Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tjejmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
På juldagen var jag på tjejmiddag hos Johanna innan Pepes. Jättekul att träffa tjejerna, äta god mat, dricka rött (!) mousserande vin och bara umgås. Pepes var också riktigt roligt och det blev en väldigt bra avslutning på julhelgen.





Köttbullar osv.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

En sak jag lärt mig att uppskatta det här året är julmat. Har aldrig varit en favorit tidigare, men nu (kanske för att man bor utomlands och helt plötsligt älskar ALLT som är svenskt) äter jag det mer än gärna. Satte till och med självmant ihop en liten tallrik med rester till middag. Favoriten? Min alldeles egna hemmagjorda brunkål:






God jul!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Dagen innan julafton

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Dagen har bestått av:

- intåg av släktingar från landets alla hörn
- julklappsshopping
- ICA Maxi-besök
- pizzaätande (ingen orkade laga någon ordentlig middag efter allt stök, och julmaten sparar vi ju till imorgon)
- snapsprovande
- pingisturnering
- late night kolakokning

Puh! Nu är det dags att somna så att det snart kan bli julafton. GOD JUL så länge!





Klä granen hos Lundbergs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Syster-yster hemma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Lollo kom hem idag, från London där hon jobbar på Apple Store. Har inte träffat henne på över tre månader så det var väldigt mysigt att ha henne hemma. Har haft en mysig familjemiddag och sen klätt granen + pyntat lägenheten inför imorgon, då alla gäster kommer. Wiiie, snart är det julafton!





Kvällsunderhållning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

WordfeudiPad is the shiez.




Mössa med pälsboll..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
.. verkar utan tvekan vara den stora trenden i vinter. Jag har sett säkert 30-40 personer i Stockholm och Helsingborg med sådana i olika färger, och detta efter att ha varit hemma i bara några dagar! De är himla fina, men jag vet inte riktigt om jag gillar när saker blir så övertrendiga och man ser alla människor gå omkring med det. Då är det ju roligare att hitta något man kan vara lite ensam om.





Dan före dan före dan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Har haft en mysig dag. Först en sväng på Väla och sen glöggbjudning hos grannarna på tredje våningen. Imorgon kommer Louise hem från London och vi ska klä julgranen. Jul på intågande!




Julstämning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Har mysigt hemma tillsammans med lillebror som står och gräver i chokladsäcken. Om en stund ska vi till Väla med Martin och Alex för att hitta lite sista-minuten-julklappar. Ciao!




Hemma i Helsingborg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag och Martin tog flyget ner till Skåne ikväll och nu ligger jag i min säng hemma i lägenheten i stan. Så mysigt att träffa mamma och pappa och Doglas, och pussa på min sovande lillebror. Om två dagar kommer lillasyster hem från London och om fyra dagar är det julafton!





Svensk otrevlighet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Jag har sagt det förut men det tål verkligen att sägas igen: fan vad mycket otrevligare svenskar är jämfört med amerikaner. Det märks varje gång jag kommer hem och jag blir lika förvånad varje gång över den tråkiga ton man möts av hos så många människor. Bara de få dagarna jag varit här har jag varit med om det sjukt många gånger, bland annat:

1. När jag flög med SAS och därför åkte mest med svenskar. Folk knuffades och höll på när vi skulle av flyget och alla vägrade släppa in en i gången. Så otroligt ohyfsat! En amerikan hade låtit folk gå före utan att tveka, jag lovar er.

2. När vi går var på stan och skulle äta middag på East. Vi blev hänvisade till baren eftersom stället var fullsatt och det är väl okej, men sättet kyparen sa det på visade på totalt ointresse och arrogans inför sina kunder. Slutade med att vi gick därifrån.

3. När jag ringde till tandläkaren nyss och möttes av en surtant som gav mig små pikar om att jag ska vara glad om jag överhuvud taget får en tandläkartid, och att jag egentligen "borde ringt mycket tidigare, för det är helt fullsatt, det förstår du väl".

Det finns många saker som är helt fantastiska med Sverige och svenskar, såklart, men det här måste vi verkligen jobba med.




NK skyltfönster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gick förbi NK:s julskyltade fönster igår när vi var ute på en liten shoppingrunga, och blev rätt imponerad av hur fint det var. Väldigt härlig julkänsla!





Hyresgäster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag kommer våra hyresgäster att flytta in i lägenheten i New York. Blir alltid lite nervös över sånt, funderar på saker som: kommer de bli nöjda? Tänk om de inte alls gillar lägenheten? Vad händer om något går sönder? Lever allt upp till deras förväntan? Förhoppningsvis blir allt bra, precis som det varit de andra gångerna vi hyrt ut, och att de trivs alldeles perfekt!





Rainbow

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Fin inspiration från http://ilovewildfox.com/




Svenska klassiker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har en mysig hemmakväll med hemmalagad mat och något jag saknat: riktigt stark saltlakrits och god, svensk choklad.





Lite läsning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Martin bor i ny lägenhet här i Stockholm och tydligen är ägaren modeintresserad - finns en hel hög med italienska och franska Vogue på en hylla. Kommer vara mysigt att sitta och läsa under jullovet!




Tillbakablick: Skottland

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har suttit en stund och läst igenom lite gamla blogg-inlägg från tiden då jag pluggade i Skottland. Det är alltid roligt att gå tillbaka och se hur saker och ting har förändrats, och det kan man definitivt säga att de gjort ganska drastiskt de senaste åren. Från att sitta på ett campus i Edinburgh till att bo mitt på Manhattan - en rätt bra förändring tycker jag.
Jag hittade ganska många inlägg som hintade om att jag ville byta skola, och det är kul att se att jag faktiskt pratade om det innan jag själv ens insett att det faktiskt var det jag ville:
Men det var inte bara tråkigheter. Jag hade ofta väldigt roligt och mycket saknar jag därifrån. Oavsett vart man är någonstans och oavsett om man inte trivs med exakt allt man gör, så har man alltid kul tillsammans med sina vänner och familj:





Hade kunnat vänja mig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




En hemlis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Jag och Martin hade julklappsutdelning tidigt eftersom vi inte firar jul tillsammans. Och ÅH HERREGUD vad jag vill berätta för hela världen vad jag fick, men av olika anledningar får det förbli en hemlighet fram till julafton. Men ni kanske har kunnat gissa er till det ändå..? I alla fall en del av det. Tihiho.




Det bästa av höstterminen 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Om allt har gått som det ska sitter jag nog på flygplatsen nu och väntar på att få boarda planet. Eftersom jag hade noll at göra imorse tänkte jag att jag kunde göra ett förinställt inlägg om vad några av de bästa sakerna med den här terminen har varit. So here we go:

1. Internship på Oscar de la Renta: Det här är utan tvekan det mest lärorika, häftiga, roliga, utmanande jag gjort i mitt liv. Jag har lärt mig, inte bara hur man räknar ut försäljningspriser och gör inköpskollage, utan också hur ett modeföretag faktiskt fungerar: allt ifrån hur hierarkin ser ut till hur en fashion show produceras.

 



2. Roliga utgångar med världens bästa tjejer: Jag har inte varit ute lika mycket den här terminen som de förra. Tror det beror lite på att jag haft mer att göra, och också att jag tröttnat litegrann (börjar bli gammal?). Men när jag väl gått ut, har det varit med ett gäng härliga tjejer som man alltid har roligt med.

 



3. Martin på besök: Det var helt underbart att äntligen ha sin pojkvän här. Har längtat efter att få visa honom mitt liv här i New York och vi hade 5 underbara dagar tillsammans.

 



4. Modeshowerna: Jag har haft turen att få gå på två OdlR-shower, Spring 12 och Pre-Fall 12, den här terminen och det är verkligen en upplevelse. Att stå och trängas med kändisar och modevärldens mäktigaste människor medan man tittar på modeller med vackra kreationer är en speciell känsla.

 



5. Alla fina, soliga New York-dagar: Den här hösten har det varit superfint väder och jag har försökt njuta av det så mycket som möjligt. Solen har stått rakt in i mitt rum nästan varje morgon, härligt att vakna upp till!

 



6. Sötsaker: Ni har kanske märkt att jag är lite av en godisgris och den här terminen har jag verkligen slagit rekord i att äta donuts, cupcakes, pannkakor, godis, muffins etc. etc. Inte så hälsosamt, men ibland måste man ju få njuta av livet.





Mitt resesällskap

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Det är ju nästintill omöjligt att flyga någonstans utan lite färdkost i form av godis. Det blev sista besöket till Sockerbit för det här året!




Resfeber

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det går inte att sova längre än till 07:00 när man har resfeber. Vaknade av att det pirrade i hela magen av nervositet och excitement och allt vad det nu är. Nu ser jag fram emot:

- min spahelg på Yasuragi med Martin, start på fredag
- att krama om min lillebror, lillasyster, mamma och pappa
- julafton hemma hos oss i Helsingborg med hela tjocka släkten
- juldagsmiddag med alla tjejerna i Båstad
- att jobba några dagar på Juvel & Design med världens bästa jobbarkompisar
- att spendera nästan hela januari i Stockholm med min älskling

Känner på mig att det kommer bli ett härligt jullov.

Ett snötäckt Stockholm förra året




Luciafirande på Amerikanskt vis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Eftersom ingen av oss hade varken tid eller ork att baka lussekatter köpte vi istället lite bake-off biscuits och croissants som vi satt och myste med. Inte riktigt Lucia, men närapå!





Elle + Hello Kitty

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer

 

En life-size Hello Kitty pryder omslaget av Elle Taiwan inför firandet av tidningens 20-årsjubileum. Sött!





Godmorgon Lucia-firare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Vaknade för några minuter sedan och ska snart masa mig upp ur sängen för att ha mitt absolut sista prov för terminen. Känns bra. Kan tyvärr inte säga att någon Lucia-stämning smugit sig på ännu, finns varken lussekatter eller adventsljusstake i vår lägenhet. Men det gör inte så mycket, för imorgon åker jag hem!




Yesss!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Fick tillbaka betyget på det jobbiga research-uppsatsen jag gjorde. Sjukt glad att det gick så bra:




Juldekorerad brandstation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




I'm off

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer

Nu sticker jag till skolan i min nya tröja från Forever21 och en väska full med skolböcker som ska säljas. Hej så länge!




Pick och pack

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Mitt rum är ett katastrofområde just nu och jag börjar bli lite orolig för att jag inte kommer få med mig allt jag vill ha med mig (cowboyhatt och fjäderboa inte inkluderad).

Har mitt sista stora prov idag i Merchandising Math, ett quiz i Textiles och sen är det bara några småsaker imorgon innan jag är färdig. Åh vad det ska bli skönt att komma bort från den här pluggmanin ett tag och bara slappna av i några veckor. Längtar så, så, så mycket!




Americano

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Köpte den här mössan på Urban Outfitters herravdelning i helgen. Den är lite stor men tyckte den var rätt söt. Får ju representera mitt nya hemland när jag kommer hem till Sverige över jul!




Jeffrey Campbell

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Karin var nära att köpa de här skorna häromdagen. Rääääätt sjuka, helt otroligt höga och livsfarliga att gå i så det blev inget köp. Men om det är någon som hade kunnat bära upp de där skorna utan att se ut som en total pajas är det fröken Cavallin.




Yeey!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

ÄNTLIGEN färdig med mitt research paper om Club Monaco!! Det har tagit så otroligt lång tid, ni vet sådär så att man fastnar och bara inte kommer loss på flera dagar. Nu är det i alla fall färdigt så att jag kan lägga mig och slappna av (temporärt - fortfarande tusen saker kvar att göra) i sängen.

Har påbörjat min packning rätt ordentligt idag. Lite orolig för att inte får plats med allting men det är ju egentligen ett ganska litet problem. Så otroligt spänd på att åka hem, ni anar inte. Tre dagar, tre dagar, tre dagar!






Tomtar på stan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Idag var det den årliga tomtedagen här i USA. Då klär folk ut sig till tomtar och går på barrundor hela dagen, så lagom till eftermiddagskaffet raglar det omkring fulla jultomtar på gatorna här. Rätt kul att se!

jag har också kommit i julstämning idag. Handlade julklappar på stan och även lite grejer till mig själv som jag ska visa vid senare tillfälle. Resten av dagen spenderandes med att plugga och sen äta roomie-middag på mysiga Bar Pitti. Ska avsluta det jag höll på med i Fashion Marketing och sen lägga mig och sova gott. God natt!




I valet och kvalet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Borde egentligen sitta och plugga nu men fick lite tankar angående min framtid som jag känner att jag måste ventilera. Det är ju som så att i höst ska jag börja läsa bachelor-delen av min utbildning och på FIT funkar det så att man söker om till sin bachelor. Lite trixigt men det innebär att man kan byta major om man har lust. Just nu läser jag ju Fashion Merchandising Management men min tanke är då att kanske läsa något annat de sista två åren.

Mina alternativ är just nu dessa:

Fashion Merchandising Management (fortsättning)
Läsa ungefär samma som jag har läst nu fast lite mer ingående. Man lär sig alltså allt om retail och modeindustrin, hur ett modehus drivs och funkar etc. etc. Väldigt nischat men väldigt kul.

International Trade and Marketing
En lite tyngre major med fokus på internationell business. Man läser mycket om global expandering, sourcing, en del ekonomi och språk. Som sagt, lite tyngre men också lite bredare och förmodligen något som ser bra ut på ett CV

Advertising and Marketing Communication
Fokus på marknadsföring och branding. Sånt som jag tycker är himla roligt att jobba med och som känns kreativt men som jag är osäker på är tillräckligt brett. Vill inte låsa fast mig på något sätt.

Jaaaaa, herregud. Jag har ingen aning om vad jag ska välja. Hur ska man veta vad man vill göra i framtiden? Ska man göra det man tycker är roligast och mest intressant, eller ska man välja något som möjligtivis ger en bättre jobbmöjligheter för att det är bra kvalifikationer? Aaah hjälp!




God jul, OdlR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Igår var sista dagen på Oscar de la Renta för den här terminen. Kändes lite sorgligt, men jag ska ju komma tillbaka nästa termin igen och jag fick ett så himla gulligt hejdå med en stor kram och "We're gonna miss you" från min chef. Nu dröjer det hela sex veckor innan jag ska tillbaka dit igen.

Wiie, nu känns det faktiskt verkligen att det snart snart snart är jullov!





Torsdagsmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Hemmagjorda chicken nuggets (som jag råkar vara mästare på) med hemmagjord potatismos och sallad. Fem av fem toasters!




Tips för den uttråkade

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
När man bor i den här stan är det omöjligt att inte gå väldigt mycket hela tiden. Man går till skolan, man går hem från skolan, man går till vänner, man går och handlar, man går, går, går går. Det är rätt många timmar man spenderar på fötter. Och det kan bli rätt trist emellanåt.

Men jag har hittat världens bästa grej som gör att jag aldrig behöver ha tråkigt på mina många och långa promenader genom stan: P3 Dokumentär Podcast!


Okej, det låter kanske inte så spännande, men jag har nu lyssnat på ungefär 10 avsnitt (alla är ca 1 timme långa) och är helt fast. Har hört dokumentärer om Knutby-morden, Toblerone-affären, 11 september, Alexandramannen, Gryningspyromanen, hedersmordet på Pela etc. etc. Många av sakerna hade jag inte koll på förut eftersom det hände när jag var liten men sjukt intressant att lyssna på ändå. Känns lite nyttigt på något sätt också, att lära sig någonting samtidigt som man är ute och spatserar.

Ladda ner det om ni som jag blir uttråkade på promenaden, på tåget, i bilen eller whatever. Jag lovar, det är sjukt bra!





Dagens lunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

..består av en kaffe och en cake-pop från Starbucks.




Julklappar till mig själv

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tack alla söta för hjälp med glasögonen! Ska absolut kolla upp alla alternativ när jag kommer hem. Och Warby Parker som jag ju skrivit om tidigare låter mycket intressant, ska defintivt försöka kolla upp deras pop-up store i Soho (tack Emelie!).

Jag var nyss på American Apparel och skulle kolla julklapp till Martin. Slutade med att jag shoppade lite till mig själv, blir ju ofta så. Det blev en marinblå basker och ett fint hårband, ska visa hur de ser ut på sen. Himla nöjd!




Glasögon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Yepp. Det går inte att låtsas som det regnar längre: jag behöver glasögon. Jag har nog behövt det i flera år, ser otroligt dåligt på långt håll, men har varit rädd för att ha glasögon av någon konstig anledning. Är säker på att det inte passar mig, känns inte som "jag". Men det är att bara att shape up och fixa. Tänkte göra det när jag kommer hem till Sverige.

Om någon har några bra tips på vart man går eller vart man kan köpa fina, inte för megadyra, glasögon är ni väldigt välkomna att berätta!


Såhär snygg hoppas jag att bli med ett par glasögon! Inte för mycket begärt, va?




Love this

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Andy Warhol-staty vid Union Square




Om en liten, liten vecka..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vet ni vad? Idag är det EN VECKA KVAR tills jag sitter på flyget hem till Sverige. Åh, ni förstår inte hur mycket jag längtar. Visst älskar jag New York men det finns ingenting bättre än att komma hem, vara ledig och bara njuta av pojkvän, familj och vänner.

Idag har jag handlat lite julklappar. Blev en kort runda i Soho eftersom vädret inte visade sig på sin bästa sida, men tyckte att jag hittade precis de saker som jag letade efter!

Nu ska jag sätta mig och skriva uppsats. Snaark. Funderar på att gå och köpa lite godis bara för att det är så otroligt tråkigt.

Bland annat den här godingen ska jag snart snart få träffa igen




Finaste julfönstret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Här i New York slår de på stort ordentligt när det gäller att julpynta överallt: i parker, i lobbys, i träd och framför allt i skyltfönster. Jag har sett många fina julskyltningar de senaste veckorna, men den här slog allt. Världens finaste lilla miniatyr-vinterstad som byggts upp i ett fönster på 8th avenue. Vet inte ens vad butiken säljer, men stod i flera minuter och bara beundrade det fina. Det syns inte på bilderna, men allting rörde sig dessutom. Så, så fint!





Salmiak-creme??

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Kan någon snälla tala om för mig vad detta är? Har det funnit länge? Är det gott? Vad ska man ha det till? Vart kan man köpa det? Jag älskar nöt-creme och har ätit det sedan jag var liten men aldrig sett detta någonstans. Jag älskar ju lakrits!!




Håll tummarna!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu på morgonen ska jag ha mitt först final exam. Ämnet är literature och tack vare tandvärk, Odlr-jobb, allmän lathet och ovilja har jag i princip inte pluggat någonting. Känns sådär, men just det här ämnet bryr jag mig så lite om att det känns onödigt att lägga för mycket energi på det. Halvtaskig inställning kanske, men så är det.

håll tummarna för att jag inte totalt screwar upp mina essays :-)

I badrummet (!) på Oscar de la Renta-showen igår




Antibiotika

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Älskar min skolhälsoklinik! Idag fick jag träffade världens trevligaste, spralligaste manliga doktor som efter bara ett kort samtal gav mig antibiotika för min tandvärk - helt gratis.




The show

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Sådär! Nu har jag varit på min tredje Oscar de la Renta-show och lika kul var det även denna gång. Dagen började klockan åtta på kontoret, där jag fick uppgiften att åka till kyrkan där showen hölls och hjälpa till med att checka in alla människor med backstagepass: modeller, produktionsteam, makeup-artister, frisörer, påklädare etc.

Tanke som slog mig: modeller som man känner igen från tidningar och modeshower är inte så fantastiskt långa/smala/vackra/felfria som man lätt kan tro. Absolut är de vackra, men också precis som alla andra på något sätt

Sen var det dags för showen att börja, och jag ställde mig på en bra plats så jag såg allting. Det var en jättefin show, väldigt härlig stämning och fina kläder. Kollektionen var inte lika bra som vårkollektionen om jag får uttrycka min åsikt, men fortfarande jättebra. Extra kul var att se slutprodukten av smyckena som jag har jobbat med under hela hösten.

Kändisar på plats: eftersom det inte är en fashion week-show uteblev de stora namnen (som sist, Nicki Minaj och Justin Timberlake) och istället var det mest modefolk som Nina Garcia, Anna Wintour, Andre Leon Talley och Grace Coddington. Inte fy skam det heller.











Jobb-söndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer

Julstämning i lobbyn på Oscar de la Renta


Idag har jag varit på Oscar de la Renta nästan hela dagen och hjälpt till med förberedelser inför morgondagens show. Ni anar inte hur mycket organisation det ska till och så mycket människor/tid/tanke/jobb som ligger bakom en show som varar i ungefär 20 minuter.

Dagens höjdpunkt: när Oscar började sjunga spanska låter för alla inne i showroomet

Dagens tråkigaste: att jag börjar få ont i min tand igen. Ni förstår inte hur frustrerande det är att ALLTID behöva ha problem med sina tänder. ALLTID ALLTID ALLTID. Det är ju inte direkt billigt heller att behöva gå till tandläkaren stup i kvarten. Är sugen på att dra ut vartenda en av dom och leva tandlös bara för att slippa tänka på det.




"Girl with the Dragon Tattoo"-kollektion av H&M

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Blev rätt förvånad när jag för ett tag sedan läste att H&M släpper en kollektion baserad på filmen/boken "Män som hatar kvinnor" ("The girl with the dragon tattoo"), specifikt inspirerad av Lisbeth Salander. Amerikanerna är ju som tokiga i trilogin och lagom till att den amerikanska versionen av filmen har premiär släpper H&M kollektionen om några dagar. Ingenting för mig direkt, men fascinerade ändå att en svensk bok kan nå så långt.





Hmm?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Jag tycker mycket om Karlie Kloss och tycker hon är en ganska fantastisk modell, men i Vogue Italias spread ser hon på många av bilderna liite för smal ut för sitt eget välbefinnande. Och bilden ovan ser ju bara sjuk ut: hur lyckas hon göra sådär med höfterna? Antingen är det över-Photoshopat eller så måste hon börja se över sin diet.





Modevising på måndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Eftersom jag inte varit på mitt internship på länge har jag helt missat att Oscar de la Renta har sin Pre-Fall Fashion Show på måndag. Blev superglad när jag fick reda på det igår, för det innebär att jag får vara med på ännu en modevisning.

Igår var det kaos på kontoret och showroomet: människor som sprang omkring, modeller som kom in för fitting, sömmerskor som skulle göra sista ändringar på klänningar och Oscar som hela dagen satt i sin stol och kommenterade på den nya kollektionen med saker som "Oh no, that skirt looks awful, but I really like the top". Älskar att känna mig som en del av hela den galna karusellen!

Fick ändra mina helgplaner lite. Egentligen tänkte jag gå på party-brunch idag men jag får nog tyvärr skippa det för att få så mycket plugg som möjligt gjort, och imorgon eftermiddag ska jag tillbaka till ODLR för att hjälpa till med det sista innan showen på måndag.

En rolig grej är att min chef sa till mig att en tjej på PR-avdelningen hade frågat om jag hade kunnat tänka mig att hjälpa dem på måndag: fixa iordning innan showen, ta emot gäster etc. Och det är ju klart jag vill göra det. Alltid roligt att prova på något nytt. Ska bli så himla kul!


Här satt Oscar hela dagen igår och tittade på modellerna som gick fram och tillbaka i showroomet



Här, i en kyrka på Park Ave, ska showen hållas


Bilder från OscarPRgirl




Mitt fredagsmys

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer




Oregelbundna besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Upptäckte att min besökarkurva under 90 dagar ser ut såhär. Först går det upp en period, sen droppar det en period, sen går det upp igen osv osv. Samma mönster, om och om igen. Hur kommer det sig tro?

Update: Ah, fröken snilleblixt här kom på att down-perioderna nog är helgdagar. Folk har väl annat för sig än att sitta vid datorn då antar jag. Men det är kul att några av er kikar in ändå, blir ju faktiskt himla glad av besök :-)




Myser

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Kom hem sent från en lång dag och ligger och myser med mitt nya te: Organic Skinny Oolong Tea. Vette sjutton hur skinny man blir men det smakar gott och ska vara bra för matsmältningen så varför inte?

Imorgon ska jag äntligen till Oscar de la Renta igen! Jag har ju inte varit där på två veckor (först fick jag ledigt när pojkvännen var här, sen var det Thanksgiving) så det ska bli kul att komma tillbaka igen. Har ju bara en gång kvar sedan innan jag åker hem för jullov :-(




It was all yellow

Skriven .
Placerad i "New York, "
1 kommentarer




Done!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej!
Intervjun gick bra och nu sitter jag i skolan och skriver ner den på datorn innan jag glömt bort allt som sades. Jag träffade Club Monacos marknadschef och några av hennes kollegor, som alla var supertrevliga, och jag fick komma och titta på deras fina showroom där de ställt upp den nya kollektionen. Club Monaco är verkligen ett intressant, modern företag som jag tror bara kommer bli större och större. Fick faktiskt reda på att de planerar att öppna en butik i Sverige de kommande åren! Anyways, jag fick alla svar jag behövde och är väldigt nöjd. Nu kan jag komma igång med mitt research paper ordentligt :-)





Intervju strax

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Lite beslutsångest när det gäller vad jag ska på mig, men intervjufrågorna är färdiga och snart tar jag mig till Club Monacos huvudkontor för en pressvisning och intervju. Så spännade, wish me luck!





Smink från Smashbox

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Sara var i LA häromdagen och jobbade, så hon fick med sig en massa fint Smashbox-smink från plåtningen. Och gullig som hon är gav hon lite till mig: en jättefin ögonskugga, ett läppglans och en riktigt bra läppenna (nästan som en tuschpenna) :-)




Dumma amerikaner?

Skriven .
Placerad i "New York, "
6 kommentarer
En rolig bild som visar skillnaderna mellan metersystemet och det amerikanska systemet, samt hur de skriver  ut datum (någonting jag själv aldrig blir klok på)

Vi hade en väldigt intressant diskussion i sociologin idag gällande amerikaners intelligensnivå. Studier som visar att amerikaner brukar hamna i botten på listan när det kommer till olika skoltester (SAT t ex) och vår lärare frågade oss varför vi tror det är; varför verkar amerikaner vara "dummare" än andra nationaliteter.

Jag kunde inte annat än nicka instämmande. Inte för att jag vill klanka ner på amerikaner på något sätt - många av världens mest beundransvärda människor är ifrån USA och de har otroligt mycket andra egenskaper som vi européer är sämre på. Men det märks definitivt en skillnad i kunskapsnivå hos amerikaner och svenskar. Det är ofta amerikanska elever frågar vad vissa ord betyder eller vart städer ligger - för att inte tala om hur många gånger man måste förklara att 1. nej, Sverige är inte ett kommunistiskt land och 2. vi är inte kända för vår ost och våra knivar, för vi är inte Schweiz. Sådana saker som vi ser som självklara att veta finns inte hos dem helt enkelt, och det är underligt. De har kunskap lika tillgängligt som andra europeiska länder, så varför ligger vi inte på samma nivå?

Min teori är att det inte handlar om skillnad i intelligens, utan om en kulturell skillnad i attityd till kunskap. USA har varit den moderna världens stormakt under en lång period och amerikaners mentalitet påverkas nog mycket av detta. De ser inte det som nödvändigt att lära sig massa saker om världen utanför, för de har allt de behöver i sitt eget land på något sätt. Medan vi som kommer från mindre länderna i världen har varit tvugna att skaffa oss kunskap om världen utanför för att vi är beroende av den. Hänger ni med? Kanske är helt fel, och ni får gärna rätta mig om jag är ute och cyklar, men i mitt huvud känns det ganska logiskt.