Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Drömmen om ett skrivbord.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Såhär rörigt har jag det på mitt skrivbord för tillfället. Visitkort, postitlappar och papper blandas med mina mellanmålssnacks i ett enda virrvarr av grejer. Och detta är ändå den "städade" delen av skrivbordet. 

Men jag älskar att ha ett eget skrivbord. Jag älskar att ha mina egna grejer, att arkivera papper som jag måste spara, att skriva små lappar till mig själv för att påminna om vad jag behöver göra. Det är precis det jag längtade till när jag var liten och tänkte på hur mitt jobb i framtiden skulle se ut. Egna uppgifter, egna ansvarsområdet. Ett helt eget skrivbord. 
 
Och som ni förstår är detta en av anledningarna till att det blir lite mindre uppdateringar just nu. Massor att göra på jobbet. Men i helgen blir det lussekattsbak!




En sliten ostmacka.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Åh, vad jag är dålig på att äta frukost. Nu imorse fick det bli en sån här – en knäckemacka med smör och ost. Hinner ju aldrig äta hemma nuförtiden (dålig planering är det enda jag kan skylla på) så jag får ta vad som finns på kontoret. Frukosten är verkligen dagens tråkigaste måltid. Och ändå fick jag ju så himla bra tips av er häromveckan, med overnight oats och allt vad det hette. Får skärpa mig. 




För dig som älskar New York.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Om du som jag kan sitta och stirra dig blind på bilder från New York i evigheters evighet ungefär, då måste jag tipsa om en superhärlig Tumblr-sida: http://nycinspiration.tumblr.com
 
Den drivs av Charlotte Raboff, svenska och grundare till New York Inspiration, som ju gjorde en liten intervju med mig när jag precis flyttat till New York. Du kan läsa den här.




Istället för lasagne

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Den nyttiga veckan har gått riktigt bra måste jag säga. Har hållit mig till tomatsoppa och riskakor till lunch både igår och idag, och inga sötsaker alls förutom lite mörk (70%) choklad. Det låg till och med två saftiga lussesnäckor, mina absoluta favoriter, framme på ett bord idag och jag rörde inte dem. Det kallar jag viljestyrka! 
 
Nu sitter jag mätt som en gris efter middagen. Jag lagade moussaka och det blev riktigt bra. Moussaka är ju gjort på aubergine, köttfärs och ostsås och det blir ett riktigt bra subsitut för den som älskar lasagne – min pojkvän till exempel. 

Såhär gjorde jag: 
 
Moussaka
2 ekologiska auberginer 
500 g KRAV-märkt köttfärs 
1 gul lök
1 chili
2 vitlöksklyftor 
1 burk passerade tomater
hackad basilika
1 sked ekologisk lantbuljong från Renée Voltaire
lite kanel
salt
peppar 
 
Ostsås 
50 gram smör
2 dl creme fraiche
1,5 dl grädde
2 dl riven ost 
salt 
peppar 
 
1. Skär auberginerna i skivor. Lägg dem på hushållspapper och strö salt över så att allt vatten sugs ut. Låt ligga en stund. 
 
2. Stek chili, lök och vitlök i en stekpanna. Lägg i köttfärsen, låt steka tills den fått färg och tillsätt sedan tomaterna. Koka i några minuter och tillsätt sen kryddorna. 
 
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt creme fraiche och grädde, sjud i några minuter. Ha i den rivna osten och kryddorna. 
 
5. Varva aubergine, köttfärs och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med lite extra riven ost. In i ugnen på 225 grader tills osten har fått färg. Ät och njut! 
 




Smygstartar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Även om det inte är förrän på söndag det är första advent så har jag smygstartat lite ikväll med julpyntet.  Egentligen är jag helt usel på att pynta, har noll känsla för hur man ska göra så att det blir sådär mysigt och julidgt. Plus att jag ogillar rött och tomtar och traditionella pynt så det får bli mest guld och silver. Vi får väl se hur det blir. 




Helgens hamburgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
35 kommentarer
En helg är inte en riktig helg utan åtminstone en hamburgare. Så igår kväll firade vi av söndagen med en take-away från Prime Burger. Det blev en Original Prime Burger with Cheese, och så cheese fries till. Så gott men herregud, veckan som kommer måste gå i hälsans tecken om jag inte totalt ska förstöra det jag byggt upp de senaste månaderna. Träning på full fart igen och så lite riktig, hälsosam mat. 
 
... tills nästa helg, då det blir burgare igen. 
 




Mat jag gillar #3: chili

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Chili måste vara den mest användbara kryddan i hela världen. Man kan ha chili till precis allt! På riktigt, jag sitter här och funderar på vad man inte kan ha chili till.. och jag kommer inte på någonting. Kanske möjligtvis till något sött, typ glass. Men jag tror faktiskt att det hade funkar det med. 
 
Favorit: att hacka ner en chili med koriander, avocado, tomat och lime/citronsaft. Det blir som en ceviche utan fisk, helt amazing. 




Fredag med mjukis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Det blir en rätt tråkig fredagkväll för mig. Sitter redan i mjukisbyxor eftersom jag måste jobba ifatt sådant jag inte hunnit med i veckan. Vi är mitt i produktionen av STIL nu och det börjar bli riktigt mycket att göra. Tur att det är så roligt! Har köpt lite mousserande vin så att det åtminstone blir lite fredagsmysigt. Hoppas ni har en bra fredag! 




Grönkålspasta med brynt smör

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Som ni vet älskar jag grönkål, så när jag fick uppdraget att betatesta ett grönkålsrecept till Johan Hedberg a.k.a. Matgeeks nya bok "Smör – Kärna, Bryna, Baka" så blev jag väldigt glad. 

Det här receptet är superenkelt, tar 20 minuter och blev fantastiskt gott. Jag råkade bränna smöret en gång så jag fick göra om det men det var egentligen det enda lilla missödet jag hade. Blev en riktigt god middag och lunch idag. Nästa gång hackar jag kanske i lite chili. Det behövs egentligen inte, men jag älskar chili och tror det skulle passa perfekt. 
 
Är ni sugna på att beställa Johans nya bok kan ni göra det här: http://matgeek.tictail.com
 
Grönkålspasta
Tid: 20 minuter
Mängd: 4 portioner

300 g spaghetti
100 g smör
10–12 stora blad grönkål
1 vitlöksklyfta
3 schalottenlökar
smör till stekning
salt och nymald svartpeppar
1/4 citron
vällagrad ost efter smak (parmesan är fantastiskt till)

1. Koka spaghettin i välsaltat vatten tills den är al dente. Spara 1/2 dl av kokvattnet.
2. Bryn 100 g smör.
3. Ansa och grovhacka kålen. Finhacka löken och skiva vitlöken tunt.
4. Stek kålen i smör i en stekpanna på medelvärme ett par minuter. Lägg i löken och stek även den, men utan att den får färg. Lägg spaghettin i pannan och slå över det sparade vattnet. Låt koka ihop ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Pressa i citronsaft.
5. Hyvla över flagor av ost vid servering och avsluta med att ringla över brynt smör.
 




Hudvård som funkar?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
På senare tid har jag blivit intresserad av skönhetsvård, något jag aldrig varit tidigare. Skrev om det i ett tidigare inlägg. Så nu köper jag, så fort jag får lite pengar över, något nytt för ansiktet eller håret. Den här veckan hade vi ganska mycket poäng på vårt NK Nyckelkort så med detta kunde jag köpa Estée Lauders Advanced Night Repair Serum som jag har hört ska vara så bra. Har bara använt det i några dagar än så länge så vi får väl se om jag blir vackrare efter några veckors användning! 
 
Egentligen är det rätt lustigt att jag lägger en massa pengar på sånt här eftersom jag läst forskning som säger att hudvård inte alls fungerar anti-agande eller särskilt förebyggande. Men man är ju inte alltid så logisk! 
 




Världsgod lunch.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
 
Jag måste bara hylla den macka jag åt till lunch för den var helt fantastisk: 

Surdegsbaguette med kallrökt lax, fänkål, dill och persilja tillsammans med creme cheese från Fabrique Stenugnsbageri.
 
Himmel vad gott! 




Dagens skörd.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Alltså, jag har kommit på att jag handlar mat typ fyra gånger i veckan. Det kan ju inte vara bra ekonomiskt. Jag måste lära mig att planera måltider lite bättre, för nu tänker jag typ bara "vad ska vi äta ikväll?" och så måste jag ändå handla två dagar senare.
 
Men det är ju så himla roligt att handla mat, jag älskar verkligen det. Går runt hur länge som helst och letar efter något nytt jag kan prova att köpa med mig hem. Däremot har det blivit lite sisådär med matlagningen på sista tiden, lagar mest tråkiga saker som går fort och som jag vet blir bra. Antar att det är så när man har ett jobb som kräver mycket tid. Men det ska bli bättring, jag lovar!




När det kurrar i magen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Har spenderat hela dagen på NK i Göteborg. Haft möten under förmiddagen och sen en fotografering på eftermiddagen. Väldigt kul men jag är helt slut - och hungrig! Inte bästa kombinationen eftersom jag inte orkar laga något. Sitter bara och kollar igenom min dator efter god mat jag har ätit det senaste året. Det hjälper inte direkt. 
 




Julskyltning och söndagsgodis.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Förutom att ligga hemma och slappa halva dagen var jag ute och fick lite julstämning på stan. Gick först förbi NK där det fullkomligt flockades av folk kring julskyltningen som avtäcktes idag.
 
 
Det var så mycket folk att jag faktiskt inte kunde se dekorationerna så det får bli en annan dag. 
 
Sen gick jag och handlade lite julpynt till lägenheten. Det är ju vår första jul här och eftersom vi inte har någonting så får vi köpa allt. Mysigt faktiskt. På vägen hem gick jag till världens bästa godisbutik, Caramella, och köpte en påse godis som jag nu ligger och äter i sängen. Imorgon bitti åkter jag till Göteborg för möten. Tjohej! 
 




Mat jag gillar #2: vilda tomater

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Tomater är jag noga med att köpa ekologiska och jag blir så glad varje gång jag kommer till en ICA som har vilda ekologiska tomater. Jag vet egentligen inte vad det är som gör dem "vilda" men jag älskar att alla är i olika färger som har olika smak. De gröna är mer syrliga, de mörkt rödlila är mer söta och resten hamnar i en skala där emellan. Favoriterna är nog de som är orange, de brukar vara hårda och små och smakar alldeles underbart. 

Favorit: att äta dem precis som de är ur burken när jag står och lagar mat. De tar alltid slut innan jag hinner använda dem i matlagningen.




New York vinterkväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
16 kommentarer
 
Den här bilden får mig att sakna New York som en galning. Det är något speciellt med vintrarna i den staden. Visst, det är svinkallt och snön lägger sig sällan och man längtar alltid till våren men när det är kvällar som den här - krispiga, snöiga med julkänsla och ljus som lyser upp staden - då känns det som att man är med i en vacker saga. Åh, nu måste jag snart tillbaka och hälsa på. 




Mat jag gillar #1: basilika

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Alltså, basilika smakar bra till precis allt. I sallader, i smörgåsar, i såser, att göra egen pesto med. Allt som man vill ge en liten extra kick av smak. Jag har alltid en kruka stående hemma i kryddhyllan och eftersom jag har det i så mycket hinner den aldrig vissna innan den är slut. Någon gång ska jag odla egen basilika tänker jag. 

Favorit: stekt surdegsmacka med mozzarella, skinka, chili och en massa, massa basilikablad 




En dag på jobbet.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Ungefär såhär ser dagarna ut för mig just nu. Det är verkligen roligt att göra tidning. Stressigt och, för mig som är ny, utmanande men roligt. Jag ser fram emot när jag fått såpass mycket kött på benen att jag blir självgående och faktiskt helt och hållet kan ta ansvar för vissa delar, komma med egna kreativa idéer och se dem utvecklas. Och förstår ni hur mycket jag längtar efter att ha nästa nummer av STIL i handen, ett nummer som jag faktiskt varit med och skapat? Arghh, kan det inte bli februari någon gång? 




Laxmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Blev så sjukt sugen på rimmad lax med dill- och citronsås så jag köpte det på saluhallen och åt tillsammans med kokt potatis och sallad till middag. Fy så gott det är! Och galet att tänka på att jag började tycka om det så sent som i somras. Sjukt hur smaklökarna kan ändras fort. 




Köp ekologiskt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
 
Vi köper alltid ekologiska ägg, utan undantag. Efter att ha sett hur höns blir behandlade så kan jag äcklas av tanken att äta icke-ekologiska ägg och undviker det så mycket jag kan. Så mycket dyrare är det faktiskt inte och tänk vilken skillnad det gör både för dig själv och för hönorna. 

En enkel tumregel är att kolla på hur gul gulan är. På naturliga ägg ska gulan gå mer åt det orange hållet och ju djupare färg den har, desto bättre kvalitet på ägget. Ekologiska ägg från frigående hönor brukar ha en vacker orange färg. Köp ett av varje en gång och jämför - du kommer förvånas av skillnaden. 




Botemedel för en sjukling

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
 
Har legat sjuk hela natten så idag fick det bli att stanna hemma från jobbet. Verkligen trist men jag mår verkligen riktigt dåligt, hostar konstant och har megaont i halsen. 
 
Träningen har jag fått strunta i de senaste två veckorna och det är så otroligt irriterande. Känner verkligen hur de (minimala) muskler jag lyckats bygga upp förtvinar. Så äsch, tänkte jag, kan lika gärna gå all-in. Därför köpte jag en Ben & Jerrys Blondie Brownie som jag med lite hjälp har stoppat i mig idag. Kommer ihåg att jag alltid åt glass när jag var sjuk som liten och även om man kanske inte blir frisk så svalkar det i allafall i halsen. 




Högrevschili

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
En gryta med högrevschili står på spisen ikväll. Köttet har börjat att falla isär en aning men det krävs nog minst en timme till innan det är färdigt. Receptet jag inspirerats av är detta men jag är rädd att jag hade lite för mycket chili i för det smakar riktigt, riktigt starkt. Helt okej för mig men lite mindre för Martin som inte gillar så starka grejer. Oh, well. Annars äter jag det själv. 




Högrevschili

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
En gryta med högrevschili står på spisen ikväll. Köttet har börjat att falla isär en aning men det krävs nog minst en timme till innan det är färdigt. Receptet jag inspirerats av är detta men jag är rädd att jag hade lite för mycket chili i för det smakar riktigt, riktigt starkt. Helt okej för mig men lite mindre för Martin som inte gillar så starka grejer. Oh, well. Annars äter jag det själv. 




Lyckliga i alla sina dagar?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
Fotografen Dinah Goldstein har fantiserat kring hur Disney-prinsessornas liv skulle vara idag – om det inte gick riktigt som de hade tänkt sig. Fler bilder hittar du här
 




Favoritgodis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Både jag och Martin, som också är sjuk, har legat i soffan exakt hela dagen. Så himla perfekt söndag. Enda gången jag gick utanför huset var när jag gick och köpte smågodis. Tänk vad det kan göra livet bättre. 
 
 
 
Min godissmak är egentligen rätt barnslig har jag förstått, men det är väl ändå det som är meningen med godis – att det ska vara barnsligt. Mina sju favoriter från dagens godispåse är som följer: 
 
- rosa sockerbit
- vattenmelontuggummi 
- crisp med skum och kola inuti
- salta K:n
- sura S
- sura blåbärsögon
- nötkräm 




Bling bling.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det är ju så otroligt tråkigt med människor som klagar över att de är förkylda men fy vad jag mår dåligt idag. Hela mitt huvud är täppt, halsen svider och mina ögon är röda och tåriga. Skönt att det är söndag så att jag kan vila lite. 
 
När jag jobbade häromdagen var vi och lånade varor på Cubus för ett tidningsjobb, och då såg jag de här fantastiska örhängena. Älskar stora örhängen och de här är perfekta - inte för skrikiga men tillräckligt blingiga för att ge något extra till vardagskläder eller lyfta en enkel svart klänning. Kostade 99 kr. 
 




3 x kryddburkar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Osäker på om jag visat detta redan men jag tror inte det. Detta är tre så himla söta burkar med olika sorters kryddor som jag köpte på Wholefoods i London för några veckor sedan. Älskar både designen och innehållet. Två sorters chili och en mexikansk krydda som heter Epazote. Perfekt att hälla i typ vad som helst som behöver lite extra sting. 




Den första selfien

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Kommer ni ihåg filmen Anastasia? Den som inte var Disney men likväl en tecknad film om prinsessan Anastasia, yngsta dottern i Rysslands tsarfamilj under 1910-talet. Hela familjen blev mördad under revoultionen men myten om Anastasias överlevnad fanns kvar ända fram tills för bara några år sen. Hur som helst, jag älskade den filmen som liten. Jag och min syster kollade på den typ tusen gånger och kunde alla sånger och repliker utantill. Har haft en fascination för Anastasia och hennes livsöde sedan dess. 
 
Därför tyckte jag det var så spännande att se på Agnes B's blogg något hon kallar "den första selfien". Det är Anastasia som står i sitt flickrum på palatset 1914 med sin nya supermoderna kamera och tar en bild på sig själv i spegeln. Till sin pappa skrev hon: 
 
”…I took this picture of myself looking at the mirror. It was very hard as my hands were trembling…”
 
Gah, jag älskar sånt här. Tänk att hon stod där 13 år gammal, helt ovetandes om det hemska öde som väntade henne bara några år senare, och förundrades över att hon kunde ta en bild på sig själv i spegeln. A moment in history.

För övrigt, vad är det som ser ut som ett spöke bredvid henne?
 




Favoritsalladen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
 
Efter ännu en lång dag ute på jobbäventyr gjorde jag snabbt och lätt min favoritsallad till middag. Den består av:
 
- tomater 
- fetaost
- ruccola
- koriander
- avocado
- chili
- olja
- salt
- peppar
- citronsaft 
 
Enkelt och så otroligt gott! 
 




Instaupdate okt-nov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 Lite uppdateringar från Instagram den senaste tiden. Där heter jag @sofiemarialundberg 
 




Pannkaka utan vetemjöl med bär, choklad och grädde

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
 
Oj hoppsan, såg att de skrivit om mitt föregående inlägg på Blogg.se. Roligt och välkomna hit!
 
Idag har jag varit på jobbet hela dagen. Haft möten med NK, skrivit artiklar och gjort lite research. Gud vad jag längtar tills vårt första nummer av STIL kommer ut i februari! Kommer kännas så häftigt att faktiskt hålla i handen det modemagasin som man själv har varit med och tagit fram. 
 
Blev så sugen på pannkakor så det fick det bli till middag. Som vanligt utan vetemjöl och istället med: 
 
Ägg
Grädde
Fiberhusk
Pofiber
Mandelmjöl 
Salt
 
[Hur mycket av varje höftar jag alltid fram men börja med antalet ägg du vill ha och utgå ifrån det. Smeten ska kännas en aning tjockare än vanlig pannkakssmet.]
 
La i några nypor äkta vaniljpulver för att ge smeten smak och sen åt jag det tillsammans med vispad grädde, Cavalier chokladkräm-utan-socker och färska bär. Nu är jag mätt som en plätt (hehe). 
 




En av de bästa dagarna i mitt liv.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
47 kommentarer
Nu när jag är tillbaka i modebranschen igen kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på min tid i New York. Det känns som att det har fått ta ett bra tag att smälta in, allt jag upplevde där. Är nog fortfarande inte helt klar med bearbetningen. Men det ger mig en sån himla varm känsla att gå tillbaka i fotoarkiven på datorn och minnas allt roligt jag varit med om. 
 
Som det här. Det måste varit en av mina roligaste dagar någonsin. Jag praktiserade på Oscar de la Renta och jag skulle få första gången få vara med på den stora modevisningen. Fick hjälpa till med PR-teamet en stund innan det började och sen kunde jag bara stå och titta på alla vackra människor som jag kände igen från tv, tidningar och filmer. Ni kan ju förstå hur det kändes för en liten tjej från Skåne? 
 
Jag hade klätt mig i något som jag kände var "klassiskt och fint men lätt att jobba i". Ville som del av ODLR-teamet inte sticka ut för mycket. Lagom stel pose, haha. 
 
Gick tillsammans med mina chefer till visningslokalen vid Bryant Park. Kommer ihåg hur roligt jag tyckte det var att bli inkluderad som en i gänget.  
 
En av de första kända ansiktena jag såg var Valentino. Han kom tidigast av alla, förmodligen för att han är personlig vän med Oscar.
 
Rummet fylldes snabbt på av människor. Lokalen var under constrution så det såg lite ruffigt ut. Fin kontrast till de klassiska kläderna tycker jag. Tittar ni noga ser ni Nina Garcia sitta och kolla på mobilen. 
 
 Rachel Zoe var där med sin man som fick sitta någon annanstans. 
 
Och det här måste jag säga att jag blev väldigt uppspelt över. Anna Wintour, Nicki Minaj och Grace Coddington i samma bild. Visst ser det lite ut som att Nicki tittar in i kameran? 
 
Själva showen var såklart helt fantastisk men jag var så uppe i varv att jag knappt kunde ta in vad som hände.
 
På vägen hem gick jag igenom Times Square, berusad av kärlek till den här himla fantastiska staden där precis allt är möjligt om man verkligen vill. 




En riktigt god ost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Min ostkille på NK Saluhall är som jag tidigare sagt världens bästa och häromveckan tipsade han mig om en ost som han trodde jag skulle gilla. Åh himmel vad god den är. Salva Cremasco heter den. Ganska mycket sälta i den, perfekt att skiva på en bit surdegsbröd eller äta smulad på en grillad majskolv. Det var dagens tips det! 




Spicy torsk i foliepaket

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ja, en av er gissade rätt! Det blev torsk i foliepaket med grönsaker och potatis. Egentligen försöker jag undvika att äta potatis på vardagar men vi hade kvar från helgen och äsch, det är ju så himla gott. 
 
Egentligen kan man ha i precis vad som helst men detta var vad jag hade i:
 
Spicy torsk i foliepaket 
ett paket KRAV-märkt torsk 
några potatisar
1 fänkål
1 lök 
1 hackad chili
saft från en citron 
några klickar smör 
dill 
salt
peppar
hemlig ingrediens: några skvättar av den starka thaisoppan vi åt dagen innan 
(tomaterna som fanns på bilden i förra inlägget hann jag äta upp medan jag hackade allt annat)
 
1. Portionera fisken på två folieark. Salta och peppra 
 
2. Hacka alla grönsaker och potatisen, lägg i paketet. 
 
3. Klipp över dill, pressa citron och lägg i några klickar smör. Salta och peppra igen (och ha i hemlig ingrediens om du har en sådan)
 
4. Tillaga i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. Färdigt! 
 




What's for dinner?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Idag har jag varit rätt trött och hänging, slutade med att jag fick gå hem en timme tidigare med feber. Just nu mår jag okej eftersom jag tog en Ipren för inte så längesen. Får hoppas att jag mår bättre imorgon! 
 
Men middag ska lagas i alla fall. Det blir fisk! Någon som kan gissa vad? 
 




Död för en kväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår var det Halloweenfest deluxe och jag är minst sagt sliten idag. Vi var på en abbonerad restaurang där vi först åt middag och sen dansade hela kvällen. Sjukt roligt!

Det blev en skelett-utklädnad för mig och det blev faktiskt riktigt bra. Var och sminkade mig på ett make-up-institut och sminkningen satt på hela kvällen. Fick passa mig så att jag inte tog mig själv i ansiktet eller lutade mig mot hakan eller något sådant, man inser inte hur mycket man faktiskt tar på sig själv innan man har ett ansikte fullt av färg. 
 




Skarpaste kniven i lådan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Förra veckan köpte vi nya knivar från Global. Vi har varit i behov av det ett tag eftersom våra var så dåliga (ni vet väl att slöa knivar är mer osäkra att använda än vassa) så jag gick till NK och köpte ett set av 5 knivar i olika storlekar. Global är definitivt inte billigast men mina föräldrar har haft sina i över 10 år nu och de håller fortfarande så kvaliteten är superbra. Och gud vilken skillnad det blir när man lagar mat! Älskar!