Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Generalisering av mitt nya land

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Efter några dagar här i Skottland så har man lagt märke till vissa saker som jag tror är typiska för det skotska folket. Kanske är jag lite för snabb att döma, men av mina erfarenheter än så länge tror det stämmer ganska bra.

Folk i Skottland är (generellt):

- Sociala. Man märker en stor skillnad på svenskar och skottar i detta avseende. I en studentkorridor i Sverige kan jag tänka mig att alla är lite reserverade i början (om de inte är fulla) och kanske håller sig lite för sig själva innan de känner sig helt bekväma i att träffa nya människor. Här däremot är man konstig om man inte har dörren helt vidöppen hela dagarna och umgås med sina grannar i princip dygnet runt. Eftersom jag är svensk har jag gärna dörren stängd största delen av tiden och därför kommer mina grannar istället och knackar på minst fem gånger om dagen för att fråga vad jag gör eller om jag ska följa med på någonting. Ganska trevligt men eftersom min korridor består mestadels av lite halvnördiga killar i 18-årsåldern brukar jag på ett så trevligt sätt som möjligt avböja att t ex gå och spela badminton eller dricka öl i loungen. Får väl göra det någon gång för grannsämjans skull.

- Onyttiga. Jag kom in i köket härom morgonen för att äta frukost bestående av knäckebröd med Philadelphia och gurka. Min granne Sean gör mig sällskap och börjar förbereda sin frukost bestående av - VITT BRÖD MED CHIPS PÅ! För honom var det en helt normal frukost och han blev t o m förvånad över att jag tyckte det var konstigt. Och så är det överallt i det här landet verkar det som. Man får pommes frites till i princip all mat, t o m köttbullarna på IKEA. I mataffärerna kan man hitta en miljard saker som man förmodligen får cancer av direkt om man äter det och folks kundvagnar är fulla av pizzakartonger och Cocoa Pops-flingor. Tur att jag kommer laga min egen mat och inte äter i skolans cafeteria varje dag.

- Icke stilmedvetna. Inte för att man behöver vara någon fashionista, men jag tror nog skottar ligger ganska långt upp på listan av illa klädda nationer. Det är mjukisbyxor, T-shirts med "skämtsamma" sexskämt eller djurtryck, illasittande byxor och träningsskor. Tjejerna är antingen väldigt diskret/tråkigt klädda i jeans och tröja eller så har dom pentaliknande stil och kläder som var moderna i Sverige för 3 år sedan. Och detta trots att de har några av de bästa klädaffärerna i världen (Topshop etc.). Förmodligen är de helt enkelt inte intresserade och det är inget fel på det, man ska ju klä sig i det man är bekväm i, men det är lite tråkigt att själv i jämförelse behöva se ut som att man är uppklädd till tänderna när vi ska någonstans.

Listan lär fyllas på med tidens gång, än så länge är det detta jag upptäckt hos mina kära grannar och medstudenter. Huvudsaken är att alla är jättesnälla och trevliga, då kan man stå ut med lite olikheter hos de flesta :)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback