Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Inspirerande kurs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
En av kurserna jag valt för terminen och som jag inte hade något uppfattning om över huvud taget var Career Planning. Det var en elective och jag valde den helt enkelt för att den passade bäst in i mitt schema. Hade inga förväntingar alls.

Så jag blev otroligt glad när jag gick på lektionen imorse och insåg att den nog kommer bli den allra roligaste. Läraren, Pam Zuckerman, är en gullig kvinna i färgglada kläder som bland annat har jobbat med Andy Warhol och producerat tre Rolling Stones-musikvideos. Hon pratade om att kurser mer kommer vara som en enda lång dialog mellan oss allihopa snarare än en föreläsningslektion, något jag tror gör lektionerna mycket roligare.

Hon berättade även att eftersom hon har hand om alla internships skolar ger ut så är det henne företag ringer när de letar efter någon som ska praktisera. Och eftersom vi är hennes "special students" den här terminen kommer hon komma med alla roliga jobb och internships till oss först! Förra året hade t ex MTV Music Awards ringt till FIT och frågat om de kunde få hjälp av några studenter att klä på artisterna innan showen. Hon hade frågat sin Career Planning-klass om de ville gå - och självklart ville de det! De hade fått hjälpa artister som Madonna och Sting, samtidigt som de fick titta på hela galan. Ser redan fram emot nästa lektion!





Karl Lagerfeld / Net-A-Porter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer

På Bleecker Street imorse gick jag förbi den window shop Net-a-Porter öppnade häromdagen inför sin lansering av Karl, en kollektion av Karl Lagerfeld gjord i samarbete med hemsidan. Och vad menas med window shop då? Jo, i affären finns inga fysiska kläder eller saker att köpa, utan istället får kunderna ladda ner en speciell Karl-app, rikta sin iPhone/iPad mot bilderna i butiken och beställa allt online. Rätt smart idé, känns väldigt 2000-tal, och jag är lite bummed att jag missade det stora eventet vid öppningen häromdagen. Hade varit kul att se.




Kalejdoskop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Har en lång håltimme så satt och lekte lite i Pixelmator och hittade lite olika roliga funktioner. Den här bilden tog jag imorse på väg till skolan:





New York i morgonsol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Gick lite tidigare imorse för att hinna ta lite foton på vägen till skolan. Lite kyligt är det ute så tidigt på morgonen men ljuste när solen går upp över avenyerna är ganska magiskt.




Morning #1

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Om 1,5 timme börjar skolan. Nu på morgonen ska jag ha Merchandising, ska bli intressant att se hur det är. Går i skolan ända till halv sju på kvällen med lite håltimmar emellan så det blir en lång dag, men det ska jag nog klara. Ska försöka klämma in ett träningspass någonstans under dagen också: let the new, healthy year begin!!

Har inte hunnit använda kameran ännu riktigt så visar istället mina små inköp från London:


1. Kappa från Zara, £49.99. Har tittat på den här en massa gånger tidigare men inte riktigt känt att jag har haft pengar att lägga på den. Nu när den var på halva priset kunde jag dock inte stå emot. Gillar den jättemycket!


2. Halsband från Topshop, £12.80. Lite tribalkänsla och det var riktigt fint till en jeansskjorta. Blått känns lite som min färg i år, har köpt en massa grejer i olika blå nyanser.




Framme i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När man kom fram till ett soligt, plusgradigt New York kändes allting genast mycket bättre, påmindes om att jag ju faktiskt älskar den här stan! Nu håller vi på att packa upp i vår fina, välstädade lägenhet och sen ska vi träffa Emelie för en första NYC-middag för det här året.

Den familjära utsikten från mitt fönster




Mot New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Blä, jag är trött och har en klump i magen eftersom jag vet att det nu kommer dröja länge innan jag får träffa Martin igen men om 45 minuter är jag på väg till Arlanda och New York. Vet att det kommer kännas bättre när jag väl kommer fram såklart men just nu känns det rätt tungt. Nåväl, vi hörs där!





Hemma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu har jag och min älskling landat hemma i lägenheten igen. Sista dagen i London spenderades på Camden Market, ett väldigt udda men roligt ställe med en massa skumma affärer och människor. Tack för tipset om det som jag fick av många av er! Bilderna lägger jag in senare, finns mycket mer att visa från våra dagar i UK, men så länge får ni nöja er med en bild på en väldigt trött/mätt fröken Lundberg imorse:





Out and about

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag har vi varit runt och turistat oss lite. Gick bort till Big Ben, London Eye, Westminster Abbey osv., sånt som man måste göra om man inte varit i London förut. Vädret här är mycket behagligare än hemma, nästan så att man svettades i sin jacka! Därefter gick vi en runda på Oxford Street. Dock hann vi inte med Primark och Topshop eftersom killarna skulle iväg på möte, så det får vi göra imorgon.

Jag har lite damp på min kamera. Eller ja, det är ju inte kamerans fel utan det är min okunskap som gör att bilderna inte blir precis som jag vill ha dem. Jag vill ju efter min fotokurs fota manuellt och det blir tyvärr inte alltid bra - mycket inställningar att hålla reda hela tiden. Nåväl, jag lär väl mig.





Afternoon tea

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Intervju på BloppFashion

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
För några månader sen blev jag tillfrågad av Helsingborgstjejen Alexandra om jag skulle kunna tänka mig att ställa upp för en intervju inför lanseringen av deras hemsida BloppFashion.se. Som man kan läsa på deras hemsida:

"BloppFashion är Sveriges nya mode- och bloggcommunity på nätet som riktar sig till unga mode- och bloggintresserade kvinnor. BloppFashions syfte är att skapa en community med levande och inspirerande innehåll där medlemmarna får chansen att ta sitt mode- och bloggintresse till en helt ny nivå. Hos oss får medlemmarna bland annat möjligheten att inspireras av intressanta artiklar och reportage inom som väl mode som skönhet. De får också sprida sina bloggar och sina personliga klädstilar, samtidigt som de kan sälja sina kläder som de inte använder. BloppFashion eftersträvar att bli bloggvärldens nya samlingsplats för mode, skönhet och bloggande."

Och självklart ville jag det! Idag lanserades sidan och artikeln med mig kan ni hitta här.





Badkarstvätt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer



Dagens i-landsproblem: någon idiot snodde vår tid i tvättstugan (vem gör så??) och eftersom vi ska till London imorgon fick vi komma på en nödlösning - tvätta i badkaret. Lät simpelt i teorin men fan vad mina armmuskler är ömma nu efter allt skrubbande och vattenutvridande. En handduk som väger nada när den är torr väger helt plötsligt 15 kilo när den är fylld med vatten, inte direkt något min stackars svaga kropp är van att hantera.




K Karaoke

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Var på en jättekul grej igår med Karin. Hennes pojkvän och hans kompisar hade hyrt ett rum på K Karaoke i Vasastan. Jag hade inte hört något alls om det, men det fungerar som så att ett gäng kompisar hyr ett litet rum på den här baren och så sitter man och sjunger karaoke tillsammans. Med en knapptryckning kan man beställa öl, vin och drinkar och även lite mat tror jag också. Jag, som inte kan ta en ton och inte gärna sjunger inför folk, blev inspirerad av Karin som tog i från tårna och tillsammans satt vi och sjöng alla möjliga låtar för fulla muggar. Riktigt, riktigt roligt!





Green light

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer




Morgonsol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

God morgon!

Tack för fina London-tips! Får se vad vi lyckas hinna med under två dagars tid men ska definitivt försöka göra några av grejerna ni skrev. Älskar t ex att gå på marknader så det ska jag definitivt försöka göra!

Igår var jag och Martin på middag hos min gudmor Marika. Det var supertrevligt och blev rätt sent, så jag är lite seg idag. Meeeeen, eftersom jag inte jobbar eller går i skolan just nu kan jag bara ligga kvar i sängen och dra mig. Lika bra att ta vara på det så länge det varar!




Råkultur

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag har jag varit och ätit lunch med en kompis från gymnasietiden, Robert. Han pluggar på Handels här i Stockholm och det var jättekul att träffas och snacka om allt vi varit med om sen sist vi sågs! Vi åt på Råkultur, ett sushiställe som jag hört mycket bra saker om. Jättegod mat, fräscht och innovativt, och inte heller alltför dyrt.





Lite nostalgi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag sitter och rensar datorn, och tittar därför på alla de tusentals bilder jag har sparade. Hittade bland annat en bild på min balfrisyr inför studentbalen, kommer ihåg att jag tyckte det blev så himla fint. Jag hade med mig en bild på Jessica Alba till frisören och bad henne att göra EXAKT en likadan, med förhoppningen att jag i så fall skulle bli lika snygg som hon. Well, drömma kan man ju men jag tyckte det blev bra i alla fall.





God middag!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har ju blivit lite av en husmor nu när jag inte har så mycket att göra om dagarna, och då ingår det att laga mat. Inte mig emot, jag tycker det är jättekul att prova på lite nya grejer. Häromdagen gjorde jag en rätt som enligt min pojkvän blev "det bästa han ätit" så jag gjorde om det ikväll igen: panerad torsk med broccolisås och hemmagjord remouladsås.

- Torsken: panerad med ägg, dinkelmjöl, ekologisk ströbröd, salt och peppar
- Broccolisås: broccoli med creme fraiche och ost
- Remoulad: majonäs och creme fraiche med lök, kapris och saltgurka hackad i bitar

Lite LCHF-igt (bortsett från paneringen då kanske) och riktigt, riktigt gott. Broccolisåsen speciellt är helt otrolig och så himla enkel att göra. Lovar att dela med mig av receptet om någon så önskar!





One of my finest moments

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Bara min kära syster kan vara offer för en sån här attack. New York, maj 2011.




Längtar tillbaka litegrann

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Hos Martins morföräldrar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Tips!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Köpte kokosolja igår. Har hört och läst att det ska vara otroligt nyttigt med bra fett, inte bara att äta utan även för huden och håret också. Jag är rätt skeptisk mot syntetiska, dyra "mirakelkrämer" och tror att naturliga substitut kan fungera lika bra, om inte bättre. Smörjde in ansiktet igår och kände mig ovanligt mjuk imorse, och att blanda en matsked i yoghurten var riktigt gott. Den här från Renee Voltaire är helt kallpressad, obehandlad och ekologisk. 149:- på Hemköp.




Toddlers and Tiaras

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Herregud, har ni sett det amerikanska programmet Toddlers and Tiaras? Jag satt och tittade på några avsnitt igår, och man kan inte annat än tappa hakan. Dessa små flickor som kläs upp med smink, spray-tan, löshår, fake-tänder och akrylnaglar som små dockor - de yngsta så små som 1 år gamla.

Många av mammorna verkar ha noll verklighetsförankring. När man tävlar med sin 3-åriga dotter och fäller kommentaren "Well, I need to be  really hard on her because sometimes these kids does not appreciate the fact that we spend thousands of dollars on these competitons" eller om ens 1-åriga lilla flicka att "I know she will be really disappointed if she does not win today", så har man inte alla hästar hemma. Så är det bara. Sjuk värld.





Öm kropp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Martin gjorde ett kort träningschema till mig igår och HERREJESUS vilken träningsvärk jag har idag. Kan knappt röra mig. Och inte blev det bättre av att jag trillade rakt ner i marken när jag var och handlade innan, hemska snöslask! Känns som det snart är dags för ett varmt bad.




Smart, Prada!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Herr-showerna brukar inte få lika mycket buzz som damernas i modevärlden, och det är kanske inte så konstigt med tanke på att modevärlden är centrerad kring just kvinnor. Men Prada gjorde någonting på sin show i Milano igår som jag tyckte var himla smart: lät kända skådespelare agera runway-modeller! Helt plötsligt pratas det om Prada men's show överallt, och det är nog precis vad som var tanken. Och Willem Dafoe och Adrien Brody struttade catwalken som att de aldrig gjort något annat.





22 random things about me

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer



1.
22 är vad jag fyller om mindre än en månad (6 februari). Fy för att bli äldre. Varför kan man inte få vara 21 hela livet?

2. Av de senaste 3,5 åren har jag varit utomlands 2 år och fyra månader. Jobb i Norge, resa i Asien, plugg i Skottland och nu slutligen i New York.

3. Det finns inte en chans att jag någonsin kommer tatuera mig. Inte för att jag inte tycker det är snyggt, utan för att jag är för rädd för smärta.

4. Jag är egentligen ganska lat.

5. När jag var yngre spelade jag fotboll ganska länge. Sen när jag insåg att jag aldrig skulle bli något proffs eller ens tyckte det var särskilt roligt, slutade jag.

6. Min lillasyster har alltid varit starkare än mig. Och nu är min 11-åriga lillebror det också. In fact, alla jag känner är starkare än mig. Har alltid varit en klenis.

7. Som liten ville jag bli arkeolog.

8. Jag älskar att få kokböcker i present.

9. ... eftersom jag älskar att laga mat!

10. Mitt modeintresse kom ganska sent, bara för några år sedan, men jag vet med 100% att det är det jag vill jobba med i framtiden.

11. Jag älskar, älskar, älskar kakor och bullar och tårtor och allt annat som är bakat!

12. Jag är duktig på att förtränga jobbiga saker. Om det är en bra eller dålig egenskap vet jag inte, men det gör att jag aldrig går runt och ältar något alltför länge.

13. När jag var runt 13-14 år lyssnade jag bara på Kent och var pseudo-deprimerad.

14. Jag har en nalle, Björne, som jag sover med och har gjort sen jag var liten. Om jag varit borta från honom några dagar ber jag alltid honom om ursäkt, för han verkar så ledsen.

15. Min favoritbok i hela världen är Dorian Gray's Porträtt av Oscar Wilde.

16. Jag är en hejare på att göra såser!

17. När jag var 3 år flyttade jag och min familj till Österrike och bodde där i några år. Jag älskar att åka tillbaka dit och åka skidor, även om det var längesen sist.

18. När jag tränar gillar jag att lyssna på riktigt tung hip-hop.

19. I mitt nästa liv vill jag bli matrecensent.

20. Trots ett konstant godis- och sötsug kan jag vara ganska disciplinerad när det gäller att äta nyttigt.

21. Min pojkvän kallar mig "Bob" eller "Bop". Don't ask me why.

22. Ibland, när jag är ensam hemma och vet att ingen ser, brukar jag sätta på jättehög musik och dansa runt i lägenheten. Ganska hysteriskt, men roligt.




Healthy 2012

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Gårdagens godispåse blev den sista för den här veckan, och idag har jag både tränat och ätit nyttigt. Oavsett om man känner sig "tjock" eller inte så mår man riktigt dåligt av att äta dåligt och inte röra på sig, blir ändring på det nu. Imorgon tänkte jag ringa till SATS vid Stureplan för att se hur deras Gästkort fungerar. Om jag kan signa upp mig för två veckor hade det varit perfekt, då går jag till gymmet varje dag hädanefter!




Eskilstuna

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har spenderat fredag & lördag i Eskilstuna hos Martins mysiga morföräldrar. Åt god mat, drack vin, lyssnade på musik, besökte en loppis, träffade kusinerna och massa annat. Det roligaste var nog att gå upptäcktsfärd i deras hus - Martins mormor och morfar har jobbat med dykning och varit i princip i hela världen - och de har haft många grejer med sig hem.

Om du är rädd för ormar, spindlar (som jag) eller småkryp överlag: Varning för obehagligheter!











Fotobok

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Fick en riktigt bra fotoboksserie av Martins pappa i julklapp. Fylld med tips och idéer om hur man bäst använder sin kamera och fotograferar i olika situationer. Rekommenderas starkt!

Digital fotografi, tre delar. Av Scott Kelby





Chanel SS12

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Jag ser det snöar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Äntligen lite ordentlig vinter - även om det bara är för några timmar. Har längtat efter att få se snö hela jullovet! Lite senare i eftermiddag ska vi till Eskilstuna för att hälsa på Martins mormor och morfar. Ska bli mysigt! Kommer tillbaka till Stockholm imorgon igen.




Vapiano

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Var på en otroligt trevlig och mysig middag på Vapiano med Karin igår. Jag och Karin ses sällan och har inte umgåtts så mycket förut, men det var verkligen jättekul att träffa henne och vi hade superkul tillsammans. Och pastan var riktigt bra också - jag åt dagens special med bland annat oxfilé, kapris, kronärtskocka och rödvinssås. Mums!




Something special

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Det bästa med att ha en musikalisk pojkvän är att sitta och lyssna på när han spelar gitarr. Man blir liksom nästan nykär igen.




Transparancy

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


När man inte har så mycket annat för sig..

Bokade förresten Nikon fotoskola den 22:e januari. Ska bli kul att lära sig lite mer om kameran!




Typiskt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

När jag var inne på Zara igår blev jag först väldigt lycklig. Läderjackan som jag tittat på flera gånger tidigare, som kostat 1800:- och är precis i den modell jag vill ha, var på rea för bara 999:-. När jag sen såg att den fanns i min storlek bestämde jag mig för att om den passade skulle jag utan tvekan köpa den.

Men när jag kom in i omklädningsrummet och tog på mig den var den inte alls så bra som jag trott. Tvärtom såg den otymplig och billig ut på mig. Jag som letat efter en svart läderjacka i flera månader och aldrig lyckas pricka rätt, och tänkte att den här gången KAN det bara inte bli fel. Så himla typiskt..




Tack!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Först och främst vill jag bara tacka för alla fina kommentarer jag fått på senaste tiden, blir så himla glad och tycker ni är världens snällaste! Det gör det verkligen roligt och motiverande att fortsätta skriva.Vet att jag är lite dålig på att svara (ska försöka bli bättre), men om det är något speciellt ni undrar (om New York, FIT eller något annat) så kan ni maila mig, för där svarar jag alltid! Tack, tack, tack igen!

Nu på morgonen har jag städat lägenheten och gjort en god frukost bestående av kaffe och smörgås på surdegsbröd från Gateau. Martins bror är fortfarande här och eftersom Martins kontor renoveras sitter vi alla tre här hemma och myser/jobbar med tända ljus.





The things I would do

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Har världens segaste dag idag. Sjukt trött och har legat under täcket 90% av tiden. Det är väl okej ibland, men nu måste jag snart pigga upp mig själv eftersom jag ska träffa Karin (inte roomie-Karin) för middag. Tänkte ta en tur förbi Zara i stan innan dess också, se om jag kan fynda något på rean.

Mitt nya år har börjat med den sedvanliga rutinen för mig: äta nyttigt under veckan och onyttigt på lördagar. Men eftersom jag proppat i mig oändliga mängder sötsaker under jul börjar jag få lite abstinens. Åh, jag hade kunnat döda för en stor, fet godispåse just nu. Men nej, disciplin är vad som gäller. Får nöja mig med äpplen och russin fram till lördag.





En bror på besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Martins bror är här och hälsar på, eftersom han har möten i Stockholm de närmsta dagarna. Han jobbar med öl och vin, så vi hade en liten provning igår kväll. Jag börjar mer och mer älska rött vin, och detta var verkligen gott. Att det dessutom är ekologiskt är ju ett plus!





Roomies i Sthlm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har spenderat dagen tillsammans med mina favoritrummisar, Karin och Filippa. Filippa (som den enda Stockholmaren) fick agera guide för oss två skåningar medan vi gick omkring i huvudstaden och åt frukost, fikade och fönstershoppade. Snart återförenas vi allihop i New York igen. Tror vi kommer ha en väldigt mysig vårtermin tillsammans.





Good times

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Sitter och dricker te och kollar film med min älskling. Hade ett möte på Ralph Lauren idag som jag tror gick bra, det får framtiden utvisa. Riktigt pampigt kontor hade de i alla fall! Imorgon ska jag träffa båda mina roomies i stan, blir väldigt kul. Godnatt godnatt!




Color burst

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Var på stan en runda innan idag med Filippa, och kom över den här otroligt fina trasmattan på Lagerhaus. För bara 139:- kändes det som något jag bara inte kunde ignorera, så nu ligger den här på golvet hos Martin och lyser upp rummet. Är helt kär! Förhoppningsvis finns det tillräckligt med plats i resväskan så att jag kan ta med den tillbaka till NYC.





