Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Nya skor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag inviger jag mina nya skor från & Other Stories. ÄLSKAR DEM! Perfekt blandning av boot och sommarsko, med en klack som är hanterbar även på vardagar. Är helt kär i färgen också. Fanns även i svart men tyckte att vinrött kändes lite roligare och annorlunda från de skor jag redan har. Nu håller jag alla tummar för att jag inte får skavsår, mina fötter brukar vara känsliga för sånt. 
 
1 495:- på & Other Stories 




Frukost för kungar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Varje fredag har vi frukost på kontoret och den här gången var det min tur att ordna med det. Rätt många var lediga så jag bestämde mig för att köra på något enkelt, färdigt och det fick bli take-away från Taverna Brillo. Surdegsmackor med italiensk salami och talleggio, fruktsallad, yoghurt och apelsinjuice. Kan man starta dagen på ett bättre sätt? Tror nog inte det. 




Pizza med tryffel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Igår hade vi en så himla mysig kväll. Först storstädade vi hela lägenheten, det behövdes verkligen. Sen beställde vi pizza för hemkörning från Primo Ciao Ciao. Alltså, att få mat hemkörd till dörren <3 

Det blev en halvinbakad pizza med parmaskinka, ruccola och mozzarella, och så en blanco-pizza med tryffeltapenad, basilika och färska tomater. TIll det ett glas rött vin från Alex & Sigges Complicity Red. Kände mig lite töntigt kändisgalen som köpte det men när jag såg det på Systembolaget tänkte jag att det kunde vara roligt att prova. Det var gott, men jag föredrar alltid en riktigt smakrik zinfandel när det kommer till rött vin. 

Idag är jag ledig och har varit och tränat. Grit Strenght blev det och jag höll på att dö eftersom instruktören sa till oss att ta extra tunga vikter på skivstången. Har verkligen inga muskler att tala om. Men skönt att ha det gjort! 




Guerilla gardening

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det var ett så himla inspirerande inslag på Nyhetsmorgon nyss. Ron Finley är en man som växt upp i de fattiga områdena i södra LA där han såg problemet med att den enda mat som fanns tillgänglig i området var snabbmatsrestauranger och mataffärer som säljer besprutad mat. Han märkte hur befolkningen bara blev fetare, fick diabetes och hur vissa barn helt och hållet levde på näringsfattig snabbmat. 

Som ett svar på detta började han odla sin egen mat på den enda jordplätt som fanns tillgänglig – längs trottoaren. Han kallar det "guerilla gardening". I början fick han stort motstånd från staden som förbjöd odling på deras mark, men efter mycket om och men fick han rätt och kunde odla alla slags grönsaker längs gatorna i LA. Nu vallfärdar människor till hans odlingar och människor runt om i hela landet, och världen, har börjat odla grönsaker på de jordplättar som finns tillgängliga. Ron Finleys mål är att förändra sättet människor ser på mat och visa hur man genom att bli delvis självförsörjande också kan bli en lyckligare människa.  
 
“I wanted a carrot without toxic ingredients I didn’t know how to spell,” säger han.
 
När jag någon gång flyttar till ett hus med trädgård kommer jag börja odla mina egna grönsaker. Ha höns så att jag kan äta färska ägg på morgonen. Köpa närproducerat kött från lokala slaktare. En dröm! Tills dess får jag försöka få tag på den bästa ekologiska maten som finns att få tag på. 
 
Ron Finley i sin asfaltsträdgård. 




Ostpaj med gruyère

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår gjorde jag min ostpaj, det var längesen nu. Varje gång jag gör den försöker jag ändra något bara för att det är lite roligt att variera sig och det här gången använde jag en gruyèreost istället för vanlig smörgåsost. Blev en lite djupare smak och passade perfekt med hettan i chilin. 

Pajskal utan mjöl hittar du här. Jag har insett att det är lite för lite mandelmjöl i receptet så höfta med lite mer av de torra ingredienserna så blir det bra. 
 
Fyllning: 
3 dl grädde
3 ägg 
200 g opastörisread gruyèreost
100 g mild ekologisk ost
en röd chili 
en handfull blad basilika 
en skvätt citronsaft 
salt 
peppar 
 
1. Gör pajdegen och lägg i kylen en stund så att den blir fast. Klä in i en pajform och förgrädda i 10 min på 175 grader.
 
2. Blanda grädde och ägg i en bunke. 

3. Riv osten och  hacka chilin samt basilikan.

4. Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. 

5. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter. 
 




Ormskinn

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har fått en plötslig knäpp på ormskinn. Från att aldrig ha ägt något av det tidigare har jag den senaste månaden köpt tre olika saker i samma mönster. Gillar att det är lite mer nertonat än leopard, men ändå roligare än ett lite mer grafiskt mönter. Blir en härlig kontrast till svart eller vitt. 
 
 
1. Byxor, Zara. 
2. Högklackade skor, Zara. 
3. Sneakers, Footlight.




Auberginegratäng

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Till middag idag lagade jag en så himla god auberginegratäng av hemmagjord tomatsås tillsammans med mozzarella och parmesan. Det blev en oplanerad meatless monday och det känns bra. Receptet jag använde mig av hittar du här. Kunde inte heller låta bli att göra lite pimientos de padron, dör typ så gott det är!! 
 
 




En helg i Stockholm.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Min lillasyster har varit på besök i helgen, väldigt roligt. Igår satt vi hela kvällen på Broken och drack öl/vin tillsammans med en massa kompisar, idag var vi något sega. Först gick vi ut och shoppade lite på stan. 
 
 
Vi gick och satte oss i en park för att få lite sol. Inspekterade mina nya skor som jag beställt från Footlight.se, älskar dem! 
 
 
Efter det gick vi och röstade (min första röstning någonsin, förra gången bodde jag i USA och var för lat för att utlandsrösta.. hmm, dåligt). Därefter blev det ett besök på Prime Burger. Jag tog deras Zazi burger utan pulled pork, med jalapenos och chipotlemajonnäs. SÅ GOTT! 




Tusen följare.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Woho! Mitt lilla hobbyprojekt @burgerland på Instagram har nu fått över 1000 följare. Inte helt illa tycker jag med tanke på att vi startade för några veckor sen bara som en rolig grej. Det roliga är att folk blir så förvånade när de får höra att det är en tjej som står bakom kontot – verkar som att folk har en bild av hamburgerälskare som glada, eventuellt lite överviktiga, män i 30-årsåldern. 
 




Ett avlägset liv i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gjorde en liten arkivsökning innan till den första tiden när jag bodde i New York. Gud vad roligt det är att kolla på och återuppleva sådant man gjorde för några år sedan. Det är så mycket som jag har glömt bort, är glad att jag den här bloggen att komma tillbaka till. 
Här är några saker som var mitt liv för några år sedan: 
 
Jag hade mina första dagar i skolan och satt och analyserade alla mina klasskompisar i den nya skolan. 
 
 
Jag var mörkhårig och köpte ett par skor som jag aldrig skulle komma att använda. Inte ens när jag skrev det här inlägget. Tur var väl det för de var ju rätt så himla fula. 
 
Jag var veckans blogg på blogg.se.  
 
 
Jag hade så himla mysigt med mina rummisar och kompisar <3 Det kan jag verkligen sakna så himla mycket, hur man alltid hade någon att hänga med för att man bodde tillsammans och alltid kunde hitta på roliga saker. 
 
Jag åt hur mycket artichoke-pizza som helst. Minst en gång i veckan brukade vi äta den hemma, tills Karin en gång mådde så illa att hon kräktes och då var jag inte heller så sugen längre. 
 
 
Jag jobbade på Oscar de la Renta och tyckte att det väldigt spännande. 
 
 
Jag tog mitt amerikanska körkort. Detta var alltså långt innan jag tog mitt svenska och jag var så himla, himla stolt. Fact: förutom min uppkörning körde jag inte en enda gång i USA.




Busy days.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Guten abend kära ni! Tillbaka från Göteborg och just nu är mitt liv helt späckat av jobbgrejer. Känns knappt som att jag befinner mig på kontoret över huvud taget utan bara springer omkring och intervjuar, går på möten etc. Det gör inte så mycket dock, för det är himla kul. Idag gjorde jag en intervju med NK Saluhall för en grej. Att sitta och prata mat med ett gäng expeter är ju knappast jobbigt som ni kan förstå.

Nu ska jag snart iväg på Grit Cardio på SATS Stureplan. Tänkte försöka hålla igång träningen ordentligt den här veckan och inte skena iväg med allt som förra veckan. Vet ju att jag mår som bäst av det!
 
Och hehe, ser lite ut som en zombie på bilden nedan (varför har ingen någonsin lärt mig att posa??!) men har på mig min nya favoritsommarklänning från Zara. Åh, sommar <3 <3 <3 <3 <3 
 




Naturbeteskött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Idag till middag lagade jag natursbetes-entrecôte med sallad. Åh, det blev så gott. Kolla bara hur fint marmorerat köttet är! 
 
Jag har sagt det innan och jag säger det igen – skillnaden mellan ekologiskt, naturbetat kött och konventionellt kött är som natt och dag. Man kan ifrågasätta om man borde äta så mycket kött överhuvudtaget men om bestämmer sig för att göra det så finns det inget bättre, smakmässigt och för samvetet, än att äta naturbeteskött där man vet att djuren har haft ett bra liv. För varje dag som går blir jag mer övertygad om att det är så man ska äta kött – eller bara låta bli. 




Korven tar över

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Ni vet väl att min hamburgerhysteri är rätt ute och att det egentligen är korven som är trendmaträtten numero uno? 

Idag är jag i Göteborg och på vägen hem med mamma gick vi förbi Gourmetkorv. Mamma berättade att det är meterlånga köer utanför varje lunch och eftersom jag var lite hungrig bestämde jag mig för att testa. Den lilla, lilla butiken är mer ett hål i väggen än något annat men rummet är fyllt med menytavlor som beskriver en mängd olika sorters korvar som man kan välja mellan. Hade svårt att bestämma mig så bad killen i kassan att ta två till mig. Det blev en lammchorizo och en tysk korv, båda supergoda. Till det fick jag något slags surdegsbröd men man kunde också välja mellan hemmalagat mos, potatissallad och en massa andra tillbehör. Älskade också att det fanns typ sju olika sorters senap att välja mellan. Den jag tog hette "Rom och Apelsin", väldigt spännande. 

Men bäst av allt? Jag upptäckte för första gången i mitt liv curryketchup. Eh???? Typ världens bästa grej. Finns det i vanliga matbutiker? Måste utforska genast när jag kommer hem. 




Delikat yoghurt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Minns ni yoghurten som hette Delikatessyoghurt? Den kanske fortfarande finns kvar förresten men jag har starka barndomsminnen av denna enportionsförpackade yoghurt som smakade helt fantastiskt gott av vanilj. Den var ganska dyr i styckpris så vi hade bara den hemma ibland men det smakade typ som godis. 

Hur som helst, jag gjorde en yoghurtblandning igår som smakade EXAKT som Delikatessyoghurt. Bara det att den är utan socker och med äkta vanilj, så säkert hundra gånger bättre än originalversionen. Såhär enkelt är det: 
 
Grekisk yoghurt
Äkta ekologiskt vaniljpulver 
Stevia 
 
Ta lite av vaniljpulvret och stevian och häll över så mycket yoghurt som du vill äta. Blanda noga. Smaka av och tillsätt mer av ingredienserna om det behövs. Ät tillsammans med yoghurt och bär, eller på pannkakor som jag gjorde. 




#nelly10years

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nelly.com fyller 10 år och det firades storslaget igår. De hade abonnerat hela Lydmar hotell med fyra våningar fest, helt galet! Hur mycket folk som helst, fri bar hela kvällen, en massa roliga små rum där det hände olika saker – en riktigt bra fest helt enkelt. Tog typ inga bilder (måste fixa en kamera som inte är lika stor som min systemkamera) men höjdpunkten var när Rebecca och Fiona spelade och de hissades upp på terrassen i en gigantisk scen byggd bara för detta.
 
Rebecca och Finoa spelar / Jag och John-John och en Jack Daniels-drink som inte var supergod. 
Nu är jag helt sjukt trött, svullen i ögonen och allmänt dagen-efter-seg, men om några timmar ska vi ut i skärgården och åka båt, perfekt aktivitet för dagen. Imorgon åker jag till Göteborg för lite NK-jobb! 
 




Summer berries

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Nu märks det att det snart är sommar. Solen skiner, det är runt 20 grader varmt och igår hittade jag en massa ekologiska bär på NK Saluhall! Blev så glad att jag inte kunde bestämma mig vilka jag skulle köpa så det fick bli allihopa: hallon, jordgubbar och blåbär. Åt tillsammans med en massa goda ostar igår kväll, mmm! 

Lördag idag och jag vaknade klockan 07:00 eftersom jag somnade supertidigt igår. Skönt. Ska träna om några timmar och ikväll ska jag på Nelly.coms 10-årsjubileumsfest på Lydmar Hotell. Kommer bli superkul! 




Bra sushi?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Igår orkade vi inte laga något mat så det fick bli hämtsushi från East. Alltså, jag tycker ju inte egentligen det är värt pengarna för SÅ himla bra är inte East om man jämför med andra ställen, men det mättade ändå. 
 
Sushi är en sån där rätt som jag har en slags hatkärlek till. För sushi kan antingen vara jättebra, eller jättedålig. När man går till vanliga lunchställen och beställer en sushilåda för 90 kronor och får några små ynkliga risbollar med fisk på, då kan jag oftast hellre vara utan. Det är inte ofta jag blir sugen på det framför t ex en husmanskost eller en sallad.
 
Däremot om man får tag på en riktigt smakrik sushi, gjord på bra råvaror och med lite variation i texturerna, då kan det vara något av det bästa som finns. Sushin i New York minns jag som fantastisk nästan varje gång. Vi hade ett litet hål-i-väggen-hak vid skolan på 28th street som vi alltid gick till. Billigt, lite flottigt men så himla gott. Här i Stockholm har jag fortfarande inte hittat något riktigt bra ställe, förutom möjligtvis Råkultur som jag åt på för längesen. Om någon har koll på något jag borde prova får ni gärna säga till!  




Jobba med mig.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu söker vi folk på min arbetsplats och jag tänkte att jag kunde annonsera det även här, ifall att det råkar vara så att ni känner någon som känner någon... eller själva är intresserade av att jobba med magasin? Det är himla, himla roligt måste jag säga så är ni sugna är det bara att höra av er! 
 
 




Southern fried chicken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Frityrgalningen var i farten igen igår och den här gången gjorde jag en variant på Southern Fried Chicken. Tycker alltid det ser så härligt ut i filmer när de ligger och bubblar i fettet i pannan på någon halvsunkig restaurang i Louisiana eller så, var lite den känslan jag var ute efter. 

För att göra det lite nyttigare friterade jag i ghee och panerade med mandel- och bovetemjöl istället för vanligt mjöl. Blev väldigt gott och perfekt att äta bara till en sallad och en god dip-sås. 
 
Southern Fried Chicken à la Sofie
Ekologiska kycklinglår, benfria 
Kryddor (cayenne, chili, vitlökspulver, paprika, persilja, salt, peppar)
En skvätt grädde 
Mandelmjöl
Bovetemjöl 
Ghee
 
1. Lägg kycklingdelarna på en vit hushållspapper ett tag så att pappret suger åt sig så mycket fukt som möjligt. 
 
2. Lägg kycklingarna i en påse och blanda i de torra kryddorna. Ju mer desto bättre. 
 
 
3. Blanda påsen så att kryddorna täcker alla kycklingbitar, häll därefter på grädde. 

4. Lägg påsen med kycklingarna och kryddröran i kylen. Jag hann bara med 20 minuter men egentligen ska man nog låta den ligga i några timmar eller helst över natten. 
 
5. När kycklingarna fått ligga till sig tar du ut dem och låter dem ligga i rumstemp en stund. Värm upp ghee i en kastrull som tål hög värme så länge. 

6. Blanda mandelmjöl, bovetemjöl och alla kryddorna igen i en skål. 

7. Ta kycklingbitarna en och en, doppa dem i mjölblandningen och lägg sedan på ett galler. Låt ligga en stund så att paneringen verkligen fastnar. 
 

8. Se till att gheen är tillräckligt varm (140-180 grader) och fritera kycklingen några minuter på varje sida, beroende på hur tjocka de är. 

ÄT OCH NJUT! 
 




Frukostmani

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Godmorgon! Måndag igen och ska strax till jobbet. Försöker fundera ut vad jag ska äta innan bara. Frukost, alltså. Förstår inte varför jag inte bara kan hitta en favorit och hålla mig till det. Har provat allt men det är antingen 1. för jobbigt att tillaga 2. för lätt att tröttna på, så istället blir det ingen frukost alls många dagar. Eller ett knäckebröd, och det känns inte speciellt näringsrikt.
 
Tänk vad livet hade varit enkelt om man bara kunde beställa roomservice-frukost varje morgon. Direkt när man vaknar plingar det på dörren och man blir serverad precis det man är sugen på för tillfället. Ååhhh. 
 
En bättre hotellfrukost med utsikt.




Cajsa Warg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Var och fikade med Emilia idag på St Eriksplan och innan jag åkte hem gick vi till Cajsa Warg för att handa lite mat. Jag har ju en svaghet för fina matbutiker och den här är bara helt underbar. Älskar frukt- och grönsaksavdelningen som är fylld med hur mycket ekologiska godsaker som helst. Dock blev jag inte helt imponerad av köttutbudet, tyckte att det inte fanns så jättemycket i jämförelse med t ex Eat Ekoaffären som har lite allt möjligt att välja på. Well well, om jag någon gång flyttar till Vasastan så vet jag vart jag kommer vara stammis.  

I övrigt har jag spenderat dagen med att städa lägenheten och tvätta kläder. En typisk söndag alltså. Snart tänkte jag försöka mig på att göra friterad kyckling, får se hur det blir. 




BURGARE!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Efter en något stressfylld vecka var det skönt att släppa loss lite igår kväll och det blev en kul utekväll med dans och eventuellt något glas champagne för mycket. Sjukt trötta och med lite huvudvärk låg vi kvar i sängen imorse fram till på eftermiddagen och sen åkte vi och hämtade mat på Prime Burger – äntligen min efterlängtade helgburgare! 
 
Prime Burger är ju en av de bättre hamburgerställena i Stockholm. Bra kött med lite stekyta som jag gillar och underbart med pommes med smältost på (fick vid sidan av idag så fick inte med på bild). Brödet har jag tidigare inte tänkt så mycket på men efter att ha smakat Phil's Burger förra veckan och deras goda, söta bröd så måste jag säga att Prime inte riktigt når ända upp. Det är lite för segt och smaklöst. Absolut inget fel dock och mycket bättre än på många andra ställen. 

Förresten, om ni inte har varit inne och kollar på mitt hamburgarkonto på Instagram så gör det nu på @burgerland. Börjar få en hel del följare nu faktiskt och det växer lite för varje dag.
 




The weekend.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Woho, fredag! Ska bli väldigt skönt med helg, även om det tydligen ska regna hela tiden. Men först – möte på NK. Har på mig min nya tröja från Bik Bok som jag tycker är himla fin tillsammans med min svarta kjol. Hej så länge! 
 




En värld av smörgåsar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Som några av er kanske har märkt har jag en kärlek till Jonas Cramby och hans sätt att laga mat. Har köpt alla hans böcker så det var självklart att jag skulle köpa den senaste: Mackor – 100 klassiska sandwichar från reuben till po'boy. Att göra en riktigt bra smörgås slår det mesta (en hamburgare är ju t ex bara en sorts smörgås) och här finns en mängd bra recept, allt från hur man bakar det perfekta bröder till hur man gör sin egen pastrami och smältost. Härliga bilder som gör en riktigt hungrig också. 
 
En po'boy är en macka som jag velat prova hur länge som helst men aldrig fått möjlighet att göra. Känns som att man får åka ner till amerikanska södern för att få the real deal – eller så gör man en själv. 
 
 Jag hann flytta ifrån New York innan lobster roll-hysterin bröt ut så det är jag också riktigt sugen på att prova. 
 
Min nya favorit: pork buns <3 Grymma på Miss Voon men säkert ännu bättre hemmagjorda




Utvärdering

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
– Det var mycket svårare än jag trodde att detoxa
– Jag blev otroligt trött 
– Jag fick ont i magen av hunger någon gång på eftermiddagen
– Jag fick ont i huvudet
– Jag kände mig yr 
– Juicerna smakade väldigt olika. Vissa var goda medan andra var svåra att dricka
– Jag kissade typ 50 gånger 
– Jag kände mig lättare än någonsin i kroppen
– Idag är jag piggare, kanske beror det på att jag vet att jag snart får äta 
 
Sammanfattning: Det är egentligen helt sjukt att det skulle vara så svårt för mig att äta inte äta på en dag, känner mig som en gnällig 5-åring. Men på något sätt verkar det inte som att jag är gjord för det här med fasta, jag funkar liksom inte riktigt i vardagen. Det var kul att testa men om jag ska göra det igen måste jag nog se till att jag är ledig från jobbet och kan ligga hemma i sängen hela dagen eller så. Nu får vi se om det här ger några positiva resultat såhär i efterhand. 
 
Och just det, jag fuskade lite. Den sista juicen jag skulle dricka igår bytte jag ut till salladsblad med olivolja och tomater. Godaste jag ätit på länge. Nu längtar jag ihjäl mig till helgens hamburgare!!
 




Update: detox

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Okej en liten uppdatering om hur det går med detoxen då. Imorse var jag så himla kaxig när jag vaknade. Började med den första juicen, som visserligen smakade rätt mycket selleri = inte så gott, men som jag svalde glatt under en kvart framför Nyhetsmorgon. Nemas problemas tänkte jag, det här klarar jag ju lätt. 

Nu sitter jag här några timmar senare och det enda som snurrar i mitt huvud är diffusa bilder på olika sorters maträtter. Hamburgare, pizza, en bra köttbit, potatis. Till och med min kollegas tråkiga sallad från Hemköps salladsbar såg helt gudomligt god ut medan jag satt och sipprade på min tredje juice för dagen vid lunch. Mitt huvud dunkar, min mage kurrar och jag har svårt att koncentrera mig. Bara tanken på att jag ska dricka ytterligare tre juicer och behöva gå till sängs hungrig gör mig deprimerad. 
 
Men, jag ska inte klaga. Till exempel kan jag ju kräkas av min egen ömklighet som sitter här och är hungrig by choice medan det finns miljontals människor som svälter på riktigt. Sen att detta är en enda dag i mitt liv och inte min vardag sätter saker och ting i perspektiv. 
 
Får hoppas att det för något bra med sig i slutändan i alla fall. Just nu vill jag bara äta en STOR oxfilé på Vassa Eggen. 

 




Juicedetox

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag fick jag en rolig leverans till jobbet: 8 st juicer från Kallpressen. Imorgon startar min första endagsdetox och jag börjar redan bli nervös över om jag ens kommer klara av det. Jag som är beroende av varm mat varje dag ska klara mig en hel dag med juicer. Förbereder mig på dåligt humör, huvudvärk och kroppen i svält-mode. 

Även om jag tidigare varit något skeptisk till alla himla trendiga juicedieter så är Kallpressen det bästa alternativet jag stött på och därför blev jag sugen på att prova. Som man förstår på namnet kallpressas alla juicer vilket innebär att alla enzymer och vitaminer stannar kvar. Helt opastöriserat och fullsprängt med grönsaker, det kan ju inte vara fel. Dessutom låter man magen och tarmarna vila i en hel dag och det måste vara positivt. 
 
Så vi får väl se hur det går imorgon. Ska bli intressant att se hur min hamburgervana kropp reagerar på att inte få någon fast föda på en hel dag. Wish me luck! 
 




Jakten på skräpmaten.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Jag älskar att fritera! Sedan jag upptäckte att man kan fritera i ghee för någon vecka sedan är det typ det enda jag tänker på, "Vad kan jag fritera härnäst?". I helgen fortsatte jakten på den perfekta skräpmaten med en kebabtallrik: hemmagjord kebab, hemmafriterad potatis, hemmagjord vitlökssås. Den här gången hade jag i lite chili och cayennepeppar i marinaden till köttet, blev väldigt bra. Pommesen blev över förväntan med tanke på att det första gången jag provade. Nästa gång ska jag dubbelfritera för att göra dem ännu lite krispigare. 
 
Sorry för överflöden av kebab på sistone men jag har verkligen snöat in på det. Funderar seriöst på att göra en kokbok någon gång i livet: Skräpmat hemma. Vad tror ni om det? 
 




Pimientos de padrón

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
På nyårsafton åt vi middag på Restaurang AG här i stan. Det var fantastiskt på alla sätt men en av de mest minnesvärda rätterna vi fick var den allra enklaste: små stekta gröna spanska paprikor med havssalt, Pimientos de padrón. Det var så gott att vi beställde in ännu mer portioner även efter maten och satt och tuggade på som snacks. Idag när jag var och handlade såg jag ett paket med just sådana små paprikor och tänkte att jag ju måste prova att laga det själv. Det blev precis så gott som jag mindes det och med ett så otroligt enkelt recept kan man göra det här precis när man vill. Perfekt att bjuda på när man har gäster till exempel. 

