Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Mat jag gillar #5: fetaost i olja

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Okej så dagens sallad blev inte så himla intressant. Fast god! Vi hade en köttfärs vi var tvugna att laga så det blev en tacosallad med köttfärs, tomat, avokado, salsa, creme fraiche, koriander, jalapenos, gurka och lök. Mycket mättande, mycket gott. 
 
Glömde fota så tänkte att jag kunde skriva om en av mina favoritsaker igen istället: 
 
 
Det finns mycket som är fel med denna produkt. Exempelvis att det inte är riktig fetaost utan någon konstig Appetina-variant. Och att det förmodligen ligger ett tiotal konserveringsmedel i den lilla plastburken tillsammans med osten, oliverna och vitlöken. Men I love it! Så fort jag köper hem den här (och det måste vara just den här sorten) så försvinner den innan jag hunnit lägga in den i kylen.

Favorit: äter med sked direkt ur förpackningen. Blir allra bäst så. Ibland med popcorn, förvånadsvärt bra kombination. 




Week of salads

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Det har varit en bra helg med besök från Martins familj och en födelsedagsbrunch ute i Danderyd. Men bra helger innebär sällan lika bra matval och jag har nog ätit mer den här helgen än jag gjort på hela månaden innan. 

Den här veckan kommer vi därför att köra en "salladsvecka" här hemma. Varje dag kommer jag göra en ny sallad, med fokus på grönt och nyttigt kött/fisk/kyckling. Ska faktiskt bli himla roligt att se om jag har någon fantasi när det gäller sallader, det brukar bli typ samma sak varje gång. Förutom sallader kommer det kanske bli en och annan soppa också. 
 




Ännu mer skönhet.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Nu har vi blivit klara med skönhetsbilagan för STIL, den skickas ut till utvalda Nyckelkunder i slutet av april. Den blev så himla snygg! Och i torsdag hade vi återigen en utdelning av alla de skönhetsprodukter som vår skönhetsredaktör har fått som prover. Verkligen helt fantastiskt! Jag fick en påse full med en massa fina produkter, allt från dofter och hudkrämer till smink och nagellack. Otroligt bortskämd blir jag av att jobba med det här! 




Testar nya produkter i Max Burger Lab.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Så, idag gjorde jag den där saken som jag berättade om som var lite hemlig. Nu är det inte hemligt längre och jag kan berätta att jag blev inbjuden att testa Max Hamburgares nya produkter i deras produktkök. Det var jag och ett par andra matbloggare som tillsammans med VD:n, chefskocken och andra medarbetare samlades för att testa Max hamburgares nya produkt: Crispy Fries
 
Crispy Fries är deras nya pommes frites som kommer att ersätta den vanliga helt och hållet från den 1 april. I hela sju (!!) år har de hållt på att inspireras, testa och utforska hur man kommer fram till de bästa pommes fritsen och detta blev resultatet. Jag måste säga att det blev riktigt lyckat! De är tunna, har skalen kvar och håller sig krispiga även när de blivit kalla. Inte helt självklart verkar det som. 
 
Dessutom fick jag provsmaka deras nya hamburgare som kommer i butik i april, Grand DeLux Chili n'Cheese. En hamburgare med ost, dressing, smältost och jalapenos. Precis i min smak även om den var väldigt mäktig så jag bara orkade ungefär hälften. Som avslut fick vi alla en liten goodiebag med presentkort och produkter. 
 
Hur som helst, det var superkul att bli inbjuden till detta och hoppas att jag får möjlighet att gå på flera test i framtiden. 
 




Armband från Lara Bohinc

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Igår var jag på en himla trevlig middag. Det var Lara Bohinc som var i Sverige för att visa sina nya kollektioner och bjöd in till en middag på Gylende Freden i Gamla stan. Jag var där ensam och kände ingen alls men träffade en massa trevliga människor som jobbar inom mode på olika sätt. Jättegod mat, trevligt sällskap och – pricken över i – en fantastiskt fin goodiebag med ett armband från Lara Bohic. Svårt att göra rättvisa på bild men det är verkligen så fint. 
 




Att unna sig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Usch, lite shoppingångest just nu. Köpte ett par alldeles för dyra solglasögon idag på NK och jag vet ännu inte om jag ska behålla dem. Kan inte riktigt motivera att lägga så mycket pengar. 
 
... förutom att jag fick mer tillbaka på skatten än jag trodde att jag skulle få.
... och att jag alltid köper billiga solglasögon som ändå alltid går sönder så det jämnar kanske ut sig. 
... och att de är väldigt snygga.
... och att jag inte kommer behöva köpa solglasögon igen på flera år 
 
Äsch, det är nog en keeper. De kommer från brittiska märket Cutler & Gross och köptes på NK Details. 
 




Nyttiga våfflor.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Våffeldagen till ära gick jag efter jobbet och köpte ett våffeljärn för att göra – surprise – våfflor. Hade hittat ett recept gjort utan mjöl som jag ville prova och så blev det. Receptet hittar du här.

Om man ska recensera hur det blev kan man ju kanske inte jämföra med den söta, krispiga smaken av icke-nyttiga våfflor. Det här blev en lite annan grej, lite mer som amerikanska pannkakor i sin fluffighet. Men jag måste säga att det gjorde absolut ingenting. Efter en enda liten våffla var jag mätt och belåten. 

Jag gjorde sockerfri hallonsylt genom att koka upp frysta hallon tillsammans med några nypor Stevia Strö. Världsgott! Vad lycklig det gör mig att man kan äta gott och ändå inte känna att man stoppar i sig en massa obehagligheter. 
 




Vårens färger

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
God morgon! 
Den här veckan är full av roliga saker. Igår firade vi en 25-årsdag, imorgon ska jag på en pressmiddag på kvällen, på fredag den där grejen jag berättade om tidigare och på lördag middag på Miss Voon. Blir en bra vecka trots att det är väldigt, väldigt mycket att göra på jobbet. 

Buketten med tulpaner jag köpte häromdagen har slått ut, måste vara den finaste buketten jag köpt. Kolla färgerna! 
 




En homage till morfar.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Den här lilla lådan ser kanske inte mycket ut för världen. Faktiskt ser det ganska oaptitligt ut när man tittar noga. Men innehållet i den här är nog den maträtt som har betytt mest för mig i mitt liv – morfars fiskpudding. Min morfar gick bort när jag var bara 10 år men jag har så otroligt starka minnen av att jag och min syster vid varje besök hos honom i Göteborg fick hemmalagad fiskpudding. Det var hans paradrätt och namnet till trots smakar det så otroligt gott. Med lite smält smör och valfritt tillbehör som t ex potatis eller broccoli. Finns få saker som slår det. 

Jag har aldrig tidigare lagat den här rätten men igår fick jag feeling och ringde mamma som gav mig receptet. Det blev såklart inte lika gott som om morfar hade lagat den, men ändå. Min pojkvän älskade det och nu vet jag att jag kommer göra detta till mina barn i framtiden också. 

Receptet har jag ändra något för att passa en lowcarb-diet men i övrigt är det precis som vanligt. Världens enklaste och godaste maträtt. Tack morfar! 

Morfars fiskpudding
400 g fiskfärs (lax eller vit fisk, det går bra att blanda eller hålla sig till en sort)
2 ägg
2 mjölk
2 dl grädde
1,5 msk bovetemjöl
1 msk pofiber 
en knippe hackad dill 
salt 
peppar 
dinkelströbröd 
 
1. Om du inte redan har köpt färdig fiskfärs kan du färsera fisken med en stavmixer. 
 
2. Blanda allt utom ströbröd till en smet i en bunke. Peppra och salta efter smak. 
 
3. Lägg i en ugnsfast form (jag tog en sockerkaksform) och häll på ströbröd på toppen. Grädda i ugnen på 200 grader i 45 minuter. 

4. Ät med smält smör, grönsaker och eventuellt lite potatis. 




Skönhetrutiner

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag fick en fråga häromdagen om att beskriva mina skönhetsrutiner och spontant svarade jag att jag egentligen inte har några, jag bara kör lite hur som helst tänkte jag. Men när jag stod i badrummet en kväll och började tvätta bort smink, skrubba och smörja in insåg jag att jag ju visst har en rutin. Hyfsat ny eftersom jag precis börjar bry mig över huvud taget om mitt ansikte, men ändå. 

Så ungefär såhär ser min kvällsrutin ut: 
 
 
1 och 2. Dermalogica Essential Cleansing Solution och Dermalogica Precleanse. Såg nu att jag fotat dem i fel ordning, irriterande! Börjar med nummer 2 i alla fall, det är en olja som jag först smörjer in på torr hud och sedan med varmt vatten. Den tar bort allt smink smidigt. Därefter tar jag nummer 1 på blött ansikte, den rengör på djupet och gör huden mjuk. 

3. Peter Thomas Roth Laser-Free Retexturizer. Några gånger i veckan kör jag en scrub och då gillar jag den här jättemycket. Jag smörjer in i hela ansiktet och låter sitta på en stund, t ex medan jag borstar tänderna. När jag sedan tvättar bort den är huden som ny igen, om än något rödflammig! 

4. Estée Lauder Advanced Night Repair. Mitt favoritserum som stramar upp ansiktet och får den att kännas pigg och frisk. Låter den gå in i huden någon minut innan jag sätter på ansiktskräm. 

5. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nighttime Miracle Moisturizer. Den här köpte jag ganska nyligen men gillar den redan. Den är superduperfet och gör därför min något torra hud alldeles len och mjuk. Man får se till att hålla håret ur vägen dock, fastnar lätt i den feta krämen. 




Lax-avokado-ägg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Hade lite smått och gott hemma i kylskåpen som höll på att bli dåligt och som tur var passade allt perfekt ihop. Blev en macka med rimmad lax, dill- och citronmajonnäs, ägg och avokado. Åt den klockan 09.30 och är fortfarande mätt! 

Vet inte riktigt vad det är som hamnade i bilden som gör att det ser lite weird ut, kanske mitt hår eller något? Ser lite konstigt ut men ni fattar grejen. 




Sveriges godaste burgare hemma.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Bara för att jag satt och skrev och @burgerland igår och höll på att gå igenom alla bilderna så blev jag så sugen på burgare att vi var tvugna att äta det till brunch. Tog en promenad med Martin bort till Vasastan och Flippin Burgers där vi på grund av lång kö till bordplacering tog take-away istället. Mmmm, gott som vanligt. Tog en Flippin – en dubbel cheeseburgare med silverlök, ketchup, senap och majonnäs. Enklast blir nästan alltid godast. 
 




Ett burgaräventyr

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ibland lönar det sig att nörda ner sig i något. Tack vare min instagram @burgerland kommer jag nästa vecka få vara med om en väldigt rolig grej. Kan inte säga så mycket mer än så men att det involverar hamburgare har ni nog redan listat ut. Gud vad kul det ska bli! 
 
Följ @burgerland på Instagram för mer hamburgeruppdateringar. 
 




Favo från Ida Sjöstedt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Puh, vad jag är trött. Igår skulle jag ta ett glas vin på Grand Escalier men slutade med att det blev typ 4 glas så hela dagen har jag varit helt mosig i huvudet. Blir en ganska lugn kväll och det känns välbehövligt. 
 
Oj vad jag längtar tills det blir varmare ute så att jag kan ha på mig mitt favoritplagg numero uno från Ida Sjöstedt. Har bara använt den en gång eftersom den ju inte direkt är så vardaglig och det bara är tillräckligt bra temperatur under sammanlagt typ 20 dagar om året. Men i sommar så! Får hoppas att den fortfarande passar. Jag fick några kommentarer när jag bar den om att det ser ut som en bröllopklänning. Nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det men skitsamma, I love it. 
 




En plats i solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Det är så sällan jag blir fotograferad av någon (ännu mer sällan att bilden blir bra) så när jag väl får en bild som blev någorlunda bra blir jag himla nöjd. Är så avundsjuk på människor som är sådär störigt fotogeniska hela tiden, min syster är typexemplet. Nåja . Här sitter jag på en solig uteservering från när vi var iväg häromveckan och blir serverad Cava Sangria – jordens bästa uppfinning typ? 

Våren. Kom nu tack! 




En dag på jobbet.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Ungefär såhär kan det se ut en dag på mitt jobb. De här bilderna togs som behind-the-scenes inför en plåtning vi gjorde för Kappahl där jag fick vara  med och assistera lite. Det är himla kul, för trots att jag är mest delaktig i NK-projektet så får jag hjälpa till på lite allt möjligt och man lär sig så mycket av det. På bara ett halvår känner jag att jag har utvecklats på en massa olika plan. Jag kan mer om industrin, jag har fått mer skinn på näsan och vågar ta kontakt med människor på ett annat sätt än tidigare. Att intervjua, ringa kunder, skriva texter, besöka PR-byråer och gå på möten har blivit en del av vardagen. Det här jobbet passar verkligen mig, det känner jag ändå in i kroppen. Att ha en sån tur med första jobbet är nog inte alla förunnat och jag är väldigt tacksam. 

Ville bara säga det. Nu blir det middag ute ikväll för att fira onsdag... eller nåt. Ciao! 




Med STIL.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Nu har STIL varit ute i några veckor och även om man redan är långt inne i nästa projekt och nästan glömt bort hur det var de sista stressiga veckorna så påminns jag ibland av hur fint det allra första magasinet jag någonsin varit med och skapat blev.  

Vi har fått väldigt mycket bra feedback från både läsare och medarbetare så det känns verkligen roligt. Är det någon av er som har fått hem magasinet i brevlådan? Hade varit roligt att höra vad ni tycker. Och om inte – se till att bli NyckelkunderNK omedelbums så får ni nästa nummer hemskickat! 
 




Snabba skor.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Jag köpte ju ett par Nike Free för inte så längesen som jag tyckte himla mycket om, men som efter ett tag gav mig smärtor i benhinnorna. Fick lägga undan skorna till slut och använda mina gamla slitna dojor till träningen, kändes sådär att ha lagt en massa pengar på obrukbara skor. Men häromdagen var jag på NK Sport & Fritid och gjorde ett sånt där löptest där de ser hur man springer och det visade sig att jag har en ganska kraftig överpronation d.v.s. min fot rullar för mycket inåt när jag springer så att det belastar kroppen fel. Han rekommenderade mig att köpa ett par riktigt bra löparskor istället och det har jag nu gjort. 

Dessa är från Asics och är superdupermegasköna. Visst är de kanske inte världens SNYGGASTE men jag gillar dem ändå och vad spelar det för roll om de är snygga om de inte gör någon nytta? Så nu är jag jättenöjd och taggad inför att börja träna riktigt hårt (så fort förkylningen släpper). 
 




Candyland

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Idag har det varit godisregn på jobbet. En hel låda full med såna här små mintgodisar i olika färger som vi har använt till en grej för ett av våra magasin. Tur att jag inte gillar mintgodisar, annars hade jag suttit och ätit exakt hela dagen. 

Gjorde för övrigt en manikyr när jag var iväg häromveckan. Rosa som ni ser. Det var med shellac eller vad det heter (ni märker ju hur van jag är vid det här) som håller i minst tre veckor. Superbra att slippa tänka på att fixa naglarna på så lång tid och lacket håller sig verkligen fint! Mindre bra dock är att mina naglar växer så himla fort så bara efter en vecka har nageln krupit upp och lämnar ett stort omålat mellanrum. Inte så snyggt. Men större problem kan man ju ha! 




Tillbaka till vardagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Dålig uppdatering i helgen men jag har spenderat några dagar i Göteborg. Bara tagit det lugnt, träffat familjen litegrann och försökt bli av med min förkylning. För övrigt hoppas jag att jag kan börja träna så snart som möjligt nu, blir så rastlös när man inte kunnat röra på sig på över en vecka. Fortfarande lite snuvig och tjock i halsen men så länge man känner sig pigg borde det väl vara lugnt? 
 
Våra grannar har en riktigt konstig fest ovanför oss just nu, de bankar i golvet och skriker "Heeeeej, heeeeej, heeeej" om och om igen till monoton musik. Någon slags sekt? Swingersklubb? Jag vet inte. Nu ska jag lägga mig och läsa, nattinatt. 
 




Vad gör man med överbliven mos?

Skriven .
Placerad i "Mat, Recept, Vardag, "
2 kommentarer
Häromdagen lagade jag sötpotatismos och fick en massa över. Fick då en idé om att steka dom, som någon slags plättar, i stekpanna. Resultatet blev väldigt bra så tänkte dela med mig av det enkla receptet. Självklart funkar det med vanlig potatismos om man vill anvönda det. 
 
Sötpotatismosplättar (ca 3 portioner)
Överbliven sötpotatismos 
En skvätt grädde
Tre ägg
1 msk fiberhusk 
1,5 msk pofiber 
Salt 
 
1. Blanda ihop alla ingredienser så att smeten blir lös ungefär som gröt. 
 
2. Stek små plättar i smör 
 
3. Ät tillsammans med lite vad som helst. Korv är nog gott t ex. Eller med lingon och köttbullar. 
 




Sjuksoppan.

Skriven .
Placerad i "Mat, Vardag, "
2 kommentarer
Äh fy alltså. Ledsen att ni ska behöva stå ut med mitt klagande men jag har nog aldrig varit såhär förkyld i hela mitt liv. Klarade av två timmar på jobbet idag, varav 1,5 spenderades snorandes på ett möte, innan jag fick ge upp och gå hem igen. Nu ligger jag i sängen med en näsa röd som Rudolfs, svidande efter flera dagars snytningar, och väntar på att jag ska somna så att jag förhoppningsvis kan bli lite bättre. Ikväll ska vi bila ner till Göteborg och jag håller tummarna för att jag mår bättre till dess. 
 
Nog om det. Såhär fin blev soppan som jag gjorde häromdagen. Eller fin kanske är fel ord men.. rustik om inte annat. Och väldigt god med smak av chili och smält mozzerella i botten. Till det åt jag groddbrödsmackor med ost och basilika. Perfekt sjukmiddag. 
 




Hamburgertips.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Älskar du hamburgare precis som jag? Tänkte väl det. Här kommer då ett tips på en hemsida som får det att vattnas i munnen på alla sätt. En kille har gjort det sitt mission att skapa alla slags fantasiburgare han kan tänka sig. Ibland blir de lite galna men de ser alltid lika goda ut. OBS! Gå inte in om du är hungrig. 
 
 




Skönhetsjunkie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Ja men ungefär som ovan känner jag mig just nu, disfigured och eländig, men ska ändå försöka ta mig till jobbet idag. Hatar att vara hemma och sjuk och känna mig värdelös. 

Men det var inte det jag skulle prata om nu. Satt och reflekterade igår över hur mycket mer intresserad av skönhetsprodukter jag har blivit. Förr kunde jag inte bry mig mindre om smink och hudvård och allt sånt där, men nu plötsligt lägger jag en hel del pengar på det varje månad. Kanske beror det på att jag jobbar på modemagasin och sitter bredvid en skönhetsredaktör på jobbet som ger mig en massa bra tips, eller är det någon konstig slags åldersnoja. Hur som helst, jag tycket det är roligt! 

Mina tre senaste inköp: 
1. Diorshow Iconic Mascara från Dior 
2. Touche Éclat från YSL
3. Nude Natural Glow Powder från Dior   
 
Så bra att jag kan recensera är jag inte ännu mer än att jag kan säga att jag är väldigt nöjd. Älskar allt som känns lite lyxigt. Guld och silver, mmm vad man kan bli förförd av glittrande förpackningar. 
 




Goda ekologiska téer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Nu när jag nästan bara lever på flytande föda passar det ju bra att jag tipsar om några av mina favoriter när det gäller te. De ekologiska téerna från Clipper finns i en mängd olika smaker och färger. Eftersom jag är känslig mot koffein brukar det för mig mest bli deras Sleep Easy med smak av bland annat kanel och kamomill, men även deras vita te med apelsinsmak är fantastiskt gott. Med en stor sked honung mildrar det min numera outhärdligt smärtsamma hals. Finns att köpa lite varstans men jag har köpt mitt på ekobutiken runt hörnet. 
 




Humans of New York - the book.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Hej hej! Fick gå hem tidigt från jobbet idag på grund av insane kniv-känsla i halsen. Nu har jag bara legat i sängen och gjort ingenting men fortfarande blir det inte bättre. Tycker rätt synd om mig själv men det får man ibland. Tur jag har en pojkvän som kan ta hand om mig (även om han också är sjuk). 
 
Kommer ni ihåg när jag skrev om Humans of New York, hemsidan med fotografier och små kommentarer från människor på gatan i New York, typ världens bästa hemsida? Well, Brandon Stanton har nu samlat några av de finaste bilderna och gjort en bok som jag beställde hem häromdagen. Älskar den! Perfekt att köpa till någon i present eller bara till sig själv för att man tycker man förtjänar det. 
 




Soppa mot halsont

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Fy fan vad jag har ont i min hals. Det är som knivar som skär mig varje gång jag sväljer. Oh well, dags att gå till jobbet så jag hoppas att det går över. Igår gjorde jag en tomatsoppa för att mildra smärtan lite. Blev jättegott men hjälpte egentligen inte så mycket. Får dricka te hela dagen idag. 

Tips! Smaksätt tomatsoppan med lite fänkål. Jag stekte den tillsammans med lök, vitlök och chili innan jag hällde på all vätska, gjorde att smakerna blev lite djupare med en svag, svag hint av den lakritston som fänkål har. Gott! 
 




Trippelgott

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
När jag var iväg fick jag chansen att smaka en fantastisk grej: en triple cheeseburger från McDonalds. Kan tänka mig att många rynkar på näsan när man nämner McDonalds och samtidigt försöker vara en respektabel hamburgerälskare (fick en och annan sur kommentar på Instagram) men faktum är att deras cheeseburgare, om den görs bra, kan vara bland det godaste som finns. Den här burgaren fullkomligt dröp av köttsaft som landade både på bordet och i mitt knä men det struntade jag i för tillsammans med krämig ost och sälta från gurkan blev det en perfekt smakupplevelse. Nu väntar jag bara på att den här skapelsen ska komma till Sverige. Säga vad man vill om McD, vanligtvis undvikar jag stället så mycket som det går, men goda cheeseburgare kan de. 
 




Tänkvärt om djur i fångenskap

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
Okej, om ni inte redan har gjort det måste ni kolla på dokumentären Blackfish. Den handlar om späckhuggare, dessa vackra och intelligenta djur, som blir deprimerade, frustrerade och aggressiva när de lever i fångenskap på ställen som SeaWorld. De tas från sina föräldrar och sin naturliga omgivning som små och spenderar resten av sina liv i en liten pool där de gör shower för människor som betalar för det. Jag mår illa när jag tänker på att jag varit på liknande ställen när jag semestrat som liten, finns inte en chans att jag sätter en fot där igen. 

Snälla, kolla. Och bojkotta alla ställen som håller djur i fångenskap på det sättet. Finns på Netflix. 
 




Några kilo hit eller dit kan man väl unna sig.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ett litet livstecken tänkte jag ge er här. Är dålig uppkoppling och har bara jobbdator med mig men har det i alla fall väldigt bra. Som sagt, för något bättre uppdatering så kan ni kika in på @sofiemarialundberg på Instagram. Men den här bilden sammanfattar ungefär hur jag har det och vad jag stoppar i mig om dagarna, mmm. Vi hörs snart igen! 
 




På väg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
God morgon! Nu sitter jag på Arlanda och ska på några dagars tripp söderut. Kommer nog inte vara jätteaktiv här men följ mig på instagram @sofiemarialundberg där jag nog lägger upp lite mer. Hoppas på att få prova på en riktigt bra burgare eller två också! 









Chanel x supermarket

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Häromdagen visade Chanel upp sin höstkollektion i Paris och jag måste säga att jag älskar denna roliga, smarta, extremt extravaganta setting. Inför visningen har de byggt upp en hel mataffär, komplett med hundratals olika varor och kundvagnar och till och med kassor. Modellerna gick omkring och "shoppade" under visningen i sneakers och bekväma (nåja, för att vara Chanel) kläder. För mig som älskar att kombinera mode- och matvärlden så är detta så himla, himla bra. 
 
 




Nästan sockerfri chokladkaka

Skriven .
Placerad i "Mat, Recept, Vardag, "
2 kommentarer
 
Häromdagen provade jag att göra en nästan-sockerfri-helt-mjölfri chokladkaka. Blev faktiskt gott! Att jag kallar den nästan sockerfri beror ju såklart på att jag använder mig av en 70% chokladkaka och där finns det ju en del socker. Dock råkade jag ha den inne i ugnen lite för länge så den blev inte så kladdig som det var tänkt. Hur som helst, det här är ett bra alternativ om man vill fika mitt i veckan utan att behöva få i sig en massa socker. 

Jag inspirerades av det här receptet

Nästan-socker-och-mjölfrichokladkaka
ca 200 g smör 
4 ägg
3 dl mandelmjöl 
en hel chokladkaka, minst 70% 
1 dl Sukrin+ 
1 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)
lite salt
 
1. Smält smöret tillsammans med chokladen och viska ägg+sötning pösigt. Rör ner smöret i äggen. 

2. Blanda mandelmjöl, vaniljpulver och salt i en annan bunke och vispa sedan ner äggblandningen. 
 
3. Häll i en form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter. 

4. Ta ut och låt svalna i kylskåp så att den blir riktigt kladdig. 




Blue skirt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Köpte min typ 25:e kjol i helgen. Jag har någon slags besatthet, kan liksom inte kolla på en kjol i en butik utan att köpa den. Börjar få ont om plats i garderoben om jag ska vara ärlig.
 
Den här är från H&M. Något skrynklig men fin blå färg tycker jag. 
 




Dillstuvad zucchini

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Något jag kan längta ihjäl mig efter är olika sorters potatisrätter. Jag ÄLSKAR potatis. Men eftersom jag försöker leva så mycket som möjligt utan snabba kolhydrater (åtminstone på vardagarna) brukar jag försöka hitta alternativ. Idag blev jag sjukt sugen på kallrökt lax med dillstuvad potatis så jag hittade ett recept där man istället har använt zucchini. Gjorde en variant och det blev jättegott, passade perfekt till laxen! Sjukt mättande också pga all grädde och smör så man orkar inte alls mycket. 
 
Dillstuvad zucchini
1 skalad zucchini
75 g smör
2 dl grädde
några nypor fiberhusk (för att tjocka till såsen)
en kruka hackad dill 
salt
peppar
 
1. Skär zucchinin i små fyrkanter och koka i ca 4-5 minuter. Skölj av vattnet och ställ åt sidan. 

2. Smält smöret och blanda ner resterande ingredienser. Låt koka ihop innan du tillsätter zucchinin igen och puttrar en stund. 
 
3. Servera med lax och en klyfta citron. 
 




Bra utbud av eko

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Blev positivt överraskad av hur bra utbud av ekologiskt Hemköp Birger Jarlsgatan har. Brukar inte gå dit eftersom Eat Ekoaffären ligger precis i närheten, men igår hade de stängt av okänd anledning och då tvingades jag tänka om. Saknade faktiskt ingenting och hittade alla ingrediensr jag behövde för att göra den Texas chili som slet med i fem timmar senare under eftermiddagen. Att alla förpackningar från Garant är så fina gör ju inte saken direkt sämre. Tummen upp, Hemköp. 




Flower power

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Söndag igen. Känns som det var igår det var söndag förra gången typ? Men jag välkomnar att tiden går fort så att våren kan börja titta fram. I slutet på den kommande veckan ska jag iväg på en liten resa så jag längtar! 
 
Jag har upptäckt det fina i att köpa snittblommor. Älskar att stå och peka i blomsteraffären och få till en helt unik bukett som jag sen ställer på matbordet hemma. Känns lyxigt även om de inte håller så länge och man måste byta ut dem ofta. Men med mina icke-gröna fingrar hade en krukväxt hållt ungefär lika länge så jag rättfärdigar det på det sättet. Den här gången blev det grönt och liljor.
 




Pannkaksfest!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Gick igenom mitt bildarkiv och såg att jag gjort en hel del pannkakor det senaste året. Det är ju så himla gott att äta vilken dag som helst, med bär och yoghurt på vardagen och lite sötare tillbehör på helgen. Och tänk – ingen av dessa pannkakor innehåller en gnutta vetemjöl. Det behövs ju uppenbarligen inte!