Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Förlåt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Förlåt för dålig uppdatering när jag är här i Stockholm, men jag försöker spendera så mycket tid med Martin som möjligt nu när jag äntligen kan och då blir det inte mycket tid över till att blogga. Men det blir bättre, jag lovar!





Nya skor i present

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag fick en superfin present häromdagen av Sofia. De här skorna stod hemma hos henne, alldeles vita och oanvända. Jag kom ihåg hur mycket jag tyckte om dem när jag sist hade ett par likadana, som jag fick av Martin, och sa något om det till Sofia. Då sa hon "Du kan få dom, jag använder inte dom ändå". Aaaah, jag blev överlycklig! Egentligen är jag ingen sneakermänniska, men dessa är helt perfekta. Klassiska, vita, sköna. Perfekt till sommaren! 





Inredningsintesse

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Inredning har aldrig varit något som jag har varit speciellt intresserad av. Även om min pappa är arkitekt och jag därför under min uppväxt fått gå på många utställningar, besökt designbutiker och tagit långa omvägar när vi varit iväg och rest bara för att titta på ett intressant konstrurerat hus, har det aldrig slagit mig som något jag skulle tycka var kul.

Förrän nu. De senaste veckorna har jag kommit på mig själv att kolla in inredningsbloggar, Elle Interior och andra inspirationskällor. Kanske är det ett tecken på att man börjar bli vuxen? Jag ser i alla fall fram emot nu att inreda min första riktiga egna lägenhet när jag skaffar den. Hur den ska se ut vet jag inte ännu, men jag har ju några år på mig. Och många inredningsbloggar att gå igenom. Tips är välkomna! :)








Powerwalk & Dogge

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har haft en lugn dag här i Stockholm tillsammans med Martin. Han har jobbat hemifrån så vi pausade under dagen och gick en lång promenad/powerwalk i skogen som ligger här runtomkring. Älska svensk natur och sommar! Även om det inte är 28 grader ute som det var i New York har det varit behagligt med en fläktande varm vind.

Jag har varit väldigt dålig på att ta bilder här i Stockholm så det får bli lite bilder igen från när jag var hemma i Helsingborg i helgen. Lollos kamera slår dessutom min med hästlängder. Kan också passa på att svara på Hannas fråga: min hund heter Doglas och är av rasen Berner Sennen. Lite liknande Båtsman från Saltkråkan, åtmistone är han lika stor. Världens finaste och snällaste lilla vovve:





Kvällspromenad i Helsingborg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer



Saker som man glömt att man saknat.




Review

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag måste bara få visa en review jag fick som gjorde mig otroligt glad och helt varm om hjärtat. Det är från min lärare i English Composition och han kommenterar min final essay OCH mitt jobb överlag under kursens gång. Det är helt fantastiskt att han lägger ner sån tid på varje elev och verkligen gör varje bedömning helt personlig. Tror det är den finaste och mest personliga kommentar jag någonsin fått på ett skolarbete:

(för att ge er lite sammanhang: min final essay var en platsbeskrivning av ett flygplatsväntrum, och målet var att vara så detaljerad och målade som bara möjligt)





Min snygging till syster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu sitter jag hemma i Martins lägenhet. Har precis ätit en god varm macka med salami och fetaost som han gjort åt mig, tagit en dusch och tagit på mig mjukiskläder. Lövely.

Måste bara visa er VÄRLDENS ROLIGASTE BILD som jag tog av min syster häromdagen. Jag tänkte använda den vid eventuella framtida utpressningssituationer, men eftersom hon redan lagt upp bilder på sin blogg kan jag lika gärna visa den. Såhär ser hon alltså ut när hon äter chips:


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!




På väg mot huvudstaden

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Hej hopp,

Nu sitter jag på bussen på väg till Stockholm. Älska internet på Swebus! Sjutimmarsresan blir inte lika trist då. Fast egentligen tycker jag det är rätt trevligt att åka buss. Föredrar det framför tåg t ex. Det känns mer intimt, enkelt på något sätt. Dessutom är sätena mer bekväma än både tåg och flyg - och sistnämnda har jag fått nog av på några månader.

Igår var vi några stycken hemma hos Sofia på kvällen. Det var trevligt, drack vin och snackade. Sen gick vi i regnet (inte lika trevligt) till Madison. Kan inte påstå att det var jätteroligt, men jag fick i alla fall träffa lite människor jag inte sett på länge.





Fredagsmys à la Lundberg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Tänk vad lite vanlig trist chips och dipp kan kännas lyxigt ibland!

Imorgon ska jag jobba på Juvel & Design, första dagen för i år så det blir trevligt. Sen bär det av mot Båstad där jag ska umgås med Sofia, som jag inte träffat sedan i januari och på söndag åker jag till Stockholm och Martin, där jag stannar i ca en vecka. Fullspäckat schema!




För Converse-älskare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer



Converse nya flagship-store ligger på Broadway i Soho och är ett riktigt paradis för folk som gillar märket. Här finns allt från kläder till accessoarer - och självklart: skor. Vid entrén har de till och med byggt en Amerikansk flagga med hjälp av vita, röda och blå Converse-sneakers!




Lycka är..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


.. att komma hem till ett fullt kylskåp. När man bor som student köper man aldrig mer än vad man kommer äta och är tvungen att hoppa över vissa saker som känns "onödiga" - trots att New York är billigare än Sverige när det gäller mat. Här hemma njuter jag av en ostmacka och ett glas saft. Ikväll blir det stek med klyftpotatis och bearnaisesås. Perfekt fredagmiddag.




Trööööööööött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag är jag trött utan dess like! När mamma kom in vid tio-tiden för att få mig att gå upp kunde jag knappt prata så död jag var och det krävdes all kraft och förstånd för att gå upp nu klockan elva. Mina två små tupplurar igår var kanske inte så smarta trots allt, för jag somnade inte förrän runt halv två inatt. Nåja, det ger väl med sig med tiden.

Nu väntar uppackning, frukost, gå ut med Dogge och sen..? Vad gör man när egentligen när man precis kommit hem efter fyra månader?





Hemmamys

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Sitter och myser med familjen framför TV:n i vardagsrummet. Kollar svensk film och äter mackor. Härlig kväll!




Dumhet & lila monster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Resan hem från New York igår var faktiskt en av de jobbigaste i mitt liv. Och det var inte p.g.a. askmoln, förseningar eller annat som brukar vara problemet när man flyger. Nej, det var tack vare vår egen idioti.

Vi hade nämligen för oss att vårt flyg gick från JFK Airport. Det var det vi hade pratat om i flera veckor innan och ingen av oss kom på tanken att dubbelkolla. De senaste dagarna har vi alla haft sjutusen saker i huvudet och det här var en grej som bara gick förbi oss totalt. För självklart visade det sig, när vi stod på JFK och skulle kolla upp vilken terminal vi skulle ta oss till, att vi inte alls skulle till någon terminal på den flygplatsen utan till Newark Airport - på andra sidan stan. Efter ett par minuter av total tyst panik fick vi springa till en taxi som kunde ta oss till Newark. Självklart hamnade vi mitt i rusningstrafiken och fick stå i långa köer stod del av resan. Jag tappade rätt mycket tro på att vi någonsin skulle hinna med flyget.

Men, 1,5 timme senare och $120 fattigare hann vi in på Newark, där incheckningen fortfarande var öppen. Vi hann till gaten med en marginal på ca 30 minuter, totalt överlyckliga att vi klarat det. Resan härifrån gick hur bra som helst, inte ens Island där vi mellanlandade krånglade till det, och klockan 14.00 svensk tid landade vi i Köpenhamn. Så härlig känsla att vara framme, trots regn och betydligt lägre temperaturer än New York. Jag är hemma!


Fröken Karin var en riktig show-stopper i sina Mimmi Pigg-öron och lila monsterväska. Speciellt sistnämnda var väldigt uppskattad och blev target för beundran av många. Till och med vår flygvärdinna frågade om hon kunde ta kort på Karin med väskan för hon tyckte den var så söt.




Framme i Helsingborg!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Ligger och myser med min lillebror efter en god middag bestående av sparris-risotto och lax som mamma lagat. Är dödligt trött och har redan sovit middag två gånger sedan jag kom hem och lär somna snart igen. Uppdaterar er snart om resan, den gick inte riiiktigt som det var tänkt. Nu ska jag natta Josef!




Resesällskap

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer


Alltså, man kan inte annat än älska Karin för sin excentriska stil och smak. Det här monstruösa varelsen till ryggsäck är hennes handbagage. Otroligt stolt över den var hon när hon köpte den. På alla andra hade den varit beyond fruktansvärd, men Karin lyckas på något vänster att pull it off. Vi lär få en del blickar på oss i alla fall.




Hejdå New York!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu ska vi alldeles strax ta tunnelbanan ut till JFK och om några timmar lyfter vårt plan mot Sverige. Känns konstigt, men jag är spänd och glad att få komma hem till mina nära och kära. Är vädre fint hemma? Jag lämnar ett New York som har 28 grader och sol, så jag hoppas att det åminstone inte spöregnar hemma.

Hej då så länge! Vi hörs om några timmar.





Temperatur i havet?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Är det för optimistiskt att hoppas på att ta ett dopp i havet när jag kommer fram till Sverige?


Underbara Torekov där jag ska spendera så mycket tid jag bara kan i sommar




Tack för hjälpen!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tack ni fina för alla kommentarer. Det verkar vara Firefox som spökar, får hoppas att Lollo kan ordna med det. Att kommentarerna hamnar till vänster antar jag också är något knas, men vi får fixa det så snabbt som möjligt.

Nu har jag varit på Times Square. Inte precis vad man är sugen på en supervarm dag som denna men det gick snabbt. Köpte ett Harry Potter-lego till min lillebror Josef (hoppas han inte går in o kollar detta nu) som jag hoppas han kommer gilla. Nu är det dags att ta tag i resten av dagen!





Un question

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
18 kommentarer
Förresten hörrni, jag måste bara fråga en sak.

Ser min design ut såhär på er dator:



Alltså att den ena lilla bilden hamnar på höger sida istället för vänster? Det gör det nämligen hos mig, men både på min systers och Elinors dator ser det normalt ut. Hade blivit otroligt tacksam om ni kunde säga till om det ser ut så och vad för webbläsare ni använder, så vi vet hur vi ska lösa det. Tack godingar!




Flygdagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Gooodmorgon!

Nu börjar äntligen pirret inför hemresan komma. Jag tror inte jag har fattat tidigar att jag verkligen ska HEM men nu när det bara är några timmar kvar börjar det kännas. Iiiiih! Svensk sommar! Finns det något bättre?

Idag står det mycket på schemat; hämta min borttappade mobil i Chelsea, sätta upp AC:n (hjälp!), tvätta de sista sängkläderna, åka upp till Times Square och köpa present till en viss lillebror etc. etc. Tänkte också hinna med ett snabbt besök på salong Avalon för att bli lite sommarfin.

Runt 5 PM kommer familjen som ska bo hos oss i sommar så då hjälper vi dem in i lägenheten och sen måste vi åka direkt till flygplatsen. Håll nu alla tummar och tår för att planet är i tid och att vi inte blir strandade på JFK på grund av askmolnet.

Ska försöka uppdatera lite under dagen när jag har tid men annars; ses i Sverige!!

(by the way, så här ser mina betyg ut för den här terminen. Är riktigt nöjd med mig själv måste jag säga. Nu väntar jag bara på resultatet på två mer kurser och jag hoppas att dom har gått lika bra)





Sista kvällen på terrassen!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Sista (supervarma, 22 grader klockan 01:00) kvällen på terrassen spenderades med mina kära rumskompisar, Mikael och bästa Elli - som jag verkligen kommer sakna under här sommaren. När man varit rumskompisar i nästan ett halvår kommer man varandra nära, och jag är så glad att jag träffade henne då i september 2010 när jag letade bostad. Förhoppningsvis kommer hon till Sverige någon vecka i sommar så vi kan ses igen under de här tre månaderna från New York.




Lillebror

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Min lillebror var det sötaste i hela världen när han var liten. Fast det är han ju fortfarande förstås. Om än lite kaxigare.





Ny design!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Tack vare en helt makalöst duktig syster har jag nu en ny, fräsch, somrig design och jag älskar den! Vi har lite problem med en av småbilder i sidan, den vill inte lägga sig rätt, men i övrigt är det helt perfekt.

Vad tycker ni?





Abbey

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Abbey Lee Kershew är en av mina absoluta favoritmodeller och jag brukar älska alla bilder på henne, men för första gången rynkar jag på näsan åt en av hennes bilder. Här är hon på omslaget för Vogue Japans juli-nummer och jag vet inte vad de har gjort med henne men hon ser otroligt sliten ut och minst tio år äldre. Det kanske är looken de var ute efter, men för mig funkar det inte alls.

 





Städa, städa varje tisdag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vi har ett strängt schema för dagen. Det måste man om man ska hinna med att städa ut en lägenhet, packa, tvätta etc. etc. Såhär ser det ut ungefär:

- Städa ut hela lägenheten, no less than kliniskt rent ska det vara.
- Packa allt som ska med hem i resväskan, resten för storage
- Åka till IKEA och inhandla lite sista grejer till lägenheten som vi fattas (extra stol, bestick etc.). Lite godis lär slinka med också gissar jag.
- Snåltvätta hemma hos Elinor, Elin och Sara som lyxigt nog har tvättmaskin
- Städa terrassen


För att det ska bli roligare kör vi musik på högsta volym hela dagen, så nu tänkte jag sätta mig och göra en trevlig lista. Nu kör vi!





Sista dagen i New York (for now!)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Sista dagen i NYC på några månader. Det känns ganska overkligt faktiskt. Man har ju vant sig vid att bo här och ser det mer och mer som sitt hem, och så ska man plötsligt lämna landet i tre hela månader. Jag undrar om det kommer kännas annorlunda sen när man kommer tillbaka. Hur kommer det kännas att vara hemma? Har saker förändrats? Har jag förändrats? Time will tell. Men jag hoppas och tror att det kommer bli en underbar sommar; jobba med mina bästa kollegor på Juvel & Design, pussas med min pojkvän dagarna i ända, ta härliga morgondopp med familjen i favorit-Torekov, umgås med vänner och syskon. Det blir härligt. Jag längtar.





We be partyin'

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag firar vi att vi allihop har sommarlov!





Pizzakväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


När jag bodde i Skottland beställde jag och min kompis Sofia hem pizza från Domino's varje lördag. Den traditionen har dött lite nu när vi inte bor tillsammans, men idag beställde jag och Karin hem varsin Domino's. Det får man faktiskt när man inte har någon mat hemma och ska åka till Sverige om två dagar. Faktiskt.




Foto från paraden

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En man som kom fram och fotade oss precis innan paraden började mailade sina bilder till mig idag. Härligt att få lite högkvalitativa bilder från dagen också. Den här bilden tyckte jag var så härlig, vi var så glada och hade så kul när vi satt där och blev fotograferade av av alla dessa främlingar som tyckte vi såg roliga ut:





Cooking workshop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hade en supertrevlig kväll igår hemma i tjejernas lägenhet. Vi hade en Cooking Workshop i regi av Vayu, och lagade en riktigt god middag tillsammans allihop. Mitt ansvar var kål- och mangosalladen och den blev helt makalös om jag får säga det själv. Till det åt vi currywok med kryddat ris, halstrade sesamräkor och till efterrätt; vit choklad-gino i apelsinskal. Rullade därifrån efteråt kan jag tala om!










Graduation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Kim tog examen från sin skola idag och det firade vi med en brunch på Tre på Lower East Side. Tänk vilken känsla när jag själv om några år får ta på mig den där hatten (fast i FITs färger blått såklart)!







Juuuuust wonderful.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Tack Island för att ni alltid lyckas krångla till det! Mitt och Karins flyg mellanlandar på Island på onsdag, men det känns ju inte helt bra just nu. Får hoppas att det jäkla askmolnet lättar till dess.




Vad gömmer sig bakom den blå dörren?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Blåmålad kakeldörr i West Village




Mamma och dotter på klubb

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag var ute en sväng igår och det var trevligt som vanligt. God mat, bra musik - och inte en droppe alkohol drack jag vilket innebar ett skönt uppvaknande på morgonen idag.

Det var en grej som var lite speciell som jag bara måste skriva om. Vid vårt bord vid middagen satt det en ung tjej, hon kan inte vara mer än 15 eller 16 och har antagligen precis kommit till New York för att börja modella. Att hon är så ung är egentligen inte så konstigt, det är många unga modeller som fort blir introducerade till utelivet så fort de flyttar till den här staden. Men det som var speciellt med den här tjejen var: hon hade sin mamma med sig! Det är sant, tjejens mamma stod under hela middagen några meter ifrån och spanade på sin dotter. Det blev lite underlig stämning kring bordet måste jag säga, och jag blev väldigt fascinerad av hela grejen. När vi sen gick ner till klubben följde hon med och stod hela tiden en bit ifrån bordet och höll ett öga på tjejen.

Förlåt, men är inte det en väldigt konstig grej? Jag menar, om man inte vill att ens dotter ska ut och festa vid 16 års ålder; låt henne inte gå ut överhuvudtaget då? Det hade ju inte varit konstigt att som mamma ställa krav på att ens unga barn inte ska ut och klubba på kvällarna, men att följa med och stå i bakgrunden hela tiden känns rätt skumt. Och har hon inget bättre för sig en lördagkväll? Hon var definitivt inte speciellt ung, mamman, och kul verkade hon inte heller ha det. Man kan självklart hävda att hon är en ansvarsfull mamma och att hon ställer upp för sin dotter etc. etc. Men ärligt. Det är faktiskt inte normalt att ta med sin mamma ut på en klubb där snittåldern är 21.

Underligt det där.




New York parade

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
(Satt och skrev ett megalångt inlägg igår men med ett knapptryck försvann allt och vägrade komma tillbaka. Blev så arg att jag stängde av datorn. Gör ett försök nu igen)

Så, igår var det alltså parad. Det var en väldigt händelserik och spännane dag vi spenderade nere vid Hudson River tillsammans med andra voluntärer för att hylla och bevara flora och djurliv kring floden. Även om jag inte kan kalla mig engagerad i sådana sakfrågor på något sätt, och faktiskt har väldigt dålig koll på vad det finns för liv kring Hudson River, var det härligt att se folks passion och engagemang. Jag är normalt inte en persom som gör sånt här, men det var kul och jag är defintivt en erfarenhet rikare.

Dagen började klockan 9 i en lokal nere vid Battery Park City, där vi skulle få våra kostymer. Jag, som blivit tillsagd att jag skulle vara en grönsak, blev positivt överraskad när jag fick reda på att jag var Summer och fick bära en guld klänning med en gigantisk blomhat. Elin fick bli Sky Goddess och Elinor den tydligen väldigt viktiga Sjöhästen. Min sminkös var en superhärlig tjej som jobbar med bildredigering åt stora fotografer och tidningar, som Vogue och Victoria's Secret-kataloger, och hon berättade ett och annat om vissa kändisar och hur mycket de behöver retuschas.




När vi alla tre var färdigsminkade hade vi lite mer än en timme på oss innan vi behövde göra oss klara för att börja paraden, så vi bestämde oss för att gå ut och strosa lite på gatorna i området. Och HERREGUD, jag har aldrig fått så mycket uppmärksamhet i hela mitt liv. Folk blev som galna när de såg oss; ville ta kort på oss, med oss, med sina barn i bilden, med sina fruar i bilden. Det tog aldrig slut och till slut fick vi ursäkta oss och gå, hade lätt kunnat sitta där hela dagen. Så jag gissar att vi finns med på ett antal bilder på internet nu eller inom snar framtid.



Klockan ett började paraden. Vi utgick från Battery Park City och gick uppåt längs floden till slutdestinationen som låg i höjd med Jane Street. Inte en jättelång sträcka, men eftersom vi stannade så många gånger längs vägen och tittade på uppträdanden etc. tog det flera timmar innan det var klart. Det blev faktiskt lite frustrerande efter ett tag, då man var hungrig och fick ont i fötterna av allt stå och gå. Men jag, Elli och Elin lyckades underhålla oss själva rätt bra ändå.






Som sagt, vi blev lite trötta:





Exhausted

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Puh! Det har varit en otroligt lång dag, men riktigt rolig och underhållande. Jag kommer tyvärr inte kunna berätta och lägga upp bilder exakt just för jag är dödstrött och måste sova nån timme innan jag ska göra mig iordning för middag och SL ikväll. Men ett litet smakprov kan ni få. Kan ni gissa vad jag var utklädd till?





Paraddags!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


För första gången på vad som känns som en evighet vaknar jag upp till blå himmel utanför fönstret, och det är ju himla lägligt med tanke på att jag ska gå en parad från 1-6 PM. Om en liten stund ska jag träffa tjejerna och vi ska spendera några timmar med att bli sminkade, utklädda etc. Det här blir väldigt, väldigt spännande!




Middag i öst

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ikväll gick vi ut och åt på en restaurang i East Village, Fleamarket Café. Jättegod mat (jag åt hamburgare, det börjar bli lite av min grej att hitta de godaste burgarna i stan - den här var med kanelkryddning, och tro det eller ej; det var en riktig höjdare) och trevligt sällskap bestående av Karin, Arvin och Kim.

Nu ska jag gå och lägga mig. Om några timmar är det dags att gå upp inför Earth Celebration-paraden. Otroligt spänd på hur det kommer vara! Godnatt, godnatt.






Grey dog

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer



Var och fikade med en svensk tjej, Jonna, som är här i New York under några veckor och funderar på att börja FIT nästa höst. Vi pratade om skolan, New York och en massa annat under en trevlig stund på Grey Dog här på min gata. Åt världens största brownie så nu är jag nästan lite illamående.




I spy with my little eye..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

.. en nyvaken, smörgåsätande, pluggande Sofie i köket för några veckor sedan




Väggmålning på Lafayette Street

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Läderjacka, where art thou?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hihi, fick mig ett litet gott skratt när jag läste kommentarerna på fotografi-inlägget. Självklart menade jag $3.9 miljoner, annars hade det varit lite lustigt. Och det är möjligt att hon är välkänd, jag gjorde nog inte min research så bra utan litade bara på den amerikanska sida jag hittade bilden. Man lär av sina misstag! :)

Världens tråkigaste hände mig idag, och jag lovar att det är för att jag var så himla glad och lycklig imorse. Efter jag kom hem från min träff med Hannah upptäckte jag att jag inte hade min skinnjacka med mig. Panik! Sprang hela vägen tillbaka samma gator vi hade gått på ner till vattnet där vi hade suttit på en bänk, men den var puts väck. Blev så otroligt irriterad på mig själv, det är typiskt mig att tappa bort saker.


Jag och min saknade läderjacka i Brooklyn 2010




Out of the comfort zone

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Elin lyckas alltid hitta på saker som är lite utöver det vanliga och dra med mig ut ur min comfort zone. Sist var det när vi gick Luciatåg inför en massa människor på Hudson Terrace. Tidigare skulle jag inte få för mig att ställa mig och sjunga inför folk, åtminstone inte efter min 13:e födelsedag, men Elin lyckades övertala mig och det var riktigt kul.

Den här gången är det något ännu mer o-Sofieigt. Vi ska nämligen gå med i en parad på lördag! Earth Celebration heter det och vi ska bli sminkade och uppklädda till olika naturväsen, djur etc. och gå en fyratimmars paradpromenad längs hela Hudson River. Jag hade aldrig kommit på idén själv och jag är fortfarande lite osäker på hela grejen, men Elin har övertalat mig så nu ska vi tjejer göra det tillsammans på lördag. Jag tror nog ändå att det är bra att kliva ur sin bekvämlighetsbubbla och prova på något nytt. Det ska definitivt bli spännande!

En av kostymerna från förra året:




Världens dyraste foto

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Jag läste på Pontus Höök's blogg (gå in och kika om ni vill se fantastiska New York-bilder) att världens dyraste fotografi för några dagar sedan såldes på en auktion. $3.89 MILJONER fick köparen, en av världens rikaste samlare, betala för fotot. Hur det ser ut? Såhär:



Det är ett självporträtt av fotografen, Cindy Sherman. Tydligen är hon inte speciellt välkänd och är i högsta grad levande fortfarande, men av någon anledning blev det här fotografiet måltavla för ett gäng samlares tävling om vem som kan slösa mest pengar på ett litet foto.

Vad tycker ni, värt det?




Min lägenhet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Den senaste tiden har det varit rätt mycket folk som frågat om hur vår lägenhet ser ut och bett om en liten rundtur. Eftersom vi är mitt inne i en flyttstädning inför sommaren är det rätt stökigt och därmed inte optimalt för att ta nya bilder. Dock har jag några gamla som vi använt för att visa lägenheten för hyresgäster, så jag tänkte jag kan lägga upp dem så ni får se hur vi har det här i Apartment 15:



Ovan: Två rätt dassiga bilder på mitt rum, men you get the picture. Det är ljust och fint med en stor tegelvägg längs hela vänstra sidan av rummet (syns tyvärr inte på bild) och jag trivs superbra i mitt mysiga lilla rum.



Ovan: kök och matplats. Här lagar vi mat, myser tillsammans med te på kvällarna och äter middag allihop så ofta det går. Platsen fungerar även som pluggbord för mig, eftersom jag har bättre internetkoppling här än i mitt rum.


Ovan: vårt söta lilla badrum


Ovan: Fillifjonkans rum


Ovan: spiraltrappan som leder upp till...


Ovan: ... Karins rum och terrassen på övervåningen


Ovan: favoritplatsen under soliga dagar och svala kvällar




Tom i huvudet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Är inte den här bilden, tagen med Louises kamera, helt fantastisk? New York at its best!

När jag vaknade imorse var det något som var annorlunda, kändes konstigt. Låg en stund i sängen och funderade innan jag kom på;

JAG HAR INGET MER KVAR ATT GÖRA!

Åh, vad det känns härligt. När man haft termer och mattetal och definitioner och andra fakta trängandes i huvudet i flera veckors tid är det helt underbart att kunna släppa det och bara.... andas.

Nu är frågan hur jag ska utnyttja de sista dagarna i New York för den här våren. Vädret visar sig tyvärr inte på sin vackraste sida, men förhoppningsvis blir det bättre snart. Om en liten stund ska jag i alla fall träffa Hannah och ta en liten promenad, i eftermiddag blir det Soho och sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. En sak är säker i alla fall; jag ska njuuuuta.





Kvällen i bilder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer





Update: oops, blev en liten dublett där ja. Jag var rätt trött när jag kom hem inatt som ni förstår. Jaja, det får vi leva med!




Ut och fira!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Nu drar jag. Har lockat håret för en gångs skull, kände för att va lite extrafin såhär när man firar sommarlov. Ska på Darby's på middag och sen 1Oak. Och nu är jag sen! Puss




Done.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




The city of celebs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Folk har frågat mig om vad jag har stött på för kändisar sedan jag flyttade hit. När man bor i New York går det inte att undvika att se kända personer lite överallt. De flesta har jag sett på uteställen, men även när man går omkring på stan kan man gå förbi någon man känner igen. Det blir faktiskt rätt blasé efter ett tag och man inser att de är vanliga människor precis som alla andra.

Så för er skull (fast mest för att jag ska ha en anledning att pausa i mitt pluggande) har jag satt ihop en lista på de kendizar jag sett under mitt första år i New York:

Leonardo DiCaprio
Han var på Lavo (en klubb) en gång när vi var där. I keps för att dölja sitt ansikte smet han in mitt under brunchen och ner till den privata restaurangdelen.

Anna Dello Russo
Min favorit-fashionista, editor för Vogue Japan, satt två rad framför mig på Ralph Laurens fashion show 2010.

Rosie Huntington-Whiteley
Henne gick jag förbi på stan häromdagen, snygg som få.

Gossip Girl-gänget
Det känns som man sett ungefär hälften av casten av Gossip Girl och nästan alltid på restaurang/klubb SL och Abe And Arthur's. Får en att undra om de har något slags avtal med producenterna för showen eller något. Jag har i alla fall suttit vid bordet bredvid Vanessa och Raina och Georgina, delat drinkbord med Rufus (jättefull och raggandes på 19-åringar) och dansat bredvid Chuck Bass (som verkligen spelade på sin karaktär för att få kontakt med tjejer). Och nej, jag vet inte vad de heter på riktigt och jag orkar verkligen inte Googla det, ni fattar ju vilka jag menar :)

Leigh Lezark
DJ, modell och Karl Lagerfelds musa såg jag i DKNY-butiken på Fashion's Night Out.

Busta Rhymes
Honom stötte jag på precis när jag skulle lämna klubben 1Oak. Han var på väg in, klädd i svart med en gigantisk bling-bling kedja i guld runt halsen och hälsade på alla vakter med förnamn, antar att han är där ofta.

Hanneli Mustaparta
Den norska bloggerskan har jag sett två gånger; första gången utanför Ralph Lauren och andra gången för några dagar sedan i Soho.

Grace Coddington
Creative director på Vogue och Anna Wintours högra hand. Såg även henne utanför Ralph Lauren.

Jessica Stam
Snygga modellen Jessica Stam var på Abe's samtidigt som oss.

Kid Cudi
Han spelade en av sina låtar på SL en kväll. Först förstod vi inte att det var han utan trodde det var nån random kille som bestämt sig för att sjunga "Memories" inför alla i DJ-båset men vi insåg snabbt att det mannen himself.

Cuba Gooding Jr
Vi delade bord med honom på SL för någon vecka sedan. Jag visste inte vem det var, men kände igen honom och hans filmer när jag Googlade.

Russel Simmons
Som grundare av musikbolaget Def Jam är han en av de mest inflytelserika människorna i New Yorks nöjesbransch, och honom såg jag hoppa in i en limousine efter en middag på en restaurang i Meat Packing District.

John Legend
Han satt med vänner vid bordet bakom oss på Abe's en kväll.

Selita Ebanks
Victoria's Secret-modell som verkar vara bra vän med Gossip Girl-Reina. De båda satt på samma restaurang som vi och hade ett bord en bit ifrån vårt på klubben sen.

Dakota Fanning
Hon var i Prada-butiken på Fashion's Night Out och fast man inte fick lyckades jag ta en liten smygbild på henne. Jättesöt liten tjej, verkligen. 






Nästan färdig

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Godmorgon!

Tack för tips ang. bettskenan, känns bättre att veta att det inte bara är jag.

Idag är Dagen D. Dagen då jag blir klar med vårterminen 2011 (bortsett från en tiny-tiny uppgift jag har till på måndag som jag inte riktigt räknar) och får gå på sommarlov. Bara sista provet i eftermiddag går bra så är jag helnöjd med allt jag åstadkommit den här våren.

Planen för ikväll är att göra någonting roligt. Elinor pratade om Parsons Graduation Party på Southside, låter som en bra idé tycker jag. Vi får se. Jag vet bara att jag är riktigt, riktigt, riktigt glad.





Käkproblem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
För några månader sedan gick jag en bettskena då min tandläkare tyckte att jag bet ihop tänderna för mycket och det gav dem skador. Tyvärr tycker jag inte att bettskenan passat precis som den ska, det har känts underligt varje natt när jag haft den osv., så jag har använt den rätt oregelbundet.

Sen nu för några veckor sedan började jag få ont i huvudet rätt ofta, speciellt när vi hade långa lektioner och dåligt ljus i klassrummen. Eftersom jag har legat på gränsen till den accepterade synen för t ex körkort antog jag att det var den som försämrats.

Men så har jag idag gått omkring med en konstig ömmande smärta i käken som inte vill släppa, kan varken stänga eller öppna munnen ordentligt utan att det gör ont. Och då känns det plötsligt som att alla de här grejena - bettskenan, huvudvärken, käksmärtan - borde ha någon slags sammankoppling. När jag var liten var jag med om en olycka som gjorde att jag bland annat bröt käkbenet, så kanske är jag extra känslig? Jag vet inte, men irriterande är det i alla fall och jag borde verkligen kolla upp det direkt när jag kommer hem så det inte blir värre.

Någon som varit med om något liknande?





Tom klädstång

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Såhär tom och tråkig ser min klädstång ut just nu. Jag har börjat packa ner alla mina grejer inför hemresan som är mindre än en vecka bort. Det ska bli superskönt att komma hem faktiskt. Träffa alla nära och kära och spendera en skön sommar hemma i Sverige - och ladda batterierna inför nästa New York-äventyr!




Spets

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Mina absoluta favoritskor var ett riktigt fynd. Futtiga $18 fick jag betala för dom på Forever21. Jag hade letat efter ett par spetsiga, höga pumps men räknade med att dessa skulle hålla bara ett par gånger (och det hade fortfarande varit värt det) men nu är de inne på sin fjärde månad av flitigt användande och ser inte ut att ha slitits så farligt mycket alls (prickarna på bilder är kamerasmuts och damm). När klacken börjar sjunga på sista versen kommer jag definitivt klacka om, för jag bara älskar dom!





Robots & supermodels

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Fråga mig inte varför, men Louise blev helt till sig när hon såg den här på Toys R Us när hon var här. Tydligen var det någon robot från filmen Transformers som hon kunde namnet på. Inte riktigt min grej måste jag säga. Däremot var det desto roligare att springa på den kvinnliga huvudrollsinnehavaren, Rosie Huntington-Whiteley, på stan kvällen innan. Om man kan se supermegasnygg ut i bara en dassig hoodie och joggingbyxor - då är man en riktig supermodell.





Godmorgon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Behöver egentligen inte gå upp såhär tidigt men jag är nervös inför provet jag ska ha om en stund, så ligger här i sängen och mornar mig lite. Utanför är himlen grå/snart och det lär börja åska vilken sekund som helst.

Idag är planen:
- prov
- hem och plugga
- prov igen
- hem och sova


Skoj va?





Min fina syster och vovve

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer




Kakbak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Tack för alla goda tips, såg helt fantastiskt ut alltihop. Det slutade med att vi gjorde en liten kladdkaka, som i ugnen lyckades förvandlas till en tigerkaka med banansmak. Liten chansning och experiment av det vi hade hemma, men gott blev det!




Pilleri, pillera

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Bloggen ser lite lustig ut just nu, presentationen i sidan är borta etc. Det är för att jag nödvändigtvis skulle dit och pilla så jag får skylla mig själv. Min syster har gjort en ny header åt mig (kommer inom kort!) och vi testade för att se hur den ser ut. Sen gick hon och la sig och jag började pilla och nu ser det ut såhär. Nåväl, det får vara så länge.

Matteprovet gick nog bra och det är skönt att äntligen kunna bocka av någonting från den långa listan. Imorgon är det två grejer till att göra, onsdag ett prov och SEN ÄR JAG FÄÄÄRDIG!

Jag och Karin åt supergod sushilunch idag vid vår skola. Två rullar (12 bitar) för bara $8.95. Jag tog Crunchy Spicy Salmon och Philadelphia Roll, det höll oss mätta fram till kvällen.





Tips på bakverk, tack.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ikväll tänkte jag och Karin baka något riktigt gott, för att hålla plugghumöret på topp. Funderade på en kladdkaka eller liknande. Sist gjorde jag en marmorerad sådan som blev himla god, men är sugen på att prova något nytt.

Om någon har ett bra recept på en supergod och hyfsad enkel kaka utan en massa krångliga ingredienser hade jag blivit jätteglad för alla tips! Tack, tack, tack.

(eller så kan vi fuska genom att gå till Magnolia och köpa en sånhär smarris som jag åt förra veckan, men det är ju inte riktigt samma sak faktiskt)




Bara tre

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu är första lektionen, och därmed presentationen, avklarad. Känns bra. Vi fick vänta sjukt länge på en av tjejerna i min grupp, vilket var lite irriterande för resten av klassen men jag vet att jag gjorde helt ok ifrån mig i alla fall och det är det som räknas.

Om två timmar har jag mitt mattefinal och sen blir det direkt hem för att plugga inför de två proven jag har imorgon.

Baratredagarkvarbaratredagarkvarbaratredagarkvar.





Pink

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Ett fint rosa tegelhus i Soho




Just lovely

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Det blir nog att ta tunnelbanan till skolan idag. Och resten av veckan för den delen.




Jag vill

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Nu vill jag:
1. Att denna veckan ska vara över
2. Äta godis i mängder
3. Att det ska bli soligt och varmt igen
4. Ha Martin här hos mig
5. Sova så jag kan vara pigg på presentationen imorgon.




Städning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Såhär stökigt är mitt skrivbord (och resten av mitt rum för den delen) efter några dagars pluggande och icke-städande. Jag har inte ens bäddat sängen! Så nu tänkte jag ta ett litet ryck och börja packa/städa innan jag påbörjar nästa project; direct marketing.




Ut i regnet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Trots att det är mysigt blir jag alltid lite smådeppig av regn och grå himmel, speciellt när det enda man har att se fram emot är plugg hela dagen. Därför tänkte jag strax gå ut och springa en runda, det lär ju pigga upp om inget annat. Jag just nu med min iPod i vädret; den laddar nämligen bara om man håller den i en speciell vinkel. Dags att skaffa en ny eller?





Dripp-dripp-dripp-dropp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Idag vaknade jag upp av åskan och regnet utanför, så himla underbart! Perfekt för en pluggdag som denna. Just nu sitter jag i sängen, dricker blåbärste och lyssnar på fransk musik som jag fått av min franska vän Pauline från skolan. Världens mysigaste morgon!




Inspirerande bloggar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
När man inte har något att göra och vill tillåta sig att drifta iväg lite, men inte orkar gå in på personliga bloggar med hundra kilometer text, är inspirerande fotobloggar alltid kul att kika på. Därför tänkte jag dela med mig av några intressanta, vackra, härliga bloggar som jag tycker om:

Yimmy's Yayo
En fotoblogg helt i svartvitt. Bloggaren (vet inte vem det är, han/hon är väldigt anonym) lägger upp vackra, ibland provocerande och känslostarka bilder och .gif-animationer oftast utan text eller förklaring. Det är upp till en själv som läsare att tolka budskapet.

Terry Richardson's Diary
Jag har en fascination för Terry Richardson, den kända modefotografen som hamnat i blåsväder mer än en och två gånger på grund av hans arbete och välkända dragning till unga tjejer. Oavsett vad man tycker om det och honom som person är han en duktig fotograf och intressant människa.

Papermode
En sida full med fashion editorials, både gamla och nya. Fin design på hemsidan och vackert innehåll. Här man kan spendera många timmar om man har tid.

FFFFOUND!
En ganska random blogg som jag upptäckte för ett tag sedan. Här man hitta allt från humoristiska bilder till mode, konst och design. Det enda sidan gör är egentligen att länka till andra sidor, så det finns mycket att klicka och titta på.

Contributing Editor
En tidning som publicerar konst-och modefotografi från nya up-and-coming fotografer och stylister. Här hittar man editorials som man inte hittar någon annanstans, och ofta är de väldigt nytänkande och kreativa.

Om det är någon som vet med sig att ha de har någon annan liknade trevlig blogg på lager, dela gärna med er!

Nu är det dags att sova tror jag. Godnatt allihopa!





Alexander McQueen at The Met

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Som jag har tjatat om den utställningen, och äntligen idag var jag där! Jag mötte upp Elinor, Elin, Maria, Justin och två svenska tjejer (varav en gått på ProCivitas, min gamla gymnasieskola!) och tillsammans ställde vi oss i den milslånga kön in till utställningen. Som tur var gick den väldigt fort och inom några minuter var vi inne.

Känslan var väldigt mystisk och gothic, med mörke rum och dov musik i bakgrunden - något som känns väldigt typiskt McQueen och som de lyckats återskapa väldigt bra. Man fick följa hans kollektioner från början till slutet av hans liv, och hans skapelser är helt otroliga. Man inser inte hur talangfull han verkligen var förrän man ser allt från nära håll; detaljrikedomen, innovationen, konceptet och tanken bakom varje plagg.

Tyvärr fick jag inga bra bilder, dels för att det som sagt var så mörkt och dels för jag var tvungen att smygfota; så fort jag tog upp kameran fick man en sur blick från en vakt som sa "No photos! No photos, please". Men lite olydig var jag allt.

Kommer ni ihåg när jag visade en YouTube-video på Kate Moss-hologrammet McQueen skapade på en av sina shower för några år sen? Well, de hade återskapat det i miniatyrversion på utställningen och det var riktigt häftigt att se i verkligheten. Försökte göra en .gif-animation för att visa er rörelsen och därmed känslan, gick väl sådär men skitsamma.





Gud-eller-vem-som-helst, ge mig motivation!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ibland är det svårt att fokusera på tråkiga saker, som att plugga. Speciellt när man har femtusen saker man måste göra och det aldrig tar slut. Har varit otroligt ineffektiv idag. Trodde att min Alexander McQueen-paus på The Met (visar och berättar sen!) skulle ge mig lite ny energi men nixpix. Har slökollat Eurovision och skypat största delen av eftermiddagen, typ.

SOFIE, NU SKÄRPER DU DIG!




Have a sweet day!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Sockerbits nya fina godispåse




Minneskakel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Några kvarter bort från där jag bor, på sjunde avenyn, kan man hitta det här stängslet. Det är dekorerat med kakelplattor som människor runt om i landet gjorde till minne av 9/11. Det började med att en person som ägde en kakelaffär i närheten satte upp några plattor dagar efter händelsen, men folk började göra likadant och nu hänger det över 5000 stycken här. På många av dem står det "I love America" eller "We will never forget", andra är mer personliga och beskriver saknaden efter en förälder eller vän. Igår var första gången jag faktiskt stannade och tittade på dem allihop, för det är så lätt att bara gå förbi. Jag tycker det är en fin minnesplats och jag hoppas att den finns kvar länge.







Vapiano

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer






Ut och äta ikväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ikväll ska jag träffa Philip, Filip och Conrad igen. De har varit här i New York under två veckors tid, och åker på söndag vidare till Miami. Jag har varit rätt dålig på att ses eftersom jag haft en del att göra, men det ska bli kul att komma iväg från plugglägenheten en stund. Vi tänkte gå till Vapiano, en restaurang vid Union Square som Sabina rekommenerar. Tydligen finns den i Stockholm också. Frågan är om det är samma ägare?





Heja mig!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ibland får man faktiskt klappa sig själv på axeln och säga "Sofie, du är himla bra". Fick tillbaka mitt matteprov som jag trodde gick ganska uselt, men det visade sig att jag fick 99% på det. Jag var så orolig för vår final som är på måndag men eftersom detta gick bra känns det mycket lugnare.





Chanel resort 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vad hade man inte gjort för att se den här visningen i Antibes? Se videon på YouTube, helt fantastisk show.






Powerpoint-press

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag är lite av ett kontrollfreak när det gäller projekt och presentationer i skolan, och därför anmäler jag mig alltid till att göra Powerpointsen inför alla uppdrag. På det sättet känns det som man i alla fall kan styra över hur presentationen ser ut och förhoppningsvis få folk att bli intresserade av det vi pratar om. Ni ska bara se hur vissa PPT:s ser ut, man blir nästan mörkrädd - och framför allt; dödligt uttråkad.

Just nu önskar jag dock att jag inte tagit på mig det här. Har tusen andra saker som känns viktigare att göra men måste sitta och pilla med det här, och powerpoints-perfektionist som jag är tar det låååång tid innan jag är nöjd. Om jag ens blir det vill säga.

Jajaja, det är bara att sätta igång.





Framflyttad visit upstate

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Var idag tvungen att avboka min inplanerade resa till upstate New York i helgen. Det var tänkt att jag skulle hälsa på vänner till familjen där över en helg, men när jag insåg att jag har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid krockade de planera lite. Dock verkade trevliga Jude och Robert inte vara irriterade över det utan sa att mig att jag borde komma någon gång när jag känner mig mer avlappnad och kan stanna mer än några timmar. Så det får bli till hösten. Googlade upstate New York och har sett fantastiska landskapsbilder, speciellt på hösten, så det ser jag fram emot.





Marc Jacobs for marriage equality

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Skyltfönstret i Marc Jacobs Bleecker Street-butik är bröllopsdekorerad som stöd åt Human Rights Campaign's strävan för lika rättigheter för homo/bi/transsexuella. Fin gest!




Nu: träning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Efter att ha spenderat morgonen i Soho med mina små sötnosar ska jag nu ut och springa i det vackra vädret. Det är typ 25 grader ute och jag som lätt blir varm håller på att svettas ihjäl. Så det blir skönt med en frisk runda nere vid vattnet. Tjohej!





Veckohandling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Om jag hinner idag får det nog bli lite veckohandling på Trader Joe's har inte så mycket mat kvar. Det är inte alltid lätt att handla varierad mat när man bor själv, det blir ofta att man köper lite samma sak och det man är van vid, men jag försöker åtmistone. Förra veckan köpte jag grönkål (suupergott), förra igen sötpotatis och jag brukar prova på lite olika såser/kryddningar till min kyckling och lax.

Det här handlar jag i princip varje vecka:
- vildfångad lax
- ekologisk kyckling
- en påse med 4 ekologiska avocados
- Fuji apples
- bananer
- cous-cous eller quinoa
- röd- och gullök
- sweet-chilisås
- babyspenat
- 70% mörk choklad (för när suget sätter in)

- ekologisk grekisk yoghurt

Såhär såg det ut förra veckan när jag och Louise var på Trader's:





Summer of fun

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Den här fantastiska editorialen från Elle France March 2011 hittade jag nyss på Fashion Gone Rogue. Älskar det färgglada och den härliga energin i bilderna. För mig handlar fashion editorials inte så mycket om kläderna, utan känslan de förmedlar och kreativiteten i hur de är fotograferade, redigerade och layoutade. Att jobba som editor på en stor modetidning är ett drömjobb för många och jag tror att det hade varit riktigt kul om man hade anlag för det. Jag vet inte ännu riktigt vad jag är bra på eller vad jag vill göra exakt, så jag kan fortfarande drömma.








What people will do for their dogs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Bild tagen från Terry Richardson's Diary




En klar, hundra to go.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Förlåt för dålig uppdatering idag, men jag har haft fullt upp hela dagen med skola etc. Äntligen har jag betat av den första av flera grejer jag har framför mig och det känns underbart skönt. Vi redovisade vårt retail-projekt inför klassen och nu kan jag lägga det bakom mig för gott. Presentationen gick bra, även om jag inte är på topp idag efter sen kväll igår (man börjar bli gammal!). Nu ska jag äta min lax-kale-avocado-currysås-mix av mat och kolla på The Apprentice.





Day after

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Det blev inte sådär supermycket bilder igår, men det var kul. Dansade och dansade tills klockan blev alldeles för sent och vi var ensamma kvar på klubben. Skådespelaren Cuba Gooding Jr kom också och hängde vid vårt bord, kände inte igen honom först men tydligen har han vunnit en Oscar för sin roll i filmen Jerry Maguire.  Idag är jag en aningens trött, men det var definitivt värt att gå ut och ha lite roligt innan helvetesperioden av plugg börjar på riktigt.







Strawberry fields

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Är du ett Beatles-fan och har vägarna förbi Central Park ska du besöka Strawberry Fields, en minneslund i John Lennons ära. Den ligger precis vid The Dakota, huset där John Lennon bodde och också blev mördad. Yoko Ono, hans fru, bor fortfarande kvar i byggnaden.

Det är mysigt att komma hit och bara sätta sig på en av bänkarna. Det är alltid musiker som sitter och spelar/sjunger Beatles-låtar och folk som lägger blommor på mosiakplattan, trots att det är över 30 år sedan han dog.




Utgång på G

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ikväll ska jag ut för första gången på vad som känns som en evighet! Den senaste tiden har jag knappt varit sugen på att gå ut, haft mycket plugg och sen kom min syster och vi gjorde annat (hon har inget leg) men IKVÄLL kör vi. Jag är riktigt sugen på att dansa, till och med så sugen att jag stod nere vid Hudson River Park och dansade för mig själv med hörlurarna igår. Såg nog lite lustigt ut.





Sagogodis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Toys R Us hade de en hel avdelning med Willy Wonka-godis. Jag älskade Kalle och Chokladfabriken när jag var liten och läste boken flera gånger om. Blev dock inget köp - ville inte bli besviken om det visade sig att chokladen inte smakade så undebart som man läst.




New York-bloggar och inspiration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Trevliga hemsidan New York Inspiration som gjorde en intervju med mig för några veckor sedan, har lagt till mig i sitt länkarkiv för bloggar i New York, kul. Jag vet att en del av er har frågat efter andra New York-bloggar och då är den här sidan superbra för inspiration. Länkarna hittar ni här.





Kale

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Oj gud, gick in på min blogg och såg att det var himla mycket snack om weed och vodka i de senaste inläggen. Var inte alls meningen och ser kanske lite konstigt ut för någon som är inne för första gången. Nåväl!

Jag åt nyss världens godaste maträtt. Köpte kale (grönkål på svenska) på Wholefoods som jag sauterade i stekpanna tillsammans med lök, vitlök, balsamvinäger och kryddor. Åt det tillsammans med kyckling och färska tomater, riktigt gott! Önskar jag hade gjort lite extra för det finns definitivt plats för mer i lilla magen.

Veckohandlingen idag blev väldans nyttig. Bara en massa grönsaker, frukt och russin. Efter en vecka med syster här känns det rätt skönt att börja om från början med ordentlig, hälosam mat.

.. fram till helgen i alla fall.





Absolut svenskt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag är inte mycket av en vodkadrickare, men en god drink är alltid trevligt. Såg reklam för den nya Absolut Vodka häromdagen på en buss, och det låter ju onekligen intressant med Wild Tea. Någon som har provat?




"I love my weed"

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi gick förbi en liten demonstration downtown häromdagen. En massa människor hade samlats på ett torg för att demonstrera för legalisering av marijuana, och på en uppbyggd scen stod två rappare som sjöng sånger om hur "I love my weeeed" och andra pot-relaterade ämnen. Det mest intressanta var blandningen av människor som deltog. Allt från uppenbart nedrökta ungdomar som stod för sig själva och dansade i ett hörn, till gamla glada gubbar i 70-årsåldern.






Bloggfel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej,

Hela dagen igår och halva idag låg bloggen nere på grund av driftfel på blogg.se, men nu äntligen är det fixat. Blev lite rädd att alla mina inlägg skulle försvinna men det verkar vara lugnt.

Nu börjar en ny vecka. Jag hoppade faktiskt över första lektionen idag för att jag ska sitta hemma och plugga, känns som tiden spenderas mest effektivt så. I eftermiddag har jag ett matteprov och sen rullar det på med pluggpluggplugg fram till den 18:e, då jag gör mitt sista final. Inte världens roligaste tid framför mig alltså. Men jag ska försöka ta lite pauser och göra roliga saker så att man inte blir helt deppig. I veckan ska vi t ex äntligen gå på McQueen på The Met.





Brooklyn Bridge

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår gick jag och Louise över Brooklyn Bridge. Jag har faktiskt inte gjort det någon gång sedan jag flyttade hit, så det var kul. Istället för att gå fram och tillbaka tog vi tunnelbanan ut till Brooklyn och gick därifrån till Manhattan. Fin utsikt över skylinen, men jag hade klarat mig utan de galna cyklisterna som åker över i bron i racerfart.







Frågor och svar del 3

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
0 kommentarer
Jag tar en liten paus i min pluggdag för att svara på lite frågor ni har skickat på sista tiden. Ni får säga till om jag glömt något, annars ligger det redan rätt många i kategorin "Frågor och svar" till vänster.

Vad har du för kamera när du fotar?
Nu när min syster har varit här har vi använt hennes superkamera, en Panasonic Lumix systemkamera, och den tar fantastiska bilder. Annars har jag min lilla Samsung PL50 som jag springer omkring med. Inte alls att rekommendera, men efter lite redigering blir de helt okej.

Vilket redigeringsprogram använder du?
Adobe Lightroom

Din design, har du gjort den själv?
Det är min kära syster som har hjälp mig med designen. Hon är superduktig på allt sånt och väldigt snäll som alltid hjälper mig att fixa med bloggen. Snart kommer en ny header faktiskt, så håll utkik!

Var det svårt att få internship?
Nu vill jag inte skrika hej för tidigt, för man vet aldrig vad som kan hända innan hösten. De har sagt att de gärna vill ha mig i höst men jag vågar inte vara 100% säker ännu. Vi får se när det närmar sig helt enkelt. Men kontakten på Oscar de la Renta fick jag genom en vän och på den vägen är det. Kontakter är allt i den här stan! Dock vet jag att man kan söka på egen hand också, och bara du visar att du är seriös och motiverad finns det ju ingen anledning att de inte vill ha dig i sitt företag.

Jag ser att du använder I.D. Minerals. Vad kostar det i NY?
Ett startpaket med fyra olika burkar, borstar etc. kostar $60 på Sephora. Om man bara vill ha en stor burk i sin favoritnyans kostar den runt $26. Alltså helt otroligt mycket billigare än i Sverige!

Hur gammal är din syster?
Hon är 19 år. Född 1991 och alltså bara 1,5 år yngre än mig.

Heter hon Lollo? :/
Haha, nej hon heter inte Lollo. Louise är hennes riktiga namn.




Italiensk middag i West Village

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Det är sista kvällen för Lollo och därför åt vi lite avskedsmiddag på en italiensk restaurang ett kvarter bort. Sabina kom förbi och hängde med också. Jag åt en jättegod sallad (kändes som det behövdes efter veckans alla hamburgare) med rödbetor och getost, de andra tog pasta bolognese och risotto. Efteråt mötte tog vi en mysig kaffe på Starbuck's där vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. När vi gick därifrån glömde jag självklart min väska och fick springa tillbaka i raketfart för att hämta den. Som tur var hade ingen tagit den.

Nu är jag dödstrött och ska sova. Imorgon är det plugg som gäller för hela slanten.







Sista dagen för syster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det är lördag och sista dagen Lollsan är här. Jag vaknade för två timmar sedan men hon ligger och fortfarande och sover, den sömntutan. Tänkte springa ner på Amy's snart och köpa lite frukostbröd och sen sitta uppe på terrassen i solen. Superhärligt väder ute idag! Vi får se till att göra något riktigt kul så hon kommer hem glad och nöjd.





F.A.O. Schwartz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Jag hittade en ny bästa vän.


Barbiedockan av Prinsessan Catherine har redan kommit ut i butik. Hon är snyggare i verkligheten måste jag säga.


Louise sken upp när hon hittade Gryffindor-halsdukar


Det stora pianot, en av grejerna affären är känd för som har figurerat i många filmer genom åren


.. och har man lite cash över kan man alltid spendera dom på ett limited edition Barbie Fussball Table för 25 000 dollar.




Central Park

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Godkväll,

Dålig uppdatering idag men har inte varit hemma sen i förmiddags.

Efter min mattelektion mötte jag upp Louise och hennes amerikanska vän Elio, som varit utbytesstudent i Helsingborg under ett års tid, utanför skolan. Vi gick hela vägen upp till Central Park där vi promenerade och satt i solen. Härligt! Efteråt gick vi en lååång runda på stan, besökte bland annat F.A.O Schwartz (den kända leksaksbutiken) och M&M Store. Riktigt trött i benen nu och vill egentligen sova, men nu står pluggande på schemat. Yippie!








Skolstress

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag känner mig lite efter i skolarbete just nu, ingen kul känsla. Nu när min syster varit här har jag verkligen inte pluggat någonting och snart börjar finals. Jag läser ett mattekapitel som jag fattar NOLL av, har en presentation på onsdag som jag inte börjat på och en essay som jag helt har fastnat med. Stressen börjar krypa på.

Lugn och fin. Det ordnar sig alltid.

...





Parkhäng

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Den här killen stod och dansade och sjöng i bara ett par shorts för alla som ville titta se och höra på i City Hall Park, innan han satte sig för att vila i solen. Bara i New York.




Presidenten besökte NYC

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer


Idag besökte the President of the United States of America vår lilla stad, och vi ville självklart gå dit och titta. Han skulle träffa familjerna till offren från 9/11 på Ground Zero och hålla ett tal. Det var helt sjukt mycket folk och det största säkerhetspådraget jag någonsin sett. FBI, secret service och poliser ÖVERALLT. Gissar att det låg en del spanare på taken runtomkring området också, för att se till att ingen krypskytt lurade i någon av husen (eller har man sett för mycket amerikanska actionfilmer?). Vi fick perfekt plats precis där han åkte förbi med sin pampiga bil och jag tror mig ha sett mannen himself i de tonade fönsterna. Häftigt!




Bright lights

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Times Square igår kväll




Barbiemania

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Toys R Us vid Times Square har en gigantisk Barbie-avdelning som vi besökte idag när vi väntade på bion. Jag kan väl inte säga att jag var ett megafan av Barbie när jag var liten, men jag älskar att kolla på dem nu. Speciellt samlar- och kändiskollektionerna är roliga att se. En hel vägg var t ex tillägnad karaktärerna i Twilight, något som självklart gjorde Louise väldigt lycklig.









Water for Elephants

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Djurplågeri, misshandel och alkoholmissbruk låter inte som receptet på en bra film men trots att Water for Elephants hade inslag av allt detta var det en vacker kärleksfylld film. Circusmiljön var fascinerande och skådespelet mestadels bra, och jag älskar när filmer gör en lite varm om hjärtat. Definitivt värd att se!

Vi trodde att vi skulle bli ensamma i biosalongen när vi kom dit, för trots att klockan bara var några minuter i nio var det inte en kotte där. Det hade faktiskt varit rätt roligt, jag och Louise ensamma i en biosalong, men efter ett tag började folk strömma in och lokalen blev halvfull till slut. Lollo tog dock en bild på mig när vi precis kom dit, sittandes helt ensam bland alla biostolar:





Askmoln!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag ar jag pa ett riktigt trakigt humor, och det ar varken kul for mig eller stackarna som maste sta ut med mig. Den senaste tiden har jag blivit otroligt PMS-ig en gang i manaden. Det ar ju vanligt och nagot manga ar vana vid men for mig ar det nagot nytt och det far mig att fundera pa om jag kanske borde byta p-piller? Eller kan det vara nagot annat? Nagon som har erfarigt nagot liknande far garna ge lite tips.

Nu sitter jag i skolan, har lektion om tio minuter. Det har regnat hela dagen sa jag och Louise har inte gjort sa mycket annu, men ikvall ska vi i alla fall till Times Square och ga pa bio. Tankte se Water for Elephants, har hort att den ska vara bra. Hoppas att jag ar pa mycket battre humor da ocksa!





Frukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Shoppa loss

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Min syster har varit här i två dagar och redan lyckats fylla i princip halva mitt rum med shoppingpåsar. Inte konstigt kanske med tanke på utbudet, men inte ens jag hade nog klarat det tempot. Men det är kul och hon har hittat en massa fina saker (och pappa, don't worry, hon har pengar kvar)




New York-tips: Shake Shack

Skriven .
Placerad i "New York-tips, "
5 kommentarer
Om du letar efter världens godaste, saftigaste hamburgare behöver du inte lägga flera hundra kronor på att äta på en fin restaurang. Shake Shack är en utomhusrestaurang, nästan som ett finare gatukök, som ligger mitt på Manhattan. De öppnade för inte så längesedan, år 2004, men är redan vida omtalat för sin goda mat. De har öppnat på flera ställen, bland annat i Miami och (lite otippat) Dubai, men den allra första restaurangen är den här i Madison Square Park. Köerna är ofta långa men det är värt väntan, och att sitta i parken under bar himmel en härlig sommarkväll är inte helt fel.

Pris: hamburgare med pommes, ca $8
Plats: i sydöstra hörnet av Madison Square Park








Godaste burgarna i NY

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ikväll var jag och Louise och åt på underbara Shake Shack i Madison Square Park med Filip, Philip och Conrad som är här på besök från Sverige. De har utan tvekan de godaste hamburgarna i stan, ska visa er imorgon! Nu ska vi kolla Gossip Girl och sooova.

Jag inne på Rugby Ralph Lauren häromdagen. Hittade ett par snygga boyfriend jeans som jag måste köpa när jag har lite mer pengar att spendera!




Pizza i cafeterian

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Jag tog med Lollo till FIT's cafeteria igår och vi åt varsin pizza-slice. Himla god som ni säkert redan kunde gissa av min systers miner!




Union Square farmer's market

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Ser ni den lilla filuren som gömmer sig under bladet?




Strosade runt lite på den lokala matmarknaden på Union Square igår. Jag älskar mat och allt som har med det att göra (ge mig en kokbok i födelsedagspresent and I'm in heaven!), och blir helt till mig av att se egenodlade grönsaker, ekologiskt kött från gräsuppfödda djur, och hemmagjorda bröd och marmelader. Det är synd att man så sällan har kontanter på sig, annars hade jag försökt handla mina färskvaror här istället för i matbutikerna.





Told you they'd celebrate!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer




Kameraproblem löst!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Tack vare att Jennifer är smartare än både mig och min syster har vi nu kommit på hur vi kan föra över Lollos bilder till datorn. Så det blir lite fina bilder trots allt! Lägger upp fler av dem senare, nu ska vi ut och powerwalka och sen har jag lektion.

Ciao!





The gala

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Just nu pågår The Met GalaThe Metropolitan Museum of Art här i New York, inför öppningen av Alexander McQueens utställning med början den 4 maj, och festen är igång för fullt. Jag och Lollo borde åkt dit och kändisspottat lite, om inte annat för att se alla vackra galaklänningar. Favoriter av det jag sett so far är Zoe Saldana (Calvin Klein), Diane Kruger (Jason Wu) och Rihanna (Chanel), även om sistnämnas långa fläta och örhängen lite förstörde helhetsintrycket för mig.








Ground Zero

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Äsch, vi har tagit så fina bilder under dagen med Louises superkamera och så säger hon att hon glömt kamerasladden hemma. Smart... Och min sladd funkar inte på hennes så det får bli att återgå till min halvtaskiga igen. Very well.

Imorse när vi gick förbi Ground Zero var det en massa grejer på g; hur mycket kameramän och nyhetskanaler som helst, blandat med poliser som försökte hålla ordning på allt folk som trafikerade området. Ett stängsel hade blivit pyntat med blommor och bilder till minne av de som dog i terrorattacken och de olika nyhetsankarna sände live från platsen. Vi stod en stund och hoppades på att det skulle hända något (typ besök från Obama himself) men efter en stund gav vi upp.


Folk hänger upp blommor för att hedra minnet av offrena från 9/11


Avspärrad gata för TV-team och polismän


Vackra minnesblommor


FOX live nyhetssändning


Kors gjort av balkar från ett av tornen


Nya World Trade Center som byggs på samma plats där tornen stod.




Det blev ingen Barker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tydligen var hans forelasning installd, sa himla typsikt. Hade verkligen sett fram emot det. Naval, det blir forhoppningsvis nagon gang i veckorna som kommer.




Power-walk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer



Vi tog en power-walk downtown imorse. Lite kyligt men friskt och skönt att komma ut så tidigt på morgonen. Vi gick förbi Ground Zero och det var mycket folk och kamerateam där p.g.a. bin Laden-grejen. Visar fler bilder sen.

Nu ska vi till Union Square och shoppa lite!




Nigel Barker idag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Godmorgon!

Nu är klockan åtta och snart ska jag och Lollo ut för en powerwalk längs Hudson. Senare blir det veckohandling på Trader Joe's och föreläsning med Nigel Barker på FIT. Tror det blir en kul dag!

Den här lummiga oasen hittade jag och Karin när vi promenerade hem häromdagen. Det är trädgården till en episkopalisk kyrka här i West Village och den var öppen för allmänheten så folk satt och myste på bänkarna i solen.





Dead

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag gissar att morgondagen kommer bli en glädjedag för amerikaner och resten av världen. Osama bin Laden is no more.




Syster har anlänt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Lollo kom hit för några timmar sedan. Hon ska vara här en vecka och bo hos mig, ska bli roligt att visa henne runt i stan. Än så länge har vi hunnit med en lång kvällspromenad genom hela West Village, Soho och Meatpacking District. Nu ligger hon på luftmadrass på golvet i mitt rum och sover så sött. Blir en kul vecka!




Ny skohylla!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Några hus bort från oss stod en hylla som någon slängt ut på gatan. Det är nog tänkt att vara en TV-hylla men den var hel och fräsch så vi tog med den upp till oss för att använda som skohylla i hallen. Blev helt perfekt faktiskt!





Blueberry blues

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer



Rester från gårdagens blåbärspaj (hemmagjord av Sabina, otroligt god) fick följa med oss ner till Hudson River när vi gick dit idag igen för att ligga i solen. Sofi Fahrman gick förbi och la sig en bit bort från oss också, New York är allt bra litet. Det var mysigt men efter en stund lite kyligt, så nu sitter jag hemma och väntar på att min syster ska landa på JFK klockan 19 ikväll.