Pimientos de padrón 
ett paket pimientos de padrón
olivolja
havssalt 
 
1. Värm oljan på medelhög värme 
 
2. Lägg i de små paprikorna och stek några minuter på varje sida. De ska få ganska mycket färg. 
 
3. Lägg paprikorna på hushållspapper för att suga upp oljan. Salta med havssalt och servera. 
 




Obligatoriska helgburgaren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Som vanligt blev lördagen en burgardag och den här gången provade vi ett helt nyöppnat ställe, Phil's Burger på Kungsholmen. De öppnade för några dagar sedan men verkar inte ha gjort någon slags marknadsföring så jag hittade dem av en slump via @burgerland. Tyckte det lät som en kul idé att testa såhär i början för att se om det är något att komma tillbaka till. 

Och det var det definitivt! Den lilla restaurangen är avslappnat men fint inredd med en lucka in till köket så att man kan se kockarna stå och jobba. Jag beställde en double cheese på totalt 220 gram kött. Något i största laget för mig som alltid beställer en enkelburgare men den slank ner och smakade dessutom riktigt bra. Saftigt kött, gott brioche-liknande bröd och perfekt smält ost med krispig sallad och någon slags hamburgerdressing. Bra pommes till och fint upplagt i pappersbehållare. Det enda som hade lite att önska var coleslawen som mest smakade kål och lök. 
 
Måste nog säga att om Phil's Burger kan hålla den här kvaliteten även när de blir lite mer populära (vilket jag gissar kommer ske ganska snart) så kan det bli ett av de bästa hamburgerhaken i Stockholm. Kommer definitivt komma tillbaka! 
 




Selected by NK

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Att jobba med NK har sina fördelar även när det gäller mat. Var på en presentation med NK Saluhall häromdagen och fick lite olika produkter med mig att provsmaka. Selected by NK är en serie produkter som saluhallen noggrannt väljer ut under bland annat sina inspirationsresor runt om i landet och världen. Det är allt från korv till oljor och honung, det mesta ekologiskt och, om det är svenskt, närproducerat. Ett roligt projekt tycker jag! Fina förpackningar också, trevligt att ge bort i present till någon som är lika matintresserad som en själv. 
 




En smygtitt på magasinet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Här kommer ett litet smakprov på vårt nummer av STIL Skönhet som har skickats ut till alla Nyckelkunder som har NK Kosmetik som favoritavdelning, samt finns att hämta upp i varuhuset. Jag har inte varit fullt lika delaktig i detta nummer som i det förra eftersom vi hade en extern skönhetsredaktör, Åsa Östergren, som skötte det mesta av det jag brukar göra på STIL så jag hade mer av en administrativ roll. Men är ändå himla stolt och tycker det blev väldigt fint. Ett perfekt magasin för en sån som mig som är rookie i skönhetsdjungeln. 
 
Omslaget plåtades i Sydafrika av Kambiz Inanloo och stylisten Hanna Holmgren. 
 
 
 Massor med bra tips på produkter. Många av dem har vi på redaktionen fått prova här på kontoret.
 
 
 
 En lite rolig grej: när vi skulle välja modell till skönhetsplåtningarna föreslog jag min vän Sara von Schrenk som bodde samtidigt i New York som mig – och NK tyckte att hon var perfekt! Det här blev resultatet. 
 
 
 
Fantastisk badmodeplåting i Sydafrika, igen plåtad av Kambiz Inanloo och stylad av Hanna Holmgren




Hamburgervalborg, vad annars?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Det kalla vädret till trots (hur kan det snöa den första maj?!) så firade vi igår Valborg med en liten smak av sommar. Vi var bjudna på grillvkäll hos Soheil och Frida och de hade köpt alla möjliga sorters godsaker i form av högrev att göra hamburgare av, en helt häpandsväckande god entrecote och tre olika sorts korvar – allt från Köttbaren. Jag fick hamburgerduty och rullade 12 stycken patties som vi sen grillade med lite salt och peppar, supergott. Vi fick också helt fantastiskt goda jordgubbsmilkshakes till, gjorda på Häagen Dazs-glass, ekologiskt vaniljsocker, mjölk och färska jordgubbar. Efter maten spelade vi Mario Kart-turnering på Nintento 64. Gick sådär för mig men det var kul ändå.