Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Pizzaparfymen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
"Med en doft av mozzaerlla, oregano och tomatsås" beskriver tillverkaren den nya pizza-parfymen som nu tydligen finns att skaffa sig. Själv kan jag inte tänka mig något bättre att lukta, gärna hela tiden och varje dag. Man älskar ju hur kläderna doftar efter att man har stått 10 minuter på en pizzeria och väntat på sin beställning. Mmm! 
 
Trevlig freitag, mina vänner. 




Tiger of Sweden

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Var på visningen igår för Tiger of Sweden. Långt ut i frihamnen ligger Magasin 9 där visningen hölls och eftersom det var sista visningen på Fashion Week rådde hyfsad feststämning. Roligt! Min kamera tog helt usla bilder (vad sjutton ska man ha för inställningar när man fotar något som rör sig snabbt i mörker och inte har ett stativ?) så det blir bara tre av typ 100 bilder som någorlunda duger. Fin kollektion i alla fall och ett bra avslut på modeveckan i Stockholm. 
 




Stekt kål med jalapeno och vitlök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Gjorde ett jättegott och enkelt tillbehör till middag som funkar till lite allt möjligt, stekt kål. Jag använde mig av spetskål eftersom det var det enda som fanns ekologiskt i butiken men det går ju lika bra med vanlig vitkål också, och grönkål med för den delen. Jag åt det här med en ekologisk korv och sallad, mmmm! 
 
Stekt kål med jalapeno och vitlök
1/2 huvud kål
1 jalapeno
1 vitlöksklyfta
lite olivolja
smör
salt
peppar
 
1. Hacka alla ingredienser 
 
2. Stek vitlök och chilin i lite olja. 
 
3. Tillsätt kålen och stek tills den har blivit halvmjuk. 
 
4. Ha i en klick smör och stek ytterligare i några minuter tills kålen får lite färg. 
 
5. Salta och peppra. Klart! 




Pressvisning för Sandra Backlund på NK

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Imorse var jag på pressvisning på NK för Sandra Backlund som kommer börja sälja sina plagg på NK Personal Shopping. Inte helt lättburna men desto vackrare att titta på är hennes skultpurala, stickade kreationer. Om man hade lite (mycket) pengar över hade det varit kul att äga ett plagg från Backlund och ha hängande på finaste platsen i garderoben. 
 




Inifrån Fashion Week

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har ju varit på ett antal modevisningar genom åren. Första året jag bodde i New York tog Tord med mig på både Ralph Laurens och Oscar de la Rentas modevisning under fashion week, något som var blev en av de bästa upplevelserna i mitt liv och fick mig att sugas in i modevärlden ännu mer än tidigare. Sen fick jag praktik på Oscar de la Renta och fick hjälpa till på flera av deras shower, också en surrealistisk tillvaro som jag fortfarande har svårt att förstå att det faktiskt hände. Sen har jag även fått turen att gå på ett antal visningar här i Stockholm. För att sammanfatta - jag har fått göra mycket roliga saker under fashion weeks de senaste åren. 
 
Men nu jobbar jag med magasin och det innebär att jag kommer få ta mig an Stockholm Fashion Week på ett annat sätt. För första gången kommer jag få rapportera. Jag kan inte berätta hur eller vad jag ska göra ännu men det ska bli så himla roligt och jag är jättenervös eftersom det här är ett av mina första riktiga jobb. Imorgon och övermorgon gäller det, håll tummarna för att det går bra! 
 
Några bilder som jag tog under min tid på Oscar de la Renta: 
 




Lakrits + chili

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Min nya grej är att gå till NK Konfektyr på helgerna och köpa något som låter spännande att smaka. Den här gången blev det lakrits med habanero chili. Habaneron är ju typ en av de starka chilisorterna som finns så jag var rädd att det skulla brinna i munnen men det var faktiskt inte så farligt. Smakade mest som vanlig saltlakrits med ett sting av chili som eftersmak. Rätt bra kombination faktiskt. 
 




Flippin awesome.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
EN GOOOOD NYHET är att Flippin' Burgers nu har take-away på sina nya lokaler i Vasastan. Det innebär att man slipper stå och köa i en timme för att få ett bord utan kan glida förbi kön, gå direkt till baren, beställa och äta hamburgarna hemma. Det var precis det vi gjorde häromdagen när Martins mamma var på besök. Så himla bra lösning! Och det smakade precis lika gott hemma som på restaurangen kan jag meddela. 
 




I am blue.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Åh vad jag tycker det är tråkigt att klä mig på morgonen när det är så kallt ute. Jag är verkligen ingen lager-på-lager-människa utan snarare en korta-kjolar-på-sommaren typ av person. Hur som helst, idag fick det bli blått nästan från topp till tå. Tror att blått kan vara min nya favoritfärg? Och jag måste ju matcha väskan på bästa möjliga sätt eftersom det är min favoritsak i världen. 
 
Kjol, Zara. Skjorta, Gina Tricot. Väska, Rag & Bone 




Behöver man vila mellan träning?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Har haft en supervecka när det gäller träning och kost. Varje lunch har varit nyttig och jag har tränat 3 gånger - måndag, tisdag och onsdag. Känner mig full av energi och riktigt sugen på att ge järnet för jag vet att om jag gör det kan jag unna mig saker (hamburgare) till helgen utan att det känns jobbigt. 
 
Undrar dock lite om det här med frekvent träning. Vissa säger att man ska ha en vilodag mellan varje pass, vissa säger att man inte behöver det. Jag kör alltid ca 30 min högintensiva pass på SATS, t ex LEGSolution och GRIT Cardio. Behöver jag egentligen vila eller är det bara att köra på? Ett dygn känns ju som en rätt lång vilopaus trots allt. Någon som har ett bra svar?
 




Smaken av umami.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Ikväll lagade jag Martins favoriträtt: köttfärssås i crêpes. Eller pannkakor om man vill kalla det vad det egentligen är. Gjorde pannkakor på mitt vanliga recept (fast utan bakpulver) och sen en köttfärssås som jag brukar. Det enda som var lite annorlunda var att jag hade i umami-paste som jag hittade i mataffären idag. 
 
Umami är ju betraktad som den femte grundsmaken och finns i saker som bland annat fisk, kött, svamp, spenat och grönt te. Man kan egentligen säga att det är smaken av protein, en förhöjare som gör att resten av ingredienserna balanseras och smakar godare ihop. Låter lite flummigt kanske men köttfärssåsen blev väldigt god och det var roligt att prova på något nytt. Smakade på bara pasten från tuben och den smakade sådär faktiskt, mest en blandning av tomat och sardiner. 




Brev från Brasilien

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Det här trevliga stod utanför min dörr häromdagen när jag kom hem – Ramlösa Brazil Passion + Peach. Woho, för jag älskar Ramlösa och den här smaken var faktiskt väldigt god. Dessutom fick man en söt liten passionsfrukt till. 
 
Måndag idag. Har alltid lite svårt för måndagar. Det verkar höra till, hur mycket man än tycker om sitt jobb och allt det där. Till och med lediga måndagar är lite deppiga. Som en förlängd söndag. Men imorgon är det tisdag och snart är det helg igen, woho. Och om ungefär 15 dagar fyller jag år. Life's good. 




Högrevsburgare extra allt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Igår hade vi hemmagjorda-hamburgare-kväll här hemma. Finns det något bättre? Var på Köttbaren och köpte nymald högrev och en massa goda såser att ha till. Gjorde burgare efter Flippin Burger-metoden där man "smashar" ut bollar av köttfärsen i stekpannan för att behålla fibrerna så intakta som möjligt. Blev så gott! Egentligen skulle jag bakat eget bröd också men p g a tidsbrit och lathet fick det vänta till en annan gång. 
 
På bilden nedan innehåller min hamburgare: 
2 skivor ost
lök
chilibearnaise
ketchup
bbq-sås
sallad
pickles 
 
Låter kanske lite overload med såser, men jag tycker egentligen inte att man kan ha för mycket sås på en hamburgare. 

Älskar ni hamburgare lika mycket som jag tycker ni ska följa mitt burgarkonto @burgerland på Instagram. Där lägger jag upp bilder på alla hamburgare jag någonsin ätit. Det är en del. 
 
 




Semla för uppmuntring

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Den här helgen startade inte riktigt som jag hade tänkt mig. Var ute och drack vin på Kåken med några kompisar igår när jag fick ett meddelande om en UPS-sändning som inte kommit fram och jag fick avsluta min kväll tidigt för att ta tag i det. Inte förrän imorse när jag kunde åka in till kontoret visade det sig att allt var okej, och NU kan jag ta helg. Förhoppningsvis.. 
 
Hur som helst, på grund av detta kände jag att jag var värd något riktigt gott och därför står det nu en liten mini-semla och väntar på mig i köket. Egentligen är jag inte superduperförtjust i semlor men ibland kan det vara trevligt. Håller tummarna för att denna innehåller mycket mandelmassa. 
 




Oxfilétorsdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Ikväll lyxar vi till det lite extra bara för att fira att veckan snart är över. Eller nåt. Ekologisk oxfilé med rödvinssås och sötpotatis. Håller tummarna för att det blir bra! 

Den här veckan har varit både stressig och lugn på samma gång. Var hemma igår och idag har jag mest sprungit på möten och postat paket och byggt hyllor och.. ja, lite allt möjligt egentligen. Rätt kul att jobba på ett kontor där varje dag inte ser likadan ut. Och snaaaart, snart kommer magasinet börja tryckas. Hallelujah! 




Ett nyttigare frukostalternativ.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Återigen måste jag tipsa om ett perfekt frukostbröd om man vill vara lite nyttig: groddbröd. Det är gjort av en enda ingrediens, råg, och är tusen gånger nyttigare än vanligt bröd. 

Varför? Well, allt spannmål innehåller ämnen som är skadliga för djur och människor men låter man fröerna grodda i blötläggning försvinner en stor del av dessa ämnen och en massa nyttiga ämnen frigörs istället. Mycket bättre för magen, till och med folk som är känsliga för gluten brukar kunna äta detta. Dessutom är det väldigt gott – med ett kokt ägg, sallad och majonnäs blir det en perfekt och mättande frukost. 
 
Så prova, antingen att göra själv (svårighetsgrad: ingen aning) eller köp i butik! Mitt köper jag på Eat Ekoaffären på Tegnérgatan. 
 
Detta groddbröd är gjort på råg och även lite valnötter




30 minuter av din tid.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag försöker ju träna regelbundet, ca 3-4 gånger i veckan helst. Mår bättre av det på alla sätt och det kan vara rätt roligt också. Något jag däremot inte har är tålamod.Om jag går på ett träningspass som är mer än 45 minuter långt vet jag att jag inte kommer ta ut mig helt och hållet, det är som en inre spärr. Dessutom blir jag uttråkad och har svårt att motivera mig själv att ens gå dig. 
 
Träna på gym
Därför blev jag så himla glad när det började introduceras 30-minuterspass på SATS förra året. Högintensiva, extremt fysiskt krävande pass som trots att de är svinjobbiga inte håller på mer i en halvtimme. För mig är det perfekt. Några av mina favoriter är: 
 
GRIT Cardio: Högintensivt cardiopass. Vill alltid spy efter 20 min, men så värt det. 
LEGSolution: Benpass med fokus på både styrka och cardio. 
Performance High Intensity (45 min men rätt lång uppvärmning): Ett crossfitpass som är olika varje gång, vilket innebär att man aldrig tröttnar. 
 
ABSolution: Fokus på bål och rygg med både styrka och cardio. 
 
Träna hemma
Men även om man inte har ett gymkort räcker 20-30 minuter gott och väl för att köra ett stenhårt träningspass hemma. Innan jag hade gymkort (eller när jag bara är för lat för att gå till gymmet), brukade jag göra ett schema för mig själv att göra i vardagsrummet. Det kunde se ut såhär: 
 
Uppvärmning
10 squats
10 armhävningar
30 sek brygga
x3 
 
Pass
20 jumpsquats
10 armhävningar
10 burpees
20 mountainclimbers 
10 dips på stol 
x3

Det är snabbt och intensivt men gör verkligen jobbet om man känner att man inte vill slänga bort en massa pengar på att göra samma sak på ett gym. 

Ja, men ungefär så tänker jag när det gäller träning. Är det någon som har grymma tips på snabb och intensiv men effektiv träning får ni gärna säga till. Alltid roligt att prova något nytt! 
 




Dagarna som gått

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Senaste veckan på Instagram har sett ut ungefär såhär. Ni hittar mig på @sofiemarialundberg 
 
 
 
Och för er som älskar hamburgare lika mycket som jag tycker jag ska besöka min andra Instagram @burgerland, ett konto där man kan hitta precis alla de godaste hamburgarna i Stockholm, New York och lite runtomkring i världen. Välkommen till @burgerland alla hamburgerentusiaster!
 
Senaste tillskottet är hamburgaren från hotellet The Savoys roomservice.  




Den perfekta middagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Gjorde så himla god middag nyss. Den bestod av: 
 
- Jalapeno poppers (recept här
- Ugnsrostad sötpotatis 
- Stekt ekologisk wienerkorv
- Avocadosallad
- Basilika- och vitlökssås. 
 
Ville bara säga det. Godnatt! 
 




Söndagsfrukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Tänk att något såhär gott ändå kan vara hyfsat nyttigt? Till frukost lagade vi pannkakor av ägg, banan, mandelmjöl, fiberhusk och pofiber. Enkelt och så väldigt gott. Vispade grädde med äkta vaniljpulver och en nypa stevia och åt tillsammans med tinade bär och lite riven mörk choklad. Nu har jag precis tränat på SATS och handlat mat för resten av veckan på Eat Ekoaffären. Herreguuuuud vad jag är präktig! För att väga upp lite kan jag avslöja att jag även köpte godis som jag med största sannolikhet kommer äta upp om några minuter. Livet handlar om att balans. 




Skönhetshyllan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Jag rensade hela badrumsskåpet häromdagen. Slängde en massa gammalt som jag inte har använt på länge och fyllde på med alla nya produkter jag fick innan jul. Älskar känslan av nystädat och sorterat. Får se hur länge det håller sig såhär. 
 
Förra veckan beställde jag schampoo och balsam från Nashi. Jag har ju deras argan-olja sedan tidigare som jag tycker mycket om och vår skönhetsredaktör på jobbet hade berättat att detta var det bästa schampoot och balsamet hon provat. Än så länge är jag beredd att hålla med, får se hur håret blir efter några veckors användning. 




Sugen?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Tänk vad livet hade varit härligt om det här var mat som var nyttig och något man kunde äta varje dag? Jag vet, det ser helt groteskt ut men kombinationen kebabtallrik+pizza är helt enastående. Potentiellt dödande, men enastående. 
 
Nej, nu ska jag istället äta mina ägg på groddbröd till lunch. Det är faktiskt inte helt dumt det heller. 




Salsa med koriander

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
31 kommentarer
 
Häromdagen åt vi middag på Vassa Eggen och jag åt en så himla god salsa att jag var tvungen att fråga vad den var gjord av. Fick ingredienslistan så dagen efter provade jag att göra det hemma. Sååå gott! Jag åt den precis som den är, ur skålen, men egentligen borde man äta den till typ kött eller fisk eller chips. 
 
Salsa med koriander
körsbärstomater
chili
koriander 
vitlök
lime
citron 
rödvinsvinäger
salt
peppar
 
1. Hacka allt i små bitar och blanda ihop i en skål
 
2. Tillsätt lime- och citronjuice efter smak
 
3. Smaka av med salt, peppar och rödvinsvinäger. 
 
4. Och ha i lite extra koriander, just for good luck ;) 
 




Några enkla knep till en lite mer hälsosam livsstil.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Jag fick en fråga häromveckan om jag inte kunde skriva ett inlägg om hur man ska gå tillväga för att börja äta "bra mat". Jag är ju verkligen ingen hälsoguru för jag unnar mig en hel del, ibland lite för mycket och ofta. Men samtidigt vet jag också vad jag borde äta för mat för att må bra så här kommer några enkla, kanske självklara, tips som kan göra stor skillnad både fysiskt och psykiskt. 
 
Köp ekologiskt 
Här hemma äter vi ekologiskt till 95% och enda anledningen till att det inte är 100% är för att allt inte finns tillgängligt. Har man väl börjat vänja sig vid smaken av ekologiska grönsaker, ägg och kött har man svårt att återgå till något annat. För även om man bortser från att djuren har det bättre och att maten blir nyttigare så är smaken också på en helt annan nivå. Jämför t ex mellan ekologiska/icke-ekologiska tomater och avokado. 

Har man inte möjlighet att köpa precis allt ekologiskt så har jag några tips på vad man kan satsa på: 
 
Mest besprutade grönsakerna/frukterna 
Äpple
Selleri
Paprika
Jordgubbar
Vindruvor
Spenat
Sallad
Gurka
Blåbär
Potatis
Banan
 
Köp i största möjliga utsträckning
Kött - djuren behandlas bättre och blir inte matade med en massa konstiga foder
Kyckling - köp alltid från frigående hönst utomhus som får picka och röra sig fritt ute 
Ägg - jämför en ekologisk äggula med en konventionell så kommer du aldrig välja något annat igen
Mejeriprodukter - helst lågpastöriserat, med så mycket fett som möjligt. 
 
Hoppa över tillsatserna
En enkel regel: läs på varje förpackning i mataffären. Så fort listan på ingredienser överstiger det som kan anses vara rimligt för att tillverka produkten så ställer jag tillbaka den på hyllan. Jag köper hellre en pesto med kortare bäst-före-datum som jag får slänga för att jag inte äter upp den än stoppar i mig en massa E-nummer som jag inte har någon som helst aning om vad de gör med min kropp. 
 
Byt ut kolhydraterna 
Alla kolhydrater vi äter omvandlas för eller senare till socker i kroppen och även om jag inte på något sätt är en hardcore förespråkare för LCHF (ni har väl märkt min hamburgermani?) så märker jag att min kropp mår så mycket bättre av att hoppa över saker som pasta, ris, bröd och potatis på vardagarna. Det finns ju så mycket bra alternativ! Gör ett gott mos av sötpotatis occh blomkål, eller pannkakor av mandelmjöl istället för vetemjöl. Tro mig, jag är den största potatis- och brödälskaren i världen men ändå lider jag inte det minsta av att hålla mig undan det. Det är inte så svårt. Kika t ex in på 56kilo.se för matinspiration. 

OBS! Skippa allt som heter light-produkter helt och hållet. Margarin, lättmjölk och saker som är "ett fett-snålt alternativ" har blivit helt sönderprocessade eller tillverkade på kemisk väg. Håll dig undan! 
 
Undvik sötsakerna
Det jag har allra svårast med är nog mitt omättliga sötsug. Den 5-åriga godisälskaren i mig verkar aldrig vilja dö och därför är det ofta en kamp för mig att låta bli att plocka ur godisskålen på jobbet eller i skafferiet. Men jag brukar försöka lösa det på följande sätt:
 
1. Se alltid till att ha frukt och/eller mörk choklad (minst 70%) hemma
2. Tugga tuggummi 
3. Var aldrig hungrig - ät ett mellanmål bestående av nötter eller en banan när suget smyger sig på. 
4. Drick en massa te 
 
Efter några dagars socker-detox blir det lättare och man inser att man inte behöver godis. Åtminstone inte förrän nästa lördag igen - och då smakar det extra gott!  




Tips till köttfärsen!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Ni vet väl att en nypa kanel i köttfärsen förhöjer alla smaker på ett otroligt sätt och gör såsen ungefär 100 gånger godare? Prova nästa gång, det funkar verkligen. 

Bara ett litet tisdagstips sådär. 




Att återgå till det normala.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Under julledigheten har vi levt efter devisen "Ät så mycket onyttig skit vi kan". Det har varit väldigt härligt och trevligt förstås men nu börjar kroppen märka av att det får bli dags för nya tag. Och jag älskar egentligen att äta riktigt dåligt en period för att sen äta god, hälsosam och fräsch mat igen. Så nu har vi städat lägenheten, rensat ut alla skåp och handlat en massa god mat på ekologiska butiken här runt hörnet. Ser fram emot att återgå till vanliga rutiner igen! 
 




@ burgerland

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag har en stor passion i livet – hamburgare. Jag älskar hamburgare mer än någon jag känner och jag har en fascination för denna maträtt som gör att jag bara vill ha mer och mer. Testa nya restauranger, nya smakkombinationer, nya styckdelar. Mitt intresse blir liksom bara större hela tiden. Min dröm hade varit att någon gång få åka runt och prova hamburgare i hela världen och skriva en bok om det. Kan ni tänka er något bättre? 
 
Hur som helst har jag ätit en hel del hamburgare i mina dagar och därför kom jag och min pojkvän på idén om att man kanske kunde skapa ett Instagram-konto där man lägger upp bilder på alla hamburgare man provat. En "Best of burgers"-liknande grej, något som jag själv vet att jag hade velat följa. Så nu har vi gjort det som ett litet experiment. Ni hittar kontot under namnet @burgerland och än så länge har jag lagt upp några av mina favoritställen för hamburgare. Kanske det kan fungera som inspiration för er om ni blir sugna på en riktigt bra burgare?
 
Som sagt, kontot heter @burgerland. In och kika, vetja! 
 




Lördag betyder godis.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Efter bara två korta dagar på jobbet är det helg igen. Skönt med en mjukstart. Idag har det varit regnigt och tråkigt här i Stockholm men har i alla fall gått en liten shoppingrunda och köpt den sedvanliga godispåsen från Hötorget. Ingen lördag utan godis. Nu ska vi strax iväg och äta middag på Vassa Eggen, jag och Martin. Mmmm, är hungrig. 
 




Världens märkligaste väska.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Vad ger man till någon som redan har allt? Ungefär det gissar jag att Kanye West funderade på när han skulle köpa julklapp till Kim Kardashian. Valet föll på en gigantisk, specialdesignad Hermès Birkin-väska, till en kostnad av ett antal hundra tusen kronor kan man gissa. Och inte nog med det, den är dessutom handmålad av rapparens favoritkonstnär George Condo. En alldeles unik present. Det låter ju bra på pappret. 
 
Bara att det nog är den fulaste väskan i världshistorien. Målningen är så märklig att jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen. Med tre nakna kvinnor som ser ut att vara ritade av en treåring (förlåt George Condo) och en man med ett alien/monster/ödlehuvud finns det ingenting med den här väskan som är positivt. A for effort, Kaney, men... nä. 
 




Matåret 2013.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ja, nu har ett helt år gått igen och matmässigt har det här året varit väldigt positivt och utvecklande. Jag har lärt mig själv nya maträtter, upptäckt nya smaker och ätit på en massa bra restauranger. Det här är nog året då jag blev förälskad i mat, på riktigt. 
 
Nytt hem, nytt kök. 
Vi flyttade till vår nya lägenhet i februari och en av stor selling-point för mig var just det öppna köket. Jag älskar att stå här och laga mat, och jag tror det har bidragit till att jag har lagat mer mat än någonsin i år. 
 
Favoritrestaurangen: Griffin's Steakhouse
Jag vet faktiskt inte hur många gånger vi har besökt Griffin's det här året men det är många. Det är det perfekta stället för en avslappnad kväll med god mat, bra service och trevlig stämning. Jag rekommenderar alltid restaurangen till folk som besöker Stockholm, det kan liksom aldrig bli fel. 
 
Hamburgeråret 
Det har varit många, många hamburgare det här året. Jag har lärt mig att göra riktigt grymma hamburgare själv hemma (får man skryta så?) och utöver det ätit ett antal olika burgare från restauranger i de länder jag har besökt – och självklart en massa här hemma. Bästa var att jag fick en köttkvarn av min pojkvän, så att jag har kunnat mala mitt eget hamburgerkött. Drömmen!  
 
Att laga från grunden 
Jag har blivit alltmer intresserad av att laga mat helt och hållet utan några externa processer och det har resulterat i att jag har testat att göra en massa roliga saker som jag aldrig provat förutom. Kycklingbuljong till exempel. 
 
Utvecklade smaklökar. 
Det här året är nog det jag har lärt mig att uppskatta smaker mer än någonsin förut. Och jag har lärt mig att äta sådant som jag tidigare inte tyckte om. Kantareller är ett exempel på någonting jag hade svårt för tidigare och som jag nu kan längta efter som en galning. 
 
Så vad är nyårslöftet för 2014 då? Defintivit att fortsätta att laga mer mat. Att det kan pirra i magen på mig när jag upptäcker en ny råvara eller produkt i matbutiken måste ju betyda att det här är någonting jag mår bra av och borde göra så fort jag har möjlighet. Jag älskar verkligen att laga mat och jag hoppas att 2014 blir året då jag utvecklas ännu mer. 

Och så ska jag bli ännu bättre på att göra hamburgare. Jag ska bli bäst på att göra hamburgare. 




Fyrahundrafemtio nakna kvinnor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
En av årets finaste julklappar kom från min talangfulla syster som gjort en illustration till mig. Runt 450 handritade kvinnokroppar i olika konstellationer blev en så himla fin tavla som nu hänger på väggen i vår hall. Älskar den! 

Håll utkik på hennes nya (obs! ännu ofärdiga) hemsida