Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Presentation boards

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Sitter på min Merchandise-lektion. Vi har fått tid att jobba på våra projekt som ska lämnas in och presenteras nästa vecka. Det är mycket jobb så jag försöker komma igång. Har även en viktig presentation på onsdag, och en massa prov/final papers att göra. Det är mycket nu de sista tre veckorna i skolan, börjar bli stressigt.

Igår satt jag och gjorde presentation boards inför min presentation på onsdag. Ämnet är Product Development och vi ska presentera tre nya plagg som vi har utvecklat för Spring 2013, och inspirationen för dem. Rätt kul att sitta och pyssla med, tror att slutresultatet kommer bli rätt fint.

Frukost i solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Spenderade min förmiddag på terrassen med en härlig frukost bestånde av surdegsbrödsmacka, apelsin och kaffe, och en bra bok. Älskar att vi har terrass i lägenheten, man njuter så mycket mer av det fina vädret då så fort det blir tillfälle. Och stark som solen är fick jag en massa färg, blev rätt röd i ansiktet dock. Hoppas på att det lägger sig lite till imorgon, man vill ju helst inte gå omkring och se ut som en tomat.

The weekend

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Helgen har än så länge varit väldigt bra. I fredags kväll jobbade jag till 11.30 på kvällen (först ODLR, sen barnpassning) och när jag kom hem var alla redo att gå ut så jag följde med. Först till Experimental Cocktail Club, ett supernice ställe i Lower East som öppnade samma kväll. Kan verkligen rekommendera om man vill gå till ett lugnt ställe med bra musik och goda drinkar. Sen drog vi vidare till The Box för att se 2.00-showen, lika sjuk som vanligt.

Sen på lördagen åt vi en mysig lunch på Soho Park. Det är ett litet hak som ligger i korsning av Lafayette och Prince Street. Bra priser, god hamburgare och mysigt att sitta på uteserveringen och titta på folk.

New office

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Fantastisk utsikt från nya kontoret. Superfint inomhus också, mycket större och luftigare. Hade en jättebra dag på jobbet över huvud taget, fick mycket gjort och många komplimanger av min chef om att jag är effektiv och duktig. Just nu sitter jag och passar barn hos en familj som har fest ikväll, ganska lugnt och skönt faktiskt. Snart hem o sova!
Food festival

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Gick förbi en poster i tunnelbanan igår. Svenska kocken Marcus Samuelsson gjorde reklam för "The Great GoogaMooga Festival" i Brooklyn 19-20 maj. Älskar mat så det hade varit jättekul att gå dit. Hoppas på att inte ha för mycket i skolan de dagarna bara.
Godnatt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Hemma efter en lång dag och mina rumskompisar ligger redan och sover. Finns inte så mycket annat att göra än att krypa ner i sängen själv. Imorgon är det ODLR på schemat, ska bli kul att för första gången jobba på det nya kontoret vid Bryant Park. Lite variation är alltid spännande. Godnatt, godnatt!
Upper East Side

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Intervjun gick superbra. Träffade Francine Klein som är Executive Vice President på Bloomingdale's och vi fick höra lite om hennes karriär. Väldigt intressant. Om två veckor ska vi presentera intervjun för klassen i skolan och vi fick definitivt mycket bra svar på våra frågor.

Efteråt slog tröttheten in och jag gick till Pret A Manger och åt en god, om än rätt onyttig, frukost. Gud vad coca-cola är gott dagen efter man varit ute! Strosade omkring på gatorna en stund efteråt innan jag slutligen tog mig hemåt. Nu väntar jag på Karin, vi ska göra pannkakor!

Come see your future

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En grej som finns i var och vartannat gatuhörn här i stan är salonger där man kan gå och spå sig. Det sitter ofta en gammal dam där inne med sina tarotkort och spåkulor och berättar hur människors framtid kommer att se ut. Själv har jag aldrig varit inne på en sådan och icke-vidskeplig som jag är tror jag snarare att det handlar mer om att tjäna pengar än att faktiskt ha en talang för att se in i framtiden, men vad vet jag? Kanske är de bäst spenderade $20-100 i ens liv. Intressant fenomen hur som helst!

Rise and shine

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
På min gata i stan. Carmine Street.

Blööö. Jag är inte pigg idag. Var ute igår och kom hem vid tretiden. Nu är klockan åtta och jag måste ta mig till 50th street och Lexington för en intervju ska göra med skolan. Kan bli rätt intressant dock, jag och en annan tjej ska intervjua en inköpare på Bloomingdale's. Ska bli kul att höra om hennes jobb osv. Men man hade ju önskat att det var lagt lite senare på dagen.
Hej hopp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer

Har nyss haft ett otroligt viktigt samtal, som kommer förändra rätt mycket i mitt liv om det blir som jag tänkt. Åh, hoppas hoppas.

Nu: Träning i skolan
Ikväll: Utgång med da girlz. Ser verkligen fram emot ett glas vin.
Walking home

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Konstiga fläckar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Har fått en massa skumma fläckar på metalldelen på min väska och jag vet inte varför. Var inne i Mulberry-butiken igår och enligt tjejen där hade hon aldrig sett något liknande. Det bådar ju inte så gott. Vad kan det vara? Kemisk reaktion? Något som skrapat emot? Lite tråkigt när den är såpass ny, men förhoppningsvis kan det lösas på garantin.
Morning glory

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
What to wear

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Nu är vädret sådär konstigt igen att man inte vet vad man ska ha på sig. Värmen har försvunnit och istället är det blåsigt och 12 grader, men man vet ju också att detta kan förändras på två minuter i den här stan. Ah, problem problem. Tur att man inte har så mycket värre saker att grubbla över.
Can't hurry love

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Puh, det tog tid men nu har jag svarat på alla era frågor. Hoppas ni fick de svar ni sökte! Sitter just nu i skolan, på min musikklass, och lyssnar på Diana Ross & The Supremes. Tränade precis på skolans gym så är rätt trött. Sjukt sugen på ägg dessutom, lite skumt.
Frågor och svar, del 3 (sista)

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
2 kommentarer

 

Bor du ensam eller med en kompis?

Hur långt tog det att hitta en rumskompis?

Vart bodde du första månaden av skolans start?


Jag bor med två andra tjejer. Flyttade in med dem förra året och innan dess bodde jag med två andra kompisar i en annan del av stan. Det brukar lösa sig så fort man träffar vänner här. Den första månaden bodde jag hos en svensk kvinna som jag hyrde ett rum av medan jag letade efter något mer permanent.

 

du ler alltid på bilder men hur är du i verkligheten?

du pluggar och har internship men jobbar du också? hur får du ihop ekonomin? :)

 

Haha, lustig fråga. Ja, jag vet inte, det får du nog fråga mina kompisar om.

 

Jag har CSN-lån så det löser sig på det viset. Man får se till att vara sparsam och inte shoppa för mycket bara :-)

 

Vad är ditt bästa New York minne? :)

 

Det finns så många: när jag var på mina första fashion shows, alla soliga dagar nere i parken vid Hudson River, roliga utekvällar med mina fina vänner - listan kan göras låååång.

 

Har eran fina inhouse-stylist någon blogg?:)


Nej tyvärr har inte Karin (för jag antar att du menar henne) någon blogg. Ska tjata på henne dock!

 

Hej Sofie!

Tjänar du på bra på ditt jobb? Det verkar så himla roligt!

Tjänar absolut ingenting, eftersom det är ett internship. Erfarenhet och kontakter är det som motiverar :-)

När du är på jobbet, pratar du med Oscar då? Eller sitter han för sig själv och pratar bara med de "viktigaste" personerna på kontoret?

 

Nej, man pratar inte med Oscar. Det är liksom som en oskriven regel, man pratar inte med honom som intern, även om han verkar väldigt trevlig. Han sitter mest i sin stol i showroomet, ger lite kommentarer om de olika modellerna och kläderna och sjunger ibland spanska sånger :-)

 

Hej Sofie!

1. Hur fick du ditt jobb?

2. är det många studenter som dig som jobbar med dig på ditt jobb?

3. vart i new york bor du?

4. hur mycket betalar du i hyra varje månad (för en person) och hur stor är din/eran lägenhet?

5. hur mycket kommer man behöva betala ungefär i hyra om man vill ha en hyffsat fräsk lägenhet i NY som ligger hyfsat centralt?

6. hur mycket kostar det att gå i skolan för dig på FIT? kostar alla utbildningar lika mycket eller är det olika?

7. hur mycket fritid har du (som inte tas upp av skolan)? vet du om alla utbildningar på FIT ungefär har liak mycket plugg?

Kram, förlåt för alla dessa frågor, men är välidgt nyfiken! =)

 

Hej! :-)

 1. Jag fick intervjun genom en vän till mig som kände en kvinna på företaget
 2. Det är rätt många interns som jobbar, ja. Vissa från min skola och vissa från andra skolor.
 3. West Village
 4. Alldeles för mycket! Vår lägenhet är en 2 bedroom (svensk trea) med en stor, härlig terrass.
 5. Jag tror du får räkna med mellan 7-10 tusen per person om du vill bo central på Manhattan/Brooklyn.
 6. Det kostar drygt 6000 dollar per termin. Alla utbildningar kostar lika mycket, vad jag har förstått i alla fall
 7. Hur mycket fritid man har beror väl egentligen på hur mycket tid man lägger ner på att plugga. Jag har precis lagom mycket fritid, tillräckligt för att jag ska kunna göra roliga saker och slappna av emellanåt. Tror att alla utbildningar ligger på ungefär samma nivå, även om jag hört att Fashion Design är riktigt krävande.

 

Hej Sofie! Jag vill först tacka för en bra och inspirerande blogg. Jag vill själv flytta till New York efter att jag har tagit studenten. Min fråga till dig är,

1.Hur gör du med ekonomin?

2.Hur hinner du både arbeta och gå i skolan?

3.Är det svårt att få jobb där?

4.Är allt dyrt där såsom kläder, mat etc?

 

Hej, och tack :-)

 1. Jag tar CSN-lån som täcker mina levandskostnader och skola
 2. Jag gör bara praktik en gång i veckan så det är inte så farligt mycket
 3. Praktik kan man få genom skolan, alternativt genom att själv söka genom kontakter etc.
 4. Både mat och kläder är billigare än i Sverige för det mesta, däremot är hyrorna väldigt höga.

Hej! Vill börja med att säga att din blogg är grym! Du lever ju värsta dröm-livet! Några frågor då:

1. Jag har hört att det är svårt att få uppehållstillstånd i USA? Stämmer det? Hur var det för dig?

2. Det verkar vara rena drömmen att bo i NYC, är det verkligen så mysigt och häftigt som det är i alla serier?

3. Krävs det att man har gått någon speciell linje på gymnasiet för att komma in på FIT?

 

Tack så mycket!

 

 1. Man måste söka ett visum för att få bo här och det bara om man studerar eller har ett jobb.
 2. Japp, precis så härligt är det faktiskt :-)
 3. Nej det spelar inte så stor roll vilken gymnasielinje du väljer.

 

Hej, och tack för en inspirerande blogg! :)

Jag är jättesugen på att flytta till NY, och undrar därför hur du får ihop det ekonomiska? För jag gissar att CSN inte räcker för att täcka boende, mat och skola? Eller? Vad kostar det förresten att gå på din skola? Hur mycket pengar bör man spara innan man börjar på FIT? Tacksam för svar, ha det super! :-)

 

CSN räcker till boende och skola etc. Däremot blir det lite snålt när det kommer till nöjen o så, jag brukar jobba när jag är hemma på loven och spara. Fick dessutom ett stipendium på 25,000 kronor förra året som hjälpte en del, och sen passar jag barn ibland. Man får försöka lösa det bäst man kan :-)

 

Hej!! Jag undrar vad du får göra nära du jobbar på ODLR? Vilka uppgifter får du? Tycker du det är roligt att vara intern på ODLR? :D Din blogg är jättebra förresten!!!

Åh, det är väldigt olika varje gång. Jag sitter rätt mycket vid en dator och uppdaterar linelists (ett dokument med information och bilder på alla nya styles i kollektionen), klipper och klistrar bilder till olika pärmar, springer ärenden etc. Ibland får jag även vara med på möten och hjälpa till med fashion showerna, vilket är himla kul.

Hallelujah, internet fungerar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Det är helt galet vad man blir beroende av internet. När jag kom hem innan idag somnade jag bara för att jag inte hade något att göra, hur sjukt är det? Vad gjorde folk förr liksom? Kan dock skylla lite på att det regnat konstant hela dagen. Även nu fullkomligt öser det ner. Eftersom jag försöker lära mig att ta bra bilder kände jag mig manad att springa ut på brandtrappan och ta en bild på gatan i regnet, med kameran invirad i en sjal. Blev inga mästerliga bilder direkt, men ni ser åtmistone vad jag menar:

Frågor och svar, del 2

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
0 kommentarer

Hejsan!

Tänkte höra om du har några bra tipps på vars man kan bo billigt om man ska åka till new york själv i ca 3 veckor?

Älskar din blogg!

Det finns hostel lite överallt i stan som jag har hört är bra om man är beredd att leva enkelt. Annars är det smart att hyra en lägenhet. Finns många som hyr ut sina lägenheter i stan året runt och till bra priser. Kolla http://airbnb.com.

 

1.Vet du några bra hemsidor för lägenheter man kan hyra i New York med priset 12000kr/månad (inte över).

2.Finns det några bra outlets i New York eller utanför?

Har läst din blogg jätte länge nu och det är så roligt när du skriver om själva stan och hur inspirerande det är!

 

1. Beror lite på hur länge du ska hyra. Det är möjligt att du kan hitta en studio för det priset om det handlar om ett långtidsboende men det kan vara svårt. Det smartaste är att försöka hitta en rumskompis och dela med. Kolla Svenska Kyrkans Bostadsforum och CraigsList.

 

hej! när du sökte till en skola i USA, tog du hjälp av någon organisation eller klarade du av det själv? I så fall, vilken organisation använde du dig av och rekommenderar du den?

 

Jag sökte själv!

 

Hur mycket kostar det att bo där just du bor?

 

Jag bor i ett rätt dyrt område men delar en 2-bedroom lägenhet med två andra tjejer, så det blir inte för dyrt.

 

Jag är i skedet att försöka bestämma vad jag ska göra med min framtid. Har tagit ett sabbatsår efter studenten och jobbat nu i snart ett år. Är sugen på att göra något nytt och spännande, men är ibland för feg för att ta det steget. Ditt liv verkar vara helt amazing! Vad är det bästa med att du tog beslutet att plugga i New York? Har du någonsin några jobbiga dagar då du ångrar att du flyttade? Vad skulle du ge för tips till mig som står och velar vad jag ska göra med min framtid? Älskar din blogg, den är väldigt inspirerande! Keep up the good work! Kramar från Sverige :)

 

Hej, och tack för dina fina ord!

Det bästa med att jag började plugga här är nog hur mycket jag utvecklats. New York är en fantastisk stad och man lär sig mycket av att bo här, om sig själv och livet överlag. Kommer aldrig ångra en sekund att jag flyttade hit! Visst längtar man hem ibland, men oavsett vad som händer kommer det vara ett av de bästa besluten jag någonsin tog.
Mitt tips till dig är nog bara att inte stressa över ditt beslut. Kom fram till det du verkligen vill göra och våga prova. Om det visar sig vara fel är det bara ännu en erfarenhet att lägga i bagaget. När jag flyttade till Skottland och börajde plugga tog det inte lång tid innan jag insåg att det var fel, men om jag inte hade gjort det hade jag kanske aldrig hamnat här. Så våga ta steget och prova nya saker, det kan aldrig bli mer än fel, eller hur?

 

Varför flytta du till ny ?

Vad kostar det att bo där?

Hur fick du lägenhet eller student boende ?

Går du i skolan eller pluggar du ?

Får du pengar till mat o allt sånt ?

Hur mycket kostar det att köpa mat där?

Ska du skaffa familj ?

Vill du ha barn eller ?

Vad saknar du i sverige ?

Hur visste du att du ville bo i ny ?

Är det inte onyttit mat i ny ?

Hur lärde du dej engelska ?

När flytta du ditt ?

Va tycker dina föräldrar att du bor där ?

Hur blev du medborgare där ?

 

Oj, många frågor!

 1. För att jag ville börja plugga på FIT, och för att jag alltid drömt om att bo i New York
 2. Det är väldigt olika men man får räkna med att det är dyra hyror etc, medan mat och nöjen är billigare än hemma i Sverige
 3. Genom lite tur och bra vänner
 4. Jag pluggar på FIT
 5. Jag tar CSN-lån som täcker levnadskostnader och tuition fee
 6. Som sagt, mat är något som är billigare i New York än vad det är i Sverige. Jag kan köpa det mesta ekologiskt och ändå komma undan billigare än jag hade hemma.
 7. Inte riktigt ännu men tids nog.
 8. Ja det vill jag
 9. Jag saknar min pojkvän och familj mest
 10. Har alltid velat bo i NY
 11. Jo, men man får försöka låta bli att köpa det helt enkelt :-)
 12. Lärde mig engelska i skolan precis som alla i Sverige
 13. Jag flyttade hit hösten 2010
 14. Mina föräldrar är väldigt glada och stolta över mig, tror jag.
 15. Jag är inte medborgare, har bara student-visa.

 

När kommer du tillbaka till sverige igen ?

Saknar du inte sommaren i sverige?


Jag kommer tillbaka den 23 maj. Självklart vill jag inte missa den svenska sommaren, helt underbart ju. New York blir alldeles för varmt och kvavt under sommarmånaderna.


när kommer din kille till ny ?

Vill du bo med din kille i sverige eller ny ?

Skulle du kunna bo i ny med din kille eller ska du bo i sverige sen eller ?

Vad ere du inte kan vara utan i sverige mat ?

Är godiset bättre i sverige eller i ny ?

 

Ingenting är bestämt ännu, beror på många olika saker: visum, vad jag vill göra i framtiden, vart han bor någonstans etc. Vi får se helt enkelt.

Jag älskar godis och det kan jag inte vara utan, men som tur är har svenska godisbutiken Sockerbit öppnat bara några gator från min lägenhet. Godiset är alla gånger bättre i Sverige.

 

Hej Sofie!

En av mina högsta drömmar är att flytta till New York efter gymnasiet eller vidarestudier o bo där i något/några år. Om man skulle flytta dit själv, är det svårt att få vänner o nya kontakter? Eller blir man lätt isolerad? Är vardagslivet i New york lika roligt som "turistlivet"? Skulle du rekommendera fålk att flytta hit?

Hehe lite lång fråga, men jättetacksam för svar! Kram!

 

Klart du ska flytta hit! Det är absolut inga problem att träffa nya människor, folk här är så utåtriktade och välkomnande. Vardagslivet kan vara lika roligt som turistlivet, även om man självklart kommer in i vanliga rutiner efter ett tag. Det är helt upp till en själv vad man vill göra med sin fritid! New York är fantastiskt och jag tror att de flesta människor hade tyckt likadant om de bodde här :-)Directing traffic at 34th street

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Frågor och svar, del 1

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
0 kommentarer

Hej, angaende ditt internship. Tar du internship klassen pa FIT, sa du samtidigt far credits for att du jobbar pa ODLR, eller praktiserar du dar utan credits?

Skulle du kunna skriva ett inlagg om bra utestallen och klubbar i NY? eller sa kan du ju skriva det har :) bor namligen har i NY men vet aldrig vart man ska ga.. Tack for en bra blogg!!

 

Hej! Jag får inte credits för mitt internship, tyvärr. Funkade inte med mitt schema eftersom jag bara praktiserar på fredagar.

Ett inlägg om bra uteställen kanske kommer snart! :-)

 

Ska du gora en OPT efter din Bachelor? :)

 

Just nu håller jag på att fundera mycket över min framtid och det kanske sker lite förändringar framöver, vi får se. Så OPT blir en senare fråga, men det är definitivt en bra möjlighet om man vill skaffa jobb här sen.

 

Har du varit på Woordbury Common Outlet? Vad tyckte du i så fall? Vilken affär ska man inte missa där (eller i New York för övrgt)

 

Jag har tyvärr inte varit där, men hört att det är bra. Hört att Ralph Lauren och Tommy Hilfiger är märken väl värda ett besök där.

 

Hej! Grym blogg.

Hur kunde du komma på att du skulle flytta till New York och plugga? Vart i New York bor du?

 

Tack så mycket!
Jag kom på tanken när jag pluggade i Skottland år 2009, och sökte till FIT kort därefter. Här i New York bor jag i West Village.


Vilka betyg hade du när du sökta till FIT? Krävs det höga betyg?


Jag hade 20.0 efter gymnasiet men tror att FIT kräver motsvarande ett VG i snittbetyg. Min lärare sa dock häromdagen att kraven har gått upp betydligt de senaste åren eftersom det är så många som söker.

 

Vilken fin blogg!!:D

åå jag vill också bo o läsa i Newyork!!

Hur e det där?Är det precis som på filmer?:)

Tack snälla :-)
Haha ja, på många sätt är New York faktiskt som man ser det i filmer. Mycket olika sorters människor och knäppa saker som händer hela tiden.

 

 

Hur funkar det när man vill plugga i t.ex USA? Hur går man tillväga?

Man söker till skolan man vill gå på, ofta genom att skicka in betyg och personligt brev/essay. Om man sen kommer in måste man söka ett visa på Amerikanska Ambassaden i Stockholm. I min LÄNK har jag skrivit hur processen att söka till FIT gick till, kika gärna in där.


Är det svårt att skaffa boende på Manhattan?:)

Jag har haft otrolig tur med min fina lägenhet, men ja det krävs en del tid för att hitta det perfekta boendet. Standarden är inte lika hög som i Sverige och dessutom är det otroligt dyrt. Men efter lite letande brukar de flesta hitta rätt!


Ja tycker det är jättesvårt att hitta lägenheter och folk man kan bo med, hur gjorde du? Är det värt att vänta tills man är 21 med att börja plugga? Är de flesta 21? Tänkte, det är ju inte så kul att gå och lägga sig när dom andra går ut och festar! Eller man kanske kan komma in i alla fall?

Tack för en gryym blogg!

Ja, det är lite klurigt men det löser sig alltid till slut. Mina rumskompisar lärde jag känna under mitt första halvår här innan vi flyttade ihop.
De flesta som börjar plugga på college i USA är 18, så om man börjar när du är 21 (jag började när jag var 20) så känner man nästan lite gammal. Men jag tycker alltid det är bättre att skaffa sig erfarenhet och mogna lite innan man börjar plugga, så låt inte det hindra dig!

 

Hejsan hejsan! Eftersom att jag just nu är supertaggad på att flytta till NY någon gång, så tänkte jag fråga lite om just NY!

>Vad är det bästa med NY?

>Vad är det sämsta med NY?

>Hur länge har du bott där?

>Topp 5 bästa affärerna/restaurangerna? :D

 

 • Det bästa med New York är staden och alla dess människor. Går inte att beskriva om man inte varit här, men det är verkligen helt fantastiskt att bara gå runt och titta på folk, sitta i en park med en kaffe och bara njuta av allt liv i staden.
 • Att folk är så ineffektiva! T ex: i affärer som H&M och Zara är köerna till omklädningsrum och kassor alltid evighetslånga eftersom alla jobbar i slow motion. Ännu värre är det om man måste gå och fixa något hos en statlig organisation t e x trafikverket (DMV). Där man kan spendera en hel dag om man har otur.
 • Jag har bott här i snart 2 år
 • Oj, vad svårt. Det finns så otroligt mycket bra. Får nog fundera på det och återkomma, kanske i ett annat inlägg dedikerat till mina bästa tips.

Söndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Oj, vad mycket frågor det blev. Sitter och försöker svara på alla nu och väntar en stund till med att lägga upp dem, så att de som har några fler frågor kan hinna skriva.

Sitter på Starbucks som vanligt, börjar bli rutin. Måste verkligen lösa internet, det är inte ekonomiskt hållbart att gå och sätta sig här stup i kvarten. Det enda positiva är väl att jag får mer plugg gjort när jag är hemma. Idag öser regnet ner. Rätt skönt efter så många dagar av sol och lata dagar. Ska försöka ägna dagen åt att komma ikapp med sådant jag behöver göra, kanske gå och handla lite mat och bara mysa inomhus.

Liten frågestund

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
35 kommentarer

Ser att många av er har skrivit och frågat mig en massa olika saker i olika inlägg, om min skola, New York, vad jag jobbar med etc. Tänkte att det blir lättare att samla allt i ett kommentarsfält så skriv gärna era eventuella frågor här så ska jag försöka svara på allt så snart som möjligt. Ha en mysig lördagkväll allihop!
Another beautiful NYC Saturday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Har haft en fantastiskt härlig lördag, precis som alltid. Trodde det skulle bli regn men har varit soligt och fint hela dagen. Först brunch på Pastis med tjejerna, sen träffade jag Mattias som är här och hälsar på från Sverige och vi vandrade omkring i hela Soho och West Village under eftermiddagen. Nu: sushi, svenskt lösgodis och myskväll!

Kärlek

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Mina fina flickor, Filippa och Emelie.
Hot pink

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer

Köpte en jäääättefin kjol igår från H&Ms Concious Collection. Den är lång som tusan så jag kan bara ha den när jag har klackar, men hade den igår när vi var ute och kände mig väldigt fin. Bara $29 dessutom, som hittat.
Hihi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Blev uppmärksammad på detta, inte sett det eftersom jag som vanligt inte har internet hemma. Börjar bli tröttsamt.. Men men, alltid lika roligt att vara på startsidan, speciellt när nya människor kikar in. Welcome, welcome!
Lite kändisspotting

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Har inte sagt så mycket om kändisar jag sett på stan på länge för helt ärligt ser man dem så ofta att man knappt lyfter på ögonbrynen längre. Men här är tre från de senaste dagarna:

1. Nån kille from Vampire Diaries
Själv kollar jag inte på den serien så jag har ingen aning men jag förstod från mina kollegors kvävda skrik att han var någon därifrån. Han var på väg upp till Michael Kors kontor, antagligen för att få lite gratiskläder.


2. Michael Kors

Och när man talar om trollen, designern Michael Kors såg jag på en uteservering i West Village häromdagen. Han satt och drack öl med vänner och såg väldigt avslappnad ut.

3. Meg Ryan

Hon stod utanför skolan där hon har sina barn i West Village. Hon försökte dölja sin identitet med ett par gigantiska solglasögon men det lyckades inte så bra.


God morgon från the Fashion District

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

God morgon!

Sitter på Gregory's Coffee och lånar lite internet innan jag börjar jobba på ODLR. Kontoret ska flytta idag till Bryant Park, så det lär bli mycket bärande fram och tillbaka - tur att jag hoppade över högklackat!

Ikväll firar vi Anna som fyller 25 hemma hos tjejerna på 20th street, ska bli jättekul!
Freaky lady

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Måste bara berätta om kvinnan ni ser i mitten på bilden ovanför. Mellan burlesque-showerna fick hon av någon anledning för sig att gå upp och köra en egen lite show, så hon ställde sig på scenen och började dansa den sjukaste dansen jag någonsin sett en människa på 40+ göra. Efter en stund fick hon sällskap av burlesquedansarna själva som ni ser. Jag vet inte om hon var full, hög på droger eller bara allmänt crazy, men roligt var det i alla fall. Alltid kul med folk som bjuder på sig själva, och det finns det definitivt gott om i New York.
Mint

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Vår egen lilla inhouse-stylist Karin uppmärksammade mig på att jag kunde använda min mintgröna tyllklänning till min likafärgade tröja från H&M. Hade på mig det igår och kände mig väldigt fin och lite prinsessig.
På dörren ut till bakgården

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Snakezz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Sitter på Starbuck's (inget internet hemma som vanligt nuförtiden) och dricker en kaffe med Filly. Vi är lite lagom trötta eftersom vi var ute igår. Blev först middag och burlesqueshow på Beaumarchais med levande ormar (som synes ovan har jag inte ormfobi men den var rätt läbbig att hålla i), sen The Darby och sist 1Oak. Var ett stort gäng tjejer och vi hade riktigt roligt hela kvällen!

To-Do List

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer

Det här är de stora projekten jag behöver göra klart innan terminen är slut. Ser kanske inte ut att vara så mycket, men tro mig - det kommer ta upp mycket min tid. Har inte lyckats kryssa i en enda av dem än så länge. Jobbar på det.
Upside down

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gick upp på terrassen för att känna av vädret och surprise, surprise - det har plötsligt blivit 8 grader kallt. Man vänjer sig aldrig vid de här galna svängningarna! Nåväl, det är en fin dag i alla fall och jag tänkte inte göra så mycket mer än att plugga innan min lektion klockan 5 PM. Kanske ta en liten promenix om solen tittar fram.

Tisdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Gud, vilken lång dag det har varit. Fick helt otroligt ont i huvudet i skolan vid lunchtid så jag väntade tills jag gjort mitt prov i Art History (tror det gick bra) och sen gick jag hem tidigt. Anlände till AC-sval lägenhet (det var 26 grader och sol ute idag) där jag somnade direkt och sov i tre timmar. Man blir alltid så upp-och-nervänd när det blir så, vet inte riktigt vad det är för dag och måndag och år när man vaknar på kvällen. Men men, nu är klockan elva och jag ska försöka sova igen strax. Sovmorgon imorgon, skönt!

Intressant yoga

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


De här två tjejerna drog rätt mycket blickar på sig när de gjorde par-yoga i parken häromdagen.
Jag ska gifta mig i Oscar de la Renta.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
27 kommentarer
Showen var fantastiskt fin, precis som förväntat. Jag fick jobba med PR från klockan åtta på morgonen, mest med att släppa in folk som skulle jobba backstage med hair & make-up och dressing. Blev några långsamma timmar där men det är värt det när man sen får titta på showen. Vackra klänningar, glittrande accessoarer och söta små brudnäbbar - riktigt kul start på dagen.

Day of the show

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Man är inte helt van vid att vakna klockan halv sju på morgonen och se att det är 19 grader ute. Herregud, kommer bli en varm dag - det ska bli 30 grader! Blir en svart klänning idag på showen som jag antagligen kommer svettas ihjäl i, men de de brukar vilja att har på sig så stilrent som möjligt. Ska skynda sminka klart mig nu och så hoppas jag på att jag har lite fina bilder att lägga upp sen!
ODLR Bridal Show imorgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Imorgon bitti ska jag hjälpa till på Oscar de la Rentas bröllopshow. Ska bli superkul, fick se några av klänningarna i showroomet i fredags och de är riktiga drömmar. Tänk att få gifta sig i en Oscar-klänning! Ska försöka ta bilder om jag får tid under showen.

Weekend

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hade en perfekt lördag, sådär underbart lugn och härlig. Solade nere på piren där vi träffade Lisa och hennes mamma som besöker New York. Sen gick jag, Emelie och Karin till Bus Stop Café där vi åt en obligatorisk lördags-hamburgare med ett glas rosé i solen. Underbart! Kom hem på kvällen och insåg att jag bränt hela min högra sida + ansiktet. Är lite halvröd nu men det lägger sig och blir brunt förhoppningsvis. Kul att kunna komma hem till sommaren och inte vara kritvit!

And the streets are long and broad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Kan inte klaga

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Fick plocka fram shortsen ochs ommarklänningarna idag, för det kommer bli en riktigt härlig lördag! Just nu är det 15 grader och strålande sol, och det ska bli 10 grader varmare under dagen. Nästa vecka kommer det bli upp emot 30 grader! Och jag hörde att det regnar i Sverige? Så himla knäppt.

För övrigt, vi har kommit på att vårt internet inte fungerar på helgerna. Irriterande att behöva gå till Starbucks på lördagmorgonen men what to do.
99 Luftballoons

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Tänk vad lite färgglada ballonger kan göra en glad! Såg dessa igår och var såklart tvungen att ta en bild.

Idag är det jobb på Oscar som gäller. Ska tydligen vara strålande sol och över 20 grader men det får jag tyvärr inte njuta av inne på kontoret. Men det gör inte så mycket, ska bli kul att komma tillbaka efter en veckas uppehåll!
In need of a change

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Har tvingats inse att jag snart måste göra någonting åt mitt stackars hår, som är så slitet att det ser mer blont än brunt ut. Not so fresh. Mina rumskompisar tyckar bestämt att jag ska klippa håret axelkort, men jag som har ett ganska runt huvud tror jag kommer se ut som en liten boll då. Så vi får se, något måste göras åtminstone innan det faller av helt och hållet.
Spring florals

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vår i New York alltså. Finns inget som slår det.

Morning has broken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Vaknar till strålande sol och tänkte gå ut och ta en liten powerwalk innan jag kommer igång med dagen. Det jobbiga arbetet lämnades in igår men det betyder inte att jag kan slappa - finns tusen andra saker jag måste ta tag i. Aaah, när blir det sommarlov?!
Mandelrätter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Det blev två maträtter av mandelmjölet: panerad fisk till middag igår och mandelpannkakor till frukost. Riktigt gott båda två. Speciellt pannkakorna blev jag nöjd med, mandelmjölet funkade mycket bättre än det kokosmjöl jag provat tidigare.

Skola-skola-skola

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Har suttit hemma hela förmiddagen med ett evighetsprojekt som ska lämnas in i eftermiddag. Sjukt vad tid det tar, blir verkligen aldrig färdig! Well, får försöka fortsätta de sista timmarna nu så att jag kan bli levande igen.
Blog down

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick ett SMS av Karin som skrev att min blogg var nere och när jag gick in för att titta möttes jag av den här bilden. Inte precis det man orkar ta tag i sådär på morgonen men what to do? Visade sig i alla fall att jag glömt betala min domänfaktura så det var snabbt ordnat. Borde fungera som vanligt igen!
Mandelmjöl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Jag köpte med mig ett paket mandelmjöl från Sverige. Har läst att man kan byta ut vanligt vetemjöl mot det när man t ex gör pannkakor etc. Ikväll tänkte jag prova på att panera lite fisk i det, håll tummarna för att det funkar! Någon som provat?
Morning rush

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

En ganska intressant grej i New York är morgonstressen som uppstår när alla miljoner människor ska gå till jobbet. Om man befinner sig uppåt Manhattan, från 34th street och uppåt, kan man knappt ta sig fram på morgonen för allt folk. Det blir som ett stort fiskstim som måste röra sig tillsammans för att komma någonvart, och det finns inget rum för att gå snabbare eller långsammare än massan. Släng in några turister i det hela och man får en rätt kaosartad start på morgonen.
Vax och hysteri

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Var som sagt på Madame Taussads i London häromdagen. Jag tyckte det skulle bli kul att gå dit eftersom jag inte varit där förut, och tänkte att det skulle vara lite som att gå på ett museum: rätt lugnt och skönt. Så gissa vilken chock vi fick när vi kom dit och såg att kön till entrén sträckte sig kilometerlång och att den beräknade väntetiden skulle vara minst 2 timmar. Som tur var hade vi köpt biljetter genom hotellet och kunde därmed gå in i VIP-kön. Den tog "bara" 20 minuter. Hur som helst, när vi väl kom in var självklart stället proppfullt av folk. Alla trängdes för att ta kort med sina favoritkändisar, vilket gjorde att man nästan inte såg någon av vaxdockorna för alla som stod i vägen. Det var mest bara stressigt och svettigt och man blev knuffad hit och dit av otrevliga människor som tyckte att man stod i vägen för deras fotografier. Och visst var de flesta vaxdockorna snyggt gjorda och hyfsat verklighetstrogna, men ärligt talat: jag tror jag skippar Madame Taussad nästa gång.

God morgon från New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Tillbaka i New York igen. Kom fram igår eftermiddag efter vad som kändes som en väldigt lång, men hyfsat bekväm, resa. Det första jag gjorde var att ta en powerwalk nere vid vattnet, det var så soligt och härligt. Somnade vid 19:00 på kvällen och sov ända till 06:00 imorse! Känns som jag kanske behövde det. Sitter i skolan nu och försöker ställa in mig på att komma igång med vardagen igen. Har sjukt mycket plugg och annat så det är bara att köra!
Mot New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

På väg tillbaka till New York. Sitter på Arlanda Express och väntar på att tåget ska gå. Önskar lite att det aldrig ska gå, att det ska bli något fel och att jag kommer tvingas åka tillbaka till Martin igen. Den här gången är det riktigt jobbigt att åka, mer bittert än sorgligt på något sätt. Har svår att se fram emot det, hur mycket jag än älskar New York. Tänk att det bara ska bli svårare och svårare för varje gång..
Glad Påsk!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Glad påsk allihopa! Längtar lite hem till min familj och släkt som just nu firar tillsammans nere i Skåne. Men är glad att jag kan spendera dagen med min älskling - även om det är rätt vemodigt att behöva lämna detta underbara och inse att jag åker tillbaka till New York imorgon. Vill stanna!!


Mammas fina påsk-kreation.
Syster på besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Min bästa syster kom hit idag och vi myste med lite mat på vårt rum. Så himla kul att jag ändå har möjlighet att träffa henne då och då, trots att vi bor på olika kontintenter. Åt hamburgare och sen världens godaste cheesecake till. Wonderbar! Har snott några av hennes bilder här nedan:

We're here!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Framme på hotellet. Savoy är fantastiskt precis som förra gången och väger upp att London annars är ganska grått idag. Beställde upp mat på rummet och har sen dess bara vilat upp oss inför ikväll. Martin sprang nyss iväg så jag hällde upp ett glas rött vin till mig själv medan jag kollar på lite brittisk TV och börjar göra mig iordning. Härlig egentid.
Next: England

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Taxin kommer om en halvtimme och jag är fortfarande långt ifrån klar, så vi hörs lite senare ifrån London. Wiie!
Jury duty

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ni vet kanske att i USA blir man ibland kallad till "jury duty" vilket innebär att man blir kallad för att sitta som jurymedlem i en rättegång. Om ni har sett avsnittet i Sex and the City så vet ni vad jag pratar om. Well, jag fick hem ett brev om det på min förra adress där det stod att jag enligt lag kanske måste göra detta. Eh? För det första trodde jag att man var tvungen att vara medborgare för att få göra det, och för det andra tycker jag det låter rätt obehagligt. Får hoppas att jag slipper!

Bloggdesign

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Min syster är så otroligt duktig grafisk design, blir så imponerad. Det är henne jag har att tacka för bland annat min bloggdesign. Nu har hon uppdaterat sin och jag tycker det blev sjukt snyggt. Kanske dags för en uppdatering här också?

Jetlag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Alltså usch vad jetlaggad jag är den här gången. Är megatrött på morgonen och hela dagen, sen blir jag superpigg på kvällen så att jag inte kan somna. Inte lätt att gå upp klockan sju imorse.

Idag ska jag följa med till kontoret igen och jobba på mina skolarbeten. Trist att vi fått så mycket att göra under lovet meeen what to do. Försöker bli klar med så mycket som möjligt innan London bara så är det nog lugnt.


En annan stund av jetlag jag hade förra sommaren när jag kom hem.
På kontoret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Spenderar dagen på Martins kontor. Han var tvungen att jobba och jag har en viktig deadline idag så det passade bra. Kontoret är så fint påskpyntat och det låg ett påskägg på varje persons stol i morse, gulligt. Det resulterar dock i att jag äter alldeles för mycket godis, börjar känna magknipen komma. Men hur sjutton kan man stå emot?
Fotomuggar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick för första gången se de muggar jag beställde åt Martin när han fyllde år. Valde två fula bilder på oss och lät trycka, mest som ett lite roligt skämt. Det blev över förväntan och får mig att le varje gång jag ser dom.

Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Framme i Stockholm äntligen. Jag och Martin har bara myst, tagit det lugnt och jag har sovit i typ 4 timmar mitt på dagen. Behövdes efter en obekväm flygstol. När jag kom hem låg det ett påskägg till mig som Martin köpt, han kom ihåg att jag önskat mig det för längesen. Världens sötaste! Gud vad det är härligt att vara här.

Saknad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag sitter här saknar jag min familj lite extra. Är ju väldigt nära dem nu rent geografiskt, tar väl någon timme från Köpenhamn till Helsingborg där de just nu nog ligger och sover i sina sängar. Tyvärr blir det inte tid till att göra både Stockholm och Skåne denna gå mycket ng. Får längta till maj istället. Speciellt saknar jag den här lilla filuren, min lillebror som växer mer och mer för varje sekund:

På väg mot Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Sitter här efter 7 timmars resa från New York och väntar på ett connecting flight till Stockholm från Köpenhamn. Rätt segt att behöva mellanlanda men biljetten var så betydligt mycket billigare. Om lite mer än en timme är jag hos min älskling, längtar så!