Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

1 h 23 min..

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
.. tills TOPSHOP STUDENT NIGHT!!!!!





TACK FAMILJEN!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Tack tack tack tack.





'Til you drop

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer
Idag åkte vi till Dunfermline, en liten stad utanför Edinburgh som har bl. a. Primark och ett shopping centre. Tog oss forever att komma dit för vi visste inte riktigt vilka bussar vi skulle ta och så började det dessutom pissregna. Men det var mödan värt för jag hittade massa fina saker:

Underkläder, Primark

Tygkavaj, beige tröja, kjol. Primark

 

Top med puffaxlar, halsband, pyamasbyxor, väska, strumpbyxor, halsduk. Primark


Inneskor, Primark. Svarta, Quiz. Boots, New Look. Lila, Shmooz




Visste ni att..

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
.. Edinburgh luktar kattmat? Det är sant! Jag fick höra det innan jag kom hit och vet nu att det stämmer. Varje gång man tar sig från campus och närmar sig centrum kryper doften in bussen. Det är inte jätteäckligt men om jag fått välja hade det hellre doftat blommor. Anledningen till denna lukt är dock inte kattmat alls utan öl! I närheten av stan ligger nämligen ett gammalt ölbryggeri och när de jäser (eller vad de nu gör) malten utsöndras kattmatslukten som blåser in och lägger sig över stan. I tidningen idag stod det att kommunen planerar att bygga ett slags "anti-odour system" men det uppskattades inte av edinburgharna som tycker att lukten ger staden karaktär och är "quite nice". Där ser man!





Dampdampidampdamp

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer
Kommer in i köket och vad möts jag av för syn? Jo, UGNEN ÄR PÅ som vanligt. Idioten som lagade mat för ungefär 40 minuter sen har glömt stänga av den och sprungit iväg på hockeyträning. ÅÅÅÅH, jag blir så arg. Ska man behöva bo med en massa ansvarslösa barnrumpor som inte vet hur de ska ta hand om sig själva? Var sugen på att lämna ugnen på bara för lära honom en läxa om det börjat brinna, men bestämde mig sedan för att det inte är värt att ha på sitt samvete.  Istället gick jag in till min andra granne och frågade "Are you using the oven?" fast jag visste att han inte gjorde det. Tänkte att jag åtminstone skulle kunna få lite medhåll i min förtvivlan, men neeej. Eftersom han och Mr Hockeyproffs är jämngamla (åtminstone i mognad d.v.s. 5 år) och dessutom kompisar så fattar han inte grejen och försvarar sin vän lite försynt istället. Gud alltså. Snart flyttar jag.




Opal Lounge - sunday 27/9

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

Rory & Sofia


"Look what I found!!"(someone elses clothes)


Julie & Rory


We had tequila.


I don't like tequila.


Me & Lewis


Lewis - the thinker


Puss on the bottle


Me & Sofia eating salmon with pasta AND cheesy pasta (and pizza later)


Lewis really seems to enjoy his norweigan Wiener


The smallest pizza in the world.


Upptäckte för övrigt att jag har munnen vidöppen på alla bilder. Verkar som jag himla roligt.

Uppdatering gällande försvunnen Sandra: hon dök upp lagom till Microeconomics, helt och hållet levande. Hon hade bara haft sin mobil avstängd och inte mått så bra imorse. Gåtan löst.




-- - --

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Imorgon ska vi åka till Primark, wooho. Har aldrig varit där men alla säger att det är bäst, jättebilliga, jättesnygga grejer. Det finns ingen i Edinburgh så vi kommer åka till den i Schhmmy..mymm..-nånting där Julie bor. Tänk vad de små sakerna i livet kan pigga upp en.

Sandra är spårlöst försvunnen. Hon åkte till Kaylie i St Andrews i lördags och vi har inte hör något från henne since. Imorse sa Tonje (norsk tjej) att hon såg henne vid Mary Burton Building men hon kom inte till lektionen.
Saaandra, where are yooou?





Jaha.. Off to schule!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

Såhär pigg och glad är jag en måndagmorgon. Inget konstigt med det.





Gimmie

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
1. Christopher Kane Leggings
Har jag tur finns de kvar på Topshop på onsdag när jag ska på studen night. They are pretty, pretty pretty. Annars får jag hitta några andra, behöver en mängd leggings i olika färger och former.

2. Skor
Både för vardagsbruk och till lite festligare tillfällen. Och gummistövlar! Snart kommer det börja regna här och inte sluta förrän i maj någon gång, så det är lika bra att vara beredd.

3. Böcker

Klarar inte av att somna utan att läsa på kvällen. Hade med mig en bok från Sverige - den har jag läst. Köpte en bok på ASDA - den har jag snart läst. Jag behöver fler. Trodde man kunde låna sånt på biblioteket på skolan men det verkar bestå endast av kurslitteratur så jag får nog köpa mig ett par. Gärna tunga, tjocka klassiker som tar lite tid att kämpa sig igenom och som man kan sedan kan läsa flera gånger om.

4. Väggkalender
Kanske inte ett måste, men ända sen jag kom hit har jag velat hänga upp en kalender på väggen. Det ser lite tomt ut just nu.

5. Nya träningskläder.
En mycket bra sätt att höja motivation till träning är att inhandla snygga träningskläder. Ingenting slår när man står på gymmet, svettig som en gris men ändå nöjd för man vet att man ser bra ut! De jag har nu känns lite sunkiga och ger inte riktigt den confidence-boost man hade velat.

6. Lakrits
Ååååhå, när kommer min post från Sverige?!?!??!





God morgon!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Dagen idag lär inte bli mer underhållande än igår är jag rädd. Lite pluggande, lite ätande, lite mer pluggande osv. Funderar på att gå och träna nu på morgonen men det blir i så fall om en stund när jag vaknat till liv lite. Eller så kör jag ett litet danspass för mig själv, det brukar va kul.


Ciao ciao.




usher+chokladbollar (kom upp i sökfältet, vem har sökt på detta? varför?)

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jaa, det är inte mycket jag har lärt mig idag. Suttit och pluggat i flera timmar men tror inte någon information har gått in. Mitt huvud har varit helt tungt och tomt samtidigt vilket inte är en bra kombination när man ska vara effektiv i sitt studerande. Får nog gå på det igen imorgon och se om det går bättre.

Ikväll ska jag äta pizza, dricka läsk, äta godis/chips och kolla på film. En perfekt lördag alltså. Sofie vill gå ut men.. njee, det får bli imorgon i så fall. Jag är för trött. Ska kolla denna filmen, får hoppas den är bra:





Ètudier

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Idag är det bara studerande som gäller. Vår kära Mr. Gordon är så exhalterad över sitt kära Accounting att han har hunnit gå igenom 5 kapitel på två veckor (ca 130 sidor). Trodde vi fortfarande låg på kapitel tre så nu får jag se till att komma ifatt. Sen har jag dessutom franska och säkert något annat jag glömt bort. Tur att det är lördag, så jag kan trösta mig med godis och pizza lite senare.





You have a boyfriend who looks like a girlfriend

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Kom nyss in från det andra fire-alarmet idag. Det är den negativa sidan av att bo i halls - man kan inte strya över idioter som kommer hem fulla och försöker laga mat mitt i natten. Fick stå ute i kylan i ca en kvart. Inte så farligt kan tyckas, men jag var verkligen beredd på att lägga mig i min säng efter en kväll ute.

Kvällen började med det malayianska firandet av slutet på ramadan. Även om tillställningen var något som vi inte riktigt är vana vid var det väldigt trevlig. M.A.S.S.A.U (malaysian society-nånting) hade lagat MASSOR av traditonell mat; kycklig i kryddiga såser, fried rice, fruit spring rolls, kakor etc. Alla var väldigt snälla och öppna och de ville ta kort mest hela tiden. Vi stannade i ca en och en halv timme och åt oss proppmätta. Andi verkade jätteglad att vi kommit dit och det var huvudsaken!

På väg till the chaplaincy

 

Andi i traditionell malay-dräkt tillsammans med Akiey

 

BESPIIISNING

 

Akiey, Sofia & Ella

 

The gang på the chaplaincy, haha

 

Efter det gick vi hem, duschade, bytte om för att sedan åka in till stan. Skippade förfesten (hann inte) och stack direkt till Opal Lounge där jag, Sofie och Sandra mötte upp Sandras pojkvän Kaylie (stavning?) och hans två kompisar Carl och Ruben. Jättekul där men eftersom Kaylie hört om ett nytt ställe inte långt ifrån bestämde vi oss för att sticka dit istället. När vi kom dit insåg vi att stället bestod ENDAST av norrmän. Och då menar jag verkligen endast. Vi var typ de enda "utländska" personerna där vilket var lite sjukt. Det var dock väldigt kul så vi var där tills det blev dags att åka hem.

Så nu sitter jag här i mitt lilla rum och väntar på att jag ska bli trött så jag kan gå och lägga mig. Hmmmuummgmm..

OH, här får ni en bild på bästa-maten-i-världen. Den ser lite ut som bajs men jag lovar, det var heaven on a plate:

 

Gegget ovanpå är rödvinssåsen..Mmmmmmmmmmmm

 





MMMMMMMM!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag är nu världens officiellt (nåja) bäst vinsåsmakare. Gjorde en köttbit med min pommes speciale (rostade i ugn med kryddor) och experimenterade fram en sås gjord av bl. a. rödvin, lök och cremefrachié och GUD så gott det blev. Jag satt och skrek "MMMMMMmmm" högt för mig själv i mitt rum vid varje tugga. Nu är jag mätt som en pannkaka men ska iväg på International Night på the Chaplaincy. Nej, jag har inte blivit religiös utan det är för att stödja vår malayanska vän Andi som har lagat traditionella rätter från sitt hemland.

Skriver sen. Puss




FRIDAY

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer
Usch, jag hade en fruktansvärd dröm om att Josef var två år och var deprimerad, så han tog  tabletter för att försöka begå självmord. Jag och Lollo hittade honom och ringde ambulansen och han (som var liten som en bebis) började vingla och bli helt dimmig och tappa fokus. Det var så hemskt, jag fick panik verkligen. Lollo däremot verkade veta något som inte jag visste (att han skulle överleva) så hon bara skrattade helt hysteriskt. Normalt, Lollo?
Sen drömde jag att jag och Karl var i nån shop i Helsingborg, som var en second-hand men ändå inte, och han ville kolla på solglasögon. Och han tyckte mitt skärp var fult.

Ibland är det inte kul att ha drömmar, man vaknar upp helt omtöcknad och ledsen. Inget bra sätt att starta dagen. Skönt att trösta sig med att det inte är på riktigt iaf.

Igår kväll var jag och tjejerna på ASDA. Åkte vid tio och handlade lite olika förnödenheter, t ex pizza, godis, en tigerkaka och saft. Tihi. Laddar upp inför lördagens äta-vad-du-vill-dag. Försöker äta nyttigt på veckorna, ingen pasta, inget bröd etc., men på lördagarna proppar jag i mig allt som kommer i min väg. Desto onyttigare, desto bättre. Nej tjolahopp, nu måste jag nog gå och käka lite frulle.

Tack Daniel, för tipset om redigeringsprogrammet!
http://www.gimp.org




Efterlysning

Skriven .
Placerad i ", "
3 kommentarer
Sökes: enkelt, lätthanterligt program för bildredigering etc. Typ Photoshop light. Någon som vet? Lollo?

 

 





Aj-aj-ah-aj

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

Kolla jag brände mitt finger på ugnen igår! :(





-

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Sitter hemma på rummet. Har haft tutorial idag i accounting. En tutorial innebär att man träffas i en mindre grupp än den på lectures och går igenom uppgifter etc. som man skulle gjort till just det tillfället. Vår lärare, Tom Walker, är en gammal man som pratar om sig själv i tredje person och tyvärr verkar lite inne i sin egen värld ibland. Jag förväntade mig att vi skulle ha en mer interaktiv lektion med diskussioner och liknande som man inte kan ha på de stora lektionerna, men det var mest han som pratade tyvärr. Vi får hoppas att det blir bättre de andra gångerna.

Ska plugga lite franska och microeconomics nu tror jag.. om jag orkar. Vi ska till ASDA sen och handla mat vid tio (sjukt nice med en mataffär som har öppet 24/7) så jag har några timmar på mig. Ska handla slingmedel, pesto och hushållspapper. Det är iaf så långt jag hunnit på min lilla shopping list. Jag är riktigt sugen på att färga mitt hår ytterligare lite ljusare. Tycker det får mig att se mindre blek ut nu till vintern. Vi får se om det blir bra. Pussi





G'morning!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Ok, the pictures from yesterday weren't great. Just a few of them are nice, the others looked horrible. Wello, anlendingen till att jag skriver på engelska är för att Julie vill läsa sa hon :) Men jag orkar inte riktigt. Sorry Julie! (Now you will be very confused mohaha)

In da buz, tagen av nån random människa

 

Ellis, Sofiais (?), Julis

 

Zzzandra


Oh oh oh! En jättekul grej händer nästa onsdag. Top Shop har Student Night vilket innebär att mellan halv sju och halv tio får de som har student-ID komma dit och shoppa! De låser dörrarna, man får goodiebag, champagne och 20% OFF ALLT! Gissa vart min nyinkomna lön ska spenderas? Ska köpa Christoper Kane-leggingsarna fo shizzle.




Shanghai

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
We got home about an hour ago. Had two pizzas (the four of us shared, I didn't eat em all by myself), sang in the kitchen and now we're going to bed. Had a great night at Shanghai, brillianto. I will put up some pictures tomorrow, to tired.

(THIS WAS FOR YOU JULIE)

Goodnight!





I made a new friend!

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer
Hon som är warden i vår byggnad, Rosalie, visar sig gå i min franskaklass. YES! Hon är en jättetrevlig 25-årig mature student och att känna henne kan kanske lösa mina köksproblem med killarna. Jag berättade för henne om hur köket brukar vara och hon sa "Usch" (fast på nord-irländska.. vet inte hur man säger det) och lovade att hon skulle prata med dom igen. Hoppas hon hotar med att slänga ut dom eller något så kanske de fattar mihih.



Mamma ska skicka godis till mig från Sverige!!
Åh jag räknar dagarna tills det kommer. Lakrits.. Sen ska hon skicka med en osthyvel också, av någon urdum anledning använder man inte sånt häromkring. Typ världens bästa uppfinning ju? Skottar alltså..

Nu blir det Hell's Kitchen. Pussi




Mohaha

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
snusk




Alla skänker en tanke..

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
.. till lilla Sofia som ligger i sitt rum och är alldeles jättesjuk. Hoppas det inte är sweinflu. <3

SUPPLIES!




Tisdugg

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Nu har jag ont i fingrarna efter allt Accountingpluggande. Man kan tro att jag är en häst (hehe) som redan gräver ner mig i böckerna men tyvärr är den trista verkligheten att man måste plugga för att hänga med. Speciellt när man som vi svenska tjejer inte har engelska som modersmål. Det är många ekonomiska termer och uttryck som man måste sätta sig in i, det är inte det allra lättaste. Hur som helst, jag har gjort klart alla frågor till tutorials på onsdag så det ska nog gå bra.

Egentligen hade jag velat åka in till stan idag. Har sånt shoppingkli i fingrarna (mycket som händer i mina fingrar idag) och jag hade velat åka in till Topshop för att inhandla lite nya grejer.. typ skor. Och annat. De har fått en in ny collektion från Christopher Kane som nog är värd att kika på. Meeeen, jag har egentligen inte råd att gå och shoppa så jag får nog hejda mig, åtminstone denna veckan.


Edinburgh idag är blåsigt och ganska rått. Solen glimtar förbi ibland men försvinner efter ett par minuter igen. Har inte gjort något mer idag än att plugga, köpa Managementböcker och plugga lite till. Snart ska jag, Ella och Sandra spela lite squash så man får röra lite på sig i alla fall. Stackars Sofia ligger på sitt rum och ser ut att vara dödssjuk. Jag gjorde lite müsli till henne innan och ska se om hon vill ha lite mer mat sen.




Sweet me up

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Nu har jag suttit och pluggat hela eftermiddagen. Trött på att läsa om owners as investers, stakeholders, limited liability companies och allt sånt skit. Jag är fruktansvärt sugen på sockerkaka! Eller kanelbullar! Eller någonting annat sött, varmt och mjukt. Men inget sånt förutom på lördagar. Ska nog ta och steka mig en liden kylling istället.





Today is tomorning

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vaknade nyss, fast denna gången är det lite mer förståeligt eftersom jag inte somnade förrän typ sju imorse. Hade en jätterolig kväll med Opal Lounge och efterfest med pizza och norsk gryta! Tror inte jag skrattat så mycket i hela mitt liv som i taxin hem. Mihohohog.

Idag blir det väl lite plugg. Det är någon slags holiday i Edinburgh så jag tror att mycket är stängt. Vi tänkte kanske åka in och käka någonstans i stan ikväll, får se. Jag ha dock massa mat som jag måste äta upp innan det blir dåligt.

Här är lite bilder från de senaste dagarna:

Mah girlz

Jag gjorde fajitas, mmmmhm

Sofias "fina" äppelsamling (jag sa ju att jag skulle använda den!)

Me & Sandra in the dark, Opal Lounge

Det är konstigt när människor man aldrig sett dyker upp på ens bilder ibland (till höger)





Söndag

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Har varit och dansat i 90 minuter med Ella. Hon försökte lära mig Black Eyed Peas - Boom Boom Pow. Well man märker att jag inte är van vid att dansa och lära mig koreografi, men efter några gånger tror jag den sitter!

Kyrkoval i Sverige idag förresten? Någon som röstar? .. Någon?

Ikväll vet jag inte vad som händer, kanske ska vi in till stan. Lite trist väder ute, man blir inte så sugen på att göra alltför mycket. Vi får se. Nu ska jag duscha.





BLÄE

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Har ätit sååå mycket mat. Mår. Väldigt. Illa. Domino's pizzor är goda men INTE bra för lilla magen.





Tvätt- och städdag.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Gud vilken lugn och mysig dag det är. Vår hall är näst intill tom eftersom det är helg (skottarna åker väl hem till sina familjer), solen skiner, luften är frisk och jag är nyduschad. I förmiddags var jag och tjejerna uppe på the Sports Centre och spelade lite badminton. Vi tänkte även köra en danssession men hade ingen musik så vi skippade det. Sedan dess har jag, Ella och Sofia varit nere och tvättat kläder och jag har dammat hela mitt rum, bytt sängkläder etc. Tänk att man gör sånt som man sällan får för sig när man bor hemma! Kanske för att jag vet att det inte finns en mamma häromkring som gör det till slut om jag glömmer.

Igår signade vi upp oss för HWU Dance Association. En gång i veckan träffas man och dansar hip-hop/r'n'b/jazz. Det låter jättekul! Nästa vecka kör det förhoppningsvis igång.

Mmm, jag ska nog äta lite godis nu. Det är lördag idag och då är det tillåtet. Fast jag saknar svenskt godis lite. Saltlakrits framförallt. Mamma o pappa, ta med er det när ni kommer hit i november! Puss o klem





ENOUGH

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Imorse fick jag nog!! Köket har sett ut som en svinstia i mer än ett dygn utan att någon gjort någonting åt det. Igår när jag kom in stod ugnen på 200 grader, öppen lucka och ingen var ens i köket! Seriöst, det kunde börjat brinna. Dessutom var det disk i hela diskhon, äckliga smulor och tomatsås på de flesta ytorna (inklusive golvet) och gammal mat i micron. Fick reda på av en av mina slarviga grannar att de som bor i korridoren bredvid oss använt vårt kök för deras ugn var sönder. Självklart kan de få göra det men jag tycker det är ganska respektlöst att lämna på det viset, utan att plocka undan eller diska. Så som sagt, imorse fick jag nog. Kände för att skrika och gapa men eftersom jag inte vill att de ska se mig som en jobbig mamma-typ så skrev jag en trevlig men ändå ganska rak lapp som jag satte på köksdörren:

"PLEASE! Clean up after yourselves after using the kitchen. It is not very nice to cook in this mess. Thank you! :)"

Jag la till lite smileys, blommro och hjärtan så de skulle fatta att jag menar väl. Fast jag inte gör det. Är skitsur.

Jaja, tog lite bilder idag när vi spelade squash. Kul as usual.

Me & Sofia

Sandra & Rory





Funny People

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer



Kom nyss hem från stan, har varit på bio med Rory, Sofia, Julie & Ella. Vi såg Funny People med bl. a. Adam Sandler och Seth Rogen. Med de personerna i huvudrollen förväntar man sig en helkomisk film, men det var en blanding av komedi/drama. Inte den bästa film jag sett i mitt liv, men ändå mysig och värd att se.

Nu ska jag se Top Model och sen sova, skola imorgon. Godnatti, natti.




OMG!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag har sovit i tretton timmat inatt! Vad är det för fel på mig?




PEACE OUT!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

Decisions, decisions.





Fashion oh fashion

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag har tänkt på en grej i flera veckor nu som förvirrar mig lite. På senare tid har jag tyckt det är mer och mer intressant med modeindustrin och allt vad det innebär. Marketing är det jag vill göra, det är jag nästan helt säker på, men det ultimata för mig hade varit att jobba med fashion marketing på något sätt. Kursen jag valt här på Heriot-Watt är en International Management-kurs vilket innebär att jag kommer lära mig business, marketing etc. på en internationell nivå. Vilket ju är jättebra. Men jag kan inte hjälpa att undra om man borde inriktat sig mer för sina fyra år på uni. Skulle jag valt något fashion-inriktat t ex? Jag ångrar verkligen inte att jag gör det här för jag vet att det är jättebra och dessutom kul, men jag är ändå orolig över om jag missar några chanser. Å andra sidan är man ju ganska fast i ett segment när man väljer någonting som är så inriktat. Det kanske är smart att välja någonting som täcker i princip allt, speciellt när man inte vet om man kommer ångra sig någon gång i framtiden.

Förhoppningsvis får vi mer valmöjligheter i tvåan/trean att välja det man själv tycker är intressant. Tredje året är ju dessutom utomlands och kanske kan jag hitta en linje som passar (om det fortfarande är fashion jag vill läsa!). Nej ärligt talat, Heriot-Watt är bäst. Jag vet att jag kommer trivas som fisken här.




I'd rather be with you - Jousha Radin (nice)

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer


Pimpade mitt rum lite igår

Ni ska se kursböckerna vi har fått (köpa)! Herrejesus, man märke att man inte är ett barn längre. I gymnasiet var böckerna i alla fall lite färgglada med söta bilder men det här är the real stuff alltså. Text på text på text på text. Det är lite ångestframkallande, men man känner sig samtidigt ganska vuxen när man förväntas ta sig igenom en decimetertjock bok med titeln Financial And Management Accounting och man upptäcker att man faktiskt förstår en del.



Jag är fortfarande ganska sjuk, kunde inte sova någonting i natt och hade därmed en av mitt livs värsta morgnar imorse. Första gången på riktigt länge jag har behövt gå upp klockan åtta för att gå till skolan! Med täppt näsa och slemhosta var det inte den trevligate upplevelsen. Nu mår jag bättre och ska spela lite squash med tjejerna om en stund. De ska ut ikväll, men jag tror att jag måste vara klok och avstå. Förkylning + fest är ingen bra kombination.

Hörde förresten ryktas att en tjej i min hall har svinfluensa! Det hade varit väldigt olägligt att få det nu, hoppas hon stannar i sitt rum i några veckor så ingen kan bli smittad.







GRATTIS LOLLO PÅ 18-ÅRSDAGEN!!!!!!!!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag ringer på skype sen :) <3 <3 <3




NU...

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
.. vet jag vilken den roligaste sporten är. SQUASH! Spelade den första gången någonsin nyss med Sandra (Sports Centret har typ 15 squashbanor man kan hyra när man vill) och det var riktigt, riktigt roligt. Jag är inte en sportsmänniska för jag har varken varit intresserad eller speciellt bra på det. Men squash skulle jag kunna tänka mig att spela alltid! Mycket roligare än att vara ute och springa eller sitta på gymmet och lyfta vikter. Är du stolt nu mamma?

Har köpt skolböcker idag för typ 1000 kronor. Det svider lite. Och det är bara böcker för TVÅ ämnen. Herregud, jag kommer gå i konkurs om det fortsätter såhär. Och så har jag köpt gymkort för ca 600 kronor - superbilligt för ett helt år men det märks ändå på kontot. Well, jag får tänka på att det förmodligen lönar sig (bra jobb, killer body etc etc.). Sports Centret är by the way superbra! Det finns allt du kan tänka dig inom sport, t o m ett inomhus-golfhål för övning. Det finns en studio för dans, tennisbanor, badmintonbanor, squashbanor, viktgym, konditionsgym, aerobics, yoga och massa annat. Det är nice att man bara bor 30 sekunder därifrån, då finns det absolut inga ursäkter!

Ikväll ska vi väl gå ut någonstans i stan, vet inte riktigt ännu. Måste duscha bort allt squashsvett nu iaf. Ciao!




First day

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Halva skoldagen avklarad och det har gått bra. Först hade vi Introduction to Accounting kl 11.15. Läraren, en gammal gubbe som ser typiskt professorisk ut, verkar både bra och ha humor. Accounting lär inte bli mitt favoritämne så det underlättar med en lärare som går att stå ut med.
Sen stack jag och Sandra iväg till French for Post-Beginners. Skolan är som en labyrint så vi kom fem min sent, lite pinsamt. Läraren där verkade inte lika rolig, hon är en sån tant som man är lite rädd för. Men förmodligen är hon bra på franska! Själv är jag väldigt osäker på om detta är den nivån jag borde ligga på. Känner mig ganska mycket som en nybörjare även om jag läst tre år, men det fanns ingen Beginners-kurs förr oss så det fick bli denna. Nästa vecka har vi test för att se på vilken nivå vi ligger så då lär jag få veta.


Såhär många var vi på Accounting-lektionen. Ca 200 st

Sitter hemma på lunch nu, gjorde omelett med ost, skinka, paprika och lök a.k.a. "Pizzaomelett" eftersom det är oregano och tomatsås i, smakar precis som pizza (med lite fantasi)!


MMMMmmmm! Ser ut som en liten spya. Men det var gott, jag lovar.

Nu har jag bara Introduction to Microeconomics kvar idag. Sen ska vi spela badminton tror jag :) Imorgon är vi lediga så funderar på att gå ut i Edinburgh.

CIAO!




International Management

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Såå, imorgon är första dagen i skolan. Det är spännande, vet ju varken hur det är att plugga på Uni eller i Skottland. Antar att det är annorlunda från gymnasie- och grundskola på många sätt. Har just suttit och gjort mitt schema (suck, här måste man tydligen göra allting själv......) och upptäckt att jag inte verkar ha så mycket tid i skolan detta året. Kolla!




Jag är ledig tisdag och torsdag och har i övrigt högst fyra lektioner per dag. Massa håltimmar och sovmorgnar. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Känns som att man skulle kunna fylla ut tiden med andra ämnen. Eller så kommer de ämnen jag har ta så mycket av fritiden att jag inte har tid med annat. Guud, jag är helt slut i huvudet, ser typ inte vad jag själv skriver. Får nog kolla vad jag skrivit imorgon så att det inte låter helt knäppt. Just nu kan jag inte avgöra.

Godnatt




Sjuker

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Har legat inne i mitt rum exakt hela dagen idag. Igår kväll fick jag jätteont i halsen och huvudet och eftersom jag börjar skolan imorgon tänkte jag att det är lika bra jag vilar. Har absolut ingen energi. Ska nog gå och ta en dusch nu. Ikväll ska vi kanske in till stan och kolla på bio, Funny People med Adam Sandler och Seth Rogen. Det gör mig nog på bättre humör :)







Sol i Edinburgh

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Lite shopping i stan idag igen, fast denna gången mest present åt min syster Louise som fyller 18 i övermorgon. Vi åkte in vid ett-tiden, åt en jättegod lunch på en italiensk restaurang Bella Italia (jag åt panini med mozzarella och kyckling) och sen en shoppingrunda. Träffade även mina grannar från Sverige, Annika och Lars i gamla stan en kort stund. Vi har haft alldeles underbart väder hela dagen, ca 20 grader och strålande sol. En perfekt dag att åka in och se lite till av Edinburgh. Varje litet hus i staden har sin egen karaktär och historia. Om man står på North Bridge ser man också hur den skotska slätten med dess kullar och berg breder ut sig precis efter stadens slut. Jag har nog aldrig varit i en stad som känns så kulturell och historierik som denna. Och än har jag knappt sett en bråkdel.

Bilder från i veckan:






Bilder från idag:





(lite suddig)


Idag ska jag ta det alldels väldigt superlugnt. Har lite huvudvärk och jag tror det är kroppens sätt att skrika till mig "Sofie, SKÄRP DIG!". Mina grannar var här alldeles nyss utklädda för ett Toga party (i lakan de tagit från sina sängar) och ville att jag skulle va med.. Hmmm, nej. Men ett kort tog jag av dom i alla fall. Så där kan ni se hur mina kära grannar ser ut:



Nu är det Project Runway time!!!




Godnatt

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

<3 M




Generalisering av mitt nya land

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Efter några dagar här i Skottland så har man lagt märke till vissa saker som jag tror är typiska för det skotska folket. Kanske är jag lite för snabb att döma, men av mina erfarenheter än så länge tror det stämmer ganska bra.

Folk i Skottland är (generellt):

- Sociala. Man märker en stor skillnad på svenskar och skottar i detta avseende. I en studentkorridor i Sverige kan jag tänka mig att alla är lite reserverade i början (om de inte är fulla) och kanske håller sig lite för sig själva innan de känner sig helt bekväma i att träffa nya människor. Här däremot är man konstig om man inte har dörren helt vidöppen hela dagarna och umgås med sina grannar i princip dygnet runt. Eftersom jag är svensk har jag gärna dörren stängd största delen av tiden och därför kommer mina grannar istället och knackar på minst fem gånger om dagen för att fråga vad jag gör eller om jag ska följa med på någonting. Ganska trevligt men eftersom min korridor består mestadels av lite halvnördiga killar i 18-årsåldern brukar jag på ett så trevligt sätt som möjligt avböja att t ex gå och spela badminton eller dricka öl i loungen. Får väl göra det någon gång för grannsämjans skull.

- Onyttiga. Jag kom in i köket härom morgonen för att äta frukost bestående av knäckebröd med Philadelphia och gurka. Min granne Sean gör mig sällskap och börjar förbereda sin frukost bestående av - VITT BRÖD MED CHIPS PÅ! För honom var det en helt normal frukost och han blev t o m förvånad över att jag tyckte det var konstigt. Och så är det överallt i det här landet verkar det som. Man får pommes frites till i princip all mat, t o m köttbullarna på IKEA. I mataffärerna kan man hitta en miljard saker som man förmodligen får cancer av direkt om man äter det och folks kundvagnar är fulla av pizzakartonger och Cocoa Pops-flingor. Tur att jag kommer laga min egen mat och inte äter i skolans cafeteria varje dag.

- Icke stilmedvetna. Inte för att man behöver vara någon fashionista, men jag tror nog skottar ligger ganska långt upp på listan av illa klädda nationer. Det är mjukisbyxor, T-shirts med "skämtsamma" sexskämt eller djurtryck, illasittande byxor och träningsskor. Tjejerna är antingen väldigt diskret/tråkigt klädda i jeans och tröja eller så har dom pentaliknande stil och kläder som var moderna i Sverige för 3 år sedan. Och detta trots att de har några av de bästa klädaffärerna i världen (Topshop etc.). Förmodligen är de helt enkelt inte intresserade och det är inget fel på det, man ska ju klä sig i det man är bekväm i, men det är lite tråkigt att själv i jämförelse behöva se ut som att man är uppklädd till tänderna när vi ska någonstans.

Listan lär fyllas på med tidens gång, än så länge är det detta jag upptäckt hos mina kära grannar och medstudenter. Huvudsaken är att alla är jättesnälla och trevliga, då kan man stå ut med lite olikheter hos de flesta :)





Morgondrama!!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vi kunde inte låta bli utan jag, Sofia, Sandra, Ella och Julie åkte in till Edinburgh igår för en liten shoppingtur. Princes Street är den största shoppinggatan i stan, och även om den inte är speciellt stor jämfört med många andra så fanns det mycket att välja på. Det är kul att shoppa när allt är snäppet billigare än i Sverige och det finns många snygga kläder! Jag försökte verkligen hejda mig själv men fick ändå med mig fyra grejer hem (1000 kr fattigare). Måste börja skärpa mig nu när jag lever snålt studentliv. Men men, terminen har inte riktigt börjat än så det räknas inte.

Imorse trodde vi att vi skulle ha vår enrollment, så klockan elva gick vi bort till byggnaden för International Management and Languages. Problemet var bara det att det inte är DEN kursen vi ska läsa, utan vår heter BARA International Management och har enrollment imorgon i en helt annan byggnad. Så det var bara att gå hem igen. Sandra stackarn, som kom några minuter senare än oss, förstod inte riktigt att hon kommit fel så hon skrev in sig där och upptäckte inte förrän efter ca en halvtimme att det inte var rätt kurs :)

Efter det förskräckliga dramat på morgonen (mmhm..) gick vi hem till våra rum och sov i några timmar. Tror de första dagarna här har tröttat ut våra kroppar och sinnen, så några timmars extra sömn behövdes. Vi orkade inte heller göra någon mat så jag och Sofia beställde kinamat för delivery. Fick typ två kilo mat, så vi gav resterna till Rory.

Ikväll ska jag inte göra någonting annat än ta det lugnt. Sitter just och kollar svenska Idol på TV4.se och ska kolla film sen. Bara mysa i mitt rum helt själv, tror det kan behövas. Sooooova länge.


På vår shoppingtur. Slottet i bakgrunden


Ella-Bella


Slottet i närbild. Ser ut som ett sånt det bor spöken i.


Julie (som kommer härifrån) visste inte vad den här byggnaden hette eller är/var till för så den är lite av ett mysterium. Men väldigt stor och svart är den.


1. Väska från River Island 2. Mjuka tofflor inför den kalla vintern, Topshop 3. Linne från Topshop 4. Klänning med kavajstuk, Topshop.. och så Björne




Freshhh

Skriven .
Placerad i ", "
3 kommentarer
Har hållit på hela dagen och fixat med mitt rum. Igår var tog vi Julies och Louis (Sofias grannar) bilar till IKEA tillsammans med Rory, Ella och Stian för att handla lite grejer. Köpte bl. a. ett tyg att täcka över den hemska anslagstavlan med, tvättkorg, förvaringslådor, lampa etc. Efteråt var vi i Swedish Food-shopen och köpte knäckebröd, kaviar och godis - fast lakritsen var sluuuut :(

På kvällen var det School Disco på The Union men vi kom för sent för att köpa biljetter, så det slutade med att vi hängde i korridorerna hela kvällen. Vi är ett litet gäng som umgås och det är kul att man lärt känna folk så fort. Det tråkiga är bara att jag bor i princip ensam i min korridor, för de andra bor två våningar ner. Å andra sidan kan det va skönt att kunna gå ifrån.

Well, min rum såg ut såhär första dagen här:



Man ser inte den fruktansvärda väggen på den här bilden, glömde att ta en bra före-bild.
Men såhär ser det i alla fall ut nu:







Fortfarande lite mer kvar att fixa, behöver en matta och nya gardinert ex. Men det känns mysigt att komma "hem" nu när det är mer mitt eget. Nu ska vi iväg till Edinburgh för en shoppingtur. Behöver lite nya saker. CIAO!




Campus

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer

Utanför  Leonard Horner Hall där vi bor


The Loch










En gammal stad

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Igår var vi inne i Edinburgh för första gången. Eftersom Campus ligger en bit utanför stan måste man ta en buss in och de senaste dagarna har vi inte riktigt haft tid. Men guuud, vilken fin stad. Även om vi bara såg den kvällstid och det var mörkt ute så var den jättevacket. Inte ett enda av husen är yngre än typ 200 år och mitt i staden ligger det giganstiska slottet, Edinburgh Castle. Såg bara en del av det från George Street men jag måste definitivt gå på tour där någon dag. Det ligger tydligen på en vulkan. Julie, Sofias granne i korridoren, berättade att under staden finns en underjordisk stad som folk levde i för hundratals år sen! Så, det finns mycket att se under mina år här.

Vaknade idag och det är strålande sol ute! Det är nog inte så ofta det händer, så ska försöka ta vara på det. Har ännu inte gått omkring på campus och kollat, så tänkte göra det nu. En liten morgonpromenad. Vid fyra ska jag, Sofia och några andra till IKEA. Förhoppningsvis har våra lådor kommit också idag så vi kan fixa våra rum lite.

Tar lite foton av campus och lägger upp sen.




Heriot-Watt University

Skriven .
Placerad i ", "
3 kommentarer
Imorse kl 06.30 gick jag upp ur min säng hemma i Helsingborg. Körde till Båstad, va lite ledsen när jag sa hejdå till min älskling. Sen åkte jag, Sofia, mamma och Maria (Sofias mamma) till Göteborg City Flygplats. Planet gick 12.20

Framme på Glasgow Airport tog vi tåg till Glasgow (ca 40 min), sen tåg till Edinburgh Haymarket (ca 40 min), därefter buss till Edinburgh Airport (ca 15 min) och slutligen buss från flygplatsen till Campus (ca 15 min). Kom alltså fram vid halv sex istället för, vad vi trodde, tre. Men men.

Rummet är nästan precis så som jag tänkte mig. Varken bättre eller sämre. Och ärligt talat gör det inte mig någonting. Jag har redan bäddat in min säng, satt min ena kokbok i bokhyllan, lagt underkläder i lådan - och det känns ganska hemtrevligt. Imorgon ska jag och Sofia in till stan och handla lite mer grejer, typ bilder att hänga på den fula väggen. Sen kommer ju flyttlådorna som vi skickade från Sverige förhoppningsvis på måndag. Inga problem.

Campus är jättemysigt, som en liten stad med söta hus och fina gräsmattor/sjöar/parker. Det finns ett stort Health & Sports Center precis vid vår hall och på baksidan finns The Loch (sjön). Vi är ca 8 personer som bor i samma korridor, delar två kök, toaletter och (tyvärr) en dusch.. EN DUSCH? Fattar inte hur dom tänkt. Finns även ett badkar men det känns inte riktigt läge för ett bad tidigt på morgonen innan skolan.

Hur som helst, jag tror jag kommer trivas. Så länge jag har folk som kommer och hälsar på min lite då och då (MARTIN!! MA&PA&LO&JO!!!) så kommer detta funka jättebra.


Mitt rum nästan i originalskick. Lägger upp en när det är fint :)







Nerpackad

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Var ute i Torekov idag för sista gången innan jag sticker. Packade även ner det sista och gav till Sofia som nu ska skeppa iväg det till Storbritannien. Åh, det är väldigt nära nu :( :) :I :S :D

Nu kommer min sötnos hit i alla fall. Vi ska mysa :)