Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ett besök på Svenska Hamburgerköket

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jakten på Stockholms alla bästa hamburgare fortsätter och igår tog vi oss ut till Midsommarkransen och Svenska Hamburgerköket, ett ställe jag har velat besöka i nästan ett halvår. Har läst recensioner som säger att det är en av de bästa burgarställena i Sverige så jag kunde ju inte låta bli att prova. 

Själva lokalen är ju verkligen ingenting att hurra för, om det är en upplevelse utöver maten man är ute efter. Bord som sitter fast i golvet så att om man är fler än fyra personer måste man sitta långt ifrån varandra – inte särskilt mysigt. Men samtidigt är det ju kanske inte atmosfären man är ute efter utan burgarna. 

Och hur smakade de då? Riktigt bra måste jag säga! Köttet var superkrispigt och lagom genomstekt, lite rosa i mitten precis som det ska vara. Brödet var mjukt och om man ska vara lite generös påminde det faktiskt en aning om Shake Shacks burgare. NÄSTAN. Jag tänkte ta en Grosshandlaren men sa fel och fick en Fyrvaktaren, vilket innebär kött, sallad, dressing och bacon. Det går ju inte att äta en burgare utan ost så jag bad att få lägga på det i efterhand. Det resulterade i en icke-smält ost men äsch, det gjorde inte så mycket. Martin provade en Sweet Cheezus med en ostblandning av cheddar och creme cheese, var också väldigt god. Burgarna var rätt flottiga och det fullkomligt rann köttsaft nerför händerna. Gillar man inte sånt går betyget kanske ner lite, men jag älskar flottiga hamburgare och tycker det bidrar till att all blir extra gojsigt och smakrikt. 

Allt som allt, väl värt åkturen ut till Midsommarkransen. Riktigt god hamburgare som höll mig mätt till sent på kvällen och Svenska Hamburgerköket hamnar nog bland topp-burgarna i Stockholm. 
 
 
Sweet Cheezus med bacon och ostblandning. 
 
 Grossvaktaren. Som ni ser kom osten på lite sent men det var bara mitt fel. 
 
 Och så en close-up. Mmm, nu blev jag hungrig igen. 

Johanna

ser gott ut!

2014-04-13, 17:48:23
Hemsida: http://www.jojosmind.blogg.se
Jenny

Brödet och fritsen ser ju ljuvliga ut...undrar om de har en ostig veggieburgare mån tro... :)

2014-04-15, 10:26:37
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se
Linn

Alltså inte okej bilder... svårt att låta bli att undgå att bli läskad ;)

2014-04-16, 21:09:08
Hemsida: http://hakor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback