Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Boktips för äventyraren och hamburgernörden.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag köpte böcker häromdagen på väg hem från gymmet. Det bara blev så, jag råkade se en av dem i skyltfönstret och jag gick in för att titta närmre på den. Och med facit i hand var det en alldeles utomordentlig slump för ut kom jag med två böcker som jag måste säga är några av mina bättre köp på sistone. 
 
 
- Expeditionen: Min Kärlekshistoria av Bea Uusma
Ända sedan jag för kanske sex månader såg en intervju med Bea Uusma på TV där hon berättade om sin kommande bok har jag då och då haft den i tankarna. Boken är en dokumentation av hennes livslånga kärlek till Andrée-expeditionen, då tre svenska män i slutet på 1800-talet bestämde sig för att flyga till Nordpolen i en luftballong och sen aldrig återvände. Man hittade deras kvarlevor på en ö 30 år senare och fortfarande vet ingen vad som egentligen hände dem. Hur dog de? Varför dog de? Så spännande och obehagligt att man ryser av tanken på deras öden. 
Boken är väldigt lättläst och full av intressanta fakta och bilder. Jag började läsa den så fort jag kom hem och hade läst ut den efter 4 timmar - jag kunde inte släppa taget om den på hela eftermiddagen. 
 
 
- Hamburger Gourmet av Japy, Rambaud och Garnier
Ja, ni förstår väl att jag inte kunde låta den här gå obemärkt förbi? Det var den som fångade mitt intresse i skylfönstret och det är jag glad för, för den här söta lilla hamburgerboken innehåller en massa roliga recept på hamburgare. Med olika sorters kött, olika sorters såser och allt därmellan. Det finns också en hel del underliga recept som t ex hamburgaren med pilgrimsmusslor och kakao eller den med mjuk pepparkaka. Dessutom ett helt kapitel med olika vegetariska burgare. Så köp till någon du tycker om i julklapp. Man kan ju trots allt aldrig ha för många böcker om hamburgare. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback