och jag är riktigt taggad inför året som kommer!




Måndagsmat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag är ensam hemma i princip hela veckan när jag jobbar, vilket innebär att jag måste fixa min egen mat varje dag. Lättare sagt än gjort då jag är rätt pank och dessutom dödstrött när jag kommer hem på kvällen. Men jag slängde ihop en wok ikväll som faktiskt blev väldigt god, och dessutom räcker till lunch på jobbet imorgon. Vuxenpoäng! 
 




Återkomst

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Blev en snabbvisit till Göteborg igår för att hälsa på Martins pappa. Tillbaka i Helsingborg nu på morgonen efter att ha behövt gå upp okristligt tidigt när man har sommarlov. Men men, jobb står på schemat för dagen. 

Och, min lillasyster kommer hem från London idag!! I över två veckor ska hon vara i Sverige, så himla mysigt. Även om jag kommer jobba typ varje dag får vi försöka hänga lite ändå, just like in the old days. 
 
Louise i New York 2010. 




What a beauty

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Min vackra syster fastande i bild under några minuter. Älska Skype. 




Let it rain

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Alltså jeeez! Jag vaknade upp till det sjukaste regnfallet jag sett i mitt liv. Det var utan överdrift som att himlen satt på en dusch och bara öste vatten ner över världen. Kändes som man stod mitt i en regnskog, eller jorden var på väg att gå under. Men det slutade efter en stund och nu tittar solen fram igen. Älskade, härliga svenska sommar.