Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Gigantiskt kuddkrig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer


På lördag är det dags för det årliga Pillow Fight Day på Union Square här i New York. Tiotusentals person samlar och slåss med kuddar, många iklädda pyjamas. Jag och tjejerna tänkte gå dit och delta, kommer bli riktigt roligt! Om man går in på hemsidan kan man se alla andra städer och länder som deltar och det verkar som att traditionen hittat ända till Sverige också.




Rumsvisning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
13 kommentarer
Nu när jag ändå bara är hemma och gör absolut ingenting tänkte jag att jag kan visa lite mer bilder på mitt rum. Det ligger längst in i lägenheten, mot söder, så jag har sol i princip hela dagen. Ljust och fint! Det bästa av allt är den fina tegelväggen som går längs hela ena sidan, känns så väldigt New York-igt. Hela lägenheten är ovanligt fin för en Manhattan-lägenhet i den här prisklassen, standarden här är ju annars rätt mycket lägre än i Sverige. Är väldigt glad att jag har möjlighet att bo här, trivs som fisken.






Favorite things

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer


1. Min fina kalender som hjälper mig med att ha koll på skolarbete och annat
2. Klädstång! Älskar att ha alla kläder framme i rummet, ger ett hemtrevligt och personligt intryck
3. Bild på mig och min älskling i ena fönsterkarmen
4. Ljus och blommor i andra fönsterkarmen
5. Älskade Björne som jag haft sen jag var liten. Han börjar bli lite sliten och platt, men det spelar ingen roll. Han kommer finnas kvar i mitt livs tills jag dör.


Har precis städat i lägenheten och väntar på att mina kokta ägg ska svalna så jag kan äta dem med knäckebröd och kaviar. Gott! Det blev lite ändrande planer så jag sticker ner i Soho i eftermiddag istället. Gör inte så mycket, tycker om att vakna tidigt och bara gå omkring och pyssla.




A house is not a home

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer


Nu när man flyttat hemifrån får man ta itu med vuxengrejer såsom inredning. Än så länge är mitt lilla rum inte ett drömrum direkt, men jag trivs bra och det är mysigt. Jag hoppas, hoppas, hoppas att H&M Home kommer hit till USA (än så länge verkar det bara finnas hemma i Sverige) så att jag kan få inreda i den romantiskt/flickiga/jordnära stil jag tycker om.




Imorgon: Soho

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick 93/100 även på mitt Retail-prov, YEES! Känns skönt att ha det mesta avklarat och att det har gått bra. Veckorna runt midterms kan vara stressiga, men den här gången har det gått ovanligt smidigt tycker jag. Inte för att jag inte har sjukt mycket att göra ändå i och för sig, men något får man ju glädjas åt.

Jag åt nyss supergod middag bestånde av sallad med avocado, grönsaker, grekisk yoghurt, stekt kyckling och sparris. Tänk att så nyttig man kan vara så gott!

Morgondagen kommer spenderas först i Soho på förmiddagen och sen hem för att komma ikapp med pluggandet lite. Jag vill ha en rolig helg utan för mycket stress, så det är lika bra att få saker överstökade. Nu ska jag lägga mig i sängen, kolla på The Good Wife och mysa.





Ögongodis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Pradas ränder verkar aldrig vilja gå ur och den här lördagsgodis-färgglada editorialn från Harper's Bazaar US ger härliga vårkänslor.








Chelsea flowers & lägenhetsuthyrning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer


Vi sitter och försöker planera hur vi ska hyra ut vår lägenhet i sommar. Eftersom vår lägenhet är stor och ligger perfekt mitt i West Village borde det inte vara några problem.

Är det någon som känner någon som kan vara intresserad av att komma till New York i sommar och hyra en härlig, fräsch lägenhet med privat takterrass och gångavstånd till det bästa av Manhattan - skicka iväg ett mail till [email protected]




Kanelbulle

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer


Sen jag flyttade hit har jag blivit lite av ett kanelbulle-freak. ÄLSKAR allt som har med kanelbullar och kanelbullesmak att göra. Så när Elli visade Friggs riskakor med smak av kanellbulle på Facebook blev jag självklart väldigt exhalterad. Är de goda? Någon som har provat? Om så är fallet, kan någon ta och skicka hit några paket?




Vad tyst och skönt Manhattan hade varit om alla följde den här regeln.

Skriven .
Placerad i "New York, "
3 kommentarer






Kändis-spotting

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer



Kvällen slutade rätt tidigt idag. Var sjukt trött efter dagens tidiga uppvaknade, nervositet och prov så det är rätt skönt att ligga hemma i sängen redan kvart över två. Lite god mat, trevligt sällskap och dans var dock kul och precis vad jag behövde.

Både Abe's och SL var ovanligt kändistätt idag. Både Gossip Girl-Reina (den nya tjejen i serien som blir tillsammans med Chuck och sen Nate, eller hur det nu var) och Chuck Bass (vad heter han i verkligheten?) var där, tillsammans med Victoria's Secret-modellen Selita Ebanks och en sångerska jag kände igen men inte kunde namnet på. Bestämde mig för att vara lite creepy och tog en stalkerbild:





Likheter

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
9 kommentarer


Bara jag som tyckte att Adele på det här omslaget jag gick förbi idag ser ut som en blandning av Leighton Meester och Jackie Ferm från Paradise Hotel? Just wondering.




Små goda tips

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
8 kommentarer
Ni var många som frågade om tips på goda matställen i New York. Som sagt, det finns hur mycket som helst att välja på men här är två ni inte borde missa:


Cupcakes at Magnolia Bakery
Magnolia var med i Sex & The City och sedan dess vallfärdar folk dit för att få smaka på deras goda små cupcakes à la Carrie Brawdhaw. Jag tror de har fyra locations runt om i NYC men den på Bleecker Street är originalet och den mest välkända. Jag går förbi varje dag till och från skolan, och det är svårt att inte bli sugen när man kollar in i deras söta skyltfönster.



Hamburgers at Pop Burger
Jag var här och åt för några veckor sedan när Lotta var på besök. Karin hade berättat om stället och jag blev sugen på att prova. Själva lokalen är ganska steril med lite för hög musik och inte jättemysig att sitta i. Det gör dock inte så mycket när man får sina hamburgare! Supersöta små mini-burgare gjorda på saftigt kött och hembakat bröd. Perfekta att köpa med sig ut på en solig parkbänk längs Hudson River.




Trois colours

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Ligger i sängen och försöker bli fri från mitt magont. Att äta currygryta visade sig inte vara jättelyckat för någon med laktosintolerans (eller vad det nu är jag har). Provet idag gick bra i alla fall, jag fick 93/100 så jag är helnöjd.

Om några timmar är det prov i Product Knowledge. Senare ikväll ska jag på middag på Abe and Arthur's och SL med Johanna, Elinor och Sara. Ska bli kul att få dansa och äta god mat, vår lilla tisdagstradition.




Svar på era frågor

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
4 kommentarer
Hejsan, har du tips på någon/några bra högskolor/collage i USA? Affärsinriktat, design eller hälsa.
Jag kan inte påstå att jag har stenkoll på andra skolor här i USA än just den jag själv går bra. Om man vill plugga business med inriktning mode ska man läsa mitt program på FIT, är man mer intresserad av att läsa med design/reklam-inriktning är The New School (Parsons) ett bra alternativ.

Hur går hela ansökningsprocessen till & hur går det ihop med ekonomin? Måste man ha ett extrajobb vid sidan av, är det så att man måste spara flera år innan osv?
Hur man klarar sig ekonomiskt beror lite på vilken skola du går på och (självklart) hur discplinerad du är. Det är lätt att frestas av all shopping och andra roligheter den här stan bjuder på. Jag har CSN-lån och det täcker alla mina kostnader för skola, boende och uppehälle, så jag har inte sparat en massa sedan innan. Dock är det bra att ha lite sparat från sommarjobb så att man har råd med de extragrejer som alltid tillkommer när man flyttar någonstans (boende, möbler, shopping etc). Ansökningsprocessen har jag skrivit om i ett inlägg här.

Vad är det du vill jobba med inom modebranschen?

Jag vet inte ännu exakt vad jag vill göra. Det finns så mycket att välja på och svårt att veta vart man till slut hamnar. Jag tycker dock det är väldigt intressant med strategisk marknadsföring och merchandising.

New York är helt klart en utav dom ställena i världen som jag bara måste besöka. Som jag förstått det så är det riktigt massivt där? alltså att det finns typ hur många butiker och saker som helst att uppleva =)
Haha, ja det kan man definitivt säga! Massivt är rätta ordet :) Finns ingen stad tror jag i världen som har så mycket att erbjuda som New York.

Undrar hur man kommer kommer in på skolan du går på ?!

Man går igenom en låååång ansökningsprocess och hoppas på det bästa! Svenskar är uppskattade i det här landet och jag tycker absolut man ska ge det ett försök.

Vad betalar du för att gå på FIT? Hur går du det att gå ihop ekonomiskt?
FIT kostar lite drygt $6000 per termin, alltså runt 40 000 svenska kronor. Av CSN får man låna pengar så att det täcker både skolavgiften och boende. Jag har inte känt att det varit några problem att få det att gå ihop ekonomiskt, men ett tips är att göra en budget innan för att se vad ens personliga utgifter är under ett år.

Har du tips på billiga ställen man kan bo på Manhattan?
De flesta av mina kompisar som har kommit hit har hittat lägenheter att hyra när de besökt New York, vare sig det är kort eller lång tid. Fördelen med det är att det oftast är mycket billigare än att hyra hotell och man får tillgång till kök så att man kan laga egen mat. Sparar en del pengar bara där!  Man kan kolla hemsidor som www.craigslist.com eller www.homeaway.com. Ett annat alternativ är att kolla Svenska Kyrkans Housing Forum där New York-svenskar hyr ut sina lägenheter till andra svenskar.

Jag ska åka till New York nästa vecka och är i behov av tips på allt från frukost/lunch/middagsställen och shopping?
Det finns så mycket bra ställen i den här stan att det är svårt att lista några få, men jag ska försöka. Frukost skulle jag äta på något trevligt diner. De finns överallt i stan och serverar  ofta härligt amerikanska frukostar bestående av bacon/ägg, pannkakor och French toasts. Lunch på populära Pastis i Meatpacking District och middag på The Spotted Pig i West Village är också något jag rekommenderar. Om du vill ha tag på en riktigt saftig hamburgare ska du gå till Shake Shack som ligger i Madison Square Park, de är gudomliga!
Shopping hittar du allra bäst i Soho eller runt 5th avenue uppe i början på Central Park (det är här t ex Apple Store-kuben och Abercrombie & Fitch ligger), men att strosa runt på mysiga Bleecker Street och Meat Packing District är också trevligt.

Hur kommer man med i veckans blogg?
Jag blev kontaktad av Karin som jobbar för blogg.se och när hon frågade om jag ville bli Veckans Blogg svarade jag självklart ja. Du kan ju lägga en kommentar på hennes blogg och se om hon tycker det är intressant :)

Skulle verkligen vara otroligt om du kunde berätta hur du hamnade i NYC och på FIT?
Egentligen var det inte meningen från början att jag skulle gå på FIT. Hösten 2009 började jag studera på en skola i Edinburgh, Skottland och det var tänkt att jag skulle gå där i fyra år. Dock insåg jag ganska snabbt att det inte var min grej och bestämde mig för att sluta. Fick höra om FIT och förstod att det var exakt rätt skola för mig så jag sökte - och på den vägen är det.

Jag undrar om du vet om skolan har öppet hus eller så? Jag ska nämligen till NY nu i april och tänker att det hade varit ett bra tillfälle att se skolan. Är det många internationella studenter som går där? Hur långt innan borde man börja ansöka? Vilka förkunskaper måste man ha? Är gymnasiet tillräckligt?
Jag vet att skolan har öppet hus lite då och då, men när vet jag inte. Dock tycker jag absolut du ska kontakta dem när du är här i april, så att du kan få komma och titta på skolan och kanske prata med någon som kan ge dig svar på frågor du kan tänkas ha. Jag tror FIT har ungefär 8% internationella studenter, och majoriteten av dem kommer från Asien. Gymnasiebetyg är fullt tillräckligt för att söka in.




Uppe med tuppen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer


Vad härligt det är att vakna av sig själv klockan 07:00 och känna sig pigg. Det har nog inte hänt någon gång någonsin faktiskt om jag ska vara ärlig. Tror det beror på nervositet; om några timmar ska jag få tillbaka ett prov som jag inte har någon aning om resultatet på, och av någon anledning gör det mig jättenervös. Och sen har jag ett nytt prov ikväll, så det är mycket press idag.

I eftermiddag när jag kommer hem svarar jag på era frågor, min kära syster har varit så underbar och sammanställt dem åt mig - utan att jag ens bad om det, världens bästa!




Svar imorgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Jag borde verkligen sätta mig och plugga inför mitt prov jag har imorgon, men det är svårt att hitta disciplinen. Hela förra veckan bestod av plugg så just nu är jag riktigt trött på det. Imorgon är det Product Knowledge for Merchandising, och avsnittet vi ska testas på är smycken, diamanter och klockor. Ganska intressant men samtidigt mycket tråkiga termer och processer som känns onödiga. Well, vi får se hur det går.

Imorgon tänkte jag sammanställa och svara på alla era frågor så håll utkik! Har ni några sista funderingar är det bara att skriva här.





Fresh foods

Skriven .
Placerad i "New York, "
6 kommentarer




Efter en lång dag är jag äntligen hemma. På vägen hem gick jag förbi Whole Foods, min absoluta favoritmatbutik på hela Manhattan (och antagligen i världen). Så otroligt fräsch och färgglad, och man litar verkligen på att den ekologiska kycklingen man köper där faktiskt kommer från bra förhållanden. Visst är den en liten aning dyrare än andra butiker (Trader Joe's) men jag känner verkligen att jag får ett värde för dom extra pengarna. Dessutom är mat så billigt här jämfört med Sverige ändå, så det spelar inte så stor roll! Köpte mat för hela veckan och när jag kom hem gjorde jag och Karin kyckling med currygryta och ris, supergott.





Cafeteria

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer


Varje måndag är min hänga-i-cafeterian-dag. Mellan min första och andra lektion har jag en tretimmars håla och därför sätter jag alltid cafeterian för att äta sushi och titta på folk. Eftersom jag inte bor på skolan slipper jag äta så ofta här, men de som bor i dorms har oftast en meal-plan vilken innebär att de äter alla sina måltider på dagen i det här rummet. Jag tror inte jag hade orkat ens en vecka. Maten är visserligen god och det finns en del att välja mellan, men jag gissar att man tröttnar rätt fort ändå. Dessutom är det otroligt högljutt och stökigt, så någon matro får man inte heller. Nej, jag är glad att jag bor i min egen lägenhet där jag äta middag ifred eller med mina rumskompisar.

Det bästa med cafeterian är vårt egna lilla Starbucks. Inte för att jag dricker så mycket kaffe eller något (har aldrig varit min grej riktigt) utan för att det är mysigare inredning och lugnare. Och så har de himla goda bagels också!




Mathematics.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Sitter i skolan och väntar på att min mattelektion ska börja. Som jag tidigare gnällt över är det den tråkigaste lektionen jag har, ger mig verkligen ingenting. Jag har inga problem med matte och brukar tycka det är ganska stimulerande oftast, men den här klassen och den här läraren är bara för mycket. Har tagit med mig datorn så jag kan sitta och göra annat för att överleva de tre pinande långa timmara.



Kladd i min mattebok från förra lektionen. Ni märker hur underbart jag tycker det är.




Veckans blogg

Skriven .
Placerad i "Sofie, "
8 kommentarer


Oj vilken härlig känsla att vakna och upptäcka sig själv på blogg.se. Tack Karin, är verkligen jätteglad för möjligheten. Jag såg i kommentarsfältet att många av er har frågor, speciellt om skolan jag går på och över huvud taget livet här i New York. Det är bara att fortsätta fråga så ska jag försöka sammanställa ett frågor-och-svar-inlägg lite senare.

Nu är det dags för skolan!




Min söndag i bilder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer


Jag och Filippa bakade scones imorse. Eftersom folk här verkar använda baking soda (bikarbonat) istället för bakpulver här tänkte vi prova om det kunde vara något. Det var det definitivt inte. Smakde beskt och gav sconesen en skum marmorerad färg. Nästa gång kör vi det gamla hederliga bakpulvret.



De här herrarna stod utanför Amy's Bread idag och sjöng. Riktigt trevligt en solig söndagseftermiddag, synd att jag inte hade kontanter för i så fall hade jag nog köpt deras skiva.



Jag träffade två svenska tjejer, Hannah och Lindsey, som jobbar här i New York som au-pairer. De hade fått reda på genom en gemensam vän att jag pluggar på FIT och ville höra lite vad jag tycker om skolan, hur ansökningsprocessen går till, hur man klarar ekonomin etc. Vi satt på den soliga kyrktrappan på Carmine Street, drack kaffe och pratade en timme. Supertrevligt!




Hamburgers

Skriven .
Placerad i "New York, "
5 kommentarer
Jag åt en av de godaste hamburgarna igår. Home-delivery från Five Guys, en kedja som finns runtomkring USA. Av andra hade jag hört att de hade otroligt goda hamburgare, och jag inte annat än hålla med. Riktigt saftig och sprängfylld med tillbehör. Verkligen att rekommendera

Var så hungrig att jag inte hann ta bild på den som jag först hade tänkt så jag googlade och hittade bilden nedan; en liten guide på de godaste hamburgarna i stan. Två av dom har jag redan betat av (Shake Shack och Five Guys), fyra to go!





Master of photography

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Träffade Elin igår på Avenue. Vi bodde tillsammans de första veckorna jag var här och har inte sett henne på jättelänge, så det var superkul. Bad om att föreviga stunden, men det var inte direkt en mästerfotograf vi hade att göra med märkte jag idag!

Kul kväll igår. På Bunker Bar var det fullt så de släppte bara in om man spenderade 1500 dollar, så vi sa tack och hej o stack till en bar istället. Där stötte jag på kvällens skummaste; en kort liten gubbe med perfekt runt huvud (seriöst, som en fotboll!) som blev helt besatt av min pälsjacka. I flera minuter stod han och klappade på den, och till slut började han gnida sitt skalliga huvud mot den. Kunde inte annat än skratta, riktigt skum typ. Efter det gick vi som sagt till Avenue och dansade innan sen hemgång.




Dog-walker

Skriven .
Placerad i "New York, "
13 kommentarer




Våfflor och godis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Träffade gulliga Sabina på Sockerbit där vi köpte var sin påse godis. Pratade med en av ägarna jag inte träffade när jag var där sist, han var supertrevlig och erbjöd att ta en bild på oss båda. Blev inte mitt vackraste jag direkt, men härligt allt det färgglada godiset. Efteråt gick vi till Pain Quotidien där vi åt var sin belgian waffle (det var ju faktiskt våffeldagen igår), drack kaffe/te och pratade. Sabina har full koll på vintageshopping i Williamsburg och hon lovade att ta med mig en dag och visa alla smultronställen, ser fram emot det! När vi lämnade och hunnit gå en bit kom jag på att jag glömt min godispåse på caféet (ve och fasa!) så vi var tvugna att gå tillbaka igen. Som tur var hade personalen sparat den. Hade blivt så himla ledsen annars.

Skulle ju träffa Lois och Signe nu men de insåg att de har alldeles för mycket plugg inför deras midterm, så vi gör det en annan dag istället. Så nu sitter jag hemma och väntar på att Filippa kommer hem från sin flea market-runda så att vi kan göra nåt mysigt.







Mint chocolate chip

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu ska jag snart möta upp Sabina. Hon gick också på ProCivitas fast i Växjö och jobbar som modell här i New York. Vi ska först gå till Sockerbit och köpa lite hederligt svensk lördagsgodis, sen ta en frukost/fika/brunch någonstans här i West Village. Lite senare ska jag träffa två fellow FIT-studenter, Lois och Signe, för en lunch, och senare hoppas jag på att mina tjejer från 33rd street kommer och hälsar på. En helbokad dag, med andra ord.

Förresten, jag berättade ju häromdagen och det supergoda tuggummit Extra Dessert Delights med smak av Key Lime Pie. Well, när jag skulle köpa det igår var det slut. Istället fanns det en annan variant smaksatt Mint Chocolate Chip. Var bara tvungen att prova. Inte lika gott som det första tycker jag, men om du tyckar om Marianne-godis och After Eight kan detta nog vara en hit:





Hawaii & Rhymes

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Trots lite ändrade planer blev kvällen riktigt rolig. Istället för middag på La Gazzette blev det på en restaurang jag aldrig besökt, Hurricane Club. Den ligger på 26th och Park Ave och severar Hawaiiansk/pan-asiatisk mat som var hur god som helst. Speciellt deras krispiga sallad med apelsin är något ni måste prova om ni går dit, den var otrolig.

Efter maten blev vi upphämtade för att åka till 1Oak. Vanligtvis kan det stället, trots sitt rykte, vara ganska segt. Åtminstone innan klockan tre, då folk brukar ha den klubben som slutdestination för kvällen och det därför inte är något folk innan dess. Idag var det annorlunda dock. Mycket folk, rolig musik, härlig atmosfär. Vi stod och dansade på sofforna i flera timmar tills jag fick så ont i fötterna att jag inte orkade mer. Kom hem nu för en stund sedan, trött men gald efter en kul kväll.

En kul grej. Precis när jag gick ut för att ta en taxi möttes jag av en stor, svart kille med bling-bling runt halsen på väg in in klubben. Tyckte jag kände igenom honom, men det var inte förrän han började prata med vakterna och de kallade honom "Buzz" som jag kom på att det var Busta Rhymes. Stod en sekund och funderade på om jag skulle gå fram och säga att en av hans låtar - What's Happening med Method Man - är den som fick mig att se fram emot att flytta till New York som mest i höstas. Lät dock bli, kändes inte riktigt som rätt läge (fast vem försöker jag lura, jag hade aldrig vågat ändå).





Big hair

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
2 kommentarer
Ikväll blir det utgång. Först middag på La Gazzetta i Meatpacking Disctrict och sen vidare till 1OAK med tjejerna. Hade velat fixa mitt hår så som tjejen på bilden nedanför. Synd bara att mina stackars tunna hårtestar aldrig skulle kunna nå i närheten av samma volym. Life's bitch.





Surfer girl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Franska Elle ger härliga sommarvibbar redan i mars.





Nybakat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Det här har jag just suttit och njutit av till lunch. Fredagslyx är att gå till Amy's Bread runt hörnet och köpa mina favoriter; whole wheat twists with golden raising and pecans. Det finns inget bättre än nybakat bröd!




En promenad hem.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Trots kyla är det en underbar dag ute och på vägen hem från skolan gick jag runt och fotade allt det härliga som gör att jag älskar New York så mycket. Tänk att man kan se så mycket härligt på en så kort promenad!

Mötet med advisorn gick bättre än förväntat. Hon var otroligt trevlig och tillmötesgående, gav mig tips om vilka kurser jag borde läsa nästa termin och småpratade lite om andra svenska studenter hon har haft möten med. Fick svar på alla frågor och gick därifrån väldigt nöjd.




Fashion speakers at FIT

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
1 kommentarer
Jag snubblade in på Saras blogg och läste att hon häromdagen varit på en föreläsning av Garance Doré på min skola. Först blev jag riktigt irriterad på mig själv, hur kunde jag missa det här? Det hade varit jätteintressant att se Garance föreläsa och nu har jag missat det. För er som inte vet är hon en illustrator-gone-blogger, gift med välkända fotografen Scott Schuman a.k.a. The Sartorialist.

Men, efter en stunds research upptäckte jag att den här bara var en i en serie av föreläsningar under titeln Faces & Places in Fashion. Under hela vårterminen kommer olika personer komma och berätta om sina yrken, bland andra kommer Nigel Barker (fotograf känd från America's Next Top Model) den 2 maj. Så jag ska definitivt försöka gå på några av dem de kommande veckorna.





Advisement

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer
Guten morgen allesammans!

Är uppe med tuppen idag. Har ingen lektion men ska på en advisement session i skolan. Jag bokade in det förra veckan eftersom jag vill prata med någon om hur jag ska lägga upp mina studier för att få ut maximalt utav dem. Det kan vara lite krångligt ibland att ha koll på allt; vilka kurser som är obligatoriska, vilka som är bra att ha, hur man nästa år kan få credit för sitt internship etc. Nu hoppas jag att det är en engagerad person jag får att göra med, så att det inte blir som sist i Skottland. Där blev man tilldelad en "mentor" som man skulle träffa i början av terminen. På mötet frågade han saker från ett papper typ, "How do you enjoy it here?", "Is there anything you would like to talk to be about?", utan att lyssna eller verka det minsta intresserad av mina svar. So much for mentor.

Abbey Lee är cover face för Vogue Russia nu i April. Pretty as ever. Det är något med den där fröken Abbey som får mig att dras till hennes bilder som bin till en blomma.





Väggblommor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag kom hem i förmiddags hade mina fina rummisar satt upp två tavlor i köket. Filippa gjorde dem i en av hennes kurser och de är jättefina bredvid vår taklampa och tegelvägg:







Premiär: Sockerbit!

Skriven .
Placerad i "New York, "
8 kommentarer
Idag öppnade äntligen den nya svenska godibutiken Sockerbit några kvarter bort från mig, och godisälskare som jag är var jag ju självklart tvungen att springa. Butiken är snyggt inredd i stilren Skandinavisk stil. Allting är målat i vitt, vilket gör att de färgglada godisarna verkligen står ut. De säljer även andra svenska produkter; knäckebröd, lingonsylt etc. så om de håller priserna på en någorlunda bra nivå kan de nog snart tävla mot IKEA och Svenska Kyrkans shop. Apropå priset, det var inte billigt. $12.99 per lb får man betala för lösgodiset, och min lilla påse gick på drygt $4. Dock får man ha lite överseende med detta, eftersom varken hyra av butik i West Village eller import från Sverige kan vara särkligt billigt för dem. Förhoppningsvis blir de så populära att de kan expandera och slutligen dra ner priserna lite senare. Än så länge är det definitivt värt att betala $4 för en liten piece of heaven. Så ni alla godissugna svenskar här i stan - spring bort till Christopher Street och skäm bort er själva.

Nu ska jag äta lite lunch och sen smaska på mitt nyinköpta helsvenska godis. Vilken lyxig torsdag!











Vit morgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer


Okej, jag vet att de här väderleksrapporterna börjar bli tjatiga men jag fascineras verkligen av de totala 360graders-svängarna som verkar hända här titt som tätt. Nu imorse vaknade jag och upptäckte snö på taken. SNÖ! SOM LIGGER KVAR! Är det här normalt marsväder för New York? Någon som vet?




Blixtar och dunder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Den här onsdagen har det snöat, regnat och haglat i omgångar hela dagen. Och nu sitter jag i min säng med åska och blixtrar starka som solsken utanför fönstret. Inte direkt det ultimata vårvädret, men ganska mysigt.

Jag gjorde mitt prov i Retail Management idag och nu är jag äntligen fri för den här veckan. Inga fler prov, inga fler uppsatser. Känns som en sten har lättat och ikväll ska jag bara ligga och mysa i min säng medan jag kollar på Sex and The City. Att kolla på den serien är faktiskt ett väldigt bra sätt att lära känna New York på.

Godnatt alla där hemma!





Abe's, SL, 1OAK

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Trots snö (kan ni fatta?) var gårdagenskvällen väldigt kul. Vi började med ett par glas vin och tjejmys med 90-talsmusik hemma i lägenheten, sen middag på Abe's, dans på SL och sist vidare till 1Oak. Som vanligt var 1Oak lite under förväntningar, jag vet inte vad det är med det stället som gör att man väldigt sällan har roligt där, men allt annat var super. Alla var på bra humör och det blev senare än vad som var tänkt från början. Kvällen avslutades med en pizza-slice på Artichoke. Lite överskattat tyckte Karin men jag njöt!

Nu sitter jag hemma i sängen och funderar på hur jag ska lägga upp dagen. Midterm i Retail Management klockan fem och träning står på schemat. Och lägenheten behöver en liten uppfräschning från igår också. Lika bra att komma igång med dagen!







Det snöar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vädret i den här stan är helt galet. För fyra dagar sedan var det 24 grader och strålande sol. Igår kväll efter jag och Karin kom hem från 1Oak såg det ut såhär:



Yepp, det är snö ni ser därt. Hur sjukt som helst. Just när man trodde att våren hade kommit för att stanna en gång för alla.




Romantic Western

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Lite favoriter just nu från Fashion Gone Rogue. På senare tid har jag blivit inspirerad av romantic/western-stil. Jag vill ha en vit, böljande klänning på mig och rida barbacka (bara en sån grej!) ut i solnedgången på min ståtliga häst. Wow, tar amerikaniseringen till en helt ny nivå känner jag.




Prov avklarat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Tjolahopp.

Provet idag var svårt att tyda. Mycket tänka-själv och "nämn allt du kan om detta ämnet"-frågor, så det är svårt att veta hur bra/dåligt det gick. Magkänslan säger bra men det får helt enkelt visa sig nästa vecka när vi får tillbaka det. Skönt att ha det gjort i alla fall!

Sedan jag kom hem har jag ätit lunch och pluggat till nästa prov imorgon. Det är lite svårt att koncentera mig eftersom jag har spänningshuvudvärk så jag har lagt mig i sängen för att vila en stund. Jag haft ont i huvudet nu i två dagar. Hoppas att det beror på att jag glömde sova med min bettskena i förrgår och inte, det jag är rädd för, att jag ser dåligt. Har verkligen ingen lust att skaffa glasögon.

Ikväll äter vi middag på Abe's. Härligt med lite god lyxmat! Sen blir det SL en stund tror jag, dock inte för sent eftersom jag har massa plugg imorgon.





New earrings

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




First midterm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Här sitter jag nyvaken i sängen utan att riktigt orka ställa mig upp. Om en timme måste jag gå till skolan och göra mitt första mid-term för den här terminen och det är lezkiigt. Direct Marketing är en ganska krävande klass och provet kommer vara långt. Jag hoppas att jag har pluggat rätt grejer, håll alla tummar och tår för mig!





En dröm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
På väg hem från skolan idag slogs jag för tusende gången av det otroliga fakta att JAG BOR I NEW YORK. Spelar ingen roll hur många gånger jag säger det till mig själv, hur många gånger jag går till skolan på morgonen, hur väl jag lär känna staden; det kommer kännas sjukt varenda eviga dag jag spenderar här. Tänk att någonting jag vågade drömma om i mina livligaste fantasier nu är verklighet. Puh, det är nästan så att man blir andfådd vid tanken.

Och jag älskar West Village mer och mer för var dag som går. Även i det tråkiga måndagsregnet lyckas stadsdelen se härligt mysig ut:





A perfect moment

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
I brist på annat att göra under min håltimme sitter jag och drömmer mig tillbaka till september förra året, då jag fick möjlighet att göra det mest fantastiska jag gjort i mitt liv; gå på Ralph Laurens och Oscar de la Rentas fashion shows under New York Fashion Week 2010. Tack vara underbara Tord fick jag möjlighet att göra något jag alltid drömt om och det var precis så kul som jag hade tänkt mig.


Avslutningen på Ralph Laurens show. Alla vackra modeller gick ut en sista gång innan Ralph själv kom och tog emot en storm av applåder. Mäktigt! Jag fick dessutom otroligt bra platser, bara två rader ifrån Vogue Nippons editor in chief Anna Dello Russo (som självklart satt front row)



På grund av åskoväder och brist på taxibilar kom jag sent till visningen för Oscar de la Renta och fick därmed inte en jättebra plats. Men jag kunde inte brytt mig mindre, jag såg alla modellerna och kläderna perfekt ändå.


Utanför Ralph Laurens visning såg jag Hanneli Mustaparta, den kända norska modebloggerskan.



Och min idol, Anna Dello Russo, var helt fantastisk som vanligt i klänning från Dolce & Gabbana. Jag smög fram och tog en bild på henne medan hon blev intervjuad, och hon verkar vara en så otroligt härlig och trevlig person med ett konstant leende på läpparna.




En vanlig dag i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En tjej frågade mig om jag inte kunde beskriva hur en vanlig skoldag ser ut för mig här på FIT. Alla dagar ser väldigt olika ut för mig, men eftersom måndagar är den dag jag spenderar mest i skolan tänkte jag berätta lite om den.

07:05 Masar mig ur sängen alldeles för tidigt, drar på mig kläder och äter en frukost bestående av yoghurt och bran flakes med kanel och agave-sirap.

07:30 Börjar gå till skolan. Det tar lite drygt 20 minuter och kan bli rätt segt när det, som idag, regnar ute. Andra morgnar, när solen skiner och fåglarna kvittar, är det fantastiskt.

08:10 Första lektionen börjar. På måndagmorgnar är det Team Development vilket är en rätt skön mjukstart på veckan.

11:00 Lektionen är slut. Jag går till gymmet i skolan och tränar. Eftersom jag inte har en TV hemma i lägenheten blir de här små stunderna med TV-skärmar på träningsmaskinerna lite lyx i tillvaron. Efter träningen går jag till cafeterian och äter. Egentligen borde jag ta med mig mat hemifrån (ekonomiskt och nyttigt) men det slutar alltid med att jag köper en tallrik spicy roll sushi.

14:00 Efter evighetslång håltimme har jag evighetslång mattelektion. Det måste till mycket innan jag ska börja hata lektioner, men den här tar priset. För att inte bli galen av boredom brukar jag sitta och läsa en bok i smyg, läraren märker ändå ingenting. Idag har jag med mig datorn som jag tänkte underhålla mig med.

17:10 Sista lektionen för dagen början. Den är kort (1,5 h) och oftast intressant, så tiden går fort.

18:30 Jag går hemåt, efter nästan 11 timmar i skolan! Väl hemma lagar jag en måltid, ofta kyckling med quinoa eller cous-cous, och äter tillsammans med mina rumskompisar. Om jag har mycket att plugga sätter jag mig med det, annars underhåller jag mig själv med att kolla lite TV-serier på datorn eller skypa med pojkvän och vänner

22:00-00:00
Utmattad går jag och lägger mig i min sköna säng och sover gott hela natten.

Ja, så ser min måndag ut. Inte jättekul, men måndagar är min absolut tråkigaste och längsta dag. Resten av veckan blir bättre och bätte för varje dag, och i slutet av veckan har jag knappt några lektioner alls. När man registrerar sig får man välja vilka ämen man vill ta och vilken tid, så det är helt upp till en själv vad man har för schema. För mig ar det värt att ha en lite jobbig måndag om jag kan ha mindre skola resten av veckan.





Union Square en söndagseftermiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Feathers

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Och så var även den här helgen slut. Tiden går så fort här, det är nästan obehagligt. Var det inte bara några dagar sedan det var januari?

Idag gick jag upp tidigt och pluggade en stund. När jag blivit riktigt uttråkad bestämde jag mig för att gå ut och handla mat inför veckan. Gick förbi Rugby på vägen och hälsade på söta Isabelle som jobbar där. Vi träffades i Brooklyn i torsdags, på St Patrick's Day-festen. Hon är svensk men har amerikanskt medborgarskap och kan alltså jobba heltid. Supergullig är hon och vi bestämde att vi ska ses lite senare i veckan också.

När jag gick ifrån Rugby fick jag plötsligt ett sånt otroligt shoppingsug. Gick in i alla butiker i närheten av Union Square och det slutade med att jag shoppade en del på H&M. Måste faktiskt försöka skärpa mig, kan inte slösa pengar på det där viset hela tiden.. Anyways, gick och handlade mat till slut och sen hem. Där hade det tydligen varit lite (ytterst lite, dock) dramatik över vart jag var någonstans. Jag hade inte haft min mobil med mig och bara sagt att jag skulle "gå och handla". Eftersom jag var borta i typ fyra timmar blev de lite fundersamma. Fick ett oroligt samtal från Elin som ryktesvägar hade hört om mitt försvinnande. Nåväl, slutet gott allting gott. Nu är det dags för matlagning!


Bland annat detta köpte jag idag på H&M.




No more blekfis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag tror inte man fattar hur stark solen är här! Herregud, efter två dagars sittande på terassen är jag nu röd som en kräfta över hela kroppen. Det är nog inte jättebra för min stackars bleka (not anymore!) hud, men hur kan man låta bli efter den här långa vintern? Nu hoppas jag på att det blir fler soldagar så att jag kan komma till Stockholm i april och se riktigt sommarfräsch ut. Jag satsar på Bali-brunt:





Flickorna

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hittade en härlig bild på oss tjejer från i torsdags på Kims blogg. Varför, varför, VARFÖR har inte jag en systemkamera?





Key Lime Pie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Världens godaste tuggummi! Det smakar precis som en key lime pie, söt kaka och sur lime på en och samma gång. Perfekt när man är sötsugen men inte vill äta en massa onyttigt godis.




Loppis-lördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Imorse gick vi upp tidigt för att gå på en flea market i Hell's Kitchen, på 39e gatan och 10e avenyn. Det fanns mycket roliga grejer att titta på. Allt från skräp i form av använda batterier till designerskor och pälskappor. Det blev inget köp för mig dock. Nästa gång jag går dit ska jag fundera ut vad jag är ute efter, det blir nog lite enklare att orientera sig om man har ett klart mål. Det var superhärligt ändå och en skön start på dagen.











Magical night

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ledsen att jag skriver om det fantastiska vädret hela tiden (antar att det känns rätt surt om man sitter hemma i Sverige med snöfall utanför fönstret) men det är bara så himla underbart. Ikväll har vi suttit på vår terass i 20 grader fortfarande klockan nio på kvällen, ätit glass och pratat. Finns inget bättre än ett vårigt New York.







Retro inspired

Skriven .
Placerad i "Models & Mags, "
0 kommentarer


Harper's Bazaar Spain, april 2011
och Elle Italia, april 2011




A lovely day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Idag har jag:

- gått förbi nya godisbutiken Sockerbit på Christopher Street. Fönsterna var täckta med papper för att dölja vad som gömde sig inne, men lyckades få en liten titt ändå. Inget godis på hyllorna än så länge men ljust och fint inrett såg det ut att vara. Förhoppningsvis blir det en precis så bra godisbutik som jag drömmer om.
- tagit en morgonpromenad längs Hudson River, avslutad med en springrunda
- ätit nybakat bröd, creme cheese, salami och nutella till frukost
- suttit i solen på terassen i princip hela dagen och pluggat/läst en bok. Njutning på så sjukt hög nivå!
- skolkat en lektion för man KAN faktiskt inte sitta och plugga matte en dag som denna.




St Patrick's Day i Brooklyn

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Den irländska högtiden firade vi igår i Brooklyn, hemma hos en vän till Filippa (som btw hade färgat sina hårtoppar rosa igår med sprayfärg, skitsnyggt). Träffade massa trevligt folk, drack vin och hade roligt. Efteråt gick vi till en bar i närheten och slutligen, tillbaka på Manhattan, till Southside. Där var jag dock bara inne en liten stund innan jag drog hem, hade en huvudvärk från tidigare under dagen som inte ville släppa. Det var i alla fall en kul kväll, my very first St Patty's Day.








21 grader får mig att känna såhär

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Svenskt godis på Manhattan!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Gissa om jag blev lycklig när jag vaknade nyss och möttes av det här! Ni som känner mig vet att jag fullkomligt ÄLSKAR godis och bristen på det här i New York är riktigt deprimerande. Jag försöker nöja mig med Sour Patches, Swedish Fish och ibland Marabou från IKEA men det räcker inte. Nu ska butiken Sockerbit öppna här på Manhattan, och bara några kvarter från min lägenhet i West Village! Tror jag ska ta mig en liten promenix bort dit sen och se hur det går med öppningsplanerna, jag kommer stå först i kö när de slår upp portarna!




Poppin'

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Elinor, Johanna, jag och Julian på Plaza brunchparty i lördags.




Bönehörd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
GODMORGON!

Jag tror någon hörde min bön om sol och värme, för idag är det skinande ute och ska bli runt 17 grader. U-n-d-e-r-b-a-a-a-a-a-a-r-t! Klockan är åtta på morgonen här och om en stund ska jag iväg till Soho för att passa mina kära små tvillingbarn. Kommer hem efter lunch och då ska jag sätta mig på takterassen i solen och plugga.

Idag är det St. Patrick's Day och ikväll ska vi till Brooklyn för att fira. Inte för att jag har någon bra koll på varför man faktiskt firar denna dag men vad gör det, traditioner är till för att firas. Ska försöka att inte bli för sen dock, har som tidigare sagt extremt mycket att göra den här veckan.

Hörs senare!


Såhär ljust och fint lyser solen in i mitt rum nu på morgonen!




Old glam

Skriven .
Placerad i "Fashion, "
0 kommentarer
Vogue.it kan man just nu bläddra igenom två nummer av magasinet; ett från 1965, året då tidningen först publicerades, och ett från 1988, första numret redigerat av Franca Sozzani.

Igår kväll satt jag och kollade igenom den ifrån 60-talet. Mycket inspirerande och intressant. Gjorde ett litet kollage med mina favoriter:





Heaven sent

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Utanför Ground Zero




Swamped

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag har upp till öronen med grejer att göra i skolan just nu. Imorse kändes det ganska lugnt, nu stressar jag som en gris över alla saker som måste pluggas in till nästa vecka

- Midterm i Direct Marketing
- Midterm i Cont. Retail Management
- Essay på 4-6 sidor i English Composition
- Skriftlig uppgift i Team Work Development
- Kapitel och uppgiter i Statistics

Yepp, det blir en väldigt lugn helg skulle jag gissa. Ska sitta här hemma i lägenheten med massa onyttigheter och plugga, plugga, plugga. Fredagens sol verkar bli inställd också, så det finns inga ursäkter till att inte sitta inne.

Fast åh, vad lite sol hade varit härligt. Som dagen den här bilden (nedan) togs, i oktober förra året. Det var minst 20 grader ute och jag strosade omkring i Central Park för mig själv och njöt av livet. Längtar så till våren kommer hit på riktigt.





Sen födelsedagspresent

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
ÄNTLIGEN har paketet till min pojkvän kommit fram till Stockholm! Han fyllde år den 4 mars och jag skickade en present via USPS ca en vecka innan det. Självklart räknade jag inte med att det skulle komma fram i tid, men att det skulle ta så här lång tid trodde jag inte. Dessutom hamnade paktetet på helt fel adress, så han fick vänta ytterligare några dagar innan han kunde öppna det. Nåja, det kom fram, han blev glad och det är huvudsaken. Presenten var en dubbelknäppt stickad tröja från Lucky Brand som jag köpte i Soho för ett par veckor sedan. Kommer bli jättefin på honom.





Ansökningsprocess till FIT

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
1 kommentarer
Det är många av er som undrar om hur det går till att söka till skolan, vad man betalar och hur bra betyg man måste ha. För några månader sedan skrev jag ihop ett inlägg som förklarar processen och även svarar på lite andra frågor. Hoppas det kan hjälpa! Ni hittar det här.





Grå onsdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Om man tittar ut genom fönstret nu kan man inte tro att det bara om 48 timmar ska vara strålande sol och 20 grader. Usch! Vaknade av vind och regn utanför fönstret, himlen är alldeles grå och jag funderar starkt på att ta metron till skolan idag. Vanligtvis hade det varit höjden av lathet (det tar bara 20 minuter att gå till skolan - och 20 minuter är ett kort avstånd på Manhattan) men när det är såhär får man faktiskt göra undantag.

Innan jag börjar klockan två ska jag träna, duscha, läsa läxa, fixa och dona. Lika bra att jag sätter igång!


Kampanj för NK Classics, Fashion gone rogue




Perfekt x2

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Hade jättekul med Elin och Sara ikväll. Åt god middag, drack ett glas vin och dansade. Hemma trött men glad. Perfetto!

Och vet ni vad som är ännu mer perfekt? Att det ska bli 20 grader celcius på fredag!











Out and about

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Nu ska jag iväg och äta middag på Abe and Arthur's och sen dansa lite på SL. Ciao!




And a rose

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer




Tisdagsstädning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vaknade tidigt imorse. Det blir så väldigt ljust på mitt rum att jag vaknar av mig själv, men jag tycker att det är ganska härligt faktiskt. Solen sken, himlen var blå och utanför hörde man ljud från ett New York som höll på att vakna till liv, man kan definitivt vakna på sämre sätt. Gick till skolan och hade min Direct Marketing-lektion. Nästa vecka har vi mid-term och eftersom läraren är sträng kommer det nog bli ganska krävande, lika bra att börja plugga så snart som möjligt. I skolan bjöd de på gratis varma drycker och jag valde en kopp varm choklad för en gångs skull. Hade glömt hur gott det kan vara, riktig barndomsnostalgi!

När jag kom hem körde vi ett storstädningsryck i lägenheten. Att bo tre personer i en lägenhet skapar rätt mycket smuts och damm, så det var skönt att äntligen få städa ut ordentligt. Nu skiner vårt badrum och kök igen!

Måste sätta mig med lite läxor nu tror jag, har lektion senare ikväll också. Ciao!


Skinande rent!




MIN SYSTER KOMMER TILL STAN!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Wie, idag har Lollo bokat en biljett till att komma och hälsa på mig här i New York den 1-8 maj. Är superduper-excited att hon ska komma och se hur jag bor. Nu måste jag fundera ut massa roliga saker vi ska göra tillsammans när hon är här! Förslag utöver de vanliga turist-grejerna är välkomna. Jag har en liten mental lista än så länge som jag ska fylla på med tiden.



Nästan hela familjen Lundberg sist vi åkte till USA tillsammans.




Amerikansk sushi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
En sak de faktiskt är ganska bra på här i USA är sushi. Hemma i Sverige åt jag aldrig sushi om det inte var nigiri (ris med lax). Jag tyckte att var alldeles för sega och att sjögräset smakade konstigt. Men här äter jag nästan bara rullar. De är större, har mer lax/avocadofyllning och är toppade med en god spicy sås. Man blir mätt efter bara ett par bitar, så en låda som den på bilden räcker till två portioner. Den här köpte jag på FIT:s cafeteria, där de har sushikockar som lagar färskt varje dag.





Winning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Folk här får inte nog av Charlie Sheen och hans "Winning"-utspel. Och även fast det är sorgligt, kan man inte låta bli att fascineras av vilken knäpp han verkar ha fått av alla droger han stoppat i sig. Den här postern satt uppe på en av skolans väggar:





Fantasies

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Tycker mycket om Pradas lookbook för våren 2011. Den är sådär härligt klipp-och-klistra-tacky och lekfull!















Sneaky

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag och Filippa skulle (av oklar anledning, it made sense där och då) fotografera tjejerna bakom oss när vi var på 1OAK i fredags:
- Jag vet! Jag ställer mig här framför så ser det ut som att du fotar mig!
- Ja, bra idé!


Såhär i efterhand vet jag inte om det var den mest intelligenta idé jag haft. Tjejen i bakgrunden ser ganska misstänksam ut och jag gissar att vi inte var så diskreta som vi trodde.




Q&A's

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
6 kommentarer
Hejsan hoppsan,
Tänkte besvara lite frågor jag fått angående mig och mitt liv.

Vem är jag?
Jag heter Sofie och är 21 år gammal. Jag är född i Göteborg, har bott en sväng i Österrike, gått de flesta av mina skolår i Torekov och har sedan år 2005 bott i Helsingborg. Gymnasiet jag gick på hette ProCivitas, där läste jag samhälle med inriktning ekonomi. Hösten 2009 flyttade jag till Edinburgh, Skottland för att studera International Management på Heriot-Watt University, men insåg ganska snabbt att staden och skolan inte var någonting för mig. Var hemma ett tag innan jag bestämde mig för att söka till FIT i New York, där jag nu bor sedan 8 månader tillbaka.


Bild tagen av min syster när jag var hemma över julen

Vad gör jag i New York?
Jag pluggar på Fashion Institute of Technology (FIT) på Manhattan. Min inriktning är Fashion Merchandising Management, en modeutbildning med inriktining business. Skolan har väldigt bra rykte i industrin och jag har lärt mig mycket på den korta tid jag varit här. Vad målet med min utbildning är har jag ännu inte tänkt ut ordentligt, men jag hoppas kunna jobba på ett stort modehus inom merchandising, buying eller strategy alt. på ett modemagasin. När jag inte pluggar njuter jag av allt den här underbara staden har att erbjuda och har kul tillsammans med mina vänner.

Hur mycket kostar min utbildning?
FIT är inte en privat skola och är alltså inte lika dyr som många andra skolor här i USA. Man betalar drygt $6000 per termin. Definitivt inte gratis, men absolut hanterbart. Med tanke på hur bra utbildningen faktiskt är och vad för kariärrsmöjligheter den öppnar dörrarna för är det mycket värt pengarna.


Skolan på 27th st and 7th avenue

Vart bor du och hur hittade du boende?
Jag har bott på tre ställen sedan jag kom hit - man flyttar mycket i den här staden. Först bodde jag en månad i en lägenhet i Chelsea, hos en svensk tjej som jag hittade via Svenska Kyrkans hemsida. Därefter flyttade in till bästa Elinor, en annan tjej från Helsingborg som bodde på 33rd and 3rd. Jag trivdes jättebra; nära till skolan, två minuter till shopping och säkert område. Men för ca 2 veckor sen flyttade jag in i världens mysigaste lägenhet i West Village tillsammans med två av mina kompisar, Filippa och Karin. Det här är absolut bästa området på Manhattan och jag trivs mer för varje dag som går.

Om man ska leta boende på Manhattan är bästa stället Craigslist.com. Det är som ett blocket ungefär, med en gigantisk boendesida där man kan hitta mycket bra lägenheter, både första-och andrahand. Ett annat alternativ är Svenska Kyrkans bostadsforum.


En lite mer solbränd jag i min första lägenhet i Chelsea

Är det lätt att hitta jobb/internships i New York?

Man brukar säga att New York är möjligheternas stad och det stämmer verkligen. Hela tiden träffar man människor som på ett eller annat sätt kan erbjuda möjligheter till jobb, internships, bra kontakter etc. Tyvärr får man inte jobba eller praktisera förrän efter första året när man är här på studentvisa. Jag var på en intervju för internship på Oscar de la Renta och jag fick det, men kunde alltså inte göra det nu p.g.a. visat. Kommer dock söka nu till hösten igen. Oavsett får man chanser hela tiden, det gäller bara att ta vara på dem!

Vilket typsnitt i "Sofie" i headern?
Det är min egen lilla handstil så jag skulle nog säga att det kort och gott heter Sofie :)

Låt mig veta om ni har några fler frågor så ska jag svara på dem så gott jag kan! Välkomna!




Kill me slowly

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Kom precis ut fran mattelektionen. Gud, man avlider nastan varje gang. Jag tycker om matte och har alltid varit ganska duktig pa det, men det har tar verkligen alla priser i trakighet man kan tanka sig.
Var larare ar en typisk datanord/mattegeni som har ett IQ pa 180 eller nagot, men EQ pa -50; alltsa ingen pedagogisk gen over huvud taget. Han rabblar och rabblar, overkomplicerar och overforklarar. En lektion som vanligtvis skulle kunna vara klar pa 45 minuter tar honom 2,5 timme (yes, har pa FIT har vi 3-timmarslektioner). Nastan hela tiden satt jag och laste min True Blood-bok istallet, fick tiden att ga lite snabbare. Han ar sa inne i sina egna sma calculations att han inte market nagot.

Sa om nagon av er ska borja pa Fashion Institute of Technology och maste valja Statistics, be mig om tips pa vilken larare ni INTE ska valja.

Nu ar det en lektion kvar, Retail Management, och sen ska jag hem till min fina lagenhet och mina fina rumskompisar!





Tack, blogg.se

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Tyckte val att det var nagot underligt nar jag plotsligt fatt 15 kommentarer pa mitt senaste inlagg, jag som brukar fa  typ hogst 2 stycken. Min syster upptackte att jag ar pa framsidan pa Blogg.se, wie vad roligt!

Valkomna ni allihop som hittat hit, ska gora mitt basta for att svara pa alla fragor och uppdatera med roliga bilder och upplevelser harifran New York City!

Men forst.. mordande trakig mattelektion :(




Curriculum Vitae

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Har börjat lite smått nu i eftermiddag på ett CV jag kan ha när jag nästa termin ska söka internships. Man vill ju gärna sticka ut, fastna i folks minne och visa att man är bättre än alla andra. Här nedan är ett första förslag. Jag snodde egentligen design-idén nästan rakt av från en hemsida jag såg, men den är lite min stil; enkelt men kraftfullt. Jag har ju ett antal månader på mig att göra det färdigt, men det var kul att sitta att pyssla lite.





Grocery shopping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
30 kommentarer


Har veckohandlat idag. Egentligen är söndagar absolut sämsta dagen för sådant, eftersom butikerna är proppfulla av folk, men jag kände ingen stress och hade ingen mat hemma så det fick bli idag ändå. Jag handlar nästan bara i två butiker här på Manhattan; Trader Joe's och Wholefoods. Båda två är superbra, Traders ett snäpp billigare men Wholefoods ett snäpp fräschare. När jag vill skämma bort mig själv med god fetaost, extra fint kött eller färsk fisk går jag till Wholefoods, och basvaror hittar man bäst på Traders. Båda affärerna har mycket ekologiskt. I det här landet vågar jag inte äta mycket icke-ekologiskt, speciellt inte kött och kyckling (om ni har sett filmen Food Inc. vet ni vad jag menar) så jag betalar gärna någon dollar extra för free range/grass fed/organic.
På vägen hem gick jag förbi Amy's Bread som ligger här på Bleecker Street och köpte hembakat bröd (jag fick en extra av tjejen i kassan för hon tyckte de var så små) med russin och valnötter. Det åt jag till lunch med creme cheese och världens godaste salami! Sådana småsaker som man annars tagit för givet blir lyx när man lever studentliv, smakade underbart!




.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Givenchy Spring 2010 och Atelier Versace Spring 2011




We be the pannkaksmasters

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Kom hem för några timmar sedan från brunchen. Det var roligt att dansa och äta lite lyxig mat, men på grund av tråkig attityd från vissa fulingar-med-pengar blev det hemgång lite tidigare för oss. Gjorde dock inte så mycket, fick några timmar att umgås med Elinor, Johanna och Sara i alla fall.

När jag kom hem väntade Filippa, och vi gick och handlade ingredienser till pannkakor. Hade en mysig pannkaksmiddag med Nutella, sylt och grädde. Perfekt lördagsmat! Nu mår jag illa-illa-illa och ska nog krypa i sängen så småningom.




Bildstöld

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
När vi hade finbesök från Lotta tog hon lite bilder på vår lägenhet med sin fina systemkamera. Alltså mycket trevligare bilder än vad min tragiska lilla excuse for en kamera någonsin skulle ta. Så jag bestämde mig för att lite fräckt låna dem och hoppas att det är okej!


Jag skymtas i mitt rum i min mest förträffliga babysitter-outfit. På bordet låg de briocher jag köpt till min och Lottas lilla fikastund. Himla mysigt!



Trappan som leder upp till Karins rum och terassen. Och ja, den är precis lika brant och smal som den ser ut.


Utsikt in i lägenheten från hallen.


Kungen pryder vårt kylskåp. En riktig hunk var han för i tiden.

Tack för lånet, Lotta!




Brunchlördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Härlig, solig lördag! Nu drar jag på brunch på Plaza Hotel. Ciao!




Middag och 1oak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Sitter i sängen eften en trevlig liten fredagsutekväll. Började med middag på La Gazzetta i Meatpacking och sen 1oak. Både jag och Filippa var ganska nöjda vid halv två så vi tog en taxi hem. Mysig kväll, speciellt att träffa mina kära gamla rumskompisar (fast du saknades, Elin!). Nu ska jag läsa vidare på min bok och somna sött.


Jag körde på rosa läppstift. Väldigt icke-Sofieigt men kände mig ganska fin. Här med bästa Elli <3




Syster-bäst-på-skratt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
HAHA, alltså Lollo, inget slår dig och din blogg när man behöver sig ett gott litet skratt.





ARRHG, LET'S GO!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


NU SKA JAG IVÄG OCH TRÄNA I MIN NYA ROSA TRÄNINGSTOP SOM GETT MIG LITE EXTRA ENERGI. DET SKA SVETTAS, BELIEVE ME!




Torsdagsshopping

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår fick jag min lön och bestämde mig för att unna mig själv lite nya kläder. Gick in på H&M och hittade väldigt mycket fina grejer. Om jag hade haft möjlighet hade jag tagit med mig 50 gånger mer kläder hem (H&M är riktigt, riktigt bra här just nu) men SÅ mycket pengar hade jag inte (man måste ju äta) så det fick bli ett urval.


Blus mer rosettknytning, $34.99


Sommarklänning $14.99


Skjorta i mockaimitation $19.99


Cropped sweater, $12.99


Mockakjol $49.99




Dark Chanel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
På tal om Chanel. När jag tittade igenom deras FW11-kollektion fascinerades jag inte så mycket av kollektionen i sig (som måste slagit rekord på FGR i hat-kommentarer) utan av bakgrunden, en dagen-efter-domedagen-miljö som verkligen förstärkte klädernas budskap och la en mystisk, mörk hinna över hela presentationen. Tyvärr det enda intressanta med kollektionen, som i övrigt mest bestod av opropertioneliga och rent sagt osmickrande plagg.





Chanel Mademoiselle Campaign

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hm, jag vet inte. För Chanel Mademoiselles kampanj har Lagerfeld fotograferat Gossip Girl-skådespelaren Blake Lively. Ingen tvekan om att hon är en snygg tjej men intressant? Nja. Det faller ganska platt för mig och känns mer som ett försök från Chanels suda att locka till sig ett yngre klientel än att vara kreativt inspirerande. Men vem är jag att ifrågasätta the great Lagerfeld? Han vet med säkerhet vad han gör.







Foton från Fashion Gone Rogue




Sparkling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Vitt och silver från Balmain FW11




Lotta på besök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag träffade jag fröken Lotta som är här på besök ifrån Minnesota, där hon pluggar på college tillsammans med sin hockeyspelande pojkvän. Jag och Lotta gick i samma gymnasieklass på ProCivitas, och det var jättemysigt att ses! Vi åt hamburgare på PopBurger och strosade en kort runda inne på Chelsea Market innan jag var tvungen att gå till skolan för att göra mitt retail-quiz.


Fint besök från Minnesota


Riktigt goda mini-hamburgare från PopBurger. Definitivt värt ett besök om ni har vägarna förbi Meatpacking District


Inne på Chelsea Market hittar man sådana här söta cake shops


Nästa gång jag fyller år förväntar jag mig en gigantisk custom-made tårta från den här butiken. Just so y'all know.




I want to travel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
De senaste dagarna har jag haft ett så otroligt sug efter att resa. Jag vill äta god mat och dricka vin i Toscana, åka skidor i Österrike, ligga på en strand på Bali, besöka Grand Canyon, åka på safari i Sydafrika. Tusen saker jag vill göra och det gör mig lite ledsen att tänka på att sådana saker ligger lite utanför vad jag har möjlighet till just nu. Att plugga heltid och bo i dyra New York ger varken tid eller pengar över till att upptäcka världen. Men ingenting är omöjligt, och jag har ju faktiskt ett helt liv på mig att resa efter skolan. Intalar jag mig själv..

En liten resa jag ska göra snart är åtmistone hem till Sverige. Martin har bjudit mig hem mig en vecka över Spring Break till honom i Stockholm, och det ska bli så himla mysigt! Jag hoppas att våren har kommit på riktigt då också så att vi kan sitta och njuta av solen.











Bränd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Mina få timmar i solen har nu på kvällskvisten resulterat i en inte alltför smickrande bränna. Är knallröd både på bröstkorg och armar. Tänkte inte på att detta faktiskt var första solen för i år min arma, vita kropp utsätts för och därför nog fick en liten chock. Nåväl, det lägger sig nog snart. Imorgon får jag jobba på att ge ryggen lite färg så att jag inte blir helt fläckig.





Sommarvärme

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Äta frukost i solen. Plugga i solen. Sola i solen.

Idag har varit en bra dag.







Satt och läste min bok när jag låg på terassen och precis då kom ett stycke som jag tyckte passade så himla bra i just det ögonblicket:





Aj aj aj

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har haft en riktigt jobbig dag om jag får klaga lite, rejäla magproblem. Allt var bra imorse, men när jag åt ett äpple på första lektionen satte det igång. Försökte träna men det gick sådär, och så fort jag åt lite lunch fick jag knip. Bestämde mig till slut för att göra matteprovet (som jag tror gick ganska bra) och sen hoppa över sista lektionen för att gå hem och vila istället. Man får alltid lite ångest av att missa lektioner eftersom man kan få betygsavdrag om det händer för mycket, men det här tycker jag faktiskt var anledning nog.

Nu ska jag dricka te med flickorna, sen lägga mig i min sköna säng och kolla Big Love. Guten nacht!





Mitt rum på 41 Carmine St

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ni har ju redan sett lite sneak-peaks men här kommer några bilder på mitt rum så som det ser ut för tillfället. Känner mig ganska färdig med det, förutom väggdekorationer etc. som får komma efterhand. Det är väldigt mysigt och jag börjar känna mig mer och mer hemma. Elin och Johanna var här på besök för en stund sen, och jag gav dem en stolt liten visning runt i lägenheten.


Jag älskar det röda teglet som täcker hela den vänstra väggen i rummet. Känns väldigt New York-igt.



På IKEA igår köpte jag bland annat det lilla rosa nattduksbordet och färgglada påslakanet. Min filosofi är att alltid bo i ett rum med mycket ljusa och härliga färger, för då tror jag att man själv får en positiv inställning till saker och ting.


Köpte även gardiner igår. Förhoppningsvis ska jag nu slippa att vakna klockan sju på morgonen av att solen står rakt in i rummet. Även om de är vita ger de nog lite protection hoppas jag.




GRATTIS BÄSTIS!!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Är så glad för min bästaste bästa vän Sofia som har kommit in på sin drömskola i San Fransisco. Snart bor vi i samma land, och jag får en riktigt bra anledning att åka till Californien!


Jag och Sofia på midsommarafton förra året <3




Sunday, rainy Sunday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det har regnat hela dagen idag, och jag har bara varit inne och myst. Pluggat lite matte, satt upp gardiner, läst en bok, skrivit på en uppsats, bakat en sockerkaka. Ni vet, lite såna där grejer. Om en stund kommer Elin och Johanna förbi för att titta på min nya lägenhet så jag ska börja tända lite ljus och göra fint här.




Not so gigantic korv

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Amerikaner går allt som oftast till överdrift för att värja sig från att bli stämda från missnöjda kunder etc. Till exempel nämner de alltid i reklamer för läkemedel på TV att "this may cause dementia, panic attacs and death", vilket för en utomstående låter både roligt och absurt. Idag på IKEA såg jag det här gigantiska plakatet i taket och kunde inte låta bli att skratta högt. Men det är klart. Jag hade också känt mig lurad om det visade sig att 50cents-korven jag köpte inte var stor som en bil.






Livets goda.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag älskar att ha ett badkar i mitt nya hem. Igår kväll innan jag gick och la mig tog jag ett skönt bad med tända ljus och en bok. Livskvalitet skulle jag vilja säga!




How to brighten up the day

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Anna Dello Russo i Jil Sander. Foto från Jak and Jil




Fotbollsmannen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Måste bara berätta en rolig grej. Varje gång det är fint väder ute står den här killen på gatan utanför skolan. Vad han gör? Kickar fotboll. Han kickar och kickar, flera timmar i sträck, utan någon uppenbar anledning. Alltid ensam, alltid på samma ställe. Vem är han? Varför är han här? Och vad hans grej med att kicka fotboll?

Tog lite stalkerbilder men låtsades att jag fotade vattenflaskan istället för honom. HEHE. Himla finurligt tyckte jag.




En sån där dag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ni vet såna dagar när allting går lite fel, man har mycket tråkiga måsten och inte känner sig på topp. Så har min fredag varit. Vi var ute en sväng igår och för första gången på flera veckor drack jag mer än bara ett par glas vin vilket resulterade i ett inte helt härligt uppvaknande. Dessutom hade det magont jag känt komma krypande i några dagar blommat ut och jag gick omkring med knivhuggsliknande smärta. Innan min första lektion gick jag och tränade (har man ett schema så har man), men på grund av magen gick det inte jättebra. Sen kommer jag till mitt klassrum och får reda på att lektionen är inställd. How typical. Fick gå med magsmärtor hela vägen hem, där IKEA-leverans väntade. Har därför ägnat resten av dagen att bygga ihop säng och bokhylla samt städa upp och organisera alla mina grejer. Nu är klockan 8 PM, jag har inte ätit mer än frukosten imorse på hela dagen och jag är dödstrött.

MEN! Mitt rum börjar ta sig nu och snart kommer det kännas riktigt mysigt och fint. Blir nog en sista runda till IKEA i helgen innan jag känner mig helt nöjd. Definitivt på god väg.


Färdig bokhyllish




Love.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Photo: Morgan O'Donovan for Self Service Magazine



Anna Dello Russo. Foto från Carolines Mode



Christopher Kane liquid handbags, FW11



Amanda Seyfried for Interview March 2011, photo from Fashion Gone Rogue




Utsikt magnifique

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vill bara göra er lite avundsjuka och visa utsikten från vår stora, fina takterass. Tänk er att sitta här en solig vårdag och äta frukost. Underbart!





Nyinflyttad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Lite dålig uppdatering på sistone men så är det när man upptagen med att flytta. Igår blev West Village mitt hem och Karin & Filippa mina nya rumskompisar. Det känns bättre och bättre för varje minut som går måste jag säga. När jag gick hem från skolan på Bleecker Street i strålande solsken och tittade i de fina små butikernas skyltfönster kände jag att jag verkligen kommer trivas bra.

Ungefär som på bilden ovan såg mitt rum ut tidigare idag. Nu har jag städat en del, fått upp mitt skrivbord osv. så att det ser lite representabelt ut. På fredag levereras säng och bokhylla från IKEA och så länge sover jag på luftmadrass (som jag självklart lyckades sticka en nål i det första jag gjorde, men den verkar ha klarat sig). Det kommer bli så mysigt! Måste dock köpa gardiner för mitt rum fullkomligt badar i morgonsol när man vaknar. Visserligen härligt, men lite irriterande när klockan är sju på morgonen och man bara vill sova.

Har fått en massa skolarbete till nästa vecka så kvällen har spenderats med plugg. Börjar få lite ont i magen, hoppas det inte är samma magsjuka som Elli hade tidigare i veckan. Nu ska jag lägga mig på min luftmadrass och sova gott. Godnatt!




Antisemitistisk modeikon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer



John Galliano, designer för Dior, har hamnat i blåsväder. I den här videon blir han filmad pratandes om att han "älskar Hitler" och att om Hitler fortfarande levde skulle kvinnorna han talar med i filmen vara döda. Han verkar ju uppenbart onykter, och framstår som en otroligt smaklös, bitter liten människa. Det är obehagligt. Frågan är hur/om det här kommer påverka hans karriär i modebranschen.

Update: Galliano fick sparken av Dior idag, bara dagar innan modeveckan i Paris börjar. Det blir spännande att se hur det här utvecklas sig.




En vanlig person

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


En grej som är rolig med att bo här i New York är hur likgiltig man blir inför kändisar. Jag har sett allt från Gossip Girl-skådespelare (nästan hela casten faktiskt) till Dakota Fanning, Anna Dello Russo, Karlie Kloss etc. Det man slås av är hur skev bild man har av dessa människor. Ta Jessica Stam (ovan) t ex. Hon var på samma restaurang vi var på för nån vecka sedan och det tog en stund för mig innan jag fattade att det faktiskt var hon; hon såg liksom ut som en helt vanlig tjej, inte så mycket snyggare än många andra på stället. Och det var liksom inget speciellt. "Jaha, där är hon" tänkte man och återgick till sin mat. För egentligen, det är inte så stor skillnad på kändisar och resten av mänskligheten. Fo real.




Svenskt tema ikväll.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vårt nya (och mycket tillfälliga eftersom jag ju flyttar imorgon) matlagsningssug fortsätter även ikväll och nu är det svenska köttbullar med brunsås och lingon som står på menyn. Johanna kommer hit om en stund med ingredienser och då ska det lagas. Får hoppas att det blir lika gott som igår. Eller nja.. lasagnen var faktiskt sådär. Men hur kan man misslyckas med köttbullar?


Gårdagens mästerverk




Aaaww.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Ja jag vet inte hur mycket auktoritet man som polis inger när man kör omkring i en sån här, men söt är den.