Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Oh, and by the way..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
I'm probably going to LA for Thanksgiving! Hell yeea.
Berättar mer senare.

Boknörd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tycker ni precis som jag att gå är en av de tråkigaste grejerna man kan göra? Att bara ta sig från punkt A till punkt B utan att ha någonting att göra emellan? Well, då har jag en lösning; läs en bok!

Jag har alltid en bok i väskan som jag tar upp så fort jag behöver gå mer än 50 meter själv någonstans. Seriöst, tiden går så mycket fortare! Igår råkade jag till och med sätta mig på fel tunnelbana bara för att läste på väg nerför trappan till den, och idag gick jag förbi mataffären jag skulle in på. Okej, det kanske inte var så positiva saker men huvudpoängen är; man omvandlar något tråkigt till något roligt. Visst kanske man ser lite egen ut där man går omkring med en bok i ansiktet och visst råkar man gå in i folk eller lyktstolpar eller hundar ibland. Men varje gång nån tittar snett på mig tänker jag att jag är som Belle i Skönheten och Odjuret, ni vet i början av filmen då hon går omkring i stan och läser böcker och alla tycker hon är lite konstig men egentligen är hon snygg och smart och får en prins i slutet. Så tänker jag.

Just nu läser jag en bok som heter Sommardöden av Mons Kallentoft (skumt namn förresten). Först tyckte jag den verkade riktigt usel, för de första sidorna var skrivna med sån pretantiös ordbajseristil som jag hatar men nu är jag ganska fast. Det är en deckare som handlar om flickor som blir sexmördade i Linköping på underliga sätt och en kvinnlig polis ska försöka reda ut fallet. Originellt? Inte speciellt. Men fortfarande ganska spännande.


Internet probz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Herreguuud vad det är irriterande när inte internet fungerar. Man märker hur beroende man faktiskt är; kolla sina mail, Skypa med familj och pojkvän, kolla facebook, skriva något man kommer på i bloggen. När man inte kan göra någon av dom grejerna blir man en aning frustrerad.

Hur som haver. Klockan är nu 07.43 här och jag ska snart iväg för att passa barnen igen, precis som jag gjorde hela dagen igår. Idag är det regnigt i NYC, tydligen tack vare nån regnstorm som heter Nicole, så det blir väl att vara inomhus och leka hela förmiddagen. Efter barnpassningen ska jag hem och packa ihop mina grejer för..

IMORGON FLYTTAR JAG!!!

Ska bli så himla underbart att äntligen komma tillrätta med alla ens prylar och känna att man verkligen bor någonstans. Elinor verkar vara världens gulligaste tjej och jag tror det kommer funka hur bra som helst. Okidoki, nu är det dags att sätta fart. Skriver mer sen om Internet kommer igång då igen. PUZZ
Tack men nej tack, Roberto

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Var det någon mer än jag som tittade på Cavalli's spring collection och tänkte "Umh, njaa.."? Sönderrivna topar, fransiga biker pants och billig make-up. Not my cup of tea.


Starbuck's igen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Internet funkar inte hemma så jag har satt mig på Starbuck's igen. Men det gör inte så mycket, det är trevligt här. Jag sitter precis så jag kan se alla som kommer in och ut ur cafét så man har inte tråkigt direkt. Nyss kom det in en helt fabulous kille i skyhöga klackar, militärgrön trenchcoat, silvrig Louis Vuitton-väska och solgasögon. Han gick som på en catwalk, som en riktig supermodel. Nu sitter han i hörnet med en smoothie och dator, och hade det inte varit för alla accessoarer så hade han sett riktigt manlig ut. Människospaning är så intressant!

Trenchcoats verkar förresten vara the big thing för killar i höst. Har sett flera stycken bara på denna lilla stund i svart, beige och grönt. Snyggt! Trenchcoats är alltid snäppet snyggare på killar än på tjejer, men jag är ändå lite sugen på att skaffa en. Kanske en grön. Vi får se.

Om en timme har jag lektion och quiz. Jag har inte pluggat någonting endast p.g.a. lathet så om det går dåligt får jag skylla mig själv. Förhoppningsvis är det inte så svårt.

Ich bin schnappy

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Är ganska ledig idag, bara en lektion ikväll så det är skönt. Måndagar är alltid mest intensiva, med tre lektioner från morgon till kväll. Sen lugnar det ner sig under resten av veckan för att kulminera på fredagen med - hör och häpna! - TVÅ lektioner. Jag har det bra.

Nu på morgonen ska jag strax träna på gymmet i skolan med Filippa. Skönt att göra det på morgonen så har man det överstökat, det kan annars vara en pina att komma igång med. Resten av dagen ska jag plugga lite, fixa min mobil på Radioshack och kanske skriva på min resumé. Sånt som inte är speciellt roligt men som måste göras alltså.

Humor i vardagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har en del speciella karaktärer i mina klasser. Om det beror på att amerikaner är lite knäppare än andra eller att skolan jag går på attraherar de här typerna vet jag inte, men det gör definitivt livet mer intressant:

Art History
En kvinna är mycket äldre än alla andra, ca 40 år kanske. Jag vet inte om det är en sjukdom eller något slags ticks, men hon är sjukt intensiv i allt hon gör. Alla rörelser, allt hon säger, alla gester sker otroligt överdrivet och snabbt, som att hon inte riktigt kan kontrollera sin egen kropp. När allt är tyst kan hon börja knäppa med pennar, skaka sin vattensflaska eller skratta högt för sig själv. Ibland avbryter hon läraren för att fylla i orden hon tror att han tänker säga, så att hon kan visa att hon faktiskt också visste det. Idag satte hon sin jacka ut-och-in. Mycket egendomlig.

Excel

Ganska normala människor, rätt roliga. Det blir alltid kul diskussioner mellan eleverna och läraren, som själv är rätt ung och kallar folk ibland för "girlfriend". Inte actual flickvän då utan det lite mer ghettoklingande användandet av ordet som i "Oh no you didn't, giiiirlfriend" *snap*. Ni vet.

Fashion business practices
Många av tjejerna har vääldigt stort behov av att ventilera sina åsikter. Det är såklart bra eftersom det sätter igång diskussioner men ibland blir det bara för mycket. En av dem speciellt räcker alltid upp handen, gör en dramatisk paus, rynkar på ögonbrynen och näsan för att sedan säga "Umh.. I don't think so" och förklara varför hon inte håller med läraren/sin klasskamrat/textboken/whatever. Känns som att hon gör det lite för att få höra sin egen röst mer än något annat.

Macroeconomics
Den här lektionen har jag bara varit på en gång än så länge så jag vet inte mycket om mina klasskamrater faktiskt.

Introduction to the Fashion Industry

Vi har en tant som är typ 70 år i klassen. Hon säger inte så mycket och verkar vara en helt vanlig person, jag förstår bara inte riktigt vad hon gör där. Men vem är jag att döma, om man tycker det är kul så go for it. Däremot finns det en annan liten tjej som är väldigt confident om att hon är bäst på fashion. Hon har bäst koll, bäst smak, bäst stil, bäst allt - och säger det gärna vitt och brett till alla som hör. Bara det att hon har en av de sämsta klädsmakerna jag någonsin sett - förlåt men det är verkligen så - och när folk har noll verklighetsförankring sådär blir jag lite trött.

Advertising & Promotion

Här är det läraren som är lite crazy och skräckinjagande, men annars är det bra.

Jazz dance
Det här är en av de roligast lektionera på hela veckan. Läraren är helt undebart flummig och får oss att göra helt oväntade saker som att krypa på golvet och låtsas vara spindlar, eller kasta löv i luften av "joy" samtidigt som vi springer omkring i rummet. Dock har vi en liten herre i gruppen, den ena av de två killarna, och han är otroligt skum. Han dyker upp till klassen lite när han känner för det (aldrig i tid) och försvinner igen utan att säga ett knyst. Eller ja, en gång sa han att han skulle på ett "two minute meeting" och att han skulle komma tillbaka igen. Han kom tillbaka men efter ungefär 30 minuter. När han väl ÄR på lektionen kör han sitt eget race - om läraren ber oss böja knäna och  sträcka upp armarna i luften gör han piruetter och Michael Jackson-moves. Och tyvärr är han ingen vidare begåvning, utan det ser bara roligt ut. Till och med läraren skrattar numer åt honom och han har blivit lite av ett stående skämt i klassen - typ "Oh did he go to an important meeting today again?". Alltid lika spännande att se vad han tar sig för.
This is better

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det som är bra med New York är att även om det första Starbuck's man besöker inte har några lediga stolar tar det inte mer än tre minuter att gå till nästa som ligger typ två block bort. I övrigt tycker jag Starbuck's är otroligt överskattat. Folk skriver att de älskar kedjan och att de är bäst i världen på kaffe/fika/whatever men sanningen är att McDonalds gör lika goda lattes nuförtiden. Tror det mest blivit en statusgrej av någon anledning - i alla fall för svenskar. Men de har gratis WiFi - tummen upp för det!
Trist dag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gud vad det är tråkigt att bara sitta och plugga hela dagarna. Man blir helt knäpp i huvudet efter ett tag och jag borde verkligen gå ut en stund och göra nåt annat. Det är bara så himla trist, grått väder ute och jag kan inte komma på någonting som hade varit kul att göra. Kanske sätta mig på Starbucks med en kaffe.. Får fundera på det där.

