Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Stuck in the middle

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Är på väg till Båstad. Eller rättare sagt, jag skulle varit på väg just nu men sitter istället på Knutpunkten och väntar på:

1. Att Johanna, som jag gav mitt kort till igår och glömde bort, ska komma in till stan och lämna det till mig så jag kan köpa biljett.
2. Att tåget ska gå klockan fem i åtta. Om 1,5 timme alltså..


Skrapade ihop de enda småpengar jag hade och köpte en cheeseburgare så att jag skulle kunna sitta på McDonalds servering utan att bli utslängd. Oh, the good life.





We be two ugly bastards

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

Man kan ha mycket kul med utochinvända apelsinskal





Acheacheache

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag kan inte säga att jag mår som jag förtjänar för ärligt talat tycker jag inte någon förtjänar att må dåligt bara för att man druckit lite kvällen innan. Men ja, min fysiska hälsa är inte på topp idag. Jag vaknade halv nio, vilket alltid är ett dåligt tecken och efter det har jag haft några jobbiga timmar med huvudvärk och illamående. Nu är jag dock bra nog att sitta upp så jag tänkte jag kan skriva lite om igår.

Det var superkul igår. Vi började hos Nicole där hon bjöd på middag i sin superfina poolhuslägenhet. Det var kul att träffa Nicole, Sandra, Alex och alla andra tjejerna som man inte träffat så mycket på länge. Och vi åt världens godaste chokladmousse med färska bär och grädde till efterrätt! Vi var hos Nicole till lite över elva då Pau körde ner oss till Carmellow på Bakom. Skulle vara nån DJ från Stockholm (?) där som tydligen var värsta grejen, men jag har ingen koll på DJ:s så det märkte jag inget av. Det var i alla fall kul, men efter ett tag började jag må lite sådär, tror det var champagnen vi fick som jag fick ont i huvudet av, så jag tog en taxi hem.

Idag ska jag bara ha en riktig mysdag där jag inte gör någonting alls. Såg att det är maraton på My Super Sweet 16 UK på MTV, funderar på att bänka mig framför det.








Johanna är söt









Taaz

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Om du har problem med att bestämma vad du ska ha för hårfärg och frisyr (eller ögonfärg, läppstorlek och tandfärg för den delen) så har jag hittat en ganska rolig hemsida. På http://www.taaz.com kan du prova hundratals olika stilar från bl. a. olika kändisar. Lite underhållande tidsfördriv - och man lär sig ganska snabbt vad man INTE passar i.

SOFIE AS:


Heidi Montag


Alessandra Ambrosio

Rihanna


- Glömde vem detta var.. -


Min personliga favorit: Lady Gaga




Fredag

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Om en timme eller två åker jag hem till Helsingborg igen. Ikväll blir det lite tjejmys verkar det som, och imorgon jobb och sen Carmellow på Bakom. Det blir kul.

Läste nyss en recension om filmen Precious i SvD som gjorde att mig väldigt sugen på att se den. Tydligen ska Mariah Carey i den vara (o)sminkad till oigenkännlighet och "strålande".






By the way..

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vår Oopsiebröd blev perfectiooon.




Jag går GaGa

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
När jag för en stund sedan läste på Tavi's blogg om Stephen Jones' klocka som "was SO Alice in Wonderland, kooky and distorted numbers and everything" kom jag att tänka på ett klockmärke vi hade på Juvel&Design för ett tag sedan och som jag var med och presenterade på smyckesmässan i Stockholm; GaGa Milano.

Först var jag lite skeptiskt till klockornas underlighet, men det är ju just kontrasten klassiskt herrur/AliceiUnderlandet som gör dem intressanta. De modeller gjorda i roséguld och vitt läder är mina personliga favoriter, men den i mitten på bilden nedanför hade jag inte tackat nej till i 20-årspresent *wink wink*





Woopsie daisy

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Från snöstorm till strålande sol på mindre än 24 timmar. Ganska imponerande. Jag älskar kombinationen sol och snö, det påminner mig om när vi bodde i Österrike och man satt och solade på toppen av Schmittenhöhe med en coca-cola och gulashsoppa. Förhoppningsvis åker jag dit igen i mars/april i år med familjen, var alldeles för längesen sist.

Om en stund ska jag träffa Jasmine och Johanna. Vi tänkte åka och fika någonstans, om det nu finns någonting öppet i Båstad idag. Har inte träffat någon av dom på evigheter så det ska bli jättemysigt.

Senare ikväll ska vi äta hamburgare här hemma hos Martin och eftersom vi försöker vara lite nyttiga ska jag och han baka "Oopsie"-bröd. De består av väldigt få ingredienser - och inget mjöl:

Recept
Ca 6 st oopsies
3 ägg
Ca 85-100 gram philadelphiaost
Lite salt.
Ev. lite bakpulver.

Ska bli intressant och se hur de blir. Jag förstår inte ens hur de kan bli fasta med den ingredienslistan men om man ser bilden nedanför ser de ju faktiskt väligt aptitliga ut. Time will tell.





It's a crop

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer


Man fyller ju faktiskt år ganska snart..





Recension:

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Deltagarna i Paradise Hotell verkar lite efter.
Det är det enda jag har att säga om det programmet.




Morgon(mittpådagen)mys

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Sitter i Martins säng med pyjamas och dator i knät. Har precis gått igenom August Strindbergs liv, ska hjälpa min bebi att göra en Powerpointpresentation om honom till på fredag. Så kan jag låtsas att jag gör någonting vettigt i mitt liv, typ. Det är konstigt att man kan sakna att göra såna skolsaker ibland. Inte Skottlandskolsaker (det gick mest ut på att läsa 20kg-böcker och memorera i huvudet) utan gymnasiesaker, som att göra fina PPT-presentationer. Det är avslappnande på något sätt.

Kanske jag är konstig.

Idag ska det tydligen bli snöstorm säger CarroZ. Och jag tror henne, för det snöar och blåser redan ganska mycket utanför fönstret. Väldigt mysigt när man är inomhus men not so very mysigt om man måste gå ut. Får hoppas att jag inte har några jobbiga plikter under dagen så jag kan vara inne och kolla TV istället.

Skäms lite över att säga det men Martin har laddat ner Paradise Hotell till mig. HAHAHA. Grejen är den att jag har aldrig sett det (förutom en halv gång med Frida B men det räknas inte) och alla pratar om det så jag måste skaffa mig en uppfattning. Ska uppdatera er sen om vad jag tyckte om det. Kanske jag blir hooked?





Tack Max!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Idag blev mitt fina halsband färdigt. Det blev helt perfekt och nu ska jag ha det varje dag i resten av mitt liv. På riktigt.





(S:et blir självklart spegelvänt i Photo Booth)




Godmorgon i stugan

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Såhär tidigt har jag inte varit uppe på flera år känns det som. Och det pinsamma är att klockan ändå är halv nio! Behövde egentligen inte stiga upp, men kände att det är lika bra att vänja sig för just nu är det typ självmordstankar som dyker upp i samband med tidiga morgnar.

Idag ska jag till tandläkaren och slutföra en rotfyllning jag gjorde innan jul. Tandläkaren sa att att "eftersom tanden är död så behöver du ingen bedövning". PFF, kan man lita på det? Tänk om den är lite, bara liiite, levande? Min smärttröskel sträcker sig ungefär till ett lätt nyp i armen så jag tar hellre en liten spruta för att slippa obehagliga överraskningar.

Eftersom jag fått min lön idag ska jag unna mig lite sushi (yepp, så fattig är jag) för det har jag inte ätit på fem månader. Mmmm, har legat och tänkt på hur gott det kommer bli sen igår kväll. Sen ska jag jobba lite på Juvel&Design och förhoppningsvis är det guldhalsband jag beställt från Max (guldsmeden) klart. Hittade inspiration från Jak & Jils Blog för några veckor sedan:



Självklart ska det stå ett S på mitt. Ett varje-dag-halsband som jag aldrig kommer tröttna på! Funderar på att även göra ett i silver.

Jaja, efter jobbet åker jag till Martin och myser. Kanske skriver senare nu när jag börjar få upp tempot.

Godmorgon!




I dont love scotland no more

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Ah, vad uppfriskande med lite nytt utseende. Kunde inte ta mig för att skriva i bloggen när det var en står bild på Edinburgh Castle på framsidan. Det livet ligger lite bakom mig, så att säga.

Sidan är inte klar än så ni som tänker "Men fy, den är ju inte klar än" kan vara lugna - det kommer. Jag och min syster har suttit hela kvällen och knåpat men eftersom hon fortfarande är ganska liten så var det sängdags för henne nu. Får fortsätta imorgon igen.

Ska uppdatera er snart. Men inte nu. Det är faktiskt ganska sent, även för en som är stor som jag. Får skriva mer... s.. eeen........ zzzz (hehe). Godnatt!






Jag saknar honom redan.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer





Back bakk bacc bbacj

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Well, det var en stund sedan jag skrev här. Under jullovet har jag inte riktigt haft tid eller lust att berätta vad jag haft för mig. Och ärligt talat har jag inte gjort mycket mer än att slappa - och det har varit NIIIIIIICE.

Imorgon åker jag tillbaka till Skottland för att packa ut mitt rum och umgås med min söta vänner i några dagar. Ska bli kul.

Hm, trodde jag hade lust att skriva men kom på att jag inte har det längre. Hejdå!

Och Lollo, kom ihåg att du lovat fixa min blogg.