Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Kycklingar & annat fint.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Sitter i Båstad efter en kväll på Pepes igår och en rätt seg dag idag. Har ätit kebabpizza och kollat TV, inte mycket mer än så. Rätt skönt. 
 
Påsken i Torekov var mysig. Lugn, avslappnande och energigivande - precis vad jag behövde inför den sista spurten på Berghs nu de närmsta två månaderna. Det är nog första gången jag verkligen uppskattar att komma ut på landet och bara göra absolut ingenting, hur mycket det faktiskt gör för välbefinnandet. 
 
 
Vi gjorde påskkycklingar att ha på tårtan pappa skulle baka. De blev inte så vackra. Dessutom hade vi råkat köpa marsipan med banansmak så de smakade alldeles fruktansvärt. 
 
Till slut blev kycklingarna rätt underliga. Tårtan blev också rätt misslyckad, den smakade bara ägg. Överlag inte världens bästa påsk gällande efterrätter men vad gör det? 
 
Lillebror får hjälp av lillasyster att bli omvandlad till påskgubbe. 
 
Mamma gick ut i trädgården och gömde påskägg. Dagen innan hade vi klätt vårt lilla äppelträd med färgglada fjädrar så att det kändes åtminstone lite vårigt och fint. 
 
Två glada syskon har hittat ägg! 
 
Fick en massa fina saker i mitt påskägg. Förutom godis fick jag en liten peng och en fin rosa kofta. Kände oss väldigt bortskämda! 




Men herregud, när tar det slut?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Seriöst? Det här var inte den härliga påskkänslan jag längtade efter igår när jag somnade. En påskafton med 5 cm snö har jag aldrig varit med om, och ändå är jag nere i Skåne. Gud vad trött jag är på det här vädret, när ska det bli vår?

Nåja, det är vad det är och det är ingen idéa att klaga. Idag ska vi åtminstone äta påsklunch med familjen och ha det trevligt. Sen ikväll är det påskfest på Pepes Bodega, ska bli roligt att träffa alla gamla kompisar. Men så länge ligger vi i soffan och myser. Såhär: 






Här sitter jag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Framför en varm brasa firar man påsken allra bäst, åtminstone när det är kallt ute. Jag insåg att jag inte har läst en enda bok under tiden jag gått på Berghs, jag som alltid brukar läsa massvis. Det tyder väl om något på att man har varit rätt upptagen i huvudet den senaste tiden. Nu har jag bestämt mig för att bara stänga av så mycket det bara går och njuta av att vara ledig. Hej så länge! 




Vackra lilla blomma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Den här underbara skapelsen står på matsalsbordet här hemma och jag blev helt kär. Måste köpa en likadan till lägenheten i Stockholm, så himla fin.
 
Nu bär det snart av till Torekov (mellanlandade hemma i Helsingborg). Kommer ha dåligt med internet där, plus att jag tänkte ägna tiden åt att läsa böcker och bara njuta, så vi får se hur mycket uppdateringar det blir. Men jag antar att ni alla ska fira påsk med nära och kära och inte har så mycket tid att sitta vid datorn ändå, eller? :-)

GLAD PÅSK SÅ LÄNGE! 




Torkad vetesurdeg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har ju försökt mig på att starta en surdeg utan att lyckas. Antingen börjar den inte bubbla eller så möglar den innan den hunnit bli något ordentligt, så jag har mer eller mindre gett upp. Men häromdagen när jag gick in på Brunkebergs Bageri som ligger lite längre bort på gatan hade de torkad surdeg som man kunde köpa för 15 kronor. Bara att hälla på ljummet vatten, låta degen lösas upp och ligga till sig så fungerar den som en vanlig surdeg sen som man matar etc. Håller tummarna för att det ska fungera bättre! 
 




Mot Torekov!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Om några timmar åker jag ner till Skåne och Torekov för att fira påsk. Är helt upprymd av tanken på att komma iväg från Stockholm och till min fina lilla by för att träffa familjen och vänner. Ska bli superduperbra. Hoppas bara att våren kikar fram litegrann åtmistone. 
 




Röra av lite allt möjligt

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
Imorgon åker jag till Skåne för att fira påsk (hurra!) så till middag gjorde jag en räkröra med lite allt möjligt vi hade i kylskåpet. 

KRAV-räkor, majs, rödlök, hackad chili, persilja, creme fraiche och majonäs finns i denna röra som blev himla, himla god. Åt tillsammans med ägg på ett houngsbröd som jag köpte tidigare idag. Gottigott. 




Magsjuka och så.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Idag är jag hemma med magsjuka och feber. Sådär roligt. Speciellt eftersom jag missade en rätt stor presentation idag för en kund, dock fick jag precis höra att den hade gått hur bra som helst och att de tyckte jättemycket om våra idéer och tankar. Alltid en tröst!
 
I övrigt blir det nog bara att vara säng- och soffliggande hela dagen. Vill bli frisk så att jag kan ha lite påsklov i slutet på veckan åtmistone. Det jobbigaste med att vara sjuk tycker jag är att man inte kan träna. Jag hade kommit in i ett så bra flow men både denna och förra veckan kunde jag inte träna regelbundet av olika anledningar och det ger mig lite ångest. Får ta tag i det ordentligt efter påsken igen. 




Artikel om mitt projekt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Berghs har skrivit om mitt projekt på sin hemsida, väldigt roligt. Artikeln kan man läsa här. Och projektet hittar ni på http://thecoffeeproject.se. God morgon! 
 




Mer färg!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Tänk vad härligt när man snart kan börja ha på sig färgstarka kläder, korta kjolar och sommarregnjackor igen. Har nog aldrig längtat så mycket efter solen som jag gör just nu. 

De här bilderna är från i somras, älskar att vara sådär färgglad. Kjolen i blå mocka och regnjackan är från Forever21, två favoriter.  
 




Mitt projekt är färdigt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Äntligen är mitt projekt uppe! Tog längre tid än jag trodde att skriva ihop alla artiklar och ordna med hemsidan med tanke på alla andra tusen saker jag har jobbat på i skolan och med Marcus Samuelsson, men nu är den äntligen färdig. Tack min bästa syster Lollo för att hon har varit en ängel och fixat designen på hemsidan så himla fint. 
 
De olika företagen jag intervjuade var: 
Mother New York 
Acne Studios
Marcus Samuelsson Group
Designkontoret Silver
Google Creative Labs 
Whispr Group
McCann Stockholm 
Mindshare
Food & Friends 
 
Länken till sidan är http://thecoffeeproject.se, kika gärna in och säg vad ni tycker! Artiklarna är kanske mest intressanta för den som vill jobba med kommunikation men förhoppningsvis för andra också. 
 
 
 




Påsktulpaner

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Jag tycker att påskliljor är rätt tråkiga blommor. Lite fula till och med. Så för att ändå ordna lite påskkänsla hemma köpte jag tulpaner i vitt och gult. Mycket finare!  

Apropå påsk håller jag på att bestämma mig om jag hinner åka ner till Skåne eller inte. Hade varit så mysigt att umgås med familjen, samtidigt har jag otroligt mycket att göra i skolan och hade behövt komma ikapp. Vi får se nästa vecka hur det blir. 
 




Hemmagjord ansiktsmask

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Vad är det för slem jag har i mitt ansikte kan man ju undra? Well, det är en ansiktsmask jag gjorde åt mig själv igår kväll. Min hud har varit så torr på sista tiden att jag tyckte den behövde en liten boost.
 
 
Masken gjorde jag superenkelt av kokosoljahonung och avocado. Blandade ihop alla ingredienser i en skål och smetade in ansiktet med röran. Lät det ligga på i ungefär 15 minuter och sköljde sen av med varmt vatten. Huden kändes mjukare och lenare efteråt även om min torra stackars hud nog behöver ett par omgångar sånt här för att komma tillbaka till sitt normala tillstånd igen. Smidigt och snabbt - och billigare än att köpa dyra ansiktsmasker i butik.




Jättemycket mer tid, TACK!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
 
Alltså vad jag hade jag inte gjort för en extra dag just nu?! Uppgift efter uppgift, måste efter måste, allt hopar sig och blir till ett enda stort moln av ARGH

Nej, jag överdriver. Jag överlever. Men stressigt är det och jag hade verkligen behövt mer tid för att som behöver ordnas. Förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka. Ikväll blir det uppesitterkväll med plugg. Kanske köper mig lite godis, tycker man förtjänar det en period som denna. 




Torsdag i Uppsala

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Stekt ägg med ekologisk frukostkorv 

God morgon, 
Har vaknat upp i Uppsala nu på morgonen. Är hos min farbror tillsammans med pappa som kom upp från Skåne idag. Tråkigt nog ska vi på en begravning idag så jag missar en hel del i skolan, men det är mysigt att få umgås lite med släkten ändå. Om några timmar bär det av tillbaka till Stockholm, full rulle som vanligt igen. 




Frilansjobb för kändiskock.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Vill ni veta en väldigt rolig och spännande sak? När jag var i New York för att intervjua folk för mitt projekt (länk kommer upp väldigt snart) så träffade jag bland annat en kvinna som jobbade för Marcus Samuelsson, kändiskocken som äger restauranger både i USA och i Sverige. Vi hade ett trevligt samtal och det var väldigt inspirerande att höra om hur de jobbar på företaget. 
 
Hur som helst, i slutet vände samtalet till att handla om mig och vad jag gör hemma i Sverige. Det kom fram att jag är väldigt intresserad av mat och att jag skriver blogg etc., och då frågade hon mig om jag skulle kunna tänka mig att göra lite frilansjobb för Marcussamuelsson.se, deras svenska hemsida där de skriver om recept, artiklar om mat och så. De hade en person som översatte artiklar från den amerikanska hemsidan men de hade fått klagomål om att svenskan inte var helt hundra, och undrade om inte jag kunde ta över. Och självklart ville jag det! 
 
Så nu har jag alltså ett litet frilansjobb för Marcus Samuelsson. Jag både översätter artiklar från huvudhemsidan och skriver lite egen content. Förhoppningsvis kan detta utvecklas till något större, men än så länge är jag bara glad att få ett litet extrajobb som jag dessutom tycker är väldigt roligt. Gå in och kika på hemisdan här (vill bara påpeka att artiklar skriva för mer än en vecka sedan inte är mina).
 
Har ni några tips på roliga saker att skriva om, kanske något kul matevent i Stockholm, en matblogg ni gillar, recept jag borde prova eller annat, får ni hemskt gärna maila eller kommentera. Alltid kul med lite inspiration! 
 
 




Nyttigt och hembakat

Skriven .
Placerad i "Mat, Vardag, "
7 kommentarer
Provade att göra LCHF-frallor idag från Åses recept. Blev verkligen över förväntan, ett perfekt substitut till kolhydratsrikt bröd. Martin älskade det och frågade om jag inte kan göra det varje morgon från och med nu. Hmm, inte riktigt va.
 
Men testa att baka ni med, var busenkelt och gick jättesnabbt. Receptet hittar ni här. Lite udda ingredienser som pofiber och fiberhusk, men om man bara köper hem det en gång så håller de länge och kan användas till en massa roliga kolhydratsfria recept. 
 




Kom lilla våren.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Fattar verkligen inte vad som hände. Var helt säker på att våren var på intågande när det plötsligt blir snöinvasion all over again. Jag hade i princip lagt undan vinterjackan, men det fick jag ju snabbt ändra på. Blöö. 

Det hjälper åtmistone lite att kolla tillbaka på bilder från förra våren och påminnas om att det faktiskt kommer bli varmt. Någon dag i alla fall.  
 
En dag på Coney Island 
 
En kvällspromenad med Eli 
 
En promenad i West Village
 
En vårbrun Sofie med solblekta slingor
 
En perfekt hamburgare 
 




Lycka i en öl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Tänk om man skulle kunna samla alla sina minnen i en öl och dricka när man känner sig lite extra nere, eller bara vill återuppleva dem igen? Well, enligt Happniess Factorys nya koncept Happiness Brewery är det precis det du kan. Du kan skicka in en lista på lyckliga eller olyckliga stunder i ditt liv och låta dem producera en öl som ska förnimma dig om dessa. Låter det lite koko? Ja, kanske. Men söt idé ändå, och ännu sötare flaskor. Hade tyckt det var rätt trevligt med några sådana ståendes i hyllan. 
 
 
Bilder från: Trendland




Mat för veckan.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Jag älskar verkligen att handla mat. Det kanske jag inte gör om 20 år när man ska handla matsäck åt ungar och tacos på fredagar och sånt där, men just nu tycker jag det är så himla kul. Älskar att gå omkring och titta på alla olika matvaror, kanske upptäcka något nytt man vill prova. Speciellt roligt är det att göra det på vår lilla ekologiska butik Eat eftersom de har så mycket udda saker. 
 
Idag blev det lite naturbetesköttfärs, grönsaker, koriander, olivolja, groddbröd, vitt te, korv (har blivit lite besatt på sistone) och sådär. Gjorde en guacamole med köttfärs till middag av, mycket gott.
 




Phi Phi Island räddar dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
 
 
Igår hade jag en sån superdupercraving efter thai igen, jag var beredd att döda för en god soppa med nudlar. Jag vandrade omkring i området för att hitta en öppen restuarang men misslyckades och kom hem alldeles uppgiven. Trots förslag på sushi, pizza, grekisk sallad etc. (vi orkade verkligen inte laga själva) ville jag inte ha något annat än thai. Ni vet hur det är. 
 
Och efter flera timmars googlande (nåja, några minuter i alla fall) hittade vi äntligen ett ställe som inte bara hade öppet och en bra meny utan dessutom erbjud hemkörning, Phi Phi Island. Jag beställde en Tom Ka Kai och en Pad Thai, efter ca 30 minuter ringde det på dörren och dagen var räddad. Slutet gott, allting gott. 




Nordkorea genom Instagram

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har alltid varit fascinerad av Nordkorea. Det är något väldigt speciellt, och obehagligt, med ett land som isolerar sig på det sätt NK har gjort, och att man inte vet något om landet är nog anledningen till att jag slänger mig över varje artikel jag hittar om det. Fastnade därför helt på journalisten Jean Lees Instagram-feed eftersom han är en av få som i landet fått tillåtelse att koppla upp sig till det statliga nätverket och dela med sig av vad han är med om i realtid i Nordkorea. En del av bilderna är obehagliga, som de amerikanskfientliga vykort man kan köpa i giftshops (se bild nedan), men på vissa ser det ut som att det skulle kunna vara vilket vanligt asiatiskt land som helst - för 60 år sedan, eller i en annan dimension där framtid och dåtid existerar samtidigt. Superintressant, och jättekonstigt. 

Kolla in alla bilder här
 




Att upptäcka ny mat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Det är inte en helt pigg söndagsmorgon måste jag säga. Igår blev en lång kväll, med fördrink hemma hos mig, förfest på kontoret, vidare till V och sen Hells Kitchen. Kvällen avslutades som vanligt med en nattmat, den här gången en pizza från något litet ställe på Kungsgatan. Känner verkligen att jag hade kunnat vara utan den just nu.. 
 
Var på Kaffeverket och åt lunch med Martin igår, en sån himla god räkmacka. Jag har märkt att jag på senare dagar tycker mer och mer om räkor, någonting jag inte alls har gjort tidigare. Älskar när man börja gilla en ny sorts mat, det blir som att upptäcka en hel liten ny värld. Det här året finns det flera smaker som jag har börjat älska; räkor, kantareller, koriander är de bästa. 
 




Min dröm från Ida Sjöstedt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
15 kommentarer
Alltså, ni förstår nog inte min lycka just nu. Igår provade jag en klänning på Stockholm Market som jag blev totalt kär i, en vacker skapelse från Ida Sjöstedt. Och tror ni inte att min pojkvän några timmar senare ger den till mig? ALLTSÅ!! Det var längesen jag kände mig så förälskad i ett klädesplagg. Den är verkligen helt underbart vacker, en liten dröm i spets. 

Lite problem med storlekarna bara. Jag är vanligtvis en 36:a men ibland har jag 38:a över bysten om det inte är någon stretch. Bara det att 38:an var helt gigantisk över höfterna så nu har jag fått lämna in den hos en skräddare för att bli intagen. Men lika glad är jag för det! För den är min, min, min. 
 




Stjärnmascara

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Min mascara börjar ta slut så jag köpte en ny idag. Jag har tidigare använt Lancomes originalmascara som är bra, så jag tänkte köpa den men butiksbiträdet sålde in deras nya "Star" så bra att jag valde att prova. Dessutom fick man med en kajal och en liten parfym till samma pris - score! Hoppas bara att den är så bra som utlovat 




Spamkommentarer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
20 kommentarer
Har börjat få extremt mycket spam i kommentarfälten. Inte på de nya inläggen utan på gamla, vissa som jag skrev för flera månader sedan. WHY?! Ofta är det bara en massa konstiga bokstäver, ibland vill de (som nedan) sälja "mulberry bags" från en ralphlaurenfemme3.com-adress med tillhörande oläsbar snyfthistoria. Låter ju vettigt. 
 
I övrigt: god fantastisk morgon, IT'S FRIDAY! 
 




Var hittar jag bra thaimat?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har precis tränat och är superdupersugen på thaimat, men inser att jag inte har någon koll på bra thai i den här staden. Och så kan man ju inte leva! Vill ha något som smakar mycket, helst med en massa koriander och chili och vitlök och mmmm, gottigott. Typ nudelsoppa med kyckling och kokosmjölk och sånt. 

Var kan jag hitta detta i Stockholm, kära ni? 
  




Bananpannkakor: Steg-för-steg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer




Bra restauranger i Stockholm

Skriven .
Placerad i "Mat, Vardag, "
11 kommentarer
 
 
Jag har ju inte bott i Stockholm så länge (sen augusti 2012) så jag kan inte på något sätt säga att jag är expert på Stockholms restaurangutbud. Men jag har trots allt varit på en och annan restaurang och det finns väldigt många som är bra, så jag tänkte jag kan tipsa om några av mina favoriter: 
 

VASSA EGGEN 
Vassa Eggen har jag varit på ett antal gånger det senaste året, och det är en av mina favoriter i Stockholm. En perfekt mix av en avslappnad miljö och riktigt bra mat - en och annan kändis brukar man skymta bland borden också. Menyn byts ut efter säsong, men köttet är vällagat och med en massa goda tillbehör. 
 
 
FLIPPIN' BURGER 
Absolut godaste hamburgaren i stan, till ett bra pris dessutom. Så himla värt ett besök, trots den alltid långa kön och överfulla restaurangen. Jag längtar till de börjar expandera så att man kan gå dit på "normala" tider utan att behöva köa i flera timmar. 
 
 
MISS VOON 
Här har jag ännu bara varit en gång men det lär bli flera. Gillar konceptet att man väljer meny efter råvaror, och istället för det traditionella för-, huvud-, varmrätt väljer man 2 eller 3 lika stora rätter som man får in efterhand man ätit klart. Asiatiskt med en svensk touch, verkligen en kombination jag gillar. Väldigt trevlig personal dessutom. 
 
 
 
VIGÅRDA 
Perfekt lunchställe om man har sådär lagom bråttom och är lagom fattig, men ändå vill äta god mat. Ett lite lyxigare snabbmatsställe i Mood-gallerien, med väldigt bra priser på öl och vin dessutom. Extra plus för den fina lokalen. 
 
 
GRIFFINS STEAKHOUSE 
Ett annat ställe som jag älskar, mycket på grund av atmosfären men också självklart för den goda maten. Ännu ett ställe med bra kött, och här drack jag också för första gången mitt allra godaste vin som jag numer alltid beställer. Superhärlig inredning med stora fåtöljer och soffor får en att känna sig riktigt hemma. 
 
 
 
PONTUS
Jag har varit på Pontus två gånger och den ena gången var det faktiskt sådär. Så anledningen till att restaurangen ändå hamnar på listan över favoriter är för deras helt fantastiskt extravaganta, megadyra men åh, så goda Kick-Ass Deluxe-burgare med skivlad tryffel, tryffelmajonäs, bacon och ost. Det var faktiskt en liten bit av himmelriket. Jag kunde klarat mig utan det halva salladshuvud som de av outgrundlig anledning lagt i burgaren, men i övrigt supergott.  
 
 




YEEEES!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Kommer ni ihåg tentan jag gjorde samma dag som jag kom hem från New York, trött och jetlaggad och egentligen utan att ha pluggat något? Well, vi fick tillbaka resultatet idag, OCH JAG KLARADE DET! Hallelujah! Det hade varit riktigt ruttet faktiskt att behöva plugga på det igen och göra om det mitt under examensprojektet. Lyckan en onsdag, alltså. 




Baksugen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
Från ett kanelbullebak hemma i Helsingborg
 
Blev plötsligt väldigt sugen på att baka. En riktigt god kaka hade varit nice. Ska försöka hålla mig borta från sådant i veckorna men till helgen. Hade velat göra något riktigt chokladigt och gott. Om någon har recept på världens bästa chokladkaka får ni gärna dela med er. Åt en sinnessjukt god tårta häromdagen från Gateau, där underdelen var kladdkaka och överdelen var chokladmousse. Himmel!! 




Cola löser problem med fetma?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
 
 
Coca-Cola gjorde för ett tag sedan en film där de ger sig in i debatten om fetma och hur man ska bekämpa det. Jag vet inte vad jag tycker om detta. Å ena sidan tycker jag om att Coca-Cola tar sitt ansvar och lyfter upp frågan som ju är ett så utbrett problem idag, speciellt i USA, och som deras produkter har varit med och skapat till stor del. Men när de börjar prata om "low-calorie options" som Coca-Coca Zero och Light tappar de trovärdigheten för mig, för det finns absolut ingenting som säger att lightprodukterna är bättre för dig - snarare tvärtom med alla sötningsmedel som inte bryts ner i kroppen etc. Ska man vara lite krass känns det mer som att de har insett att folk blivit mer medvetna om vad läsk faktiskt gör med kroppen och att de känner sig tvingade att kommentera det så att de visar att de faktiskt bryr sig. Men det kanske är cyniskt. De kanske vill förändra världen på riktigt och inte bryr sig om tappad lönsamhet. Eller?  

Se filmen här: 
 




In kommer solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Trots stressig vardag är det åtminstone en liten tröst när solen lyser in genom fönstret. Det är riktigt kallt i Stockholm just nu men härligt. Idag har jag hunnit med att träna på Spårvagnshallarna och ätit en god frukost med ägg och bacon. Ska till skolan för en feedback på den presentation vi gjorde igår, och sen fortsätta skriva klart mitt projekt och lite annat som ska vara klart till på fredag. Kanske sätter mig på Espresso House och tar en kaffe när jag jobbar, brukar vara mysigt. 

Blir i övrigt påmind av bilden om att man kanske borde tvätta fönstrena snart. En riktig vårstädning hade varit på sin plats tror jag. 




Boxning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Har fått en ny kärlek - boxning. Går minst en gång varje vecka på Sats och det är verkligen roligt. Kanske inte vad man skulle kalla "riktig" boxning men sjukt bra träning oavsett. Föreslog för Martin att vi skulle köpa hem handskar och mitsar så att man kan träna hemma, så igår var jag iväg och gjorde det. Nu ska jag bli farlig! 




Enkelt och gott

Skriven .
Placerad i "Mat, Vardag, "
2 kommentarer
God morgon! Har sovit riktigt dåligt inatt, vaknade flera gånger av att jag kände mig varm och orolig och obekväm. Segt. Kanske beror det på att jag har en presentation idag i skolan som jag känner mig rätt oförberedd på. Men äsch, det kommer gå bra. 
 
Till frukost gjorde jag en supergod macka. Groddbröd med fetaost, tomat och basilika. Enkelt och gott och nyttigt, hallelujah. 
 




Resultatet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Det ser kanske inte mycket ut för världen men ååh vad gott det blev. Gjorde en sötpotatismos till älgköttbullarna, och en gräddsås med lite allt möjligt i. Saltgurka och hemmagjorda lingon sötade med Stevia. Husmanskost at its best. 




Älgfärs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Har varit en lång men rätt behaglig söndag. Låg kvar i sängen och kollade Mad Men till klockan 14, då jag gick och mötte min grupp i skolan. Satt en stund och jobbade med vårt projekt som ska presenteras imorgon och gick sen och handlade massa god mat inför veckan. Fick den briljanta idén av min klasskompis att laga köttbullar av den älgfärs vi har hemma, så ikväll blir det riktig husmanskost. Precis vad jag var sugen på! 
 




Egendesignade visitkort från Moo

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Har fått några frågor om vart jag gjort mina visitkort. Skrev om det för några månader sen men gör det igen. Jag gjorde dem på MOO.com, ett företag i UK som låter en designa sina egna visitkort. Jag har samma baksida på alla (rosa) och sen 5 olika bilder på framsidan, alla mina egna förutom de från ODLR.
 
Totalt med frakt blev det runt 300 kronor för 50 stycken om jag inte missminner mig. Helt ärligt har jag inte använt dem så mycket, det är ju inte så att jag direkt har någon titel eller företag jag jobbar för. Men tycker ändå det är en rolig grej som känns prisvärd i förhållande till kvalitet och vad man får. 
 




Nya skönhetsprodukter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Fick min andra GlossyBox häromdagen och det var lite som julafton ännu en gång när jag fick öppna upp den. Denna gången var den fylld med rätt roliga saker, från torrschampoo till hårolja och hudkräm. Har upptäckt att det  är roligt att prova nya produkter, har inte varit så intresserad av sånt tidigare. Lite ledsen att prenumerationen tar slut om månad faktiskt, kanske får förlänga ändå. 




Career Day på Berghs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Bild från Berghs Facebook-sida
 
Det är lördag, men det blir ingen vila för mig för skolan har Career Day idag. De har bjudit in en mängd reklambyråer, från Sverige och utlandet, som har kommit hit och träffar oss elever under hela dagen. Schemat är upplagt som speed-dating, vilket innebär att man har 10 minuter med varje byrå - 10 minuter att göra ett gott intryck alltså. 

Är hemma på lunchen nu. Än så länge har jag haft tre möten och det har varit roligt. Krävande eftersom man har så kort tid på sig och eftersom jag varit rätt dålig på att förbereda mig, men spännande. Man märker rätt snabbt om man kan tänka sig att jobba på byrån eller inte. Har fått både väldigt bra intryck från vissa byråer, och några där jag inser att jag nog inte passar in, och det är ju bra att veta det med. 

Nu blir det pasta, sen tillbaka till datingen. 




Första 3D-printade klänningen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
I skolan har det pratats mycket på senare om 3D-printers, det vill säga skrivare som skriver ut saker i 3D-format. Det låter rätt underligt och känns sjukt futuristiskt men det är en häftig teknik som jag tror man kommer se mer av  de närmsta åren. 
 
Hur som haver. Nu har två arkitekter presenterat den allra första 3D-printade klänningen. Dita von Teese bar den på ett event på i New York och det blev stor sensation. Tänk er, om 20 år är det kanske så vi producerar kläder? Är det dit modeindustrin kommer ta sig för i framtiden? Spännande tanke.

Själva klänningen då? Inte en som hade sålt i tusentals exemplar på H&M direkt, och kanske inte den snyggaste men det var nog inte meningen heller. Den gjordes speciellt till Dita i burlesque-stil och på så sätt gör den ju sitt jobb. 
 
 
 




I huvudet på en fisk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 




Espresso Houses nya design

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
 
Jag är en sucker för fin förpackningsdesign och en jag älskar är Espresso House take-awaymuggar med vintertema. Så himla fint! Man blir ju liksom ännu mer sugen på att dricka kaffe ur den där muggen bara av att hålla den i handen. Hoppas på att de gör en vårvariant snart ^^




Spicy Peanut Chicken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Hade kyckling i kylen som behövde tillagas innan den blev dålig så jag gjorde en liten variant av det här receptet. Superenkelt och väldigt gott, även om jag nog kunde haft i lite mer sambal oelek och fick salta i efterhand.
 
Behöver knappt skriva recept utan såhär gjorde jag bara: 
 
1. Blanda efter smak: 
- jordnötssmör
- vatten
- soja
- sambal oelek
- fish sauce
- salt & peppar
 
2. Blanda kycklingfiléer med såsen så att den marineras en stund. Lägg på plåt tillsammans med grönsaker (i det här fallet broccoli). In i ugnen tills det är genomstekt och har fått lite färg. Simsalabim, färdigt! 
 
 
 




Stressrelief

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Gud vad det känns som att man har mycket just nu. Försöker att tänka positivt men det är mycket som behöver göras de kommande veckorna som känns lite kvävande. Att stressa är verkligen ett Berghs-syndrom som jag aldrig tidigare behövt uppleva. Har defintivt större förståelse för folk som går in i väggen nu. 

Men men. Lite fina bilder råder bot på det värsta:
 
 
De flesta bilder härifrån




Solen i mitt ansikte

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Hur underbart är det inte med vårsolen? Satte mig på fönsterbläcket innan och lät solen värma blända mig och värma mitt ansikte en stund. Underbart uppvaknande. Nu är jag redo för allt denna onsdag. Mot skolan - hej så länge!




Grönt för $10

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Är så glad för den fina tröja jag köpte på H&M i New York. Den är egentligen rätt mycket grönare än på bilden men jag fick inte det rätt med kameran. Kostade bara 10 dollar, helt fantastiskt. Perfekt vårtröja. 




Laktosfri frukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Köpte en laktosfri turkisk yoghurt häromdagen för att jag blev så himla sugen på yoghurt och müsli. Som laktosintolerant har jag nästan aldrig ätit det till frukost och har aldrig längtat efter det men nu köpte jag Crunchy Granola från Renée Voltaire, lite hallon och blåbär och honung och åt till frulle tillsammans med yoghurten. SÅ GOTT! Måste genast gå och köpa fler hallon för det här måste ju vara bästa sättet att starta dagen. 




Tänk när man var lite brun, då!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Lite rödmosig efter en dag i solen på Rhodos
 
Herregud vilket sug jag har haft de senaste dagarna efter att åka till solen. Min kropp skriker efter det. Varje liten sekund av solljus man får här hemma i kylan vill man bara ha mer. Ah, tänk sommar. Det blir min första sommar i Stockholm och vad jag har hört är den helt fantastisk. Tvivlar på att den är bättre än i finaste sommar-Skåne men kanske nära i alla fall. 
 
Lite bilder att drömma sig bort till: 
 




Badrum

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Vi börjar komma så smått iordning i lägenheten och även om vi har en massa saker kvar så börjar det kännas som hemma. 

En av sakerna vi haft lite funderingar kring är vårt badrum. Det är fräsch och ganska nyrenoverat men i en färg som vi själva kanske inte hade valt, turkost. Visst kan man renovera men det kändes inte prio i nuläget så vi valde att försöka jobba med färgen istället på bästa sätt. Nu har vi börjat fixa lite med accentfärger i mörkt brunt, svart och grått, och jag tycker det blir väldigt fint. Nästan så att man känner att man inte behöver göra någonting åt det turkosa. Man blir i alla fall väldigt glad av de starka färgerna varje gång man går in för att duscha, och det kan ju inte vara annat än positivt. 
 




29 ways to be creative

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Måndag. Det blir en rätt fullspäckad vecka tror jag. Jag måste bli klar med mitt projekt de närmsta dagarna och utöver det har vi ett stort projekt i skolan som vi måste jobba klart. Men det är roligt! Efter praktiken är det rätt skönt att komma igång på riktigt. Snart är det examensprojekt också och om bara några veckor är jag klar på Berghs. Sjukt vad snabbt ett år går. Riktigt läskigt när man börjar tänka på att jag måste börja söka jobb och bli vuxen  på riktigt inom kort. Hjälp! 
 
Nåja. Här kommer en söt liten infographic om sätt att bli mer kreativ. Trevlig måndag!
 




Titanic 2.0

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
24 kommentarer
En australiensisk miljardär har nyligen avslöjat sina planer på att göra en återuppbyggnad av Titanic, en exakt kopia av hur skeppet såg ut 1912, och låta segla med det från South Hampton i England till New York år 2016. Det låter som ett smått galet projekt men intressant. Hur häftigt hade det inte varit att få färdas samma resa som Titanic gjorde för 100 år sedan och känna av samma känsla som alla människor på båten gjorde då. Fast, jag vet inte. Det kanske hade varit obehagligt också med tanke på vad som faktiskt hände. Det ska bli spännande att följa projektet i alla fall och se vad det blir av det. 
 




Att dämpa söndagsångesten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hej hej. 
Lördagen blev bra. Jag var tillsammans med Martin och Anwar på Fotografiska för att se David Lachapelles utställning. Sista dagen så jag är glad att det blev av. Mycket bra! Senare på kvällen var vi ännu en gång på Pontus! och åt. Tog räksallad och röding, tyvärr inte lika bra som sist men ändå trevligt. 
 
Idag har jag lite söndagsångest, som alltid när det känns som att helgen gått alldeles för fort. Om en stund ska jag till skolan och grupparbeta, och egentligen har jag en massa annat jag måste göra. Liten tröst är det i alla fall att vi åt fantastiskt god frukost. Banan- och blåbärspannkakor med choklad, creme fraiche och kokossocker. Världens godaste. 
 




Lördagslyx

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Efter en intensiv ViPR-träning imorse kände jag att jag var värd något extra gott, så jag gick förbi Espresso House och köpte med mig frukost hem till mig och Martin. Bagel med hickory-kyckling till mig och surdegsbröd med kyckling och mozzarella till Martin. En cheesecake till efterrätt också. Nam, nam. 

För övrigt tycker jag att Brämhults Lemonad är Guds gåva till människan. 




Groddbröd - lite nyttigare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Jag försöker ju undvika att äta bröd så mycket som möjligt, men det är ju så himla gott. Därför köpte jag hem de här groddbrödet med solrosfrön häromdagen. Ett groddbröd består av olika frön och korn som är "groddade", vilket innebär att de har legat blötlagda i vatten under 2-12 timmar och sen legat och groddat i några dagar. Det är en process som gör fröna mer näringsrika med både högre vitamin- och proteinvärde, och mer lättsmälta. 

Brödet jag köpte kommer från Naked. Det är väldigt olikt vanligt  bröd eftersom de är sjukt kompakt och det räcker med en eller två små skivor för att tillfredställa suget efter en smörgås. Det är riktigt saftigt och smakrikt, och väldigt gott att rosta. Köpte mitt på Eat! men det finns i andra ekologiska och välsorterade mataffärer. 




Perfekt hamburgare på Pontus!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Igår fick jag äntligen chansen att smaka Pontus! Kick-Ass Deluxe hamburgare. Gjord på Wagyu-kött med ost, bacon, skivlad tryffel och serverad med tryffelmajonäs och BBQ-sås kunde den ju helt omöjligt gå fel. Och det var verkligen så himla gott! Köttet var supersaftigt och tryffeln gav en extra smak som passade perfekt till. Gigantisk hamburgare verkligen och ändå lyckades jag äta upp nästan allt. Rätt dyr på grund av råvarorna såklart, men väl värt om man ska ut och äta lite lyxigare en kväll och är sugen på en riktigt, riktigt bra hamburgare. För övrigt gillade jag Pontus! jättemycket, trevlig personal och härliga lokaler. 




Sodastream-flaska sprängdes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Sjukaste grejen hände igår. Jag skulle göra vatten som vanligt med Sodastream-maskinen för att ta med mig till skolan, men jag märkte att den inte fungerade riktigt som vanligt. Ni vet det där ljudet som ska komma efter några tag med kolsyrepumpen, det kom liksom inte och jag blev osäker. Tryckte en eller två gånger till och POFF! Flaskan sprängdes med en gigantisk smäll, bitar av botten flög iväg och jag höll på att av skräck. Stapplade bakåt i chock för att känna efter om jag var skadad eller inte, helt absurt var det. Efter några sekunder när jag kunde konstatera att jag inte blivit skadad blev jag mest arg. Jag kunde ju ha träffats av någon av de flygande plastbitarna, typ i ögat. Jag stod ju verkligen 5 centimeter från smällen. Helt sjukt.
 
Jag mailade till Sodastream och de var tillmötesgående. Bad om ursäkt och bad mig skicka tillbaka maskinen så att de kunde undersöka och samtidigt skicka en ny till mig. Trevligt såklart, men lite jobbigt att behöva skicka iväg en otympligt stor maskin som jag dessutom inte har lådan kvar till efter flytten. Får se vad jag gör. 
 
Jaja, det var ett uppvaknande och en nära-döda-upplevelse som jag hoppas slippa vara med om igen.