Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Att jobba med magasin.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Ovan ser ni en av fördelarna med att jobba med det jag gör. Har fått en hel påse med produkter som har testats och därefter inte kan användas för försäljning. Kommer inte behöva köpa några fler skönhetsprodukter förrän år 2015. 
 
Nu är jag tillbaka i Stockholm och förbereder lite för nyår imorgon. Vi har fortfarande väldigt lösa planer vilket känns sådär men någonting blir det. Finns det champagne bara så blir jag nöjd!  




Days in the life

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag har varit väldigt offline de senaste dagarna och det har varit riktigt skönt faktiskt. Har varit i Göteborg och Skåne men idag bär det tillbaka till Stockholm igen. Uppdaterar mer sen men här kommer lite bilder från senaste tiden på Instagram. 
 




Crushed potatoes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår åt provade jag att göra crushed potatoes till middagen som bestod av fläskytterfilé med koriander- och chilitäcke. Det är en godsak i sig som jag får berätta om en annan gång, men här kommer ett snabbt recept på hur man gör goda potatisar på ett lite annorlunda sätt. 
 
Crushed potatoes 
några potatisar
olivolja
salt och peppar
smör

1. Sätt ugnen på 250 grader
 
2. Koka potatisen så att den blir nästan helt färdig och mjuk
 
3. Lägg potatisarna på ett bakplåtspapper på en plåt och "krossa" dem med valfritt redskap. Det ska vara så att de precis inte går sönder men fortfarande är rätt förstörda. Ni fattar va?
 
4. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen 
 
5. När det är ca 5 minuter kvar, ta ur potatisen och lägg på en klick smör på varje. In i ugnen igen tills de blir krispiga och gyllenbruna. 
 
Innan potatisen har åkt in i ugnen. 




Min fina vovve

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Nu är jag hemma hos mina föräldrar i Göteborg för att fira jul. Har bara myst omkring, bakat, lagat mat och sitter nu i soffan och kollar TV. Dagens mest krävande aktivitet har egentligen bara varit när vi badade Doglas i badkaret. Inte helt lätt med en hund som väger över 60 kilo. Men nu är han så ren och ser ut som en stor fluffboll. Bara kolla på honom!!  




Vart jag mig i världen vänder.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det här året har varit ett av de mest tidskrävande i mitt liv, dels sista halvåret på Berghs och sen ett helt nytt jobb. Därför känns det inte som att det har varit så jättemycket resande, men några gånger har jag i alla fall kommit iväg. Rättare sagt tre gånger har jag packat mina väskor och tagit mig till några av mina favoritplatser på jorden. 
 
 
1. London 
Jag var i London en sväng och besökte bland annat London Fashion Week. Tycker mer och mer om den staden ju fler gånger jag åker dit. 
 
 
 
2. Marbella
I somras åkte jag och Martin till Marbella och hade en underbart skön vecka i solen. Välbehövligt efter en rätt tråkig, svensk sommar. 
 
 
 
3. New York 
I februari åkte jag tillbaka till mitt älskade New York för att göra mitt praktikprojekt och besöka mina kära vänner och rummisar en vecka. Tiden gick alldeles för snabbt men det var fantastiskt som alltid. Snart hoppas jag att få komma och hälsa på mitt gamla hem på Carmine Street igen. 
 




Crop-top och kjol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det har känts som fredag varje dag den här veckan, förstår inte varför. Den tar liksom aldrig slut. Beror nog mycket på att det är slutspurten för magasinet och det är mycket vänta-på-svar-perioder där tiden går lite extra långsamt. Men snart så! Ikväll är det julmiddag på kontoret, ska bli väldigt trevligt. Vet inte ännu vart vi ska eller vad vi ska göra men det visar sig nog. 

Igår köpte jag en cropped tröja med liten polokrage på H&M. Syns kanske inte jättebra på bilden nedan men den går till midjan och passar perfekt till en hög kjol. Fanns i fler färger så får nog springa dit en runda till. Kjolen köpte jag på Forever21 i London. 
 




Det är på gång.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Ja, men ungefär så här mycket kan jag visa än så länge från magasinet. Det vill säga, ingenting alls. Lite spännande ska det ju vara! Idag tog vi ett foto på redaktionen tillsammans, visar sen när det är lite mer officiellt. Väldigt, väldigt, väldigt nära nu. 




Vrooom.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Över jul kommer jag åka ner till Göteborg och fira med min familj. Sen bär det av till Båstad och vänner och fest på juldagen. Beroende på hur långt vi har kommit med magasinet kanske jag behöver jobba i mellandagarna men äsch, det gör inget. Så länge jag får hänga söderut några dagar blir jag glad. Och vem vet, kanske jag får köra lite bil? Tog ju körkortet i oktober och har fortfarande inte kört en enda gång. 
 




Några burgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nämen vad säger ni om att avsluta dagen med lite hamburgare? Finns det något bättre? Nej, precis.

Alla bilder från Fat & Furious Burger
 




Blir bortskämd innan julafton.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Eftersom jag och Martin inte firar jul tillsammans i år bestämde vi oss för att fira i helgen. Kanske lite väl tidigt, men hela den här veckan är stressig och sen är det för sent så det kändes mysigare att göra det när vi båda var lediga. Vi hade en väldigt lugn kväll, gav varandra julklappar, åt godis och kollade på film. Helt perfekt. 

Och jag fick världens, världens, världens finaste julklapp. Jag har gått och kollat på en helt fantastisk väska från Rag & Bone på NK men förväntade mig verkligen inte att få den eftersom den varken är billig eller speciellt vanlig (finns bara 4 stycken i Stockholm). Dessutom var jag säker på att Martin hade köpt något helt annat. Så ni förstår min lycka när jag öppnar paketet och finaste väskan ligger i. Åh, ni förstår inte hur glad jag är!! 
 
Väskan heter Pilot Large och kommer från NK Internationella Designers. 
 




Mat jag gillar #4: granatäpple

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
 
Det finns få naturliga saker som är så goda som granatäpple. På riktigt tror jag att jag som godisälskare kan byta ut godis mot granatäpple. Åtminstone ibland. Det värsta är ju att det är ett rent helvete att få ut de goda fröna ur frukten. Jag har förstört ett antal plagg och handdukar när jag med lite för mycket våld har försökt mig på det, men i slutändan är det alltid värt det. Det är ju faktiskt en av de nyttigaste saker du kan äta. 
 
Favorit: Äta direkt ur en skå med sked. Skeden för att man inte ska kladda ner fingrar och allt runtomkring. Också väldigt gott i sallad med bacon. 




Litet bacontest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Vi åt ägg och bacon till lunch och eftersom jag hade köpt två olika sorter i veckan bestämde vi oss för att göra ett litet minitest: Vilken smakar bäst? 

Bacon #1: ekologiskt bacon utan nitrit och andra tillsatser från Grantelius
Bacon #2: ekologiskt bacon från Scan. 
 
För det första är det rätt stor skillnad i färg på de olika sorterna. Det syns kanske inte jättetydligt på bild men det nitritfria baconet hade en lite gråare färg innan tillagning men fick en starkare färg efter stekning. Scans bacon blev tvärtom. Antar att det har med tillsatserna i Scans att göra men jag kan inte vara så mycket mer vetenskaplig än så. 
 
Smakmässigt var det en otroligt rökig smak på Grantelius bacon. Verkligen jättegott! Det var något tjockare än det andra och egentligen gillar jag inte tjocka skivor bacon men det här var helt perfekt. Scans ekobacon är jag så van vid att det smakade "precis som vanligt", d.v.s. ganska salt men gott och krispigt. 
 
Summan av kardemumman: Martin tyckte båda var lika goda men det nitritfria baconet blev min favorit. Jag tycker om den rökiga smaken och tjockleken. Sen vet jag inte om det beror på avsaknaden av tillsatser eller om den här sorten bara har rökts på ett annat sätt, men visst känns det så mycket bättre att äta något som man vet har genomgått så lite onaturliga processer som möjligt. 




Slutspurten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
God morgon lördag. Nu är det sista helgen innan julhelgen kommer igång vilket innebär att vi snart, väldigt snart, ska vara klara med magasinet. Det är en hel del att göra fortfarande men det känns ändå som att allt är på banan och det ska bli så fantastiskt roligt när det blir helt färdigt. Som ni förstår gör jag inte så mycket annat än jobbar hela dagarna så uppdateringarna är lite mer ofrekventa, men jag har det väldigt bra så ni vet. 

Nu ska jag och Martin gå och äta brunch. Hej så länge!




Genuint mexikanskt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag var med Frida på mexikanska snabbmatsstället La Neta på söder igår efter jobbet. När jag bodde i New York åt jag ofta lunch på Chipotle och jag har saknat mexmat så väldigt mycket. La Neta är egentligen ett ganska ocharmigt ställe rent atmosfärmässigt men maten var riktigt god och det var dessutom billigt. Två olika smårätter och en läsk för 95 kr, väldigt värt. 

Och bäst av allt: det fanns en hel gigantisk skål med koriander som man kunde ta hur mycket man ville ifrån. Definitivt värt ett besök!  
 




Veronica Maggio kom och sjöng.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Jag är alltid stolt över min pojkvän men ibland blir det lite extra. I förrgår var han och hans företag med och budade i Musikhjälpen där man skänker pengar för att kvinnor och flickor värlen över ska överleva sina graviditeter. Vinsten var att Veronica Maggio skulle komma och sjunga luciasånger på kontoret och med en budgivning på 50 100 kr vann de. Så himla fint att man nästan fäller en liten tår.

Så igår sprang jag på lunchen bort till Martins kontor och fick se Veronica sjunga tre luciasånger live framför oss. Kändes knäppt och härligt och spännande att hon stod där som vad som helst, personen vars låtar jag har lyssnat sönder de senaste åren. Fick även en signerad skiva med mig hem, woho. 

 




Made my day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Två väldigt bra saker med idag: 
 
Favoritmagasinet Cherry Bombes andra nummer. Det kommer bara ut två gånger om året och väntan är outhärdlig, men nu har jag drygt 170 sidor pure joy att gå igenom. Ska läsa lååångsamt. Köpte på Press Stop. 
 
Ekologisk bacon. Det här ska vara helt utan tillsatser. Man kan nästan se det på färgen som är lite mindre röd än vanligt bacon. Visste ni att det bland annat är nitrit (cancerframkallande) som ger skinka och bacon en fräschare, mer rosa färg? Liksom ehh, så ytliga behöver vi väl ändå inte vara – det är bacon! Ska bli intressant att se om det smakar någon skillnad. 




New York från dag till natt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Hittade ett gäng fantastiska bilder som fick mig att längta tillbaka till New York något oerhört. Det är en fotograf som har fångat hur staden går från dag till natt under olika delar på året och de flesta av ställena i hans fotografier har jag en så personlig relation till att det kniper till lite i hjärtat. Fan alltså, det börjar kännas helt sjukt att New York var en del av mitt vardagliga liv för bara lite mer än ett år sedan. 
 
Alla bilder hittar du här: http://www.stumbleupon.com/su/2Wg2bd
 
Hur många gånger jag har inte promenerat här på väg hem från skolan? Inte långt härifrån ligger Shake Shack, mitt favoritställe för hamburgare.  
 
Vår lägenhet låg inte långt från Washington Square Park och hit brukade vi ibland promenera på helgerna. Sätta oss på en bänk och dricka kaffe eller läsa en stund i solen. Här fanns alltid en massa udda människor att titta på och ofta satt en man här och spelade piano. Det gör han nog fortfarande. 
 
 
Och så TImes Square. Folk som bor i New York brukar hävda att de hatar det här stället eftersom det är så turistigt och trångt och hysteriskt, men för mig är detta den absoluta symbolen för allt New York står för. Kaos och skönhet, glädje och en känsla av att ingenting är omöjligt. 




Boktips för äventyraren och hamburgernörden.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag köpte böcker häromdagen på väg hem från gymmet. Det bara blev så, jag råkade se en av dem i skyltfönstret och jag gick in för att titta närmre på den. Och med facit i hand var det en alldeles utomordentlig slump för ut kom jag med två böcker som jag måste säga är några av mina bättre köp på sistone. 
 
 
- Expeditionen: Min Kärlekshistoria av Bea Uusma
Ända sedan jag för kanske sex månader såg en intervju med Bea Uusma på TV där hon berättade om sin kommande bok har jag då och då haft den i tankarna. Boken är en dokumentation av hennes livslånga kärlek till Andrée-expeditionen, då tre svenska män i slutet på 1800-talet bestämde sig för att flyga till Nordpolen i en luftballong och sen aldrig återvände. Man hittade deras kvarlevor på en ö 30 år senare och fortfarande vet ingen vad som egentligen hände dem. Hur dog de? Varför dog de? Så spännande och obehagligt att man ryser av tanken på deras öden. 
Boken är väldigt lättläst och full av intressanta fakta och bilder. Jag började läsa den så fort jag kom hem och hade läst ut den efter 4 timmar - jag kunde inte släppa taget om den på hela eftermiddagen. 
 
 
- Hamburger Gourmet av Japy, Rambaud och Garnier
Ja, ni förstår väl att jag inte kunde låta den här gå obemärkt förbi? Det var den som fångade mitt intresse i skylfönstret och det är jag glad för, för den här söta lilla hamburgerboken innehåller en massa roliga recept på hamburgare. Med olika sorters kött, olika sorters såser och allt därmellan. Det finns också en hel del underliga recept som t ex hamburgaren med pilgrimsmusslor och kakao eller den med mjuk pepparkaka. Dessutom ett helt kapitel med olika vegetariska burgare. Så köp till någon du tycker om i julklapp. Man kan ju trots allt aldrig ha för många böcker om hamburgare. 




På önskelistan: vaser från Acne

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
När modeföretag rör sig mot inredningsbranschen blir det ofta väldigt bra. Acne lanserar nu en serie av 50 unika glasföremåt som man kan köpa i deras butiker runt om i världen. Jag är lite kär i dessa vaser. 
 
 




Supersallad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag har varit en typisk söndag. Vaknade sent, gick och tränade, gick och handlade (bland annat två böcker som jag visar senare), jobbat lite och nu sitter jag här och gör mest ingenting. Tror vi kollar på en film om en stund.
 
Ibland kan söndagsångesten smyga sig på men den försvinner snabbt igen när jag påminner mig själv om att jag faktsikt ska gå till ett jobb imorgon bitti som jag tycker riktigt mycket om. Tidningen börjar ta form mer och mer och ni förstår nog inte hur spännande det är. Varje ny sida som blir färdig är som en lite minijulafton. Längtar tills jag har den färdiga produkten i handen. 
 
Igår gjorde jag en sallad som blev himla god. Och vad annat skulle den kunna bli, med superingredienser som chili, koriander, avocado, tomater och lime? Nej, precis. 
 




Musik som lyfter humöret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För någon vecka sen började alla på Facebook dela en länk till 24hoursofhappy.com, Pharells nya video 24-timmars video till låten "Happy". De korta videosnuttarna är så fantastiska att man känner för att kramas och gråta och skratta tillsammans med alla människor på hela jordklotet, och nu lyssnar jag på låten varje morgon på väg till jobbet eller när jag bara behöver bli lite gladare. I fredags när jag var på julfest spelades låten och det gjorde mig så lycklig, åh vad jag älskar detta. 
 
Nedan kan ni kika på den korta versionen av videon, den är himla härlig den med. 
 
 




Lördagsburgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
80 kommentarer
 
Var på julfest igår och mår väl inte super idag så en take-away från Prime Burger var absolut nödvändigt. Helt fantastiskt gott. Nu ska jag sova lite middag tror jag. Skönt med lördagar som bara går till att göra ingenting. 




Julklappstips

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Älskar det här söta lilla miniväxthuset från Design House Stockholm. Tänk att köpa ett gäng såna och placera ut i fönsterkarmar och på bord hemma. Antingen kan man, som här, lägga i färdig jord och bara en kvist av någonting fint, eller så kan man faktiskt försöka sig på att odla något på riktigt. Jag hade nog kört på det förstnämnda alternativet med tanke på min förmåga att döda allt som lever hemma (pojkvän exkluderad). Ett litet tips bara såhär på fredagen. 




Kanske den perfekta matlådan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Alltså jag är kanske inte världsmästare på att få mat se sådär himla gott och inspirerande ut, men egentligen bryr jag mig inte så mycket om det för jag VET JU ATT DET SMAKAR SÅ BRA ÄNDÅ. 
 
Det här var min matlåda igår. Sötpotatismos med ekologisk korv som jag alltid köper. Jag vet att bara för att den är ekologisk innebär det inte att den är helt fri från tillsatser och annat som verkar krävas för att göra "vanlig" korv men det känns i alla fall bättre än att äta typ Dennis. Och smakar bättre gör den också. 

Till detta åt jag såklart ketchup, senap och grönsaker, annars hade det varit lite väl tråkigt. 
 
Sötpotatismos gör jag så himla enkelt: 

1. Koka sötpotatis tills den blir supermjuk 
2. Låt den ligga kvar i kastrullen och ha i en klick grädde, lite smör samt salt och peppar. 
3. Rör om allt med en gaffel och smaka av. Ju mer smör desto godare, tycker jag.  




Vad vore livet utan Pinterest?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Har skrivit det innan och skriver det igen: Pinterest is the shit. Förstår inte hur jag har lyckats missbedöma denna fantastiska inspirationskälla tidigare. Det funkar till precis alls. Renovera badrummet? Kolla Pinterest. Leta bilder till artikel? Kolla Pinterest. Välja frisyr för dagen? Kolla Pinterest. Ah, ni fattar. 

Är fortfarande relativt ny och har inte pinnat så himla mycket men här hittar ni i alla fall mina boards: http://www.pinterest.com/sofiemarialund/pins/
 




Njae, sådär va.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Fick smaka på det superhypade blåbärsmuffintéet från Lipton idag. Tänkte att om de får till det kan det ju bli helt gudomligt men jag måste säga att jag blev besviken. Blåbärsmuffin tyckte jag inte det smakade alls och ärligt talat smakade det inte så himla mycket alls. Jämför jag med favoriten blåbärste från Friggs (prova detta om du inte redan gjort det) får detta inte många poäng. Synd!  




Att inte tycka om hummer

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
I somras när vi var i Marbella åt jag och Martin på en jättefin restaurang. Jag beställde surf'n turf med oxfilé och hummer bara för att jag tyckte det både lät och såg helt fantastiskt ut. Och det var verkligen gott! Bara det att jag insåg där och då att jag inte alls gillar hummer. 
 
Och jag vill ju tycka om hummer. Det känns som att det är något som alla tycker är fantastiskt gott och härligt och underbart men för mig smakar det bara... hur ska man säga... instängt, om ni förstår vad jag menar? Lite som en unken källarlokal. Nej jag vet inte, men något är det. Kanske det ändras i framtiden, man kan ju hoppas. 




Naturbeteskött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Såg ett inslag om kött på Nyhetsmorgon imorse. Det diskuterades hur olika sorters kött smakar olika beroende på vad det är för kön och huruvida det har varit fryst eller inte. Jag tyckte det var lite konstigt att de inte nämnde över huvud taget att kött både smakar och ser olika ut beroende på hur djuren har levt. En köttbit som kommer från en ko som har levt gott smakar bättre och - framför allt - känns bättre än en massproducerad. Och om man istället äter riktigt bra kött lite mer sällan än köper billiga varianter gjorda av stressade, olyckliga djur tror jag att man kan få bukt med rätt mycket av den problematik som omger köttindustrin.
 
Hur som helst, igår köpte jag naturbeteskött från Svartådalen Eat! Ekoaffären och ikväll gjorde jag köttbullar av det. Väldigt goda blev dom, speciellt när jag vet att jag kan äta med gott samvete.  




Godaste såsen till lax.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Det här goda åt jag till lunch idag. Laxen köpte jag färdigrimmad på NK Saluhall och till detta gjorde jag en superbra yoghurtsås. Här är receptet: 

Laxsås med chili, citron och dill. 
1 liten burk yoghurt 
hackad lök
hackad chili
saft från 1/2 citron 
några kvistar dill
majonäs 
salt
peppar 
 
Hacka och blanda allting. Låt stå och dra sig en stund innan servering så att alla smaker kommer ut. 
 
 




De vinner kanske ingen skönhetstävling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det har varit en bra helg. I fredags åt jag tapas med några vänner i Gamla Stan och igår hade vi lussekatt- och knäckbak här hemma. Att baka är verkligen inte min grej egentligen, det blir aldrig så bra som jag hade velat och så även denna gång. Men även om bullarna inte blev så vackra så blev de i alla fall goda och det är väl ändå viktigast. 
 
Lussesnurror med vaniljsocker och smör. OBS! Smakar godare än de ser ut. 
 
Det är första advent, första ljuset är tänt och jag äter lussekatter till frukost.