Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Kroppsideal

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
4 kommentarer
Vaknade upp till en massa facebookstatusar där folk skrev om att de tittade på Victoria's Secret Fashion Show som visades på TV här igår kväll. Jag missade den (ingen TV), vilket är synd för jag tycker om att titta på den varje år. Får bli vid senare tillfälle helt enkelt.

Men tillbaka till statusarna. Det är rätt intressant att se hur alla killar skriver om att modellerna är deras drömtjejer, att dom går "ga-ga" så fort de tittar på dem osv. Samtidigt skriver alla tjejer hur de inte ska äta på flera dagar, hur de precis slängde sin sallad i papperskorgen etc. Hur sjukt är det egentligen? Visst, jag hade inte heller tackat nej till att vara super-vältränad och megasnygg, men den här hetsen är så destruktiv. Även om många skriver det på "skämt" sitter det med 100% säkerhet kvar i huvudet på folk och ökar pressen att bli något annat än vad man är.

Som sagt, jag tycker själv om Victoria's Secret mycket och dessutom har jag själv tänkt sådär flera gånger förut. Hade t ex en bild på Miranda Kerr på skrivbordet en gång för att peppa mig själv att börja träna. Men ändå. Lite trött blir man.





Final weeks

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Den här fula lappen har jag satt upp på väggen framför mitt skrivbord. Blev så deppig av att skriva den att jag inte ens orkade skriva den fint. Den listar bara några av de miljoner grejer jag har att göra de närmsta två veckorna, och det är så sjukt tråkigt!! Kommer inte ha tid för att göra någonting annat än att plugga. Bläääääää.




Tea, please!

Skriven .
Placerad i "New York, "
1 kommentarer
Nästan alla i New York verkar vara kaffe-människor. Folk springer omkring med take-awaymuggar från Starbucks och Dunkin Donut's till höger och vänster, och det känns på något sätt som att är det lite en del av storstadsstressen här. Själv dricker jag inte kaffe speciellt ofta (även om det blivit oftare på senare tid); dels för att min mage inte tål det så bra, dels för att jag inte vill bli beroende av koffein och dels för att jag inte tycker det är så himla gott. Så jag blev väldigt glad när jag häromdagen upptäckte ett nytt ställe på Bleecker St en bit ifrån min lägenhet: David's Tea.

Det är en modern liten teaffär som har alla möjliga sorters te i ännu fler olika smaker. Inredningen går i fina, färgstarka färger och den nästan överenergiska personalen går omkring med samples som man får smaka på. Alla tesorter finns att lukta på och man kan antingen köpa i lösvikt eller i färdigpackade paket. Dessutom säljer de söta muggar, tekokare, kannor och andra roliga småsaker - jag kan bli helt kär i såna kitchprylar! Har redan sett flera potentiella julklappar (till både mig själv och andra). Kari köpte ett kinesiskt oolong-te som ska vara väldigt renande för kroppen och hjälpa till med förbränningen, funderar på att gå dit imorgon och köpa det jag med.





Pressvisning på Club Monaco

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kvinnan jag skulle intervjua imorgon på Club Monaco ställde in IGEN. Först blev jag lite irriterad eftersom jag snart måste bli klar med research-studyn och jag inte ens har börjat, men när jag sedan läste att jag istället skulla kunna få komma när de har preview-visning av den nya kollektionen på torsdag blev jag himla glad. Vet inte vad jag ska förvänta mig riktigt, men allting som heter "preview" låter good enough för mig. Hoppas på att få ta lite foton när jag är där också.





Vogue UK

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
1 kommentarer

Decembernumrets cover med Gisele är ganska fantastiskt.




Döda tid

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Fördelen med att vara svensk i amerikansk skola: matteläraren förstår inte vad man skriver i sitt anteckningsblock




Vilken snygging..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

... jag hittade i ett skyltfönster för New York & Co nere i Financial District häromdagen. Världens finaste Sara!




Asymmetri

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer




Godmorgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Började dagen med att plugga lite i sängen och sen gick jag och simmade. Har kommit på att jag inte alls tycker om att simma, sjukt tråkigt, men jag gör det för att det är bra träning - ovanligt bra disciplin för att vara mig.

I veckan har jag inplanerat:
- intevju med Club Monaco på onsdag (den blev framflyttad förra veckan)
- Oscar de la Renta på fredag efter två veckor av ledighet därifrån
- möjligtvis utgång på tisdag
- plugg-plugg-plugg-plugg!!




Beauty

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Nyttiga matinköp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

De här godsakerna köpte jag innan på WholeFoods. Lagade en god grönsaksröra till middag som jag åt med avocado och surdegsbröd. Nyttiga veckan, here we go!




Nu ska det svettas!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ska iväg på lite hot yoga med Sara om några minuter. Andra gången den här veckan - tummen upp för mig! I övrigt ska jag försöka vara så nyttig jag bara kan den här veckan. Efter den långa Thanksgivinghelgen känner jag mig lite som en köttbulle.




Gatukvartett

Skriven .
Placerad i "New York, "
0 kommentarer

Min favoritkvartett (plus man med bas) stod utanför Amy's Bread igår. De är där nästan varje helg och sjunger olika  klassiska jazz- och RnB-låtar. De är så duktiga och jag blir lika glad varenda gång. Någon dag ska jag köpa deras skiva, bara för att.

Här är ett gammalt videoklipp från när jag filmade dem i våras:





Hurricane Club och Riff Raff's

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Blev en kort men kul utgång ikväll. Först middag på The Hurricane Club och sedan en stund inne på Riff Raff's. Tyvärr var jag tvungen att dra hem hyfsat tidigt p.g.a. meeeeegamycket plugg imorgon, men ändå kul att gå ut och göra nånting. Blir lätt deppigt att sitta hemma och plugga varenda kväll.





Pluggstuga

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Jag har så otroligt mycket att göra just nu i skolan så vi hade en hemmakväll igår. Emelie kom hit så vi satt allihop med var sin dator och skrev uppsatser. Ganska mysigt faktiskt. Det blev en pizza, lite chips och - självklart - svenskt godis också. Något kul får man ju ha när man är duktig!




Lussebullsbak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hade en så himla mysig kväll tillsammans med vänner här hemma. Vi bakade lussekatter (i kanelbullsform med smör och socker i, supergott), gjorde hemmagjord glögg och satt och snackade hela kvällen. Så bra Thanksgiving!





Pizza - en grönsak?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag blev helt mörkrädd när jag läste den här artikeln på New York Times. Den handlar om att här i USA, bara för att de stora matföretagen har en så otrolig makt och bedriver så mycket lobbying, har den amerikanska kongressen fastställt att en pizza slice i amerikanska skolor räknas som en grönsak - bara för att det är ett lager tomatsås på. Ehh?? Fattar ni hur sjukt det är? Inte konstigt att de har problem med övervikt i det här landet och runt om i världen. Herregud..




Hysteri & yoga

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Som jag trodde var det helt hysteriskt på stan idag. Jag kunde inte ta mig fram runt Herald Square utan att bli trampad på tårna och knuffad ett antal gånger, helt sjukt vad folk blir aggressiva så fort det handlar om billig shopping. Men men, yogan var härlig (en väldig kontrast mot vad som pågick på gatan utanför) och vi åt världens godaste butternut squash-soppa efteråt! Nu är det pluggstuga här hemma som gäller!





Black Friday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Hade ni kunnat tänka er att shoppa i den här hysterin? Well, om ni varit i New York idag och varit ute efter att handla något hade ni tyvärr behövt stå ut. Idag är det Black Friday, årets största rea-dag och folk blir som galna! Vissa affärer öppnade så tidigt som 21.00 på kvällen igår och hade öppet hela natten med fortsättning in på dagen idag. Min plan är att försöka undvika spektaklet så mycket det bara går, men ska bli kul att se allt folk lite senare när jag ska iväg på yogan som ligger precis vid Herald Square (där bland annat Macy's ligger).




Solig frukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Trots att det mesta är stängt under Thanksgiving hittade vi ett litet mysigt frukostställe där vi kunde sitta ute och äta i solen. Så underbart att man kan göra det fast det redan är slutet på november!





Happy Thanksgiving!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Godmorgon och glad Thanksgiving till er!

Idag är det totalt öde på gatorna utanför mitt hus för alla har åkt hem till sina familjer för att fira. Det är bara vi stackars icke-firande, icke-Amerikaner som inte upplever den här dagen så annorlunda än alla andra dagar. Men det gör ingenting! Vi har bjudit hem lite folk hit på lussekattsbak i eftermiddag, ska bli så mysigt. Kanske en aning tidigt, men det är ju faktiskt första advent på söndag så vi tänkte att vi kunde tjuvstarta.

Och de har faktiskt börjat julpynta rätt ordentlgit här i stan. Här inne på Macy's:





LOUISE LUNDBERG!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Kära syster, du är så svår att få tag på så nu skriver jag här så att du verkligen ska se och hjälpa mig (vet att du i alla fall läser min blogg):

Kan du vara vänlig och fixa så att reklambilden inte kommer rakt i inläggen som på bilden nedan?

Jag har verkligen ingen aning om hur man gör, men du är kodexperten så det borde inte vara någar problem. Tack på förhand.






Färga håret?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Är lite sugen på förändring. Efter min blonderingsincident förr-förra sommaren har jag behövt låta håret vara för att det inte ska trilla av helt och hållet, men nu börjar jag bli trött på min vanliga hårfärg. Funderar på att tona det i en lite rödare nyans, som jag hade för några år sedan. Vad tror ni om det?





Bubba Gump Shrimp Co.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När Martin och hans syskon var här var vi rätt mycket runt omkring Times Square på kvällarna. De älskade allt liv och rörelse där uppe, och det ainns mycket restauranger att besöka. En av kvällarna (efter en fruktansvärt dålig middag på Red Lobster - gå inte dit!!) gick vi till Bubba Gump Shrimp Co. för att äta lite efterrätt och dricka drinkar. Restaurangens tema är filmen Forrest Gump (ni som har sett den vet att de pratar om just Bubba Gump Shrimp och hur det startades) och hela ställets interiör är baserat på det. Vi fick världens trevligaste servitris och efterrätterna var sjuka - en gigantisk key lime pie och en ännu större chocolate chip cookie sunday, mmm! Vi satt där tills de stängde och pratade medan vi tittade ut över alla människor och billboards på Times Square. Verkligen att rekommendera!





Tandskötsel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

På beordran av min tandläkare har jag tagit med mig en burk med fluortabletter från Sverige. Jag har världens känsligaste tänder så jag försöker vara duktig på både fluor och tandtrådning numera. Och med lakritssmaken blir det lite som att få en godisbit på kvällen innan läggdags. Och det är det för övrigt just nu.

Godnatt, godnatt!




Besök hos okänd kändis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag hamnade jag hemma hos en tjej här i New York som tydligen är nyhetsankare på tv-kanalen CBS. Hon var supertrevlig men jag hade ingen koll alls på vem hon var. Var tvungen att googla henne när jag kom hem och det visar sig att hon dejtar David Arquette, Courtney Cox's ex. När jag var där sa hon att hennes pojkvän skulle komma lite senare till lägenheten. Borde kanske stannat en stund till?




Intervju: Club Monaco

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
I min Fashion Marketing-kurs ska jag göra ett research paper om märket Club Monaco. Om ni någon gång varit i USA har ni säkert gått förbi en av deras affärer, det är en ganska stor kedja här, och de säljer lite mer mogen och upscale fashion än t ex H&M och Zara.

Kedjan ägs av Ralph Lauren och eftersom jag känner världens bästa Tord har jag nu fått ordnat så att jag ska intervjua Vice President of Marketing and Communication, Ann Watson, för en intervju imorgon. Ska sitta hela eftermiddagen och komma på lite bra frågor!






På kylsåpsdörren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer




Thanksgiving

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

På torsdag är det Thankgsiving här i USA och vi är lediga från skolan hela helgen. Jag har aldrig firat en riktig Thanksgiving, kanske inte så konstigt med tanke på att ingen av mina familjemedlemmar bor här, men det hade varit riktigt mysigt. Det kommer bara vara jag och Karin hemma till helgen så vi får se vad vi hittar på. Kanske vi kan hitta ett ställe där vi kan äta lite kalkon?




Farligt jobb

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Två byggarbetare framför en gigantisk billboard på Times Square




Onyttiga dagar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Ungefär såhär har vi ätit tre gånger om dagen i nästan en vecka. Kan be att få tala om att det känns i och på kroppen! Men men, ibland får man unna sig lite extra (eller mycket extra) och bara njuta av livet. Men idag blir det sallad och knäckebröd till lunch och middag!




WTC Memorial

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
En av de bästa sakerna med att ha besök här är att man tar sig i kragen och gör sådana turistsaker som man annars är lite för bekväm för. I torsdags åkte vi ner till den nyöppnade memorial-platsen där World Trade Center låg tidigare. Precis där de två tornen stod har de byggt två gigantiska pooler, smyckade med namnen av offren. Hela området är en park där man kan gå omkring och minnas händelsen och tänka på alla som drabbades. Väldigt fint.

Tänk på: om ni är i New York och vill åka dit måste ni signa upp er online. Det är gratis inträde men då de inte vill ha för mycket folk på området samtidigt måste man ha ett speciellt pass för att komma in.

Det nya WTC, som är i full gång att byggas, tornar upp sig i bakgrunden


Poolen som markerar vart det södra tornet stod


Namnen på alla som miste livet står ingraverade längs kanten





Förlåt för dålig uppdatering men..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
.. jag har inte varit hemma någonting nästan det senaste dygnet - och när jag väl varit det har jag sovit. Man blir trött av att turista runt i New York. Men gud vad mysigt vi har haft det! Kommer berätta allt vid senare tillfälle :-)





Gäster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Två av er tre trötta resenärer igår kväll (Martin hade redan gått och lagt sig)

Jag satt och tittade ut genom fönstret i ungefär 3 timmar igår eftermiddag innan jag äntligen fick syn på min älskling och hans syskon utklivandes ur en taxibil på gatan klockan 19.00. Så himla-himla-himla-hiiiimla roligt! Nu ska vi iväg och äta frukost på en diner här i närheten och sen ta oss uppåt för att utforska Manhattan litegrann.




Animated fashion

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Är du ett fan av Toy Story? Well, då kanske detta kan vara någonting att önska sig i julklapp. Ett japanskt klädesmärke har skapat en hel kollektion med Toy Story-tema och de ska finnas i butik inom kort. Sugen?





Animated fashion

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Är du ett fan av Toy Story? Well, då kanske detta kan vara någonting att önska sig i julklapp. Ett japanskt klädesmärke har skapat en hel kollektion med Toy Story-tema och de ska finnas i butik inom kort. Sugen?





IDAG KOMMER MIN ÄLSKLING!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Martin kommer om några timmar och jag är så himla nervös och spänd och glad och spänd och nervös och.. ja, ni förstår kanske. Försöker ignorera väderleksrapporten (ska tydligen regna både idag och imorgon) och se fram emot de 5 närmsta dagarna. Jag har tagit ledigt från skolan onsdag/torsdag och jag fick till och med fredagen off på Oscar de la Renta. Längtaaar.

Köpte en bukett blommor igår för att höja mysfaktorn ytterligare inför Martins ankomst




Rats in the city

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Råttor är ju tyvärr ett rätt vanligt förekommande fenomen här i New York. I parker, på tunnelbanespåren, bland soporna på gården - de verkar älska den här staden. Idag gick jag förbi de här, inte lika obehagliga men väldigt fula, uppblåsbara råttorna utanför en byggarbetsplats. Tydligen används de av the labor union (facket) för att "skämma ut" arbetsledare av byggen för att de inte använder fackets arbetare utan annan privat arbetskraft. Ett lite udda sätt kan jag väl tycka, men det drar minst sagt till sig uppmärksamhet av förbigående.





Svensk design

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh, vad jag vill ha en weekend bag från Svenskt Tenn.




Drink med Tord

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Tord, min vän och mentor som har hjälpt mig med så himla mycket grejer (bland annat Oscar de la Renta-internshipet), är här i stan i några dagar så vi sågs på hans hotell på Upper East Side för en drink (en kopp te för min del). Vi pratade om allt möjligt och hade supermysigt. The Carlyle, hotellet, har en helt fantastisk salong och bar, verkligen värd ett besök.

Försökte ta en bild som visar stämningen men den blev sådär. Nåja, ni kan väl tänka er i alla fall:





Taxi transformer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag måste visa en av de roligaste utklädnaderna från Halloween-festen jag var på för några veckor sedan. Väldigt underhållande när han skulle demonstrera. Har aldrig fattat det där med Transformers (min syster är besatt) men NU kan jag plötsligt förstå det roliga. Lite. 





Dunkin'

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Munkar är himla fina att titta på men i ärlighetens namn inte världens godaste bakverk. Äter hellre en kanelbulle eller en cup-cake då. Men som sagt, fina att titta på. Dessa köpte på Dunkin' Donuts vi när vi hade fika på terrassen häromdagen.




Color blocking

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer




Julklappstips

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Här ligger jag i min säng och känner mig lite ynklig. Har svullna körtlar, ont i halsen och hosta. Inte världens roligaste start på dagen, speciellt med tanke på att min favoritmänniska kommer hit på onsdag. Får se till att kurera mig ordentligt tills dess.

Jag har förresten kommit på en julklapp jag önskar mig: en bloggbok!

Elinor berättade för mig häromdagen att man via vissa hemsidor kan få sina blogginlägg printade i en fysisk bok som man sedan får hemskickad. Jag hittade en svensk sida http://bloggtillbok.se som säljer den här tjänsten och gjorde ett litet testexemplar. För hela året (sept 2010-2011) hade jag behövt 5 böcker à 288 sidor, med ett pris som landade på 1900 kronor. Lite väl saftigt, så när man har tid får man kanske välja ut de inlägg som man helst av allt ser i den här boken.

Men tänk vad roligt det hade varit att ha liggandes hemma på soffbordet och som man kan titta tillbaka på precis när man vill. Senare i livet kan man visa den för sina barn och barnbarn, och berätta om hur livet i New York var.

Så, hint-hint till alla som vill köpa julklapp till mig :-)




Nya boots

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Efter flera timmars letande i Soho hittade jag äntligen ett par skor som jag verkligen tyckte om.
$190 på Topshop




Taxipanik

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag freakade lite när jag och Elli skulle åka hem från festen ikväll. När vi hoppade in i taxin sa chauffören att han skulle stanna runt hörnet för att hämta något papper. Fine by us, tänkte vi och lät honom köra vidare. När han sen väl hoppade av fick jag någon skum känsla av att något var fel. Försökte öppna dörren men den var LÅST, och sen såg jag att där hans taxi-ID ska sitta var det helt tomt, och det gjorde mig orolig. Jag vet inte varför men min första tanke var:

"Han kommer spränga taxin med oss i den".

Överreaktion? Med 99.9% säkerhet, men jag sa det ändå till Elinor vilket i sin tur gjorde henne nervös. Så vi lyckades med lite möda öppna upp låset i framsätet och sprang därifrån, med taxin ståendes på gatan utan förare. Ingen aning om varför jag blev så rädd, men man vet ju faktiskt aldrig! Sjukare grejer har hänt och ibland är det bara lika bra att ta det säkra före det osäkra - även om det känns lite löjligt efteråt.




A little different

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Kvällen har varit mycket intressant, rolig och annorlunda. Jag var på ett party hostat av organisationen Models for Peace, som min vän Elin är engagerad i. Den hölls i en lokal på 14:e våningen i ett hus i Midtown, tydligen samma lokal som bland annat P Diddy spelat in sin TV-serie i. Stället var fullt av intressanta, lite knäppa, väldigt roliga och unika människor, och jag hade riktigt kul. Bland annat tack vare dessa saker:

- Pratade med en glad nya zeeländare som jobbar med kärnvapenfrågor för FN och som gärna berättade allt om sitt spännande arbete.

- Träffade editorn för Idoll Magazine, en ny tidning som han startat upp. Han var nog en av de sjukaste personerna jag pratat med, men riktigt rolig.

- Åt världens godaste banana pudding

- Fick höra lite skränande musik från finlandssvenska rockbandet Naked som var där. Fick dessutom (väldigt ovilligt) se leadsingerns rumpa när han drog ner byxorna för att visa sin tatuering




Lunch/brunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Nu ska jag iväg och äta brunch/lunch med min franska vän Pauline och sen kommer tjejerna hit för en liten fika i solen på terrassen :-) Ciao bellas!




Elsa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
13 kommentarer

Har ni sett det här? Sofi Fahrmans TV-serie baserade på hennes böcker. Tycker ni det är bra? Jag kollade på det igår och förlåt, men jag tyckte det var riktigt dåligt. Helt overkligt och plastigt och bara... pinsamt. Antagligen är målgruppen snäppet yngre än mig (typ 15?) men liksom, ändå.




It's Friday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hola bandola,
Dagen på OdlR var superbra, kände mig väldigt uppskattad av min chef. Varför? Jo för att:

1. När jag och två andra interns skulle gå iväg på och hon mötte oss i trappan sa hon "Hold on one minute" och sprang iväg för att sedan komma tillbaka med sitt kreditkort och säga "Here you go, it's my treat". Aaaw, så himla snällt.

2. Det första hon sa imorse när jag träffade henne i kön för att köpa kaffe var att hon väldigt gärna vill att jag kommer tillbaka nästa termin också. Jag sa att självklart vill jag det, om de behöver mig. Då sa hon "Oh God yes, I'd want you here everyday if it was possible!"


Så, kul-kul dag! Nu måste jag plugga (döda miggggg) och sen ska jag nog lägga mig och kolla på någon film eller något. Tyvärr blir min fredagkväll inte roligare än så, men vill man kunna göra något skoj imorgon är det så det får bli.

By the way, hittade den här videon hos Johanna. Det är från FITs skolcafeteria där dansteamet gör en flash mob. Lite kul! Jag gick faktiskt i samma jazzdansklass som några av tjejerna i videon, man kan väl säga att de är snäppet vassare än mig på det..




Utställning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Fotograf Terry Richardson har premiär på sin utställning i ett galleri i LES ikväll. Tycker mycket om hans fotografier så är lite sugen på att gå. Får se när jag slutar på när jag slutar på OdlR idag, om jag hinner.




Flower power

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Idag: lång och ganska tråkig dag
Ikväll: somna så fort jag bara kan. Lär gå på ca en sekund från att jag lägger mig på kudden.
Imorgon: jobba hos mr. de la Renta (är inte bilden från visingen ovan helt underbar?)
Om 5 dagar: världens finaste pojkvän kommer. Åh, vad jag längtar!




Inte på topp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Ungefär såhär pigg känner jag mig just nu, men det är ingen idé att klaga mer över det för nu ska jag till skolan. Det blir en lång dag men vet ni? Imorgon är det helg!




Utekväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
En Chuck Bass i DJ-båsen försöker gömma sig för min kameran


Hade en ganska sjuk men rolig kväll igår. Först middag på Abes och senare ner till SL. Mycket folk och saker som hände. En påtagligt påtänd och ganska galen Chuck Bass (Ed-nånting?) och Rufus från Gossip Girl var där, och även skådespelaren Cuba Gooding Jr. Kendiztättttt.





The amazing Swedish diet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer




Oförberett prov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Har ett prov i sociology som jag inte har pluggat till så mycket. Vet inte om det är ett misstag, men det känns som att det kommer gå bra ändå. Det är open notes så jag får ta med mig allt jag skrivit, borde inte vara några problem. Men håll tummarna för säkerhets skull! Kommer känna mig dum om det går dåligt bara för att jag varit lat.

Men först, yoga!




The importance of tvätt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

När man bor i en liten New York-lägenhet är prio 1 av uppenbara skäl inte att skaffa en tvättmaskin. Även om den hade varit gratis hade vi inte kunnat få plats med den någonstans i vårt lilla hem. Så man får hitta andra lösningar.

När jag först flyttade hit jag till en laundromat när jag skulle tvätta. Jag tyckte det skulle bli lite roligt. I filmer och tv-serier träffar folk ju alltid sin blivande pojkvän (kanske inte i mitt fall då), en ny vän eller någon annan spännande person när de sitter och väntar på att tvätten ska bli klar.

I verkligheten - not so much. Att sitta och vänta på tvätt är nog en av de mest långtråkiga grejerna man kan göra, och väldigt sällan träffar man på en person som man faktiskt vill prata med. Snarare brukar stället besökas av en och annan illaluktande skummis som ser ut att vilja sno ens kläder vid första bästa tillfälle. Inte idealt.

Sen jag flyttade hit ner till West Village har detta dock blivit ett mycket mindre problem. Tack vare den underbara tvättservicefirman runt hörnet på Cornelia Street kan jag gå och lämna min tvätt på morgonen och hämta ut den senare på eftermiddagen, nytvättad och vikt, för ca $10. Ingen slösad tid, inget oönskat umgänge. Är inte det perfekt så säg?




Booties

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag är i stort behov av ett par nya skor. STORT behov. Just nu har jag typ ingenting alls att ha på mig på fötterna om dagarna. Får nog bli en liten shoppingrunda imorgon, för så här kan det ju inte fortsätta.




När Martin kommer..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Om ca 8 dagar kommer min älskade pojkvän och hälsar på, ni förstår inte hur mycket jag längtar. Efter att alla veckor har gått så snabbt så går det nu plötsligt i snigelfart och det känns som hundra år innan det är onsdagen den 16:e november.

Nåväl, den kommer. Sålänge har jag gjort en liten lista på saker jag tänkte att vi skulle göra nu när han är i New York för första gången:


1. Besöka Union Square Farmer's Market (vet inte vad han tycker om det men för mig hade det varit väldigt romantiskt)



2. Shoppa en massa fina kläder och julklappar



3. Äta på Shake Shack (finns inget tvivel om att han kommer älska det)



4. Visa honom min skola



5. Promenera i Central Park



6. ... och bara kraaaaaaamas! <3 <3 <3





Doktorsbesök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Jag fick för första gången besöka Health Services här på skolan på grund av lite problem med magfunktionen. Förväntade mig inte någonting mer än en sjuksyster men jag blev väldigt positivt överraskad. Jag fick träffa en trevlig sjuksköterska som i konsultation med doktor lyckades reda ut mina problem. Känns superbra att man kan gå dit precis när man vill och få hjälp!




Roomieband

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Filippa kom med den här fina överraskningen som hon beställt på posten igår: brasilianska vänskapsband till oss rumskompisar. Så himla gulligt! Jag kommer ihåg att jag hade såna också när jag gick på högstadiet, de sitter verkligen på i en evighet. Man ska önska sig tre saker när de sätts på och när de trillar av ska önskningarna bli uppfyllda :-)




Tadaaaa!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Utbudet av laktosfria produkter i det här landet är minimalt - konstigt med tanke på hur stort överflöd av allt annat i matväg de har. Speciellt knepigt blir det när man försöker köpa ekologiskt. Men idag på Wholefoods hittade jag ekologisk laktosfri creme fraiche. Hurra! Jag älskar creme fraiche och har verkligen saknat att kunna äta det (bortsett från att jag fuskat ibland och köpt det ändå). Mer sånt, tack!




Söndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Söndagen började med ett härligt pass hot yoga i midtown med Elin och Sara. Denna gången körde vi 90 min istället för 60, och även om tiden gick snabbt kändes det rejält i kroppen efteråt. Tycker det är ett riktigt skönt sätt att träna på och jag ska försöka gå åtmistone en gång i veckan.

Efteråt lunchade jag med Filippa och Emelie i Chelsea och sen tog vi en liten runda på Wholefoods. Dagen avslutades med tacos och filmmys. Bra söndag.




Cupicupicupcake

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Jag har varit lite Magnolia-fräst när det gäller cupcakes men igår var jag på ett ställe som faktiskt slår Magnolia med hästlängder: Crumbs. Johanna visade mig denna söta lilla bake shop som finns på olika ställen runt Manhattan och GUD VAD GODA cupcakes de hade. Hur många roliga och goda smaker som helst, jag ville prova precis alla. Efter lite beslutsångest fick det bli en cookie dough cupcake. Bäst av allt: den var full med nutella inuti! Mmmm.. !!





Kändisar?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer

De här två krabaterna stod i kön bredvid oss på Wholefoods när jag och Johanna var där och köpte mat idag. Vi kände igen dem från typ Eurovision-festivalen eller något liknande, två tvillingbröder med galet hår och ännu galnare kläder (kolla stövlarna!!). Fast vad heter dom? Jag har verkligen ingen aning Och frågan är vad de gör i New York - var de här för något uppträdande idag eller går de alltid klädda likadant och med den där frillan?

Update: Ah, man kan inte annat än älska Google. Jedward heter de och representerade Irland i Eurovision detta året. Hittade till och med deras Twitter, tydligen är de i New York för att försöka slå igenom här. Lite kul för i en av sina tweets beskriver de faktiskt exakt vad de gör i samma ögonblick som jag tar den här smygbilden (det är på en juice-bar på Wholefoods):





Höst i Central Park

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag och Johanna tog en härlig promenad i Central Park idag. Hösten börjar verkligen synas och bladen har blivit fint gul/röda. Det är synd att man inte utnyttjar parken lite oftare när man bor här, för det är så himla fint och så härlig atmosfär. Alltid så mycket olika sorters människor som gör så mycket olika saker. Imorgon är det dessutom New York Marathon och eftersom det avslutas i Central Park hade de byggt upp ett gigantisk mål, med läktare och storbilds-TV och massa annat. Får se om jag hinner gå och kika på det imorgon.





Moornin'

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

God morgon! Har sovit jättebra inatt men är fortfarande helt slut. Tror nästan jag fått något litet virus eller något, för jag har varit rätt hängig de senaste dagarna. Men strunt i det! Idag strålar solen och jag tänkte ta en prommis i Central Park lite senare. Tänkte bara försöka få lite plugg gjort innan så att jag slipper tänka på det senare. Hörs sen!




Egentid

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Efter en lång dags jobb är det faktiskt helt fantastiskt att bara vara för sig själv en stund. Mina rumskompisar är inte hemma, så jag har suttit och druckit lite rödvin och tittar på Vänner, helt ensam. Härligt!




OdlR time!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Nu ska jag iväg till OdlR för ännu en internship-dag. Hörs lite senare!

(och om ni undrar varför jag igår skrev att det var helg men idag ändå ska jobba är det för att OdlR är så roligt att jag inräknar det i helgen!)




Lite sotis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Min syster, som bor i London, har besök av min pappa och lillebror i helgen. Måste säga att jag är lite svartsjuk, vill ju också träffa min familj!! Men det är väl bara inse att det är en aning lättare för dem att resa till London än att resa hit, så det får bli till våren istället. Träffar ju dem allihop om några veckor.

Saknar er allihop!




Och nu är det helg!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ännu en gång har veckan sprungit förbi och det är helg igen. Älskar helger nuförtiden. Mina dagar är ganska inrutade av rutiner och det gör mig lätt uttråkad, så helgen blir som ett blankt papper man kan fylla med precis vad man själv vill. På schemat för denna gång står promenad i Central Park på lördag (ska bli 16 grader och strålande sol) och sen middag hemma hos Eli, Elin och Sara på kvällen. Tror jag skippar utgång och bara fokuserar på att ha det så mysigt som möjligt (med lite plugg däremellan).

By the way, ett litet mattips: Cashewnötssmör.
Jag köpte det på Chelsea Market häromdagen. Det är som jordnötssmör fast gjort på endast cashewnötter - inget socker, inga tillsatser, inte ens salt. Supergott att ha på mackan tillsammans med lite färska jordgubbar, eller att doppa äppelbitar i. Ett gott och nyttigt mellanmål. Tror det finns i Sverige, annars är det enkelt att göra hemma med en mixer.






Operation beautiful

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

Den här trevliga överraskningen satt på toalettdörren på FIT igår. Vet inte vem som satt den där eller vad "Operation Beautiful" är, men man blev rätt glad ändå.

