Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

I love Renée

Skriven .
Placerad i "Mat, "
3 kommentarer
 
Jag blir så kär i söta små burkar och fina förpackningar när jag handlar mat och därför vill jag alltid köpa allting från Renée Voltaire. Massa fina färger och söta personliga meddelanden, yes jag vet att jag är lättpåverkad men sorry, jag älskar det. Det här är var min lilla samling hemma består av än så länge (man kan ju inte köpa allt på en och samma gång eftersom det är svindyrt) men den ska nog växa sig större ska ni se. 
 
(sorry att bilden blir helt monster-stor men det verkar bli så när man ställer den på sidan)




Man jobbar hårt när man går på Berghs.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Maaah, jag är helt slutkörd i huvudet. Det är söndag och jag har spenderat 7 timmar i skolan. Vi har presentation imorgon för ett projekt vi har jobbat med i drygt en månad och vi behövde få till det allra sista för att se till att presentationen går bra imorgon. Det tog sin lilla tid. Nu vill jag egentligen bara sova men jag har en massa andra grejer att göra också, t ex läsa en rapport på 26 sidor. Nu är ni allt bra avundsjuka va! 
 
Men jag ska inte klaga. Jag går på Berghs. Det är värt all övertid i världen. 
 
Mitt fina lilla saknade rum i NY 
 




Bondens marknad

Skriven .
Placerad i "Mat, "
23 kommentarer
Lite New York-känsla infann sig idag när jag gick rakt över Valhallavägen över till Bondens Egen Marknad i Tessinparken. Jag brukade gå och köpa grönsaker då och då på Farmer's Market på Union Square när jag bodde i NY så det var superhärligt att kunna göra något liknande här. 
 
Det var inte jättemånga försäljningsstånd men det räckte. Gick omkring och provsmakade en massa olika saker och köpte både grönsaker, kött och ost med mig hem. Allting som säljs på marknaden är närproducerat och dessutom var mycket av det Krav-märkt och ekologiskt, så det kändes bra att gynna verksamheten. Och jag älskar att gå omkring och klämma och lukta och titta på färska matvaror, känns så lantligt och härligt. 
 
 
 
Det här är vad som fick följa med mig hem: 
- Majskolvar 
- Mjölksyrad kål och morot 
- Fårkorv
- Rödbetor
- Fårost 
- Tomater 
 
Redan ätit upp hälften av majskolvarna, lite av korven och lite av osten - riktigt gott! Blir ett återbesök nästa helg tror jag bestämt. 
 
 
 




Matkoma deluxe.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vi hade en uppgift om Barilla pasta som vi presentade i skolan idag och på väg hem kom jag på att det var hundra år sedan jag faktiskt åt pasta. Och eftersom det är fredag tänkte jag att det kan väl vara okej att trycka i sig lite mer kolhydrater än vanligt, så jag köpte lite penne på Sabis. Gott, men nu håller jag på att dö av magknip. Verkar stämma det där, att man kan vänja sig av vid mycket kolhydrater. Min kropp är i chocktillstånd. Men det gör faktiskt inte så mycket. Kollar på The Office och har det rätt gött ändå. Det är okej att göra ingenting när det är fredag. 




Det blev en färgning!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Före (komplett med osminkat ansikte och sura minen)
 
 
Efter: 
 
Valde en toning i nyansen "chocolate" och det blev super tycker jag. Precis som jag ville ha det, brun med varma, röda toner i. Känner mig mycket mer höstig och dessutom känns håret inte lika slitet och tråkigt. Wiie! 
 




Berghsbollen 2012

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Meeen, jag har ju glömt att skriva och visa bilder från Berghsbollen. Det var ju så fantastiskt härligt att jag bara måste dela med mig. Here we go:  
 
 
För att göra det hela lite roligare hade vi teman på våra outfits. Vi som tittade på och var hejarklack klädde oss i societetsstil (mycket päls och höga hattar och klänningar) för att kunna klappa på våra fina.. 
 
 
 
.. ballerinor! Vår klass var den enda som faktiskt klädda ut sig och även om de såg lite lustiga ut blev upplevelsen så himla mycket roligare. Och jag tror nog att de andra lagen underskattade oss bara på grund av klädseln. 
 
 
 
 
Linus och Elina såg ut som ett anrikt gammalt par. 
 
 
 
Och Tolga, som var coach, var en väldigt fin ballerinaängel. 
 
 
 
Patrick fick en smäll på näsan och började blöda, stackarn. Även Emelie skadades rejält när hon tacklades av en tjej i det andra laget, men tapper som hon är klarade hon det galant. 
 
 
 
Vårt lag fick världens bästa sponsring i form av 50 kilo godis av Candy King.. 
 
 
 
.. och Vapiano sponsrade lunchen. Sallader med kyckling eller scampi, riktigt gott. 
 
 
 
Hade en sjukt kul dag. Vi kom delad tredjeplats i turneringen och hade en kul fortsatt kväll. Världens bästa lag och världens bästa klass! 




Inbjudan från Ralph

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Hittade en fin inbjudan på dörrmattan när jag kom hem igår. Ralph Lauren ska hålla en privat cocktailvisning för sin nya smyckeskollektion i sin butik på Biblioteksgatan. Kul att få en inbjudan, ser fram emot att gå! 




Hard work

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God morgon och förlåt för total tystnad igår men vi satt HELA dagen med ett arbete som skulle lämnas in på kvällen. Vi gjort en rapport i affärs- och varumärkesstrategi för ett företag i bokbranschen (i vårt fall Bok-Skotten på Regeringsgatan)  och det har tagit sin lilla tid - en och en halv månad närmare bestämt. Men igår kväll blev det inlämnat och det firades med några öl på sunkiga men på sitt sätt charmiga Lion Bar på Sveavägen mitt över skolan. 
 
En liten tjuvtitt på arbetet.. 
 




Ny hårfärg?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Varje höst får jag ett sånt sug att färga håret igen och det är precis vad jag har just nu. Gillar min naturliga hårfärg men på vintern när man är blek blir den rätt urvattnad och tråkig. Är sugen på att lägga i en toning i en kastanjenyans, som jag haft tidigare. Brukar trivas i det, åtmistone under vinterhalvåret innan jag vill bli naturlig igen.
 
Bilderna nedan är från första året i New York då jag hade rätt mörkt hår. Det är fint men frågan är om jag kommer tröttna eller ångra mig.
 
Så, färga eller inte färga? 
 
 




Nya tidens läder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Läste en sjukt intressant artikel tidigare idag på FastCompany.com. Den handlade om att man just nu håller på att utveckla ett sätt att framställa äkta läder utan att döda ett enda djur. Man "odlar" lädret genom en mängd olika komplicerade processer som jag inte riktigt förstår om jag ska vara ärlig, men från detta kommer det alltså genetiskt äkta läder. Artikeln kan läsas här.
 
Hur coolt är inte det då? Tänk att bära en läderjacka helt gjord av detta läder, som inte på något sätt skiljer sig från "riktigt" läder men som man utvunnit utan att behöva döda ett enda djur. Rätt häftigt. Dessutom är processen tydligen mycket mer miljövänlig än hur man tar fram läder idag, då det inte släpps ut en massa gifter etc. Om den här tekniken utvecklas fullt ut kan man tänka sig att detta helt och hållet kommer ersätta den traditionella läderindustrin. 
 
 




Vuxen-Sofie.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag har varit en riktig vuxen-måndag. Har tvättat tre tvättar, städat lägenheten, lagat mat och pluggat. Men det gör absolut ingenting för det har varit himla mysigt ändå! Har lyssnat på musik på hög volym och när Martin kom hem kollade vi Boardwalk Empire, en av mina favoritserier som har börjat nu igen. Och nu börjar jag längta till sängen. Godnatt från mormor! 
 
Apropå det här med att gå och lägga sig tidigt; är inte det underskattat eller vad? Det är ju helt underbart att få gå och lägga sig klockan 22 och känna att man faktiskt är trött. Jag kommer ihåg när man var yngre och man ville vara vaken så sent det bara gick, bara för att det var lite spännande. Nu lägger jag mig när jag blir trött - innebär det att jag börjar bli gammal?
 
Gud vad mitt 13-åriga hade hatat mitt 22-åriga jag.




9 favoritbilder från New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
 
 
 
Jag gick igenom alla mina bilder från åren i New York häromdagen. Blev väldigt nostalgisk, och lite ledsen, när jag mindes allt roligt jag varit med om. Även om jag verkligen trivs här och är nöjd med mitt liv i Stockholm kan jag inte hjälpa att sakna de nära vänner jag har kvar i New York och pulsen i staden. Men så är det väl alltid, man  kommer aldrig sluta sakna perioder där man har mått riktigt bra och haft roligt, hur bra det än blir efteråt. 
 
Men! Jag hittade lite bilder i mapparna som jag tycker mer om än andra och jag bestämde mig för att lägga dem i en separat mapp "The Best of New York". Jag fick ju min nya kamera (Nikon D7000) förra året och med den kunde jag verkligen fånga New York på riktigt. Inte för att jag var (eller är) något proffs, men jag började verkligen uppskatta möjligheten att kunna ta riktigt fina bilder, och ibland lyckades jag tycker jag. 
 
Här är lite smakprov på mina egna favoritbilder från New York: 
 
1. Utsikt från The Carlye Hotel på Upper East Side. 
Den här bilden tog jag från Tords hotellrum på The Carlyle. Hotellet ligger i det finaste området på UES, precis vid Central Park, och utsikten från 32:a våningen var helt oslagbar. 
 
 
2. Oscar de la Renta fall 2012 fashion show
Som ni vet jobbade jag på Oscar de la Renta som praktikant det sista året i New York och fick därför möjlighet att gå på deras shower under Fashion Week. Helt fantastiskt kul! Och det här var första gången jag hade med mig den nya kameran. Det var inte helt lätt att få till bra bilder eftersom modellerna rörde sig snabbt och jag inte var van vid alla inställningar ännu, men den här bilden tycker jag väldigt mycket om. 
 
 
3. 230 Fifth rooftop bar
Ännu en bild tagen på höga höjder. Den här är från en utomhusbar på toppen av ett höghus på femte avenyn, 230 Fifth. Man hade en helt fantastisk utsikt över Empire State Building, som ni ser. 
 
 
4. Rollerskate-party i Central Park 
När jag, Petra och Sofia tog en promenad i Central Park förra våren hamnade vi mitt i ett rollerskate-party på gatan; folk dansade och åkte omkring på rollerblades inför en publik som stod runtomkring. Ganska oklart, men roligt. Och den här mannen, som är lite av en Central Park-kändis, gick omkring till alla för att visa upp sin hund och papegoja. Jag tycker att jag fick till en riktigt bra bild på honom, en av mina favoriter. 
 
 
5. Emelie och Filippa utanför Pastis 
Älskar den här bilden. Dels för att den innehåller två av mina favoritpersoner, men också för att jag tycker den är så himla full av känsla och kärlek. En riktigt härlig kompiskram. 
 
 
6. I väntan på tunnelbanan
Den här bilden tog jag på väg hem från skolan en dag. Inte superintressant i originalversion men gillar retuschen jag fick till. Smutsig, gritty och ganska ful - precis som tunnelbanan i New York faktiskt är. 
 
 
7. Elins födelsedag på Lavo 
Elin fyllde år och det firade vi med buller och bång med en middag på Lavo. Tycker om den här bilden för den känns väldigt "caught in the moment" och representerar verkligen stämningen under kvällen. 
 
 
8. Shake Shack, Madison Square Park 
Heaven on a plate. Det vattnas i munnen varje gång jag ser den här bilden för det finns fan inget godare på denna jord än en Shake Shack-burgare med cheddar cheese fries och cola. Det finns inte! 
 
 
9. Woody at Times Square
Eftersom Oscar de la Rentas kontor låg precis vid Times Square brukade jag gå dit efter jobbet ibland. Jag älskar det stället! Stämningen, alla människor - det är verkligen något man inte upplever någon annanstans i världen. Jag brukade ta med mig kameran och försöka fånga känslan av kaoset, och min favoritbild är denna. Visar på något sätt att man kan se och vara med och precis vad som helst på det här stället.  




En helg på Berghs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Det blev en hel eftermiddag i skolan igår. Rätt mysigt trots allt, jag har en himla härlig grupp och vi fick mycket gjort blandat med en thai-lunch och besök på världens finaste godisbutik vid Hötorget. 
 
Nu ska jag snart iväg och träffa min gudmor Marika på söder, ska ta en fika och prata innan hon åker iväg till jobbet. Blir en bra söndag! 




Tutu

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Kände för att vara lite mysklädd såhär på fredagen så jag tog på mig min lilla tyllklänning och mintgröna tjocktröja imorse. Gick omkring och kände mig som en liten mysprinsessa! 




På blogg.se!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Vad kul att komma hem efter en lång dag i skolan till det här: ett nyhet om mitt Club Monaco-inlägg. Alltid lika roligt, känns så himla motiverande att fortsätta skriva då på något sätt. 
 
Idag har varit en låååång dag. Det var ju Berghsbollen igår (bilder kommer senare) och fest efter det. Jag som har varit sjuk i evigheters evighet tog det lugnt och gick hem vid 22, ändå kände jag mig sjukt bakis imorse. Hela skolan körde på halvlåga och det blev rätt flamsigt på sista lektionen för dagen. Skönt att vara hemma igen, minst sagt. Nu ska jag hoppa in i en varm dusch och lägga mig och vila en timme eller två! 
 
 




Winter is coming

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Stockholm, vinter 2011 
 
Vintern är på väg. Det känns verkligen nu. Speciellt på morgonen, när det ligger nästan-frost på balkongbordet och luften är sådär vinterkall. Det känns för tidigt. Vill ha lite mer av en mjukstart, inte en chock. Men man kan väl inte förvänta sig så mycket mer. Dessutom kommer väl vintern snabbare till Stockholm än vad jag är van vid i Skåne? 
 
Nåväl. Idag trotsar vi kylan för det är Berghsbollen. Klassen har laddat och vad jag förstått från träningen igår är vi hoppfulla om att kunna få en bra turnering. Heja, he




Invigning på Club Monaco

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
Igår mötte jag upp Karin utan för Mood-gallerian för att gå på Club Monacos butiksinvigning. Det bjöds på drinkar från Purity Vodka och små tilltugg i form av crab-cakes och minibaguetter.
 
Det var speciellt roligt att kvinan jag intervjuade för Club Monaco i New York faktiskt var där! Först kände hon inte igen mig (vilket inte är så konstigt) men efter att jag förklarat mindes hon och bad mig skicka arbetet jag gjorde, som hon tydligen inte hade fått. Ska leta upp det på en gång och skicka. 
 
Det blev ingen alkhol för mig eftersom jag fortfarande är rätt krasslig men hade jättetrevligt med Karin och det blev en bra kväll. Jag gillar Club Monaco, de har mycket fina grejer även om det i nuläget är en prisklass jag inte riktigt har råd med. Men rekommenderar verkligen att gå förbi butiken och kika, det är värt ett besök. 
 
 
Vi fick en liten goodiebag också när vi gick. Den innehöll bland annat ett par söta små blommiga strumpor, ett fint armband med stenar, choklad och en tidning. 
 



 
 




Kära dagbok

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Häromveckan när jag packade inför min Stockholmsflytt hittade jag min gamla dagbok. Jag skrev den från 3:an till 4:an när jag bodde i Torekov, och herreguuud vad jag skrattade när jag läste allt jag skrivit.
 
För det första låter jag helt sjuk kaxig och tonårig emellanåt, vilket är himla roligt att läsa i efterhand, och för det andra fick jag minnas en massa olika personer och händelser som jag hade glömt bort. Det är så sjukt att tänka att det där var jag, fast i ett annat liv liksom, en mer omogen version av det jag är idag.
 
Jag tog med boken upp till Stockholm och om jag någon regnig dag känner mig lite nere ska jag ta fram den igen och bara läsa och skratta. 
 




Små Oscar-barn.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Förra veckan satt jag ännu en gång klistrad framför tv:n för att se en streamed Oscar de la Renta-show, denna gång den för children's wear. När jag jobbade på ODLR hade de precis lanserat den nya barnkollektionen så detta är den allra första riktiga modevisningen de håller. 
 
Och det var nog den gladaste modevisning jag sett. Inga allvarliga miner och arroganta blickar i publiken som annars är brukligt, utan barnen fick alla att skratta och le, och det såg ut som att de själva hade riktigt kul. Härligt att se i en värld som annars kan vara så stel och pretentiös. Och visst var de helt fantastiskt söta? 

Hela kollektionen hittar du här
 








Butiksinvigning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer

Club Monaco huvudkontor, november 2011
 
Kanske ni kommer ihåg att jag intervjuade kvinnan som är kommunikationschef för Club Monaco inför ett skolarbete förra hösten? Det var jättespännande, jag fick komma och se deras nya vårkollektion på pressvisningen, före den släpptes i butik. De hade byggt upp ett fantastiskt fint showroom med västerntema och jag blev sugen på att köpa typ allt som visades. 
 
Nu på tisdag ska Club Monacos första butik ha en invigningsfest på Mood här i Stockholm och genom Tord har jag fått en inbjudan. Ska bli superroligt! Chefsdesigners från Club Monaco kommer vara där och DJ är Keith Richards dotter Alexandra Richards. Nu håller jag tummarna bara för att jag kan bli frisk till imorgon kväll. Det blir direkt ner i sängen idag efter skolan! 
 


 




Helgen i några bilder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Host, host. Det är väl ungefär så jag vill sammanfatta min helg. Lördagen spenderades i sängen med feber och kräkhosta (fresh, I know). Skypade med födelsedagsbarnet till syster en stund och kollade tv. Ungefär så spännande var det. Men vi hade fint väder på kvällen i alla fall: 
 


Idag mådde jag lite bättre så jag åkte med Alex till IKEA. Handlade lite smågrejer till lägenheten: nya sängkläder, handdukar, ljus och ljusstakar, ett överkast (som var för litet) etc. Skönt att komma utanför lägenheten men nu är jag mer snyvig än någonsin. 
 
Fick en liten live-spelning av min älskling, det piggade upp. 
 


 
Söndagen avslutades på bästa sätt, med ekologisk fläskfilé och sötpotatischips med hemmagjord vitlökssås. Blev superdupermegagott, 
 


 
 
 
 




Grattis lilla lillasyster!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag fyller min lillasyster Louise 21 stora år. Tråkigt att jag inte kan fira dagen med henne men antar att London är helt okej att fira sin födelsedag i utan en tjatig storasyster. Love you! 




När ska det ta slut?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Guess who's feeling sick again! Börjar bli trött på det här nu. Har hostat konstant i 5 veckor och nu är det plötsligt värre igen. Jag kan väl erkänna att jag inte ligger hemma hela dagarna och vilar som jag tydligen borde ha gjort, men det har jag liksom inte tid med. Så nu sitter jag här med en halsduk runt halsen och en tekopp i handen och surar för att min fredagkväll nog inte kommer bli så himla mycket roligare än såhär. 
 






Sweatshop

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nästa vecka är det Berghsbollen, den årliga fotbollsturneringen mellan klasserna på Berghs och vår klass bestämde sig för att spexa till det lite med roliga utstyrslar på spelarna. Temat blev balett och därför satt några från klassen här i går och sydde kjolar av knallrosa tylltyg som vi köpt. Med hjälp av några flaskor vin och chips blev det himla trevligt, och fina små tutu-kjolar tog form. 
 



Och reslutatet fick jag ta en bild på nu på morgonen, med min japanska Yasuragi-rock uppkavlad kring benen: 
 






Östermalmskidz.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
 
Jag gillar att bo på Östermalm. Det är gångavstånd till skolan, ett lugnt och trevligt område och nära till city. Att vi dessutom bor i världens, enligt mig, bästa lägenhet gör att min tillvaro inte kunde vara mer perfekt. Men det är också väldigt annorlunda från många andra ställen jag varit på. Annorlunda från New York, annorlunda från andra storstäder i Sverige och framför allt annorlunda från hur jag växte upp, i en liten småstad på den skånska landsbygden. 
 
Jag tänker speciellt på denna skillnad när jag går hem från skolan. Jag går alltid genom Humlegården och fortsätter på Karlavägen, där jag bland annat går förbi Östra Real bort mot Karlaplan. Utanför Östra Real lyckas jag ofta pricka in så att jag går förbi när ungdomarna (herregud vad gammal man är när man börjar kalla gymnasieelever för ungdomar!) går hem, och jag kan inte låta bli att fascineras. De här kidsen är inte som vi var där jag gick i högstadiet och gymnasiet. Jag var knappt medveten om saker som Louis Vuitton-väskor och Woolrich-jackor i deras ålder, framför allt hade jag inte i mina vildastre drömmar haft råd med något sådant. Men de här tjejerna och killarna ser ut som att de allihop jobbar på Nathalie Schuterman. Ralph Lauren, Marc Jacobs, Hunky Dory, Burberry, Acne - alla går omkring i dyra märkeskläder som att det är ingenting. Jag såg en 15-åring med en Hermés-väska idag, for Christ sake!
 
Notera, jag lägger ingen värdering alls i detta. Jag tycker att folk ska få klä sig precis som de vill och kan och lägger mig inte i vad föräldrar köper till sina barn. Detta är mer av en observation som jag inte kan låta bli att fascineras av. Det är lite underligt på något sätt att gäng tonåringar får mig att känna mig helt malplacerad när jag går genom Karlagatans allé i billiga H&M-jeans och en second-handfyndad jacka. Som att det är jag som är den osäkra 15-åringen och de de coola tjejerna i tredje ring. 

Tills jag kommer på att jag faktiskt är flera år äldre än dem. Och att billiga H&M-jeans och second hand är rätt ballt ändå. 




Fina Karin

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Nu blev det ännu lite mer ODLR men det kan inte hjälpas när min kära Karin är med! Hon blev stylad av de på Oscar de la Renta och fotograferad av Nordstroms street style-spanare utanför Lincoln Center. Bästa, bästa Karin! 




Sen kväll med ODLR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Är rätt så himla trött idag på morgonen eftersom jag satt uppe och väntade på att Oscar de la Rentas modevisning skulle gå live på hemsidan. Dels för att jag såklart ville se den nya kollektionen, men också för att jag hoppades få en sneak-peak av min fina ex-roomie Karin, som nu tagit över mitt internship där. Fick ingen syn på henne men hade ändå en mysig stund när jag låg själv i sängen (en snarkandes pojkvän bredvid) och kollade på Spring 2013-kollektionen, som för övrigt var fantstiskt fin. Några av mina favoriter: 
 





 
 
 




Tips: fotoredigering

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Som jag sa häromdagen har jag hittat ett jättebra redigeringsprogram. Det var faktiskt pappa som skickade det till mig och jag blev kär direkt. Snapseed heter det och är ett enkelt snabbredigeringsprogram som man lär sig på ungefär en halv sekund. Det är inte direkt Photoshop men om man inte har så mycket tid men ändå vill piffa upp sina foton någo är det perfekt. 
 


 
Det finns dels en massa olika tuning-instrument där man kan fixa med färger, exponering, brightness etc., men också en hel del olika roliga filter man kan lägga över om man vill skapa en annan sorts känsla med sitt foto. 
 


Jag är absolut ingen programrecensent och om du är ute efter något mer invecklat är detta kanske inget för dig, men om du som jag inte är superhigh på Photoshop och bara vill få lite finare bilder tycker jag Snapseed funkar alldeles utmärlt. 




Köttfärspannkaka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Igår lagade jag en rätt som jag hittade på min gamla klasskompis Nicoles blogg. Hon kallar det pannkakspizza men jag tycker det känns som en köttfärspannkaka. Supergod i alla fall! 
 
Köttfärspannkaka 
2 dl grädde 
5 ägg
köttfärs (lagad som du själv tycker om)
ost att riva på 
 
1. Gör en köttfärs enligt eget tycke. Jag lagade en med lök, vin, kryddor och krossade tomater. 
 
2. Blanda ägg och grädde, lite salt och peppar, och häll i en ugnssäker form. In i ugnen på 200 grader tills pannkakan får färg. 
 


 
3. Lägg köttfärsen ovanpå pannkakan, och riv/hyvla ost över. In i ugnen i ca 10 minuter. 
 


4. Färdigt! Inga kolisar, inga onyttigheter - bara en god köttfärs på en tjock variant av en pannkaka. 
 
Jag serverade med sallad på ruccola, tomat, fetaost och dressing samt pfeferoni, som jag alldeles nyligen blivit helt kär i. 
 
 




Oh gud..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer




Presentation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Utdrag ur vår presentation
 
Idag hade vi presentation av ett projekt som vi jobbat på i ungefär två veckors tid. Vi skulle utveckla ett koncept för Pause Ljud & Bild's Drive-by (en liten moped som åker omkring i stan och säljer hörlurar som en glassbil) och komma på en bra lösning för att öka försäljningen. Vår grupp körde på ett tema som man skulle kunna sammanfatta som "Bli av med din ljudoskuld med riktigt högkvalitativa hörlurar". Låter lite flummigt men det blev faktiskt bra. VD:n för Pause kom och tittade och han verkade bli nöjd över förväntan med alla gruppers presentationer. Kul! 




Ännu en bra burgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I går kväll var jag, Martin och Alex på ett himla trevligt ställe, Grill Ruby i Gamla stan. För det första - gud vad fint  det är i gamla stan! Jag har inte varit där sen vi var på klassresa i gymnasiet men det känns som det är ett ställe man borde återkomma till oftare. Så himla mysig del av Stockholm. 
 
Anyway, min vana trogen tog jag en hamburgare. Jag funderar seriöst på att bli hamburgerrecensent om det skiter sig med allt annat, det är så himla gott och man upplever alltid något nytt. 
 
Grill Ruby hade en supergod hamburgare med ost och bacon. Jag bad att få den medium-rare (gillar när mitt kött är snudd på rött) och det blev helt perfekt. Två tillbehör fick man till huvudrätten så vi delade alla tre på pommes, sweet potato gratin, bearnaisesås och cole slaw. Gottigottgott. 
 
(och om ni undrar varför mina bilder nedan ser lite funky ut är det bara för att jag har lekt med mitt nya redigeringsprogram Snapseed) 
 
 




Släktbesök & kakbak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Hade nästan halva släkten hemma igår på lite lördagsfika. Var kul att få visa upp lägenheten, speciellt för farmor som bor ända nere i Kristianstad och inte är uppe i Stockholm så ofta annars. Hade väldigt mysigt. 
 
På morgonen hade jag spontanbakat en kaka som blev helt fantastiskt god så tänkte dela med mig av receptet. Jag lyckades ordna så att alla mina ingredienser var ekologiska och jag får för mig att det blir lite extra gott då, men det är ju inget direkt måste.  
 
SOFIES BÄSTA KAKA NÅGONSIN. 
175 gram socker (hälften rörsocker, hälften muscavado)
175 gram smör 
175 gram mjöl
2 ägg 
1,5 kakor mörk 70% choklad
hallon
blåbär 
 
1. Vispa ihop rumsvarmt smör och socker så att det blir en mjuk, caffe-lattefärgad smet 
2. Blanda i äggen 
3. Blanda i mjölet 
4. Hacka chokladen i grova bitar och vik ner i smeten 
5. Lägg i blåbär och hallon (jag hade frysta hemma) 
6. In i ugnen på 170 grader i ca 1-1,5 timme. 

Done! Min pojkvän sa att det var den godaste kakan han ätit, så det var ju bra betyg om något. 
 



 
 
 
 
 




Oh, it's Saturday

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

 Work, work, work i skolan. 
 
God morgon härliga lördag!
Gud så skönt att få sova ut precis exakt hur länge man vill. Sitter just nu och kollar morgon-tv och njuter av ledigheten. Igår hade vi lite trevligt folk på besök, bland annat min New York-rumskompis pojkvän Philip och hans kompis. Jättemysigt! Drack öl och vin, åt pizza och pratade om allt möjligt. Idag kommer min farmor och farbros familj på fika och sen blir det väl någon slags utgång/middag ikväll. Good good day. 
 




Hjärnspöken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer


Ny dag och ny lång dag i skolan - dock den sista för veckan! Igår hade vi inga lektioner men vi satt med grupparbeten från tidig morgon till sen eftermiddag. Roligt men krävande. Min hjärna håller bara på att vänja sig vid att vara påslagen så ofta som den måste vara på Berghs. Man måste alltid hitta på nya idéer, alltid vara kreativ. Det krockar lätt och blir kortslutning i tankarna. Det är stor skillnad från hur jag pluggade i New York, där det mer handlade om att läsa några kapitel per vecka och ha en stor uppgift per termin ungefär. Här har man hyfsat stora projekt hela tiden, parallellt dessutom. Det krävs mycket av en. 

Men jag gillar det! Även om jag är dödstrött på kvällarna och ibland fastnar i min tankegång är det sjukt kul att få tänka ut nya idéer själv eller tillsammans med sin projektgrupp. Man lär sig massor om sig själv och hur man fungerar i olika situationer. Det känns väldigt motiverande och inspirerande. 
 
So, here we go again! 




Pannkakskväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Martin och Alex kom hem sent ikväll så vi bestämde oss för att göra något enkelt - pannkakor. Sprang ner och köpte lite roliga tillbehör till våra dinkelpannkakor: 
 


Blev supermegaglad när jag såg att de hade fått in Nöt-Creme i paketform. Har ätit Nöt-Creme sen jag var liten och älskar det, så tänkte att det måste ju passa bra till pannkakor. 
 
Köpte även något jag velat prova ett bra tag - kokossocker. Även om det innehåller lika mycket kolhydrater som socker och därmed inte egentligen är så mycket nyttigare så läste jag att det har ett högre värde av järn och andra mineraler som jag inbillar mig är bättre för mig än vanligt raffinerat socker. Smakade riktigt gott, lite kolasmak, typ som muscavadosocker. 
 


Nam, nam. Pannkakor blir man fan aldrig trött på, hur gammal man är. Utlåtandet om Nöt-Cremen blir nog dock att även om det är sjukt gott som godis så blir det en aning för sött på pannkakor. Hade vanlig sylt och grädde på min nästa portion, det funkar alltid. 
 




Hostattack in action

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 Hade ett litet fail-moment nyss. Skulle leka med kameran, ta foton på soffan med självutlösarn etc., men så mitt i allt fick jag en sjuk hostattack (som synes på bilden), och fick springa iväg och kräkas istället. Så nu vet ni hur det kan se ut. 
 






Efter en helt obeskrivligt lång dag..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
..kom jag hem runt 20:00 idag, totalt utmattad. Nästan 7 timmars lektion i sträck, och grupparbeten före det. Man får se till att skaffa sig ett riktigt bra psyke om man ska gå på Berghs! 

Avslutade kvällen med att inviga badkaret för första gången. Skönt att få lite egentid med en bok en stund, bara ligga och tänka på ingenting. Försökte mig på att bubbla men det gick inget vidare, får prova mig fram nästa gång. Nu är det sängdags! Godnatt. 

 




Riktig mat?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer


 
Jag brukar inte bli upprörd av så mycket saker, men jag såg en grej på TV nu på morgonen som faktsikt gjorde mig riktigt irriterad: 
 
"Livsmedelsverket slopar vanlig mjölk och smör i Sveriges skolor, och inför istället margarin och lättmjölk"

Blää. Hur kan man blunda för som för mig är helt uppenbart - att det är tusen gånger bättre att äta naturligt fett än fabriksgjort margarin gjort av processade oljor och andra tilläggsämnen (aromer, färgämen etc) eller mjölk där allt naturligt fett har dödats (Läs mer här!). Man behöver inte vara ett geni för att räkna ut vad kroppen mår bäst av. Att det dessutom hela tiden kommer mer och mer forskning som stödjer detta gör det hela ännu mer otroligt. Det känns som att det ligger helt andra intressen bakom dessa så kallade kostråd. När jag får barn hoppas jag att det införts matlåda eller att någon har tagit sitt förnuft till fånga. 
 
Sorry för kräkningen, blir bara så arg. 
 


Smöret jag äter just nu på min frukostmacka. Opastöriserat, oprocessat - direkt från kon. Godare och bättre kan det inte bli! 
 
 




En liten uppdate

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ledsen att jag är lite inaktiv men egentligen har jag inte supermycket att uppdatera om just nu. Har fortfarande en sjukt jobbig hosta så jag försöker hålla mig hemma så mycket det bara går när jag inte är i skolan. Hostan har nu utvecklats till att jag får extrem andnöd och kräks vid varje attack, trevligt va? 
 
Idag hade vi vår första "riktiga" presentation på Berghs. Själv presentationen gick bra även om jag inte är helt nöjd med den idé och slutsats vi kom fram till, eller snarare var vi lite otydliga med budskapet. Men övning ger färdighet, nästa gång blir det bättre. 

Nu vill jag bli frisk så att jag kan börja träna och bli lite ordentlig igen, den här soffliggarstilen börjar bli alldeles för  bekväm. 
 






New York memory: Sockerbit

Skriven .
Placerad i "New York, "
0 kommentarer
Varenda eviga lördag (och några dagar ibland där emellan också) gick jag till den lilla svenska godisbutiken några gator bort från vår lägenhet och köpte lösgodis. Tänk att socker och lite färgämnen kan skänka en sådan lycka! 




Bröllopshelg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hej! Är lite död såhär på söndagkvällen. Var på ett så himla fint bröllop igår. Martins fina kusin Josse gifte sig med Per i Eskilstuna och det var en vacker vigsel följt av en superrolig fest. Lite sliten alltså. Precis satt mig i soffan med en påse godis, en pojkvän, en pojkväns bror och en film. Imorgon börjar stressen igen!