Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Perfekt helg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ah vilken underbar dag! Sitter i skrivande stund ute i solen, har precis ätit en skål glass med jordgubbar och grädde och bara njuter av att vi äntligen fått lite sommar.

Jag har haft världens mest underbara midsommarhelg. På morgonen när jag skulle till jobbet i fredags duggregnade det lite och jag fick anta att det skulle bli normalt midsommarväder - regn och blåst alltså. Men så visade sig gudarna vara nådiga och solen sken hela dagen och kvällen. Vi var ett stort gäng hemma hos Daniel Jonsson och trots att vi var lite oplanerade (allting bestämdes och inhandlades dagen innan) blev kvällen helt perfekt. Vi åt god mat, spelade kubb, dansade runt Antons midsommarstång och hade skitkul. Världens bästa.

Nu flyttar jag äntligen ut till Torekov för sommaren. Ska bli så skönt att slippa bo i en väska som jag gjort de senaste veckorna då jag har varit hos Martin. Nu kommer jag kunna ta bussen till och från jobbet varje dag, och spendera ledig tid i underbara Torekov. Blir väldigt lite skrivande, men vad gör det. Ingen sitter inne när det är sommar!





Chingeling!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Tillbaka i Helsingborg nu efter nästan en veckas frånvaro. Kan tyckas vara lite trist att jag aldrig är "hemma" men Helsingborg är bara inte min stad, så enkelt är det. Jag har många roliga vänner här och det är mysigt att komma hit ibland, men i Båstad finns mina närmsta, min pojkvän, mitt jobb och min drömsommar. Så är det.
Från och med torsdag kommer jag börja jobba i Båstad ganska permanent så kvällen tänkte jag spendera packandes kläder. Kommer flytta in hos Martin/huset i Torekov så hela garderoben får följa med. Ska ner i källaren och hämta upp alla sommarkläder också, ska bli kul och se om jag har något som går att använda även i år.
Jaha så var det midsommar på fredag. Bra att vi har något planerat (...)
Får se till att fixa det snarast. Och nu plötsligt regnar det.
I brist på andra bilder: kolla skylten Louise hade till sin student. Designad av undertecknad.




Oslo Town

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Dag-för-dag in Oslo

Torsdag:
ROADTRIP! Slutade jobba halv fyra och en timme senare hämtade Sofia upp mig för att åka till Oslo över helgen. De fem timmarna i bilen gick snabbt tack vare överkonsumering av godis och nyladdad iPod. Lite lagom panik när Sofia skulle köra i innerstaden, GPS:en ville inte riktigt som vi och vi åkte in på en o annan förbjuden gata men till slut kom vi fram till Ella och Sandra. Hann bara duscha och byta om innan vi gick ut på ett ställe som hette Skaugum (?). Jättekul trots övertrötthet. Visste ni förresten att det knappt blir mörkt i Oslo på natten? Så fort det börjar bli nattmörkt ljusnar det igen, så när vi stack hem vid tre var det som dagsljus. Hatar det egentligen, men lyckades sova skönt ändå.

Fredag:
Vaknade vid halv tolv och tog oss efter en stund ner till Aker Brygge för att äta lunch och träffa Jossan. Åt riktigt god foccacia, men gud alltså - i Norge är det dyrt. En lunch hamnar på runt 200 kronor om man har tur så det gällde att hålla i plånboken. Well well. Efter lunch åkte vi hem till Jossan (som bor i jättefin lägenhet med två roomies i stan), jag sov några timmar och sen gjorde vi oss iordning för att gå ut. Gick först till en pub som heter Björungs och sen till en utomhusklubb, Onkel Donald. Riktigt kul även denna kväll. Åt en riktigt äcklig macka på vägen hem som jag ångrade dagen efter.

Lördag: Vem kollade inte på kronprinsessbröllopet lördagen den 19e juni (förutom min pojkvän då - han verkar vara en av få)? Eftersom vi varit ute och därmed en aning sega i kroppen passade det perfekt att slänga sig i soffan och titta på sändningen hela för- och eftermiddagen. Och vad ska man säga? Det var många gånger jag fick torka tårarna, så fint det var. Så äkta deras kärlek känns. Och så vacker Victoria var! Jag brukar vanligtvis inte bry mig det minsta om kungafamiljen och deras angelägenheter, men igår kände jag mig otroligt patriotisk och stolt över mitt land. De hade SVT hos Jossan så vi kollade där, men även de norska kanalerna sände live hela dagen.

Hur som helst, efter bröllopet gick vi ner till Aker Brygge och träffade Ella och Sandra. Vi gick till restaurangen där Jossan jobbar och käkade middag - och det var då jag började må riktigt dåligt (Alltså, inte pga maten utan av.. jag vet inte. Men inte maten, den var god). Hade varit rätt bakis hela dagen men nu var det som att all energi sögs ur mig och något litet ilsket troll med en hammare bosatt sig i huvet på mig. När vi kom hem gjorde jag ett tappert försök att vila så jag kunde följa med ut, men efter ett tag insåg jag läget och gav upp. Sofia stack iväg och istället gick jag en nattpromenad runt stan med Ömer, en kompis från Sverige som jag kom på bodde bara nåt kvarter från Jossans lägenhet. Det var trevligt och jag sov väldigt gott efter det (förutom när både Sofia och Jossan kom hem på natten och jag fick gå upp och låsa upp för dem)

Söndag:
vaknade konstigt nog fortfarande med huvudvärk men det gick över efter ett tag. Gjorde pasta till frukost och packade ihop alla grejer. Sa "Hej hej" till Jossan och Oslo, och sen var det fem timmar hem igen. Stackars Sofia, hon var riktigt trött i slutet. Men nu är jag hemma och imorgon ska jag ta TBC-test. Wunderbar.

------

Idag längtar jag till New York. Åh vad jag vill, vill, vill flytta. Om jag kunde ta min Martin med mig hade allt varit perfekt. Det är det enda som får mig att vilja vara hemma lite till. Men vad underbart det kommer bli att kunna forma sitt eget liv, åka någonstans helt ensam och klara sig själv. Jag tror jag kommer växa, på många olika sätt.

Vouge Russia July 2010. Lite retrokänsla på det här omslaget, typ tidigt 90-tal. Vet inte om det är något jag tycker om, lite för enkelt för min smak. Men det fångade mitt intresse och det är väl det som är meningen.







Fintmedfärg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Precis som alla andra har jag fallit i kärlek för Balenciagas resort-kollektion. Så sprakande färgglad och mönstrad. Efter allt dåligt väder och svarta kläder känns det väldigt uppiggande med lite färg i tillvaron. Jepp.

För övrigt har jag ätit som en jävla häst idag, ÅNGEST! Pre-period eller nåt, måste börja skärpa mig igen för det här duger icke. ICKE SAJOR JAG. Åh just det, på fredag ska jag till Oslo. Det blir skojsigt.





Not loving mondays

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ny vecka, nya saker att ta tag i. Eller nja, samma saker egentligen. Det tar liksom aldrig slut. Den här USA-ansökan går på mina nerver men nu verkar det släppa på åtminstone några punkter. Det ska nog bli bra till slut.

I fredags var det studentfirande för Lollo hemma. Trots regn och kyla var det en kul dag med massa släktningar, god mat och vin. Lollo fick en MacBook Pro den borstkämdingen. Efter mottagning hemma åkte jag och Sofia till Robins student och senare på kvällen hamnade jag hemma hos Conrad Strebel. Gud vad jag är tacksam över att vi hade så fint väder på vår student. Jag blir sjukt påverkad av vad det är för väder och om vi hade haft regn hela dagen hade jag kansek haft svårt att hålla humöret uppe. Fast jag vet inte - lite champagne brukar lösa de mesta såna problem.

Nu ska jag försöka piggna till så jag kan ta mig till Madison senare. Är halvsugen faktiskt, men skitsamma.

För någon vecka sedan var det the CFDA Awards i New York och jag hittade några klänningar som jag tyckte var ganska underbara. Vashego.

1. Marc Jacobs
2. Diane von Furstenberg
3. Michael Kors - mmmmjagvillhadennununu
4. Alexander McQueen





GRATTIS LULU!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag tar den lilla systern studenten. HURRAHURRAHURRA! Har nyss haft hela hennes klass på champagnefrukost här innan de gav sig av till skolan för betygsutdelning och allt vad det är. Klockan halv två ska vi åka upp till skolan för att se henne springa ut, klockan tre ses är det på Kärnan. Sen blir det studentmottagning hemma hos oss och ikväll åker jag antagligen till Båstad med Martin för att fira vidare.

MEN FÖRST! ska jag jobba i några timmar..


Fira-studenten-outfit. Klänningen är ett fynd jag hittade i en av lådorna på lagret på jobbet.





Att berätta för mycket

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Apropå den här artikeln.

Är det inte skitofta folk man känner berättar samma sak för en mer än en gång? Först berättar de något och man reagerar som man borde (typ "Wow" eller "Åh nej" eller nåt i den stilen). Sen några dagar, ibland bara timmar, senare berättar samma person samma sak IGEN. Med samma inlevelse och ordval, som att den drabbats av tillfällig alzheimers och glömt att man redan genomgått hela den här grejen en gång tidigare. Hur är det tänkt att man ska reagera då? Blir ju liksom lite pinsamt att avbryta mitt i och säga "Hrmm, du sa faktiskt detta förut". Är det inte lite otrevligt? Nedlåtande typ. Nä, det bästa är nog att köra på det jag alltid brukar; låtsas lyssna, utbrista "wow" eller "åh nej" vid lämpligt tillfälle,  medan man ägnar tiden till att tänka på skor eller något annat roligt.

(hoppas inte jag är sån som berättar saker flera gånger om nu, det vore lite piiinsamt)




Nästa projekt:

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

1. Hitta gammal skjorta (helst mammas)
2. Klippa stora hål i axlarna
3. Sy snygga sömmar runt hålen.


Hur svårt kan det vara?




Paniklängtan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag längtar jag till att flytta till NY. Har suttit och läst bloggar och hemsidor från staden och inser hur lyckligt lottad jag är som har möjligheten att faktiskt åka dit och bo där. Fattar ni hur sjukt det är då, att jag ska bo i New York?! NEW YORK!

Men så fort jag tänker på det kommer all press - hur lite tid jag har att fixa allting, hur mycket pengar allt kommer kosta, hur många papper som ska fyllas i. Och när ska jag boka resan egentligen? Jag vet ju inte vilka datum jag har att rätta mig efter när det gäller inflyttning på boende och slutdag på terminen. Dessutom har checken som jag skickade för tio dagar sedan, inte kommit fram ännu och det gör mig lite orolig. Vart kan den tagit vägen? Tio dagar ska det väl inte ta när man skickar något med express.

Åh gud, panikpanik.

Jag har nackspärr också =(




Khan kan.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Naeen Khan. Han fattar grejen. Jag har blivit totalförälskad i hans höstkollektion, den är amaaazing. Så glittrig, glamourös, vacker. Fantastiska broderier och detaljer. Lite Balmain, fast steget längre. Min nya favorit, helt klart.


















All I wanna say is

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fy fan vad jag hatar att övningsköra ibland. Idag fick jag försöka på en fickparkering SEX gånger innan jag prickade rätt. Allt detta dessutom på en huvudled så jag stoppade trafiken varje gång jag gjorde ett nytt försök och folk som gick förbi skrattade åt mig. Stresspanik!

Nu ska jag jobba hela veckan på Louise Béen. Får hoppas att jag har allting memorerat nu när Sussi åker på semester en vecka. Gud vad skönt det är att ha ett jobb som man går till varje dag alltså. Har saknat det den senaste tiden.

Jag har lite dålig inspiration just nu så det blir inte så mycket mer att skriva. Ska sätta mig nu och kolla igenom Style.com och alla nya Resort-kollektioner.



Bild från M C M




En kväll i Köpenhamn

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår hade jag en riktig mysdag. Efter att ha övningskört pappa till höger och vänster, ätit muffins med Paulina och fått lite färg i solen tog jag och mamma bilen till Köpenhamn. För en vecka sedan bestämdes det att vi skulle träffa Tord, som var några dagar i stan och jobbade, på en restaurang vid Strandveien.

För det första, har ni kört längs Strandveien från Helsingör till Köpenhamn? Helt undebart vackert! Kändes inte som att man bara var några kilometer hemifrån, utan att man körde på en lyxig strip i LA eller något. Man kör förbi mansion efter mansion, gigantiska vita lyxhus med gigantiska gröna trädgårdar som ligger precis vid strandkanten. Det fick mig att för första gången i mitt liv fundera över att flytta till Danmark.

När vi kom fram till restaurang MASH visade det sig vara ett otroligt fint, trendigt ställe och det var så kul att träffa Tord. Efter allt han hjälpt mig med (kontakter på FIT bl. a.) och som han fortfarande hjälper mig med (kontakter i New York överhuvudtaget, boende, tips, råd) var det jätteskoj att äntligen få ses. Det första han gjorde var att ta upp två presenter från en Hermés-påse; en till mamma och en till mig. Jag fick en jättefin kofta och mamma en sjal, båda från Ralph Lauren (såklart). Sen åt vi en underbar middag bestående av American steaks med fries och bearnaise (godaste jag ätit!) och rabarber/lakrits-glass till dessert. Verkligen en härlig kväll!




Twins

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer




Back to normal

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Då var håret fixat. Från hej-kom-och-hjälp-mig till en naturlig ljusbrun med lite slingor i. Håret har ju mått bättre och frisören Dennis skällde lite på mig för min dumhet, men nu ser det åtminstone okej ut. Som sagt, aldrig mer hemma.
Jag fick göra slingorna i hätta idag och FY FAN vad ont det gjorde. Satt och grät nästan när Annika och Dennis drog i mitt stackars hår och fortfarande är min hårbotten helt öm. Där fick jag mitt straff för att jag trodde jag kunde fixa saker själv.

Idag är det strålande sol så jag ska hem till Paulina en stund för att sola i hennes trädgård. Ska bli mysigt. Först blir det lax med basilika, vitlök och smör - jättegod mat som mammas kollega tipsade om och som vi åt igår. Enkelt och nyttigt.

Ska ta en bild på håret sen, just nu ser det inte så fresh ut för jag har tränat. Tjingeling!





new stuff

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För att fira att jag fått nytt jobb shoppade jag lite i lördags.
1. Klänning, Bikbok
Fick sy in axlarna en aning då de hängde ner en del. Hade på mig den på Pepes men vet inte om jag kände mig så snygg. Wello, mönstret är jättefint i alla fall!
2. Linne, Fashion Against Aids, H&M
Försökte hitta lite mer grejer från kollektionen men på H&M Väla hade de fått in typ fyra olika saker. Detta kommer va fint i sommar med en liten hög kjol eller jeansshorts.
3. Tyllklänning, Bikbok (för 49 kronor!!!)
Alltså, seriöst. Tyllklänning is the shit! Kommer se ut som en mintgrön version av Carrie när jag går omkring på Helsingborgs gator och blir nerskvätt av bussar med min bild på. Vet inte när, hur och var men den KOMMER användas. Jag svär på liiiivet.

Fick en goodiebag på Bikbok också. De firade något slags jubileum och hade till och med egen DJ i butiken (wooow). I min påse fick jag två fula halsband och ett läppglans som såg ut som en burk läsk. Thänk jo väry match. (det är tanken som räknas)




Körkortsångsest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Hej.

Igår var alla på Madison men inte jag. Var väldigt nära att följa med Alex&gänget dit men kom på sen att jag inte pallade. Somnade på soffan och vaknade på natten av att Frida skrämde livet ur mig.

Åkte tillbaka till Helsingborg imorse för att jobba. För er som inte vet har jag nu börjat jobba i en klädesbutik som finns i både Helsingborg och Båstad, och det är faktiskt himla roligt. Börjat komma in i det så smått även om det är mycket att hålla reda på. T ex måste jag lära mig vad för kläder som passar till vilken kroppsform, hur man kan matcha olika saker med koftor etc. och alltid ligga steget före. Tufft men kul.

Har lite körkortsångest ikväll. Faaaan vad jag vill ha det där jävla kortet nu alltså. Känns som att det är ett mål som svävar långt ovanför mitt huvud, nåt jag aldrig kommer nå. Samtidigt vet jag ju att jag faktiskt kan köra. Men hur vet man att man är tillräckligt bra? Har läst om folk som kuggat skitmånga gånger på grund av smågrejer som att man råkat backa lite fel eller kört för långsamt någonstans. Man är väl mänsklig!!

Jaja, orkar inte tänka på det just nu. Det får lösa sig.