Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Huskur

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Blä, har börjat få ett munsår på underläppen. Får det typ en gång om året och det är riktigt irriterande, blir så fult. Har dessutom inte någon salva med mig hemifrån och eftersom jag inte har någon koll på vart man kan få tag i det här i New York sitter jag nu med tandkräm på och hoppas att det ska hjälpa. Önsketänkande kanske.





Träning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer


Nu ska jag ut och springa vid floden! Är inte riktigt lika fint väder som när jag tog bilden men åtmistone regnar det inte (eller snöar, som det skulle göra idag).

När jag tränar brukar jag köra intervaller: går i snabb takt i 2 minuter och sen springer så snabbt jag bara kan i 1 minut. Ger ger bäst träning och man förbränner hela dagen + dagen efter. Brukar även göra lite övningar på konstgräsmattan där nere, såsom armhävningar, benlyft och brygga.




Downton Abbey

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag vet att jag är något sen, men när man inte har TV blir det lätt så. Men jag ärr helt fast i tv-serien Downton Abbey som jag vet gick i Sverige förra året. Började kolla några avsnitt igår och kunde inte sluta förrän jag var så trött att mina ögon bokstavligen föll ihop av trötthet. För övrigt trodde jag att serien hette Downtown Abbey ändå tills igår. Ska nog lägga mig och kolla ett avsnitt till nu. Godmorgon!





Att hålla kameran stadigt

Skriven .
Placerad i "New York, "
12 kommentarer
Var uppe på vår terrass nyss och tog lite kvällsbilder med kameran. Har inte gjort det så mycket tidigare så tänkte att kunde börja öva. Som nybörjare var det inte det lättaste! Med så lång slutartid som krävdes blev bilderna totalt suddiga, och inte förrän jag kunde luta kameran mot en stolpe blev de hyfsat klara. Funderar på att om jag ska köpa mig ett enkelt stativ så att man slipper sånt där.

Ni kamerafantaster där ute, har ni koll på vad för sorts stativ man kan köpa? Funkar det att köpa en billig version (hoppas, hoppas) eller måste man lägga ner tusenlappar? För i så fall får jag vänta.. Och det orkar jag ju inte.





Svar på era frågor

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
6 kommentarer

Vad gick du för gymnasielinje?

Jag gick Samhälle/Ekonomi på ProCivitas i Helsingborg

 

Vet du några bra forum där man kan komma i kontakt med andra svenskar som också ska flytta till New York och kanske till och med börja på FIT?

Det finns ett forum som heter International Swede där man kan prata med andra om allt som har med boende i New York att göra. Har själv inte varit så aktiv men tror det kan vara ett bra ställe att börja på!

 

Kände du någon innan du flyttade, eller umgås du bara nu med de som du lärt känna i skolan?

Nej jag kände egentligen ingen här i stan när jag flyttade hit. Hade haft lite kontakt med mina nuvarande rumskompisar genom Facebook bara, men annars har jag lärt känna alla här.

 

Undrar också hur det funkar med bank och så, är de lätt att fixa amerikanskt konto eller använder du ett svenskt visa-kort? Tack för en grym blogg!

Jag har ett konto på Chase, en amerikansk bank, men är riktigt dålig på att använda det. Istället använder jag bara mitt svenska Visa-kort precis som hemma. Lite dumt med tanke på att man betalar någon procent i växlingsavgift varje gång man drar det, men men.

 

Måste fråga om du provat restaurangen Hudson Clearwater? Om inte: det kommer bli din nya favoritrestaurang. Lyd mitt råd och prova den och du kommer INTE ångra dig (tro mig!!!!!!!!).

Nej har inte provat, men ska definitivt göra det vid tillfälle :-)

 

Jag bor i CT, har bott här i 1½ år nu, men flyttar tillbaka till Sverige. Vill plugga antingen på FIT eller Berkley college, rekommenderar du att jag kollar på det när jag är här eller är det enklare att göra från Sverige? Nått annat tips?

Jag skulle starkt rekommendera att du besöker båda skolor när du ändå är här. Man får en mycket bättre bild av hur skolorna är genom att gå dit och titta, kanske prata med en representant för skolan osv.

 

Eftersom du flyger ganska mycket mellan Sverige och Usa så kanske du har nåt tips på bra och billiga flygbolag? Och kanske att det är billigare under en viss säsong? Vet du nåt bra budget hotell i New York?

Jag flyger mest med SAS nuförtiden. Dels för att det är otroligt bekvämt med direktflyg men också för att priserna inte skiljer sig så mycket från de billigaste flygbolagen. Tidigare har jag flugit med lågprisbolaget Iceland Express. Helt okej om man vill komma undan lite billigare men segt att behöva mellanlanda på Island, resan känns så mycket längre då.
Hotell Pennsylvania vid Penn Station och Yotel i midtown är två hotell med bra priser som jag hört ska vara bra, annars har jag tyvärr dålig koll. Kan dock rekommendera att hyra en lägenhet! Blir oftast billigare och känns lite mer ”New York-igt”.

Vem är Tord?

Han är en vän till min mamma, som har hjälpt mig mycket de senaste åren med att knyta bra kontakter och få jobbmöjligheter i modeindustrin.

 

Är det svårt att komma in på krogen om man är under 21?

Det kan vara svårt, beroende på vart du går. Om du ska gå på klubb brukar de vilja se leg i dörren, däremot på restauranger och barer brukar det inte vara några problem så länge du inte ser väldigt ung ut.

 

 

Hur hittade du en lägenhet i New York och hur har du råd med den?

Mina rumskompisars tredje rumskompis flyttade ut, och i samma veva behövde jag lämna min förra lägenhet, så det passade helt perfekt i tiden. Jag har studielån och det täcker skolavgifter samt lägenhetshyra.

 

 

Vad heter det typsnittet du har i din header?

Det har jag skrivit själv :-)

 


Hur gammal var du när du flyttade och hur kom du in i landet?

Jag var 20 år när jag flyttade hit (augusti 2010). För att få bo och studera i det här landet måste man ha ett studentvisum, I-20, så det fick jag ordna på Amerikanska ambassaden innan

 

 

Hej, undrar om du har några shopping tips. Förutom 5th avenue och så. Typ outlets med märkeskläder.

En outlet jag hört mycket bra om är Woodbury Commons som ligger en bit utanför New York. De har alla möjliga märkeskläder för väldigt bra priser!






Purpur

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Köpte dessa örhängena häromdagen. Hade kollat på dem länge innan och var lite osäker på om jag ens tyckte om dem, men när jag såg att de kom in i lila/rött blev jag helt kär. $5.95 på H&M




Matinspiration, tack

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
WholeFoods ett par veckor sedan

Har haft så himla dålig inspiration när det gäller vad jag ska laga för mat den senaste tiden. I början av terminen var jag riktigt peppad på att hitta på nya maträtter varje dag, men det återgår liksom alltid till att bli en sallad med antingen tacoköttfärs eller kyckling. Gott men tråkigt efter ett tag. Älskar ju att gå och handla men vet inte riktigt vad jag ska köpa längre. Ska ju helst passa en studentbudget också.

Om ni har några fantastiskt bra tips på god och nyttig mat, hit me!




Frågor?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
Oj vad trevligt att vakna till så många nya kommentarer och läsare. Underbart!

Ser att många av er har en del frågor om det jag pluggar, livet i New York etc. Jag har en kategori som heter "Frågor och Svar" där jag tidigare har svarat på frågor om lite allt möjligt, så kika gärna in där. Har också en kategori som heter "New York-tips" om ni är intresserade av vad jag tycker är bäst med den här stan.

Har ni något övrigt ni undrar, tveka inte! Jag svarar gärna på allt i ett inlägg ikväll :-)






Happiness on a rooftop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
24 kommentarer




På Blogg.se

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
15 kommentarer
Wiiiee, vad glad jag blir! Har hamnat på Blogg.se:s framsida igen, tack så mycket för de fina orden. Välkomnar alla nya läsare hit och hoppas på att ni stannar. Nu ska jag hoppa i säng, skola tidigt imorgon. Godnatt!





Fantastique!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Älskar, älskar, älskar. Dolce & Gabbana





The Met

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
I lördags åkte jag och Petra till The Metropolitan Museum of Art. Jag läser amerikansk konsthistoria den här terminen och hade fått i uppdrag att leta upp 16 tavlor som vi ska studera i klassen. Uppdraget gick ganska snabbt, men jag har upptäckt på senare tid att jag tycker konst är ganska intressant så det var kul att gå omkring och titta på alla gamla tavlor och skulpturer.

Dagens tips: museumet har en rekommenderad admissions fee på $25 dollar men det många inte vet är att man, tack vare att museumet är ägt av staten, får betala precis vad man vill för inträde. Du kan erbjuda en penny och de måste släppa in dig. Just så snål behöver man kanske inte vara, men några dollar är absolut nog!





Bokat!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åker hem till  min kära pojkvän under Spring Break i slutet på mars. Åh, vad jag längtar! Ska ha världens mysigaste vecka. Långdistans är inte lätt, men det blir lite lättare när man vet att det inte är så lång tid tills vi ses trots allt. 





Guten morgen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Är helt otroligt trött nu på morgonen, att börja åtta är lite kämpigt. Men piggnade till lite när jag hörde fiskmåsar utanför fönstret. Kändes precis som att sitta i trädgården i Torekov på somrarna, längtar!!




Indulgence

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
1. Hamburgare och cheese fries från Shake Shack
2. Morotskaka från Amy's (framröstad till #1 i New York)

= en bra helg.





230 Fifth

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Av en slump hamnade jag och Petra på en rooftop-lounge idag, och gud vilket underbart ställe! Avslappnat, härlig stämning och fantastisk utsikt - allt man kan önska sig en solig söndag. Det roligaste av allt var de röda badrockarna alla gäster fick låna för att inte frysa, vi såg ut som ett gäng sektmedlemmar där vi satt och drack kaffe och varm cider. Riktigt trevligt ställe och jag ser fram emot att spendera fler vackra vårdagar där uppe.





Republic

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi var och åt lunch på Republic vid Union Square igår. Hade gått utan mat hela dagen så var riktigt hungrig men ändå kunde jag inte äta upp de gigantiska portionerna vi fick. Supergod asiatiska nudelsoppor till bra priser!





Födelsedagsfirande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Godmorgon alla morgonmänniskor,

Hoppas ni har det lika soligt och härligt som jag läst att det är i Sverige just nu. Här snöade det idag.. Känns ju nomalt efter en vecka med 15 plusgrader. Men men.

Ikväll firade vi Elin som fyller 22. Åt middag på restaurangen på Lavo och sen ner till klubben för att dansa lite. Var tyvärr himla tråkig musik så vi gick efter en stund. Skulle till Westway men orkade inte stå i kön i kylan så vi drog hem. Känns härligt att sitta här i sängen och ha det rätt bra ändå.





Modellvägg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hittade en massa modell-setcards på jobbet igår från förra showen som jag tog hem. Tyckte de kunde vara fina att göra någonting kul med och nu sitter de på min förut så tomma vägg framför skrivbordet. Tyckte det blev ganska fint faktiskt.





Minetta Tavern

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Åt middag med Petra på Minetta Tavern några kvarter härifrån. Har hört från flera personer att det stället ska vara riktigt bra så jag har velat gå dit länge. Jag tog hamburgare (surprise, surprise) och Petra åt en pasta. Stället är känt för sina Minetta Burgers och jag blev inte besviken, medan Petras pasta inte var mer än helt okej. Trevlig stämning dock, och vi träffade på två trevliga gutter från Norge när vi satt och väntade på maten. Väldigt mysig fredagkväll!





Belt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Lekte lite uppfinnare och använder mitt halsband som skärp idag. Funkade bra till den beige mockakjolen tycker jag, lite vilda västern på något sätt.





Det är fredag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
.. och jag vaknade nyss upp till ett regnigt New York. Gör inte mig någonting dock, ska ändå sitta inne på ODLR-kontoret hela dagen. Skönt att det är helg igen, men tiden går riktigt snabbt. Fjärde veckan redan avklarad och det känns som att vi kom tillbaka igår?

I helgen ska jag:

- gå på The Met med Petra
- försöka hinna med ett pass hot yoga
- fira Elins födelsedag lördag kväll
- äta en riktigt god hamburgare (sjukt sugen på Shake Shack)





Print loving

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag har varit väldigt oinriktad på fashion-inlägg den senaste tiden. Gick igenom arkivet häromdagen och insåg att jag förr skrev mycket mer som var moderelaterat. Har nog bara inte känt för det på ett tag, men jag vet att sånt kommer och går i mitt fall.

Men, måste bara visa en designer från London FW. Mary Katrantzou har varit en favorit ett tag nu, älskar hennes digitala prints och när jag blir rik som ett troll (inte om, när!!) så är det en av hennes klänningar som står högst på listan. Hon har gjort ett samarbete med Topshop som jag tänkte försöka titta på i helgen men verkar som att allt är utsålt. Nåväl, det hade inte riktigt passat min budget just nu ändå. Men drömma kan man..





Supporters

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

En bild från i lördags när vi var och tittade på en fotbollsmatch i LES. Laget vi hejade på är ett svenskt/skandinaviskt som kallar sig "Blatte United" (med referens till att de är utlänningar här i USA) och det var rätt härligt att sitta där i solen. Laget förlorade men det gjorde inte så mycket. Ska jag vara ärlig hade jag knappt koll på vilket lag som var vilket.




Work it

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Har legat i lä när det gäller träning den här veckan tack vare en förkylning, men imorse gick jag ut och körde ett litet pass på piren vid Hudson. Känns skönt att röra sig lite, och minst tre gånger i veckan ska det bli!




Pasteller

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

$5.95 på H&M




Another beautiful day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Här i vår lilla park satt jag och Karin igår med var sin kaffe i handen och njöt av det vackra vädret. Imorse vaknade jag av en lika strålande sol, så de blir en liten promenad alldeles strax. Ska bli 15 grader! Hur har ni det i Sverige just nu? Jag hoppas att ni också får lite solstrålar, åtmistone för att lysa upp ett vackert vinterlandskap. Det kan vara himla fint det med.




Att drömma sig bort

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Mina vänner Linn och Petter har en otroligt bra blogg, Sunshinestories, där de skriver om sina resor runt om i världen. De surfar båda två och har fått fina sponsringar av bland annat Fjällräven och Billabong. Just nu är de i Sydamerika och om ni vill titta på helt underbara fotografier rekommenderar jag starkt att ni går in och kikar - hoppas på att få lära mig ett och annat om att ta vackra bilder när vi träffas i sommar!

De är dessutom så himla gulliga att de lagt till både mig och min syster under kategorin "Blogs and Friends". Känner mig väldigt smickrad måste jag säga!





Från vår terrass

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Åh, vilket härligt vårväder det är ute! Måste vara minst 12-13 grader och strålande sol. Var nyss uppe på terrassen och tog lite bilder, det var så varmt att man hade kunnat sitta där uppe och plugga i bara en tröja utan att frysa. Har spenderat förmiddagen med att göra klart ett arbete som ska lämnas in senare idag och om en stund ska jag och Karin ut i solen och dricka kaffe.





Hur jag hamnade på ODLR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Fick en fråga om hur jag lyckades fixa mitt internship så jag tänkte svara på det:

Första terminen jag var här kom Tord hit över Fashion Week för att jobba. Han var så snäll att jag fick gå både på Ralph Laurens visning (som var helt fantastiskt) samt Oscar de la Rentas. Han kände nämligen kvinnan som var chef över merchandising där och när vi gick dit tillsammans fick jag träffa henne. Hann inte säga mer än några ord innan hon frågade "So, would you be interested in an intership with us?". Jag trodde att hon skämtade så jag skrattade bort det lite men hon bad mig kontakta hennes assistent så att vi kunde ordna en intervju. Några veckor senare gick jag till huvudkontoret för intervjun (kan ni förstå hur nervös jag var?) och jag måste gjort ett bra intryck för jag fick platsen. And here I am!

Så man kan väl säga att kontakter alltid är det bästa sättet att få en in en fot, i vilken bransch det än gäller. Jag har haft otrolig tur som känner så inflytelserika människor, och jag tycker ni ska försöka fundera på om ni har någon ni kan ta kontakt med när ni verkligen vill något. De flesta människor är otroligt hjälpsamma och så länge du representerar dom på ett bra sätt  kommer de vilja fortsätta hänvisa dig till olika personer som du kan ha nytta av i din karriär. För två år sedan trodde jag inte att jag skulle bo i New York, att jag skulle ha praktikplats på en av världens mest välkända modemärken och leva ett liv jag alltid drömt om. Men, ingenting är omöjligt.


Första ODLR-showen jag var på, hösten 2010




Mardi Gras

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det var tydligen Mardi Gras idag, en högtid jag vet väldigt lite om och inte ens visste att man firade här. Men men, vi var på en restaurang uptown som heter Phillipe Chow. God kinesisk mat men bäst var att umgås med tjejerna och David, var längesen sist. Gick en stund till Darby sen men orkade inte så länge. Tycker det är så skönt att bara gå ut och äta, ta en liten drink och umgås utan att man är dödstrött dagen efter. Nu är det läggdags! Godnatt.





Nuuu..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
.. ska jag iväg på en liten utekväll. Först middag uptown och sen vidare ner till Meatpacking verkar det som, roligt roligt. Hej hopp!





Lower East side graffiti

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




NY-tips: Ralph Lauren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Något jag verkligen kan rekommendera er att besöka när ni är i New York är den stora Ralph Lauren-flagshipbutiken på Madison Avenue. Var där för första gången igår och den är verkligen out of this world! Huset är helt nybyggt men ser ut som ett gammalt franskt slott och butiken i fyra våningar är otroligt lyxig. Väl värt ett besök!





Helt okej utsikt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Var på Tord och Marikas hotell, The Carlyle, innan idag. Har varit där flera gånger tidigare men aldrig uppe i Tords rum och WOW säger jag bara. Utsikten därifrån är helt makalös, man ser ut över hela Manhattan. Kan ni tänka er att bo sådär? Vakna på morgonen och titta ut över hela New York? Åh, gud alltså. Om bara.





Ännu en cupcake..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag tror ju att saker och ting händer utav en anledning så när vi helt randomly gick förbi Butter Lane, cupcake-stället vi läst om i taxibilarnas TV-ruta dagen innan, var vi ju tvungna att gå in och köpa en - det var ödet! Den har tydligen blivit framröstad som en av de bästa ställena i stan och jag kan nog vara beredd att hålla med. Vi bad att få den de rekommenderade mest och det blev en vanilla/chocolate med kolasås och havssalt. Cupcaken gjordes i köket bakom disken efter beställning så den var alldeles rykande färsk och god.

Så det här stället blir nog nummer 13 i min lilla matlista (se inlägg lite längre ner). Ligger på 123 East 7th street om ni har vägarna förbi.






En vårig söndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Min kära vän Petra har anlänt i New York och kommer stanna här i en hel månad medan hon gör sin praktik. Så himla, himla roligt! Idag hade vi en supermysig dag, åt lunch i Soho och sen en second hand/flea market-runda i East Village.

Ikväll kom Emelie och Julia hem till oss på middag och vi satt och myste tillsammans tills jag nästan somnade i Emelies knä. Härlig söndag, och ännu bättre om man tänker på att vi är lediga imorgon på President's Day. Älskar USA's alla konstiga helgdagar.





Present från C Wonder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Snällaste Tord köpte en present till mig när vi var nere i Soho igår. Världens gulligaste, älskar det!





Meeeeen nej..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
.. satt helt färdig och klar, precis på väg att gå, när jag får ett sms av min chef att det är så lite att göra under dagen att jag inte behöver komma in. Lite segt men samtidigt rätt skönt, nu hinner jag sitta på förmiddagen och göra sånt jag hade behövt göra: städa rummet, plugga osv. Så kan det gå!




Söndagsjobb

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God morgon,
En söndag är man inte direkt van vid att gå upp halv åtta men det är market week på ODLR så de undrade om jag kunde hoppa in lite extra. Och klart jag hjälper till! Förhoppningsvis blir det bara i några timmar. Hej så länge!





The Box

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Som en väldigt rolig överraskning kom min gudmor Marika till stan över helgen, och igår träffade jag henne, Tord och deras två vänner för en utekväll på The Box. Alltså, sjukare ställe får man leta efter! Det är en gammal teater som gjorts om till en showklubb och numrena var minst sagt bisarra. Nakna kvinnor, sex, transvestiter, trollkarlar - you name it och det fanns där. Riktigt häftigt ställe om du vill vara med om något verkligt speciellt (och inte är för pryd!)





12 matfavoriter i New York

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
8 kommentarer
Som ni säkert känner till vid det här laget är jag ett stort fan av mat i alla dess former. Att jag bor i New York, staden där precis allting i matväg finns, är riktig lyx! Så därför tänkte jag tipsa om min favoritmat à la Americana och de ställen ni alltså inte får missa om ni är på besök i stan:


1. Cupcakes
Något som känns mer amerikanskt än cupcakes får man nog leta efter, och sen jag flyttade hit jag har verkligen fått upp ögonen för de här små godsakerna. Det finns en mängd bra ställen att gå till runt om i stan men jag har mina favoriter.

- Den mest kända cupcake-affären är Magnolia Bakery, som var med i ett avsnitt i Sex & The City och sen dess fullkomligt kryllar av turister dagarna i ända. Lite jobbigt att behöva ducka för kamerablixtarna så fort man kommer i närheten, men deras cupcakes är verkligen riktigt goda. Känns väldigt naturliga jämfört med många andra, alltså inga konstiga tillsatssmaker och så. Väl värt ett besök!

- Ett ställe jag inte besökt så ofta ännu men som är snäppet bättre än ovanstående tack vare kreativiteten och variationen på cupcake-smaker är Crumbs Bakeshop. Muffisarna är gigantiska för det första, och ofta fyllda med saker som nutella, chokladkräm, kolasås osv. Man känner sig mätt i tre dagar efter en enda.

- Och så måste jag ju nämna det ställe som gör de absolut sötaste mini-cuppisarna, Baked by Melissa. Finns i massor av smaker och är perfekta att dela med vänner eller pojkvän, hemma på fika eller sittandes i en solig park någonstans.


2. Hamburgare
Ingenting kan slå en god hamburgare, eller hur? Jag vet inte hur många hamburgare jag ätit sedan jag kom hit men det börjar väl närma sig ett 100-tal eller så. Så man kan väl säga att jag kan mina burgare. Och självklart har jag favoriter:

- Shake Shack. Ja, jag vet att jag har snackat om det här stället ungefär lika många gånger som jag ätit hamburgare men det tål att sägas igen: Shake Shack = himmelriket.

- När jag och Karin (Filippa brukar inte vara lika keen) är sugna på något riktigt gott (läs: onyttigt) men inte orkar röra oss från vår lägenhet är det alltid Five Guys vi beställer ifrån. Hamburgarna är stora, flottiga och fyllda till bredden med alla tänkbara tillbehör. Ont-i-magen-gott!

- Den allra första restaurangen jag besökte när jag kom hit, alldeles ensam och vilsen, var The Spotted Pig i här i West Village. Jättemysig publiknande lokal med riktigt goda hamburgare - speciellt den med blåmögelost i. Se bara till att boka långt i förväg, för det är alltid fullt.


3. Pizza
Det kanske låter lite konstigt men jag föredrar faktiskt svensk pizza över amerikansk. Har alltid kollat på high school-filmer och varit avis på när de kunnat beställa hem salamipizza till dörren, men oftast är den inte så god som den ser ut. Nej, en hederlig svensk pizza toppad med bearnaise och vitlökssås är bäst. Men visst finns det undantag även här:

- Runt hörnet från mig finns ett ställe som heter Artichoke Pizza. De har lite olika sorter men mest kända är de för sina kronärtskockpizzor. Man köper den per slice och det räcker med en för att man ska bli ordentligt mätt. Pizzan känns mer som en paj än en pizza, eftersom den inte innehåller någon tomat alls utan bara en massa ost och alfredo-sås. Helt ljuvlig är den.

- Runt ett annat hörn ligger en annan pizzeria som heter Joe's Pizza. Det är alltid fullt med folk, dag som natt, och det är det perfekta stället att gå till efter en sen utekväll. Pizzorna är rätt enkla men goda, och folk verkar älska det. På väggarna i lokalen hänger bilder på olika kändisar som tydligen "love Joe and his pizzas" - och för ett par månader sen var de även med i Gossip Girl.

4. Mataffärer
Även om ni bara är i New York på besök och kanske inte ens har tillgång till ett kök tycker jag ändå ni ska besöka de olika mataffärerna som finns i stan. Åtminstone för mig som älskar mat är det en härlig upplevelse, och det är roligt att jämföra den svenska matkulturen med den amerikanska.

- Wholefoods är min absoluta favorit när det gäller matinköp. Jag går dit varje vecka och köper det jag behöver, så mycket ekologiskt som möjligt. Jag älskar att strosa omkring och se om jag kan hitta något nytt och spännande att prova, alltid finns det något kul. Att det är en aning dyrare än andra mataffärer förbiser jag oftast, för jag tycker verkligen kvalitet är viktigt, speciellt i det här landet.

- En annan favorit är Chelsea Market. Det är som en stor inomhus-saluhall med en massa småbutiker som säljer allt ifrån kläder och vin till italienska delikatesser och grönsaker. Det känns så genuint på något sätt och lokalen är verkligen jättemysig. Här finns även mysiga restauranger att sitta och äta lunch på.

- På lördagar går jag ibland till Union Square Farmer's Market. Det är precis vad det låter som, en liten utomhusmarknad där närodlade bönder och matproducenter säljer sina varor. Speciellt på våren/hösten är det härligt att gå omkring här och köpa säsongens grönsaker, hemmabakat bröd och annat gott.

5. Övrigt
- Kan inte låta bli att nämna fantastiska restaurangen The Asiate på The Mandarin Oriental Hotel på Upper West Side. Jag hade tur att bli ditbjuden av ProCivitas när de var här på besök förra hösten, och gud vilket fantastiskt ställe. För det första var maten helt underbar, vi åt en brunchmeny bestående av en massa små rätter; den ena bättre än den andra. Sen att vi satt och tittade ut över hela Central Park från 35:e våningen höjde upplevelsen ytterligare. Lite dyrt tror jag men definitivt värt att fundera på om ni vill lyxa till det.





En vacker Lundberg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Att hon fick all fotogenitet av oss känns väl lite sådär halvroligt för mig, men what to do? Kan skryta med att jag har en väldigt fin syster i alla fall.





Details

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Paparazzi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kollade igenom videon från showen och hittade mig själv i folkmassan några gånger. Lustigt att se sig själv från ett lite annat perspektiv. Upptäckte bland annat att jag drar back håret bakom öronen typ var femte sekund, hade ingen aning haha.





Kokospannkakor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Som jag sagt tidigare försöker jag äta så att jag undviker kolhydrater så mycket som möjligt, alltså inget bröd, pasta, mjöl etc. etc. Men det betyder inte att man behöver svälta ihjäl för det, utan man kan hitta andra små roliga lösningar och fortfarande äta god mat. Idag provade jag för första gången att göra pannkakor av kokosmjöl. Man byter helt enkelt ut det riktiga mjölet mot mjöl gjort endast på rå kokos, superenkelt. Konsistensen blir lite annorlunda förstås, och självklart får man en liten eftersmak av kokos på köpet, men överlag är det ett riktigt bra subsitut.

Jag åt pannkakorna med blåbär, en sked cremé fraiche och honung. Ser det inte riktigt gott ut så säg?





Mormor, 80 år.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Idag skulle min fina mormor fyllt åttio år. Tyvärr gick hon bort när jag var liten, och blev sjuk innan jag lärde känna henne. Hon fick Alzheimers när hon var yngre än 50 år och tillbringade sina sista år i en sjukhussäng. Tänker på henne ikväll och hoppas på att hon har det fantastiskt bra tillsammans med morfar uppe i himmelen.




Frullis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Nu ska jag iväg och handla lite frukost. Gula jackan är på, även om det inte regnar. Känner mig som en liten solstråle!




Editors at large

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Två av höjdarna inom modevärlden, Anna Wintour och Anna Dello Russo, var på visningen. Wintour har jag ju sett där förut men det är första gången jag sett Dello Russo på ODLR, och eftersom hon är lite av en idol blev jag väldigt glad att jag fick platsen precis framför henne. Hon var relativt nedtonad idag med tanke på vad hon brukar ha på sig, men de guldiga platåskorna stack ändå ut ganska rejält:





ODLR Fall 2012

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Puh! Nu är jag äntligen hemma igen, efter att ha varit på stående fot (i klackar!) sen klockan 9:00 imorse. Började dagen i skolan några timmar och åkte sen snabbt vidare till byggnaden vid Bryant Park där Oscar de la Renta hade sin show. Mina uppgifter för dagen bestod mestadels i att se till att vatten fylldes på i cateringavdelningen, så att inte modeller och makeup-artister skulle gå törstiga - inte en speciellt krävande uppgift. Stod mest och tittade på när modellerna blev sminkade, åt lite plockmat och pratade med folk.

Showen var jättebra som vanligt och jag tyckte extra mycket om den här kollektionen, mycket glitter och färger! Älskade att jag hade nya kameran med mig också. Även om inte alla bilder blev perfekta fick jag i alla fall tusen gånger bättre bilder än dom jag haft tidigare. Stod och kände mig som en av fotograferna när jag stod och fotade med min proffsiga kamera. Här kommer några, men visar fler efterhand:





Oscar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


En liten sneak-peak fran kvallens show. Forresten, om ni vill kan ni ga in pa OscarPRGirl klockan 00:30 svensk tid for att se showen live. Kanske aven jag finns med pa ett litet horn i videon?




Showtime

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en helt fruktansvärt dålig natt faktiskt. Vaknade av att pannledningarna (kan det heta så?) och elementet började smälla och fräsa så jag fick gå upp och försöka justera bäst jag kunde. Sen var det en massa andra ljud omkring mig som gjorde att jag var halvt vaken/halvt drömde riktigt konstiga saker, som att det satt folk på mitt golv i rummet. Obehagligt! Är rätt så trött nu alltså.

Men, idag är det först två korta lektioner och sen ODLR-showen ikväll. Ska bli riktigt roligt, speciellt eftersom jag nu har en bra kamera. Ska hjälpa PR som sist så jag hoppas verkligen att vi får möjlighet att faktiskt se showen igen. Om inte tänker jag smita in ändå, vägrar missa det!

Wish me luck!

Showen förra terminen. Fick helt perfekt plats och ska verkligen försöka se till att få det igen. Lägg märke till Anna Wintour, Nicki Minaj (gömd bakom henne) och Grace Coddington :-)




Yorkie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer




Yellow

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Köpte en JÄTTEGUL regnkappa på Forever21 häromdagen. Rätt speciell, men den är jättefin och man känner sig väldigt glad i den. Påminner om en sån jacka björnen Paddington (eller är det han?) har. För $32 kändes det som ett ganska bra köp.




Street art of NYC

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Gick förbi så fina gatulyktor på väg till East Village idag. Man har klätt dem i olika glas- och keramikbitar i olika mönster, så himla härligt!


Gick även förbi en rätt cool, färgsprakande van:





Söndagsbrunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vaknade lite halvsent idag och bestämde oss för att gå till Café Orlin i East Village och äta lite lunch. Fick vänta på bord i ca 40 minuter och minusgrader - inte de bästa 40 minuterna av mitt liv kan jag tala om! Men när vi sen fick in maten och kunde värma tårna litegrann kändes det genast bättre.





Tack mina fina för en kul kväll!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Min födelsedagskväll igår började med en mysig fördrink hemma hos Emelie med tjejerna och sen en middag på supergoda Pipa restaurant. Vi åt tapas och drack sangria i flera timmar innan vi drog vidare till Lavo. På Lavo var det helt sjukt för direkt när vi kom dit fick vi ett vip-bord för oss själva mitt i klubben, med gratis dricka och en födelsedagstårta på ingång från bageriet. Det var inget någon av oss hade planerat men rätt passade med tanke på tillfället. Drog senare ner till Wip i West Village och till sist hem genom isvindarna till min varma säng.





Sprucken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Hade en riktigt rolig kväll som jag ska berätta lite närmre om imorgon. Det enda som inte gick som det skulle var att jag på vägen hem (faktiskt nästan precis utanför vårt hus) tappade min mobiltelefon i marken. Och självklart var det denna gång den skulle springa i tusen delar. Så himla typiskt. Får se om jag kan klara mig undan flisor i händerna ett tag eller om jag tvingas köpa en ny. Oh, well. Godnatt!





RIP Whitney Houston

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





Generösa Calvin

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Calvin Klein, som är en alumni från FIT, har skänkt $2,000,000 till skolan i veckan till förmån för de fashion shower skolan anordnar varje år. Han tycker att även om skolan sparar in pengar ska eleverna inte behöva lida kreativt. Fin tanke och otroligt generöst. När han får frågan om någonsin hade en tanke när han själv gick på FIT att han en dag skulle kunna skänka så mycket pengar på en och samma gång säger han "Nej, det trodde jag aldrig. Jag hade blivit glad om jag ens fick ett jobb". Tänk, att lyckas så stort i livet är inte helt omöjligt ändå!





Ice

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Oscars inspiration för den här säsongen (höst 2012) är is, och det märktes tydligt idag när jag fick se delar av kollektionen. Mycket i isblått och vitt, med gnistrande detaljer i form av baljetter och kristaller. Vissa av klänningarna var helt breathtakingly vackra! Ska bli riktigt kul att se kollektionen på showen på tisdag, tror den kommer vara en av mina favoriter.




Hemmakväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Oj, det blev en lång dag idag - eller åtminstone kändes det så. Det var full fart på ODLR eftersom showen är på tisdag (Fashion Week här just nu, ju). Hela dagen kom modeller in för fitting och folk sprang omkring som galningar, svansade efter Oscar och den extremt diviga stylisten. Ibland blir man trött på hur seriöst vissa modefolk tar allt - som att det verkligen handlar om liv och död. Tror man mår mycket bättre av att bara andas litegrann då och då.

Är hemma nu och tänkte ta det lugnt resten av kvällen. Karin och Filippa gick hem till Emelie men jag hade verkligen ingen ork att röra mig utanför huset nu när jag äntligen är hemma. Istället tänkte jag kolla på Twilight - Breaking Dawn. Har hört av många att den är rätt dålig, men det känns som jag ändå måste se den. Eller? Någon som bestämt vill avråda mig från den? I så fall har ni ungefär 30 sekunder på er från och med nu.





Fashions baksida

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Allt är inte glitter och glamour i modevärlden, och inte heller på kontoret på mitt internship. Showroomet där de tar emot gäster går i marmor med vackra vita rosor och viktorianska möbler, men när man kommer på morgonen och går bakvägen in är det detta man möts av. Inte helt fancy!




ODLR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Hej och god morgon! Håller på att göra mig glad för Oscar de la Renta om en liten stund, så vi hörs senare ikväll! Ciao, ciao.




Spännande lördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Det här kortet fick jag av mina fina vänner på min födelsesdag i måndags. Inte en enda ledtråd har jag fått ur dem, hur mycket jag än försökt. Ska bli väldigt spännande att se vad de har hittat på på lördag i alla fall!




Washington Square Park

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Uppe med solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Ni förstår inte hur ljust det blir på mitt rum på morgonen när det är sol ute. Har fönster mot söder och glömmer alltid att dra för gardinerna så rummet fullkomligt badar i solljus vid 8.30-tiden. Men det är faktiskt rätt behagligt att vakna till det istället för en alarmklockas hysteriska signal. Känner för att ta en liten promenix och fotografera lite, kanske går bort till Washionton Square Park och sätter mig med en kaffe.




Good times

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nyss hemkommen från en himla rolig utekväll. Trevlig middag på Marble Lane och sen Avenue. Wilmer Valderrama (Fez från "That 70s Show) fyllde år så hela stället var fullt med ballonger och banderoller i hans namn.





Lektyr

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Har precis ätit en gigantisk middag bestånde av kyckling och asiatisk grönsaksröra, mycket gott. Ska snart börja göra mig iordning för det blir en liten utgång ikväll. Först middag på Marble Lane och sen Avenue. Meeen, först ska jag lägga mig och läsa mina nya tidningar en stund!




Superbowl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Häromdagen var det ju Superbowl här. Jag kan erkänna att jag hade noll koll på vad det ens gällde, men hela staden kokade av excitement inför Giants match så vi var ju tvugna att gå och titta en liten stund. Gick till en lokal pub där vi träffade lite kompisar. Matchen fattade jag inte så mycket av utan det bästa var reklampauserna och Madonnas uppträde i pausen.





Promenad längs Hudson

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Tog en liten promenix häromdagen, skulle ner till Whole Foods i Tribecca för att köpa lite mat. Det var rätt kyligt men helt fantastiskt fint i solen, satte mig på en bänk och bara njöt av att våren är på intågande.

(Förresten, skyskrapan som håller på att byggas på första bilden är det nya Freedom Tower, det som byggs till minne av 9/11 där tvillingtornen stod. När jag flyttade hit var byggnaden inte ens så hög att den hade synts bakom huset som står framför, så sakta men säkert går det framåt. Det ska bli den högsta byggnaden på Manhattan när den är klar!)





Accepted!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Fick mitt acceptance letter från min Bachelor-degree igår. På FIT måste man nämligen söka om efter två år, lite krångligt men så är det. Jag valde i alla fall till slut International Trade & Marketing. Tror det kan vara ett lärorikt och givande program, så håll tummarna för att det är var rätt beslut!




Dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Bortsett från en lång dag i skolan har jag haft en riktigt mysig födelsedag. Massor med gratulationer och samtal hemifrån. Åt en god födelsedagsmiddag bestående av fläskfilé, hemmagjord sås och klyftpotatis - lyx när man är en lat student! Fick en spännande present från roomiesarna som jag visar imorgon. Och nu sitter jag med en påse från Sockerbit i sängen (det får man faktiskt när man fyller år) och ska kolla Homeland.





Hipp hurra för mig idag!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
I Sverige har min födelsedag redan börjat så jag tänkte jag kunde skriva innan jag gick och la mig. Fyller 22 år, känner mig väldigt stor faktiskt. Jag kommer vara i skolan hela dagen så det blir inte jättemycket till firande, men det har vi ju gjort hela helgen så det gör inte så mycket. Och jag fick världens bästa present av min pojkvän innan jag åkte till New York, ska visa sen. Han skämmer verkligen bort mig!

Bild från Ripley's i London




Min fina mamma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hittade så fina bilder på mamma och hennes stenmålningar som jag bara måste visa:





Blommor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Blev så otroligt glad igår när vi kom hem efter brunchen och jag hittade en bukett blommor utanför min dörr. De var från Kari, som egentligen skulle varit med men inte kunde på grund av sjukdom. Så himla gulligt. Nu står de på mitt skrivbord och lyser upp tillvaron!





Fölsis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Har haft en riktigt kul dag! Vi firade min födelsedag som sagt, så det var först bellinis och cupcakes här hemma i lägenheten och sen gick vi på brunch. Det var första gången jag var på Day & Night-brunchens nya location, jättefint och stort mitt i Meatpacking. Blev behandlad som en prinsessa med fina ballonger och födelsedagsglasstårta.

Gamla kameran fick följa med ikväll, skönt att ha en liten att kunna växla med - den stora hade inte riktigt fått plats i min kuvertväska.





Baked by Melissa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår på väg från jobbet gick jag förbi mitt favorit-cupcakeställe Baked By Melissa för att handla lite godsaker inför vår lilla fördrink idag. Köpte 25 stycken i alla möjliga olika smaker, can't wait tills vi får börja smaka lite senare!





På väg hem från jobbet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer




Upp och iväg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu ska jag iväg till Oscar de la Renta! Kommer vara där hela dagen, ska bli riktigt roligt att komma igång igen. Ska bli kul att få se nya höstkollektionen framförallt, hoppas den är fin!

Så länge kan ni få titta på den otroligt vacka videon ODLR gjorde med Karlie Kloss inför vårens kampanjfotograferingen:

OSCAR DE LA RENTA / SPRING 2012 from Oscar de la Renta on Vimeo.





Little creatures

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

När vi bestämde oss för att stanna i London en dag extra hade jag inte så mycket underkläder och strumpor kvar att röra mig med, så det fick bli till att gå till Topshop och köpa nya. Hittade dessa och tyckte de var söta. Om inte annat piggar det upp en litegrann varje gång man kikar ner på sina fötter!




Empire state of mind

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Bild tagen på 6th avenue tidigare idag

Imorgon är det min första dag på ODLR som sagt, ska bli riktigt roligt att komma tillbaka igen. Får väl se om någon känner igen mig nu efter så många veckor, interns kommer och går hela tiden där så det är inte säkert. Fashion Week är om bara någon vecka, så det lär vara rätt kaotiskt. Hoppas att jag får chansen att gå på showen även denna gång, nu när jag har en så bra kamera äntligen!




Nykomling i rummet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Mattan är på plats i mitt lilla rum och jag tycker den passar ganska perfekt in. Glad att jag lyckades klämma ner den i resväskan trots allt!





Good morning!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Vaknade för andra dagen i rad med huvudvärk på morgonen. Nojig som jag är tänker jag alltid det värsta (hjärntumör) men det beror förhoppningsvis bara på jetlag och tidsomställning.

Börjar inte förrän klockan tre idag så får se vad jag gör tills dess. Funderar på att få undan det plugg vi har fått så att man kan vara lite ledig i helgen. På lördag ska vi fira min födelsedag i förtid (fyller år på måndag) med en liten fördrink här hemma innan brunch. Blir mysigt att träffa alla tjejerna igen!





Skype session

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Hade en kvällsklass idag där läraren inte dök upp så det blev till att gå hem igen istället. Eventet jag skulle på ikväll var imorgon, så det blir det inget av heller. Istället har jag skypat med min syster (nej, hon är inte naken på bilden även om det ser ut så) och hon hjälpte mig att ordna med mitt domännamn så att det syns i sökfältet. Känner mig alltid riktigt trög när hon börjar hålla på med sitt high-tech shiz och jag fattar nada. Men men, vad har man lillasystrat till om inte för att känna sig lite dum ibland?





Ett fint mail

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
På fredag är det min första dag på Oscar de la Renta för den här terminen och jag ser verkligen fram emot det. Min chef ville egentligen ha mig fler dagar i veckan än en, men eftersom jag har skola så gick det inte att lösa. Skrev det till henne och fick ett fint svar tillbaka:

Då blir man faktiskt nästan tårögd av glädja. Den bästa känslan i hela världen är att känna sig uppskattad!




Nytt domännamn!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
OKEJ, PEEPS! SOFIE är i skolan och vet inte riktigt vad som händer men hennes URL-adress är nu ändrad! Det har förut varit [lundbergsofie.blogg.se] men nu kör vi på SOFIENYC.COM i stället.

Lite mer fashion. Lite mer independent. Som min syster.





Broccoli & fisk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

Åt en fantastisk lunch bestånde av broccolisås, stekt flundra och sallad. Tänk vad så enkla saker kan smaka så gott!

För övrigt funderar jag lite på att embraca LCHF-kosten lite mer ordentligt. Jag har egentligen levt enligt den principen (ingen pasta, bröd, potatis etc.) rätt länge, om man bortser från jullovet, men tycker det hade varit kul att bli lite mer involverad - och mer strikt. Jag kommer aldrig kunna låta bli godis helt och hållet, men om jag håller mig till "skräpmat" en gång i veckan så kanske mitt sockersug försvinner mer och mer, och dessutom har man alltid något att se fram emot.

Detta gör jag inte för att banta eller så, utan bara för att må så bra som möjligt och se till att min träning ger resultat. Om det är någon som har någon bra LCHF-blogg eller annan receptblogg som ni vill dela med er av får ni gärna göra det!




Uppe tidigt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God morgon!

Vaknade klockan 5.30 imorse, sådär kul med jetlag. Har ätit frukost och ska nu ut och springa längs Hudson tänkte jag. Det är lite halvmolnigt ute men ganska varmt tror jag så det kan vara skönt. Ikväll ska jag på ett event för tidningen Idoll Magazine med Elin och Emelie, ska bli kul!





WF shopping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nånting jag alltid ser fram emot när jag kommer tillbaka till stan är att gå och handla mat på Whole Foods. Tycker det är så mysigt att strosa omkring i gångarna och försöka klura ut vad jag ska äta de närmsta dagarna. Har som regel att varje gång prova något nytt som ser spännande ut; denna gången blev det laktosfri Organic Kefir som jag tänkte äta till frukost med hallon och banan. Köpte även broccoli, färsk vildfångad flundra, god parmesanost och annat smått och gott. Det är verkligen lättare att äta nyttigt om man får handla maten i en härlig mataffär!