Pixelmator

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Köpte ett bra redigeringsprogram häromdagen, Pixelmator, och det har jag suttit och lekt lite med. Ovan ser ni mitt försök till att enhanca min pojkväns ögon. Gick väl sådär eftersom han mest ser ut som en Twilight-vampyr nu, men övning ger färdighet, right? Programmet kostar i alla fall $29.99 på iTunes Store.




Gigantisk råtta i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Nog för att man har sett en och annan råtta springa omkring på tunnelbanerälsen eller gatorna i New York, men om jag stött på denna hade jag nog seriöst övervägt att flytta hem för gott.




Lilla mamma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer

Mammas barndomsvän la upp en bild på henne som liten på Facebook. Alla tycker jag är så himla lik min mamma. Själv ser jag inte riktigt det, men söt var hon i alla fall, min lilla mamma <3




Bowling & middag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår kväll var jag och Martin ute tillsammans med hans arbetskompisar + flickvänner. Först bowling (jag vann över alla, det ni!) och sen middag på Marie Laveau på Söder. Härlig restaurang med riktigt god New Orleans-inspirerad mat. Jag tog en ryggbiff och tillsammans beställde vi en mängd olika tillbehör som ungsbakad sötpotatis, lökringar, chipotle-mayonäs, BBQ-sås och chutney. Var väldigt mätt och belåten när vi gick därifrån.





Möte på Ralph Lauren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
På måndag ska jag på ett litet möte på Ralph Laurens Stockholmskontor. Vad vi ska prata om och vad utgången blir av det vet jag inte helt säkert, men jag vet att jag hade tyckt det var otroligt spännande och lärorikt att göra ett internship där. Får hoppas på att jag gör ett bra intryck!





Beats by ODLR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Företaget jag praktiserar för i New York, Oscar de la Renta, har i dagarna släppt Beats by Oscar de la Renta - de kända hörlurarna i en lite ny, lyxigare tappning. Kommer ihåg när de för några månader sedan pratade om samarbetet på kontoret och att jag tyckte det lät himla kul. Bra sätt för ODLR att bli lite mer moderna och nå en yngre målgrupp.




En tidig födelsedagspresent

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Jag fyller ju inte år förrän i februari, men eftersom jag inte är hemma fick jag ett för tidig present av mamma och pappa innan jag åkte igår. Kan tyckas underligt men jag har VERKLIGEN önskat mig en eltandborste - mina tänder är så känsliga och hade behövt det. Blev väldigt, väldigt glad. Nu ska mina tänder gnistra!




Karlie NYC

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Karlie Kloss, summer 2012 for Free People

Karlie lyckas utstråla en riktig Sex & The City New York-ighet som får mig att längta helt otroligt till våren i New York. Efter att ha varit där mer än ett år nu måste jag säga att våren är den allra bästa årstiden i staden, och det ska bli underbart att få njuta av den ännu en gång. Promenader i Central Park, häng på Union Square, kaffe på vår soliga takterrass - aahh, underbart!





Sista dagen i Helsingborg (tror jag)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en lugn och skön dag. Träffade Paulina för lunch på Big Buddah i stan, supermysigt eftersom vi inte setts på så länge, och sen har jag bara packat och myst med lillebror här hemma. Vi åker till Stockholm imorgon (verkar det som, man vet aldrig med den där Martin), very exciting.





Colors at home

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Lekte lite med kameran idag igen, försökte hitta lite roliga färgglada motiv här hemma. Blev väl rätt fint, men ganska ointressant. Och det är frustrerande när man försöker fota manuellt och det inte blir som man vill. T ex blir bilderna alldeles gul/orange när jag inte använder blixt och jag vet inte riktigt hur jag ska ändra på det. Vitbalansen? Provade men inget hände. Arrhg! Är alldeles för otålig för sånt här.





$18 skor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Mina absoluta favoritskor köpte jag för $18 på Forever21 i våras. Lite slitna här och där men helt perfekta. De har hållt oräkneliga utgångar och annat, ända tills för några veckor sedan då sulan började skrapas upp. Funderade på om jag skulle strunta i att laga dem med tanke på att de var så billiga från början, men insåg att det ju är mer värt att lägga pengar på skor jag vet att jag älskar. Fixade dem hos skomakaren häromdagen för 3 gånger så mycket pengar de kostade, men det var det värt. Nu kan de förhoppningsvis hålla några säsonger till.




Trött tisdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Pigg och glà, kexchoklad? Nja, det kan man väl inte påstå. Vaknade klockan 11:00 idag, något som verkar ha blivit ett mönster här hemma i Sverige. Jag hatar det egentligen för man missar hela dagen känns det som, och i New York gick jag upp av mig själv klockan sju eller åtta på morgonen - varje dag! Dessutom börjar jag bli förkyld och nyser var och varannan minut blandat med lite halsont.

Det var nog med klagande för idag tror jag. Hur mår ni?




Best of 2011

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer




Gbg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har haft en mysig dag hos Sara och lille Oscar i Göteborg. Sist jag träffade honom kröp han omkring och satt i knät, nu var det full fart på honom hela dagen. Så otroligt söt!





På East

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Innan jul var jag och Martin på restaurang East i Stockholm och åt sushi. Har hört så mycket om det stället och det var verkligen supertrevligt (trots att vi första gången vi var där fick ett ganska kallt bemötande). Jag åt någon slags wasabi-sashimi på lax och maki med räka, och det var gott.

En grej jag kom att tänka på dock, var hur "dyrt" alltid inte behöver betyda "bäst". Visst, sushin var god men det lilla sushistället på hörnan vid min skola i New York serverar mat som faktiskt känns både fräschare och godare för bara 7 dollar. Påpekade detta för Martin och han tyckte väl inte det var så jättekul att höra (speciellt eftersom han bjöd), men sånt fascinerar alltid mig. Det behöver inte vara något negativt mot East, snarare en förundran över att den lilla intetsägande restaurangen med högst 10 sittplatser och minimalt kök i NY kan servera mat med så hög standard.

Överlag tyckte jag East var bra och jag går gärna dit igen när jag är tillbaka i Stockholm. 3,5 av 5 stjärnor. Och ja, i mitt nästa liv ska jag bli matrecensent.





So long, schwester

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För några dagar sen hade vi lite hejdå-middag för min syster, som åkte tillbaka till London. Känns rätt sjukt ändå att man bor på två helt olika platser i världen, två storstäder, och lever helt olika liv. Men alltid lika roligt när man ses, vi har haft en riktigt mysig jul och jag hoppas jag kan komma och hälsa på henne i London inom en snar framtid.



Och självklart när det är Louise som väljer blir det hemmalagade köttbullar, potatis och sås:





Mot Göteborg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Godmorgon alla söta,

Det blev en liten spontanbokning av resa igår och därmed åker jag till Göteborg över dagen för att hälsa på Sara och hennes lille Oscar. Det är så sällan jag får göra det nu när jag är i New York så tänkte passa på medan jag är i närheten. Ska bli mysigt!

Kommer hem ikväll igen och sen blir det snart dags att röra sig upp mot Stockholm!





Fint från Orrefors

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Juvel & Design har fått in de fina Karl Lagerfeld-designade glasen från Orrefors jag skrev om för några månader sen. Åh, vad jag hade velat ha dem. Speciellt de transperenta är så himla fina!





Januarisyssla

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Den här månaden i Stockholm kommer jag ha det ganska lugnt, ingen skola eller jobb, och därför tänkte jag verkligen försöka lära mig min kamera ordentligt. Tänk vad roligt det skulle vara att kunna fota riktigt ordentligt! Jag fick ju mycket bra tips från er också så det ska nog gå bra. Här är några bilder jag testade nu på eftermiddagen hemma hos Martin:

Och oh, en fråga förresten! Någon som har ett bra fotoredigeringsprogram att rekommendera? 





GOTT NYTT ÅR!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Förlåt för några dagars uppehåll, blir lätt så när det är massa annat på gång här hemma. Igår firade jag nyår i Båstad med pojkvän och vänner. Hade jättekul hela natten och vaknade idag senare än någonsin tidigare - halv två på eftermiddagen. Har några bilder på kameran från fördrinken som jag lägger in senare. Men bäst av allt var lille Adam som var med en stund på festen. Sötare får man leta efter: