Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Blogg från mobilen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Ska bara se om detta funkar. Jag är ju som sagt ny iPhone-användare. Vet någon om blogg.se har en app som för det lättare att blogga från mobilen?




Moment

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Utanför Karls sjöbod innan Pepes igår kväll.




Get get get

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Tack för alla era tips ang. laktosen! Jag ska sluta gnälla nu och försöka anpassa mig, jag är ju definitivt inte ensam med att vara intolerant här i världen.

Heute:
- Jobba 10.30-19.00
- Åka tillbaka till Båstad
- Träffa tjejerna
- Gå på Pepes






Dagens (laktosfria) middag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Jag gjorde en tonfiskröra som jag åt på danskt rågbröd med ägg, sallad och gräslök. Nam, nam.




Yoghurt-längtan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag dör lite inombords av att jag inte får äta upp det yoghurttäckta naturgodiset jag köpte igår. Aldrig i mitt liv har jag varit mer sugen på något annat än yoghurttäckta naturgodisar. Jag har varit laktosfri i 4 timmar ungefär. Bra jobbat, Sofie. Det här kommer bli en piece of cake.





What did I tell you.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Mitt favoritställe Shake Shack i New York får credd för sina goda hamburgare i matspecial-numret av Vagabond. Inte bara jag som tycker de är fantastiska alltså!




No more milk

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Imorse var jag som sagt hos läkaren i Helsingborg. Jag har haft problem med magen under en längre period och vill äntligen få reda på vad det kan vara. Efter att ha tagit ett antal blodprover för test av gluten etc. sa min doktor till mig att jag även ska hålla mig borta från laktosprodukter de närmsta 4-6 veckorna. Först tänkte jag att det kan bli en rätt rolig utmaning, men när jag gick till Pressbyrån på vägen till tåget och inte kunde köpa den croissant jag ville ha för att den är bakad med mjölk insåg jag förtvivlat: det här kommer bli riktigt jobbigt.

Jag kommer få avstå av mycket av min favoritmat: ost, bakverk, gräddiga såser, pizza, choklad. Jag kommer behöva vara den jobbiga som specialbeställer på restauranger och be att få annan mat när jag är bjuden hem till vänner. Jag kommer inte ens kunna äta en endaste liten glass i sommar!

Det positiva är väl att jag vare sig jag vill eller inte kommer tvingas äta nyttigare. Alltid något. Nu ska jag sätta mig och leta efter laktosfria produkter och recept som förhoppnigsvis kan underlätta situationen litegrannn.

Har någon av er några bra tips på goda laktosfria grejer får ni hemskt gärna dela med er! :-)





Idylliska Hallandsåsen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Efter att inte ha rört på mig över huvud taget den senaste veckan bestämde jag mig för att följa med Carina, Martins mamma, på en promenad över Hallandsåsen. Det här var utsikten jag fick njuta av hela promenaden.









Essence

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag tog den här bilden i ett skyltfönster i West Village för några månader sedan och hittade den igen nu. Jag älskar de fina parfymflaskorna i kristall. Lite väl lyxigt och överdådigt kanske, men tänk så fint det hade varit att ha ett par sådana stående i fönsterkarmen eller på sminkbordet.





Frukost i solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det är riktigt varmt idag och det känns som att kaaanske kanske är sommaren på ordentlig ingång nu? Lite sol och bruna ben hade varit väldigt trevligt.




Måndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Guten morgen,

Här hemma hos Martin vaknar jag alltid så himla sent, bara för att han sover i totalt mörker i sitt sovrum. Man vet inte om klockan är 2 på natten eller 1 på dagen när man slår upp ögonen. Ganska irriterande faktiskt.

Idag har jag inte några större planer. Martin ska jobba och jag tänkte sätta mig ute i solen ett tag. Kanske gå ut med mina vänner ikväll, och imorgon ska jag tillbaka till Helsingborg för att äntligen kolla upp min krånglande mage på Vårdcentralen. Förhoppningsvis får jag ett svar på vad problemet är!

Hej så länge!





New York <3 gay marriage

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
I helgen gick lagförslaget om homoäktenskap igenom i New York och som väntat fylldes gatorna på Manhattan av människor som firade denna härliga nyhet. Det är kul att en så pass inflytelserik stat som New York hoppar på tåget, och förhoppningsvis kan detta skynda på lagändringen även i andra delstater i USA.

 





Skaldjur och kransar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Så, här kommer lite bilder från midsommarhelgen:


Jag gjorde två kransar, en till mig själv och en till min farbror som fyllde 60 och hade fest dagen till ära. Tyckte de blev ganska fina faktiskt, om än enkla med bara två sorters blommor.




Mitt på dagen, innan min farbrors fest började, åkte jag en sväng till Båstad (jag körde helt själv för första gången den sträckan!) för att hälsa på de som redan börjat fira här. Vi hann leka lite lekar och äta lite snittar innan jag åkte tillbaka till Torekov igen.




Min farbror hade sin krans på sig hela kvällen. Här under tiden pappa håller ett litet tal (bilden nedan) om hur livet som 60-åring nu kommer bli.




Utsikten där vi satt och åt vid havet var helt oslagbar. Gud vad man älskar Torekov. Det var lite kyligt och blåsigt utanför, men det gjorde absolut ingenting eftersom vi satt inomhus. Supertrevligt, med goda skaldjurstallrikar med tillbehör till middagen. Eftersom jag så sällan är hemma och träffar släkt får man ta vara på de få tillfällen man har.





Senare på kvällen körde mamma in mig och min kusin Niklas till Båstad, där vi fortsatte midsommarfesten till långt in på natten. Det blev tyvärr inga fler bilder då, men det var kul och hela midsommarhelgen blev himla lyckad tycker jag.




Golfproffs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Midsommarbilder får vänta lite då jag inte har tillgång till internet på min vanliga dator för tillfället. Däremot hittade jag lite fina bilder från kvällen som min syster tagit. Vi spelade mini-golf på campingen här i Torekov, jag och mina syskon tillsammans med vår kusin och Alice. Det var jättekul, speciellt eftersom jag vann (överlägset) över alla de andra! Jag vinner aldrig i någon sport så det var trevligt som omväxling faktiskt.




Midsommardag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag hade en superhärlig midsommar igår med både 60-årskalas & skaldjursfrossande och midsommarfest i Båstad med vänner. Tänkte lägga upp mer bilder sen när jag har ordentligt internet, men till dess kan jag visa hur jag såg ut dagen till ära.

Hittade min gamla klänning från Gina Tricot som jag köpte för typ tre år sedan eller något. Kransen gjorde jag själv av köpta blåklintar och tjuvplockade rosor. Min lillebror Josef är snygg som vanligt.





Midsommar i Skåne

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Nu åker jag och Martin ner till Skåne igen om några timmar. Det blir midsommarfirande, först i Torekov med familj och släkt, och senare i Båstad med vänner och pojkvän. Jag vågar inte hoppas på sol, men att det slutar regna är väl inte så mycket begärt?

Så om vi inte hörs till dess: GLAD MIDSOMMAR ALLA SÖTA!


Midsommar förra året var helt fantastiskt bra. Hoppas det blir lika bra i år!




Kjol

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag lovade ju att visa min nya fina lång-bak-men-kort-fram-kjol. Eller ok, om jag ska vara petig är den min systers men ändå. Jag älskar den och kommer nog köpa den från henne. Anyways, här är den:




Kjolen kommer från märket FEMME och kostade 350:- på Spirit, Helsingborg.




Någon har försökt vara lite rolig.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Men jag hade nog inte skrattat så mycket om det var jag som var ägare till cykeln.




Lite udda middag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Kom nyss hem från stan, har varit och fikat med min kära gudmor Marika. Vi åt god smörgås och pratade i några timmar på ett café på Söder. Därefter promenerade vi bort genom fina grönområden bort till min tunnelbanestation. Stockholm verkar ha mycket fina små smultronställen faktiskt, speciellt på sommaren.

Idag är jag ensam hela dagen och kvällen. Martin har ett möte med kunder som flugit in från London och ikväll blir de bjudna på fotbollsmatch (AIK-Norrköping) och middag. Så jag köpte med mig lite smått och gott hem som jag tänkte äta ikväll; en halvflaska rödvin, en baguette och spicy noodles. En rätt skum kombination faktiskt men jag sa till mig själv att välja vad jag var sugen på när jag var och handlade, och det blev detta. Så det så.





Polly!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Äntligen har jag smakat Polly Sommarbär. Har varit sugen på dem ända sen i vintras när jag såg att de skulle komma men har inte köpt dem förrän nu. De var goda, påminner lite om Magnum Strawberry White (min favoritglass) med de vita och rosa pollisarna. Favoriten är dock fortfarande den med mjölkchoklad, som här har en liten svag smak av jordgubbe också.




Konst och skor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag vet inte vad jag ska tycka om Christian Louboutins höstkampanj för 2011. Å ena sidan är idén att modernisera och tolka gamla mästerverk inom konsten ganska intressant, men det känns också ganska .. ja, jag vet inte, krystat på något sätt. Som att man tagit uppgiften lite för bokstavligt och skapat något som inte är riktigt så kreativt som man hade önskat. Idén finns där men utförandet når inte ända fram. Förstår ni hur jag menar?

Första bilderna är originalkonstverken, de andra är Louboutins tolkning.











Leather

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Jag fick det här fina iPhone-skyddet från P.A.P Accessories av pappa häromdagen. Himla bra för någon som har en tendens att tappa sina telefoner i marken minst en gång om dagen :-)




Sofie - personal shopper

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har agerat personal shopper idag åt Martin. Han var tvungen att jobba så jag begav mig till stan (med hans Visa-kort, hehe) för att fixa en välbehövlig påfyllnad av hans garderob. Det blev en jacka och piké från Ralph Lauren, sneakers från Fred Perry och lite andra småsaker. Det är alltid en risk att köpa kläder till andra, men han blev jättenöjd med allt jag köpt. Mission accomplished! Fick dessutom med mig några små-små-små saker till mig själv som jag visar vid senare tillfälle.

Efter det gick vi och åt på Texas Longhorn. Jag åt - gissa vad - en supergod hamburgare med hemmagjord cole slaw och smokey BBQ-sauce. Mumsigt!





New York, I love you.

Skriven .
Placerad i "New York, "
10 kommentarer
Nu kom det igen; New York-suget. Jag är ovanligt känslosam idag och hela min kropp fylls av översvallande känslor för mitt hem på andra sidan Atlanten. Än har Martin inte fått möjlighet att besöka mig i New York så det ser jag fram emot helt otroligt mycket. Jag vill visa honom staden så som jag känner den och få honom att inse hur fantastisk den är. För helt ärligt, det finns inget som New York. Jag har aldrig känt en sån längtan efter en plats som jag gör då och då med den här, det är något alldeles speciellt.

Så för att hedra det kommer nu ett litet bildregn från världens bästaste-härligaste-galnaste-roligaste-vackraste stad:














God morgon!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Drömde sjukaste drömmen om att Barack Obama blev nerskjuten av någon slags terrorist och USA's regering dolde nyheten i flera dagar innan de berättade för allmänheten. Jag fick dock veta det av en slump innan alla andra och hade stor ångest över det. Väldigt intensiv och underlig dröm.

Anyways. Idag ska jag och Martin in till stan och shoppa lite kläder åt honom. Han behöver bland annat en sommarjacka, ett par skor och någon slags skjorta/piké. Jag kommer förmodligen tycka att det är roligare att shoppa åt honom än han själv tycker.

Superkul förresten att Versace gör samarbete med H&M. Ett riktigt tungt namn och det kommer nog bli gigantisk efterfrågan på de plaggen. Ska bli spännande att se kollektionen.





Redheaded beauty

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Bonne Wright, tjejen som spelar Ginny i Harry Potter-filmerna, har vuxit upp och pryder nu omslaget av mellanösterns första modetidning Haute Muse.





Glasögon från Warby Parker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Min lärare tipsade om en grej för några veckor sedan som jag tycker är en otroligt bra grej:

För några år sedan startade företaget Warby Parker i USA. De producerar och säljer moderiktiga glasögon i bra kvalitet och olika styrkor. Och det finns det ju många som gör. Det som dock skiljer Warby Parker från andra glasögontillverkare är att de endast kostar $95. Alltså, runt 600 kronor för ett par snygga glasögon i den styrka du behöver. Grundarna tyckte helt enkelt att priset för kvalitetsglasögon var på tok för högt i de allra flesta fall (ofta $300+) och kom med en affärsidé där de kan erbjuda samma produkt för mindre än halva priset än vad det brukar kosta. Dessutom kan man beställa hem 5 par från hemsidan och prova sig fram till vilket par man vill ha, och sen skicka tillbaka de andra.

Själv använder jag inte glasögon, men ser sämre för varje år så det lär behövas snart och då vet jag vart jag ska köpa mina. Än så länge finns de inte i Sverige men håll utkik, det är nog bara en tidsfråga.






What's for dinner?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Jag provade på att göra hemmagjorda chicken nuggets och pommes frites med en god fetaostsallad. Blev riktigt gott! Och bara för det ska jag dela med mig av det mycket enkla receptet för perfekta nuggets:

Sofies perfekta nuggets (2 pers)
2 st kycklingfiléer
2 dl ekologiskt ströbröd
1 dl dinkelmjöl
ett ägg
en klick smör
salt
peppar

1. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en bunke
2. Skär kycklingen i små bitar, ungefär som en tärning i storlek
3. Knäck ägget i en bunke och blanda i kycklingbitarna
4. Plocka ut de äggtäckta kycklingbitarna, rulla dem i ströbröd/mjölblandningen och stek dom i smör

Och voila; nuggets à la moi.




Stop for a minute and smile

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag sitter här och oroar mig litegrann. För några veckor sedan, när jag fortfarande var i USA, fick jag som en liten öm knuta i armhålan. Jag antog att det var en svullen körtel eller inflammerad hårsäck, och efter några dagar försvann den. Men nu har jag fått samma sak igen, på samma ställe. Vad betyder det? Jag vill ju inte sitta och noja i onödan, men lite orolig blir man ju ändå. Får kolla upp det när jag ändå ska till husläkaren nästa vecka. Förhoppningsvis har den försvunnit till dess.

Nej, nu ska vi inte deppa ner oss i det här. Låt oss kolla på lite skönhet i form av Daphne Groeneveld istället:





The Andy Monument

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer



Staty av Andy Warhol vid Union Square i New York, nära där han hade sin första "Factory". När vi var där hade någon pyntat honom med Campell's Tomato Soup-burkar och blommor.




Game of Thrones

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Är det någon som kollat på serien Game of Thrones? Jag tror inte den går i Sverige ännu, men sista avsnittet på första säsongen visades i USA igår och jag är HELT fast. Egentligen är jag inte så mycket för såna förr-i-tiden-serier med mycket brutalitet etc. men den här är riktigt bra. Så, om ni har tråkigt en regnig dag som denna och vill mysa i soffan till en bra serie - kolla på den! Det ska jag i alla fall göra nu.





Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Framme! Jag satt i bussen i 8 långa timmar och sen körde taxichauffören helt galet fel när han skulle skjutsa mig hem till Martin, men struntsamma; jag är här. Jag och Martin tänkte nu lägga oss och kolla på filmen Hanna, den ska tydligen vara bra.

Emma kommenterade och frågade varför jag är i Stockholm, och det är egentligen mest för att jag har ledigt från jobbet en vecka och vill umgås lite med min pojkvän som bor och jobbar här. På torsdag åker vi hem för att fira midsommar i Skåne.





På väg mot Sthlm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Sitter på bussen till Stockholm. Lyssnar på en podcast av Ricky Gervais i mobilen, äter godis och trivs ganska bra. Det illamående och huvudvärk jag tyvärr vaknade med imorse har försvunnit nästan helt nu och om några timmar är jag hemma hos min älskling.

Igår var det 20-årsjubileum på Pepes. Vi var där klockan nio och blev bjudna på drinkar och mat i några timmar innan det öppnades upp för alla senare på kvällen. Även om det spöregnade stor del av kvällen var det jättekul och jag träffade en massa människor jag inte sett på ett tag. Dansade, drack drinkar och träffade söta Johanna som har bott i New York under våren och nu är hemma ett tag. Lite underlig känsla att träffa någon man umgåtts mycket med i New York hemma i Sverige, men det var jätteroligt!






Ultimatum

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
För att Josef, min tioåriga lillebror, ska få spela dataspel en stund om dagen under sommaren har mamma och pappa kommit med ett villkor: att han läser böcker. Josef är väl inte jätteglad för det, men följde ändå snällt med till Killbergs igår och valde ut två Bert-böcker.





Fredagkväll på Gröningen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Sofia är här och vi har spenderat kvällen på Gröningen, ett stort grönområde som ligger precis vid vattnet nedanför oss, tillsammans med Doglas och lite cider. Imorgon åker hon till Marbella och stannar en vecka, så det var ett trevligt avslut tills vi ses nästa gång.





Kanelbullar is the shiez

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Helgplanz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ikväll: Sofia stannar till här på sin väg till Marbella och vi tänkte äta godis och mysa hela kvällen lång.
Lördag: jobb med Linda till klockan 16:00 och sen Pepes Bodegas 20-årsjubileum i Båstad.
Söndag: åka till Martin i Stockholm fram till torsdag nästa vecka.

Twil be nice.





Kan ni gissa vad jag bakar?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Att skriva brev

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Jag kollade igenom mina gamla garderober och hittade en stor påse fylld med gamla brev från min skoltid. När vi var små skrev jag och mina vänner alltid en massa brev till varandra, och vi tade till och med egna brevlådar på skolbänkarna o klassrummet. När jag läste igenom vissa av dem kunde jag inte låta bli att skratta högt. Så mycket saker vi gick och funderade på när vi var små; leksaker, husdjur, skola, (och senare) killar och skoldiscon.

Jag hade en lite mer långväga brevkompis också. Hon hette Natalie och bodde i Floda. Vi träffades en gång på McDonalds i Göteborg och började prata. Innan vi skiljdes åt bytte vi adresser och efter det skrev vi till varandra minst en gång i månaden i något år. Jag var till och med i Floda för att hälsa på henne, och hon kom till mig i Torekov en gång. Tror det rann ut i sanden när vi kom upp i tonåren och nu har vi ingen kontakt alls. Lite synd. Kanske borde Facebooka henne och se vad hon har för sig.

Men alltså, det är ändå lite synd det här med att man nuförtiden inte skriver brev. Visst tar det längre tid och mail är så myckat smartare på många sätt, men inget går upp mot att få ett fint kuvert med ens namn på i brevlådan. Det låter kanske lite gammalmodigt men ett brev är verkligen så mycket mer personligt än ett datorskrivet e-mail. Man kan använda olika färger, skriva lite egna små kommentarer i sidan, rita bilder, klistra in fotografier.. och det blir aldrig samma sak när man gör det digitalt.

Kanske ska ta och börja skriva brev igen. Och hoppas på att någon tar sig tid att skriva tillbaka!







09:00

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Av någon anledning vaknade jag klockan sju imorse, klarvaken trots att det är min lediga dag. Inget annat att göra än att gå upp då alltså. Har hunnit med en del; fixat med min iPhone, powerwalkat med Dogge (som för övrigt fyllde 2 år i förrgår) och tränat. Nu ska jag äta lite frukost och fundera på vad jag ska göra resten av dagen.





Kinnda loving this

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

£75 hos Asos.com




iPhone

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Om det är en sak jag bryr mig otroligt lite om i livet är det mobiltelefoner. Jag har aldrig varit en sån som velat ha de senaste, hippaste modellerna och 75% av tiden glömmer jag den jag har hemma på nattduksbordet (fråga mina stackars rumkompisar som aldrig får tag på mig när de behöver). Men nu när jag varit hemma i Sverige har jag haft en lånetelefon som även för mig varit lite för gammal och dassig; en fem miljoner år gammal Sony Ericsson. Den går knappt att använda, fungerar ungefär varannan gång man försöker och det går en lite på nerverna.

Så idag när jag klagade över detta sa pappa att jag kunde få ta en iPhone som låg här hemma utan ägare (alla i min familj är iPhone-användare och har skrotat den här för de senaste versionerna). Gissa om jag blev glad! Känner mig som ett barn på julafton när jag sitter och lägger in musik, bilder och laddar ner Appar. Lite småtöntigt? Ja. Men ändå. Från och med idag är även jag alltså iPhone-ägare.





I'll be back

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Wooa, jag fick världens New York-längtan nyss. Kollade igenom bilder från förra terminen och fick plötsligt ett sånt otroligt pirr, som tusen fjärilar i magen, vid tanken att åka tillbaka. Och det ska jag ju! Om några månader är jag tillbaka på Amerikansk mark och bästa New York igen. Visst njuter jag av sommaren här; av att umgås med min pojkvän, vänner och familj, vara i underbara Torekov, jobba och tjäna lite pengar. Men att komma tillbaka till hösten ska bli fantastiskt roligt och jag ser fram emot det.





Linas Matkasse

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tillbaka i Helsingborg igen. Jobbade till klockan fem och gick sen hem och lagade god mat till mig och pappa (de enda familjemedlemmarna som var hemma). Min familj prenumererar på Linas Matkasse, en service där man får råvaror hemskickade varje vecka tillsammans med recept på hur man ska tillaga dem. Riktigt smart, speciellt när man inte känner sig så kreativ. Idag lagade jag hamburgare med hemmagjord dressing och ungsrostade potatisar. I receptet var köttfärsen dåligt kryddad tyckte jag, så jag freestylade med lite egna kryddor, vitlök etc. Det blev faktiskt himla gott.





Lycka är...

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


... när man fortfarande kommer i sin tre år gamla balklänning!

Jag hittade den hängades här i en av Martins garderober eftersom hans lillasyster lånade den av mig för två år sedan och jag sedan dess bara glömt bort den. Blev lite kallsvettig när jag drog upp blixtlåset men det gick smärtfritt. Om jag inte hade kommit i hade jag blivit lite deppig.




Fantastiskt fotografi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När jag var med i paraden i New York för några veckor sedan blev jag sminkad av en supertrevlig tjej, Jessica, som jobbade som retoucher för Norman Jean Roy, en modefotograf. Jag visste inte något om honom och har sedan dess glömt bort det i all min stress över skolarbete etc., men nu kom det till mig från ingenstans och jag googlade honom för att kolla in hemsidan.

Och wow, vad mycket coola grejen han har fotograferat. Han verkar specialisera sig mest på kändisfotografi och han har gjort mycket av de stora jobben och omslagen jag sett i tidningar genom åren; Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair, Allure etc. Bilderna är otroligt vackra, med mycket känsla och härliga locations. Som jag berättade tidigare blir jag mer och mer attraherad av att på något sätt jobba med modefotografi och tidningar, så det är verkligen intressant att titta igenom hans arbete. Och häftigt att tänka på att det är Jessica som suttit och fixat så att alla kändisar och modeller ser så supersnygga ut.





So much for sisterly love

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Fotodekorationen min syster har på sitt rum kan tyckas himla fin. Det tyckte jag också. Tills jag upptäckte att jag inte är med på EN ENDA bild. Josef, vår lillebror, är med på typ 5 stycken. Pff.




Vad jag saknar med New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Union Square Farmer's Market med dess lokala råvaror och produkter. Jag älskar att strosa omkring här och låta mig frestas av alla färska grönsaker, hemmagjorda sylter och nybakat bröd. Nästa termin ska jag definitivt bli bättre på att köpa mina färskvaror här, då det är säsongsbaserat, alltid färskt och ofta ekologiskt.




Världens godaste brunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår träffade jag Frida och vi gick till Sand här i Båstad för att ta ett glas vin tillsammans. Vi har inte setts på flera månaders så vi hade mycket att prata om och det var trevligt. Sen gick vi till Madison en stund, drack lite champagne och socialiserade med ännu fler människor jag inte träffat på länge. Kul kväll!

Vaknade inte förrän 11.30 idag eftersom rummet jag och Martin sover i här i Båstad har igentäckta fönster och alltså är kolsvart. Trodde det var natt när jag vaknade, inte bra. Men eftersom det nästan var lunch när jag vaknade bestämde jag mig för att göra en lyxig brunch bestående av sallad med fetaost, smörstekt halloumiost och toast. Riktigt, riktigt megagott ska jag be att få tala om!






Orrefors heart KL

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Karl Lagerfeld gör ännu ett samarbete utanför modeindustrins ramar, den här gången med svenska glastillverkaren Orrefors. Tillsammans med dem har han designat en egen kollektion av glad för olika tillfällen och de finns att köpa i september i år.

Rätt fina tycker jag. Designen känns väldigt Karl Lagerfeld, stilrent och elegant. Jag hade inte haft något emot att få ett par sådana i julklapp.

 

 

 

Orrefors by Karl Lagerfeld from Orrefors on Vimeo.

 





Sommarmat

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Det här kom Martins mamma ut med till mig nyss. Glass med jordgubbar, vispgrädda och riven choklad. Så gott, gott, gott.




Drömjobb

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hade det inte varit otroligt kul att jobba för ett modemagasin? Även om konkurrensen är stenhård och (vad jag har hört) man får använda sig av sylvassa armbågar för att komma någonvart i den branschen lockar det mig otroligt mycket. Tänk att få jobba som någon slags projektledare för editorial shoots; vara med och komma på koncept bakom plåtningar, hitta locations, casta modeller (ledsen för svengelskan) och bara vara en del av att skapa något som senare inspirerar tusentals människor världen över. Eller jobba med marknadsföring av en tidning, hitta nya och kreativa sätt att få läsare eller hitta på strategier som utvecklar tidningen och för den vidare in i framtiden.

Ett sånt jobb hade jag älskat.





Nerbäddad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Söndag kväll. Martin sitter och jobbar i soffan bredvid, jag slötittar på TV och kollar resort-kollektioner på Style.com och Fashion Gone Rogue. Lugnt och skönt, precis som det ska vara.




Examensfest i Höllviken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hej alla söta!

Vad glad jag blev för era kommentarer på föregående inlägg, det uppskattas verkligen och motiverar mig till att fortsätta skriva så mycket som möjligt. På sommaren blir det kanske inte lika ofta som tidigare men jag kommer självklart inte sluta bara för att jag är hemma.

I helgen har vi varit i Höllviken på examensfest för min pojkväns brors flickvän (kusins-mosters-hamsters-brorson) som nu är fördigutbildad tandtekniker. Det är sjukt att tänka på att vi tog studenten samtidigt, och jag inte ens är halvvägs genom min egen utbildning. Nåväl. Det var en riktigt rolig fest på deras fantastiska Skåne-gård, med god grillad mat och dans hela natten. Kan inte påstå att jag är piggast i stan för tillfället men vad gör väl det?

Jag lyckades inte få en enda bild på mig själv vilket är synd för jag vill så gärna visa kjolen jag hade på mig igår. Jag hittade den hemma i min systers rum och var bara tvungen att låna den. Det är en kjol från märket FEMME, köpt på Spirit i Helsingborg. Den är lång men kort framtill i tunt, halvtransperant svart tyg, dramatisk men vardaglig på samma gång. Till den hade jag min spetsbody från Topshop. Kände mig ganska fin faktiskt. Visar en annan gång, den lär åka på fler gånger i sommar.


Söta examensflickan


Patrik, Ömer och Alex (Martins bror)





Helsingborg igen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Tog en liten avstickare till Båstad igår med Martin och medan han hade lite killkväll på Sand mötte jag upp Sofia för middag och vin på Capri. Vi hade supermysigt och blev en aning lulliga efter att vi delat på en flaska vin. Snart kommer hon hit till Helsingborg och umgås med mig ikväll.

I övrigt har jag jobbat hela dagen, mitt i studenthysterin. Hela dagen tjöt visselpipor utanför fönstret och vi hade kunder som kom in i panik för att köpa sista-minutenpresenter till sina student-vänner. De såg i alla fall ut att ha otroligt roligt, precis som jag minns att vi hade för tre år sen.

Vill även be om ursäkt för att min blogg är en aning torr. Även om jag har det helt underbart här hemma blir mitt liv nog en aning mindre inressant än när jag är i New York, speciellt för er som jag vet läser för att få lite inspiration och insikt i studentlivet i USA. Men men! Det kommer till hösten igen och tills dess ska jag åtminstone försöka vara lite underhållande :-)






Head switch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Var inne på H&M's hemsida och såg något lustigt; de använder samma kropp till ALLA sina badklädesbilder och byter bara ut huvudena. Lite dålig budget i år, eller?





A splash of color

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Berlocker från Troldekugler




Just det, har glömt att berätta..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, nu skojade jag till det! Hoppas ingen (pappa) fick en hjärtattack. Hade bara inget att göra på jobbet så jag stod en stund och provade ringar. Någon dag i framtiden vill man ju gärna att en stor diamant pryder ens ringfinger.

Synd bara att kameran tog en så detaljerad bild att mina händer ser ut att tillhöra en 80-årings.




Me and my BF

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Guten abend.

Sitter hemma med min boyfriend medan det spöregnar ute. Mysigt, fast jag svettas ihjäl i den här fuktigheten. Varför känns det som att man bor kring ekvatorn den här veckan? Vi ska nog gå och lägga oss snart i alla fall, imorgon blir det lite shopping.


Martin och Josef leker super-villians




Metal

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


Idag lånar jag mammas silverskor från Steve Madden.




J&D

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Nu ska jag strax till jobbet och såhär ser det ut där. Butiken jag jobbar i heter Juvel & Design och ligger på Mariatorget i Helsingborg. Jag trivs jättebra, har superbra arbetskamrater och det är kul att sälja smycken. Speciellt när det kommer in par som ska förlova eller gifta sig - att vara delaktig i att göra deras livs bästa dag lyckad är en härlig känsla.




Hampan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer



Lite bilder från gårdagskvällen. Vi satt som sagt på Hampan och tog ett glas vin. Eftersom jag inte varit ute i Helsingborg på så länge var det kul att bara sitta och titta på allt folk som kom och gick, även om de flesta var studenter och alltså yngre än mig. Louise och hennes vänner kom lite senare och tog över vårt bord när vi gick. Mysig kväll.




Vin och uppdatering

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Eftersom min syster tog kameran (hennes) jag använde till att ta bilder ikväll när hon stannade kvar på Hamnpaviljongen får ni inte se några på söta Paulina som jag träffade ikväll. Det får bli imorgon. Men trevligt hade vi! Drack lite vin, åt nötter och satt och snackade om allt vi missat i varandras liv. Det är rätt mycket att ta igen om man inte setts på nästan ett helt år. Hon har bott i Milano och jag i New York, och trots att det numera finns Skype och allt vad det är hör man av sig rätt dåligt.

Nu ska jag krypa i säng, jobb imorgon och på kvällen kommer Martin och myser med mig. Godnatti!


Johanna, Paulina och jag på studenten.




Dålig karaktär

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag är helt död efter en dag i butiken, man märker att jag inte har jobbat på ett bra tag. Om en stund ska jag iväg och träffa Paulina i stan och sen ska jag sova i min sköna, sköna säng.

Och GOSH vad jag är sötsugen! Har försökt hålla mig undan onyttigheter, gick väl sådär när det stod en stor påse godis på disken i butiken. Min dåliga karaktär vinner alltid över viljan att äta nyttigt. Tyvärr.





Jobbajobbajobba

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Godmorgon! Nu är det jobb i smyckesbutiken som gäller hela dagen. Hörs ikväll!




Torekov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Har spenderat min allra första dag för sommaren i Torekov - min favoritplats på jorden. Vi har ett hus där och jag älskar att komma dit, speciellt när det är så härligt väder som det var idag. Jag premiärbadade i havet, åt middag i trädgården med familjen och fikade med min barndomsvän Marie.

Angående morgonrockarna: i Torekov finns det som tradition att man ska gå ner till Morgonbryggan under sommaren och ta ett morgondopp/dagsdopp/kvällsdopp - iklädd endast morgonrockar och badkläder. Det ser nog lite lustigt ut för folk som inte varit där tidigare, men himla härligt är det.


Josef på Morgonbryggan


Parken i byn


Utsikt från Morgonbryggan


Mamma och pappa utanför vårt hus




Enough!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Varje gång jag kommer hem till Sverige tar jag mat-semester, dvs jag äter så mycket jag bara kan stoppa i mig av det mest onyttiga jag kan hitta. Godis, kakor, glass, pizza, hamburgare - det tar inte slut. Jag känner att jag måste unna mig när jag är borta från vardagen, och det är ju egentligen inget konstigt. Det farliga är när man låter denna mathysteri fortsätta för lång tid, som nu. Jag har varit hemma i lite över en vecka, har bara ätit skit och inte tränat någonting, och känner mig numer som ett vandrande hus.

SÅ: imorgon börjar jag äta nyttigt igen. Inte överdrivet eller så, bara komma igång med min träningsrutin och börja äta som en vettig människa igen. Ska väl inte vara så svårt?





Grillkväll i sommar-Skåne

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer





Up-do

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag brukar vara rätt dålig på att fixa till mitt hår, det blir antingen rakt upp och ner, en hästsvans eller en knut mitt på huvudet. Ganska fantastilöst. Så när jag för några dagar sen såg en ganska enkel men fin frisyr på en blogg fick jag lite inspiration att försöka själv. Jag borde haft en tunnare tofs, men annars blev det ganska fint. Kanske något att börja satsa på.






Elegance

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Rachel Zoes var en av mina favorit resort-kollektioner. Kvinnligt och elegant samtidigt som flickigt sött. Ah, jag hade verkligen behövt shoppa lite!




A view

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Trots att utsikten från mina båda rum i New York och Helsingborg är så olika, är det någonting som gör att de känns så väldigt lika. Två helt olika städer, två olika världar. Men ändå. Kanske för att båda känns som hemma.




Baseball player

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Min fina Elin (till vänster på bilden) är med i senaste numret av Virgine Magazine.
Bild: Fashion Gone Rogue




Roadtrip

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
När jag tittar igenom den här editorialen (snälla någon, hjälp mig att hitta ett bättre svensk ord för "this editorial" för det där låter ju bara löjligt) får det mig att drömma mig bort till den amerikanska västern. Ända sedan jag flyttade till New York har jag haft ett sånt otroligt sug att köra en roadtrip från östkusten till västkusten av USA. Tänk er att sitta i en skruttig bil på ödsliga vägar med trevligt sällskap. Bo på motell och besöka små städer. Uppleva kulturskillnaderna och träffa människor. Någon gång ska jag göra det, jag bara måste.





Mysig Stockholmskväll med Sara

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hade en supermysig kväll igår med Sara. Vi satt på en uteservering vid Slussen, drack ett par glas vin och pratade om allt möjligt. Det är lite konstigt att träffa någon man har lärt känna i New York i Sverige, blir sån krock på något sätt, men vi hade mycket att prata om. Man inser också att Stockholm verkligen är en fin stad när man sitter och tittar ut över vattnet och staden. Det är en av sakerna jag saknar när jag är i New York; mysiga uteserveringar mitt i staden. Visst finns det uteserveringar, men de ligger oftast precis bredvid vägen eller på en innegård, och känns lite innestängda. Stockholm och Sverige är jättebra på härliga, soliga uteserveringar och det ser jag fram emot att utnyttja i sommar.





Sjung om studentens lyckliga dagar..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer


Gick förbi mitt första studentflak för året idag på Karlavägen på Östermalm. Det var hög housemusik, busvisslingar och alkoholdrickande i mängder. Det fick mig att le tills jag insåg att det redan har fått tre år sedan jag själv stod där. TRE HELA ÅR! Hur gammal kan man bli egentligen? Nästa lika roliga tillställning blir typ 50-årsfesten.
Nää, så illa är det inte. Och jag har ju faktiskt gjort ganska mycket med mina tre år av "frihet" efter gymnasiet:

- Bott och jobbat i Norge
- Åkt på långresa i Asien
- Flyttat - och flyttat hem från - Skottland
- Flyttat till världens bästa New York


Känns ändå helt okej att vara gammal faktiskt.




Fingerdekoration

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer


Jag har fem ringar som jag använder i princip varje dag. Eller nu ljuger jag lite; de senaste månaderna har jag av någon anledning varit dålig på att sätta på mig dem och de har fått ligga och damma i en låda i bokhyllan. Men nu ska jag börja igen, ett par ringar på fingrarna gör mycket för helheltintrycket. Som ni ser tycker jag om att blanda guld och silver.

1. Ring med upphöjd sten i krona från märket Heiring. Den här ringen köpte jag på Juvel & Design när jag kände att jag var värd att unna mig någonting fint. Den fastnar lätt i saker eftersom den står ut så mycket men man vänjer sig snabbt. Silver, 14K guld och cubic zirconia.

2. Ring med liten sten i guldfattning från märket Heiring. Likadant som föregående ring köpte jag denna när jag ville unna mig en äkta ring. Detta var den första "dyra" ring jag köpte för egna pengar. Silver, 14K guld och 0,05 ct diamant.

3. Ring i guld.
Den här ringen fick jag i studentpresent av mina föräldrar. Den är specialgjord till mig och materialet är mormors gamla guld som smälts ner och gjorts om. Älskar den! 18 K guld

4. Ring i silver med stämplad text
. Ringen köpte jag i butiken och lät Mimmi, vår guldsmed, stämpla in "Martin & Sofie" på sidan av den. Oxiderat och vanligt silver.

5. Ring i silver och guld från Art Metall. I 18-årspresent fick jag den här ringen av mamma och pappa. Tycker om den lite annorlunda designen. Silver och 18K guld.




My storage space room.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Såhär ser min fina bokhylla ut efter att ha bott hemifrån ett år. Mitt rum fungerar numer som någon slags förvaringsutrymme där min kära familj dumpar saker som de inte kan hitta plats för någon annanstans i lägenheten. Bokhyllan, som synes, inget undantag. Men egentligen gör det inte så mycket. På något sätt har Helsingborg aldrig känts riktigt hem-HEM som t ex vårt hus i Torekov som jag älskar att återvända till varje sommar. Där har jag mitt rosa flickrum, fyllt med fina minnen från min barndom. Så länge jag har det kvar (även om det numer delas med min syster eftersom hennes gamla rum görs om till ett kontor), kan mitt Helsingborgs-rum vara hur mycket förvaringsutrymme de vill.

Update: hmm, fick ett Facebook-meddelande från min syster där hon skriver att det är MITT rum som görs om till ett kontor. Har inte så bra koll eftersom jag inte varit där på länge, men jag hoppas att hon har fel..





Rise and shine

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Guten morgen!

Skönt det är att sova länge efter en termin av uppe-med-tuppen. Dock måste jag nog börja tvinga upp mig själv innan klockan tio snart så att jag blir av med jetlaggen en gång för alla.

Igår var jag och Martin på en lokal restaurang här i närheten, åt middag och drack vin. Det var varmt så vi kunde sitta ute, superskönt!

Ikväll ska jag nog träffa Sara (som jag lärt känna i New York), ska bli kul. Hon var tvungen att åka hem för ett jobb supersnabbt för några veckor sedan så jag hann inte riktigt säga hejdå ordentligt i New York, men nu ses vi igen.


Jag och Sara på Abe's i New York