Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Guess who?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Såhär snygg var Heidi Klum på sin årliga Halloween-fest i Las Vegas häromdagen. Ikväll har hon fest nr 2 här i New York och vi har möjlighet att gå om vi har lust. Är dock lite osäker eftersom jag börjar tidigt imorgon, plus att jag är i skolan sent idag och kommer ha svårt att hinna byta om (och vad ska jag ens klä ut mig till??). Hmm, vi får se hur jag känner om några timmar..




Sweden - the land of vodka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det är lite kul att se vad folk (Amerikaner speciellt) har för uppfattning om Sverige. Oftast är det saker som man själv inte alls tycker stämmer. Till exempel är vi kända för vodka, något jag inte hade så bra koll på tidigare. Visst, att Absolut Vodka är framgångsrik har man ju vetat, men på senare tid har det dykt upp en massa nya svenska vodkaföretag och de gör reklam ÖVERALLT här i New York. Det resulterar självklart i att "Sverige = vodka" i folks ögon och det har jag fått höra ett antal gånger på mina lektioner så fort Sverige kommit på tal. Lustigt.





Ny vecka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Desigual-huset på Herald Square som målats helt i deras färger.

Godmorgon!
Vaknade med ganska så rejäl träningsvärk från yogan och en överlag trötthet som beror på att jag inte lyckades somna förrän rätt sent igår. Idag är det den riktiga Halloween-dagen men det är skola som vanligt fram till klockan nio ikväll. Det är så synd för jag missar den årliga Halloween-paraden som går längs hela 6th avenue ikväll. Hade varit roligt att se.




Prinsessa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Såhär fin blev Karins egengjorda krona till slut. Hon såg ut som en riktigt liten skogsprinsessa!




Sminkning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Jag försökte så gott jag kunde att sminka mig som en isdrottning igår och det gick väl helt okej tycker jag:

- I brist på vitt puder använde jag vit ögonskugga för att bleka ansiktet

- Kändes sjukt skumt att ha vita ögonbryn, men det förhöjde definitivt effekten

- Tatueringsläpparna jag köpte var ju helt värdelösa. Försökte sätta på dem men det var helt omöjligt. Plan B  blev att först måla läpparna isblå och sen täcka med glitter. Blev rätt bra till slut ändå.

- Silversprayen till håret tog slut innan jag hunnit bli helt klar, därav de bruna lockarna längst fram

- Ögonfransarna var superbra! Satt på hela natten utan att tynga ner det minsta.




Söndagsträning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


Provade på en ny grej idag - hot yoga! Det är ett yogapass man gör i ett rum som är ca 40 grader varmt. Jag och Sara gick dit utan några speciella förväntingar och kom därifrån svettiga, utstretchade, trötta men väldigt glada, för det var riktigt kul. Definitivt någonting jag ska försöka göra en gång i veckan! Kostar bara $5 per gång och håller på i 60 minuter.




Gårdagens firande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Halloweenfirandet blev väldigt bra igår, trots snö/regn-storm och vad som kändes som minusgrader. Vi var först här hemma och gjorde oss iordning. In i det sista visste jag inte riktigt vad jag skulle ha på mig men det blev bra till slut. Fjädrarna jag hade förra året kom på som pricken över i:et, kände mig ganska fin faktiskt.

Drog till Emmi och Emelie där vi drack lite vin och umgicks, innan vi gick vidare till festen. De var en stor hemmafest i en lägenhet. Massa folk och superkul stämning, alla var utklädda och det var superroligt. Vid 1-tiden stack vi till SL för att dansa en stund och efter det åkte jag hem. Rolig Halloween och alldeles lagom trött såhär dagen efter!





Årets första snö!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer

Häromdagen var det 20 grader varmt, nu snöar det!




Halloween-pyssel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Det är lite pysselstuga här hemma inför kvällen. Karin är i full gång att tillverka sin fina krona som hon ska klä med blommor. Kommer bli bra! Själv ska jag snart ut i snön (!!!) och leta efter en silvrig klänning som funkar till min isdrottningslook.




Vinter på ingång

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Idag och igår var det för första gången riktigt kallt här. Vi har haft tur som haft runt 20 grader långt in i oktober men nu verkar det vara slut på det roligare. Imorse var det bara 3 grader och på lördag ska det tydligen snöa?! Hög tid att köpa vinterjacka tror jag.




Mmmmmartichoke

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Det här fick bli min goda fredagsmiddag: en pizzaslice från Artichoke. Till min stora glädje upptäckte jag att vi har en Artichoke-resturang bara en gata ifrån oss, hur kunde jag missat det? Deras specialare (med kronärtskocka, såklart) är riktigt, riktigt god och någonting jag verkligen kan rekommendera när ni är i New York.




Fredag igen..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
.. och jobb på OdlR står på schemat. Galet hur snabt tiden går alltså. Hörs senare!




Knitting lab

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Såhär ser det ut i the knitting lab långt nere i källaren på FIT. Här hänger alla elever som studerar textildesign dagarna i ända och skapar nya tyger, kläder och annat kul. Vi var där på studiebesök idag för att se hur en stickningsmaskin fungerar, superintressant! Kanske något man borde ta upp, stickning alltså? Kan tänka mig att det är en ganska avslappnande syssla.




LOVE

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Natacha Poly by Terry Richardson, Vogue France November 2011. Bilder från Terry's Diary.




Isdrottning it is!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Bestämde mig igår för att det fick bli isdrottning i alla fall, så inhandlade lite grejer. Det som står längst bak i bilden, Violent lips, är som en slags glittrig läpptatuering man sätter på, ska bli spännande att se hur det ser ut. Nu gäller det bara att hitta någonting att faktiskt ha på sig också, får nog gå och secondhand-leta tror jag.




One Republic och Justin Timberlake

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ikväll hamnade vi på en riktigt kul grej. Justin Timberlake äger en restaurang/bar på Upper East Side som heter Southern Hospitality och ikväll hostade han en privat spelning av bandet One Republic där. Det var bara ca 50-100 personer i lokalen och vi lyckades dessutom hamna längst fram vid scenen. Riktigt kul var det! Och Justin själv var såklart där också tillsammans med sin snygga flickvän Jessica Biel (båda två är mycket kortare i verkligheten än man kan tro). Himla mycket stjärnglam idag alltså! Hoppades på att Justin skulle upp och sjunga en låt eller två också men tyvärr var han inte på det humör.

Tyvärr kunde jag inte fånga JT och Jessica Biel på bild, det var kameraförbud i lokalen förutom när konserten var igång.





Hur jag pluggar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Fick en fråga om jag inte kunde ge lite bra plugg-tips. Jag vet inte om jag egentligen kan ge så bra tips. Hur man pluggar är så otroligt individuellt, och något som funkar för den ena kanske inte funkar alls för den andra. Men här är i alla fall lite saker som gör mitt pluggande lite lättare:

1. Var ute i god tid
Jag hatar att behöva stressa i sista sekunden, så jag planerar alltid mina uppgifter långt i förväg. Om något ska in på fredagen börjar jag titta på på fredagen veckan innan, ibland tidigare om jag inte har för mycket att göra. Det är så skönt att ha saker och ting färdiga tidigt, så kan man ägna sin tid att göra andra lite roligare saker.

2. Skriv ner allt
För mig är det mycket lättare att komma ihåg saker om jag skrivit ner dem under tiden jag pluggat. När man aktivt skriver ner fakta så tvingar man sig själv att upprepa det i huvudet, och då fastnar det lättare.

3. Ta pauser
Istället för att sitta och plugga som besatt i flera timmar, tar jag då och då lite pauser. Det funkar jättebra för mig, för då blir jag inte totalt uttråkad. Om jag t ex pluggar till ett prov så sitter jag först en timme och studerar intensivt, sen vilar jag en stund med en TV-serie, en runda på stan, lite mat eller liknande. Sen tar jag en timmes plugg till, och efter det ytterligare en paus osv. Pauserna blir som små belöningar man får för att ha varit flitig.

4. Plugga under dagen
Det kan vara svårt att ha tid över under dagen för att plugga, men när jag har det blir jag alltid mycket effektivare. Det är nog någonting med dagsljus som skärper min hjärna lite extra, för jag får alltid mer gjort under dagen. Och på detta sättet kan kvällen ägnas åt att mysa och slappa istället.

5. Gör det tråkigaste först
Ja det säger ju sig själv egentligen: får man gjort det svåraste eller tråkigaste först av allt så kan det bara bli bättre därifrån.




Queen of Ice and Snow

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Jag funderar på att gå som en isdrottning på Halloween. Vad tror ni om det? Silver, vitt och blått. Borde inte vara så svårt att hitta. Kanske till och med ska våga mig på blåa linser för att förhöja effekten ytterligare? Ska gå till Ricky's om en stund och se om jag hittar något.




God morgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Ännu en underbar morgon här i New York. Fantastiskt att det fortfarande kan vara såpass varmt och härligt i sluet på oktober. Klockan är strax åtta och jag och Karin ska ut på en liten powerwalk som start på dagen. Planerna sen är att hitta på något spännande att vara på Halloween. Tänkte gå igenom några kostymaffärer (det öppnas upp flera hundra sådana i stan när det närmar sig Halloween) och se om jag kan få lite inspiration.

Och förresten, jag fick mitt allra första B igår och det var på litteraturprovet. Blev smått irriterad först men när jag sedan insåg att ingen fått ett A, att de flesta fått någon variation av ett C och att läraren ansåg att B är ett bra betyg, kändes det lite bättre. Ska sjävklart försöka göra bättre på nästa, men ärligt talat: att analysera amerikanska dikter och noveller från 1800-talet intresserar mig inte sådär jättemycket.




I fotoramen: morfar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Min morfar gick bort för över 10 år sedan, så det var längesen jag träffade honom sist. Dock minns jag fortfarande hur kul det var när jag och min syster åkte till Göteborg för att besöka honom, han var alltid så snäll och vi hittade på så mycket roliga saker tillsammans. Så därför var det han som nu fick hedersplatsen på min hylla ovanför sängen. Lite mysigt att känna att han är med mig även här i New York.




Håll tummarna!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Får man lov att skryta lite? Vill ju inte låta arrogant eller så men är ganska stolt över hur jag klarat mina mid-terms än så länge:

- Bäst i klassen på sociology med bara ett fel på provet
- 100 % rätt på matteprovet
- Ett fel på textile-quizet

Idag ska jag få tillbaka det fruktade litteraturprovet, som i ärlighetens namn kan gå precis lite hur som helst. Nu håller vi alla tummar och tår och hoppas på det bästa!





All-in for Halloween

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Halloweenpynt på ett hus i West Village.




En svensk frukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Den svenska godisbutiken Sockerbit har fått in Kalles Kaviar så jag köpte en tub i helgen. Ah, så gott det är med ägg och kaviar på ett par skivor surdegsbröd. Känns riktigt svenskt och härligt!




Fint besök!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh, jag har glömt berätta. Är så himla himla himla himla himla glad, för om tre små veckor kommer min pojkvän och hälsar på! Han kommer hit tillsammans med sin bror och de ska vara här i 5 dagar. Ganska kort och tiden kommer gå snabbt, men jag är bara glad att han kommer hit. Ska bli så himla kul att visa honom allt. Wiiie!





Ännu ett loppisfynd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Vi var på loppis i helgen och jag hittade äntligen det jag letat efter länge: ett smyckeskrin! Tyycker det är superfint i silver med rött sammet i, percis vad jag behövde.





Tjejkväll på 20th street

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Kom nyss hem från Sabina och Johanna, där vi haft en liten sminksession tillsammans med en grupp tjejer. En supergullig kvinna, Lucia, kom dit och visade upp en massa olika produkter från Mary Kay och vi hade superkul tillsammans där vi satt och provade allt möjligt smink. Jag köpte en moisturizer (för att jag är sjukt dålig på att komma ihåg att smörja in mig i ansiktet) och en midnattsblå ögonskugga som jag tyckte var himla fin.

Två hetingar i ansiktsmask




En riktig slarver

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag är som sagt en mästare på att tappa bort grejer. Sist var det min tre dagar gamla kamera som jag lämnade vid kassan på CVS Pharmacy - igår var det min mobiltelefon. När jag kom hem igår kväll insåg jag att den inte
fanns någonstans i min väska eller i några fickor. Blir inte ens förvånad längre men fy vad frustrerande det är när man tappar bort något och man inser att man kommer behöva lägga ut x antal tusen kronor för att köpa en ny.

Men! Precis som jag hade tur med kameran (den låg kvar på kassadisken) hade jag även det den här gången. Filippa ringde min mobil under dagen och till slut svarade en tjej som sa att hon hittat min mobil i taxin igår kväll. Tänk vilka vänliga själar det finns! Så jag var precis i East Village och hämtade den. Ville ge henne en liten finder's fee men det vägrade hon ta emot. Jag är bara glad att jag har en mobil igen.

Frågan är hur många gånger till jag kan räkna med sån här tur? Det lär ju finnas en kvot som jag har uppfyllt by now.

Hemma, safe and sound.




G'night.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ledsen för dålig uppdatering i helgen. Har haft saker att göra hela tiden känns det som. Kom precis hem från en tidig utekväll på Dream's rooftop och är riktigt trött. Lägger upp lite bilder imorgon. Godnatt!

Manhattan morning light - En bild jag tog på väg till OdlR i fredags morgon




OdlR igår

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jobbet igår var ganska lugnt. Min chef var ledig så jag fick jobba för en annan kille, hjälpa honom att ordna med line lists för smycken osv. Fick också i uppdrag att välja ut skisser från 60- och 70-talet som Oscar de la Renta gjort, för att möjligtvis sätta på en tote bag de ska tillverka. Jag och andra tjejer i min ålder är målgruppen så de ville ha min åsikt. Kul! :-)

Tog lite smygbilder inne på toaletten, som by the way inte är så fräsch som man kunnat tro.




Ännu en vecka.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Entrén till Oscar de la Rentas huvudkontor där de varje dag visar filmer på små TV-skärmar från den senaste showen.

Nu ska jag strax iväg till OdlR för dagen. Ska bli lika roligt som vanligt! Men alltså, hur snabbt kan tiden gå egentligen!? Känns som det var igår det var fredag sist. Helt galet. Antar att det går fort när man har roligt!




Kärlekslös skola

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Häromdagen när jag stod i kön på skolans Starbuck's stod det en tjej och kille en bit bort ifrån mig. De flirtade med varandra på ett himla gulligt sätt, retades lite och höll på som man gör när man är i början på någonting nytt och spännande. Och jag kunde inte sluta titta på dem. Först insåg jag inte varför jag blev så fascinerad men efter en stund slog det mig - det är första gången jag sett en tjej och kille flirta för varandra på FIT!

För det första går det otroligt få killar i vår skola jämfört med tjejer, och typ 95% av dem är gay, så det är inte så konstigt att man inte ser några korridorsromanser uppstå på daglig basis (åtmistone inte mellan olika kön). Men det är skumt ändå, för en stor del av collegeupplevelsen ska ju handla om att träffa potentiella partners, eller? Speciellt tjejer tror jag drömmer om att träffa sin framtida man i cafeterian eller campus-parken utanför skolan, men på FIT är den chansen minimal. Luckily för mig har jag pojkvän och behöver därför inte tänka så mycket mer på det, men visst är det ganska intressant?

Så tjejer, om ni planerar att hitta er drömprins på ett Amerikansk college - räkna bort FIT.






Det lilla extra

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Det här fina möttes jag av när jag kom hem sent ikväll efter en lång dag. Ibland har man det himla bra.




Behöver lite hjälp!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Jag hade behövt lite inspiration och förslag. Det är nämligen så att jag ska göra ett research paper i fysik (ja, jag läser fysik - fråga inte varför) där jag får välja valfritt ämne att skriva om. Det behöver inte vara just fysik utan vilken typ av vetenskap/vetenskapligt ämne som helst; rymden, naturen, uppfinningar, människan etc. Har dock väldigt dålig fantasi och kan inte komma på något skoj.
Så, är det någon som ett riktigt bra förslag om vad jag kan skriva? Sneeeeella.






Bra sushi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

En av de godaste sushiställena jag provat är en liten, liten restaurang ett kvarter från min skola. Stället är verkligen minimalt men stämningen mysig och maten supergod. Jag och Karin åt lunch där för en stund sen och det kommer jag kunna stå mig på nästan hela dagen.




En tröttis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Har haft världshistoriens sämsta sömn inatt. Blev väckt när jag skulle släppa in min fröken festprisse till rumskompis i lägenheten och efter det hade jag jättesvårt att somna om av någon anledning. Brukar aldrig vara några problem. Låg vaken till fem och nu är klockan halv åtta och jag ska spela tennis om en timme. Yey.. Min säng känns väldigt mycket mer lockande.





OdlR i Gossip Girl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Serena van der Woodsen (eller snarare TV-seriens stylist kanske) verkar förtjust i Oscar de la Rentas smycken. Förra gången bar hon ett par svarta hängande örhängen, och i tredje avsnittet dessa färgglada. Kul att se, speciellt eftersom jag nu jobbar på avdelningen som har hand om design/marknadsföring av deras smycken. 





Lyckan att hitta bortglömda $20 i jeansfickan..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer




Lite ovettigt inlägg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Goder morgon!
Idag är en regnig, tråkig dag men det är precis vad jag behöver så att jag kan:

1. Städa mitt rum
2. Plugga till provet jag har i eftermiddag

istället för att:

1. Shoppa
2. Shoppa

(har en riktigt jobbigt sug just idag)

Btw, jag är helt säker på att jag gick förbi Orlando Bloom igår på Bleecker Street.





Grannar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Oscar de la Renta är inte det enda huvudkontoret i byggnaden där jag jobbar. Ralph Lauren har typ 10 våningar av byggnaden och utöver det hittar man bland annat Donna Karan och Bagdley Mischka.





Disney & Leibovitz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Fotografen Annie Leibovitz gjorde förra våren ett projekt för Disney där olika kända personer fotograferades i rollen som kända Disney-figurer. Hittade dom bilderna nu och tyckte det var lite kul. Kanske inte det vackraste och mest inspirerande jag sett i fotografiväg, men är man en sucker för Disney så är man. Se alla bilderna här.





RL

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Använder min nya tröja från Ralph Lauren idag. $35 på TJ Maxx, inte helt fel.





Heavens on fire

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Kolla vilken fantastisk himmel jag vaknade upp till! Det måste vara en av de bästa sakerna med att gå upp tidigt, när solen precis håller på att gå upp.

Nu ska jag iväg till skolan och ha mitt fruktade literature-prov. Två essays ska jag skriva under 3 timmars tid, om ämnen jag bryr mig och kan väldigt lite om. Kommer gå bra det här.. Wish me luck!




Middag!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Körde en repris på den goda woken jag gjorde häromdagen. Blev inte lika spicy den här gången så jag hoppas att jag slipper chilifingrar igen. Gott var det i alla fall!





Wiiie!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Fick det här mailet om mitt betyg för en inlämningsuppgift och jag blev så himla glad! Den här läraren har verkat supersvår att imponera på, speciellt eftersom kursen (Fashion Marketing) är online och man inte får någon riktig kontakt med henne, och jag har varit lite orolig för hur det kommer gå i kursen. Nu känns det dock mycket bättre!




Occupy Wall St i Soho

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


När jag gick en promenix genom Soho häromdagen kom hela Occupy Wall St-ligan i ett långt protesttåg. Spännande att se! De bad oss alla att "stop taking photos, join us", men nja..




Halloween

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Om bara några få dagar är det Halloween och än så länge har vi inte några riktiga planer verkar det som. Det är ju en ganska stor grej här i USA. Förra året var höjdpunkten när jag och Elinor gick på Heidi Klums Halloweenfest på Lavo, men frågan är vart vi hamnar i år. Och så måste man ju komma på vad man ska klä ut sig till också! Jag och mina rummisar pratade lite om en utklädningsidé igår som verkar rolig, men om någon har något riktigt bra/kul förslag så är ni välkomna att tipsa!


Seal och Heidi Klum (utklädd till gigantisk robot) på dansgolvet på Lavo förra året..


.. där jag var utklädd till en fågel!




Ett loppisfynd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Stort, tungt, multifärgat, glittrigt halsband - något jag inte visste att jag behövde men som jag nu fullkomligt älskar. $35 på loppis





Loppis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Söndag kväll och ny vecka på ingång. Det blir mycket plugg, med fyra mid-terms och andra projekt som måste bli avklarade, så jag måste säga att jag redan längtar efter nästa helg.

Jag och Karin var en runda på stan tidigare idag. Först på TJ Maxx där jag köpte en skjorta till Martin och en tröja från Ralph Lauren till mig själv. Sen gick vi till en flea market på 25th street och 6th avenue - ett gigantiskt inomhusgarage fyllt med människor som sålde konst, vintagekläder, smycken och en massa andra roliga små saker. Jag köpte ett så himla fint halsband till mig själv som jag får visa senare.




Saras födelsedag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Wiie, har haft en superhärlig kväll. Sara fyller år om en vecka men vi firade det ikväll med dundermiddag på nyöppnade restaurangen/klubben Catch. Åt en massa olika goda fiskrätter och drack cocktails, innan vi drog vidare till SL. Fick eget bord på båda klubbarna dagen till ära också! Riktigt bra lördagkväll!





Sötaste någonsin!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Om du inte gråter av detta.. Så fint!




Små söta cupcakes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det har öppnat ett nytt cupcake-ställe runt hörnet från vårt hur, Molly's Cupcakes, så på vägen hem från Soho köpte jag tre till mig och mina rumskompisar. Nästan för fina för att äta!




Blogg på Study Advantage!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag blev tillfrågad i somras att blogga för Study Advantage, en hemsida som guidar unga till studier utomlands, och nu är den äntligen uppe! Har bara skrivit ett presentationsinlägg än så länge, men tänkte skriva i den lite då och då och främst fokusera på FIT och hur det är att plugga här. Gå gärna in och titta, och för er som funderar på att plugga utomlands någon gång i framtiden kan det vara en bra inspirationskälla! Min blogg hittar ni här.

Och självklart kommer jag fortsätta som vanligt på den här bloggen :-)





Hemlagat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Vi körde mysfredag hemma med egentillverkade hamburgare. Mumsfilliibaba!




Ska gifta mig i OdlR!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Åh, jag önskar att jag hade kunnat visa er hur det såg ut på kontoret idag. Det är trunk shows nu och ALLA vackra brudklänningar hängde på rad i showrummet. Hittade minst 10 stycken som jag var nära att slita av galgen och springa iväg med, så fantastiskt fina.

I övrigt har dagen varit jättebra. Eftersom jag är på ny avdelning jobbar jag nu med nya människor och det är faktiskt mycket trevligare stämning där nere. Jag behandlades mer som "en i gänget", fick frågor om vad jag pluggade och om Sverige, blev tillbedd att komma med förslag ang. de olika projekten vi jobbade med och så vidare. Det var en lång dag (9 - 18.30) men det kändes knappt eftersom jag fick roliga uppgifter och mycket vänlighet.




Chilihänder och åska

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Inatt var det ett sjuuuukt åskväder som jag vaknade av vid ett-tiden. Det blixtrade och åskade helt galet och regnade som om jorden skulle svämma över. Lite läskigt, men också mysigt.

Mina händer gör fortfarande helt sjukt efter min chilihantering igår. Någon som vet hur man blir av med det? Har försökt med allt möjligt men det svider lika mycket fortfarande :-(

Well, well. Nu ska jag iväg till Oscar de la Renta och jobba. Ciao!




Ny tröja

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Klarblå höstkompis från H&M




Wok-middag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Med hjälp av de här ingredienserna lagade jag en riktigt god wok ikväll. Inspirationen fick jag när jag var och tränade idag och tittade på Racheal Ray på TV. Supergott, om än lite starkt, för mina fingrar som råkade röra vid chillin brinner upp just nu. Men värt det!




Sexting

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Igår på min sociology class pratade vi om ett fenomen som jag inte visste så mycket om: sexting. Jag hade bara hört talas om att det var nån grej vissa ungdomar gjorde, skickade nakenbilder på sig själv till varandra. Jag trodde väl att det kanske hände på någon enstaka skola här i USA och var mer uppblåst i media än ett faktiskt problem.

Men det visar sig att nästan alla i min klass (åtmistone Amerikanerna) visste precis vad det här handlade om, och hade själva varit med om det i high school. Tydligen är det en stor trend och något som "alla" gör. Och inte bara skickas de här bilderna till en person utan de läggs upp på Facebook i grupper som "Sluttiest in New Jersey" och "Baddest in Long Island".

Nu är det alltså 14/15/16/-åringar vi pratar om, ibland yngre. Ehhhh? Hur kan det här ha blivit en trend? Varför skulle någon självmant skicka en nakenbild på sig själv till någon med vetskapen om att det kanske hamnar på Facebook där alla kan se det? Jag fattar inte alls grejen och tycker den verkar ganska sjuk. Så nu undrar jag, har det här fenomenet kommit även till Sverige? jag hoppas verkligen inte, med tanke på att jag har en lillebror som snart kommer i tonåren, men Amerikanska trender har ju en tendens att ta sig till Sverige till slut. Hmm..






En plats att mysa på

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Oh, jag vet precis vart jag och min pojkvän ska ligga och kolla på solnedgången när han kommer och hälsar på:

Solstolarna på The Highline




Liten ute-onsdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God morgon alla fina,

Först vill jag bara säga att det är jätteroligt att ni kommenterar så mycket, då blir jag gladglad! Alltid roligt att läsa :-)

Igår blev det en liten kort utekväll tillsammans med Sara, Johanna och Elinor. Vi var på middag hos en i Meatpacking District, det var en tjej som lagade mat åt allihop. Supertrevligt! Sen gick vi en stund till SL och därefter till Soho House. Blev dock tidigt för mig då jag skulle upp tidigt idag, men det är ju roligare än att bara sitta hemma.

Nu blir det tennislektion om en stund!




Har jag inte världens finaste lillebror?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer




Hmm..?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Harper's Bazaar Argentina, Tatiana Cotliar, October 2011

Så, vad tycker ni om det här då? Personligen måste jag nog säga att det var ett av de tråkigaste / minst inspirerande / osmickrande cover jag sett. Jag förstår inte vad konceptet är riktigt och sminkningen är fruktansvärd. Nej, inte min favorit.




Plugga och mysa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God morgon!
Idag har jag inte skola förrän klockan 5 PM, så skönt. Tänkte börja med en liten springrunda nere vid vattnet, sen plugga och äta någon riktigt god lunch. Vädret är mulet och alldeles perfekt för en dag inomhus. Nästa vecka har jag fyra midterms inom två dagar så det gäller att få lite gjort!




Kräftan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

Jag svettas väldigt lite när jag tränar. Det har nog aldrig hänt att jag fått en riktig vattendrope av svett efter ett hårt pass, möjligtvis att jag blir lite fuktig på kroppen. Däremot blir jag röd som en tomat i fejan och det håller sig ofta långt efter duschen. Lite lustigt.




NYC weather

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det är inte helt lätt att veta vad man ska ha på sig om dagarna. Ena dagen är det 9 grader och molnigt, nästa dag är det 30 grader och sol. Och nästa igen är det 20 grader men regn. New York-vädret är inte direkt känt för att vara pålitligt. Nästan så att man får ha med sig ombyte varje gång man går utanför dörren.




Fin tanke men..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Jag vet inte riktigt. Hade de inte kunnat komma på ett lite bättre klingande namn?




Påbörjar min låtskrivarkarriär?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag har fått i uppgift att skriva en låt till en av mina klasser, närmare bestämt American Literature. Ehhhh? Jag kan inte för mitt liv komma på vad jag ska skriva utan att börja skratta högt åt mig själv. Det finns mycket jag tycker att jag är ganska bra på, men att skriva låtar är inte en av dom. Och vi ska redovisa det imorgon bitti. Hjälp!




Details

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Satt och kollade på tyger genom ett förstoringsglas hela Textiles-lektionen idag. Tycker det är mer och mer intressant för varje lektion som går!




Occupy Wall Street

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag och Karin tog en promenad downtown i lördags för att kolla på Wall St-demonstrationerna. Har läst mycket om det i tidningar och diskuterat det på lektionerna, så jag ville se det med egna ögon. Häftigt att se det stora engagemanget från människor som tillfälligt bosatt sig där i Liberty Square. Stämningen var ganska trevlig. Mycket sång, musik och dans men också en underliggande känsla av att folk verkligen vill försöka förändra vad som händer i världen. Jag håller inte med om allt de säger och hela "stoppa kapitalismen"-snackat, men man måste ändå bli imponerad av deras beslutsamhet.





Flickigt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Idag har jag på mig min nya kjol från H&M.




Plugg i parken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
För att slippa sitta inne i det fina vädret gick jag ner och satte mig med mina skolböcker på piren vid Hudson River. Gjorde det jag skulle i en halvtimme och spenderade resten av tiden med att läsa ut min bok (The 19th Wife, kan verkligen rekommendera!) och bara titta på människor.




När man är liten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
Fina mamma la precis upp en massa bilder på familjen när jag och min syster var små. Så himla kul att titta på.
Funderar på att skriva ut och rama in några av dem.


Mamma och jag, älskar den här bilden.



Lilla familjen. Mamma, pappa, jag och vår collie Nadine



En liten busunge till lillasyster



Kusin Malin, Lollo och jag i Torekov



Mamma, jag och min saknade morfar <3



Jag har faktiskt en himla vacker mamma.




På önskelistan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Såg de här skorna idag när vi var inne i Alexander Wang-butiken och herregu-u-u-u-d vad jag vill ha dom. Ser kanske inte mycket ut för världen på bilderna ovan, men de är verkligen sjukt snygga och precis vad jag varit ute efter ett tag. Men ett pris på $525 känns lite väl saftigt för en fattig liten student. Åh..




Kanelbullebak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har haft världens mysigaste lördagkväll tillsammans med Elli, Elin och Johanna. Vi bakade kanelbullar och bara satt och pratade i flera timmar, så mysigt. Klockan är nu 11 PM och jag är trött som en gris. Imorgon är det stenhårt plugg som gäller!





Miss Lily's

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag och Karin åt brunch i förmiddags på ett ställe alldeles i närheten av oss, Miss Lily's. Det är en jamaicansk restaurang med god mat (åt supergoda pannkakor med färska bär) och superhärlig stämning. Ligger mellan Soho och West Village på West Houston Street.




Brooklyn!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår blev jag skickad till Brooklyn för att hämta hattar hos en modist åt OdlR. Jag åkte ganska långt in i Brooklyn, åtmistone längre än vad jag åkt tidigare. Området var mysigt och det var skönt att komma ifrån höghusen kring Times Square ett tag. Man borde åka dit oftare faktiskt.




What, what, what to wear.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Blä, jag ska vara på Oscar de la Renta om en timme och jag har NO CLUE vad jag ska ha på mig. Idéerna börjar sina nu efter några veckor och jag vill ju inte ha samma kläder på mig som jag haft en annan gång. VÄRLDSPROBLEM!





New York för 70 år sedan.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag kan få såna starka nostalgitrippar när jag ser vissa saker från förr, utan att jag ens varit med om det själv. Det fick jag när såg dessa bilderna av New York på 1940-talet. De är svartvita i originalbild men har återskapats i färg, vilket ger en helt annan och mer verklig känsla av hur det faktiskt var. Aaah, känner ni det? Tänk om man bara hade en tidsmaskin!





En heldag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh, att vara igång från 8 på morgonen till midnatt tar på krafterna ska jag be att få tala om. Har haft en bra dag dock. Systrarna Zachrisson är i stan på semester och jag mötte upp dem på ett diner i midtown. Så mysigt, och de bodde på sjukaste coolaste Japanska rymdhotellet (låter rätt hysteriskt men det var riktigt häftigt), Yotel hette det. Värt att checka in nästa gång ni ska boka hotell på Manhattan kanske?

Nej, nu blir det bums i säng.





Dekorativt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Gick förbi en väldigt pyntad busshållplats igår. Verkar som att någon varit riktigt glad över att ha kommit till New York.




Höstmys

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Tända ljus och en kopp varm choklad värmer en kväll som denna. Har känt mig lite nere och orkeslös idag av någon anledning, säkert beroende på hormoner och annat som spökar en gång i månaden. Blev dock mycket trevligare efter att Karin och jag hade en liten pratstund vid köksbordet, kändes sådär typiskt höstigt och mysigt.




Steve Jobs 1955-2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Apple's officiella hemsida just nu.

Känns konstigt att skriva om det innan någon av de svenska medierna fått nys om det (ingenting uppe på någon av tidningarnas hemsida), men jag fick nyss reda på att Steve Jobs har gått bort. Underligt att sörja någon man inte känner, men han var så stark ikon för modern teknologi och innovation att det nästan känns som en bekant. Och han var yngre än min pappa när han dog. Sorligt.




Kanelbullar i helgen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För att fira kanelbullens dag lite sent, så blir det kanelbullebak här i huset på lördag. Längtar redan!




Tiki tuesday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Har haft en jättekul kväll med Elinor, Sara och Johanna på Hurricane och Rif Raf, där vi firade en Elinors väns födelsedag. God mat, goda drinkar, goda vänner - perfekt mitt-i-veckan-utgång!





Chocolate

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Fick en fin present idag i form av fin choklad som man använder till att göra varm choklad från Jaques Torres. Provade den nyss, smakade himmelskt - 1000 gånger bättre än O'Boy!




Soluppgång

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Godmorgon!
Solen har precis gått upp över takåsarna här och jag ska strax iväg till skolan - utan att ha läst de två dikterna jag skulle till idag. Förlåt men jag kan bara inte med dikter, tröttnar efter första raden. Får improvisera helt enkelt - eller Googla dem!




Kimchi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Köpte något riktigt trevligt igår: kimchi! Jag har ätit det i Sverige tidigare, men det är ganska dyrt så jag har inte känt att det var värt det innan. Igår blev jag dock riktigt sugen.

Kimchi är en koreansk fermenterad grönskaksrätt gjord på bland annat kål, lök och ingefära. Alla ingredienser är helt naturliga och syrningen av grönsakerna gör att det är sprängfyllt med vitaminer och andra nyttigheter. Det har till och med blivit klassat som ett "World's Healthiest Food" av tidningen Health. Blandningen låter kanske inte så roligt men jag tycker det smakar jättegott som sidorätt till kött eller fisk, eller bara som ett litet snack.




Lunchrast

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Dagens lunch fick bli tomatsoppa från Wholefoods. Kändes som det behövdes något värmande i kylan som helt plötsligt intagit New York. Har ont i huvudet också, så allt är lite ynkligt just nu. Men det får det ju vara ibland.




Color

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Nu drar jag till skolan i min nya rosa stickade tröja och gröna blus, båda från H&M.




Tribeca

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Gick till Wholefoods och köpte lite mat. En riktigt härlig promenad i friskt och höstigt solsken.

Jag tog bilder som jag sedan ändrade med lite olika effekter jag inte visste fanns i mitt redigeringsprogram. Tyckte det blev ganska bra faktiskt. Ska börja leka runt lite mer med redigering, det är rätt skoj!






Sängliggande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det här blir min permanenta sittplats under dagen. Dels har jag lite ont i huvudet (mööööjligtvis från gårdagen) och dessutom har jag för mycket skolarbete för att göra något annat. Dagens höjdpunkt blir Wholefoods i eftermiddag!




Before the show

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Älskar den här bilden på fittingen av Arizona Muse på kontoret innan showen. Fantastiskt!
Fotograferad av William Yan




Parad på Carmine St

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En katolsk söndagsparad är inte direkt receptet för bra pluggro, men det var ganska trevligt att gå ut på brandstegen och stå och titta/lyssna på dem en stund. Någon som vet om det är någon speciellt högtid idag?





Utekväll och H&Ms senaste samarbete

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det blev en utekväll ändå, trots ruskigt väder och trötthet. Vi var här hemma och drack vin en stund, sen drog vi till SL och senare Southside. Hade en jättebra kväll så jag är glad att tjejerna lyckades övertala mig att följa med ändå (satt i morgonrock fram till kl 23.15 ungefär). Tog inte med kameran så det blev tyvärr inga bilder, men iställer kan jag visa preview-bilderna från H&M's samarbete med Versace som kommer ut om nån månad. Verkar som vi kommer få se riktigt fina grejer! Läderjackorna känns speciellt lockande. Får se om man lyckas komma över något i hysterin som lär råda.





Iconatomy

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Kom över de här häftiga bilderna när jag Stumblade. En svensk konstnär, George Chamoun, har satt ihop filmikoner från nu och då till en enda person, med rätt coolt resultat.

Scarlett/Marilyn

James Dean/Robert Pattison


Natalie Portman / Audrey Hepburn

Clooney / Grant

Angelina / Elizabeth Taylor




En bra start på dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Brunch på A Sweet Revenge, ett litet café mitt över gatan.




Imorgon: äta-precis-vad-sjutton-jag-vill-dag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Safari-kunskap?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Är det någon som vet hur man kan ändra storlek på bilderna när man skriver inläggen, efter att man lagt in dem? När jag använde Firefox var det bara att dra i dem, men i Safari fungerar inte det. Speciellt bilder från Photobooth och genom länkar är irriterande, för de är oftast inte i den storlek jag vill ha dem. Någon som vet? :-)




Mys hemma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Ikväll har vi tagit det lugnt hemma med kortspel och rödvin. En hemmakväll var precis perfekt i det regniga vädret. Och nu är det dags att sova. Godnatt!