Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Reklam gone wrong

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Måste bara visa den här reklamen som fanns på Jak&Jils hemsida. Det är från Amerian Apparel och jag vet inte med er men jag blir i alla fall inte speciellt sugen på att köpa en lace catsuit efter att ha kollat på denna bilden:





Hemma!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Åh, finns det någonting bättre än att komma hem efter en lång tid av frånvaro? Ja, möjligtvis när man dessutom har en pojkvän man inte träffat på lika länge. Att träffa Martin var helt underbart, tror inte jag fattat riktigt hur mycket jag saknat honom förrän när jag faktiskt såg honom igen. Är nästan lite nykär tror jag. Vi bytte julklappar igår och jag fick en underbart fin väska från Apriqot:



Den är snygg, rymlig, 100% läder och PRECIS vad jag ville ha. Var rädd att min Jack Wills-tröja till Martin inte skulle vara någonting i jämförelse, men han verkade gilla den så jag är glad.

Idag har jag varit lite på stan och köpt julklappar till kusiner och lillebror. Kvällen har spenderats med att slå in miljarder julklappar och äta godis. Känns ganska sjukt att det är julafton redan imorgon men det ska bli mysigt. Klockan tio ungefär åker vi till släktingar i Göteborg och sen är det tillbaka till Båstad den 25:e för juldagsfirande på Pepes. Det kommer bli niiiiize.


God jul allihopa!




Flygplatsen

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Sitter på flygplatsen i Glasgow. Flyget är två timmar försenat och jag är irriterad för jag fick betala 60 pund för vi skrev ut fel lapp. Alltså - jag betalade typ 700 kr för att printa ut en bit papper. Kul.

De senaste dagarna har varit jobbiga för jag har längtat hem och jag har inte haft någonting att göra. Gjorde mitt franskaprov i fredags, det gick helt okej. Är inte orolig. Efter det har jag försökt fördriva tiden med olika saker men inte lyckats så bra.

Nej nu ska jag försöka vara lite positiv! Hemma om några timmar och sen ska jag aldrig mer plugga någonting jag inte gillar! (förhoppningsvis)






NO MOTO

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Nu vill jag ingenting annat än att åka hem. Hem, hem, hem! Därför jag inte riktigt pallar skriva något kul.

De senaste nätterna har jag bara drömt underliga drömmar om svenskt godis, min nya hund, min gamla mattelärare från högstadiet (?), min pojkvän, alla kompisar, lussevaka. Hemlängtansdrömmer alltså (inte för att jag längtar efter min gamla mattelärare, vet inte vad han gjorde där). Dagarna går oändligt långtsamt när man längtar efter något såhär mycket, så idag bestämde jag mig för att sova så länge som möjligt så dagen blev kortare. Och voilà, jag sov till ett!

Jag hörde att det snöar hemma i Sverige, stämmer det? Det hade varit så perfekt med en vit jul, pricken över i:et. Ska kolla SMHI..






Oh yes, lite snö verkar det bli. Tänk om det ligger kvar på julafton. *hoppas hoppas*

Idag borde jag plugga franska men jag finner ingen motivation som vanligt. Det är en underlig känsla det där, att inte hitta motivation. Har aldrig haft problem att plugga inför prov men den här gången tar varenda atom i min kropp emot och säger NEJ! Och grejen är att jag inte ens bryr mig. Spelar ingen roll om jag får lite sämre betyg i den här kursen för jag vet att jag inte kommer använda mina credits till någonting. Skitsamma, ska försöka sätta mig en stund i alla fall. Det kanske får tiden att gå?




6 dagar till söndag

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Så, det är måndag igen. Undrar hur många måndagar jag har upplevt under Skottland-tiden. Går självklart att räkna ut men är inte på humör. Höftar med 14. 14 måndagar och det här är min sista som student på Heriot-Watt.
Jag är lite ledsen för jag har träffat människor här som betyder väldigt mycket. Det är aldrig kul att behöva åka ifrån vänner. Men jag är också väldigt glad. Jag känner sån excitment över att börja på nytt, någonstans där jag känner att jag hör mer hemma. Där jag gör någonting jag faktiskt vill göra. Och det ska bli skönt att vara hemma under våren. Planera inför hösten, jobba, träffa vänner och familj, resa. Ibland måste man bara följa sitt hjärta och inte stanna på ett ställe bara för att det är safe eller enkelt. Jag ser fram emot lite nya utmaningar.

.. och så kan jag ju komma och hälsa på Sofia, Ella och Sandra när jag vill! Se Skottland utanför ett pluggperspektiv kanske hade varit nåt.

I lördags var det julmiddag i loungen på Leonard Horner Hall. Vi var 30-40 personer som åt gigantiska mängder julmat. Det var inte gourmet och det smakade inte jättemycket, men när har julmat någonsing gjort det ändå? Det kändes hemmalagat och trevligt. Efterätterna var jättegoda! I Skottland äter man:

- kyckling (tror man äter kalkol också men det var för dyrt för studentbudgeten)
- rostad potatis
- potatismos
- pigs-in-blankets (korv inrullad i bacon)
- stuffing (det är en röra som ser ut som köttfärs men tror det är potatis o kryddor)
- Yorkshire Pudding
- kokta grönsaker

etc. etc.













LUCIA

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Imorgon är det Lucia hemma i Sverige. Eftersom det inte firas i Storbritannien så blir det inte så mycket luciatåg och glitter här tyvärr. Däremot har jag och Sofia bakat lussekatter idag. Det är ju julmiddag ikväll i vår hall så vi tänkte att vi kan contributa med lite svenska juldelikatesser. Dom blev supergoda. Hoppas skottarna inte gillar dem så jag kan äta upp dem alla själv, moha-ha-ha-ha.




Vi la in saffran lite för sent så degen var mer grå-beige än gul i början









ÄNTLIGEN!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Äntligen, äntligen, äntligen är det värsta över. Hade microeconomis imorse och managament igår, båda gick bra tror jag. Men frankly, I don give a dääääm för jag är bara så glad att jag har en hel vecka till nästa exam - och bara en vecka + tre dagar till jag åker hem!

Ikväll ska vi fira! Planen är att vi ska hem till Eric, en norrman, på förfest och sen går alla ut och dansar lite. Ska först åka till ASDA och handla ingridienser till lussekatter.

Förlåt igen för tråkignessen. Ska bättra mig så fort jag känner inspiration igen.





Dansbands-Josef?

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer


Ser det inte lite ut som att Josef har på sig en sån blommig skjorta med väst över på bilden? Typ som en sån folk brukar ha på sig under dansbandsshower... eller line-dancing?

Du är söt ändå, gubbis.




Hem hem hem

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Saker jag längtar hem till:

1. Dogglas
- Åh, hoppas han gillar mig heheee.

2. Snabbt internet
- Börjar tappa tålamodet på riktigt här.

3. Svensk mat - Mörkt bröd, lösgodis, lussekatter, kanelbullar..

4. Bra dusch - Duschen i min korridor är så mesig. Dessutom är den antingen svinkall eller kokhet.

5. Snö - *önsketänkande*

6. Julen - Har inte fått riktig julstämning här ännu, tror det beror på att jag är på skolan 24/7.

7. TV - Kan ni fatta att jag inte har sett på TV på fyra månader?

Och så familj, vänner, Martin och såna grejer såklart också..

För övrigt är vi bjudna på julmiddag i loungen på lördag. Alla har betalat in 3 pund var och så kommer några från korridoren åka och handla och förbereda ett skotskt julbord. Ska bli väldigt intressant och se hur det smakar.

Imorgon är det exam i Microeconomics - sen är det värsta över.






Regnig onsdag.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Hello,

Jag är så trött på hur min blogg ser ut att jag knappt vill skriva i den längre. Om jag hade haft tid hade jag snyggat till den, men eftersom jag inte har det får den se ut såhär. Blä.

Accounting gick väldigt bra igår faktiskt. Blev klar 40 minuter innan man behövde och då hade jag till och med hunnit gå igenom alla svar igen. Så om jag inte missupfattat någonting helt sjukt (snälla, snälla) så tror jag att det blir ett hyfsat bra betyg.

Annat är det med management som jag har exam i om.. en och en halv timme. Gud vad det är svårt att lära sig saker man tycker är dödstråkiga! Det är cirkus 15 teorier (och två böcker) vi ska lära oss utantill för att kunna skriva essays om. Det är näst intill omöjligt. Det tröstar mig lite att ingen verkar ha koll på det, så det är inte bara jag.

Igår fick jag en bild på min morfar av mamma. Han dog när jag var tio men var världens bästaste morfar. Ibland tänker jag på hur det hade varit om han levt, hur bra kontakt vi hade haft, om jag hade hälsar på honom ofta. Är säker på att vi hade varit jättebra vänner. Han var med i en reklam för Bingolotto när jag var liten och satt på reklampelare över hela Sverige. Kolla så fin han är:





Dagen D.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Idag är det dags för accounting exam. Klockan halv fem ska jag sätta mig i seat G2 i Sports Hall 1 för att i två timmar skriva prov på allt vi lärt oss under kursen. Har lite ångest för att jag inte pluggat en fjärdedel så mycket som mina kompisar har, men jag antar jag får skylla mig själv om det går dåligt.

Önska mig lycka till! Hörs ikväll så får vi se om jag gråter eller skrattar.

S.




You the f-ing best, you the f-ing best

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Vaknade upp nyss med en seriös förkylning. Icke bra. Får stoppa i mig så mycket vitaminer och halstabletter som möjligt idag för imorgon har vi vårt första exam; accounting. Även om jag inte känner mig helt förberedd ännu ska det bli skönt att ha det överstökat. På onsdag är det management (som jag vet kommer gå dåligt för det är typ det löjligaste ämnet jag någonsin läst) och fredag är det microeconomics.

Haha, jag drömde förresten att
1. Lollo hade körkort före mig. Och hon körde på vänster sida för det var det enda hon kunde.
2. Vi hade en get som vi skulle stoppa upp
3. Geten var död fast den kunde röra sig och slicka oss i ansiktet

Igår satt jag och Sofia i mitt rum hela dagen o pluggade. Mycket trevligare att sitta här än att sitta i biblioteket tycker jag, man kan lyssna på musik och ha pyjamas på sig.

Man vet att man bott här för länge när man glömmer svenska ord, snor det engelska ordet och försvenskar det men det inte blir riktigt rätt - och sen tar typ fem minuter på sig att hitta det rätta svenska ordet:

SOFIA: Åh det där ljudet är det värsta i hela universitetet!
SOFIE: HAHAHA, universitetet?
SOFIA: Haha, vänta.. Säg inte ordet.. Vänta, låt mig komma på det själv.

--fem minuter senare--

SOFIA: UNIVERSUM!

Good girl, Sofia!




Vissa är lyckligt lottade.

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Tänk att ha en pojkvän som kan göra världens bästaste låtar tillsammans med en extremt finsjungande Marco.





Jag är så kär!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer




Fatty fatty Saturday

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Hooola,

Jag är så trött på att plugga nu att jag nästan dör. Och det roliga är att jag knappt pluggat någonting - inte i jämförelse med vad de flesta andra gör åtminstone. Vet inte vad det är med mig, men jag KAN bara inte sitta ner dag ut och dag in o läsa i dom där mardrömsböckerna. Jag förlitar mig på att jag har lärt mig tillräckligt mycket under terminens gång, så får vi se hur det går.

Jag och Sofia åkte till ASDA idag och handlade skräpmat. Verkligen bara skitgrejer. Kom med med en pizza, godis, coca-cola, donuts, cheese-cake, potato scones (skotsk grej som jag bestämt mig för att prova), chips, kakor. Det enda i normal-matväg jag köpte var en fetaost. Så tyvärr hinner jag nog inte skriva mer idag; har fett och socker att smälla i mig.

/S




Goda råd från läromedel.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
I just love when mina textböcker berättar för mig hur jag ska leva mitt liv.



(bortse från blå strecket, skulle se om pennan funkade)




Torsdag? Fredag.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Tillägg på Sofies önskelista:

- Elle/Vogue prenumeration



Tänkte skriva en längre lista men kommer inte på något för tillfället. Igår pratade jag med Johanna J på Skype i typ en och en halv timme. Eftersom hon håller på att söka in till FIT just nu också var det jätteskönt att diskutera och få svar på lite frågor. För ärligt, hur fett hade det inte varit att studera i NY?

Hela dagen igår trodde jag det var onsdag så för mig är det torsdag idag, fast det egentligen är fredag. Har nog pluggat för mycket, mitt huvud är snurrigt. Nu är det bara fyra dagar kvar till vårt första exam, det är läskigt. Känner mig egentligen inte alls förberedd. Tänk er att ha tre tjocka böcker (utan bilder!) + ett helt språk (franska) att lära sig.

Imorgon ska jag åka till ASDA och treata mig med lite godis och cheesecake. Skriver mer senare idag.




The Christmas spirit

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag är TRULY sorry för min tråkighet men hela kvällen har bestått av huvudvärk och college-letande. Har försökt komma igång med den essay jag måste göra för att söka in på FIT men med tinningar fyllda med vad som känns som exploderande bomber är det säkrast att lämna skrivandet för ikväll. (fast lite blogg klarar jag nog av..)

Idag var jag i stan. Köpte present till papi och saker till mig själv. Blev fyra blusar (hatar ordet blus, låter överklasstant på 50-talet) och ett par tights. Kan kanske visa imorgon om jag känner för det. MOHAHAHA.

Det är julmarknad i Edinburgh nu. Fram till den tredje januari tror jag. Det är mysigt. De sålde pepparkakor, glögg (Glüh Wine eller vad det heter på tyska), pretzels och andra godsaker. Det fanns till och med skridskobana och karuseller. Om ändå Sverige kunde lära lite av utlandet om julmys. I Helsingborg är det julmarknad en dag (alldeles för tidigt dessutom) och den är inte speciellt intressant.

Oh förresten, såg nya avsnitten av Scrubs idag. Hade höga förväntingar då Scrubs är en av mina bästis-serier i hela världen. Men G.U.D vad dåligt det var. Seriöst, funderar på att bojkotta. Nya huvudpersonen (!) är ett skämt. Och inte ett kul sådant.

Ska hjälpa Martin med hans english essay och sen är det bumsing i sängen!




Julmys i Edinburgh





Shower shorts - for the man who's got nothing to hide.. but still wants to.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Skulle egentligen gått och lagt mig för cirkus tre timmar sen men sitter uppe och funderar. Framtidsfunderingar som vanligt. Såhär svårt var det inte förra gången. Men det blev ju också fel, så jag tror funderingar är bra i den här situationen. Jag önskar bara att jag hade alla pengar i världen så jag kunde välja precis det jag helst av allt ville göra (räkna alla jag:en i den meningen!) utan att behöva tänka på konsekvenser. Och ju mer jag läser på om saker och ting, ju mer förvirrad blir jag. Och det är inte heller så att det finns mycket tid kvar. Ansökningar ska snart in.

Möjligheter:


- London College of Fashion

- Fashion Institute och Technology, NY

- IED, Milano


Blir himla glad om någon vänlig själ har fler alternativ att dela med sig av; fashion marketing, creative marketing, communication, creative business marketing etc etc. Ich bin ein mess in mein kopf.
(jag är inte så deprimerad som jag låter, bara lite lost)

Godnatt




Shopping baby

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag har blivit sån bölrumpa på senaste tiden. Igår satt jag i, seriöst, en hel kvart och tittade på bilden på Dogglas och Louise och fick tårar i ögonen för att det var så fint och för att det är min hund och för att jag älskar honom fast jag inte ens träffat honom. Kan ju inte vara normalt.

Idag är det plugga som gäller igen, surprise surprise! Men för att jag ska bli ännu mer effektiv bestämde jag mig nyss för att awarda mig själv med lite shopping imorgon om jag pluggar bra idag. Låter väl som en bra deal? Om jag däremot presterar under förväntar får jag inte göra någonting roligt alls imorgon. Såna är the laws of Sofie.

Nu ropar Sandra på skypen. Mot biblioteket!