Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

City of sopor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det finns mycket fint här i New York men en grej jag verkligen tycker förstör är alla jäkla soppåsar som står lite överallt på gatorna. Jag förstår att man ställer ut dem för att sopgubbarna ska slippa gå in i alla hus och uppför 48 våningar varje dag, men man borde väl kunna hitta en bättre lösning än detta?




Första lektionen för terminen avklarad!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Hade Team Development Workshop imorse. Även om den ligger okristligt tidigt på måndagsmorgonen (tur man är jet-lagged så man kunde ta sig upp imorse) så tror jag det kommer bli en riktigt kul klass. Jag går jag med mina vänner, läraren är superhärlig, alla i gruppen jag delades in i verkar vara trevliga OCH vi har ett final som är en take-home assignment. Defintivt värt mödan att gå upp klockan halv sju.




Un bon weekend

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Då var första helgen i New York för den här terminen slut och den har varit himla bra måste jag säga. Igår kväll var vi på förfest hos Kari och Anton på UWS och sen drog vi till Chelsea Room. Vi var ett stort gäng svenskar och det var kul att träffa lite nytt folk. Det är sjukt vad mycket svenskar det bor i den här stan. Man träffar nya hela tiden, och alltid har man en eller flera gemensamma vänner. Det kan kanske tyckas tråkigt att svenskar umgås mycket tillsammans, men alla som varit utomlands en längre period vet att det brukar bli så. Man har samma kultur, samma värderingar och samma sorts livsstil, och då klickar det ofta.

Jag tog såklart inga bilder igår för både jag och min kamera är sämst. Sorry.

Idag var jag som sagt på brunch i Central Park med Victor och Ulf Pyk. The Boat House var hur trevligt som helst och jag åt goda Eggs Benedicte. Hela Central Park såg ut som ett snötäckt Narnia och det var så vackert i den strålande solen. Riktigt bra sätt att spendera en söndag.

Ikväll har vi ätit middag tillsammans, jag och mina rumskompisar. Vi tände ljus och åt en god grönsakssoppa som Elin lagat, jättemysigt. Nu börjar jet-lagen ta ut sin rätt och jag ska nog lägga mig i sängen och kolla Masterchef. Imorgon börjar skolan, första lektionen klockan åtta på morgonen. Får hoppas jag kan komma upp i tid. Godnatt!





Dagens plan:

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Brunch på The Central Park Boathouse med Victor och Ulf Pyk.

The Boat House är en restaurang som ligger precis vid sjön i Central Park. Jag har inte varit där någon gång ännu, men det är tydligen otroligt fint och trevligt. Ända sen jag flyttade hit har folk snackat om det stället, så det ska bli kul att uppleva!





Ny morgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vaknade imorse klockan halv åtta, hyfsat uppvilad. Tog en dusch och började packa upp alla grejer. Blev precis klar och sitter nu och njuter av att vara tillbaka i mitt fina rum igen. Om en stund går jag, Elin och Elinor nog på brunch och ikväll blir det restaurangbesök. Det är restaurangvecka här nu och på fina restauranger får man 3-rätters för 35 dollar. Kommer bli kul!


Elinors skyltdocka fick flytta in på mitt rum. Hon är egentligen för stor och tar en aning mycket plats, men jag gillar den! Idag fick hon på sig päls och pälsmössa.


Spegeldekoration bestående av blommor, en BH och kort på min lillebror (bortse från smuts på glaset, snälla)




New York, I'm back!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Så, då satt man här på sitt fina lilla rum på Manhattan igen. Utanförs hörs musik från grannens fest, taxibilars ilskna tutande och polissirener. Gud, det är härligt att vara tillbaka.

Resan gick bra. Inga förseningar som jag var rädd för, dock ett extremt litet och obekvämt plan. Men Karin var med mig och vi hade trevligt ändå. När jag kom hem till lägenheten satt en liten välkomstkommité i form av Elli, Jen och Elin och väntade på mig med vin och pretzels. Var tänkt att jag skulle åka ner till Karin och Filippa i West Village nu men jag bara orkar inte. Har inte sovit en blund på 22 timmar, extremt trött alltså.

Nu ska jag mysa ner mig i min sköna säng och läsa alla modemagasin Elli tog med sig från Parsons.
Imorgon börjar New York, fas 2.




En liten uppdatering från systern när ägaren är på resande fot

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag tar mig friheten att skriva ett inlägg då Sofie är påväg tillbaka till New York nu när hennes jullov tar slut! Det är just nu snöstorm

(Med snöstorm menar jag amerikanarnas kapacitet att hantera 2 decimeter snö.)

i New York så om hon har otur fastnar hon på Island tills flyget sticker iväg.

Så, ny bloggdesign igen och den här gången blir det lite ljusare och mer fashion som Sofie, antagligen, så fint skulle kalla det.

Louise




Imorgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Imorgon åker jag till New York igen och en ny bloggdesign är på G. BE VERY EXCITED!

.. om jag inte fastnar i Reykavik p g a snökaoset i USA. Gode gud, låt mig slippa.





Hejdå iPad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Trots att jag älskar min söta lilla iPad har jag faktiskt sålt den. Pappa ville köpa den till mamma som överraskning och jag är alltid i behov av lite cash. Det smärtar mig att säga det, men om jag ska vara ärlig har jag inte använt den så mycket som jag hade tänkt från början. Då får mamma nog bättre användning för den, och jag fick lika mycket för den som jag betalade i USA. Win-win situation för både pappa, mamma och mig.

Och förresten ska jag köpa en iPad 2 så fort den kommer ut.





Triss-i-omslag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har en liten förkärlek för tidningsomslag. De här tre februariomslagen tycker jag är speciellt fina. Enkla med fokus på layout och form som gör dem mer personliga.









New York, I love thee

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu börjar jag verkligen längta tillbaka till New York. Känner inte riktigt att det är "hemma" ännu, men det dröjer nog inte lång tid. Ibland inser jag nog inte vilken tur jag har att jag faktiskt kan bo och leva i en av världens mest åtråvärda städer. Jag ser fram emot att uppleva våren i stan, tror det kommer bli en riktigt härlig termin.

När man bor i en stad som New York måste man se till att uttnyttja den rätt. Det här är några av de livskvalitativa sakerna jag ska ägna mig åt under de kommande månaderna:

- Låna böcker på biblioteket oftare
- Utnyttja alla parker, caféer och andra små krypin New York har att erbjuda
- Träna ofta på skolans nya gym
- Äta nyttigt under veckodagarna
- Second hand-shoppa i Brooklyn
- Handla all min mat på Wholefoods
- Se mer än bara Manhattan
- Shoppa mindre skit och mer kvalitet
- Köpa iPad 2 ELLER ny dator
- Ha fler mys/vinkvällar med vänner
- Plugga ordentligt
- Ha riktigt roliga utekvällar
- Ta vara på alla möjligheter som erbjuds
- Njuta av den underbara stad jag bor i





Räknar ner dagarna

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Stack in och jobbade på Juvel & Design tre timmar idag. Det är skönt att vara ledig men man slappar lätt till det, så några timmars jobb var nog bra för mig. Funderar på att gå tillbaka imorgon och köpa ett armband jag tittade ut, med vita sötvattenpärlor och bergskristall. We shall see.

Var nyss ute och körde med Louise. Herregud vad härligt det är att ha körkort! Åkte upp till Ica Maxi och handlade mat till familjen. Körde lite vilse på vägen dit dock, inte helt lätt att försöka hitta vägen och köra samtidigt.

Imorgon ska jag träffa Frida på en fika, ochs en måste jag packa. På fredag morgon bär det av till Kastrup och sen vidare tillbaka till underbara New York. Har saknat dig!

Min kära lillebror säger hej:





ÄLSKARÄLSKARÄLSKAR ELLE FÖR IPAD.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer








Givenchy haute couture SS 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Riccardo Tisci inspireras av sin RTW-kollektion men tar det några steg längre i den här haute couture-kollektionen. Influenser ser ut att komma från både Asien och nordiska vikingar. Älskar färgklickarna i de annars så skira, detaljrika plaggen.

(Lite pinsamt att jag trodde att det bara var en enda modell tills jag läste på Fashion Gone Rogue att de är typ sex olika. Har lite svårt att skilja på asiater ibland)







Christian Dior Haute Couture SS11

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Som sofistikerade sagoprinsessor såg modellerna ut i John Gallianos kreationer för Dior. Man inser när man tittar närmre på bilderna vilket hantverk som måste till för att skapa något så vackert. Titta och njut!









Fun with Prada

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Man kan inte låta bli att le åt Pradas promotionvideo för SS 11. Man är van vid att sådana här inspirationsfilmer är mer djupa och.. vad ska man säga.. konstnärligt seriösa och abstrakta, så det är kul att se något annorlunda.




Hjälp sökes.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Elin Kling for H&M

Okej, eftersom Elin Klings kollektion för H&M inte säljs i USA behöver jag någon som kan köpa den åt mig här i Sverige någonstans. Måste ha den här väskan. Det bara är så. Räknar med hjälp från mamma eller syster men andra är välkomna att anmäla sig också!




A day in the life

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


- Har varit hos tandläkaren idag igen. Blöö, känns som det är mitt andra hem ibland. För er som inte vet har jag p.g.a. en olycka när jag var liten skadade tänder, och dessa måste hela tiden fixas till på ett eller annat sätt. Den här gången var det ny bettskena och rotfyllning som stod på schemat. Själva proceduren var inte så jobbig (jag är van vid det här laget) men inte lika trevligt när räkningen kommer. Gissar på att den kommer ligga runt 8000:-, underbart!

- Körde bil för första gången helt ensam. Låter inte som värsta grejen kanske, men för mig är det ett stort steg. Har lite svårt att se mig själv som körkortsinnehavarare (=vuxen) så att ta bilen själv och köra till tandläkaren hjälpte definitivt till att boosta mitt självförtroende. Lyckades till och med parkera snyggt!

- Tänkte prova på Zumba om en stund. Vi fick ett Xbox Kinect i julklapp och Lollo har köpt Zumba Fitness. Har kollat när hon kör och det ser (förlåt) ganska löjligt ut, men svettig blir man och det är säkert roligt. I brist på annat liksom. Och jag hade verkligen inte dött av lite träning just nu. Kommer inte ihåg sist jag rörde på mig faktiskt.





But darling, I'd still catch a grenade for ya

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gud, jag har fått en hangup på Bruno Mars' musik. Har lyssnat sönder både Just the way you are och Grenade, och nu är det resten av låtarna på albumet som spelas mest i min Spotify. Såg en intervju med honom på bussen och han verkar riktigt rolig. Älskar när artister har bra personligheter, blir så mycket roligare att lyssna på deras musik då.





I Helsingborg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Resan gick bra och jag är tillbaka i Helsingborg. Känner mig lite gladare än tidigare idag men fortfarande lite tung i hjärtat efter att ha behövt säga hejdå till Martin. Det är inte lätt, det där vuxenlivet.

Hade en mysig familjemiddag, lässtund med lillebror och sminksession med Lollo som piggade upp. Bilden ovan är tagen med Lollos superkamera (avundschyyyk) och jag tycker om den. Jag ser ut att ha rätt fina ögon där om jag får säga det själv. Hon har även börjat hjälpa mig med en ny bloggdesign som förhoppningsvis blir klar snart. Den kommer definitivt vara mer färgglad och ljus än denna. Som en tjej kommenterade, designen jag har nu är "lite dyster" och jag behöver ha lite färgklickar i livet. Håll utkik, den kommer snart.




Inte den bästa av dagar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jaha, då satt man här. På väg hem från Stockholm, i en buss som är alldeles för varm och luktar skumt. Har druckit upp typ hela min Ramlösa vilket innebär att jag snart måste gå på den trånga toaletten längst bak i bussen, som förmodligen luktar ännu värre. Och visst, jag har internet men sätena är så trånga att jag får sitta med datorn upp på bröstkorgen och dessutom dör uppkopplingen stup i kvarten. All mat jag tog med mig (Pressbyrå-smörgås och kanelbulle) har jag redan ätit upp. Det är fem timmar kvar.

Ber om ursäkt för lite bitter stämning, men att åka ifrån en pojkvän man inte kommer se på flera månader kan göra en människa lite halvsur. Ni förstår säkert.

Skitdag.




Äntligen min efterlängtade semla!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Imma miss you

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Näst sista dagen i Stockholm. I övermorgon vid den här tiden sitter jag på en buss hem. Det är lite ångestframkallande att tänka på det eftersom det innebär ett ovisst antal månader innan jag får träffa Martin igen. Meeeeen man kan inte ha lov för evigt och jag hade behövt komma in i en normal vardag igen för att inte totalt dö av allt godisätande. Det finns dessutom lite lösa planer på ett New York-besök i vår för hans del, så det ska nog bli bra.

Jag har skrivit tidigare om ett halsband från Dior Couture som jag ville ha ett liknande. Det var för några månader sen men nu är jag sugen igen. Diamanten kunde jag varit utan (inte så att jag tackat nej eller så..) så man kanske kunde få det uppgjort på Juvel&Design någon gång i framtiden. Annars får man lägga ca 7000 kronor på detta nedan.





Mmm, satisfaction

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har stillat ett påfrestande shoppingbegär idag. Rean på Weekday var mycket plånboksvänlig.


Jeans, Cheap Monday 100:- (tidigare 400:-)


Blus 100:- (tidigare 500:-)


Transperant jacka 80:- (tidigare 400:-)




Team development

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Wiiie! En av mina klasser den här terminen har jag tillsammans med tre favoriter (Filippa, Karin och Chris) plus favoritläraren Lisa O'Toole. Kan ju inte bli mer än rätt, eller?

Bara för det bjuder jag på ett vackert Vogue-cover med Lara Stone i Gucci. Mycket vårkänslor och färger här.






Anna Dello Russo, Milano

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Bild lånad från: Carolines Mode




Bad cover

Skriven .
Placerad i "New York, "
7 kommentarer

Det är något med Elles februaricover som känns.. fel? Kan inte sätta fingret på vad det är, varför Naomi ser underlig ut, men någonting är det. Anyone?





Hemliz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ska jag berätta en hemlighet? Okej. Jag har ätit McDonalds två dagar i rad.

Hmm, det lät inte så illa som jag trodde det skulle göra. Men lägg till en massa godis, bullar, kinamat, alkohol och annat till det så märker ni att det inte är så hälsosamt jag lever just nu. Jag och Martin har bestämt oss för att "njuta" som vi kallar det de sista dagarna vi har tillsammans. Och det är ju egentligen ganska vettigt. Nyttig kan man vara sen, i vardagen när man inte längre har sin pojkvän nära till hands. Så kommer man hem i maj istället och ser ut som en Victoria's Secret-modell. Bra plan!





Golden Globe

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Angelina Jolie i Atelier Versace, Emma Stone i Calvin Klein Collection, Leighton Meester i Burberry Prorsum

Tre favoriter från Golden Globe-galan för några dagar sedan. Lite ledsen att jag missade det, speciellt eftersom Ricky Gervais var värd och antagligen gjorde det hela mycket roligt att titta på.

Kollade igenom vad alla haft på sig på Style.com nyss och blev inte speciellt imponerad. Rätt mycket tråkiga, intetsägande kreationer. Jag är av den meningen att om man som kändis ska gå på gala borde man göra ett statement av något slag. Inte se ut som att man är på nån gymnasiebal på landsbygden (skrämmande många såg ut just så).

Hur som helst. De tre klänningarna ovan är mina favoriter. Verkar som jag dras till figurnära silhuetter.




Black and white

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
I brist på annat att göra gjorde jag en ny egen liten bakgrundsbild till datorn, som jag brukar. Satte ihop två olika bilder till en. Mycket komplext och svårsmält arbete. Tog sin lilla tid, verkligen. Nöjd blev man.





.gif-animationer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En tjej har frågat hur jag gjort mina .gif-animationer och det var faktiskt min kära syster som hjälpte mig med det. Väldigt okomplicerat. Man går in på http://picasion.com/, infogar de bilder man vill använda, väljer storlek och efter att man skapat bilden väljer man antingen "Direct Link" för att klistra in i bloggen, eller "Save animation to computer" för att spara på datorn. Piece of cake.

Schwester in action





New York, here I come

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Nu är det bara några dagar kvar tills jag åker tillbaka igen. New York. Skumt nog känns det lite konstigt den här gången också, att jag faktiskt bor och studerar i världens bästa/coolaste/roligaste/snyggaste stad. Vem hade kunnat tro det för fem år sedan?

Det är såklart lite bitterljuvt att åka. Jag kommer sakna min familj, min pojkvän och mina vänner. Speciellt att ha ett förhållande är tufft och det krävs mycket av oss båda för att det ska fungera. Men å andra sidan älskar jag tempot och livet i staden, att det alltid är något som händer, alltid något man kan göra. New York är verkligen möjligheternas stad och jag har tur som får uppleva det många andra drömmer om.




Another day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Martin jobbar hemifrån idag vilket innebär att han har företräde till internet. För några dagar sen hade vi ett trådlöst nätverk i lägenheten som innebar att vi båda kunde använda datorerna samtidigt, men av någon anledning har det lagt av. Och det blir rätt trist att sitta i en lägenhet och glo, speciellt när ens pojkvän bara sitter och jobbar.

Så nu sitter jag istället på ett café i Skrapans Galleria, dricker grönt the och använder mig av deras nätverk. Känns lite mer socialt på något sätt, även om jag inte pratar med någon eller så utan sitter helt koncentrerad på datorskärmen. Såg nyss en skådespelerska gå förbi. Hon var med i den där serien Drottningoffret som gick på SVT för ett tag sen men jag har ingen aning om vad hon heter.

Imorgon blir det förhoppningsvis middag med Soheil och Emma på en thailändsk restaurang de rekommenderade här i närheten. Måste även göra lite tråkiga saker, som att fixa nytt Visakort och tvätta kläder. Imorgon, som sagt.





Camel toe ballerinas

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Ja... vad ska man säga? Intressant..? Från Maison Martin Margiela




Helg i Sthlm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en väldigt mysig helg. Igår träffade jag Tord, Marika och Lotta på Fotografiska Museet där vi såg två utställningar; Lady Warhol av Christopher Makos och 12345 av Sarah Moon. På kvällen var jag och Martin ute och käkade. Det blev Bamboo Garden igen och jag åt en riktigt god smörstekt anka med kantareller i soyasky. Efteråt åkte vi hem till Soheil och Emma, där vi drack drinkar och hade trevligt till sent på natten. Höll dock på att dö när jag kom hem av all chips och godis jag ätit.

Ikväll kommer Eveline, Martins kusin, hit och umgås lite. Och jag längtar för vet ni varför? Solsidan börjar igen!! Gud vad jag har väntat, älskar det programmet. Hoppas den här säsongen är lika bra som den förra.





Redhead

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Är lite sugen på att färga mitt hår i den här röda nyansen igen. Tycker det var väldigt fint nu när jag tittar tillbaka på gamla bilder. Å andra sidan är jag alltid på det viset; tycker att frisyrer och hårfärger jag hade förr alltid är bättre - och när jag sen färgar det längtar jag tillbaka till min naturliga färg. Kanske lika bra att bara låta det vara.





Fredag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag träffade jag min gudmor Marika som bor här i Stockholm. Vi gick till ett mysigt café här på söder och hon bjöd mig på jättegod lunch. Det är alltid lika kul att träffa henne, hade en massa att prata om, och förhoppningsvis ska vi ses igen imorgon tillsammans med Tord.

Ikväll har jag två alternativ verkar det som. Antingen gå ut med Filippa och hennes vänner, eller gå och ta ett glas vin med Martin och eventuellt hans arbetskompisar. Vi får se vad det blir lite senare. Nu ska jag förbereda lite lax.





Redigering: försök nr. 2

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Vinkväll & Beyond Retro

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår träffade jag Filippa och hennes två kompisar för ett glas vin på en hotellbar i Vasastan. Var supermysigt att ses igen, får hoppas att vi har en riktigt rolig vårtermin tillsammans i New York.

Idag är Martin på jobbet så jag gick själv en runda omkring på Söder och kollade i butiker. Kom in på Beyond Retro, en vintage store på Åsögatan. En ganska stor (för att vara second hand) butik med mycket fina, udda kläder, skor och väskor. Nästa gång jag är i stan och har pengar att spendera ska jag botanisera där i några timmar och se om jag hittar något kul.





Min favorit

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag vet. Jag är 20 år och egentligen för gammal för att fortfarande ha en nalle. Men det struntar jag i. Björne har jag haft sedan jag var runt 3 år tror jag och han är med överallt jag åker. Kanske inte när jag åker till vänner eller när jag sover över hos pojkvännen, men så fort jag åker iväg en längre period åker han med i resväskan. Just nu är han här i Sverige med mig men snart åker vi tillbaka till New York tillsammans. Kan tyckas löjligt, men att ha något man kan krama om på nätterna, någonting som påminner om hem och trygghet, det betyder rätt mycket. Björne är platt, trasig, har ett halvt öga och är missfärgad men han är min favorit och jag kommer nog ha honom kvar i resten av mitt liv.




"Brown is the new black" - Riccardo Tisci

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


(Thanks, Chris, for the inspiration)




Same place

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När jag tittade igenom Blumarines vårkampanj 2011 tyckte jag att jag kände igen bakgrunden. Om jag inte har helt fel och det istället är något som är sjukt likt, är kampanjen plåtad på The Boom Boom Room i New York, där jag för några veckor sen var på ett Ralph Lauren-event med Tord.





Ralph

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Vogue February 2011




Bildredigering

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Har laddat ner ett bildredigeringsprogram som heter Acorn som jag nu sitter och leker lite med. Som ni vet har jag världens sämsta kamera så jag tänkte att man kanske kunde förbättra sina bilder manuellt då istället.

Bilden här nedan har def. fått mer färg och lyster efter att jag pillat lite med den. Däremot syns alla rynkor och skavanker mycket tydligare nu än innan, och det är ju aldrig något positivt. Får nog träna och prova mig fram lite till innan jag kan kalla mig expert.


Och förresten, anledningen till att jag från början tog den här bilden var att jag ville visa upp mina örhängen lite bättre. Fina va?




Nja..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Proenza Schoulers knälånga shorts känns inte helt rätt måste jag säga.

(och yes, från och med nu kör vi stenhårt på .gif)




Fashion mags

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Åh vad jag kan bli lycklig av att se ett fullproppat tidningsstånd. Så mycket vackert man hitta på en så liten yta. Folk snackar om att tidningarnas tid är över och att allt blir digitalt, men även om jag älskar en del modemagasins iPad-appar finns det ingenting som slår känslan av att sitta och bläddra i en nyinköpt papperstidning.

Idag har jag lekt lite hemmafru. Martin gick till jobbet tidigt imorse, då gick jag upp och tvättade kläder. Inte för att det på något sätt är min favoritsyssla men det är rätt trevligt att leva på det här lite gammalmodiga viset ett tag. Jag ska t ex snart börja laga kyckling/currygryta som vi ska äta tillsammans när han kommer hem. Jag tror jag passar rätt bra som 50s housewife - åtmistone en period.

Jag var ute på en liten fönstershoppingrunda innan också. Gud så tråkigt det är när man inte har pengar (jag skojar inte, jag hade inte ens kunnat köpa ett par trosor om jag hade behövt), speciellt när det fanns mycket fina REA-grejer i affärerna. Shoppingsug är fruktansvärt jobbigt faktiskt. Det är ju verkligen ett löjligt problem, men jag kan nästan få ångest om jag hittar något jag vill ha men vet att jag inte kan köpa det. Wello well, det fick bli en kopp te och en halvtimmes läsande av min bok istället.




The collections

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En riktigt inspirerande och snygg editorial gör Elle UK för sitt februarinummer. Chanel Iman visar upp stilar från vårens kollektioner och här gäller verkligen less is more med kläderna i total fokus.

 

 

 

 

 

 

 

 





Shopper

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

149 USD, Zara.com




Tack Louise, för att du är en nörd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

YEY! Min första .gif-bild. Försökte ta reda på hur man gjorde igår men fattade ingenting. Sen kom Lollo och förklarade det på en sekund. Tur man har en lite nerdy syster.





Grattis morfar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Idag skulle min kära morfar fyllt 79 år. Det är ungefär 10 år sedan han gick bort men jag tänker fortfarande på honom ibland; hur kul jag och min syster hade när vi var hos honom i Göteborg, hur snäll och generös han var, hur man alltid fick stanna tusen gånger och prata med folk när man var med honom i stan för han kände alla. Saknar honom!





Unseen Vogue

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Den här boken fick jag i julklapp av Sofia och jag älskar den. Unseen Vogue - The secret history of fashion photography är fylld med vackra bilder från Vogue UK's fotoarkiv, bilder som aldrig blev publicerade av en eller annan anledning. Mycket intressant och inspirerande. Älskar att samla på såna här typer av böcker så alla som vill ge mig en födelsedagspresent (6 februari!!) - detta är ett hett tips.











Skillnaden på en bra och dålig kamera

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Bild 1: Foto taget med min fula lilla skitkamera (åh, vad jag hatar den) på nya lampan i vardagsrummet
Bild 2: Foton tagna med min systers superkamera

Kan ni förstå nu varför jag är i desperate need av en bättre kamera?!

1.


2.




Elin Kling för H&M

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer



























































Kul att en svensk bloggare får chans att göra en mini-kollektion för H&M! Elin Kling är alltid lika snygg så jag är säker på att det kommer finnas många fina grejer att köpa. De tre bilder som redan ligger ute bådar gott för resten. Hoppas den lanseras hyfsat snart så att jag kan besöka H&M här i Stockholm (den kommer såklart inte till Helsingborg - eller New York) och titta på den i verkligheten.




Att spendera tid tillsammans

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Martin jobbar hemifrån idag. Såhär roligt har vi då.





El Stockholmo

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hola,

Nu har jag lämnat Helsingborg för två veckor som jag ska spendera tillsammans med Martin i Stockholm. Alla mina vänner åkte tillbaks till sina skolor, familjen jobbar och Martin var tvungen att åka tillbaka för att arbeta så jag tänkte att jag lika gärna kan spendera en del av mitt lov i huvudstaden. Det ska faktiskt bli mysigt. Även om Martin kommer jobba hela dagarna har jag planerat att träffa min gudmor Marika, gå på stan (fönstershoppa), besöka Martins jobb och umgås med Filippa - så det kommer inte gå någon nöd på mig.

Kom nyss hem från en mysig middag på Bamboo Garden, en kinarestaurang som ligger här runt hörnet. Åt friterad kyckling med citronsås, jättegott! Citronsåsen var ganska söt och luktade nästan som sockerkaksdeg (!), men det passade förvånadsvärt bra ihop med kycklingen. Drack till och med en kinesisk öl till - jag som inte ens dricker öl annars.





Fint besök i Helsingborg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag fick jag äntligen träffa lille Oscar, Sara och Ralfs bebis på tre månader. De kom hit på väg hem från Österlen till Göteborg och stannar nu över natten p.g.a. för hala vägar. Supermysigt! Han är så söt och liten, känns knäppt att man en gång själv varit i den storleken. Även om jag kanske inte vill ha en exakt NU längtar jag efter att få en egen liten bebis någon gång i framtiden.

Har även varit en stund i stan och fikat med Paulina, Jannika och Frida. Även om det egentligen är alldeles för lite att ses bara en gång under tiden jag varit hemma så var det mysigt att i alla fall träffas och uppdatera varandra lite. Nu hoppas jag på att få dom allihop som gäster i min lägenhet i New York till våren.


Jag och sötnosen


Oscar tyckte det var lagom kul att bli fotograferad med blixt, därav den aning argsinta minen.


De stolta föräldrarna




What counts

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har nu sagt hejdå till Sofia, som åker tillbaka till Skottland imorgon. Vi har knappt setts något alls under tiden vi varit hemma. Båda har varit iväg, jobbat och haft saker att göra hela tiden så det har bara inte funnits tid. Tråkigt. Men det verkar som att man får vänja sig vid sånt nu. Alla vänner man har hemifrån är på olika platser i världen och det är inte alltid lätt att pussla så det passar allas olika liv och planeringar. Man får vara glad istället att man har vänner som man vet alltid finns där, även om man inte ses så ofta som man hade velat.


Sofia & Sofie i Bangkok 2009




Högst upp på listan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Finns ingenting jag önskar mig mer just nu än en BRA kamera. Är så trött på min löjligt dåliga lilla digitalkamera som aldrig lyckats ta en enda bra bild. All inspiration för att ta foton försvinner liksom när det ändå inte blir bra. Detta blir mitt nästa inköp (om/när jag har råd d.v.s.) när jag åker tillbaka till New York.





Ännu en.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vet att jag på sistone skrivit mycket om vårkampanjer för olika modeföretag. Finns säkert folk som tycker det är omåttligt ointressant, men själv tillhör jag inte en av dom och därför kommer det nu en till.



Georg Jensen har slagit på stort genom att anlita Freja Beha Erichsen som modell för deras senaste kampanj. Hon är ju en av de populäraste (och, antar jag, bäst betalda) modellerna just nu och det känns som att GJ steppar upp sitt game litegrann. Även om man kan tycka att "en modell bara är en modell" tror jag att man förvånas av hur stor skillnad det kan göra för ett företags image och status vilken person man väljer att ha som sitt ansikte utåt. Sen är ju både Freja och Georg Jensen ursprungligen danskar, vilket säkert spelade in i också.

Eftersom jag säljer Georg Jensen, bland annat Fusion-serien som vi ser på bilden ovan, är sånt här kul-att-veta för mig. Man känner sig lite delaktig på något sätt, även om man egentligen har aboslut 0% med saken att göra. Men skitsamma, man kan väl få låtsas.




Mina egna Pianegonda

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


De här fina örhängena kom som en trevlig försenad julklapp igår. De är från lyxiga Pianegonda, ett italienskt märke som bl. a. gör jättefina grejer i silver med vitguldslegering och som vi säljer på Juvel & Design där jag jobbar. När jag jobbade på tennisveckan i Båstad för två år sedan lånade jag dom varje dag för de är så fina och nu när jag kom för att extrajobba under lovet tyckte min chef att jag skulle få dom. Blev jätteglad, kommer använda dom jämt!




Alltså vafan?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Läste på Aftonbladet nyss att döda fåglar ramlat ner från himlen i Falköping. Eh..? Det känns lite domedags-aktigt, typ som i Prinsen av Egypten (jaja, jag vet att det är en biblisk historia först och främst och inte en film, men eftersom jag inte läst Bibeln är detta det enda jag kan referera till) när Gud straffar människorna genom att skicka ner grodor och insekter och dödar deras boskap. Mayakalendern kanske har fel, 2011 är året mänskligheten går under.








Vic for Vogue

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag kan inte påstå att jag någonsin varit ett fan av Victoria Beckham, varken hennes personlighet eller utseende, men Vogue UK har lyckats få henne att se väldigt naturlig och vacker ut på sitt senaste cover. Well done.







ODLR-update

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick nyss det här från kvinnan på Oscar de la Renta



Verkar som jag kan ha en chans till hösten i alla fall! Fortsättning följer.




Bout' meself a njew dress.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Klänning från H&M.




Juldagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såg att Anna lagt upp lite bilder från juldagen och tänkte jag kunde sno några av dom. Vi hade en jättemysig middag hemma hos Johanna innan vi stack till Pepes. Skitkul att träffa alla tjejerna igen!

















MartinHjärtaSofie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När jag sitter här i vardagsrummet hos min pojkvän, båda med varsin dator (han jobbar, jag bloggar), film på TVn och tända ljus på bordet inser jag hur fruktansvärt jobbigt det kommer bli att lämna honom igen om några veckor.

Förra gången var det svårt, men eftersom allt var så nytt i New York kunde jag lättare distrahera mig själv från att tänka på att det faktiskt skulle ta fyra månader innan vi sågs igen. Den här gången är jag rädd det kommer bli mycket värre. Vi har haft världens mysigaste dagar tillsammans sen jag kom hem. Fast vi varit tillsammans i fem år (!) sa Petra till mig idag att "Ni ser så nykära ut". Och det är sant. Jag är verkligen jättekär i den här människan och det kommer bli tungt att åka tillbaka igen.

Att det ska vara så svårt att kombinera saker i livet. Måste man välja mellan kärlek och karriär? Ibland blir jag irriterad på mig själv för att jag har ambitioner och drömmar som gör att jag måste befinna mig på andra sidan jorden från min pojkvän. Jag vill inte bli en sån där karriärstant som blir framgångsrik men lever ett helt ensamt och kärlekslöst liv. Samtidigt kan jag inte ge upp på mina mål i livet bara för att jag har pojkvän.

Usch, ibland är det inte lätt. Det enda jag kan göra är att hoppas och tro att vi kommer klara av det här tillsammans. Just nu känns allting bättre än någonsin och förhoppningsvis kommer hålla i sig hela vägen. Så länge vi båda anstränger oss och stöttar varandra kommer det ordna sig. Det gör det alltid.





Herr Walker för Mulberry

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ännu en favorit. Mulberrys vårkampanj är fotograferad av Tim Walker, den fotograf jag tycker tar de mest intressanta, fantasifulla och vackra bilder i industrin. Här är en liten sneak peak från Fashion Gone Rogue. Ska bli intressant att se hur resten av kampanjen ser ut.





Abbey Lee

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Abbey Lee Kershaw är hela modeindustrins älskling och det känns kanske lite klyschigt att välja henne som favorit men whatever, I luv 'er. Kommer ihåg utanför Ralph Lauren-visningen när jag stod utanför personalutgången och trängdes med paparazzi SKITLÄNGE för att få ta en bild på henne. Alla modeller kom ut den vägen utom hon. Vet inte om jag kom försent eller om hon tog en annan väg för att slippa fotograferna. Hur som helst, här kommer några av mina favoritbilder från olika Abbey Lee-editorials under årets gång.













New lamp.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Möttes av den här synen när jag kom hem från jobbet igår. Ny lampa från Ingo Maurer som mina kära föräldrar införskaffat. Om ni inte ser det på bilden består den av pinnar och serietidningsbilder kring en glödlampa. Min första tanke var "Hmm?!?" ungefär. Men jag tror faktiskt jag gillar den. Tummen upp för ma&pa!




GOTT NYTT 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jaha, nu var det ett nytt år igen. För 20:e gången i mitt liv. Tänk att jag typ levt en fjärdedel av mitt liv nu, om jag har otur bara en tredjedel. Bara en tanke liksom. Nej, men jag är excited över 2011. Känns som det kan bli ett bra år med mycket kul och möjligheter.

Igår var vi hos Alex och Ida i Höllviken. Tog inga bilder som vanligt. Hatar min kamera, MÅSTE skaffa en ny. Men det var kul. Idag blev det bakishamburgare på St Lucia pizzeria, Skönheten & Odjuret på TV och sen hem till Båstad där jag nu sitter och äter godis. Life is good.






So far, so good.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Bara tre återstående betyg att få. Får hoppas de ser likadana ut.