Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Gray day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det här är synen utanför mitt fönster just nu. Sverige är verkligen inte vackert i dåligt väder. Färgskalan går från grått till grått, i olika nyanser. Och det bara regnar..

Men nu ska vi inte klaga, jag är ganska glad ändå. Igår kom Sofia hem och vi hade mysig hemma hos henne tillsammans med Daniel och Filip. Om några minuter ska hon komma och hämta mig, ska ut till Torekov för att hälsa på Dogge (och resten av familjen såklart) och ta en promenad. Eller så kanske vi hoppas promenaden och sitter inne med en kopp te istället.

Idag händer ett av följande alternativ.
1. Vi åker till Göteborg
2. Vi gör ingenting

Första alternativet låter onekligen roligare  Om vi åker dit blir det för att umgås med killarna och festa. Lite svensk studentfest hade varit kul att uppleva faktiskt. Men saken är att idag passar det sig egentligen inte så bra att åka till Göteborg pga olika anledningar. Plus att vädret suger.

Nu kommer nog Sofia. Ciaocu




Dressydress

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer





Burberry i vår

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har gått igenom Burberrys vårkollektion och kommit fram till att ich liebe es. De mintgröna klänningarna. strumpor-i-skorna, beige och draperade klänningar med skärp i midjan. För att inte tala om pälsen längst ner till vänster i kollaget. Så ska jag se ut i vår.

Kollage made by moi. Bilder från style.com




Me love me some potatoes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Guder murgen. Är allt bra med er idag? Själv mår jag förträffligt. Vaknade tidigt, åt frukost, kollade lite tv, somnade igen, vaknade upp och håller just nu på att laga lunch. Solen skiner och snart kommer Sofia hem från Edinburgh.

Jag behöver köpa smink. Har funderat en del på ID men så tipsade Sylvia om ett märke som heter Tromborg - ett liknande mineralsmink som ska vara bra. Jag fick en liten påse med Favourite-nyansen och provade den idag. Måste säga att den känns himla bra och ser fresh ut. Det är pretty darn expensive bara, så det gäller att hitta rätt. Ska kika runt lite.

Nu blire potatis. Visste ni att potatis är min favoritmat? Kan äta det med vad som helst. Idag blir det fetaost, gurka, lök och olivtepanade till. Kanske slänger in ett ägg också så jag får i mig lite proteiner.

Tjoho.


NAAAAMMNAMNAMnammmmmmmm...




PARTY MONDAY!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ibland är det fest trots att det bara är måndag. Idag är en sån dag. Carina fyller ju år. Jag har druckit lite vin.





GE MIG TRÄSKOR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Vill ha varenda en av dessa modeller. Utan undantag. De kommer från Zara. Blir nog en tripp till Malmö snart.





VERA!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Om du läser detta; jag kan inte hitta dig på Facebook och har inte fått någon vänförfrågan. Försök lägga till mig och mail annars: [email protected]




Favourite details: s/s 2010

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





På tåget.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hallåsan.

Sitter på tåget på väg till Helsingborg. Väntar på att jag ska bli serverad mat samtidigt som jag kollar Project Runway - en ganska behaglig tillvaro faktiskt. Framme klockan 20:23 ikväll.

Jag vill ha Heidi Klum's tunga kedjehalsband från senaste PR-avsnittet. Man får hoppas att det är ihåligt, för ett massivt sådant hade vägt en del.


Jag har verkligen noll inspiration att skriva så jag slutar nu. Fast en grej kan jag säga: såg Timo Räisinen (eller vad han heter) på tv både i fredags och imorse. Fy vad dålig han är. Varför gillar folk honom?





MÄÄÄÄÄH

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Orkar inte skriva så mycket, är trött som en gnu. Mässan idag gick bra, jobbade med två superstrevliga personer; Elin och Håkan. Kom nyss hem från en middag/fest som var efteråt. Inte jättekul men hade i alla fall trevligt sällskap. Egentligen är jag sugen på att göra något ikväll, typ gå ut och festa. En kille skrek efter mig "Vill du följa med och ta en bärs" (på riktig norrköpingska) och det var nästan att jag sa ja. Så sugen är jag. Men lyckligtvis tog den kloka delen av hjärnan över och jag tackade nej.

Så nu sitter jag på hotellet. Tänkte kolla på film och äta godis. Det får duga.


Igår köpte jag Ahlgrens Bilar Lakrits. De var goda, prova.




Någonstans i Sverige

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Då satt man plötsligt på ett hotellrum i Norrköping. En stad jag aldrig besökt tidigare. Vet absolut ingenting om den, vet faktiskt inte exakt vart jag är i Sverige om jag ska vara ärlig. Ska kolla upp.

Okej titta:



Jag verkar vara ganska nära Stockholm alltså. Kul att veta.

Har köpt godis, mackor och Ramlösa så kvällen blir ganska slapp som ni kanske förstår. Jag fick lite ont i huvudet sista delen  av resan och det har inte släppt riktigt ännu så jag ska bara vila mig. Imorgon ska jag äta frukost (mmmmm, hotellfrukost is the shiiiiet) och sen bli upphämtad av Elin, som jag ska jobba med de närmsta dagarna. Det blir nog himla kul.

Skriver mer sen om jag kommer på något skojigt.




Good n' bad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Okej idag har jag good news och bad news. Man börjar alltid med de dåliga.

Bad: Fick mitt brev från FIT igår. Det stod inte att jag INTE kommit in, men de har satt mig på en Wait List. Även om det gör att man inte ger upp hoppet riktigt ännu så känns chansen nu minimal att jag faktiskt ska komma in. Litt tråkigt.

Good: För cirkus 5 minuter sedan när jag kollade min mail såg jag att jag fått ett offer från London College of Fashion; de vill att jag ska börja där i höst och det enda kravet de har är att jag skickar in ett engelskatest. De vill ha IETLS men har frågat om det går bra med TOEFL (som jag ju redan gjort) också.

Sådär ja, nu har jag många saker att fundera på. Fast inte just nu för idag ska jag till Norrköping och jobba hela helgen på en mässa. Bo på Elite Plaza Hotell helt ensam, åka första klass tåg med trerättersmeny på hemvägen. Oh, the good life.




Jag vill också ha gula skor.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Bättre sent än aldrig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag kom nyss på hur genialiskt Twitter är. Det blir mitt nya hem.




Videos by Steven Klein

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer



 

 





Dino happiness

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det krävs en speciell person för att bära den här väskan. Det är definitivt inte jag. Men den gör mig glad.


Bild från Jak & Jil




16.40 onsdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Är hos Martino i Båstad. Sitter i soffan, kollar TV, kollar datorn, läser tidningar. Väldigt koseligt. Igår var vi hos Alex och Ida i Höllviken för att fira förstnämndas födelsedag. Han fick en grill, han. En sån riktigt stor grej med kokplatta och tillhörande verktyg. Så vuxen kommer jag aldrig bli i mitt liv tror jag. När vi kom hem vid tolv på natten sprang Martin rakt in i soffan i vardagsrummet och la sig. Jag sprang efter och sen sov vi där hela natten. Inte den bästa känslan att vakna upp med smink i hela ansiktet, kläder på och bakad-potatis-andedräkt. Men det var mysigt.

Nu ska jag läsa mina fina tidningar jag köpte på Gatwick. Älskar att ha massa tidningar att se fram emot! Hej hopp.





The weekend in pictures

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer














Judgement day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Äntligen hemma! Det har varit en lång och nervig dag, men nu kan jag äntligen slappna av hemma hos Jessica.

Jag gick upp klockan sju imorse, tog först buss och sen tunnelbana till Holborn där skolan låg. Jag blev positivt överraskad av lokalerna; skolan var fräsch, nyrenoverad och kändes väldigt trevlig att plugga i. Lite ProCivitas-känsla faktiskt. Jag blev visad till ett rum på andra våningen där det satt 65 andra tjejer (och tre killar). Först kom en kvinna och berättade allmänt om kursen, vad vi skulle göra under dagen och vad vi kan förvänta oss om vi kommer in. Sen var det dags för mattetest. Det var ganska klurigt, så jag var inte alls säker på att jag skulle klara det. Efter en timme blev vi tillbakakallade för att få reda på om vi klarat testet eller inte. Det var ganska tufft faktiskt, för bara 24 av de 65 personerna hade klarat det och fick chans att komma in på skolan. Resten fick åka hem. Inte så kul om man, som många hade, rest lång väg för att göra detta. Det var en del tjejer som blev riktigt besvikna. Dock klarade jag det och fick gå vidare till nästa moment. Min gruppintervju skulle vara klockan 13.40 och medan jag väntade träffade jag en svensk tjej, Vera, som jag gick och fikade med. Och gud vad nervösa vi var då! Vi hade ingen aning om vad vi skulle förvänta oss av intervjun och tänkte att det skulle bli en mardrömslik upplevelse. Som tur är var det faktiskt inte alls så farligt - vi 6 tjejer satt och pratade om lite olika ämnen och det kändes väldigt naturligt. Jag fick sagt det jag ville säga och jag är nöjd.

Så. Det var den dagen. För mig kändes det bra och jag är glad att jag kom hit. Man kan ju aldrig veta om man kommer in eller inte (det var 1200 sökande på 110 platser) men det är en erfarenhet som jag alltid kan ha med mig. Nästa vecka får jag reda på mitt öde. DUM DUM DUM DUUUUM.

Fick låna Jessicas kamera så jag tog lite bilder. Lägger upp dem senare när hon kommit hem.
CIAO!




Visste ni att..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
..snön och isen från Chanels höst/vintervisning hade Karl Lagerfeldt fraktat till Paris från Sverige? Yepp.





Sneaky snakey

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ska snart gå och lägga mig. Förlåt för tråkighet men jag är för trött för att skriva någonting roligt. Men kortfattat:

1. Var på Europas största shoppingcenter idag, superlyxigt och fint - perfekt för en fattig bonddräng som jag.

2. Köpte ett jättefint ormarband i guld(färg) à la Anna Dello Russo

3. Ätit supergod middag med Jessica, Freja, Oscar och hans svenska flickvän Lina

4. Pluggat lite matte. Gick inte så bra.

5. Hunnit bli lite förälskad i London. När vädret är fint är allting så vackert.


Och dagens dummaste - jag skulle ta lite kort på väg från flygplatsen och så dör kameran. Kommer på att jag inte har en laddningssladd med mig (in fact, den är borttappad) och ingen butik verkar ha den typen av sladd. Mm skitkul. Jag som tänkte ta massa bilder :(

Nu ska jag schlafen. Godnatt och önska mig lycka till imorgon för det lär behövas. Jag som trodde jag hade mattehjärna..


Riktigt dålig bild på riktigt fint armband




Londres here I come

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej, hej, hallå.

Jag har en väldigt kul/läskig/intressant helg framför mig. Imorgon åker jag till Göteborg för att hänga med Kalle&gänget och kanske träffa Sara. Sen på söndag åker jag till London.

Yes, London. Kom på igår att om jag inte åker kommer jag kanske ångra det i RESTEN AV MITT LIV!!!!!! och det kändes korkat. Om inte något annat är det en kul erfarenhet och jag får en idé om hur intervjuprocessen går till vid antagning till skolor. Får nog lära mig en del. Jag ska bo hos vår Torekovsgranne Jessica som har en fin lägenhet i centrala London och åker hem igen på tisdag morgon.

Imorgon på tåget ska jag försöka mig på att göra lite matteuppgifter, få igång hjärnan lite inför måndag. Den har inte använts på ett tag känns det som.





What a girl wants, what a girl needs.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det kom in kille i butiken idag för att köpa en present till sin flickvän. Bara det liksom. En sån riktigt trevlig, jordnära kille som verkade oerhört mån om att ge din flickvän något minnesvärt. Och så säger han, precis innan han ska gå:

-Du, vad för sorts vigselring får jag för ca 100 000 kr?

Höll nästan på att sätta i halsen. För den här killen såg varken ut att vara kunglig eller kändis.

-Du får en otroligt fin ring för 100 000, det lovar jag. Är det vad du tänkt spendera? frågade jag.

- Ja vadå? Ska man inte spendera tre månadslöner på sin frus vigselring?

I WISH! Vilken lycklig flickvän han har. Resten av er, där har ni nåt att lära! En riktig man köper vigselring för 100 000.




Ny hårfärg!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Kom nyss hem från frisören och är suuupernöjd. Nästan blond så det är lite ovant men det blev skitsnyggt!





I believe this made me feel bitter (better)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




AAARggggggg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu ger jag upp. Har jag inte fått ett acceptance letter by now kommer jag förmodligen inte få det och måste försöka gå vidare med mitt liv. Så då är frågan om jag ska åka till London på måndag. Som jag sagt tidigare är jag inte speciellt sugen, men det kan ju vara en erfarenhet i sig. Sen känns det också lite dumt att rata en skola utan att faktiskt ha varit där. Imorgon bestämmer jag mig och bokar biljett i så fall.

Ibland är livet inte så lätt.




Dagens skörd (kavajen kostade bara 99 HAHA)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Det är en evighetsmaskin

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Godmorgon,

Sitter just i en evighetskö till Ortopeden i Helsingborg. Det störiga är att de antagligen kommer säga "Tyvärr måste du ordna en remiss innan du kan kontakta oss" så hela den här halvtimmen jag lider igenom blir onödig. Jag har haft problem med knäna de senaste månaderna men det har förvärrats på sista tiden. Som 20-åring borde man ju inte ha en sliten kropp så jag vill se vatts gåing on.

Efter detta ska jag träna (överkroppen!) och sen gå ut i solen. Jag hoppas det är tillräckligt varmt för att jag ska kunna sitta på en parkbänk att läsa, ååh vad det hade varit mysigt.  I eftermiddag tänkte jag springa en liten runda på stan, kanske köpa något litet-litet. Imorgon ska jag till frisören och sen jobba.

Nu är jag nummer ett i kön. Lika bra sluta skriva så jag inte får en chock när dom svarar och säger fel saker.

Ciao!




Morgondagens experiment

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag var i Grekland år 2007 med mina kompisar. Det var jättekul och bla bla bla, men det var inte det jag tänkte prata om. Ett av mina starkaste minnen därifrån (förutom fest, sol och strand) är en maträtt jag åt en gång när vi var på restaurang, Mediterranean Hot Pot. Den bestod av potatis, zucchini, tomat och andra grönsaker som låg i en ganska oljig chili/paprika/minnsinteallt-kryddad sås och den var helt himmelsk. Ända sedan dess har jag försökt leta upp recept på internet men det finns ingenting. Absolut ingenting. Och jag har ändå sökt på flera olika varianter av sökord.

Så imorgon ska jag försöka improvisera fram min kära gryta. Om jag lyckas blir jag the happiest person alive. Om jag misslyckas får jag äta knäckebröd.
To be continued..





Gordon är king

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kom för för ett tag sen från fika/middag på Mezo. Åt en supergod grekisk sallad (Mezo's feta är sjuk) och hade lite kul tjejsnack. När jag kom hem hade familjen inte ens ätit chokladkakan än så jag var tvungen att smaka en pytteliten bit när de andra åt.

Just nu kollar jag på The F Word. Om ni någon gång vill se ett bra matlagningsprogram ska ni se detta. Förutom en massa inspirerande och god mat är det kocktävlingar, reportage och intervjuer. Och om du som jag älskar Gordon Ramsey kommer du vilja sitta bänkad, jag lovar.





Hårproblem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I flera veckor har jag hatat mitt hår och velat förändra det. När jag nu äntligen bokar en tid hos frisören (Annika) så börjar jag plötsligt gilla det och blir osäker på om jag ska färga det. Vill ha det lite ljust nu till våren, men tänk om det inte passar mig. Har aldrig varit speciellt ljus.. Jag kanske ska ge henne fria händer helt enkelt och se vad resultatet blir.

Nu ska jag springa iväg till Mezo och äta med Johanna och Paulina. Blir mysigt och det passar bra för mamma bakar just nu en kladdkaka i ugnen och om jag stannar vet jag att jag inte kommer kunna stå emot. Ska äta en god grekisk sallad istället. Har på mig mina fina örhängen som jag köpte från H&M för hundra år sen och mammas transperanta svarta skjorta.





Stupid people

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
HAHA, vissa tjejer i den här stan verkar inte ha mycket mer än halm innanför pannbenet.




SPRING TRENDS

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vårens trender från tidningen Harper's Bazaar.
Foton från tidningen, kollage av mig








Morgonstund har guld i mund

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Upp med tuppen idag. Min kära far väckte mig halv åtta för att gå ut med Doglas. Tog en stund för mig att för det första vakna ur zombiestadiet och sen förlåta honom för att han väckt mig, men nu är jag ganska glad att jag är uppe tidigt. Det är mysigt på något sätt att vara uppe på morgonen och veta att hela dagen ligger framför en. Inte ens promenaden med Dogge var så jobbig i solskenet.

Nu ska jag kolla Family Guy och Desperate Housewives i soffan.


Morgonmysig Sofie




Tavi for Target

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Ni vet den 13-åriga tjejen jag berättade om, som bloggar och är sjukt mogen/intressant/smart/rolig för sin ålder? Well, jag har alltid undrat hur hon är IRL och här är svaret. Och Daniel, den här är lite för dig också ;)

 





RAAOW

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I höst kommer vi klä oss i djurmönstrat och päls om världens designers får bestämma. Och inte mig emot - jag gillar verkligen leopard, zebra etc. och blandar det gärna som, i Dolce & Gabbanas bild nedan, med polkaprickigt eller nåt annat kul mönster. Tror däremot inte jag passar i stora pälskappor. Har för mig att jag provade en gång och kände mig som ett litet barn i vuxenkläder. Men kanske även jag växer till mig.





Purple haze

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Christophe Decarnin från Balmain och Phillip Lim verkar ha inspirerats av samma färgpalett inför sina höst-och vintervisningar 2010. Min röst faller dock på Decarnins kreation, den hade jag bott i om jag fick.






söndag=städdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vilka vårkänslor man får idag! Det första jag gjorde imorse var att gå en lång promenad för mig själv. Så underbart att känna solen i ansiktet igen efter en lång, kall, snöig vinter. Lite senare gick jag ut med Josef och Doglas också, det är ganska sjukt hur mycket folk som plötsligt kryper ut ur sina hem så fort det blir fint väder. Det var fullpackat med människor på strandpromenaden på Gröningen, man fick liksom gå i en lång kö för att ta sig fram. Härligt i alla fall.

Nu har jag blivit satt på att "söndagsstäda".. Jag hatar att städa när det är inte på mina egna villkor. Har inga problem med att hålla iordning själv men när jag ska städa undan efter andra blir jag vresig och på dåligt humör. Kanske inte så trevligt, så ska försöka tänka positiva tankar istället. Som hur jag ska se ut i vår:


ääääälskar shortsen!


det är detta jag menar med att man borde kunna gå i endast body! med ett par svarta strumpbyxor blir man ju riktigt påklädd


bilder från: http://pixiemarket.com




Skyddad under

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Läste en lite underlig grej på fashionista.com. Ett företag har tagit fram ett par trosor som heter Period Undies - underkläder för när man har mens. De är vattentäta, luftiga och ska skydda resten av kläderna från "läckage". Först trodde jag att det var tänkt att dessa skulle användas istället för tamponger och bindor, vilket kändes väldigt ofräscht, men tydligen är de ett supplement man ska använda tillsammans med andra produkter. Hemsidan känns lite 90-tal: http://www.periodundies.com/

Jag vet inte. Om man nu har läckage får man väl se till att skaffa en binda eller något istället för att använda samma nedfläckande trosor varje gång. Usch, förlåt förd det äckliga samtalsämnet. Nu pratar vi inte mer om detta.





Brilliant!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Älskar den här videon. Finns en miljard små detaljer att lägga märke till, man får se den om och om och om och igen..





På lördagar får man äta godis!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vilken beslutsångest jag hade igår. Först var det tänkt att gå på bio med tjejerna, sen ville några av dom bara gå till Bara Vara istället. Dock hade jag lovat min lillebror att följa med på bion så jag tänkte att han, jag och Lollo kunde gå tillsammans. Sen pratade jag med Frida Borg och hon skulle till Båstad för sista gången på ett tag och då ville jag träffa henne. Hade plötsligt tre alternativ och jag kunde verkligen inte bestämma mig för vilket, betedde mig som en riktig idiot när jag hoppade från ena alternativet till det andra. Till slut pushade Lollo (som av okänd anledning verkade vilja ha ut mig ur stan) att jag skulle åka till Båstad.

Så det blev det.

Jag och Martin åkte till Frida och Leslie o hängde där hela kvällen. Vi kollade i gamla skolkataloger från typ 1997-2005 - det var kul. Somnade vid tvåtiden med 1984 av Georg Orwell i huvudet (ja, alltså, jag hade läst den och sen bara släppt den när jag somnade)

Nu har jag ont i huvudet och känner mig lite allmänt risig. Tror jag hade någon slags feber i morse. Ska gå ut i Helsingborg ikväll var det ju tänkt, får se hur det blir med det. Förhoppningsvis mår jag bättre sen. Jag vill köpa massvis med godis och annat onyttigt att kurera mig med.




Dagens I-landsproblem som ändå är himla viktigt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Åh jag har fått en grej för att miss-matcha mönster. Ju fulare desto snyggare, typ. Och nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska ha rosarutig skjorta eller lepoardmönstrad kofta till mitt svartvita linne. Ge mig vägledning, Gud i Himmelen.

Visar upp min fina fläta i båda bilderna. Är mycket stolt över den.






Dog droppings

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Med risk för att låta som en gammal tant nu; men varför plockar folk inte upp bajset efter sina hundar?! Jag var ute med Doglas nu och man får liksom zick-zacka mellan alla högar som ligger utspridda i parken. Jag trodde det var common sense att städa upp efter sig, men tydligen har jag missat något.

Nog om det. Nu ska jag kolla klart på Big Love och äta pizzaresterna från igår (ja, vadådå? Jag var på promenad nyss. Promenad är träning. Efter träning behöver man kolhydrater) innan jag går till jobbet. Ciao!




Idag har jag mördat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag dödade en spindel nyss och nu har jag dåligt samvete. Det var en sån långbensspindel, sån med minkropp och tre meter långa ben. Den kröp omkring ganska snällt här uppe i taket ovanför min säng, men när jag försökte skrämma iväg den fick den panik och började springa fram och tillbaka.. jag kunde inte låta den leva. Spindlar är det värsta jag vet och även om just denna sorten är ganska okej hade jag inte velat ha den på huvudkudden ikväll när jag ska sova. Är jag en grym människa? Får jag sju års olycka nu? Eller hur var det, att det kommer regna? Jaja, må så vara i så fall.
Jag. Klarar. Inte. Spindlar.






Fashion Shows på style.com

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Puh, det blev inte mycket sovande för mig. Fastade på style.com's fashion show videos och har nu kollat igenom alla F/W 2010-shower som ligger uppe. Det är verkligen en helt annan grej att se det på film, se hur kläderna rör sig och hur alla olika material egentligen ser ut. En dag ska jag sitta där, i Paris, Milano eller New York, och kolla på det live tillsammans med Anna Wintour och Chloë Sevigny, jag lovar.

Imorgon går jag igenom alla S/S 2010-videos men här är mina favoriter från ikväll:

 





Inget särskilt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag har jag tränat två gånger. Först imorse innan frukost. Sen efter att jag smällt i mig en halv pizza efter jobbet - mamma hade köpt och jag KAN inte motstå pizza när den ligger på mitt köksbord. Så, efter det hade jag ett ångestträningspass. Funkar det med.

Blev inringd att jobba idag, vilket var en trevlig överraskning. Ska jobba imorgon eftermiddag också, även det oplanerat.

Har faktiskt inte så mycket att säga idag. Är lite trött, måste duscha, borta tänderna (har ätit för mycket vitlökssås) och sen sova. Imorgon blir det förmodligen någon slags myskväll med tjejerna.

Hejsålänge.





My two favourite guys

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Mycket bilder ikväll. Blev så excited över att jag lyckats lösa kamerasladdsproblemet (efter hänsynslösa, Hiterliknande påtryckningar från mina "vänner") så kunde inte låta bli att lägga upp några. Inte visste jag att jag var så rödhårig som jag uppenbarligen är. Flera personer den närmsta veckan har frågat om jag färgat håret och jag tror det är den misslyckade toningen som boven. Till och med pappa märkte skillnad - han märker aldrig skillnad på såna saker.

Idag har jag kört bil för första gången sen den misslyckade uppkörningen i augusti. Lite blandade känslor alltså, men det var rätt ut i trafiken direkt utan några betänkligheter. Vi körde fram och tillbaka till Olympia för att släppa av/hämta lillebror på fotbollsträning. Kände mig lite hoppig och ovan men med några månaders träning kommer jag nog kunna ta det där himla körkortet.

Ska nog lägga mig och sova strax. Imorgon måste jag gå ut med Doglas klockan åtta på morgonen, åååååh. Alltså, jag älskar min hund men kunde han inte sova några timmar längre på dagarna?

Sist men inte minst; lite Fligt of the Conchords. Jag tröttnar aldrig.









I said, who's your favourite red-head?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Black & White

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer








Alexander McQueen RTW H/W 2010

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
2 kommentarer
Så har den sista kollektionen från Alexander McQueen visats. Det är en kollektion inspirerad av medeltida konst och McQueen ville med den komma tillbaka till autentiska, traditionella sättet att skapa kläder på - något han tyckte försvinner mer och mer i nutidens modeskapande. Även om kollektionen skiljer sig mycket från andra vi sett de senaste åren kan man utan tveka hitta McQueen i varje klädesplagg. Det visades bara upp 16 outfits - och alla var klara till 80% när designern gick bort. Nedan har jag valt de jag tyckte bäst om:





I like him mad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ne-Yo - Yo new man (prod. by CornaBoyz)

 





Alternativa alternativ

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ett alternativ till att skaffa jobberfarenhet i höst är ju att ta en kurs. Det ger också erfarenhet och kan vara kul som introduktion till det jag studerar senare. Hittade en kurs på Göteborgs Universitet: http://www.hff.gu.se/utbildning/kurser/modeochkommunikation/ som verkar intressant. Någon som vet något om detta?

Ska leta vidare nu. Skam den som ger sig.




Vad gör man inte för lite volym

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
0 kommentarer
Ska försöka hitta lite fina hårband, diadem och hattar att ha i vår. När man inte har så mycket volym i håret kan man alltid lura ögat genom att sätta dit något annat fint, eller hur?





Salat, sallad, soled

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag är jag sugen på att göra något riktigt gott till middag. Har lagt kyckling i marinad bestående av bl. a. honung, röd pesto, soya och olivolja; var tidigare idag och köpte potatis och fetaost (mina två favoritsaker!) och tänkte nu göra en god sallad och äta allt med fetaost. MMMMMMMMMMM!





Saknar mitt lilla paradis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Drömde inatt att jag och Martin var i Torekov för att hälsa på familjen. När jag kom fram såg jag att min fina lilla by blivit totalt förändrad. Alla husen mellan parken och morgonbryggan hade rivits och ersatts med grusplan. Vattnet var förorenat och godiset kostade 1000 kr/hg. Dessutom fick Doglas någon slags knäpp och började morra åt mig för ingenting.

Skönt att vakna från en sån deprimerande dröm.







Vet ni vad jag tycker då?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag tycker ni ska gå in och rösta på Frida Borg, bara för att hon är så himla duktig och förtjänar att vinna - och för att hon har världens finaste hår.

Gå in på:
http://www.lovegeneration.se/Video/1362b165-1dcf-4b45-9c80-e5346fff0c16





Colourful happiness

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer
Oh gud, blir man inte darrande, tindrande, galet lycklig i hela kroppen av dessa bilder?









Bilder från Anna Dello Russo för Jak&Jil Blog




We'll go crazy

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer
Sitter i soffan och kollar American Idol på tv med datorn i knät. Har på mig morgonrock och har precis druckit en kopp vitt te. En sån riktig myskväll alltså. Såna här kvällar vill jag aldrig gå och lägga mig, vill liksom inte att de ska ta slut. Så är det förresten varje kväll för mig - kanske därför jag gått och lagt mig tidigast tre varje natt de senaste dagarna och vaknat aaaaaalldeles för sent på eftermiddagarna.

Kollade Viktor & Rolfs h/w 10-visning innan idag. Lite smakprov från dessa följer nedan. Vet att jag lagt ut väldigt många fashionbilder på senaste tiden, men jag blir så glad själv av dem att jag vill dela med mig.Ya'll know what jag talkar om.

Nu är det en jättestor man som ser ut som en blond flicka på American Idol. Han sjunger "I am a beautiful manflower, I will blossom, keep blossoming" (original song antar jag) med sådan inlevelse att man nästan gråter. Vackert. Haha, sökte på youtube och tydligen kallas han 'blondezilla'. Snutte. Måste visa er:



Spårade ur lite där. Här kommer Viktor & Rolf. Kolla volymen på kapporna! Jag gillar hur de stylat modellerna med keps och solglasögon. Och jag hoppa att bodys (se bild nr. 3) blir någonting som används mycket i höst. Lite för bold i dagsläget, men in the future we'll go crazy. Titta på bilderna och sätt samtidigt på I can transform ya med Chris Brown, feel the feeling.
















Red Carpet moments

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
3 kommentarer
Här är mina favoriter från galan igår. Trenden var definitivt snälla nude-färger och klockformade kjolar. Zoe Saldana sticker ut i sin speciella lila ruffpuffklännig tillsammans med Charlize Therons ros-på-brösten-detaljer.


Anna Kendrick i Elie Saab.



Amanda Seyfried i Armani Privé


Cameron Diaz i Oscar de la Renta


Charlize Theron i Christian Dior


Meryl Streep i Chris March


Miley Cyrus i Jenny Packham


Rached McAdams i couture


Vinnaren Sandra Bullock i Marchesa


Jennifer Lopez i Armani Privé


Zoe Saldana i Givenchy

Och så kommer vi till dom som vi did not like so much:


Faith Hill ser väldigt messy ut i spets


Tack-tacky-tacky-tack. Mariah Carey misslyckas lite oftare än hon lyckas tyvärr.




Ballemanne

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer
Som ni kanske förstår på avsaknadet av uppdatering somnade jag igår efter första timmarna. Missade själva Oscarsgalan. Well, jag får kolla det idag istället. Kanske det också går i repris? Ska kolla upp.

Det sista jag gjorde innan jag somnade igår var att kolla igenom Balmains höstvisning 2010. Blev helt kär i färgkombinationen lila/svart/guld. Dags att börja leta! Gjorde ett litet kollage imorse med inspiration från visningen:







The Oscars so far

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
0 kommentarer
Finast färg på klänning: Anna Kendrick (Up In The Air) hade på sig en väldigt vacker, nude-färgad - blush - klänning. Framkom inte vart den var ifrån.

Mest tacky: Mariah Carey har på sig en klänning med slits som går upp till höften. Inte speciellt stilfullt.

Vackrast: Zoe Saldana (Avatar) såg ut som en sagoprinsessa i couture från Givenchy.


Givenchy couture s/s 10




Academy Awards

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hela dagen har jag sett fram emot att kolla på Oscarsgalan och vad tror ni händer? Jag upptäcker - 30 minuter innan galan ska börja - att Martin inte har Kanal9. Seriöööööööst. De har ALLA kanaler utom just den. Sjukt.

Får följa det på E! istället, men tror inte de sänder från själva prisutdelningen. Så typiskt.





Today is gonna be the what

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Helgen var himla mysig. Först middag och sen utgång i Helsingborg med Frida, Paulina och Johanna i fredags; igår var jag först-hos-Karl, sen på Sand med Göteborg/Båstad-killarn. Himla mysigt.

Jag känner för att skriva tusen saker idag men kommer inte på en enda. Ska fundera lite till, återkommer.

En grej förresten; jag hittar inte min kamersladd. Kan man köpa ny sån eller vadå? Lite ledsen :(




fredaggg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Bråttom bråttom. Ska till Johanna nu för tjejmiddag, sen ut! Blir kul.

Tjingeling





Arkis Ai-bag s/s 2010

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Gjord på finvävt hästhår. Mycket vacker - speciellt i mörkbrunt.





FÄRGFAIL

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vet ni en sak jag hatar?
När man bestämmer sig för att göra något drastiskt (t ex färga håret!!!) och sen när man gör det resulterar det i någonting som man inte tänkt sig (t ex att man ser exakt likadan ut i håret som innan!!!). Sånt hatar jag.

Jag är en hårfärgsrookie. Har färgat håret typ en gång tidigare i mitt liv, så jag har verkligen ingen koll. Idag spenderade jag 120 kronor på en färg som jag trodde skulle bleka och göra mitt hår lite guldbrunt, men istället visade sig vara nån himla toning som inte alls biter på mitt mörka hår. SCHEISSE då.

Hur som haver. Martin fick jättefina presenter av sina föräldrar och farfar. Massa musikgrejer, bl. a. en elgitarr (det enda som jag vet vad det faktiskt är). Av sin pappa fick han också nåt slags "rack" som innehåller olika typer av ljud och det var tydligen det finaste man kunde få i hela världen. Don't ask. Nu sitter han i alla fall helt inne i sin rack- och elgitarrsvärld medan jag surar över mitt misslyckade färgningsförsök.

Idag saknar jag Jasmine som är på äventyr i stora världen. Lite dålig på att höra av sig är hon. Och lägga upp bilder. Och skaffa reseblogg (som fröken hade lovat!). Men saknar henne ändå.





GRATTIS BABY!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag fyller min sötnos år. Ska iväg och jobba men kommer tillbaka hit ikväll för att fira med hans familj. Av mig fick han en datamus (efter önskemål), en bok och en fin sedelklämma från Georg Jensen. Han ska få en riktigt fin sak av sina föräldrar men det kan jag inte avslöja förrän ikväll.

PUSSTILLDIG
I love u.








-

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår var en riktigt dålig dag. Riktigt dålig. Vaknade av att jag haft en mardröm och kände mig nere hela dagen. Inte förrän vid tolv på kvällen (natten?) fick jag lite energi tillbaka och körde ett kort träningspass.

Idag känns det bättre däremot. Har varit och handlat födelsedagsgodsaker till Martins firande ikväll - han fyller år imorgon men eftersom jag ska jobba tänkte jag att vi myser ikväll istället. Gick även till systemet, andra gången sen jag fyllde 20!

Jag är oerhört ointressant idag men vad gör man?

Puz





GAGAgagaGAGa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Bild från Posh24




Nostalgisk bloggläsning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I brist på annat göromål har jag nu läst igenom hela min blogg från september till december 2009 - Skottlandsperioden alltså. Säga vad man vill om Skottland och min skoltid där, men vi hade some pretty good times, jag och mina vänner! Har skrattat åt tusen saker som jag hade glömt bort, det gjorde mig på mycket bättre humör. Jag slogs även av att jag faktiskt fick till lite roliga inlägg ibland och satt till och med o fnissade åt mina humoristiska formuleringar emellan nåt. Kanske har jag blivit lite tråkigare på sista tiden? Lite vuxnare? Torrare? Jag vet inte, men om så är fallet får jag ändra på det ögonabums. Ingen vill läsa en tråkig blogg.

Godnatt kära vänner! Imorgon är en annan dag.




"Jag vet att jag kommer trivas som fisken här"

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Hittade ett av mina tidiga blogginlägg. Det här var första gången jag kom på tanken att jag kanske borde byta linje - och det var två dagar efter min första skoldag. HAHA, herregud. Vad optimistisk jag var, kommer ihåg att jag skrev det här inlägget för att övertyga mig själv mer än någon annan. Ja det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, men det är något jag inte ångrar för en sekund. Jag följer mitt hjärta.





Ångestttttttt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Asså jag dör snart av anxiety. Kan de inte bara skicka svaren så man slipper stressa sönder över det? För varje dag som går blir jag mer och mer säker på att jag inte kommer in för:

1. Jag har inte speciellt mycket erfarenhet
2. De verkar inte gå på betyg
3. Det tar så lång tid.

Dags att börja tänka på en plan B.




Stora rosetter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Idag har jag en scarf runt huvudet, som en städtant i gamla filmer. Jag och Martin skulle städa, det var därför jag satte på mig den. Men städat har vi icke gjort.

Istället påminner den mig om en bildserie jag hittade för några veckor sedan. Stora rosetter på huvudet kommer alltid associeras med Mimmi Pigg. Vogue Germany, december 2009.

 





Pälsmössa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

 

Jag fick en sån här fin mössa av farmor i lördags, vi hittade den i hennes källare. Man ser lite rysk ut i den, jag gillar det. Undrar hur gammal den är egentligen.




Vuxenbeslut

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Såhär är det nu.
Jag vet inte om jag har sagt det tidigare, men jag har fått en intervjutid på London College of Fashion den 22 mars och det FREAKAR MIG UT. För det första vet jag inte ens om jag faktiskt vill gå på den skolan. Har hört en del bra grejer men även en del mindre bra, och vad jag än låtsas så är jag inställd på New York. Det är dit jag vill mer än någonting annat. Tyvärr måste man vara lite realistisk och inse att chansen att jag inte kommer in är större än att jag gör det. Verklighetstänk, Sofie.

För det andra; om jag nu åker på intervjun kommer jag tävla med hundratals modefreaks från hela Europa. Folk som har erfarenhet från branschen och fullkomligt-bara-liksom andas fashion. Och där kommer jag, som fick upp intresset för hela den här grejen för bara några månader sedan och knappt vet någonting alls. Det spelar ingen roll att jag själv vet att det är där jag hör hemma - hur ska jag kunna övertyga en jury (eller vad det nu är) om att jag borde få platsen framför någon fantast som drömt om detta sen de lärde sig gå? Det ska vara gruppdiskussion där man ska snacka om allt mellan himmel och jord; trender, världsekonomin, designers, framtidsvisioner, och jag är rädd att jag inte kommer kunna bidra på det sätt jag hade velat. Sen är det en personlig intervju, vilket nästan är ännu läskigare för de kommer säkert ställa såna riktigt kluriga frågor som jag inte är beredd på. Och till sist, som pricken över i:et, är det ett mattetest som man ska göra helt utan miniräknare.

Så inom 20 dagar ska jag:

1. Lära mig hela modeindustrin
2. Lära mig allt om världsekonomin (lovar de kommer fråga nåt om lågkonjukturen)
3. Lära mig matte igen
4. Lära mig att uttrycka allt detta på vacker engelska

Ni förstår kanske att jag tvekar. Borde jag åka?