Ett steg på vägen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Fick tillbaka min första inlämning igår från Introduction to the Fashion Industry. Vi skulle skriva om Fashion's Night Out; vad meningen med det var, hur det såg ut i olika länder, om det stärker ekonomin etc. På mitt arbete stod det när jag fick tillbaka det "Excellent. Beautiful Writing, interesting insights, great work". Jag har varit lite nervös inför de här sortens uppgifter eftersom jag inte vet vad lärarna här förväntar sig, men det känns som jag är på väg i rätt riktning i alla fall.
Ja, det ska väl börjas i tid?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Min nioåriga lillebror har varit på utflykt med Lollo och hennes kompisar i Danmark, där han fick smaka på lite mörk öl. Han påstår att han gillar det, men det är nog mer tuffing-imagen han vill bibehålla. Saknar hemma lite nu!
Barnpassningspass

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Matilda: Jag skrev för några veckor sedan om processen att söka till FIT, det går att hitta här: http://lundbergsofie.blogg.se/2010/august/dagens.html#comment. Hoppas det hjälper!

Hallå allihopa everybody!
Hur är läget en sån här fredagkväll/lördagmorgon-för-er? Jag kom precis hem från barnpassning, gått jättebra som vanligt. Sofie vaknade upp en stund innan föräldrarna kom och hatade mig för att jag inte var hennes mamma, men så är det ju att vara liten. Jag hade också blivit sur om en annan tant stod vid min sängkant när jag var vaknade mitt i natten. Innan dess hann jag göra storkok på pasta bolognse åt barnen. 6 portioner sammanlagt blev det att frysa in, får hoppas att de gillar det nu. Känner mig riktigt huslig.

Tyvärr tror jag den här helgen blir ganska händelselös. På måndag har jag två prov, tisdag ett quiz, onsdag en inlämning, torsdag en massa uppgifter att göra och fredag en del kapitel att läsa. SKOJ! Ska stänga in mig i lägenheten med mat och godis. Kanske gå och tröstshoppa något om jag hinner (mamma och pappa, innan ni suckar; jag tjänar faktiskt pengar).

Jag längtar SÅ mycket till fredag när jag får flytta in i mitt nya rum på 33rd street. Ska bli så skönt och jättekul att bo med Elinor. Bara att få dekorera sitt eget rum, liksom! Jag ska göra det till det mysigaste rummet någonsin skådat.

Ska försöka sova så jag kommer upp hyfsat i tid imorgon. Lär ju hända. Puss


Saknar min stora bebis Doggelito

Trader Joe's

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Efter lunchen med Elinor, där vi åt goda pitabröd på Union Square och pratade i solen, gick jag till Trader Joe's. Trader Joe's är en matbutik som är snäppet billigare än t ex Whole Foods men ändå väldigt fräsch med stort utbud av ekologiska varor. Köpte lite mer än vad jag hade planerat idag, men kylskåpet därhemma var rätt tomt så det var lika bra att passa på när jag ändå var i området. Köpte dark chocolate för att stilla sötsuget, mmm vad gott det var.
Skoinvigning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu ska jag iväg på lunch med Elinor. Tänkte använda mina nya fina skor för första gången. Får hoppas jag inte får alltför jobbiga skoskav.

Framtidsplaner

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
God kväll allihopa. Borde egentligen sova nu men har ingen lust till det. Har haft sötsug non-stop idag och jag tror det beror på de dåliga matvanor jag skaffat mig de senaste veckorna. Inte att jag äter dålig mat, utan snarare att jag äter oregelbundet och inte helt optimalt näringsmässigt - ibland kan jag bara äta potatis eller en knäckemacka. Måste börja skärpa mig, att äta dåligt är en av de värsta sakerna man kan göra mot sin kropp.

Folk (framförallt Zeppa:-) har undrat vad det är jag gör här och vad jag har för framtidsplaner och mål, så jag tänkte att jag skriver en kort bit om hur jag ser på min tid här i NYC:

Vad jag gör: Just nu pluggar jag som sagt på Fashion Institute of Technology, vilket är en av de bäst beryktade modeskolorna i världen som jag har förstått det. Jag läser Fashion Merchandising Management (FMM) som i princip innebär fashion business. Denna utbildning passar mig utmärkt eftersom jag tycker att ämnen som markndsföring, reklam, företagsamhet etc. är väldigt roliga, samtidigt som jag får ägna mig åt mitt intresse; mode.

Mål med utbildning: Jag satsar självklart på att få så bra betyg som möjligt, det underlättar alltid. Men jag har också insett under tiden jag varit här att betyg definitivt inte är allt, utan det handlar om vem man känner var och hur den personen kan hjälpa dig i din karriär. Så samtidigt som jag pluggar kommer jag försöka utnyttja den här tiden till att knyta så mycket kontakter det bara går, för det är via dem jag senare kan få det jobb jag vill ha.

Framtidsplaner: Ännu vet jag inte exakt "vad jag vill bli när jag blir stor". Många i min skola går FMM för att de vill bli inköpare och det tror jag hade varit roligt. Tord har ju också ett drömjobb (Senior Vice Presdident of Sales på Ralph Lauren) som jag inte hade tackat nej till. Eller hade jag velat jobba med marknadsföring av ett modeföretag. Det finns många yrken man inte ens känner till och lika många vägar att gå, så jag får se helt enkelt vart ödet tar mig. Att vara rätt person på rätt plats vid rätt tidpunkt tror jag spelar gigantisk roll i vart man hamnar i den här branschen och förhoppningsvis kan jag i framtiden vara denna rätta person.

Det var nog allt för i dag. Godnatt!
Anna dello Russo recycling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Bra att någon i den här industrin återanvänder! Den första bilder är den jag tog utanför Ralph Lauren-visningen. Den andra är från London Fashion Week. Jag har letat oavbrutet i en halvtimme nu (när jag egentligen borde plugga) men kan inte hitta vad det är för designer! Om det är någon som vet, vänligen meddela. Knäckebröd och Gossip Girl nu!
Fringe and leather cravings.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Häromdagen när jag var och shoppade letade jag febrilt efter en rutig skjorta, en silverfransig kjol och ett stort läderbälte; lite som (eller exakt som snarare) den här looken:


Ralph Lauren S/S 2011

Ända sedan jag såg showen i torsdags (gud vad det känns längesen) så har den här bilden fastnat på min näthinna. Tycker det är så sjukt genialiskt snyggt. Inne på H&M hittade jag en fin blårutig skjorta som hade fungerat, men eftersom jag saknade både skräp och kjol fick den vänta.

Så, om någon har sett något liknande någonstans - skärp och kjol alltså - lova att hojta till. Lova det! LOVA I TELL YOU!

Update: hittade en film på Ralph Laurens hemsida som jag tyckte vad himla vacker. Ralph själv berättar om processen att skapa en kollektion från början, i det här fallet s/s 2011, den allra senaste. Om ni är intresserade, titta. Den är väldigt fin.

Liberal Arts

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Alla som kommer studera i USA kommer upptäcka att man på college måste läsa en grupp ämnen som kallas Liberal Arts. Det finns till och med hela skolor dedikerade till endast Liberal Arts-kurser, förmodligen för såna som inte riktigt vet ännu vad de vill syssla med i framtiden utan vill ha en bred, allmän utbildning.

Liberal Arts (LA) är alltså kurser som har så kallad "allmännytta" för studenterna - kunskap som är bra att ha i livet. På min skola innebär det att jag måste läsa minst 6 credits varje termin av LA. För mig känns det lite trist att inte kunna välja det man verkligen är intresserad av, utan måste ägna tid åt English Writing, Computer Sience eller Mathematics, men det är bara att gilla läget. Det är så skolsystemet är uppbyggt i det här landet.

Den här terminen har jag valt två liberal arts + en PE-class: History of Art och Macroecnomics + jazz dance. Sammanlagt sju credits. Även om Macroeconomics inte är det roligaste ämnen i världen (och jag har en vääldigt gammal lärare) vet jag att ekonomi alltid är bra att kunna, vad jag än gör. Jazzdansen är rolig och avslappnande så den längrat jag till varje måndag.

Men History of art. Jag trodde jag skulle tycka den var rolig, för jag har alltid gillat både historia och konst. Hur kan en kombination bli fel? Visar sig dock att jag hamnat i en klass bestående av endast art students; konstnärer alltså. De har redan en baskunskap om färgblandning, arkitekturstilar, målartekniker och därför lägger lärararen ribban lite högre. Bara det att jag har noll koll. Jag hade behövt en sjukt basic kurs om konst, men istället sitter jag med experterna och försöker delta i samtal om ljussättning och olika sorts perspektiv i målningar från 1200-talet. Dessutom har vi ett test på måndag där vi ska kunna information om typ 20 olika talvor (namn; år; stad; titel; stil; motiv) och sen analysera varför konstnären valt att göra på det sättet han gjort.

Så det är vad jag gör just nu. Råpluggar history of art. Inte speciellt roligt.

Sug efter sött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har varken energi eller inspiration till att blogga just nu, så ni får ursäkta. Det enda jag kan tänka på de oöppnade Ballerinakexen som ligger i mitt skafferi och väntar på att bli uppätna. Must. Resist. Temptation. Kanske lika bra jag går och lägger mig så att det inte blir några missöden som jag kommer ångra senare.

Tårdrypande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såhär på kvällskvisten sitter jag och tittar på lite vackra sångvideos på YouTube. Såg bland annat nyss Kristina från Duvemålas "Guldet blev till sand" med Peter Jöback och "Du måste finnas" med Helena Sjöholm. Jättefina sånger framförda av underbara sångare, båda två.

Sen hamnade jag på den här fina videon. Jag vet att folk säkert har sett det här femtusen gånger vid det här laget, men det är bara så vackert. Så fort den kommer igång börjar tårarna rinna som på kommando (jag är extremt känslig när det gäller sånt här). Se bara på 1:17 hur Daniel tittar på Victoria. Om inte det där är kärlek vet jag inte vad.

Och förrresten är Victoria otroligt vacker.

 

Mandag kvall i skolan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Sorry for lite inaktivitet idag, har haft lektioner i princip hela dagen. In fact, jag sitter pa en lektion just nu; Excel for Business. Sjukt trakigt amne men min larare och mina klasskompisar ar roliga sa det ar okej anda.

Imorgon ska jag jobba hos Anne under eftermiddagen, i ovrigt har jag inte mycket annat planerat innan lektionen pa kvallen. Maste catch up on some skolarbete, lyckades inte fa sa mycket gjort forra veckan som ni kan forsta.


Jasmine och jag pa flygplatsen i Norge. Saknar dig!

Best moment of today

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
.. var på H&M på Broadway när Robin Thickes låt Sweetest Love sattes på och folk till höger och vänster gick och sjöng på den; vissa bara nynnade, andra sjöng högt och tydligt. Robin Thicke-fan som jag är kunde jag inte låta bli att dras med och jag kände en så mysig gemenskap med alla där inne, ännu en grej som gör att jag älskar den här stan.

Sofie i hatt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Hatt från H&M, $12.95
Väldigt trött och tråkig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ojojoj, SD har blivit invald i riksdagen och folk på Facebook går crazy. Ska bli intressant hur detta tacklas av Alliansen och om SD får något inflytande.

Själv har jag inte varit speciellt politiskt insatt idag - jag har shoppat. Låter som en riktigt no clue-brud som struntar totalt i politik men när man är här är det rätt svårt att relatera till vad som händer hemma. Livet är precis som vanligt i den här stan, ingen vet någonting om att det är val i lilla Sweden. Dessutom ville jag inte sitta inomhus hela dagen och följa valvakan när det var strålande sol utanför. Sorry Sverige.

Är halvnöjd med min shoppingtur om jag ska vara ärlig. Hittade inte så mycket bra grejer som jag hade velat utan det blev mest basgrejer som toppar och strumpor. Ett par väldigt snygga skor och en hatt blev det i alla fall! Visar sen när jag inte är helt död.

Träffade också Vayo idag. Han är son till min gudmors vän och det var jättekul att äntligen ses efter en massa sms:ande fram och tillbaka. Vi tog en liten to go-fika och satte oss på en parkbänk en stund o pratade. Supertrevligt!

Orkar inte skriva någonting mer just nu känner jag så förlåt för ointressant inlägg. KLEM.
Elefant x2

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Har ni sett Karins nyinförskaffade fina elefanttatuering? Elefanten är Karins favoritdjur och bilden representerar henne och hennes brorsdotter. Sött tycker jag.
RL review

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Kollektionen var otroligt vacker. Jag vet inte om det beror på att man faktiskt fick se den på nära håll och är lite subjektiv, men när man tittar på bilderna kan man inte annat än hålla med tror jag. Jag kallade den westernromantisk tidigare men efter att ha gått igenom den ännu en gång har jag hittat ett mer passande namn: westernglamorös. Mixen av enklare vardagswear tillsammans med mer eleganta aftonplagg var lite utav ett genidrag för mig. Jag absolut älskar looken med den grönrutiga skjortan och den silverglittriga kjolen. På pappret hade kombinationen varit vedervärdig, men det blir så rätt här. Likadant är det med den långa silverfärgade klänningen (som för övrigt är 3000 gånger finare i verkligheten, bara så ni vet) med det väldigt robusta, stora bältet som gör looken lite mer avslappnad och definitivt mycket coolare.

OBS! Bilden ovan representerar dåligt kollektionen i sin helhet. Jag har valt ut det jag tyckte var av det mest intressanta och tilltalande för mig, men det finns ungefär 40 till helt amazing bilder på Style.com om ni vill titta.
IKEA day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag blev det som sagt en tripp till IKEA i Brooklyn. Man kan ta sig dit på två sätt om man inte har bil; åka tunnelbana eller båt. Självklart lät det andra alternativet mycket roligare så vi gick hela vägen hemifrån ner till piren längst ner på Manhattan, vid Battery Park. Tog lite fina bilder ifrån båten som ni kan se här nedanför. Det första vi gjorde när vi kom fram var att äta köttbullar med potatismos och lingonsylt. Mmm! Egentligen är kvaliteten värre än maten man fick i skolan, men det är ändå så himla gott att äta riktig svensk husmanskost efter en tid utan. Lite bostongurka som pricken över i:et så hade jag varit nöjdast i världen.

Jag hade egentligen inte någon plan vilket jag kom på i efterhand var lite korkat, men jag köpte i alla fall det som var nödvändigt för min flytt; skrivbord, klädstång, stol, lampa etc. Blev även lite doftljus, galgar och matlådor. Möjligtvis får jag åka en runda till när jag väl flyttat in på 33rd men det här räcker så länge. I den svenska matbutiken köpte jag randig kaviar, sill, knäckebröd och en MASSA onyttigheter; kanelbullar, Marabou mjölkchoklad, Ahlgrens bilar, cola-snören och flädersaft. Har bara påbörjat bilarna men är redan illamående mätt. Jag som tänkt beställa pizza. Nåja, det ska nog gå lite senare ikväll.


Lilla Karin var så fin idag i sina missmatch-mönstrade kläder.
Bakishatten på idag för FlippfloppFyra nyanser av brunt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarerSåhär var jag klädd idag. Brunt på brunt på brunt på svart (stövlarna). Kappan är ett second hand-fynd jag sprang på igår på The Salvation Army, är riktigt nöjd med den. Kostade $12 och känns väldigt användbar för hösten. Är lite dålig på det här med självutlösare, får aldrig med hela mig. Men det är kläderna jag skulle visa så det blev ju bra till slut ändå.
Friday night; Karins birthday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Location: Jane Hotel och Standard Hotel
Fantastisk view från taket på Standard, Allesandra Ambrosio utanför Jane, inomhus-jacuzzi, good times, bad pictures

Champagne på The Carlyle

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår efter skolan gick jag för att träffa Tord på The Carlyle, han tyckte vi skulle ta ett avslutningsglas champagne innan han åkte hem. Jag råkade komma lite tidigt och han hade bestämt att ta en drink med managern på hotellet, så jag fick sitta med när de pratade. Chris, managern, är från Hamburg i Tyskland och har jobbat på fina hotell i många olika länder. I New York har han bott i sex år från och till. När jag sa vad jag gjorde i stan gav han mig sitt kort och bad mig maila eftersom han kanske hade lite kontakter jag kunde bli vidarebefodrad till. Jättetrevlig man.

Jag ska väl berätta om baren också. I Sex and the City The Movie (ettan) finns det en scen där Carrie sitter med sin assistent och tar en drink. Det är på den baren, Bemelmans som ligger i hotellet. Den är välkänd i New York, dels för att den är så gammal och har en historia bakom sig, dels för att man kan spotta kändisar till höger och vänster. Igår såg jag inte jättemånga kan jag erkänna, men tydligen satt en gammal filmstjärna i hörnet som Tord kände igen; en kvinna som spelat tillsammans med Liza Minelli i nån film. No idea. Men stället är otroligt mysigt, vackert inrett och väldigt mysig stämning. Rekommenderas om ni ska till till New York!

 

Precis när vi skulle gå pratade vi lite med killen i receptionen. Tord snackade norska med honom, vilket jag tyckte var roligt, så jag frågade lite vart han var ifrån i Norge.

"Åh nej eg er icke fra Norge, eg er amerikan" ger han då, på helt flytande norska (ber om ursäkt om min egen norska är inkorrekt). Tydligen har killen bott i Norge i bara tre månader och kan språket så bra. Det var helt otroligt. Han berättade att han älskade Skandinavien och att hans högsta dröm är att få bo där. Han hade fått ett bra jobb på Grand Hotel i Oslo men av någon anledning hade hans visum inte gått igenom. Tord gav honom sitt visitkort och bad honom höra av sig för att se om han kunde hjälpa till. Hoppas det löser sig för honom.

Free stuff for Snooki

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Fick höra en lite rolig grej idag på Introduction to the Fashion Industry-klassen. Om någon av er någon gång har sett MTV-programmet Jersey Shore (alla amerikaners guily pleasure) så vet ni vem Snooki är, tjejen som är stereotypen av dumma, promiskuösa guido-amerikaner. Riktigt underhållande karaktär.

Hur som helst. Ni vet också hur designers brukar skicka gratiskläder och produkter till kändisar för att de ska visa upp dem? Well, Snooki får också gratisgrejer. Bara det att hon får gratisgrejer från allas konkurrenter! Gucci kan t ex köpa en Louis Vuitton-väska och skicka till henne bara för att de själva absolut inte vill förknippas med the Snooki lifestyle - samtidigt som de trashar sina konkurrenters rykte. Ja, varför inte? Gladast är nog Snooki ändå; så länge hon får gratisgrejer bryr hon sig nog inte vart de kommer ifrån. Hon har ju åtminstone ingen bra image att bibehålla.

Lite verklighetsförankring

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår var en extremt ovanlig dag. Idag är en vanlig dag. Ska snart gå upp ur sängen för att klä på mig, äta frukost och sen gå till skolan. Har två roliga lektioner idag så det gör inte så mycket, men igår känns fortfarande som en dröm.

Idag fyller Karin år, hurraaaa!

Tror det blir till att fira henne ikväll, först med middag (om jag hinner, beror på om Tord hade tid att träffas) och sen gå ut någonstans. Just nu är jag riktigt trött och inte direkt sugen på att gå ut, men det ändrar sig säkert till kvällen. 

Ska recensera kollektionerna lite sen också för dom som är intresserade.
Förmiddag: Ralph Lauren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ok. Vi tar allt från början. Någon undrade vem Tord är. Han är min mammas vän från skoltiden som nu jobbar som Senior Vice President of Sales på Ralph Lauren i Europa. Detta innebär att han har alla återförsäljare i Europa som kunder; Harrods och Selfridges i London, NK i Stockholm, Printemps i Paris etc. Ett otroligt roligt jobb skulle jag vilja säga. Han känner självklart mycket människor runt om i världen och är samtidigt världens mest snälla och hjälpsamma person, så han tar mig lite under sin vinge. Jag är otroligt tacksam för detta och inser att jag inte hade fått vara med om någon av dessa saker utan honom. Hur som helst, eftersom hon jobbar för Ralph Lauren blev jag ditbjuden genom honom.

Klockan halv elva ar jag utanför Skylight Studios i Soho. Det hade redan bildats lite kö och en massa folk stod runtomkring. Jag blev streetstyle-fotograferad av en tjej och intervjuad av en annan. Jag som inte är van vid intervjuer lät antagligen som ett barn, men skitsamma.Efter en stund kom Tord ut och överlämnade min biljett, ett fint litet kort med guldbokstäver. Jag fick inget seat-number utan skulle antagligen få ståplats, men det gjorde mig absolut ingenting. Medan jag stod och väntade i kön såg jag bland annat Crace Coddington och Suzy Menkes glida förbi. Och - dagens mest otippade - svenska ex-Robinsondeltagaren Emma Andersson. Hon stod lite bakom mig i kön. Ingen VIP för henne i det här landet inte (inte hemma heller i och för sig).Det var nu dagens lilla panikepisod började. De började släppa in folk och jag kom fram till den lilla disken där man skulle säga sitt namn. Efter att de letat en stund förklarade dom att det inte fanns på listan och att de därför inte kunde släppa in mig. Mitt hjärta sjönk som en sten. Ringde desperat efter Tord men min löjliga mobil ville inte fungera, istället mailade jag honom via hotmail på telefonen. Inget svar. Efter en stund fick vi veta att alla som inte stod på listan (det var några stycken) var tvunga att gå ut ur lokalen eftersom showen skulle börja, och jag var riktigt nära på att ge upp. Men så precis då, som en räddande ängel kommer Tord ut och hämtar mig. Vi går rakt förbi alla vakter och presstjejer in till visningsrummet. Underbart! Jag fick till och med en sittplats - två rader framför Anna dello Russo som självklart satt på front row. Känslan när showen började var magisk:Som ni ser är kvaliteten på bilderna under all kritik, sämsta tänkbara. Tyvärr är min kamera riktigt dålig och det finns inte så mycket att göra åt det. Funderar starkt på att köpa en bättre variant men just nu passar det inte in i min ganska strika studentbudget. Ni kan ju i alla fall försöka känna känslan på bilderna. Tänk er hög pulserande musik, tusen kamerablixtar till höger och vänster och vackra modeller med vackra kläder gående på rad. Jag ska lägga upp bättre bilder på mina favoritlooks lite senare. Kommer vara svårt att välja eftersom jag tyckte så mycket var fint. Kollektionen var vildavästernromantisk och väldigt true to the brand, som man säger. Man kunde direk se att det var Ralph Lauren. Jag blev riktigt imponerad.


Lite kändisspaning
Även om det inte fanns några stora filmstjärnor på plats (detta var tredje visningen för dagen) så fanns det mycket välkänt branschfolk som det kändes jättehäftigt att se på nära håll.

Här sitter Anna Dello Russo två rader framför mig. För er som inte vet är hon Editor at Large och creative consultant för Vouge Nippon (Japan). Hon är bland annat känd för att alltid ha på sig looks tagna direkt från catwalken - allt från skorna hon har till smyckena hon bär. En väldigt inspirerande kvinna. Här är hon efter visningen:Models on the go
Lyckades ta lite paparazzibilder på några få av modellerna när de lämnade byggnadenHittade även Hanneli Mustaparta, världskänd bloggerska, som jag tog bild på. Hon verkade vara väldigt glad, skrattade hela tiden (inte precis när jag tog bilden självklart men jaja..) Det var gulligt.
På stolen jag fick sitta på visningen fanns det här lilla häftet med information om varje look. Det blir mitt lilla minne att spara för framtiden. Vem vet, detta kanske aldrig händer mig igen? Sist men inte minst får ni en film på the grand finale som jag filmade:

Jeezy creezy amalia i himmelen!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vilken otroligt overklig dag jag har haft idag. Liksom vadå, har jag suttit på Ralph Laurens visning två rows bakom Anna dello Russo? Och jag har jag sedan varit på Oscar de la Renta tillsammans med elitens elit i branschen och sett alla vackra klänningar från kollektionen OCH blivit erbjuden ett intership?

Puh, det är svårt att ta in. Jag är i total exstas, min kropp är så uppspelt att jag helt plötsligt blivit extremt godissugen. Konstig reaktion kanske men så funkar jag när jag är glad. Då vill jag unna mig. Så nu ska jag göra lite god pasta, dricka coca-cola och påbörja mina olika blogginlägg med bilder om dagen. Keep posted!
YESYESYES!!!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Okej, okej, okej, okej jag är alldeles för upphetsad för att ens kunna tänka klart. Det pirrar i magen på mig, det är inte klokt. Men nu är det i alla fall klart;

JAG SKA GÅ PÅ RALPH LAURENS FASHION SHOW S/S 2011!

Kan ni fatta eller? Det kan inte jag. Det är sånt här jag drömde om innan jag flyttade till New York, ett tänk-om-scenario. Sånt man inte tror händer på riktigt, och så plötsligt står jag här; har precis gjort ett miniträningspass på morgonen när jag får ett mail från bästa, bästa Tord som säger att han ordnat biljett till mig. Jag ska vara på Skylight Studios klockan 10.30, alltså om två timmar. Guuud. Nu måste jag duscha. Ska försöka ta så mycket bilder jag kan. Det är dagar som denna man önskar att man hade en bra kamera..Celebtown

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Familjen jag passade barn hos ikväll kom hem när jag stod och strök och kollade på America's Next Top Model. Av någon anledning kom jag och mamman (som är svensk) in på modestylister varpå hon säger:

"Ja familj vi känner har en dotter som tydligen blivit rätt stor stylist. Vad hette hon nu igen.. Zoe-nånting.."
Jag säger, möjligen med en aning misstro i rösten: "Vadå, Rachel Zoe?
"Ja just det, så heter hon"

Efter att förvåningen lagt sig började jag förklara hur känd den här tjejen faktiskt var och att hon är stor även utanför USA, t ex i Sverige. Nu var det deras tur att bli förvånade, tydligen visste de inte att hon blivit ett sånt namn.

Sen pekade mannen (som är amerikan) på TV:n och frågade mig:
"Who is that girl to the left in the panel?"
"That's Tyra Banks"
"Oh right. She works out at my gym"

Den här staden alltså. Man slutar inte förvånas.


Rachel Zoe in Marc Jacobs at the Met gala 2010
The Tom Ford secret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fashion Weeks pris för mest hype går nog till Tom Ford. Häromdagen visade han sin första damkollektion sedan 2004 för ett gäng exklusivt inbjudna gäster i sin butik på Madison Avenue, precis som det hade ryktats. Han använde sig av en mix av modeller; allt från välkända supermodels till kändisar som Beyonce, Julianne Moore och Daphne Guiness - och ännu har ingen utanför det rummet fått se kollektionen! Kameror var strikt förbjudna under hela visningen, den enda som hade tillstånd att fota var Terry Richardsson och Tom Ford själv. Istället får vi vänta tills.. ja, ingen vet säkert, men förhoppningsvis finns bilder att beskåda inom en snar framtid. Sålänge får vi nöja oss med en smygtagen mugshot-bild och skisser av Grace Coddington.Arbetsmoral?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag hade min Business class tidigare ikväll, där vi bland annat pratade om hur mycket man arbetar i olika länder. Vi i Sverige och andra länder i Europa har ca 5 veckors semester per år, och ofta inte mer än 40 arbetade timmar per vecka. I USA har man två veckor - högst - och jobbar otroligt mycket övertid, vissa har till och med flera jobb samtidigt. Mina klasskamrater tyckte att fem veckor var väldigt lång tid för en semester, vissa tyckte till och med att två veckor var för mycket. En tjej sa "Om de klarar sig utan mig på jobbet i två veckor, då tänker jag att jag kanske inte behövs alls". Inte för att det är så det funkar riktigt, men det tyder på att folk här har en otrolig arbetsinställning. De är beredda att jobba väldigt mycket i sina liv, för det är vad de är vana vid.

Bara någonting att fundera på för oss hemma i Sverige, innan vi klagar på att vi jobbar för mycket.

Nu är det dags för mig att sova. Ska upp tiiiidigt imorgon för att passa tvillingarna. Lunch med Tord efter det som sagt. Barneys var fullt så det blir lunch på Bergdorf Goodman istället. Inte så illa det heller. Godnatt!


Ett konstverk från Carolina Herrera S/S 2011
Diane von Furstenburg S/S 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Favoriten än så länge, utan tvekan. Diane von Furstenburgs kollektion är fräsch, sexig och ung med inslag av både stormönstrat och grafiskt, lagom mycket mismatching och vackert enfärgat. Hon har anlitat en ny creative director, Yvan Mispelaere, och det syns. Jag har inte varit något stort fan av DVF tidigare, har inte känt mig som rätt målgrupp, men den här kollektionen var riktigt bra.


 

 

 

 

 

Gult i vår!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Efter att ha suttit och kollar igenom en del av showerna som gått under Fashion Week här i New York har jag kommit fram till att det är dags att investera i lite gult till våren. Flera designers hade gula detaljer i sina vårkollektioner, antingen som huvudfärg i en outfit eller lite diskret i detaljer och accessoarer.

Easy peasy körkortsprov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Förresten! Jag har ju glömt att berätta om min körkortsincident.

I fredags var jag på DMV (Department of Motor Vehicles) för att skaffa mig ett learner permit. När jag får det innebär det att jag kan börja övningsköra och plugga på provet precis som hemma i Sverige - trodde jag. Jag kom dit och sa att jag var student som skulle börja köra så de sa till mig att ställa mig i en kö. När jag står i kön börjar jag snacka med en kille som står framför mig och han säger "Are you also here for the written test?". Nej verkligen inte, säger jag och tänker att jaha, de har väl samma kö för allt. Det har dom inte. Jag skulle tydligen göra ett written test - det måste man göra innan man får körtillståndet. Alla runtomkring mig sista-minuten-pluggade med sina små böcker och körhäften, medan jag stod där och fattade ingenting. Inte en enda gång har jag kollat i en amerikansk körskolebok, jag vet inte ens vilken färg alla skyltar har eller vad det är för hastighetsrestriktioner! Bestämde mig för att göra provet ändå när jag ändå hade stått och väntat så länge, man får alltid göra om provet dagen efter om det behövs.

MEN JAG KLARADE DET! Fick typ alla rätt. Och inte för att jag är övernaturligt begåvad utan för att provet var ett skämt! Det bestod av 20 frågor, varav ungefär 6 var alkoholrelaterade och resten sånt man lär sig på dagis. Jag vet inte om jag fick ett ovanligt lätt prov, men det kändes löjligt efteråt när jag insåg att jag kommer från ett annat land utan att ha pluggat någonting och klarar provet. Jag ska dock inte klaga, nu har jag min learner permit och det är egentligen bara uppkörning kvar. Wohoo!

Fjärde måndagen i USA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag fick en så himla gullig kommentar av en tjej som heter Matilda, som skrev att hon tycker om att läsa min blogg och följer den. Blev verkligen jätteglad, det är kul att höra att det man skriver uppskattas! Gjorde min dag i alla fall. Tack!

Igår var jag och träffade Tord, vilket var supermysigt. Först visade han mig sitt hotell, The Carlyle. När jag stod och väntade på honom i lobbyn gick det bara en massa amazonmodeller in och ut genom dörrarna, så det är tydligen ett hett ställe att bo på under Fashion Week. Tyckte jag såg Frida Gustavsson men kan ha haft fel. Efter hotellrundan gick vi till Neue Galerie, ett tysk-österriktiskt museum som har ett mysigt café med lite 40-talskänsla. Jag drack fläderblomssaft med sparkling water och kände mig lite som hemma. Det är alltid så kul och inspirerande att träffa Tord, han verkar ha världen roligaste arbete och förhoppningsvis kan jag komma så långt i min karriär som han har gjort. För er som inte vet jobbar han för Ralph Lauren Europa som har sitt huvudsäte i Geneve, men han är i New York flera gånger per år - denna gång för Fashion Week.

Nu är det dags att gå på sista lektioner för idag, Excel for Business. Ummmmm, inte jättesugen på det men det är bara att bita ihop i tre timmar. Imorgon börjar jag sent.
9/11 i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Igår när jag powerwalkade downtown gick jag förbi Ground Zero. Eftersom det var 11 september tänkte jag att det kanske var någon slags minnesstund eller liknande där. Det var det inte. Istället möttes jag av ett demonstrationståg bestående av ett antal hundra människor. De demonstrerade mot att man ska bygga en moské bredvid Ground Zero. Jag kan förstå människor som blir upprörda över detta, det är ett känsligt ämne och man borde visa lite hänsyn genom att bygga den där moskén vart som helst annars i New York. Men som vanligt i det här landet var vissa av människorna väldigt kontroversiella i sina åsikter - och vissa bara rent knäppa.

ProCivitas-lunch på The Asiate

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Peter och Helena Connée, VD och ägare av min gamla gymnasieskola, är här i stan för att titta på US Open och då passade de på att bjuda alla fd elever som befinner sig i NYC just nu på brunch. Stället vi blev bjudna till heter The Asiate och ligger på Mandarine Oriental Hotel, ett lyxhotell vid Columbus Circle. Trevligt sällskap, jättegod mat och helt enastående utsikt över ett soligt Central Park och Upper Manhattan bidrog till att det blev en väldigt lyckad eftermiddag. Tack så hemskt mycket!


En kjol på sné


Har Karins fina kavaj på mig


Vi fick ett privat litet rum på restaurangen, bara för oss


Tove, Victoria, Sabina


Utsikt från min plats


Central Park


Hela gänget


Förrätt: fyra små rätter


Varmrätt: New York Strip Steak OCH French toast with cinnamon butter and cream


Efterrätt: strawberry shortcake och chocolate mousse
Fashion's Night Out 2010

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ikväll var det Fashion's Night out, det stora eventet anordnat av Vouge och Anna Wintour som tusentals butiker i New York och över hela världen deltog i. Gatorna var absolut proppfulla av människor som hoppades på att få se kändisar och favoritdesigners, dricka gratisdrinkar, få goodiebags och spendera pengar. Vi höll oss kring 60-gatorna och 5th avenue. Det blev bl. a. besök på Prada, Barney's och DKNY. Hos Prada stod jag typ en meter från Dakota Fanning som gästade tillsammans med Grace Coddington, creative director på Vouge US. Leigh Lezark, Karl Lagerfeldts musa, DJ-ade på DKNY tillsammans med "Georgina" från Gossip Girl (ingen aning om vad hon heter) och the Olsen twins och The Sartorialist var på Barney's. Sistnämnda orkade vi dock inte stanna och titta på eftersom det var total folkstorming. Kvällens höjdpunkt, åtminstone för Chris som vi var tillsammans med, var när vi träffade Karlie Kloss, amerikansk supermodell och hans stora idol. I början av kvällen sa han till mig "It would be so great se someone like Karlie Kloss tonight" och som genom ett under stod hon plötsligt framför oss när vi skulle till tunnelbanan. Fick en jättesöt bild med dem tillsammans och det gjorde hans dag.

Alla människor var så fint uppklädda, har nog aldrig sett så mycket snyggt folk på en och samma gång. Såg bland annat en tjej med den mintgröna draperade klänningen från Burberry Prorsum-klänning S/S 10 och Prada's omtalade chandelier-skor - de var helt fantastiska i verkligheten! Det var nästan roligare att titta på folk än på kläderna i butikerna, det finns så många olika stilar och människor i den här stan. Jättehärlig kväll.


Filippa, Karin, Chris på tunnelbanan


Strassprydd hjälm som accessoar kanske skulle vara nåt


Levande modeller föreställande Barbie's Ken


Skyltfönster Prada


Att vara världens bästa fotograf kan man ju inte anklaga mig för. Det orange hårsvallet tillhör i alla fall Grace Coddington


Dakota Fanning


Tre söta


Karino, Filippino, Sofino. De är sååå himla långa, jag känner mig alltid som pygmé nuförtiden.


Skyltfönster Barneys


Barneys


Studded Louboutin's


Balenciaga-dockor


Långt där framme skulle tydligen the Olsens vara


Leigh Lezark och "Georgina"


Kvällens härligaste bild. En överlycklig Chris med Karlie Kloss
Stolt flickvän

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Jag har en duktig pojkvän som tillsammans med Marco Alvarez och Baby Mike har producerat och skrivit den här låten. Den spelas bl. a. på radiokanalerna Din Gata i Malmö och Metropol i Stockholm. De är så bra!

Voila brunetto!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Såhär ser tydligen guldbrunt hår ut. Inte riktigt som på paketet men jag är nöjd med min färgning ändå. Neutralt och hyfsat nära min naturliga färg - kanske jag äntligen kan låta håret vila ett tag framöver!

Planer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vaknade med sjukt ont i nacken idag, vet inte vad jag har gjort. Måste sovit på nåt konstigt sätt. Men jag är glad ändå för jag har någonstans att bo!! Det känns helt amazing ska jag säga er, efter dagar av smått panikletande. Nu kan jag bara slappna av och börja njuta till 100% att jag faktiskt är här - i New York City - och lever mitt drömliv. Ibland löser sig allt så perfekt.

Jag har redan börjat planera hur mitt nya rum ska dekoreras. Ska köpa en klädstång och en klädfackshängare på IKEA där jag ska hänga alla mina kläder. Har alltid tyckt det är så himla fint med klädstång som står mitt ute i rummet, och nu kan jag äntligen ha det! Jag ska också köpa ett litet skrivbord, det som Karin har på sitt rum, så man har någonstans att plugga. Det mesta ska gå i vitt med lite färgklickar i form av blommor, ljus och kanske någon tavla.

Beställde nyss hem påslakan och kuddfodral från H&M Home. Av någon outgrundlig anledning finns inte detta koncept i USA så jag får beställa hem till Sverige så mamma kan ta med sig det den sjunde när hon kommer. Hon har även blivit instruerad att ta med tonvis av godis.
ALLT BESTÄLLT FRÅN WWW.HM.SE

En lyckodag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ni vet såna dagar när allt går precis som man hade velat. Idag var en sån dag. Helt undebart:

1. Jag har hittat boende!!
Igår när jag (som vanligt) satt och sökte Craigslist såg jag att en svensk tjej sökte roommate. Jag svarade och det visade sig vara Elinor Samuelsson, syster till Tove som jag haft kontakt med sedan jag kom till NYC. Hon är från Helsingborg, vi har gemensamma kompisar och verkar jättegullig, så jag bad om en viewing. Lägenheten ligger jättebra på 33rd street och 3rd avenue, bara 15-20 gångavstånd till skolan. Kommer få mitt eget rum och jag längtar till jag får åka till IKEA och inhandla inredningsprylar. Det enda (lilla) problemet var att Elinor egentligen behövde någon som flyttade in direkt. Eftersom jag redan betalt fram till den första oktober här i Chelsea hade jag fått betala dubbelt men..

2. Jag slipper betala dubbelt!!
Elinor har tydligen hittat någon som kan bo i mitt rum fram till den första oktober, vilket innebär att jag kan spara ca 4000 kronor på de två veckorna fram till dess.

3. Jag tjänade 135 dollar idag!! Jobbade min första dag som babysitter åt två underbart söta tvillingar, Sophie och Gustav. De är två år gamla och riktiga små charmtroll. Passade dem idag från 14:00-23:00 och det är riktigt sköna extrapengar. Jag var ju orolig för att de inte skulle tycka om mig, men det har funkat hur bra som helst - de somnade direkt när jag nattade dem, trots att föräldrarna var ute och åt middag. Helt underbart.

4. Jag har haft en kul kväll!! Efter jobbet åkte jag hem, fixade mig snabbt och tog mig sedan till Carmine Street där de väntade på mig för att åka till en klubb. Hann inte ens dricka mina två glas vin som jag hade planerat. Vi var på 3 olika klubbar idag och jag kom in på varenda en.

Nu kom jag precis hem och har lagt mig i sängen. Känner på mig att jag kommer sova riktigt gott. Great day! Imorgon börjar Fashion Week. Godnatt
Att äta i USA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För er som undrar vad man äter i det här landet, närmare bestämt vad JAG äter i det här landet om dagarna kommer här ett litet dagligt matschema (och det är inte hamburgare tre gånger om dagen som man kan tro). Tråkig som jag är har jag inte börjat variera mig riktigt ännu, men bristen på inspiration tror jag beror på att jag bor i den här lägenheten temporärt och inte känner mig 100% "hemma". Så fort jag kommer igång - då ni!

Frukost: havregrynsgröt med mandelmjölk och agave syrup.
Eftersom jag är laktoskänslig vågar jag inte dricka vanlig mjölk på morgonen med risk att få ont i magen resten av dagen. Här är det vanligt med mandel-eller soymjölk, och eftersom jag hört hört att soyamjölk inte det bästa för kroppen satsar jag på mandel. Agave-sirapen har jag berättat om innan; det är en väldigt söt, kalorisnål och helt naturlig sirap. Jättebra att ha till. Ska även köpa lite russin om jag hittar för att pigga upp frukosten något.

Lunch: knäckebröd/frukt/pasta
Jag har varit riktigt dålig på att äta lunch, mest p.g.a. mina ojämna rutiner de senaste veckorna. Förhoppningsvis blir det bättre när jag börjar skolan ordenligt samt jobbar några dagar i veckan. I princip har jag ätit knäckebröd eller frukt när jag inte varit så hungrig, och pasta när jag varit det.

Middag:
kyckling med quinoa eller potatis-i-ugn
En liten återgång till vad jag åt under tiden i Skottland. Där levde jag på quinoa och kyckling. Här tycker jag väl inte det är så jätteroligt att äta, men som sagt; med brist på fantasi gör man det man är van vid. Potatis är min favoritsak på jorden, och jag brukar ofta föräta mig på det (tänk 5 stora potatisar med en mini-kycklingfilé - kolhydratattack!). Ingen höjdare. Har köpt ingredienser till currygryta, så så fort jag får tid ska jag göra det. Ska också börja äta fisk.

Godaste jag ätit i USA:
hamburgaren med blåmögelost på The Spotted Pig.
Äckligaste jag ätit i USA: min egna kycklingfilé som var en massa segt fett på. Klarar inte sånt.
Antal gånger på McDonalds: hehe, fyra.. (varav två mitt i natten, så det räknas knappt)
Antal gånger på Starbuck's: tre (well done med tanke på att det finns ett Starbuck's i varenda hörn i den här stan)
Saknar mest från Sverige: bacon som inte är svindyrt eller från osäkert ursprung; smågodis; Ramlösa med smak

Hamburgaren från The Spotted Pig. Den ser inte mycket ut för världen, men jag lovar - den är himmelsk. Om ni besöker West Village i New York och letar efter the perfect burger måste ni prova denna!

Nattmusik

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Här får ni en fin liten godnattvideo från Trey bäst-i-värlen Songz. Varför är han inte större i Sverige?!
Nästa: nr femhundratusenett.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jaha, då var man hemma från lägenhetsvisning nummer femhundratusen. Känns det som. Den låg på 50th st och 11th avenue, i Hell's Kitchen. Lite väl långt upp men man kan ju inte vara för kräsen, plus att priset var reasonable för en trerumslägenhet. Man får ju ge allt en chans. Lägenheten i sig var hyfsad; bra storlek på rummen, vardagsrum med tv, korridor från hallen och separat kök. Problemet var läget. 11th avenue är sjukt dött jämfört med vad vi är vana vid här i Chelsea, och jag hade inte känt mig säker om jag gick hem ensam en kväll/natt. Hell's Kitchen har varit känt för att vara lite sketchy, förr höll maffiagängen och knarkarna till här. Även om det är väldigt mycket bättre nu och det har börjat byggas lyxlägenheten till höger och vänster, kändes det inte helt rätt. Stod skumma folk och hängde i hörnen, och avenyn var i princip helt tom. Inte idealt för unga tjejer alltså. Det blir en no-deal på den.

Ledsen att jag tjatar om lägenheter stup i kvarten, men just nu är det i princip det enda som uppfyller mina tankar. Man måste ju ha tak över huvudet på ett eller annat sätt.

Nog om det. Ikväll var det den stora showen för Fashion's Night Out och jag ösnkar att jag var där! Biljetterna blev sjävklart slutsålda för längesen så det fanns ingen chans för mig att se den. Istället ska jag kolla videon på hemsidan så fort den läggs upp. Tror den var spectacular.
Lunchträff på lördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Peter Connée, VD för min gymnasieskola ProCivitas, har bjudit in oss ex-ProCivitasinska New York-studenter på lunch på lördag. Vi ska gå till The Asiate, en fin restaurang som tillhör Mandarin Hotel uppe vid Central Park. Ska bli kul att träffa lite andra svenska studenter, även om många av dem är före/efter min tid på skolan. Alltid bra att knyta lite kontakter!

Ikväll är det min enda lektion för veckan - Fashion Business Practices. Efter lektionen ska jag och Elin ta oss upp till Hell's Kitchen för en lägenhetsvisning. Ännu en.. Har noll förväntningar just nu, det kanske är skräp som den vi kollade på sist med rastafarisnubben.


The Asiate
The shoes.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ganska olägligt börjar det klia i shoppingfingarna igen. Har lyckats hålla mig undan alla butiker men om jag känner mig själv kommer jag snart inte kunna stå emot frestelsen längre. Hittade en bild hos Columbine där hon har ett par helt A-M-A-ZING skor på sig. Gissade att det var av något riktigt svindyrt märkte men det visade sig vara New Look - den brittiska kedjan där jag själv köpte ett par eller två billiga skor när jag bodde i Skottland. De kostar alltså inte mer än £30 och tur för mig (min plånbok) finns inte New Look i den här stan (eller...?)Helt underbara! Nåväl, det är tur att jag kommer börja jobba så smått snart. Ska träffa familjen jag ska hjälpa med barnpassning på onsdag morgon. Hoppas till gud att de små barnen (tvillingar, 2 år gamla) accepterar mig. Min uppgift blir att prata svenska med dem, då deras mamma är svensk och hon vill att de ska lära sig.

Fortfarande på jakt efter lägenhet, det går långsamt och är påfrestande. Men det ska nog lösa sig till slut! I värsta fall våldgästar jag Karin och Filippa MOHAHA.

(Don't worry, tjejer. jag ska inte)


Jag ska försöka lägga mig lite tidigare idag, har inte kunnat sova före två flera nätter i rad vilket resluterar i att jag vaknar sent och är trött hela dagen. Det ska det bli ändring på nu. Godnatt!
Apartamentos

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Åh, det här lägenhetssökandet börjar gå mig på nerverna. Att det ska var så svårt att hitta något som är bra! Det behöver inte vara nåt fancy schamncy, bara i ett bra område och hyfsat fräscht. Vad gör vi om vi inte hittar någon lägenhet liksom? Önskar någon kunde knacka på dörren med en färdigmöblerad, fin lägenhet mitt i West Village och ba "Den här är i princip gratis". Man kan ju drömma.
Idag och igår

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår kväll:
Det blir inte så många bilder på en själv när man håller i kameran, men I give you mina söta vänner istället.
Idag:
Har haft en väldigt avslappnad, mysig, skön dag hemma hos flickerickorna. Filippa ringde mig kl. 12 (nej jag sov inte.. kanske lite) och föreslog att vi skulle laga pannkakor och kolla på Astrid Lindgren-filmer. Perfekt en dagen-efter-söndag. Vi åt pannkakor tills det sprutade ur öronen på oss, gud vad gott det var. Fram till nu är det det enda jag ätit på hela dagen, så mätt blev jag. Sen kollade vi lite på Mio Min Mio och Karlsson På Taket.

Förresten, innan jag kom hem till tjejerna var jag och Elin på lägenhetsvisning och HAHAHA det var det värsta jag varit med om. För det första låg lägenheten i ett helt dodgy område i East Village, fast det fattade vi inte förrän vi kommit dit. När vi knackade på öppnade en halvpundad rastafari/konstnär. Han skulle åka iväg en period för att spara pengar och tänkte lämna lägenheten möblerad. Med möblerad menade han tydligen full av SKIT, för hela lägenheten var proppfylld från golv till tak med prylar. Sängen var hemmagjord. Det var tavlor på varje kvadratcentimeter av väggarna. Alla bänkytor var täckta av gamla papper, skruvar, muttrar, porslin, penslar, böcker - allt du kan tänka dig. Vi höll god min för killen var trots allt trevlig men gick därifrån så snabbt vi kunde.

Anyhoodle (great word, Louise), här är lite fler bilder från dagen. Måste passa på att visa hur Karin och Filippas lägenhet ser ut nu när de börjar bli klara, jättefin!

NYC night out

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nyss hemkommen från min första riktiga utekväll i NYC. Har haft skitkul! Vi började hos Filippa och Karin där vi satt på deras terass och drack vin. Tog sen taxi till en klubb, Avenue. Tror den låg på 10th street. Fick låna Filippas leg och eftersom vi är totalt olika (hon är blond med blå ögon, jag brunett med bruna ögon) så jag var sjukt nervös när jag skulle gå in, men det var inga problem. Verkar inte som de kollar på varken namn eller bild, bara födelseåret är rätt. Hade som sagt sjukt kul, bra musik och roliga männsikor. Avslutade kvällen på McDonalds med double cheeseburger och fries. Är egentligen för trött för att skriva nånting så nu får det räcka. Godnatt!

Nu: till Filippa och Karin

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Böcker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När man går på college i USA får man vara beredd på att hosta upp en rejäl summa pengar för skolböcker. Visst, jag betalade en del för böckerna på Heriot-Watt också, men där hade vi bara 4 kurser samtidigt och böckerna var inte fullt så dyra. Här läser jag just nu 7 kurser, varav 6 av dom kräver minst en bok. Det sliter på plånboken. Dock finns det lösningar på allt i livet och så även här. Såhär kommer jag göra med mina böcker i varje kurs:

Introduction to the Fashion Industry
: boken vi ska ha kostar $104 om man ska köpa den senaste utgåvan ny. Min lärare tipsade oss dock om att den näst-senaste går lika bra, så därför beställde jag den begagnad (i bra skick) på Amazon.com för $62. Saved: $42.

Fashion Business Practices: den här lilla godingen kostar så mycket som $140 dollar. Jag bestämde mig för att hyra den (kommer inte vilja behålla den ändå) på BookRents.com. Då hyr man den hela terminen och företaget står för shipping fram och tillbaka, allt för $65. Saved: $75

Macroeconomics: Eftersom den här boken är specialdesignad för FIT fanns den inte att köpa någon annanstans. Fick alltså köpa den i skolans bokaffär. Lyckades komma över en used copy för $66. Saved: $34

Advertising and promotion: Det första vår lärare sa när vi var på lektionen var att han hatade boken och tyckte den var värdelös. Ändå måste vi läsa den för att mid-termtestet kommer vara baserat på den, och det fanns ingenting han kunde göra åt det. Han rådde oss att INTE köpa den, men finna ut ett sätt att läsa den ändå. Jag håller fortfarande på att klura på detta. Kanske jag hyr den, eller laddar ner den på nätet om den finns tillgänglig. I nytt skick kostar den hiskeliga $200, om jag hyr den kommer det kosta mig $65. Saved: $135

Resterande böcker har jag ännu inte fått reda på. Det är History of Art och Excel for Business. Men än så länge har jag sparat $286 på att vara lite smart i mina bokinköp. Good girl.
Wild inspiration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har blivit helt såld på animal prints i höst. Älskar allt från leopard till zebra till alligator till orm. Ju fler man kan blanda och missmatcha, desto bättre. Än så länge finns det inte så många varianter i garderoben, men det lär det bli ändring på - såg bl. a. en jättefin långblus på H&M häromdagen. Djurmönstrat är en trend som kommer och går hela tiden, så det gör ingenting om man köper på sig. Bilder nedan från Fashion Gone Rouge.

By Alexander Neumann for
Elle Mexico, September 2010


Svalare lördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag skiner solen som vanligt i NYC men luften känns mycket lättare och klarare. Det har börjat blåsa och den tryckande hettan har försvunnit för tillfället. Undberbart. Har inte gjort så många knop idag om jag ska vara helt ärlig, bara njutit av att kunna sitta inomhus utan att svettas ihjäl. Eftersom jag redan fått lite läxor jag så smått påbörjat dom - lika bra att försöka komma in i rutiner direkt. Längtar till när jag kan börja sätta mig på Starbuck's och plugga, med mina Hello Kitty-hörlurar och en kaffe.

Ikväll står vin på menyn på Karin och Filippas fina takterass, kanske en liten utgång också. Suger lite att jag är den enda i sällskapet som är under 21, men det löser väl sig. Har min vanliga "grisdag" idag lördag, så jag tänkte gå ner och köpa något gott att äta på Duane Reade. Kanske en donut, mmm.

Nästa vecka har vi i princip ingen skola alls. Måndag är Labor Day, onsdag är jag ju alltid ledig och torsdag/fredag är nån slags judisk högtid, Rosh Hashanah, så den enda dagen jag faktiskt går i skolan är på tisdag. Fashion Week startar ju på torsdag så det kommer nog vara mycket på gång i stan.


Två snygga syskon
Bokmärke

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Marc Jacobs har öppnat en (lite otippat) bookstore på 400 Bleecker St som de döpt till (inte så otippat) Bookmarc. Invigningen var tidigare idag och är märkets sjätte butik i området - fjärde på Bleecker. De tar in böcker i kategorierna konst, fotografi och annat som - enligt Robert Duffy, president på Marc Jacobs - gör butiken mer personlig för företaget. Jag älskar att strosa omkring i bokaffärer så jag ska definitivt ta mig en titt nästa gång jag har vägarna förbi.

Döda mig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Herr Earl har inte behagat komma. Det enda han har åstadkommit är en tryckande, fuktig, tropisk hetta som är mycket värre än någon av de andra dagarna. Ingen blåst och inget regn alltså. Tack, tack lilla gubben.

Jag vet att jag kommer glömma hur jobbigt det här är sen när det är kallt ute och börja gnälla "Åh om det ändå vore sommar och 30 grader igen". Så därför:

Påminnelse till mig själv
HETTA ÄR DET VÄRSTA SOM FINNS I HELA VÄRLDEN OCH KYLA ÄR ALLTID ATT FÖREDRA
Johan Renck för H&M

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Jag har totalt missan den här reklamfilmen för när Karl Lagerfeld gästdesignade för H&M, men den är helt underbar. Regisserad av Johan Renck, som även gjort bl. a. reklamfilmen för H&M's collaboration med Matthew Williamson.

Vin på en takterass

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår kväll gick jag hem till Filippa och Karin. De har precis flyttat in i sin jättefina lägenhet på Carmine St och de har en helt underbar takterass med utsikt över downtown Manhattan. Vi satt där och drack vin och pratade till klockan ett på natten, jättemysigt. På vägen hem gick jag på Bleecker Street, en fin trädkantad gata med en mängd lyxiga boutiqer och restauranger. Tänkte ta bilder på alla fina skyltfönster jag såg men kom på det vid gatans slut så det blev bara två. Ralph Lauren Women-butiken var fantastiskt fin med kristallkronor som lyste upp hela lokalen.Introduction to the Fashion Industry

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag vet exakt vilken som kommer bli min favoritkurs - fast jag inte ens tagit alla ännu;

Introduction to the Fashion Industry

Direkt när vi kom innanför dörren möttes vi av Lisa O'Toole, en otroligt sprudlande glad kvinna i medelåldern, som hälsade oss välkomna och bad oss presentera oss själva med namn och ursprung. När hon sen började berätta vad vi skulle göra under kursen visste jag att jag kommer gilla den. Under semestern kommer vi gå igenom hela fashionindustrin och hur den fungerar; från fabric production till färdiga kläder och kollektioner; från små boutiqer till stora kedjor - och allt däremellan. Boken vi ska använda heter The Dynamics of Fashion och är skriven av en av våra proffessorer på skolan, Eileen Stone. Jag såg henne snabbt i korridoren häromdagen, bärandes en storprickig kappa med matchande gigantisk hatt, och hon såg lite ut som en excentrisk sagofigur. Typ en chic och smal Magica de Hex.

Vi fick vår första assignment direkt. Det är ett paper på två sidor där vi ska svara på olika frågor om Fashion's Night Out. FNO är ett event som sker den 10 september här i stan (och även i andra städer i världen), anordnat av Vogue. Över 100 butiker i NYC medverkar och har olika happenings i butikerna under den här kvällen - kändisar, give-aways, fashion shows, champagne, erbjudanden. Tanken är att få folk att shoppa igen efter en period av dålig ekonomi, samtidigt som butikerna självklart vill förstärka sin image och marknadsföra sig själva. På FNO's hemsida kan man kolla vad som händer i de olika butikerna och välja sin egen rutt. Jag har inte bestämt mig ännu men det lutar åt bl. a. H&M, Barney's,Macy's och Acne. Den 7 septemer ska det även vara den största offentliga modeshowen någonsin vid Lincoln Centre, och den ska jag definitivt gå på.


Solsting

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag vet att jag låter tjatig, men värmen! Solen är min värsta fiende just nu, så jobbigt är det. Sitter just nu i bara underkläder i soffan och skriver bara för att det är för varmt att ha ens en t-shirt på sig. Jag kommer aldrig spendera en sommar i New York City, that's for sure.

Ikväll hoppas vi på vin på Filippa, Karin och Cici's takterass. Imorgon är det lägenhetsvisning och skola hela dagen.

Times Square

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Eftersom jag ändå befann mig så nära när jag var på SSA bestämde jag mig för att gå och titta på Times Square innan jag tog metron hem. Försökte ta lite bilder för att visa hur det ser ut, men ingen av dem gör platsen rättvisa. Den är gigantisk och färgsprakande, och för mig representerar den allt som är New York City. Ikväll ska vi kolla på en lägenhet som ligger på 57th street - alltså inte jättelångt från Times Square - och jag hade verkligem tyckt om att bo där uppe, så förhoppningsvis är den bra.

Haha, bilden med kvinnan och papegojan är lite rolig. Försökte ta ett kort i smyg men som ni ser märkte hon det i samma ögonblick som jag tog kortet. Försvann ganska snabbt därifrån utan att vända mig om när jag såg hennes min.
Körkort i NYC

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Att ta körkort i den här stan är inte det lättaste för någon som kommer utifrån. Det är många papper och saker man måste fixa innan man ens kan gå börja ansöka. När jag var på International Student-kontoret på skolan sa de att det funkar såhär:

Man måste ha 6 points INNAN man kan gå till DMV och ansöka.

- 3 points: valid passport
- 2 points: college ID and official transcript
- 0 points: brev från Social Security Administration som säger att man inte får ha ett Social Security Number

Utöver detta måste du ha antingen ett körkort från annan stat, bank statement, credit card från en amerikans bank, en utility bill från din boendeadress eller credit card från en mataffär.

Låter lite löjligt när man läser det, men regler är regler.

Så idag påbörjade jag processen. Jag öppnade ett bankkonto på Chase vilket innebär att jag inom ett par dagar kommer få ett credit card i posten. Sen åkte jag till Social Security Administration på 48th street där jag ansökte om brevet. Jag trodde det skulle ta evigheter men konstigt nog gick det otroligt snabbt - efter 10 min i kö och 2 minuter med representant från kontoret var jag klar!

4 points klara alltså. Ska bara fixa offical transcript och sen är jag färdig att ansöka!
Ledig onsdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Inatt satte jag för första gången på AC:n. Har inte gjort det tidigare eftersom det drar så himla mycket el och Nina sagt att vi ska undvika det om vi kan, men jag orkade inte med ännu en sömnlös natt så jag kylde ner rummet innan jag skulle sova. Och guuud vad skönt det var. Tänk att få slippa ligga och vända och vrida på sig, och svetta ner lakanen, och vara fuktig på hela kroppen. Kunde äntligen sova ordentligt.

Har ingen skola idag (ledig varje onsdag) så jag ska bara upp till 48th St för att fixa mitt brev från Social Security Administration. Sen kanske jag ska se till att öppna ett bankkonto när jag ändå är i farten.

Nu ska jag göra pannkakor till frukost!

Välkommen Earl!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Förlåt för dålig närvaro, men jag blir så trött av den här värmen att jag inte orkar med någonting. 34 grader har det varit idag, och även fast det är sent på kvällen nu är det fortfarande skitvarmt ute. Ge mig lite regn! Storm! Snö! Vad som helst utom den här hettan!

---

Och Gud besvarade mina böner. Precis efter jag skrev det där skrek min rumskompis till mig att på fredag kommer Hurricane Earl och hälsar på med spöregn och orkan. Hallelujah! Min första orkan, det blir spännande.


Yes, lite bilder från idag. Var först ute en runda på stan med Filippa och Karin. Gick på H&M, Zara, AA, Sephora - men köpte INGET! Guldstjärna till mig. Sen gick jag hem ett tag för att sen gå till skolan vid 18.00. Elin hade sin första illustrationsklass och jag hade min Fashion Business Practices så vi gick tillsammans. Min klass verkar jättekul. Läraren har många års arbetslivserfarenhet, han har bland annat jobbat på Macy's och på Footlocker som inköpare i ett tiotal år, så han vet vad han pratar om. Han vill att vi ska läsa New York Times, Wallstreet Journal och (det jag förmodligen kommer läsa mest av) WWD - där FIT har ett konto man har tillgång till så man slipper betala $3 om dagen.

Efter skolan var jag och Elin på vår första lägenhetsvisning! Det är en 1BR med vardagsrum och kök på 31st St mellan 2 och 3 avenyn. Jättefräsch och hyfsat stor. Om vi tar den tänkte vi göra om vardagsrummet till ytterligare ett sovrum, så att vi båda får var sitt. Vi ska fundera lite på den och återkomma.

Och som sagt, förlåt för jag är så dålig på att skriva. När Earl kommer lär det bli lite mer :)