Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Promotion! (?)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
När det var lite att göra idag satte jag mig och knåpade ihop ett litet omslag till mitt anteckningsblock. Kan komma väl till hands för ibland får man instruktioner som man bara måste skriva ner för att ha möjlighet att komma ihåg dem.

I övrigt har min chef blivit promotad, så hon är nu President of the Lifestyle Division. Det innebär att hon kommer vara högsta chef över alla livsstilsvaror: smycken, möbler, hemtextilier etc. Hon frågade mig om jag fortfarande ville vara på merchandising-avdelningen eller om jag kunde tänka mig att "följa med henne". Sättet hon sa det på fick mig att förstå att hon gärna vill att jag fortsätter jobba med henne, och dessutom började hon prata om att "people who intern here and show themselves good at what they do, like you, might be able to get a job here later on". Självklart sa jag ja! Så nu kommer jag väl få lite andra andra uppgifter och jobba direkt under högsta chefen på avdelningen - så man kan ju nästan säga att jag blivit befodrad också, hehe.




OdlR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Nu sticker jag till Oscar de la Renta! Hörs senare ikväll, ciao.




Uniqlo

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ett företag jag fått upp ögonen för på senaste tiden är japanska Uniqlo, en klädeskedja som fokuserar på
basplagg i bra kvalitet till låga priser. De har en stor butik i Soho och öppnar om några dagar även en stor flagship store på 5th ave.



Kedjan har funnits sedan länge i Japan men öppnade inte i USA förrän år 2006. Som jag sa specialicerar de sig på basplagg främst; stickade tröjor, jeans, kappor, t-shirts etc., men det som får dem att stå ut i konkurrensen är fokusen på kvalitet. På Uniqlo kan man hitta en äkta ulltröja i finaste kvalitet för under $40, och en i kashmir för runt $100. Företaget samarbetar med egna fibertillverkare i Japan som jobbar med att ta fram nya, innovativa fibrer och material med hög standard. Bland annat är en av deras storsäljare en dunjacka som håller värmen under kalla vinterdagar perfekt, men väger mindre än 200 gram!



Jag har tidigare inte brytt mig så mycket om textilier och kvalitet på kläder. "Fast fashion" är ju det som gäller för de flesta idag och man glömmer bort saker som komfort, känsla och hållbarhet. Sen jag började läsa min kurs den här terminen, Fundamentals of Textiles, har jag insett att det faktiskt är ett otroligt intressant ämne och att det faktiskt kan vara värt att titta på innehållslappen i plagget innan man köper det.

Uniqlos koncept känns fräscht och spännande, något som kommer bli intressant att studera desto mer de växer. Det känns på något sätt att folk är trötta på billig acryl och svettig polyester, och är öppna för att lära sig mer om vad det finns för alternativ.

I övrigt är Nicola Formichetti, creative director för Mugler och Lady Gagas personliga stylist, fashion director för Uniqlo. Tror definitivt hans namn och point of view kan hjälpa Uniqlo att nå framgång.

Nicola Formichetti och Lady Gaga




Tors kväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det är sånt riktigt myspysväder här just nu, åska och regn och rusk. Perfekt när man behöver komma ikapp med pluggandet lite (även fast man inte kan säga att jag varit så speciellt effektiv idag). Det lossnar inte riktigt för mig i en case study som jag ska skriva till nästa vecka i Fashion Marketing och sånt psykar alltid ut mig. Den handlar om online-retailern Gilt Groupe och vad de behöver göra för att hålla sig kvar i toppen även i framtiden. Det ska inte vara så svårt, men ibland får man stopp i hjärnan bara. Nåvällllll, får hålla tummarna att det släpper.

Imorgon blir det Oscar de la Renta hela dagen, ska bli skoj. Man kan ju alltid hoppas på att någon av cheferna är judiska så att vi kan sluta tidigt nu när det är Rosh Hashanah och allt, hade varit skönt att komma hem och få lite saker gjort.


Mr de la Renta med modeller, 1972. Sjukt att han jobbade redan 18 år innan jag föddes!




Idiot-Sofie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Ni vet hur jag är självutnämnd idiot när det kommer till att tappa bort saker? Well, det hände igår igen. Var på shoppingrunda där jag bland annat köpte lite grejer på Topshop. Efteråt gick jag till Uniqlo (påminn mig förresten att berätta lite om det märket, sjukt coolt företag) och sist till H&M. När jag kommer hem upptäcker jag att jag har alla mina påsar - utom den från Topshop. Jag har glömt den. Såklart. Gav nästan upp och orkade knappt en bli arg på mig själv eftersom det här alltid händer, men mina rummisar tyckte jag skulle ringa runt och kolla för säkerhets skull. Och tror ni inte att någon vänlig själ har lämnat in påsen på Uniqlo? Blev sjukt glad och hämtade den imorse. Frågan är bara när min tur tar slut?

Anyways, visar sen vad jag köpte för grejer!




Iron workers

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bilden på järnarbetarna som tar lunchrast uppe på en skyskrapa i New York är ju en av världens mest kända. I går när vi gick till Darby gick vi förbi en replica av den, tillverkad i järn, sittades ovanpå en van.




Onsdagsnöje

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Precis avslutat en supertrevlig kväll tillsammans med tjejerna och Chris. Vi var först på mexikanska restaurangen Tortilla Flats i Meatpacking District och åt middag, sen vidare till Darby, 1oak och sist Avenue. Är himla trött så nu blir det Vänner i sängen innan jag somnar. Guten nacht!





Fick lite hjälp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Yey, Karin hjälpte mig när hon kom hem och nu är hyllan uppe. Tycker det blev jättebra. Ramen ska fyllas med en bild/bilder av något slag men i övrigt är det klart. Funderade först på att ha tidningar på men tror inte våra små spikar håller för det. Och nu är det bara att hålla tummarna för att jag inte vaknar av att den ramlar ner på mitt huvud!




Inte den händigaste

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Såhär långt kom jag med uppsättning av hylla på mitt rum. Ett hål i väggen. Skruvarna jag hade hemma var för korta så de trillade ur hålet direkt och sen blev jag så frustrerad att jag gav upp. Tror jag behöver lite hjälp.




Hemskheter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Äsch nu drömde jag om tsunamis i natt igen. Det är så otroligt obehagligt varje gång. Denna gången hade jag suttit i telefon med mamma som var i andra delen av stan, och när jag försökte varna hemma om tsunamin jag såg genom fönstret bröts linjen och jag spenderade resten av drömmen att hysteriskt och skräckslaget leta upp mina nära och kära i den vattenförstörda staden. Usch.

Från ett hemskt till ett annat. Jag låg och tänkte på tidigare när jag pluggade i Skottland och hur våra dorm-rooms såg ut. Alltså, fy! Det var verkligen riktigt snuskigt när man tänker tillbaka. Jag försökte allt jag kunde för att göra rummet lite mer fint och glatt, men det var svårt med tanke på heltäckningsmattor och gamla trämöbler. Check it out:


Och de här bilderna togs alltså efter en total make-over (eller, så total som var möjlig inom ramarna för vad man fick göra med sitt rum). Inte konstigt att man blev lite deppig. Nej tacka vet jag mitt ljusa, fina, brick-walliga New York-rum. Tänkte komma igång och göra iordning här idag med de nya IKEA-grejerna jag köpte i helgen. Det blir nog fint.




Värmer mitt lilla hjärta

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
God kväll!

Tänkte bara tacka för alla fina kommentarer idag, det är verkligen jätteroligt när ni skriver så mycket! Känns inte som att man skriver bara för sig själv ut i tomma intet då.. Ska absolut fundera på att bli medlem i societyn för som många av er skrev: vad har jag att förlora?

Gick förbi Chelsea Market på vägen hem idag. Det är en sorts saluhall kan man säga, med massa olika småbutiker: bagerier, mataffärer, delikatessbutiker, restauranger, en milk bar etc. Jag var sugen på lite plockmat till middag så det fick bli en fransk ost, lite salami, vindruvor och sparris.





Ska jag?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Jag har blivit inbjuden att gå med i honor society Phi Theta Kappa på skolan. Man blir det om man har ett GPA (betygssnitt) som är tillräckligt högt och det kostar $60 att gå med. Inga pengar egentligen, men vet inte hur värt det är att gå med? Låter det bra på ett CV, och bryr sig folk faktiskt om det? Jag vet att det finns lite benefits med medlemsskap, t ex att man kan få rekommendationsbrev etc, men hmm. Vad tror ni?





Politics

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

De här paketen låg på kontoret på Oscar de la Renta häromdagen och jag frågade vem de var till. Fick svaret att det är "a gift to Hillary Clinton" i form av dyra smycken. Det måste vara rätt gött att vara ex-presidentfru!




Ledig hela veckan (nästan)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Efter en lång dag i skolan gick jag hem till Sabina där alla tjejer väntade för att fira. Vi åt tacopaj, tårta, drack vin och spelade Sabinas hemmakomponerade musik-popquiz. Så mysigt!
Det är helt sjukt varmt och fuktig i New York nu igen. Idag kändes det som man skulle dö så fort man var utomhus, och sen frysa ihjäl när man kom in till AC-kyla. Inte konstigt att man blir förkyld stup i kvarten!

Veckans planer ser ut såhär:

Onsdag - LEDIG!
Torsdag - LEDIG!
Fredag - LEDIG! (fast jobb på Oscar de la Renta)

Det är nämligen en judisk högtid som jag varken kan uttala eller stava till, riktigt skönt. Blir tid att göra både roliga saker och komma ikapp lite med pluggandet.




Ett modern samhalle?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Hur kommer det sig att USA, ett av varldens moderna stormakter, ibland kanns som ett u-land? Vissa saker fungerar helt enkelt inte lika bra har som hemma, och det ar ganska irriterande.

Jag anvander mig av telefonoperatoren T-Mobile, en av de tre stora operatorerna har i landet. Anda har jag bara tackning pa min telefon typ 80% av tiden. Pa tunnelbanan ar det lonlost att ens forsoka och pa FIT fungerar telefonen inte i vissa byggnader. Det blir ofta problem nar man aker hiss i en hog byggnad eller befinner sig langt in i ett varuhus, som t ex IKEA.

Forlat for bitterhet och ratta mig om jag har fel men nagot sadant har jag aldrig varit med om hemma. Det ar bara en sakerna som far en att kanna att USA ligger lite efter. Jag laste i tidningen att man beraknar fa tackning pa alla tunnelbanestationer i stan (fast inte pa tagen) ar 2016. Hurra?





No faxing in class!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Min larare i Textiles ar ju som jag namnt tidigare 77 ar gammal. Det marks pa lite olika satt. Bland annat har han inte hangt med riktigt i teknikens utveckling:

Lararen: Hey, what are you doing under the table there?
Tjej i min klass: I was just looking at my nails (haller upp handerna for att visa att de ar telefonfria)
Lararen: Oh, okey. Well, as long as your'e not faxing.





Grattis Sabina!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Idag fyller vackra Sabina år och det blir tjejmiddag med utlovad tacopaj hemma hos henne ikväll efter skolan. Grattis, grattis, grattis!




Prada SS12

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Modellerna på Pradas visning var nästan distraherande fult stylade. Jag kom på mig själv att dras med blicken till den fetglansiga snedluggen och det glåmiga sminket istället för kläderna. Det var säkerligen inte tanken med det hela. Vad tanken är vet jag inte riktigt faktiskt, och jag kan inte bestämma mig för om jag tycker det är en lite cool grej, eller bara provocerande. Kanske både och. Definitivt intressant i alla fall!




Den perfekta pastasåsen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Ok det ser kanske ut som nåt någon redan ätit, tuggat och spottat ut igen, men jag överträffade verkligen mig själv idag måste jag få säga! Det rödbruna är en marinarasås som jag gjorde helt från scratch och den blev så himla god!! Och världens lättaste att laga också. Egentligen är väl tanken att man ska ha pasta till men jag stekte lite grönsaker istället, funkade utmärkt.

Så, rekommenderar varmt att ni provar att laga det här någon dag och här är receptet:

(1 person)
3 tomater
3 stora vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
olivolja
oregano
salt
peppar

1. Skär selleri och tomater i små bitar. Dela vitlökarna på mitten.
2. Stek vitlök och selleri i en kastrull med olivolja tills de får lite färg
3. Häll i tomaterna och låt koka upp
4. Tillsätt ytterligare lite olivolja efter smak
5. Salta och peppra
6. Låt stå och sjuda i ca 30 minuter på mellansvag värme så att såsen tjocknar
7. Krydda med oregano




Drömutsikt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
The Dream är ett hotell i Meatpacking som har en helt fantastisk fin rooftop klubb/lounge. Vi var där igår på Sunset Saturday och drack drinkar till den storslagna utsikten. En kamera kan aldrig visa exakt hur fint det faktiskt var, men ni kan ju föreställa er!




IKEA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Åkte till IKEA idag med Johanna. En ganska bra lördagssysselsättning, och jag fick köpt mycket av det jag behövde till mitt rum + nytt duschdraperi och badrumsmatta (våra förra hyresgäster hade fått dom att mögla). Har lite bråttom för vi ska iväg på rooftop-drink på The Dream. Ciao!




Underhållning på FIT

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Att börja breakdansa på skolgården, varför inte?




Varför vi älskar NYC

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag stumblade igår (aaah, älska Stumble) hittade jag den här roliga sidan. "50 Reasons to Be Pretty Damn Euphoric You Live in New York City". Kunde inte låta bli att skratta av igenkänning åt några av de listade grejerna. Ett litet axplock:

50. Sending your laundry out for someone else to wash and dry it is not only convenient, it's just good business. Especially since you will probably never own a washer and dryer. Which means you never have to feel guilty about not doing your own laundry. Next.

47. There is always someone crazier than you. ALWAYS.

39. Sure, we work out next to Alec Baldwin, Padma Lakshmi, and Bridget Moynahan, and walk the streets with Willem Dafoe, Maggie Gyllenhaal, and Tina Fey, but, really, we're kinda too busy with our own lives to notice.

36. Whatever you need, whenever you need it, there is someone who will bring it to you for a price, which may or may not be negotiable. (Or legal.)

30. The fact that one-bedroom apartments cost an average minimum of a half-million dollars means we think nothing of spending $12 on lunch.

28. The omnipresent opportunity to Gaga-ify yourself. And the chance that it will seem, just, normal.

25. Except in select 'hoods like Park Slope and perhaps the Upper West Side, children are viewed as mysterious beings, rarely sighted and only occasionally understood, like pixies or magical small butlers. Until they scream, in which case, they are banished from the palace.

24. When you fly back into the city after a vacation or business trip, no matter how long you've lived here, you get that butterflies-in-the-stomach feeling

22. How easy it is to find doughnuts, pizza, Chinese food, or any other snack your drunken self desires at 4 a.m. Or to continue to drink. Responsibly!

21. Broadway. Museums. CULTCH-AH. Even if you never actually go to see anything (though you should, at least once).

19. There's no shame in sticking your fingers in your ears like an anal weirdo when an ambulance goes by screeching. (Haha, jag gör alltid det. Men seriöst, ljudet är dövande!)

15. The splendor of the Union Square Greenmarket.

9. Jaywalking is an art form.
7. Subway "prewalking," in which you walk to the exact right spot on the platform to board the train car that will save you the most time upon exit, exists and has a name. Gotta respect.

2. There is absolutely no reason to ever drink and drive. Added bonus: Spontaneous, fascinating conversations with cab drivers.

1. If you can make it here, you really can make it anywhere. But why would you bother to go anywhere else?





Working girl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Idag var jag på OdlR hela dagen, från 9 till lite efter 19. Det är långa dagar, men det går snabbt när man får roliga uppgifter. Idag satt jag mycket vid datorn (som synes ovan) och fyllde i inköpslistor för den nya kollektionen. Väldigt lärorikt! En av mina internkollegor fick en utskällning idag för att hon inte ville göra en uppgift och "looked like you don't want to be here". Lite jobbigt att vara med när någon får en utskällning sådär och jag låtsades vara väldigt inne i mitt arbete på datorn, men samtidigt fattar jag inte varför tjejen inte bara kan visa lite entusiasm för jobbet - det är ju faktiskt en fantastisk chans och ett tillfälle att visa vad man går för! Även om jag får springa och hämta kaffe två gånger om dagen gör jag det gärna, för jag vet att det gagnar mig i slutändan.




Bieber fever?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Jag var helt säker på att personen på bilden skyltfönstret var Justin Bieber, innan jag kom riktigt nära och såg att det var en modell. En tjejmodell dessutom. Är det bara jag eller finns det inte en viss likhet? Kanske bara är frillan.




Zoom zoom

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Tänkte visa hur min zoom är på nya kameran. Tycker faktiskt den är helt ok! Visst blir det inte så skarpa bilder när det kommer såpass nära, men jämfört med den förra jag hade är skillnaden gigantiskt.

(och jag vet att jag är sjukt creepy som zoomar in på den stackars ovetande tjejen på bilden, men var tvungen att hitta ett objekt att fotografera. Hoppas inte henns vänner sitter bakom mig just och ser vad jag håller på med - lite jobbigt att förklara kanske)






American food

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag köpte nyss den här salladen i cafeterian i skolan, och inser att jag inte kommer bli mätt för den var faktiskt rätt äcklig. Och det är inte så att cafeterian har så mycket annan hälsosam mat att erbjuda direkt. Hoho jaja, ibland är det inte lätt att leva i Amerika.




Wise words

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Reklamskylt sett från the High Line




Torsdag, snart fredag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Goder morgon,
Idag är det torsdag och det innebär Oscar de la Renta imorgon och sen helg, yey! Det är roligt att ha min praktik i slutet på veckan, för då har man alltid något att se fram emot. Som en förlängning av helgen kan man säga. Dagen idag blir lånd med lektioner och annat fram till sent på kvällen, men det ska jag nog klara av det med.

Så länge kan ni få se lite färgglada bilder jag tog igår på Trader Joe's, piggar nog upp såhär på morgonkvisten:





Inte alltid en dans på rosor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har faktiskt ett ämne i skolan som jag verkligen, verkligen ogillar. Det är American Literature eller American Writers (kolla, jag vet inte ens vad kursen heter!) och den är bara så-så-så-såååå långtråkig. Vet ni hur många sidor boken är på? 2874! Och vet ni hur många sidor av dom som är intressanta? Ungefär 0. Läraren är snäll men otroligt flummig och det är i princip omöjligt att följa med i hans tankegångar. Tre timmar på pricken sitter vi varje tisdagförmiddag, och Gud förbjude att vi får kortare lektion någon gång!

Stå ut, Sofie, stå ut.





Amaiizion.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Givenchy designs by Dazed & Confused.
Bilder från FashionGoneRogue




Highline

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Tog en liten promenix längs The Highline igår, det gamla järnvägsspåret som gjorts om till en upphöjd promenad/park. Det är så härligt att gå omkring där, man kommer liksom upp och bort från trafikljuden och stressen nere på gatorna. Dessutom är det ett himla bra ställe att titta på solnedgången!




Och man blir riktigt glad..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

... när man kommer hem från en sen kväll och upptäcker att ens rumskompisar har bäddat upp sängen åt en. Som ett "Välkommen hem roomie", precis så kändes det.




Hurricane & Riff Raff's

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hemma från en lite spontan tisdagskväll med middag på Hurricane och dans på Riff Raff's i Midtown med Elinor. Ställena, som har samma ägare, har ett Hawaiianskt tema och maten riktigt god - kokosnötsdrinkar inkluderade. Kvällen blev rätt tidig dock och med minimal mängd alkohol - även om jag inte börjar förrän 5 PM imorgon har det varit en lång dag och jag är faktiskt rätt trött. Godnatt alla kära!





Dripp, dripp, dropp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Godmorgon! Vaknar upp till ett grått och synnerligen höstigt New York idag. Förra året vid den här tiden var det 30 grader varmt, nu är det runt 15 och regnigt. Men helt ärligt klagar jag inte. Min kropp är dåligt anpassad för värme och trivs bättre när det är lite svalare. Så det är bara att ta med paraplyet ut och börja dagen!





Plastique

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Min bettskena är inte det vackraste jag äger, men den gör susen när jag kniper ihop käkarna på kvällen. Over and out för idag, godnatt på er allesammans!




Nytt från Forever21

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Går till skolan i min nya blåa klänning. Ciao!




Mat mat mat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Stannade på vägen hem från min springtur imorse på Wholefoods och köpte lite nödvändigheter inför veckan. Det är lite klurigt att köpa mat till bara en person, speciellt grönsaker och så som blir dåligt snabbt. Köpte i alla fall lite godsaker som jag ska försöka göra slut på.


Till lunch gjorde jag en supergod och nyttig sallad bestående av bacon, getost, nötter, tomat, lök och salladsblad. Till det åt jag min nyinköpta asiatiska dressing, olivolja och salt. Jättegott!





Erfarenhet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vad jag har lärt mig so far hos OdlR:

- att man som intern är en ganska lågt stående varelse i organisationens hierarki
- att varje gång Oscar kommer in på kontoret blir alla lite extra glada
- att en CEO av ett så stort modehus måste skrika och gapa lite för att få folk att lyssna och göra som han säger
- att högklackat är något man får börja vänja sig vid
- att man förväntas fråga mindre och tänka själv mer. Figure it out!
- att om man bara är trevlig och ställer upp lite extra börjar folk komma ihåg en och uppskatta att man är där
- att det viktigaste ändå är att få kläderna sålda
- att Oscar PR-girl verkar vara lite småbesatt i Oscar

I övrigt såg jag att Annelie, en svensk tjej som jobbar på OdlR och som jag pratade med för första gången igår, är med i en intervju i senaste numret av StyleBy. Hon verkade jättetrevlig, och det är alltid roligt att träffa framgångsrika senskar.





News in Chelsea

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Extrajobb och lite, lite shopping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag var jag några timmar på OdlR på förmiddagen. Alla inköpare från butiker runtom i världen var där för att titta på den nya kollektionen, så det var roligt. Förundras fortfarande av hur otroligt mycket man lär sig genom att vara där och se hur allt går till, och jag är så glad att jag fått den här möjligheten.

Efteråt gick jag en runda till Times Square och den stora Forever21-butiken som ligger där. Köpte en jättefin långklänning i kornblått som jag får visa imorgon.





Söndagmorgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Godmorgon! Klockan är 07:30 på en söndag och jag är alldeles yrvaken. Anledningen till den här tidiga uppstigningen är extrajobb på OdlR några timmar på förmiddagen. Någonting jag egentligen inte "behöver" göra, men jag tror på att ställa upp när man kan för att visa lite good spirit och commitment. Resten av söndagen kommer tyvärr spenderas pluggandes, men det är rätt skönt ändå. En lång vecka kräver en lugn helg.




En present

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Blev så himla glad i fredags! Licensföretaget som har hand om OdlRs parfymer kom dit och hade en presentation, och efteråt fick alla på kontoret var sin flaska av märkets nya doft Live in Love - en parfym som inte ens släppts i butik änu! Luktar elegant och blommigt, kommer användas flitigt.




Älva

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Min absoluta favoritlook från OdlR-visningen. Det är inte ofta nånting förtrollar mig så, men när den här kom ut på runwayn drog jag verkligen efter andan. Den är helt fantastisk, ännu mer i verkligheten när man ser rörelsen i kjolen.




Fölsisfrukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
För det är ingen vanlig dag för det är Karins födelsedag, hurra hurra hurra!
Imorse (lite väl sent kanske men så blir det om man varit ute på bravader kvällen innan) gick vi upp för att fixa en födelsedagsfrukost åt födelsedagsbarnet. Färskt bröd, frukt, juice och cupcake. Perfekt start på morgonen.





Firar fröken Karin

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nyss hemkommen från en kväll ute. Idag är det inget mindre än bästaste Karins födelsedag, och det firade vi med lite tjejmys på terrassen. Efteråt gick vi ut, först till Griffin och sen till South Side. Nu är klockan fyra och jag bävar lite för imorgon då jag vet att jag har har sjutusen skolrelaterade grejer att ta tag i. Well well, det var en kul kväll i alla fall!

Mys med kinamat och bästa tjejerna.

Muskelmätartävling.

Hemmagjord och himla god sangria!




I labbet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Idag på min Fundamentals of Textiles-klass fick vi gå upp i textillabbet på skolan för att se vad tyger och fibrer är gjorda av. En gammal man som påminde mig om Dumbledore från Harry Potter-böckerna stod och föreläste för oss om bomull, ull, syntetiska fibrer osv. Riktigt intressant! Jag trodde inte jag skulle gilla den klassen för det lätt rätt trist, men man lär sig en massa nya saker som man kan ha nytta av hela livet - speciellt om man planerar att jobba i modeindustrin.

Bomullsbuske

Fårull i mängder

Min trollkarlslärare tillverkar syntetiska fiber som sen kan spinnas till garn


Närbild på fibrerna i the spinnerette




Celeb on a bike

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
En lite lustig sak hände mig tidigare idag. Jag var nere i Tribeca när en man på cykel kom emot mig. Han såg lite vilsen ut och när han kom närmre inser jag att det är Owen Wilson (skådespelare från bland annat The Wedding Crashers, Zoolander etc.). Blir lite ställd och tittar mest på honom - tills jag inser att han pratar med mig! Han stannar upp cykeln lite halvdant och frågar "Do you know where Greenwhich Hotel is?". Jag hinner haspla ur mig ett lite försynt nej innan han säger "Ok, thanks" och cyklar iväg igen.





Missad show

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jaha, här sitter en annan och känner sig dum. Lyckades nämligen missa att gå på Ralph Lauren-visningen, fast jag hade kunnat om jag ville. In all fairness, jag fick inte mailet från Tord förrän kvart över tio (showen började elva) och jag var mitt upp i en tennislektion precis vid den tidpunkten. Men ändå. Typiskt.
Bild från när jag var på showen förra året, min första riktiga fashion show ever (inte för att jag varit på så många efteråt men ändå, det var spännande!)




Power women

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Mina tre chefer. De är snälla men kan bita till ordentligt om man inte gör som man blir tillsagd. Här på väg till OdlR-showen.




Trötter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag är officiellt den tröttaste människan i universum just nu. Puh, långa och intensiva dagar tär på en. Men roligt har jag så jag ska inte klaga. Idag var det lite jobb på förmiddagen och sen skola (sociologi är verkligen ett riktigt roligt ämne!). Klockan åtta träffade jag Tord på flotta hotellet The Carlyle på Upper East Side för en drink, men båda var så trötta så det blev en kaffe istället innan han skulle iväg på middag med buyers från Harrods. Sen åkte jag ner till Murray Hill och åt middag på Pio Pio med Sara och senare Elli. Hel kyckling med avocadosallad delade vi på - supergott! Till sist gick jag med hem till dem för att se hur min gamla lägenhet (där jag bodde förra året) mådde. Den mådde mycket bra.

Tord sa förresten att han kaaaanske kan fixa in mig på Ralph Laurens visning imorgon. Det är ett stort kanske, för tydligen är det fullproppat. Hoppas inte alltför mycket men det hade varit himla kul.

Nu är det bedtime. Godnatt!





Guten morgen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Utanför Oscar de la Rentas kontor ligger Times Square

Godmorgon!
Vaknar upp till ännu en solig, 29-gradig varm dag. Precis som andra dagar den här veckan har jag en del planerat; jobba, gå i skolan, träffa Tord på en drink på The Carlyle och äta middag med tjejerna på Pio Pio i Midtown. Efter den här veckan kommer jag behöva fokusera en aning mer på pluggandet känner jag, det är lite för mycket annat som drar i mig just nu. Ciao bellas!




The rich and famous

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Det var självklart en del kändisar på showen. Alla blev helt till sig, speciellt intern-killarna, när de celebra
personligheterna kom i ni lokalen. Försökte få kort på alla, men det var inte helt enkelt som ni kommer se:
Mary-Kate Olsen (fast tydligen är det Ashley)
Rachel Zoe
Nina Garcia
Grace Coddington, editor-jag-glömt-namnet-på, Anna Wintour och Nicki Minaj
Andre Leon Talley
Valentino
Justin Timberlake (riktigt dålig bild men ni kan väl se honom?)




Bästa dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Woooh, vilken dag! Jag är helt slut i både huvud, kropp och (framför allt) fötter men så himla glad ändå. Showen var fantastisk och jag stod supernära runwayn så man verkligen kunde känna sig delaktig och se alla vackra klänningar i detalj. Stämningen var på topp och det var bara hur bra som helst. Åh, vad roliga vissa dagar är!





Fashion show outfit

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Svart klänning från H&M
Skor från Forever21

Keeping it simple.




Stekt gröt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag provade att göra stekt gröt idag och GUD vilken god frukost det blev! Smakar typ som pannkakor fast tjockare och "grötigare" (i brist på bättre ord). Det var superenkelt och defintivit någonting jag kommer göra fler gånger.

Såhär gjorde jag:

1. Igår kväll gjorde jag gröt i micron som jag sedan la i en plattbottnad plastlåda. La in den i kylen och lät ligga över natten.
2. Imorse tog jag fram lådan och skar ut så "kakor" av gröten, som jag stekte i smör. Jag la på yoghurt, blåbär och honung, och VOILA! Den stekta gröten är färdig.





Mina kurser

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Nu när jag gått några dagar i skolan tänkte jag att jag skriva lite om kurserna jag läser den här terminen. Egentligen borde jag vänta på att gå på den enda lektionen jag ännu inte har haft ännu, Merchandising Math, men eftersom den var inställd idag igen får den skylla sig själv. Så, här är de klasser jag läser just nu:

Fundamentals of Textile
Väldigt lärorik klass där man får lära sig hur olika tyger är uppbyggda, från fibrer till garn till färdigt tyg. Det låter kanske inte så roligt, men det är faktiskt väldigt intressant. Dessutom har vi en bra och passionerad lärare (för övrigt 77 år gammal - släng dig i väggen, retirement!) som kan allt om ämnet och gör det lite mindre tungt

Sociology
Också ett ämne som låter trist men som verkligen är riktigt kul. Vår lärare är en ganska ung, lite halvflummig/bohemisk kvinna som är duktig på att engagera hela klassen i diskussioner om mänskligheten och vårt samhälle.

American Literature
Boken är tegelstenstjock med minimala bokstäver och ämnet svårsmält. Historia kan vara intressant, och jag tycker verkligen om att läsa, men det här faller inte mig i smaken alls. Vår lärare är snäll och lustig, men lite för flummig för min smak.

Tennis I
En nybörjarkurs i tennis som jag får en credit för. Kommer nog mest vara roligt, men jag vill lära mig tennis på riktigt så det är absolut något jag kan ha nytta av.

Introduction to Fashion Marketing - Online
Jag har inte riktigt kommit in i den här kursen ordentligt, eftersom den är online blir det lite svårare. Men mycket av det vi kommer lära oss känns som sådant vi läst förut, och förhoppningsvis blir det inte alltför klurigt att förstå alla uppgifter på datorn. Läraren verkar ganska sträng men rättvis.

Introduction to Physical Science - Online
Kommer ni ihåg fysik/kemi/biologi-ämnena man hade i åttan? Well, nu ska jag läsa dom igen! Det är lite det här jag tycker är dumt med det amerikanska skolsystemet: eleverna tvingas läsa sådant som egentligen inte är relevant för deras utbildning. Men men, uppgifterna verkar vara rätt trevliga och hyfsat okomplicerade så det ska nog gå bra ändå.

Merchandising Math
-




Att leva långt bort från sin kärlek

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Det var någon som frågade mig hur det känns att bo så långt ifrån den man är tillsammans med. För 6 timmars
flygresa med 6 timmars tidsskillnad är ett ganska stort hopp, speciellt när man annars tillbringar så mycket tid tillsammans så fort man är hemma.

Självklart är det inte enkelt. Det är precis lika jobbigt varje gång man måste skiljas åt och vet att det dröjer flera månader innan man ses igen, om inte till och med jobbigare ju längre tid det går. Den här gången var det speciellt känslosamt för mig. Dels för att vi spenderat så mycket härlig sommartid tillsammans, med en drömavslutning på Kreta; och dels för att jag nu är mer "van" vid New York och inte lika lätt distraheras av allt det roliga och spännande som sker runt omkring mig. Speciellt de första dagarna var jag rätt nere, och jag vet att han känner precis likadant.

Men, man får tänka att det i slutändan är värt det. Jag får den drömutbildning jag vill ha och han kan koncentrera sig till 100% på sitt jobb i Stockholm. Nuförtiden finns det Skype, WhatsApp och Viber för mobilen, videosamtal och annat som underlättar kontakten. Dessutom går tiden faktiskt ganska fort, egentligen. Jag tror att om det verkligen är "meant to be" så kommer det hålla, oavsett vad man möter för motgångar.





Imorgon - OdlR fashion show

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Så, imorgon är det den stora modevisningen och jag kommer vara på Oscar de la Renta hela dagen, både före och efter showen. Ska bli riktigt roligt och spännande. Önska mig lycka till så att jag inte strular till något superviktigt. Om ni vill se livestreamingen av showen sänds den klockan 6 PM (00:00 hos er) här imorgon kväll.




Memorial

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Vid stängslet på 7th avenue där de satt upp målade kakelplattor till minnet av 9/11 hade människor i helgen lagt blommor. Fint!




Queen of fashion

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det är inte varje dag man får träffa Anna Wintour här i livet. Träffa är kanske en överdrift, för jag kom inte närmre än två meter ifrån henne och pratade definitivt inte med henne. Men hon var på Oscar de la Renta idag för att titta på den nya kollektionen som ska visas på tisdag och det var rätt häftigt att se henne i person. Precis som alltid hade hon perfekt stylat hår, en elegant klänning och solglasögon.

Oscar de la Renta och Anna Wintour





Never forget, 9/11

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Manhattan vaknar idag upp till strålande sol och klarblå himmel, precis som det gjorde för exakt 10 år sedan. Den dagen skulle att bli ihågkommen som en av de värsta i Amerikansk och övriga världens historia, en dag full av ondska, förtvivlan och sorg. Idag hoppas jag att det amerikanska folket får sörja i fred tillsammans nere vid Ground Zero, utan hot om nya terrorattacker. Jag ska strax iväg och jobba, och även om det känns en aning överdrivet väljer jag att ta taxi istället för tunnelbana idag. Man vet ju tyvärr aldrig när någon slår till igen.




Good-n-bad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
- Imorse slog jag till ett glas på mitt rum så det ramlade i golvet i tusen bitar. Sen trampade jag på glasbitarna, två gånger, så att vi fick plocka ut glaset med pincett.

- Jag fick ett sms om att jag behövdes på Oscar de la Renta. Egentligen var det min lediga dag, men sa att jag kunde komma på eftermiddagen ändå.

- Fick ett sms senare där det stod att jag inte behövdes idag ändå. Yey, skönt med ledig dag eftersom jag ska jobba imorgon också!

- Åt en jättemysig frukost/brunch/lunch på Big Daddy's Diner i Midtown med Sabina, Johanna, Emelie och mina roomies. Trevlig restaurang inredd i amerikansk 50-talsstil, och jättegoda hamburgare. Dock var servicen under all kritik och till slut fick vi 15% rabatt på maten eftersom de gjort så mycket fel med vår beställning.

- Glömde min nya kamera på CVS Pharmacy (jag är så-så-så dum i huvudet ibland) och kom inte på det förrän jag kommit hem. Sprang dit och, tacka Gudarna, den låg kvar precis där jag lagt den.

- Köpt godis på Sockerbit och ligger nu och mumsar i sängen.





Metro fashion

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Den här lille filuren satt alldeles ensam i tunnelbanan häromkvällen. Jag vet inte exakt vad han var utklädd till (om han nu var utklädd och inte bara har en mycket speciell klädstil?) men han var helt lugn med att man fotograferade honom där på trappan. Lustig kille!




Fredagkväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Ett uppvaknande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Dagen börjar ju bra! Skulle stryka min klänning jag ska ha på jobbet och så råkade jag bränna mig (halva fingret!!! Minst!!). Men men, ingen skada skedd. Idag är det Oscar de la Renta som gäller och sen blir det en födelsedagsfest ikväll!

Btw, tack för alla förslag ang. vad jag ska skriva om! Kul att veta vad ni gillar, och få lite nya idéer.




Fashion night

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en superhärlig kväll tillsammans med bästa tjejerna i New York. Fashion's Night Out var roligt, massor
med folk och kul saker att titta på. Som de här två damerna t ex. Den ena gick omkring halvnaken av okänd anledning, den andra marknadsförde sin katt som tydligen har en egen fashion blog (katten alltså!):




Hos Miu Miu, där jag såg..


..Tavi! Hon är typ tre äpplen hög och världens sötaste.


Elin och jag


Hela ligan (förutom Filly och Karin förstås)



Och efteråt gick vi till en bar i West Village och drack Coronas. Bra kväll!





NY KAMERA!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Wie, det blev en kamera! När jag får någonting i huvudet blir jag ibland väldigt impulsiv, och så var fallet idag. På min håltimme gick jag ut för att köpa den jag skrev om tidigare. Dock hade de inte den i butik och eftersom jag inte orkade gå någon annanstans bad jag försäljaren rekommendera en liknande eller åtmistone lika bra. Och då blev det en Panasonic ZS8. Jag är allt annat än fotonörd så jag har ingen aning om hur bra den är rent tekniskt sett, men vad jag har testat funkar den himla bra. Tänkte använda den ikväll (Fashion's Night Out) och om jag inte gillar bilderna får jag bara lämna tillbaka den. Dock kostade den 200 dollar mindre, så rent ekonomiskt var det ett himla bra köp.

Här är två bilder jag tog för en stund sedan:





Craviiiing

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

 

Är man lite knäpp i huvudet om man hela kvällen innan man gick och la sig låg och tänkte på hur mycket man önskade sig en ny kamera och försökte komma på argument för varför det är otroligt viktigt för att skaffa en? För då är jag nog det. Jag vet bara att jag hade tyckt det var så himla mycket roligare att fotografera om jag visste att bilderna kom ut fina och skarpa. Den här kameran är en Canon G11, som min kompis Johanna har, och den är verkligen superbra. Hade behövt lägga ut ca 3000 kronor för den. Värt det? Lätt, men lite svårt att övertyga min strama studentbudget.





Hockey-restaurang

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
På min promenix häromdagen gick jag förbi Tiny's & The Bar Upstairs i Tribeca, restaurangen som hockeyspelaren Henrik Lundqvist öppnade för några månader sen. Fasaden ser gammal och sliten ut, på ett charmigt sätt, och även om jag inte var inne och tittade har jag läst att interiören går i samma stil. Säkerligen värt ett besök en dag!





Förslag?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
Nu när jag är tillbaka i New York igen tänkte jag försöka skriva så mycket som möjligt om staden och allt man kan göra här. Än har det varit rätt segt med tanke på att skolan precis kommit igång och man har behövt ordna en massa praktiska saker, men snart kommer terminen igång som vanligt och jag får förhoppningsvis lika kul som jag hade förra året.

Men jag tänkte höra med er: vad vill ni läsa om? Har ni något speciellt ni tycker jag ska fokusera på eller skriva om? Ni får gärna komma med förslag så ska jag göra så gott jag kan. Jag tycker ju faktiskt det är himla kul :-)




FNO 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
På torsdag är det årliga eventet Fashion's Night Out, och jag och mina kompisar tänkte gå. Dels är vi bjudna på Miu Mius butiksevent där bland annat Tavi Gevinson, bloggaren bakom Sea of Shoes och Vogue's Andre Leon Talley kommer stå domare för en tävling om vem som klär sig mest likt Miu Mius senaste kollektion. Ingenting jag kommer försöka anstränga mig att göra, men kul ändå!

Sen kommer vi gå vidare till lite olika ställen under kvällen och se vad som händer. Alla har olika events och kändisar i sina butiker, och det bjuds på drinkar och mat. Såhär såg det ut förra året:





God morgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag ska det regna precis lika mycket som det gjorde igår, d.v.s. varje sekund av dagen. Det gör inte mig så mycket i och för sig, känns som man får mer gjort då.

Ska snart äta frukost men hade inte så mycket roligt hemma. Kom av en slump in på den här bloggen och såg något som lätt riktigt intressant: stekt gröt! Någon som har provat? Jag vet inte varför det tilltalar mig, men jag tycker det ser väldigt spännande ut. Jag kan inte göra det idag eftersom det måste stå över natten, men om jag lyckas komma ihåg det ikväll ska jag defnitivt prova.

Bild från Frukostera





Zara online i USA!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Äntligen lanserar Zara möjligheten att beställa kläder online även här i USA. Okej, man har kanske inte så långt att gå till närmsta Zara-butik i den här stan, men det kan ändå vara bekvämt att kunna shoppa i lugn och ro hemifrån utan att behöva trängas med tusentals andra människor i SoHo eller Herald Square.




2x rött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Klänning $69, Urban Outfitters
Kavaj $29, Forever 21


(och till er som undrar vad den lustiga grejen till höger i bild är kan jag meddela att det är en kungakrona som jag fick en gång på en födelsedagsmiddag här i New York)




Älskade Wholefoods

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår var jag och handlade i världens bästa matbutik, Wholefoods. Jag åkte dit själv och spenderade minst en timme med att bara gå omkring i butiken, plocka åt mig varor, titta på all färsk frukt och kött, lukta på allt nybakat. Ett konstigt nöje kan tyckas, men att handla mat utan stress är verkligen en av de mysigaste sakerna jag vet.

Till min stora glädje hade den pilgrimsmusslor till jättebra pris, så jag tänkte att jag skulle unna mig något extra. Råkade steka dem lite för länge, men det blev himla gott ändå. Åt det med fetaost, sallad, stekt lök och smält smör.





9/11

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
På söndag är det tio år sedan 9/11, då World Trade Center rasade och tusentals människor dog här i New York. Det märks av tydligt. Alla tidningar har specialnummer om händelsen och TV-kanaler visar dokumentärer om vad som hände, för att upplysa igen och för att hedra minnet av offren. Jag var nere vid Ground Zero igår när jag promenerade och på många ställen hade folk hängt ut flaggor, satt upp konstverk och börjat förbereda inför söndagen, då det förmodligen kommer vara hundratusentals människor där nere.





Le Bain

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
3 kommentarer
Ett ställe som jag verkligen kan rekommendera att gå till, antingen om det är på eftermiddagen/tidig kväll för en drink eller senare på natten för fest, är Le Bain. Det ligger högst upp på The Standard Hotel och har en otrolig utsikt över hela södra Manhattan. På terrassen på övervåningen kan man sitta och titta ut över stan sittandes på en vattensäng-kudde, och där nere kan man ta sig ett dopp om man vill i barens inomhuspool.





Labor Day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag är det Labor Day, vilket innebär att vi är lediga från skolan, nice! Jag tänkte nog bara slappa och ta det lugnt, kanske gå en promenad lite senare ner till Financial District eller så. Det är typ 1000 grader varmt ute och lika fuktigt, så man orkar inte riktigt vara ute under långa perioder.

Den här veckan kommer jag ha fullt upp känns det som:
- lektioner
- internship på Oscar de la Renta
- extradagar hela helgen på Oscar de la Renta inför Fashion Week
- skaffa alla böcker jag behöver till mina klasser
- åka till IKEA



Washington Square Park i förrgår




The new girl in town

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Tavi Gevinson, 15-åringen som startat bloggen StyleRookie, ska imorgon lansera sitt nya koncept, onlinemagasinet/hemsidan RookieMag. Hon är fantastisk på att skriva och en väldigt intressant personlighet, så jag tror att det kan bli bra! Ska bli spännande att kika in när de öppnar.





Urk!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Jag hatar duvor i den här staden. De är överallt, har noll orienteringssinne och är fulla av bakterier. Så när jag såg den här gubben i Washington Sq Park blev jag minst sagt lite äcklad. Han hade fåglar överallt på kroppen och verkade tycka om uppmärksamheten han fick - av både fåglar och människor. Tog ett snabbt kort och sprang sen snabbt därifrån.




Forts. frågestund

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
0 kommentarer
Ok, nu har jag svarat på resterande frågor från frågestunden. Jag hoppas att jag fick med alla och ber om ursäkt att de kom lite sent. Men, bättre sent än aldrig!

Hejsan! Har en liten random fraga angaende mobilabonnemang i USA och har verkligen ingen jag kan fraga och hittar ingen bra information pa natet, drf vander jag mig till dig :) Jag har precis flyttat till USA for att plugga mode, och jag kanner att jag nu maste skaffa ett amerikanskt telefonnr.

For det forsta, kmr min svenska mobil funka har eller maste jag kopa en ny? Finns det endast abonnemang har eller kan man kopa kontantkort som i Sverige och fylla pa nar det behovs? Vilket ar det billigaste foretaget? Ar det AT&T som galler? Ar det dyrt att ringa till Sverige? Vill helst inte binda mig till nagot eftersom jag kommer
aka hem under alla lov o sa o vill inte behova betala nagot da.
Oj, vad många frågor! :-) Jag är verkligen ingen mobiltelefonexpert, varken hemma eller i New York. Brukar typ gå på det billigaste, nöjer mig med det. Men jag har T-Mobile just nu. Betalar $50 i månaden, utan bindningstid, och får unlimited calls, texts och surf. Använder min svenska iPhone, men jag fick låsa upp den i en teknikaffär för $50. Lite tråkigt, men lätt värt det! Jag ringer inte till Sverige med mobilen, så jag vet inte. Använder i så fall Viber eller Skype. 

Hej!
Missade frågestunden så tänkte att du kanske kan svara på min fråga ändå. Jag vill också plugga så som du gör, men tycker att det är ett väldigt stort lån man får tar. Hur mycket lånar du? Eller hade du mycket sparade pengar sedan innan?
Jag tar maxlån, ca 88 000 per termin (inklusive studiebidraget då). Jag har lite pengar sparade i fonder men det är ingenting jag använder här. Visst är det otroligt mycket pengar att låna, men för mig är det värt varenda krona och jag är säker på att jag får tillbaka det i slutändan :-) 


Hoppas det går bra att det trillar in en fråga lite sent här. Ni bor väl tre tjejer tillsammans? Hur gör ni med mat och hushållsgrejer och så? Gissar på att ni delar hyran på tre.
Yes, vi bor tre tjejer tillsammans. Hyran delar vi på i tre delar rakt av, ganska enkelt. Ibland lagar vi mat tillsammans men ofta blir det att man köper sin egen mat. Dels för att vi har olika scheman och kanske inte kan äta tillsammans varje dag, dels för att det är svårt att kombinera ihop maträtter som alla tycker är goda alltid. Vi försöker dock äta tillsammans så ofta det bara går, antingen på terrassen eller vid vårt lilla matbord i köket. 

Jag undrar lite hur möjligheterna ser ut efter din utbildning, får ni chans att stanna kvar i NY och söka jobb?
Man får stanna i New York i ett år och försöka skaffa ett jobb efter utbildningen. 

Hur lång är din utbildning?
4 år

Vilka kurser läser du?
Allt möjligt, från fashion-kurser till ekonomi, markandsföring, konsthistoria, english writing och sociologi. Man får välja rätt mycket själv, vilket är roligt. 

Vart ser du dig själv om tio år?
Jättesvår fråga. Jag hoppas att jag har ett roligt, välbetalt jobb någonstans som jag verkligen trivs med och brinner för. 

Hur är det att bo och studera i NY?
Världens roligaste :-)

Jag undrar vad har du tänk dig att du vill jobba med när du är klar?
Som jag skrev ovan är det svårt för mig att veta just nu. Jag vet att jag vill jobba i modeindustrin, men hur och var är fortfarande ett frågetecken. Jag ska försöka praktisera så mycket som möjligt på olika ställen och avdelningar, så att jag kan känna av hur det är. Förhoppningsvis kommer man då på vad man är bra på och hade tyckt var roligast!

Vad är det bästa med NY?
Att ingenting är omöjligt!

Och vilka mat och sevärdheter får man inte missa när man är där ?
Att gå omkring i parker är underbart, speciellt på vår/sommar. Det är så mycket liv och saker som händer i stan då, det finns alltid något roligt att se. Vad det gäller mat har ju tjatat sönder Shake Shack, men i övrigt finns det väldigt mycket bra sushi-ställen. Gå också till någon mataffär, typ WholeFoods, och köp med dig lite picknickmat till en park eller ner till Hudson River, så härligt!


Var det svårt att komma in på skolan? Hade du några erfarenheter om mode innan du började?


Hur svårt det ändras nog från år till år, men visst är det en populär skola. Jag hade dock ingen speciell modeerfarenhet tidigare, utan skrev ett personligt brev och skickade in mina betyg bara.


Sen undrar jag lite om kursinnehållet. Vad gör man på Fashion Merchandising Management? Håller ni även på med design och modeteckning?

 

Man läser fashion med en businessinrikning. Vi läser om design och liknande, men tecknar eller designar inte själva.

 

Jo, jag undrar vad det finns för fördelar och nackdelar med att bo i New York? vad är ditt bästa minne av New York so far?

 

Fördelar: att man får vara i världens bästa, roligaste, mest spännande stad!

Nackdelar: dyrt med boende!

Bästa minne: när jag fick gå och se Oscar de la Renta och Ralph Lauren fashion shows förra hösten.


Hej! 
jag undrar hur intagningen är till din skola? Alltså, krävs det att man läst några speciella kurser i gymnasiet eller går dem endast på snitt?

 

Nej du behöver inte läsa några speciella kurser. De går bara på ett snittbetyg, som du får genom att översätta dem till amerikanska.





Union Sq farmer's market

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår var det en såndär härlig dag. Det var lördag, solen strålade och det var människor ute på stan överallt. Jag,
Filippa och Karin gick till Union Square farmer's market, en stor matmarknad som sätts upp på nämnda torg 4 dagar i veckan och där man kan köpa allt från hembakat bröd, färsk frukt och lokalt odlade grönsaker. Underbart! Jag köpte med mig majskolvar, rödbetor och ett surdegsbröd hem. Den här terminen ska jag försöka handla där lite då och då, både billigt och nyttigt. Och himla härligt!




My room

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Efter många om och men (vi hade hyresgäster som stannade lite över tiden - och dessutom inte städade efter sig!) har jag äntligen kommit tillrätta i mitt kära rum. Det behövar fixas lite smågrejer men i övrigt känns det som hemma igen :-)





Hos Oscar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu är jag klar för dagen på Oscar de la Renta. Det var fredag så vi fick gå tidigt, skönt med en mjukstart. Det var sjukt spännande och även om jag inte fick göra några riktigt tunga grejer såhär min första dag var det fantastiskt kul att se hur allt går till på huvudkontort för ett stort modehus.
Det här fick jag göra:

- gå en rundtur runt hela huvudkontoret, där jag blev presenterad för allt från PR-avdelning till designteamet. Även om alla samples och den större produktionen av kläderna sker någon annanstans görs mycket av plaggen på huvudkontoret, så de hade en stor avdelning där man sydde och broderade till de nya kollektionerna.
- klistra in uppdaterade priser och sålda units i look-booken
- springa ärenden ner till de olika avdelningarna åt mina chefer
- arkivera looker och cost-sheets i olika pärmar
- ta emot shipment av nya samples av vårkollektionen 2012 från Italien, där de har tillverkats.

Jag tror jag kommer lära mig otroligt mycket och ser fram emot att jobba där hela hösten. Redan nästa vecka är det Fashion Week och då kommer jag få jobba extra hela helgen samt före, under och efter showen. Ska bli otroligt kul!

Tog inte kort på vad jag haft på mig men körde på en enkel mockakjol och lite transperant, tunn blus. Däremot lyckades jag fota mina nya skor från Steve Madden som jag köpte igår och invigde dagen till ära:




Om 30 minuter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ok. Sitter på ett café just och tittar ut över det på bilden ovan, vilket är ingången till Oscar de la Rentas huvudkontor. Fjärilarna i magen börjar komma mer och mer. Om en halvtimme börjar jag. Wish me luck!




Internet lost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Helt plötsligt har vårt internet i lägenheten slutat fungera, så irriterande! Sitter just nu på skolan och äter sushi, men har lektion om en liten stund igen. Hoppas ni har överseende med dålig uppdatering, blir lite kaotisk såhär de första dagarna.

Imorgon är det min första dag som intern på Oscar de la Renta!!!!! Jag är både glad och livrädd, vet inte alls vad som väntar mig. Men otroligt spännade i alla fall. Kommer spendera kvällen med att välja vad jag ska ha på mig, inte det lättaste.