Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

På East

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Innan jul var jag och Martin på restaurang East i Stockholm och åt sushi. Har hört så mycket om det stället och det var verkligen supertrevligt (trots att vi första gången vi var där fick ett ganska kallt bemötande). Jag åt någon slags wasabi-sashimi på lax och maki med räka, och det var gott.

En grej jag kom att tänka på dock, var hur "dyrt" alltid inte behöver betyda "bäst". Visst, sushin var god men det lilla sushistället på hörnan vid min skola i New York serverar mat som faktiskt känns både fräschare och godare för bara 7 dollar. Påpekade detta för Martin och han tyckte väl inte det var så jättekul att höra (speciellt eftersom han bjöd), men sånt fascinerar alltid mig. Det behöver inte vara något negativt mot East, snarare en förundran över att den lilla intetsägande restaurangen med högst 10 sittplatser och minimalt kök i NY kan servera mat med så hög standard.

Överlag tyckte jag East var bra och jag går gärna dit igen när jag är tillbaka i Stockholm. 3,5 av 5 stjärnor. Och ja, i mitt nästa liv ska jag bli matrecensent.


Sofie

Jag var nyligen på semester i Florida, och dom sista dagarna spenderade vi längst ner i landet, ute på Key West och där "råkade vi ut för" det som du skrev om skulle man kunna säga. Vi var sugna på en liten vanlig lunch, istället för alla enorma rätter, så av en ren slump hittade vi en litenliten pizzeria på hörnet av vårat hotell. Det var inga skyltar dit och inne så var det inte en endaste kund. Men vi beställde en pizza som vi delade på tre och det var bland det godaste jag ätit på hela resan!! Och billigt såklart också. Då säger det ganska mycket med tanke på att de dyra ställena vi åt på, men ändå inte blev 100 % nöjda med maten. Så att dyrt skulle smaka bäst stämmer då verkligen inte märker man! :)

2012-01-02, 18:19:12
Marie

Om du skulle hamna i Karlstad ;) ngn gång så pröva restaurangen Happy kitchen, ansedd som Sveriges bästa sushi restaurang av många recensenter.. Priserna är helt ok men fortf dyrt jämfört med utomlands men sushin är gudomlig!!! :)

2012-01-03, 00:52:12
Hemsida: http://mariesmoviezone.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback