Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Fordriver tid.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Sitter har i skolan och har haltimme. Har spenderat tiden med att lasa infor mitt prov imorgon, skriva pa min Team Development assignment (skont det kanns att paborja saker i tid!) och skicka ut lite viktiga-vuxen-mail. Nu vantar jag pa att min urtrista mattelektion ska borja och forsoker liva upp tillvaron lite genom att kolla igenom lite favoritsidor:

Fashion Gone Rogue

Z Fashion blog

Ljusa pasteller fran Missoni FW11

 

 

 

Anna de Rijk for Vogue Paris Mars

 

 

Mary Katrantzou inspireras av vackra mobler, blommor kristallkronor infor sommaren 2011.





Oscar-favoriter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Sitter här och surar lite över att jag pluggar Direct Marketing istället för att kolla Oscars-galan. Well, så går det när man inte har TV tillgänglig. Istället har jag fått sitta på diverse bloggar och livestream-sidor för att få känna mig lite delaktig.


Cate Blanchett i Givenchy Haute Couture

Jag ÄLSKADE Givenchys Haute Couture-kollektion och att se en av klänningarna på bekräftar bara hur otroligt vackra de är. Cate ser ut som en ängel.


Halle Berry i Marchesa

Egentligen tycker jag den här klänningen är lite för tråkig, eller typ lite för Oscar-kliché men whatever; Halle är skitsnygg och det är klänningen med.


Mila Kunis i Elie Saab

Det här är min favorit för kvällen tror jag. Härlig isblå färg som passar Mila perfekt. Sexig yet elegant.




Utflyttad, nästan.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Dagen har spenderats med att flytta alla mina grejer från 205 East 33rd St till mitt nya hem 41 Carmine Street. Det tog två taxirundor fram och tillbaka. Kanske inte låter jättemycket men det är rätt jobbigt när man själv får bära ner tusen väskor, lådor och påsar ner för 5 trappor. Fick som tur är hjälp av tjejerna när det var dags att bära upp igen, så egentligen ska jag inte klaga.

Ska sova i min gamla lägenhet i två dagar till. Hela rummet är tomt förutom min säng, en liten byrå och skyltdockan - ser så kalt ut. Jag har haft många mysiga, roliga, härliga stunder i mitt rum och lägenheten så det blir sorgligt att lämna, men också himla kul att flytta till nytt område med mina kära vänner.


Mitt tomma lilla rum




Packar, packar, packar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har spenderat hela kvällen och halva natten med att packa för imorgon ska jag ta med alla grejer till min nya lägenhet. Är helt död och det känns som att hur mycket man än viker, plockar ner, packar in och har sig så tar det inte slut. Man har mycket mer saker än vad man tror! Funderade på att hyra en moving-van eller något istället för att ta taxi tusen rundor men det verkar krångligt. Som tur är har gullisarna Filippa och Karin sagt att de hjälper till så det ska nog gå bra. Nu måste jag få lite sömn om jag ens ska kunna ta mig upp imorgon. Godnatt!




Window shopping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
På vägen hem gick jag förbi Saks Fifth Ave och kunde inte låta bli att fotografera lite skyltfönster. Satsningen verkar definitivt vara färgglatt.


STELLA MCCARTNEY


JIL SANDER

För övrigt tyckte både jag och Elinor att Jil Sanders vårkampanj som vi hittade i W Magazine är väldigt snyggt gjord:





Studiebesök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag har jag varit och gjort ett litet privat studiebesök. Min granne hemifrån känner en kvinna här i New York som designar couture-hattar, skor och väskor; Susan Van Der Linde. Han tyckte att jag skulle ta kontakt med henne eftersom jag ju pluggar mode och det skulle kunna vara intressant att träffas. Förra veckan hördes vi av och bestämde att jag skulle komma förbi idag. Hon är en mycket trevlig och intressant människa som brinner för det hon gör, och det var kul att se hur hon jobbar. Hennes kundbas består mestadels av rika mäns pengaspenderande fruar som går på luncher och charity events, och därför behöver dyra hattar att matcha med sina outfits. Ja vad ska man säga, folk lever i olika verkligheter.

Det var i alla fall riktigt roligt att få komma på besök. Jag ska försöka ta så mycket sådana chanser jag bara kan och lära mig mer av branschen, skapa kontaknät etc. I den här staden måste man ta för sig för att lyckas och det är någonting jag ska jobba på!







Födelsedagsfirande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Så igår var det födelsedagsfirande för Elin. Vi åt middag ett stort gäng på Ciprianis, riktigt god italiensk mat, drack lite champagne och åkte sedan vidare till One Oak. Sandra Ikonen, en skolkompis från Helsingborg, var i New York på besök med sin familj och följde met ut. Jättekul. Innan vi åkte hem provade jag äntligen den berömda kronärtskockspizzan på Artichoke. Jag har hört så mycket om den att jag var tvungen att se om den var lika god som folk säger - och det var den. Krämig och härlig! Definitivt värt $5 för en slice innan man åker hem för natten.


 

 






Ibland tjänar man på att inte bo i Sverige

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag var och köpte lite välbehövligt smink idag då min bareMineral-foundation var slut. Den kostade $25 dollar, vilket förvånade mig lite eftersom jag fått för mig att de är rätt dyra. Av nyfikenhet gick jag in på Kicks hemsida i Sverige och där kostar samma produkt 450 kronor!! Mer än dubbla priset. Helt galet ju. Jag ska se till att bunkra upp så jag har till hela sommaren i Sverige. Är det någon som vill att jag köper med mig hem hojta till!





Flyttar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ah jag kom på att jag glömt att berätta. Om några dagar bor jag inte på 33rd street längre! Yes yes, jag kommer flytta ner till härliga West Village och bo med Filippa och Karin!!

Även om det är supertråkigt att inte bo tillsammans med Elin och Elinor som jag kommer så himla bra överrens med, så är det very exciting att flytta in hos tjejerna. Ska bo i jättefin lägenhet med amazing privat roof-top terrace mitt i bästa området i New York City. I helgen flyttar vi över alla mina grejer och den 1 mars är jag officiellt rumskompis nr 3 på 41 Carmine street. En runda till IKEA och sen är jag all set att fixa iordning mitt nya rum. Ska bli så kul!


Snygga rumskompisar!!





Me and my homeboy

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Just nu: chillin time i sängen med bästis-Björne, Nicki Minaj och hårinpackning.




Heaven

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det är HELG och jag får äntligen öppna mitt godispaket från Sverige. Sååååå gott!




Grattis Elin 21 år!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Whoa, vaknade upp från min tupplur nyss och det tog ungefär 2 minuter för mig att fatta vilken tid och dag det var. Läskigt när sånt händer.

Det har varit många födelsedagar på sista tiden och idag är det lilla Elins tur att bli USA-myndig. Vi gick upp tidigt för att göra pannkaks- och bagelfrukost och ska nu om några timmar ut och fira. Sandra som jag gick på ProCivitas med är här i NY och ska följa med, superkul! Först middag på Cipriani, sen One Oak.





The Row FW11

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Definitivt en av mina favoriter från NY fashion week. Lyxigt, moget och stilrent. Fina färgkombinationer och underbara mega-pälsmössor som tyvärr nog är en aning svårburna för oss vanliga mänskliga. Men en isblå pälsjacka kanske är något att satsa på nästa vinter?




Like a walk in the park

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu när förra veckans 18 grader är ett minne blott sitter jag och kollar igenom bilder från vår härliga promenad genom Central Park. Vi gick hela 77 block (från 110 till 33) och det tog ca två timmar, men det var helt underbart. På bilderna ser det ut att vara Sibirien ungefär tack vare den grå himlen och kvarliggande snön, men det var verkligen vårvärme.













Snart är det någon som fyller år..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det sitter en liten sötis i Stockholm som kan förvänta sig ett födelsedagspaket i posten inom en snar framtid.




Stay positive

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Gick upp ur sängen för några minuter sedan, och det var inte det lättaste kan jag tala om. Har inte varit såhär morgontrött på flera månader tror jag. Känner att jag är på väg att bli lite förkyld och huvudvärk har jag också. Men inga sura miner här! Ska iväg och jobba om en halvtimme och sen har jag skola i eftermiddag. Upp och iväg!




Tre små bilder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer








Drömmar om sol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kylan är tillbaka i New York. För tre dagar sedan var det 18 grader - inatt snöade det och just nu visar termometern på minus. Man blir helt knäpp av de här väderomslagen!!

Istället drömmer jag mig bort till soliga Asien, där jag spenderade två månader med min bästa kompis för två år sedan. Den här editorialn för POP Magazine fotograferad i Thailand får mig att längta tillbaka. Jag behöver sol!





Modern muses

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer



Karen, Jamie, Natasha, Carolyn, Gisele, Guinevere, Malgosia och Isabeli som moderna musor för Muse Magazines åtta olika omslag. Fotograf: Luigi Mureno




Misslyckad Zumba

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vi bestämde oss för att gå på Zumba idag, jag och mina rummisar. Elin hade fått tag på några prova-på-gratis-checkar och vi tänkte att det kan ju bli kul. Eller inte. Jag har ALDRIG i mitt liv gått på en sämre fitnessklass.

För det första stod det gigantiska pelare i hela salen så att man hade svårt att se vad instruktören hade för sig där framme. För det andra var personen i fråga otroligt dålig på Zumba. Visst kunde hon dansa, men hon rörde sig i total otakt till musiken vilket gjorde alla deltagare helt förvirrade och dessutom hade hon noll inlevelse. Efter varje låt stannade hon upp i minst en minut för att byta CD, så man tappade flåset man ändå lyckats komma upp i. Jag stack efter en stund och gick in till gymmet istället.

Och där kommer nästa grej. När jag gör armhävningar kommer en kvinna och säger till mig att vi tjejer inte borde göra vanliga armhävningar eftersom vi har svagare rygg, utan att vi borde köra tjej-versionen, ni vet när man sitter på knä istället. Jag låtsades lyssna på hennes råd för att vara snäll, men tycker mig ändå veta själv vad min kropp klarar eller inte klarar. Då säger hon "If you need anything, let me know. I am a Personal Trainer and my name is Diana". Jag blev lite ställd där. Inte för att vara fördomsfull eller något, men hon hade inte direkt den fysik man förväntar sig att en PT ska ha. Lite mer kanelbullemamma typ. Jag sa tack så mycket och hej-hej, och bestämde mig sen för att aldrig mer gå tillbaka till det där gymmet.

Det, och plugg, var min President's Day. Happy times.




Helig skrift

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När vi kom hittade vi den här utanför vårt hus. En bibel fylld med små post-it notes och lappar om vilka psalmer ägaren borde memorera och använda som guide i livet. Dessutom innehåller den ett schema på vilket stycke man ska läsa varje dag under året. Idag var det Mark 4 1:20 så det blev högläsning i vardagsrummet innan läggdags. Insiktsfullt? Nja, mest en massa svårförstått svammel. Men inte mindre intressant för det.







Happy birthday, Kari!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


De här fina cupcakesen från Magnolia Bakery fick vi hemma hos Kari för idag fyller hon 22 år! Hade en himla trevlig förfest där ikväll med vin och trevligt sällskap. Jag var förståndig nog att gå hem när de andra skulle ut (har fööör mycket att plugga, måste skärpa mig!!) och ska nu gå och lägga mig i min egen sköna säng. Guten nacht.




Paris Hilton birthday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såsom det kan hända sig iblad i denna stad, hamnade jag lite oväntat på Paris Hiltons födelsedagsfest på Lavo ikväll. Det var kul. Massor med folk och bra musik. Dock blev jag och Elin ganska trötta runt tvåtiden så vi bestämde oss för att åka hem tidigt. Lika bra det eftersom skolveckan faktiskt inte är slut riktigt ännu.

Innan vi gick till Lavo var vi på Tao, en asiatisk restaurang med otroligt god mat. Bästa jag ätit på länge faktiskt. Det är en fusionrestaurang med inslag från olika asiatiska länder, så det serverades både sushi, teryakispett och dumplings. Rekommenderas verkligen för den som ska till New York på besök.

Min värdelösa kamera tog som vanligt bilder under all kritik, och eftersom man knappt ser vad de föreställer väljer jag att kalla dem "konstnärliga".


Den GIGANTISKA Buddah-statyn som står inne på Tao. Som ni ser i förhållande till människorna är den typ fem meter hög och lika bred. Funderade just på hur man får in en sån koloss i en byggnad. Den lär ju behövt byggas på plats.


Vi hade ett annat födelsedagsbarn vid vårt bord (inte Paris) och hon fick en rosa peruk i present av någon som synes.


Enda bilden på mig under kvällen. Hade en ful-dag, vilket förstörde lite. Nåväl.


Lavo


Suddig ballerina och exotisk dansare.




Appar för Mac

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Lite seg som jag är fick jag reda på bara för ett litet tag sedan att Apple lanserat appar för datorn. Efter att ha kollat igenom app store kan jag nog säga att jag inte blev överexhalterad; utbudet är inte alls detsamma på t ex iPad och iPhone. Dock hittade jag två appar som jag nu tänkte börja använda:

1. Twitter
Jag twittrar inte själv, ser inte riktigt meningen med det om man inte är känd jag ska vara ärlig, men jag läser gärna andras tweets. Jag prenumrerar på många stora designers, modebloggare, Tv-personligheter jag gillar etc. Det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på vad som händer. Appen verkar enkel men funktionell, precis som den borde.



2. iProcrastinate
Den här appen fungerar lite som en digital kalender, där man skriver upp assignments man behöver göra, födelsedager man måste komma ihåg och andra saker som man helt enkel annars glömmer. Har bara precis lagt in några tasks (som synes nedan) men jag tycker det verkar fungera ganska smidigt.





Mål och drömmar.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag stod där i vimlet på Lincoln Center och tittade mig omkring på alla olika människor insåg jag en sak. Även om alla inte är välkända, och en del precis som jag kommit inglidande på ett bananskal, så hade de flesta en legitim anledning att vara där. De har jobb som tillåter dem att ta del av modeindustrin, att vara delaktig och påverka. Viktiga, betydelsefulla roller i en industri som jag strävar så mycket för att vara en del av. Denna insikt gav mig en plötslig våg av inspiration och motivation att verkligen kämpa för att komma dit jag vill. Om jag jobbar tillräckligt hårt och sätter upp mål för framtiden finns det ingen anledning att jag ska misslyckas. Förhoppningsvis kan jag om några år vara en av de personer som jag igår stod och beundrade.




Äntligen lite värme!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


16 grader imorgon!! Nu känns det som att våren verkligen är på väg

(bortse från de inte lika roliga siffrorna längre fram nästa vecka)




Odd Molly FW11, New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår blev det bestämt i sista-minuten att jag skulle få gå på Odd Mollys presentation på Fashion Week här i New York. Min kära rumskompis Elin skulle modella och fick därför skriva upp mig på listan. När jag fick reda på det satt jag i klassrummet, redo att skriva mitt första prov. Eftersom jag satt i träningskläder och blev en aaaaning stressad gjorde jag provet på typ fem minuter. Vi får se hur det där gick..

Hur som helst. Visningen hölls på Lincoln Center precis som de flesta showerna. Istället för en runwayshow gjorde Odd Molly en presentation, ungefär som en utställing med olika uppbyggda miljöer där modellerna står och visar upp kläderna. Lokalen var liten men vackert dekorerad med rosor på väggar och golv. Modellerna bar den typiska Odd Molly-looken, vilket väl är vad man förväntar sig av ett märke med så distinkt egen stil. Jag tror att det gick hem ganska bra hos amerikanerna, även om jag runt omkring mig ibland hörde kommentarer som "Wow, this is really hippie". Sofie Fahrman var där och intervjuade, och även "Georgina" (tycker jag ser henne överallt) från Gossip Girl kom på ett litet besök. En kul start på kvällen och roligt att Elin in-action.























Andrej Pejic

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag läste en artikel om den här mannen och blev helt hänförd. Andrej Pejic är en australiensk modell som blivit ett riktigt stjärnskott i modeindustrin. Alla vill anlita honom, till både herr- och damvisningar/kampanjer, tack vare hans androgyna utseende. Men det är inte det som jag tycker är hans speciella appeal. Det som är fascinerade är hur hans utseende varken är feminint eller maskulint, men samtidigt så mycket av båda. Det går inte att sätta ett kön på honom, utan tanken som dyker upp i mitt huvud när jag ser honom är helt enkelt "människa". En människa med trollbindande vackert utseende och karisma. Se den 11 minuter långa mini-dokumentären om Andrej som jag länkar längst ner i inlägget för att få lite mer inblick i hans liv. Som sagt, fascinerande.

Andrej för i-D Magazine



Andrej i finalkläningen för Jean Paul Gaultiers haute couture show 2011







Bad choice, FIT.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick höra en grej idag av en av mina lärare som var lite lustigt.

Ni vet att TV-showen Project Runway spelas in på Parsons School of Design och att skolan därmed fått otroligt mycket publicitet och bra rykte? Well, tydligen blev FIT tillfrågade först av produktionsbolaget om de ville vara med och de TACKADE NEJ. Tror ni att de ångrar sig idag eller?





Sunny Tuesday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Härligt väder i New York idag. Fortfarande kallt, men i pälsjackan var det riktigt behagligt att promenera hela vägen hem efter skolan. Jag längtar så mycket tills våren kommer och man kan sitta utomhus och plugga. Undebart!

Blev lite trött på min sedvanliga sallad-med-kyckling-eller-bacon-eller-avocado så jag bestämde mig för att prova något nytt; blomkålsmos. Mycket nyttigare än potatismos, men minst lika gott. Jag åt det tillsammans med sallad, kycklingfilé och en hemmagjord gräddsås. Kändes väldigt lyxigt.





Vackert från McQueen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Igår visade vår läraren den här på retail-lektionen. Det är från Alexander McQueens FW06-kollektion där han i slutet visade ett hologram på en böljande, sagolik Kate Moss mitt på catwalken. När vi tittade på den här i nedsläckt klassrum och på stor projektorskärm rös man ända in i benmärgen så vackert det är.





Mina kurser

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu har jag gått i skolan snart två veckor den här terminen, och kan därför göra en liten utvärdering av alla mina kurser och lärare. Den går som följer:

Team Work Development Workshop, 2.5 credits
Ämnet: Man lär sig att jobba i team; hur man ska hantera svårigheter, konflikter, hinder etc. Det handlar mycket om att övningar och rollspel och under hela terminens gång har vi en grupp på sex elever som man hela tiden jobbar med. Det verkar vara en ganska rolig, hyfsat enkel klass som bra start på tidiga måndagsmorgnar.
Läraren: helt underbar kvinna som jag hade i Introduction to the Fashion Industry förra terminen. Otroligt levandsglad och trevlig med mycket kunskap om industrin.

Statistics, 3.5 credits
Ämnet: Än så länge har vi spenderat ca 2 lektion på att lära oss hur man räknar ut medeltal och median - något som man också lär sig i 4:an på mellanstadiet. Ungefär på den nivån är det.
Läraren: Han är ung, vilket jag trodde bådade gott, men visade sig vara ett nördig mattegeni med hästsvans. Trevlig men har stora problem att lära ut på ett effektivt sätt. Han saknar också pondus vilket innebär att många av eleverna nu börjat göra lite revolt mot honom. Riktigt tråkig, tyvärr.

Direct Marketing, 3 credits
Ämnet: Intressant och aktuellt ämne som det är kul att lära sig mer om. Eftersom reklamindustrin rör sig mer och mer åt direkt, personlig marknadsföring tror jag att det här är ett ämne man kan ha nytta av i framtiden.
Lärare: En riktig powerkvinna. Lite skrämmande till en början just för att hon är så väldigt rak, men efter en ett tag inser man att hon är väldigt ödmjuk och bryr sig om vad eleverna har att säga. Får lektionerna att gå väldigt fort.

Product Knowledge for Merchandising, 3 credits
Ämnet: Här lär vi oss allt om modeprodukter; från pälsar och läderjackor till hattar och skor. Vi får in på djupet och pratar om vad saker och ting är tillverkade av, varför och hur. Väldigt lärorikt.
Lärare: underbar! Jag berättade om henne i tidigare inlägg så jag ska inte tjata mer om det, men hon är helt fantastisk. En riktig personlighet som får alla i klassen att trivas och ha roligt.

English Composition, 3 credits
Ämnet: en hederlig gammal skrivklass, där man ska analysera och skriva egna uppsatser och texter. Mycket "informal writing" där det viktigaste är att uttrycka egna tankar och funderingar.
Läraren: mycket omtyckt manlig lärare, som verkar brinna för sitt ämne och tar alla elever på allvar. Ger mycket små uppgifter, men ofta väldigt roliga sådana som man skriver utan svårigheter.

Contemporary retail management

Ämnet: ännu ett intressant ämne som ger en bred kunskap om den nutida modeindustrin och dess olika aktörer. För mig som svensk blir det extra intressant att få en inblick i hur den amerikanska marknaden ser ut.
Lärare: trevlig, motiverande lärare som har jobbat länge i industrin och vet väldigt mycket. Involverar alla elever i dialoger och får dem att känna sig betydelsefulla.

Det var alla de kurser jag läser just nu. Är faktiskt väldigt nöjd (med vissa undantag... statistics är riktigt tråkigt) och känner mig motiverad till att jobba hårt den här terminen.




Happy Valentine's Day!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





Dorian Grays porträtt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag glömde ju säga vad jag köpte till Tord. Det är ju rätt svårt att köpa presenter till vuxna som säkerligen redan har allt de vill ha, så det tog en stund innan jag bestämde mig. Min absoluta favoritbok i hela världen är Dorian Grays porträtt av Oscar Wilde. Jag har läst den säkert 7 gånger och tycker den är lika bra varje gång. Det finns så mycket olika tolkningar i den här boken, så mycket nytt man upptäcker, att den går att läsa flera gånger om. Därför bestämde jag mig för att ge Tord den boken. Jag gissade att han säkert redan läst den (det hade han, fast längesen), men det stoppar ju ingen från att läsa den igen. Han verkade i alla fall bli glad, och det var huvudsaken.

När jag googlade efter den här boken kom jag över en annan version som jag inte sett tidigare. Det är en fotografisk story-telling av Dorian Grays porträtt, fotograferad av Karl Lagerfeld. Tyvärr fanns den inte i bokaffärerna och den är tydligen några år gammal, men jag hittade lite bilder. Det är helt enkelt hela historian berättat, från början till slut, med hjälp av fotografier istället för ord. Definitivt något som nu finns på min önskelista!











Cobb salad and celebs.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nyss hemkommen från The Carlyle där jag åt god Cobb Salad tillsammans med Tord. Det är så roligt att träffas när han är här, och jag är så tacksam att han tar sig tid trots att han har mycket på schemat. Vi satt och pratade om allt möjligt; böcker, filmer, min skola, modebloggar, hans promotion etc. Mycket trevligt slut på veckan.

Det har varit rejält med kändisspotting de senaste dagarna tycker jag. Den senaste var nu på The Carlyle, när jag satt i lobbyn och väntade på Tord. Jag vände mig om varje gång hissarna plingade för att se om det var han, men istället steg ett det ut ett par som jag kände igen; Victoria och David Beckham. Tydligen bor de alltid på The Carlyle när de är i New York. Idag visades hennes kollektion på Lincoln Center och jag förmodar att paret skulle ta sig en liten drink i den välkända hotellbaren som avslutning på dagen (eller början på kvällen?). Snygga var de i alla fall tillsammans.

Victoria Beckham FW11




IKEA-fri dag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vaknade för en liten stund sedan. Mår bra men har typ brus i öronen efter den höga musiken igår. Vi åt först middag på Abe's, sen gick till SL och sist One Oak. Det har varit rätt mycket samma ställen den senaste tiden, men jag har alltid kul där med tjejerna så varför inte? Eftersom det är Fashion Week här nu kryllade alla ställen av modeller. Man känner sig rätt liten när man själv är huvudet kortare än de flesta. Tänk om det fanns ett sätt att förlänga benen..

Ännu en Gossip Girl-personlighet var på SL och följde senare med oss till One Oak; Matthew Settle, han som spelar pappa till Dan och Jenny. Det blev lite löjligt faktiskt, när en 40+ man går till en klubb helt själv för att stöta på småtjejer. Han kändes väldigt långt ifrån den hel-yllekaraktär han spelar i serien.

Idag var det bestämt att vi skulle åka till IKEA men alla har bangat så jag sitter här och är lite uttråkad. Såg fram emot att inhandla lite svensk godis, äta köttbullar och köpa söta grejer till mitt nya rum (berättar om detta senare). Nu ska jag istället gå till Borders bokaffär och köpa en presen till Tord som jag ska träffa ikväll. Jag har klurat ut något som jag gärna vill ge honom, som betyder något för mig och uttrycker min tacksamhet för att han är så underbart snäll hela tiden. Förhoppningsvis är det något han inte redan har.

 





Dirty bit.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Idag har jag haft en otrooooligt lugn dag. Verkligen, man kan inte göra mindre än vad jag har gjort idag. Hade svårt att somna igår (damn you, powernap) och la mig inte förrän vi fyra-tiden. Därav segheten idag. Har försökt plugga lite men mest suttit och ätit kanelbullarna från igår. Nu hoppar jag in i duschen, det blir NYC by night.




En inspirerande lärare.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

I en av mina kurser, Product Knowledge for Merchandising, har jag en helt underbar professor. Hon heter Elaine Stone och är runt 70 år gissar jag men piggare än de flesta av mina 19-åriga klasskamrater. Varje dag har hon hatt på sig, olika varje dag såklart, som hon höjt upp med nåt slags skumgummi så att de liksom sitter ovanpå hennes huvud. Hon har skrivit två av våra mest använda läroböcker på FIT och varit delaktig i utformningen av Fashion Merchandising-utbildningarna på skolan. Ryktesvägar hade jag fått höra att hon var en ganska tuff lärare som gav alldeles för mycket arbete, men än så länge har jag älskat att komma till hennes lektion. Det är så kul att ha en lärare som har stor insikt i ämnet hon lär ut och visar att hon faktiskt brinner för det. Dessutom är hon underhållande, kommer alltid med roliga, sarkastiska kommentarer och skrattar hela tiden. Jag ser fram emot en hel termin med henne som lärare.




Himmelska kanelbullar.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
För att stilla mitt sötsug i ett land där bra lösgodis är en bristvara har jag idag köpt de här godbitarna - Two Bite Cinnamon Rolls från Whole Foods. Jag lovar, de slår alla kanelbullar ni någonsin smakat. Ibland kan dom, de där amerikanerna.





Huvudbonad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Den här lilla herren gick omkring i SoHo häromdagen. Det är lite svårt att se på bilden, men han har ett par skyltdocksben på huvudet. Tydligen gjorde han reklam för sin gatuverksamhet, där han säljer ommålade och designade skyltdockor.





Face paint.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Bild från Riff Raff's där jag och Elli var häromkvällen och fick våra ansikten krigsmålade.




Efterlängtad helg.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Maah, vad jag är trött. Kroppen börjar säga till nu efter ett antal sena kvällar och jag tror jag behöver sova. Skönt att det är helg nu, så man har tid att vila upp sig inför nästa vecka.

Igår gick vi ut igen, denna gång med middag på Abe & Arthur's, efter det SL (där vi stötte på både herr Chuck Bass, vad-han-nu-heter i verkligheten, och hon som spelar Vanessa i Gossip Girl) och senare Southside. Det var en kul kväll, även om jag som vanligt fick ont i fötterna av mina fina men ack så obekväma skor. Sov hos Filippa och Karin, gick och tränade, hade en timmes lektion och nu är jag hemma.

Time for relaxation. Tänkte kolla The King's Speech lite senare, har hört att den ska vara bra. Guten abend!







Ni vill ha tips på en jättebra TV-show eller?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ja, jag tänkte väl det.

Big Love. En HBO-serie som är inne på sin tredje och sista säsong. Handlar om en polygamistfamilj i Utah som kämpar för sin rätt att existera samtidigt som de måste ta itu med egna relationsproblem. Det låter som en seriös serie, och det är den ofta också, men den är samtidigt väldigt humoristisk och kärleksfull. Man lär sig mycket om mormonkulturen i Utah och får en inblick i det USA som inte är glammiga New York eller LA.

Bilden nedan är från Elle US February, där de skrev en artikel om skådespelarna i serien. Som ni kan se är det bl. a. Chloe Sevigny och Ginnifer Goodwin. Även Amanda Seyfried är med i de första två säsongerna.

Varsågoda.





Cry baby

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vill ni veta en grej? Jag är den största bölgrisen som finns. Jag gråter till allt -  TV-program, filmer, böcker, folk på gatan, en tanke som poppar upp i mitt huvud. Jag vet inte varför, men jag har otroligt lätt för att bli rörd och då gråter jag. Kan tyckas ett bekvämt problem, men det blir liksom pinsamt. Igår t ex stod jag på löpbande på gymmet i skolan. Det var vid fyratiden då de flesta slutar för dagen så lokalen var packad med folk. På varje löpband sitter det en TV och jag kollade Ellen. Vilket brukar vara ett ganska tår-fritt program. Men just idag visade de ett klipp från när Justin Bieber överraskade ett av sina största fan hemma i hennes hus. Hon blev såklart jättechockad och glad och bla bla, trevligt och så. Och jag kunde såklart inte hålla mig. Mina tårkanaler satte igång att jobba för fullt och snart stod jag där med tårar ner till knäna. Samtidigt sprang jag ju och var rejält andfödd, vilken liksom spädde på hela grejen. Min andning lät mer som ett hulkande/snörvlande än något annat. Det måste sett helt sjukt ut för de andra; 21-årig tjej står på gymmet och bölar till Justin Bieber samtidigt som hon springer i 12 km/h. Psykbrytsvarning, typ.




Rosa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


När jag kollade Gossip Girl förra veckan var det en outfit som fick mig att pausa och gå tillbaka ett antal gånger. Blair hade på sig ganska sobra, naturnära färger på överdel och ben, men en rosa färgklick till shorts, som jag fick megacraving för direkt. Jag måste hitta något liknande nu till våren för det var jefla snyggt.

OBS! Bilden är rätt dålig och framhäver shortsen som ganska mörka - de var chockrosa i avsnittet. Naam.




Off to school

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag har aldrig varit en halsbandsmänniska, men detta köpte jag i en vintage store i East Village i helgen. Tycker jättemycket om det, visar en bättre bild sen. Nu måste jag sticka, ciao!




Måndag är tråkdag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Ungefär såhär känner jag mig just nu. Har haft en ganska jobbig dag, med skrivarproblem och olidliga mattelektioner. Dessutom håller jag på att få munsår och har en gigantisk tvätthög. Dagens upside var dock att när jag kom hem väntade ett Victoria's Secret-paket från gulle-Sofia till mig! I det låg tre par supersöta trosor. Det lyste verkligen upp denna annars ganska bittra måndag. Vi får hoppas att veckan har mer att erbjuda.




Super Bowl Sunday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Dåså, då har man upplevt sin försts Super Bowl-final. För någon som knappt vet vad det handlar om var det kanske inte så häpnadsväckande, men trevligt. Vi var på en bar/restaurang i East Village där vi åt mexikansk mat, drack lite margeritas och kollade matchen på storbildsskärm. Roligast var nästan reklampauserna. De här få sekunderna reklamtid kostar multum för företagen och därför för de ofta ganska spektakulära filmer. Jag ska skriva en uppsats till på tisdag om vilka tre jag tyckte bäst om, så jag ska kolla igenom allihop igen imorgon. Nu är det dags att sova, upp tidigt imorgon. Godnatt!





Early start

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Sofie, Filippa och Karin på Lavo brunch

Startade mitt födelsedagsfirande tidigt igår. Först var det brunch på Lavo med Filippa och Karin, väldigt kul som vanligt. Sen på kvällen åt vi middag på Abe and Arthur's. Väntade till klockan tolv med att beställa ett glas vin, det var kul att kunna visa sitt leg för första gången. Vid efterrätten sjöng alla för mig, och de hade skrivit Happy Birthday på min tallrik tillsammans med ett födelsedagsljus. Senare gick vi till SL och dansade, innan jag höll på att DÖ av mina höga klackar och åkte hem. Bra start på födelsedagen blev det alltså.




Härlig, solig födelsedag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Min 21-årsdag har än så länge varit super! Vaknade imorse av att tre söta tjejer (två som tagit sin ända från West Village - surprise!) sjöng för mig och bjöd på underbar frukost med blåbärsscones, färskt bröd, juice och cupcake. Blev så himla glad! Efter frukosten gick vi ut i ett strålande soligt New York för att second hand-shoppa i East Village. Hittade ett halsband och två glittriga toppar som jag tyckte jag förtjänade en dag som denna. Nu är jag hemma och vilar lite, får se vad dagen mer har att erbjuda. Det är ju Superbowl Sunday och vi funderar på att gå till en bar senare ikväll, känna av stämningen lite. Har verkligen noll koll på amerikansk fotboll (jag trodde Superbowl var för baseball) men det kanske är synd att missa en sån här grej, folk verkar sjukt hype. Ska vila lite en stund nu och se senare.













GRATTIS TILL MIG SJÄLV PÅ 21-ÅRSDAGEN!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





Brunch & blommor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det har än så länge varit en perfekt dag-före-födelsedag för mig. Fick som sagt fina blommor imorse av Martin. Sen fick jag ytterliggare ett paket från Martin, med choklad och en söt liten nallebjörn. Så himla gulligt.

I eftermiddags var jag, Karin och Filippa på brunch på Lavo. Det var superkul med god mat och bra musik. Efteråt kom jag hem och sov en timme, och nu försöker jag piggna till för utgång om ett tag. Hemma i Sverige fyller jag år nu, här är det två timmar kvar. Wie, 21 år!





Födelsedagsblommor från min älskling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Titta vad som och knackade på min dörr! Ett dussin röda rosor från Martin. Gissa om jag blev über-super-duper-mega-glad! Blomsterföretaget kom en dag före det var beställt, men vad gör det. Visst är dom fina?




Water colors

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer








Vacker editorial från Marie-Claire, February 2011




En fredagseftermiddag i NY

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I eftermiddags var jag på MoMa tillsammans med Filippa och Elinor. Stackars Karin skulle också varit med, men fick vända igen när hon trodde att hon glömt spisplattan på. Fredageftermiddagar har de free admission, vilket innebär mycket folk men ungefär $20 mindre fattig. Det var mysigt att gå och kolla på konst en liten stund. Jag är inte så speciellt konstintresserad, åtmistone inte så att jag vet namn på konstnärer och tavlor och utställningar, men jag kan ändå uppskatta att bara gå omkring och titta på alla de olika  konstverken. Vissa tavlar kan verkligen dra en till sig, och då är det kul att läsa lite om vad de är och vem som gjort dem. Förhoppningsvis blir det fler besök i framtiden!

Efter MoMa gick jag och Elli till Magnolia Bakery, känt från Sex & the City för sina otroligt söta cup-cakes. Vi köpte en red velvet och en chocolate. Om jag ska vara ärlig var de mycket sötare än vad de smakade. Som sockerkaka med smörkräm på ungefär. Men lätt värt några dollar ändå, bara för känslans skull!







Det är inte alla som har så här snygg rumskompis!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Snygg-Elin på en plåtning här i New York




Black Shack

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Har precis krängt en home-delivery hamburgare med pommes från Black Shack Burger. Det var gott men nu har jag ångest för jag råkade betala deliverymannen för lite dricks. Man glömmer ibland att man ska betala så hög dricks i det här landet. Usch, hoppas de inte spottar i min man nästa gång.




Bash numero 2

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår var det födelsedagsfest nr 2 och den här gången med middag på Butter och sen limousine (vad annars?) till 1 Oak. Träffade mycket trevliga tjejer både på middagen och festen, vi var ett kul gäng ute tillsammans. På 1 Oak kom det in tre dansande brasilianskor och en bongotrummare in honor of the födelsebarn. Hade jätteroligt och kom hem lagom sent tillsammans med Elli.





















Jag är så dum, dum, dum.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Åhhh jag är så arg på mig själv!! Jag hade ett bra schema imorse. Bra veckor framför mig med lagom mycket lektioner varje dag och ledigt på torsdagar. Men gissa vad jag gör?

JAG FÖRSTÖR ALLT GENOM ATT FELREGISTRERA MIG PÅ WEBBEN FÖR EN CLASS SOM JAG EGENTLIGEN INTE HADE KUNNAT HA ÄNDÅ OCH NU KAN JAG INTE ÅNGRA MIG.

Min lediga torsdag försvann alltså och istället har jag en halvbra lärare sent på kvällen och bara en liten onödig 50-minuterslektion på fredagar. Jävligt bra, Sofie.




Living la vida loca

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Elinor var på Ricky Martin-konsert/event igår och fick med sig hans nya skiva till mig. Tackar, tackar. Inte för att jag lyssnat på Ricka Martin sen 1999 ungefär men vem vet, den kanske är bra? Ska ta och lyssna igenom sen.

I övrigt är det en ganska lugn dag. Ingen skola och jag börjar inte jobba förrän nästa vecka, så jag och Elinor har suttit hemma och pluggat på halvfart. Just nu pratar hon med sin mamma på Skype, hon får så bred skånska då hihi. Hann med en liten motionsrunda imorse också, dock är det alldeles för kallt för att vara ute långa stunder.

Ikväll blir det 1 Oak verkar det som. Har skola imorgon vid tio så det får bli ganska lugnt, men det kan nog bli roligt.




Pälsinvigning och sprucken hy

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ligger nerkrupen i sängen och ska snart sova. Det här ögonblicket har jag väntat på hela dagen, när man kan sitta och bara mysa för sig själv och kolla på nån film innan man lägger sig.

Dagen har varit ganska lugn. Hade två lektioner, English Composition och Contemporary Retail Management. Båda kurserna verkar bra och intressanta, och överlag är jag väldigt nöjd med mina kurser. Imorgon, torsdag, är jag ledig och på fredag har jag den sista "första lektionen" för den här terminen. Tyvärr är det den jag har den (enligt RateMyProfessor.com) sämsta läraren i, men jag hoppas på det bästa. Hur illa kan det bli? I helgen ska jag sammanställa och recensera alla lektioner och lärare, för er som är nyfikna på mitt program och FIT.

Jag träffade min vän Tyler idag. Han har fått ett internship på accessoaravdelningen på Elle Magazine. Det låter riktigt roligt! Han sa att om jag ville kan han lägga in ett ord för mig till hösten och det hade ju varit super. Oscar de la Renta och Elle Magazine är inte fy skam att ha möjlighet att få jobba för.

Invigde min pälsjacka idag. Hann inte göra det innan jul men idag kändes det som det var dags. Använde ett läderskärp till eftersom den inte går att knäppa (jag tog bort den fula knappen) och den var himla varm och skön.



Jag har förresten fått en massa konstiga utslag i ansiktet. Ser ut som exem av något slag, alldeles torra och får huden att spricka. Speciellt under ögonen och vid käkbenet ser det kanske illa ut. Jag tolkar detta som att min hud strejkar av trötthet och att jag behöver lite söööömn. Så nu, mina vänner, är det sovdags. Godnatt!




Svensk stjärnglans i Vanity Fair

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Vanity Fair har gjort sitt 17:e årliga "Hollywood Issue" lagom till Oscarsgalan med de mest talked-about skådespelarna just nu. En kul grej är att de valt att ta med Noomi Rapace (längst till höger) som en av eliten. Alltid lika trevligt när det går bra för andra svenskar tycker jag.




Ååååh suck..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

 

Vadå femton minusgrader? När blev New York plötsligt Ryssland? Åh, jag orkar inte med mer snö och slask och kyla om vartannat. Staden blir så ful. Ge mig vår och sol och fågelkvitter, NU!!

 





Lite hemdekoration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Vi fick med oss en liten souvenir hem igår.




Birthday bash

Skriven .
Placerad i "New York, "
2 kommentarer
Igår då.

Först var vi på Abe and Arthurs, en restaurang i Meatpacking, där de dukat upp långbord med kungatron och kronor till alla. Jag kände i princip ingen där, och Elinor bara några få, men det är New York; man blir bjudna på födelsedagsmiddagar och fester utan att egentligen känna personerna i fråga. Killen som fyllde år hade tydligen redan varit i Las Vegas och festat några dagar, sedan hyrt ett G4-plan och flugit till New York. Här ska han festa från tisdag till fredag innan han drar vidare med sitt plan och crew till Miami. Kostnad för allt: ca 1 miljon dollar. Det var hur som helst supergod mat och dricka. Tårtan de gjort till födelsedagsbarnet var helt sjuk; en gigantisk version av honom själv sittandes i en kungatron (såklart). Gossip Girl-Vanessa satt vid bordet bredvid oss och jag kan meddela att hon är rätt mycket snyggare i serien än i verkligheten.

Efter middagen gick vi ner till SL, en klubb som ligger precis under restaurangen. De hade dekorerat hela stället med ballonger och vårt sällskap hade ett stort bord fyllt med champagne och drinkar. Där stod vi och dansade fram till tre, då vi bestämde oss för att ta taxi hem i snöstormen. Det var en riktigt rolig kväll, sjukt påkostad och so very New York.

















Good night out

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Hemma från en sjukt kul kväll i New York. Den här stan är helt galen. Lägger upp bilder och berättar mer imorgon.

Guten nacht, nimmerland.




Midnattshimmel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Provade en nagellacksgrej som jag såg i en Youtube-video. Brukar aldrig fixa med naglarna över huvud taget men fick lite inspiration till att försöka. Det blev faktiskt hyfsat bra, även om vissa naglarna hade kunnat fixats till lite om jag pallat. Det gör jag inte.




Guilty pleasure

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Årets första New York-shopping blev idag. På vägen hem från tjejerna gick jag förbi Forever 21 på Union Sq i jakt på någonting kul att ha på sig ikväll. Hittade ingen klänning som var planen, men däremot en blus, en liten väska och ETT PAR SJUKT SNYGGA SKOR SOM JAG BARA ÄLSKAR. De är precis vad jag letade efter och kostade absolut ingenting. Happppppyyyy.

(Lite humoristiskt att Forever 21 har utformat sin logga, den i skorna, att likna YSL. Lite kvalitetskillnad.)







Godis

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer

Alina Baikov i Prada för Vogue Australia




I West Village hos fröknarna Karin och Filippa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Sitter och kramas med Karins elefant hemma hos flickorna i West Village. Har precis ätit pad thai (orkade inte laga mat) och nu sitter vi med var sin dator och försöker smälta maten. Överlevde första dagen i skolan och är faktiskt ganska nöjd med mina måndagsklasser. Får hoppas jag har lika mycket tur med resten.