Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Lunch to go.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer

Att köpa lunch på jobbet kan vara ett sånt himla huvudbry. Efter snart ett år på samma arbetsplats har jag betat av de flesta av ställena i närheten och även om det finns en del att välja på tröttnar man lätt. Som tur är finns det ett ställe där man alltid kan hitta något kul att äta och det är Östermalmshallen. Allra bäst gillar jag Tysta Maris salladsbar där man kan göra goda sallader med egenvalda tillbehör som räcker i minst två luncher eftersom de är så stora. Idag blev det en sallad med najadlax, örtmarinerad fetaost, sparris och avocado med lime-yoghurtsås. So very good. 





Casall HIT och ny kjol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Provade på en sjukt kul träningsform innan idag, Casall HIT. Vi tränade i Humlegården och i 20 graders värme nu på kvällen var det helt perfekt. HIT står för High Intensity Training och är precis vad det låter som – högintensiv träning i intervaller. Höll på att dö i slutet och vrickade dessutom foten på den allra sista övningen men det gick snabbt över och nu känns det sjukt skönt. Vill man prova på kan man bli medlem i Facebook-gruppen här, där står alla tider och platser fram till midsommar. 

Hade på mig min nya kjol idag från & Other Stories idag. Gäller att passa på att gå i bara ben nu när det tydligen ska bli vinter igen.......... 
 




Hälsningar redaktionsassistenten.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Här kommer en liten sneak-peak på STIL Skönhet som kommer ut till alla NK:s Nyckelkunder nu i dagarna. Det här magasinet var lite annorlunda att producera än vanliga STIL, tunnare och med helt och hållet fokus på skönhet. Väldigt roligt dock! Tycker att det blev väldigt snyggt och jag ser fram emot att visa mer för er. 
 
Det här är mitt andra nummer av STIL så det känns fortfarande helt pirrigt i magen så fort man får hem lådan från tryckeriet med färska magasin. Kanske kommer det alltid kännas så? Hoppas det, det gör ju att man tycker det är lika roligt varje gång. 




Kebab – försök två.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Den här soliga söndagskvällen blev det återigen hemmagjord kebab. Försöker komma på hemligheten bakom den mest perfekta kebaben så idag använde jag samma recept som sist men med fläskkarré från Iberico-gris. Rätt mycket dyrare men köttet är fint marmorerat och mycket rödare än vanligt fläskkött. Fettet var supermjukt och smälte i munnen, dock tyckte jag inte att jag fick till kryddningen lika bra som sist. Gott blev det ändå och vi åt det tillsammans med tunnbröd, sallad, avokado, jalapeno och rödlök. Vitlökssåsen är min enklaste (och enligt min pojkvän, min godaste). Receptet lyder: 
 
1,5 burk creme fraiche
2 vitlöksklyftor 
finhackad basilika
saft från citron 
salt
peppar 
 
Blanda den pressade vitlöken och resten av kryddorna i creme fraichen. Avsluta med några skvättar citronsaft efter smak, jag gillar när det är ganska syrligt. Låt stå i kylen en stund så att smakerna får dra till sig. 
 




Bistro Bon

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Äntligen helg! Åt brunch på Bistro Bon på söder i förmiddags, så gott. Burgaren är på hela 250 gram vilket gör att man knappt orkar äta upp den, och gjord på wagyukött som smälter i munnen. Av någon anledning var det inte en enda gäst på restaurangen när vi kom dit vid 12.00. Det tar jag alltid som ett varningstecken men både maten och servicen var hur bra som helst så jag vet inte riktigt vad det berodde på. Efter maten gick vi genom Söder och Gamla Stan tillbaka in till city och så tog jag en drink på EAT med John-John och hans vänner. Så himla bra uteservering! Nu: hemma och vilar i några timmar innan kvällen börjar. 




Eventful week

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Det har varit en fullspäckad vecka och väldigt lite tid för att sitta vid datorn. På jobbet har vi precis fått tillbaka STIL Skönhet från tryckeriet, blir jättefint och ser fram emot att visa det när de skickas ut i nästa vecka. 

Igår var jag på ett superkul event på H&M Man som öppnar en butik på Norrmalmstorg. Det bjöds på mat från Lilla ego, Howlin Pelle var DJ, ett överflöd av öl och hallondrinkar serverades – ja vad mer kan man begära? Butiken är riktigt fin och jag tror att det kan få ännu fler killar att börja handla på H&M, de har ju en hel del snygga grejer även för män. Tog tyvärr inte en enda bild men vet att det finns lite runtomkring hos en massa modebloggare redan om ni är nyfikna. 
 
Fick den här fantastiska bilder från min vän Sofia och blev ännu mer sugen på att åka och hälsa på henne i San Francisco. Alltså, min dröm om att åka på burger tour världen (eller USA) runt bara växer för varje dag. Kan inte någon bara erbjuda mig någon slags deal på det. Please?!
 
 
Hamburgare och animal style fries från In-N-Out. Fler burgarbilder finns på min Instagram: @burgerland 




Brödbak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Som jag sa bakade jag ett bröd häromdagen. Fick inspiration från den här förträffliga bloggen och hennes favoritbröd gjort på bland annat mandelmjöl och kanel. Jag bytte ut kokosmjölet mot bovetemjöl och hade inte i lika mycket frukt och nötter i som hon. Förutom att jag hade glömt att smöra formen ordentligt så att brödet fastnade i botten och blev riktigt fult så blev det ett rätt gott och luftigt bröd. Nästa gång gör jag nog dubbel sats, eller har i lite bakpulver, eftersom det blev ganska litet. Som en liten sockerkaka typ. 





Eko

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Allt jag köpte i ekobutiken idag blev av någon anledning färgkoordinerat i gult och grönt
Den här veckan har börjat bra. Lunch i solen på jobbet, ett hårt träningspass på SATS och en kväll där jag både har bakat bröd och lagat en god middag. Har fått ett sånt sug efter matlagning igen, det kommer nog med det fina vädret. Hade en stressig period för ett tag sen då jag inte var sugen på att göra någonting egentligen men nu känner jag att lusten börjar smyga sig tillbaka. Längtar efter långa, varma grillkvällar ute på gården och i Skåne. 

Visar brödet jag bakade senare! 




Fritera med ghee

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Ni är ju redan medvetna om min förkärlek för att laga "skräpmat" hemma, gärna på ett lite nyttigare sätt. Har bland annat velat fritera saker men har tidigare inte hittat ett bra sätt att göra det som inte betyder att man använder olja som förstörs av upphettningen (t ex vegetabiliska oljor).

Men idag när jag gick omkring i mataffären hamnade jag av en slump framför Kung Markattas ekologiska ghee och insåg att det ju faktiskt går att fritera i det. Ghee är enkelt förklarat klarifierat smör som tål väldigt höga temperaturer och det används främst i indisk matlagning. Perfekt att fritera med då det ger en ganska neutral, något smörig smak. 

Jag lagade två saker: sötpotatispommes och chili cheese-bollar. Låter kanske inte så nyttigt men ghee i kombination med mandelmjöl istället för mjöl etc. blev det här faktiskt två helt okej snacks. Perfekt att göra till grillkvällar i sommar. 
 




Tillbaka till livet.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu är jag tillbaka från en helg i Torekov och Båstad. Har varit himla mysigt – fint väder, träffa familj och vänner, äta god mat och leta påskägg. Nu är det snart ny vecka och jag vaknar alltid upp med ett stygn av söndagsångest när man haft en så bra ledighet och ska tillbaka till verkligheten igen.  

Om en timme ska jag iväg och träna Grit Plyo på Hötorget (testa om ni gillar högintensivt, riktigt bra pass!) och medan jag väntar sitter jag och läser min favoritmattidning, Hunger. Älskar när man kommer in på Pressbyrån och hittar ett helt nytt nummer. 
 




The message is medium rare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu åker vi strax mot Skåne och jag lämnar datorn hemma. Kommer nog inte bli så mycket uppdaterande men så vanligt hittar ni mig på Instagram @sofiemarialundberg.

Men innan vi tar påsklov tycker jag att vi kan kika på lite goda hamburgare. Hittade en rolig hemsida häromdagen som heter "The Message is Medium Rare". Det är någon slags designbyrå som har ett projekt som går ut på att hitta kommunikativa insikter i hamburgare. En hamburgare varje vecka i ett år. 

Hemsidan hittar du här.
 
 




Godisägg.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Woho, snart är det påsklov. Eh, påskledigt säger man kanske om man är vuxen och jobbar på en riktig arbetsplats osv. På jobbet idag fick vi var sitt påskägg med en trisslott i. Jag vann absolut ingenting men det gjorde inte så mycket, har ju ett helt ägg fyllt med godis!! 

Imorgon åker vi till Skåne och 18 graders värme. 




Kokbokstips!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Impulsköpte den här boken häromdagen när jag såg att den fanns i butik, verkar ha varit slut rätt länge. Jag har ju Jonas Crambys bok Texas BBQ så jag kände att jag behövde komplettera även med denna. Innehåller en massa härliga mexikansk/amerikanska recept, bland annat kycklingvingarna jag gjorde häromdagen. Dessutom är bilderna så himla fina att man blir hungrig bara av att kolla i boken. 




Drink med chiafrön.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Vilken start på veckan! Har suttit i möten exakt varenda minut av den här dagen och det börjar märkas i huvudet, helt mosig är jag. Fick hoppa över träningen pga huvudvärk men hade nog ändå inte klarat av det efter ett mördarpass igår som gett mig världens träningsvärk i ryggen av alla stälen. Så är lite vimmelkantig på alla möjliga sätt men det har ändå varit produktivt och bra, det gillar jag. 
 
Apropå det här med chiafrön. Jag googlade lite och hittade en drink som jag nu får för mig att jag ska dricka varje dag för att få i mig lite extra vitaminer och mineraler. Den ser riktigt äcklig ut, och har du svårt för chiafröets geléaktiga konsistens är det kanske ingenting för dig, men det smakar helt okej och jag får för mig att det gör mig åtminstone lite piggare. 

Chiadrink
vatten
2 msk chiafrön
1/2 lime
1/2 tsk Sukrin+


1. Häll chiafröna i ett glas med vatten. Låt stå i kylskåpet i ca 5 minuter så att fröna sväller. Ju längre tid desto större blir de. 

2. Tillsätt saft från lime och sötning. Jag använder Sukrin+ med stevia men man kan ju använda vad man vill. 

3. Blanda ihop allt och drick! 
 
 




Kladdiga kycklingvingar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag är en sån junkfood lover. Tycker det är roligare att göra hemmagjord snabbmat än något annat, men det har ni säkert märkt redan. Ikväll fick jag för mig att göra riktigt goda, kladdiga, sötstarka kycklingvingar. En underskattad maträtt som man inte stöter på så mycket i Sverige men som jag upptäckte på riktigt när jag besökte Dallas för två år sen och höll på att DÖ av hur gott det kunde vara om det görs på rätt sätt. 

MIna kycklingvingar blev SÅ HIMLA GODA. Gjorda på ekologisk kyckling från Hagby Gård med en dry rub och sen penslad med hemmagjord bbq-sås smakade de precis som på en pub i en amerikansk småstad nånstans. Använde mig av Jonas Crambys recept från boken "Texmex från grunden" men tweakade det lite efter egen smak (bytte t ex ut sockret mot honung, kändes lite mer hälsosamt). Hojta om ni vill ha receptet annars finns det säkert att googla fram. 

Update: ni var några som frågade om receptet så här kommer det. 

1-1 1/2 kg kycklingvingar 
1 dl olivolja
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipepparpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk vitpeppar
1 tsk oregano
1 tsk salt 
 
Bbq-sås
1 hackad gul lök 
6 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
2 msk olivolja
1/2 dl balsamvinäger
2 msk Sukrin+ (eller 1 dl farinsocker)
1/2 dl japansk soja
1 msk worcestershiresås
1 dl ketchup 
1 msk chilipulver 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Gnid in olja och kryddorna i kycklingen och låt marinera en liten stund. Sätt därefter in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter. 
 
3. Bbq-såsen: Stek upp lök, vitlök och spiskummin tills löken är mjuk. Tillsätt resten av ingredienserna och koka upp till en kletig massa. 

4. Ta ut kycklingen och pensla på bbq-såsen. Ta mycket!! 

5. Lägg in kycklingen i ugnen igen och sätt den på högsta värme. TIllaga tills kycklingen är knaprig. 
 
 
Kladdigaste, godaste vingarna. Mmmm, man vill bara stoppa alla i munnen på en och samma gång. 
 
 Åt med smörstekt svensk, ekologisk sparris och sallad. 




Ett besök på Svenska Hamburgerköket

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jakten på Stockholms alla bästa hamburgare fortsätter och igår tog vi oss ut till Midsommarkransen och Svenska Hamburgerköket, ett ställe jag har velat besöka i nästan ett halvår. Har läst recensioner som säger att det är en av de bästa burgarställena i Sverige så jag kunde ju inte låta bli att prova. 

Själva lokalen är ju verkligen ingenting att hurra för, om det är en upplevelse utöver maten man är ute efter. Bord som sitter fast i golvet så att om man är fler än fyra personer måste man sitta långt ifrån varandra – inte särskilt mysigt. Men samtidigt är det ju kanske inte atmosfären man är ute efter utan burgarna. 

Och hur smakade de då? Riktigt bra måste jag säga! Köttet var superkrispigt och lagom genomstekt, lite rosa i mitten precis som det ska vara. Brödet var mjukt och om man ska vara lite generös påminde det faktiskt en aning om Shake Shacks burgare. NÄSTAN. Jag tänkte ta en Grosshandlaren men sa fel och fick en Fyrvaktaren, vilket innebär kött, sallad, dressing och bacon. Det går ju inte att äta en burgare utan ost så jag bad att få lägga på det i efterhand. Det resulterade i en icke-smält ost men äsch, det gjorde inte så mycket. Martin provade en Sweet Cheezus med en ostblandning av cheddar och creme cheese, var också väldigt god. Burgarna var rätt flottiga och det fullkomligt rann köttsaft nerför händerna. Gillar man inte sånt går betyget kanske ner lite, men jag älskar flottiga hamburgare och tycker det bidrar till att all blir extra gojsigt och smakrikt. 

Allt som allt, väl värt åkturen ut till Midsommarkransen. Riktigt god hamburgare som höll mig mätt till sent på kvällen och Svenska Hamburgerköket hamnar nog bland topp-burgarna i Stockholm. 
 
 
Sweet Cheezus med bacon och ostblandning. 
 
 Grossvaktaren. Som ni ser kom osten på lite sent men det var bara mitt fel. 
 
 Och så en close-up. Mmm, nu blev jag hungrig igen. 




Chokladsmakande chiapudding

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Frukost är min allra sämsta måltid på dagen, tycker ofta det är så tråkigt (förutom när det är helg och man har tid att äta en massa godsaker som ägg, bacon, färskt bröd osv). Därför brukar jag alltid testa olika saker för att se om jag fastnar för något och den här gången var det chiapudding. Chiafrön innehåller ju en massa nyttigheter som järn, magnesium, kalium och kalcium. Jag gjorde min med kakao, grädde och vanilj och det blev faktiskt riktigt gott! Smakade typ som chokladpudding. Väldigt mäktigt dock så jag orkade ungefär hälften men då kan man ju spara till dagen efter.

Chokladsmakande chiapudding
1,5 dl grädde
2 msk chiafrön (mina från Renée Voltaire)
1,5 tsk raw kakao
1 tsk Sukrin+
vaniljpulver
 
1. Blanda alla ingredienser i ett glas eller en kopp. 

2. Lägg in i kylen med folie över. Låt stå i 30 minuter och rör sedan runt igen så att allt blandar sig ordentligt. 

3. Låt stå i kylen över natten. Servera på morgonen tillsammans med lite bär eller bananskivor. 




När alla väljer ekologiskt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
13 kommentarer

Hörde på nyheterna igår att det kommer bli brist på eko-ägg i påsk. Efterfrågan har ökat så mycket den senaste tiden att leverantörerna inte hinner med och vi som gillar ekologiskt kommer kanske behöva nöja oss med vanliga ägg på påskbordet. Tråkigt på ett egoistiskt plan men desto härligare att tänka på att fler och fler blir mer medvetna om vad de stoppar i sig och bryr sig om hur djurhållningen ser ut på stora industriella uppfödningar.

Funderar dock lite på hur det kommer bli när efterfrågan på ekologisk mat överskrider det som kan levereras. Jag har redan nu märkt att det ofta är tomt på t ex mejerihyllorna för ekologiskt, och kött ska vi inte tala om – det finns alltid för lite. Så när alla plötsligt vill ha ekologiskt och producenterna pressas till att få fram mer produkter, kommer det öppna upp för mer fusk? Kommer kraven att sänkas? Kommer man behöva sluta lita på märkningarna? Förhoppningsvis är svaren på att dessa frågor nej, men jag vet ju hur det är i t ex USA där ALLT är ekologiskt för att det uppenbarligen inte är så svårt att få kalla sig det men där det också sker mycket fusk.

Äh, det blev deppigt. Klart vi ska vara glada att fler och fler väljer ekologiskt. Det är ju faktiskt det enda rätta. 

 Ekologisk riskaka, ekologiska ägg och icke-ekologisk kaviar som jag ändå inte kunde äta eftersom jag ju inte ens tycker om kaviar. 




Hemmagjord kebab – bästa ever.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Det är få saker som jag saknar i matväg här i Stockholm. Det finns fantastiska mataffärer, bra restauranger och ett stort utbud av nästan precis allting – utom riktig kebab. Som skåning vet jag att den kebab som serveras på haken här i Stockholm bara är en skugga av den kebab som man serverar på de flesta ställen nere i Skåne. Självklart är det en smaksak, men så fort jag kommer ner till Båstad är ett besök på den lokala pizzerian och en kebabtallrik med vitlökssås ett måste. 
 
Skillnaden mellan skånsk och stockholms kebab är till största del vad den är gjord av. På de flesta ställen här har jag märkt att de gör kebab av nötkött medan den i södra Sverige är gjord på fläskkött, även kallad gyros. Det är en helt annan smak och konsistens, tusen gånger godare!
 
Därför kom vi på idén idag att vi kunde försöka oss på att laga just gyros. Trodde det skulle vara svårt men när min pojkvän skrek av lycka "Det smakar EXAKT som Picasso" så blev jag så himla glad. Nu kan vi äta god kebab anytime, det är ju både gott och nyttigt. Med ekologiska ingredienser och tillbehör som inte innefattar pommes frites etc. finns det inget som säger att man inte kan äta det här typ varje dag. 
 
 
Kebab/gyros 
700 g ekologisk fläskkarré 
2 msk tamari eller soja
2 tsk sambal oelek 
2 klyftor vitlök
en skvätt olivolja
spiskummin
salt 
peppar 
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. 
 
2. Skär fläskkarrén i strimlor och lägg i en bunke. Jag rensade köttet på ungefär 50% av fettet men det är ju en smaksak. 
 
3. Lägg alla resterande ingredienser i bunken, blanda om och låt stå en stund och marinera 
 
4. Lägg köttet i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 40-50 minuter. De sista 10 minuterna höjde jag värmen till ca 250 grader för att få det riktigt knaprigt. 

Servera med vad du vill som är gott! Vi hade isbergssallad, gurka, rödlök, avocado, hemmagjord vitlökssås och surdegsbröd. SÅ GOTT! 
 




Detoxa med juice

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Jag har alltid varit lite skeptisk till juicer som ska fungera som föda, främst eftersom jag ju gillar att sätta tänderna i min mat så att säga och inte har känt att juicer kan täcka upp tillfredställande. Men häromdagen fick jag med mig två juicer från Kallpressen att smaka och jag måste säga att jag börjar bli frälst. 

Alla juicer är opastöriserade och ekologiska, två saker som på alla möjliga sätt är bra för kroppen. Dessutom är de inte speciellt söta och innehåller en massa vitaminer, mineraler och näringsämnen som man både blir mätt och hälsosam av. Den till vänster, Moloko, smakade PÅ RIKTIGT som en kanelbulle i flytande form. Den andra, Chi, innehåller en massa chiafrön som ger juicen en superkonstig men ändå rätt härlig konsistens. Även denna mycket god.
 
Så nu är jag sugen på att köra den endags-detox som Kallpressen erbjuder. Då får man hem 8 juicer som man ska dricka under loppet av en dag för att rensa kroppen på skit. Låter inte alls svårt om juicerna är så här goda! 




Mateufori på pressveckan.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Som sagt, igår var jag på pressvisningar. Superkul på alla sätt och vis att se alla nya kollektioner, träffa människor i branschen etc. men ni vet ju att det jag går igång på allra mest är maten som serveras. För mig är det höjden av lyx att bjudas in till dessa bord fulla med alla möjliga sorters godsaker. Åt verkligen tills jag storknade. Tänkte visa några av favoriterna som bjöds: 
 

Först ut var ett besök på Presskontakterna som bjöd på plock i form av lite allt möjligt gott. Bagels, ceasarsallad, varma mackor och pannkakor med grädde och sylt var bara några av sakerna man kunde välja på. Jag körde på pannkakor, det var ju ändå frukostdags. 
 
 
 
Hos Modin Åkerlind fick vi en heeeeelt fantastiskt god sushibuffé från Berns Asiatiska. Alltså herregud, laxnigiri med chilimajonäs och rostad lök är inte att leka med. 
 
 
 
Det här var ju lite som paradiset för mig som ni kan förstå. Små skålar med lösgodis som man kunde plocka bäst man ville. Eller så tog man en nyttig juice. Eller inte. 
 
 
 
A World Beneath fanns en hel buffé med nyttiga maträtter från Voltaire. Luktade helt fantastiskt men hade precis ätit lunch så jag fick inte ner någonting just då. Synd! 
 
 
 
Fast det här kunde jag ändå få plats  med! Den där lilla citronbiskvien var något av det godaste jag ätit. Ingen aning om vart den kommer ifrån dock. Någon som vet? 
 
 
 
Och sist men inte minst: ljuvliga små mini-cupcakes på Star. De var helt underbara! Lovade mig själv att jag bara skulle smaka en liten men det blev ju två ändå, fick verkligen hejda mig för att inte sluka alla på fatet. 




Bortskämd i jobbet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
När man jobbar med magasin får man ibland gå på roliga event och den här veckan är det pressvecka. Det innebär att alla PR-byråer har öppet hus där man får kolla på nya kollektioner inför hösten, äta god mat och mingla med andra i branschen. Har tagit bilder på typ ALLT jag fick äta så det kommer jag visa upp sen, herregud vad jag åt. 
 
Förutom en massa mat och mingel får man även med sig en hel del goodiebags fyllda med roliga saker från olika varumärken. Jag kunde knappt bära till slut så många påsar det blev, och mina fötter är typ obrukbara på en vecka, men gud vad roligt det var att packa upp när jag kom hem. Fick bland annat en massa bra hårvård, smycken, olika sorters mat och dryck, presentkort och ett par skor (!) från Gram. Väldigt trött men glad efter en bra dag.
 




Ljummen biffsallad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
34 kommentarer
Fortsätter på salladsspåret även denna vecka och ikväll gjorde jag en sallad med stekt ekologisk ryggbiff och kall vitlökssås. Blev så sjukt gott! Här kommer receptet: 

Biffsallad (2 personer)
 
Biff
2 ekologiska ryggbiffar
olja
smör 
salt 
peppar 
 
Sallad
blandsallad 
paprika
tomat
avokado
basilikablad
salladslök
chili
fetaost
olivolja
balsamicovinäger
salt
peppar 
 
Vitlökssås
1 burk creme fraiche 
basilikablad
1 stor vitlöksklyfta
salt
peppar
cayennepeppar
 
1. Låt ryggbiffen ligga framma en stund så att den blir rumstempererad. Salta och peppra på båda sidorna. Stek i olivolja och smör kort på varje sida så att köttet fortfarande är rött i mitten. Låt vila. 
 
2. Hacka alla grönsaker och blanda i en skål. Smula ner fetaost och häll på olivolja, vinäger, salt och peppar. 
 
3. Gör vitlökssåsen genom att pressa ner vitlöksklyftan, hackade basilikablad, salt, peppar och cayennepeppar. 
 
5. Skär köttet i tunna strimlor och lägg på salladen. Toppa med vitlökssåsen. 
 




Lite torka.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Som ni märker är jag lite oengagerad här just nu. Mest för att jag har sjukt mycket på jobbet och inte riktigt har lust att sätta mig vid datorn när jag kommer hem. Hoppas ni förstår, ibland har man såna perioder. Men jag återkommer med full styrka när jag har lite ny energi. Så länge kan ni ju följa mig på Instagram där jag är mer aktiv på @sofiemarialundberg. 
 
Och jag vet att jag tjatar om Burgerland och att ni säkert redan har tröttnat på alla hamburgare men det är lite av ett nytt favoritprojekt som jag har. Börjar få en hel del följare redan och det är ju så himla kul att bara få äta hamburgare hela tiden och sen dela med sig av dem. Så är ni intresserade kan ni ju kolla in den också på @burgerland
 
Men som sagt, jag återkommer här också. Det jag längtar till mest av allt just nu: NYA AVSNITTET AV GAME OF THRONES SOM JAG SKA KOLLA PÅ IKVÄLL! 
 




Nyklippt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Den här lördagen gick jag upp tidigt, tidigt för att gå till bästa Sanaz på Toni & Guy för att klippa mig. Har seriöst inte kliptt mitt hår på ett år (förutom när jag gör det själv hemma och det blir, eh, sådär) så det kändes så skönt att bli av med allt slitet skit och känna mig fräsch igen. Ska verkligen bli bättre på att klippa mig oftare. Från och med NU. 




Vin och cava

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Igår var en lång men rolig dag. Började med lite jobb på kontoret och sedan en pressvisning på PR-byrån A World Beneath för att kolla på Tommy Hilfigers nya kollektion. Blev bjudna på god lunch och macarons – fick därför avbryta min salladsvecka lite tidigt. Därefter vidare till vinprovning för Riedel vinglas, superspännande och ska berätta mer vid senare tillfälle. Sen gick vi till Vassa Eggen där mitt kontor ordnade mingel. Drack några glas cava och åt goda snittar fram till halv tio när jag trött gick hemåt. 

Bra torsdag med andra ord. 





Tips mot sötsuget

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Fick för mig att prova en Rawfood Brownie från Renée Voltaire häromdagen när jag handlade mat och nu är jag helt besatt. Det här kan vara det godaste nyttiga jag ätit någon gång, det är sant. Gjord på dadlar, raw kakao, bovetecrunch, cashewnötter och lite honung är detta ett perfekt substitut för godis när sötsuget sätter i – vilket i mitt fall är ungefär femton gånger om dagen. Inte för att jag äter femton såna här.. men ja, ni fattar. Prova! Lite dyra (runt 35 kr) men värt varenda krona. 




5 saker.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag sover fortfarande med min nalle. Björne heter han och han får vara med och dela säng med oss, till Martins inte alltid stora glädje. Jag är 24 år gammal but I DON'T CARE. Nuförtiden använder jag honom mest som en extra kudde. 
 
Jag ogillar att tala inför folk. När jag gick i högstadiet fick jag en blackout under en presentation och sedan dess har jag alltid varit nervös inför att tala inför folk. Jag gör det dock alltid när jag behöver och det går alltid bra, brukar till och med gilla att stå där uppe när det väl gäller, och är en fantastiskt befriande känsla men obehaget innan återkommer alltid ändå. Det har dock blivit bättre med åren och jag hoppas att jag med lite övning kan bli en ritktigt grym presentatör. 

Jag har aldrig ätit ostron. Vet inte om jag borde skämmas för det men jag kan verkligen inte se charmen med det helt enkelt. Ser så sjukt äckligt ut och även om jag på något sätt ser mig själv som en matälskare är ostron något som jag helst undviker. Är över huvud taget inte en skaldjursmänniska.
 
Jag är grymt bra på att förutse filmer. Typ bäst om jag får skryta om denna oerhört användbara talang. Jag tror det handlar om att jag märker småsaker i filmen och sen gissar hur filmskaparna kommer vilja få twisten att spela ut. Har nästan alltid rätt om vem mördaren är. 
 
– Jag har porslinsfasader. Åtminstone på mina fyra framtänder som blev skadade i en skidolycka när jag var liten. Mina egna tänder är små, gulbruna och utan emalj så fram till jag var 18 år (när jag bytte ut dem) log jag aldrig någonsin med öppen mun. Det gör jag inte naturligt nu heller, kanske för att jag blivit så van att inte göra det, men mina porslinständer är hela och fina och vita så jag behöver inte oroa mig längre för att det ser konstigt ut. 
 




Plockmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Förlåt för alla salladsbilder men det är det jag äter nuförtiden. Kan man ens kalla detta en sallad? Hur som, mättande och gott är det. På tallriken: 
 
– Tryffelsalami 
– Salma Cremasco DOP, en ost jag blev rekommenderad av min ostkille på NK. Fantastisk!
– Oliver med vitlök och chili
– Tomater med basilika och olivolja 




Doctor Salad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
13 kommentarer
 
Är inne på min andra dag med sallader och än så länge går det hyfsat bra måste jag säga, även om jag vet att kommer börja sukta efter varm mat snart. Typ en burgare. 

Måste tipsa om ett lunchställe med fantastiskt fräscha sallader: Doctor Salad. Ligger vid Östermalmstorg och det är inte det billigaste av lunchställen men man får massor så det räcker till två portioner och det smakar verkligen fantastiskt gott. Igår åt jag en med kikärtor, sparris, avocado, mandlar och en massa grönt tillsammans med varmrökt lax. Mmm!