Update: Ah, efter lite Googlande hittade jag det här http://operationbeautiful.com




Nytt i garderoben

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Kjol, $17.80 - Blus $17.80. Båda från Forever21




Naturlig hamburgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag och Karin blev sugna på något riktigt gott såhär en torsdagförmiddag, så vi gick till Brgr och åt varsin hamburgare. Brgr specialiserar sig på att laga burgare som är gjorda av 100% gräsuppfött kött, vilket är nyttigt både för planeten och hälsan. Inga konstiga smakförstärkare, konserveringsmedel eller andra tillsatser - bara rent, naturligt kött gjord av kor som levt ett bra liv ute i gröna hagar. Tummen upp för det!





Ute i solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Snöstormen som härjade här för några dagar sen kändes långt bort idag då det var strålande sol och blå himmel hela dagen. Tog en liten sväng till Washington Square Park på väg till skolan.

Är det inte fint? Ingen snö så långt ögat når.

Wall Street-protesten får mindre och mindre publicitet i medierna ju längre tiden går, men de är still going strong.

Den här mannen var jag tvungen att ta ett kort på för han såg så cool ut där han satt. Först trodde jag att han läste med ett förstoringsglas men nu är jag inte säker. Kanske han bränner hål på brickan där med hjälp av solstrålarna? Eller tycker han bara det är bekvämare att läsa med ett förstoringsglas än med glasögon?




Hyra lägenhet i New York i jul 2011?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Vi kommer hyra ut vår fina lägenhet under jullovet när vi är hemma i Sverige. Tre sovrum, med plats för totalt 4 personer (eller fler om man vill trängas), mitt i finaste delen av Manhattan, West Village. Läget är svårslaget med nära till allt roligt Manhattan har att erbjuda och perfekt för en familj eller en grupp kompisar som åker till New York för att fira jul/nyår.

Om ni är intresserade, eller känner någon som skulle kunna vara det, hör av er i kommentarsfältet eller till [email protected] så skickar jag lite bilder och annan information :-)

Liten sneak-peak:





RIP pumpor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

När Halloween är slut begravs pumporna ute i parken. Ser rätt fint ut nu men hoppas att de tar bort dem innan de börjar ruttna. Idag ska jag:

- städa mitt rum
- försöka plugga lite (vart har min pluggdisciplin tagit vägen???)
- ha en lektion i skolan
- försöka hitta på något mysigt att göra ikväll. Det enda jag kan tänka på att jag vill göra är att äta godis, men det får man ju inte på en vanlig onsdag så får komma på något annat som distraherar.




Ny träningsform på g.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Århundradets fulaste foto togs idag, featuring moi. Klockan var 8.30 och helt nyvaken gick jag och Karin ner till vårt lokala recreation center för att bli medlemmar så att vi kan börja simma i deras pool. Hade inte räknat med att bli fångad på bild sådär på morgonkvisten dock. Dessutom togs bilden ur den smickrande vinkeln rakt nedifrån vilket gör att min överkropp ser ut att vara i storlek med Shreks. Och inte blev namnet rätt heller. Åh, herregud, man kan inte annat än skratta. Men poängen är i alla fall: nu ska det börja simmas för fulla muggar!

Update: Åh, vad härligt det är att klockan bara är 8.30 och jag redan vaknat, varit och simmat och ätit frukost. Simningen var jätteskön, en bra start på morgonen.






Dog parade

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det var riktigt mycket folk som klätt ut sina husdjur igår. Jag såg hundar utklädda till blommor, nyckelpigor, katter - och till och med en som var uklädd till en kock! Den här lilla krabaten fick en massa uppmärksamhet när han gick omkring på gatan, utklädd till.. hmm, ja? Någon som ser?





Model Powerhouses - V Magazine, November 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Lite tråkig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Känner mig lite som en tråkig gammal tant just nu. Klockan är tio i tio och jag ligger i sängen på Halloween. Riktigt carpe diem av mig va? Men det blev till slut inte festen ikväll, är för trött. Istället försökte tänkte jag gå och titta på paraden men gud-i-himmelen vad mycket folk det var ute på gatorna. Man fick verkligen knuffa sig fram och jag såg absolut noll av paraden för jag var så långt ifrån. Har inte sett så mycket folk någon gång sedan Obama var här och besökte New York, och ni kan ju bara tänka er hur mycket folk det var då! Så jag gick hem istället och nu ligger jag här och lyssnar på musiken, trummorna, skratten och hysterin där utanför. Godnatt!

Ungefär såhär mycket såg jag av paraden, och då har jag zoomat in typ allt jag kunde med kameran.