Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Kycklingvingar i BBQ-sås

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Igår käkade vi lunch på strandcafét Cappuccino och jag åt typ världens godaste kycklingvingar ever. Först har de friterats med någon slags frityrsmet och sen doppats i hemmagjord bbq-sås, allt serverat med shoestring fries och cole slaw. Eh, galet gott! Av någon anledning älskar jag att äta kycklingvingar, det är något med hur kladdig och härlig man blir som tilltalar mig. Jag använde precis alla servetter som fanns på bordet när jag var klar. 




36 timmar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det är lite tråkigt att tiden går så fort. Idag är den sista hela dagen vi har kvar innan vi åker hem imorgon kväll. Åh, vad jag önskar att vi kunde stanna längre. Nåja. 

Ikväll ska vi till Puerto Banus och äta på en restaurang som vi har hört är bra, La Sala. Men nu blir det frukost och en lång dag i solen. 




Paella i Old Town Marbella

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
33 kommentarer
Igår kväll gick vi bort till den gamla delen av Marbella för att äta middag. Det är så fantastiskt fint, påminner om gamla stan i Stockholm men på medelhavsvis. Vita byggnader prydda med blommor, smala gränder och en massa små restauranger. Lite turistigt men så är det ju alltid på såna ställen. Vi åt på en liten restaurang på torget som serverade god paella. Jag har inte ätit det så ofta förut eftersom jag inte är världens fan av skaldjur, men det här var verkligen gott - jag åt till och med musslor som jag annars inte tycker speciellt mycket om. 
 
 




Roomservice

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
En av de bästa sakerna med att bo på bra hotell är roomservice. Älskar när de kommer och knackar på och rullar in ett dukat bord med god mat och vin och brödkorg och så. I förrgår orkade vi inte gå ut på restaurang (eller okej, Martin orkade inte och jag gav med mig) så vi beställde upp mat på rummet. Trots att jag beställde en pasta carbonara fick jag upp en bolognese, men det gjorde inte så mycket för jag var så hungrig och den smakade gott ändå. 
 




Hej från paradiset

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Som ni kan tänka er har vi det helt fantastiskt bra här. Internet är dock inte det bästa så har inte så mycket tid att lägga upp bilder och så, men fotograferar i alla fall en del och får visa allt när tid finns. 
 
Själv ser jag stel och konstig ut på alla bilder som tas av någon anledning (se ovan) men så är det ju ibland. Speciellt fotogenisk har jag faktiskt aldrig varit men jag måste ju ändå visa hur nice vi har det här. Hej så länge! 




Äntligen i Marbella

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Nu är vi framme i Marbella! Vi åkte tidigt imorse/natt och kom fram på förmiddagen idag. Det här är enda dagen på hela veckan som det skulle vara lite molnigt och det passade oss utmärkt eftersom vi knappt sovit någonting i natt och behövde en liten siesta. Hotellet, Gran Melia Don Pepe, är fantastiskt fint, ligger precis vid stranden med gångavstånd till gamla stan i Marbella som vi tänkte besöka imorgon. Får visa lite fler bilder under veckan. 
 
Innan vi la oss för att vila åt vi i alla fall lunch på Cappuccino som ligger precis nedanför hotellet på stranden. Jag tog en ost- och baconburgare som smakade riktigt bra och Martin provade en Club Sandwich. Jag ser verkligen fram emot att prova all möjlig sorts mat här i veckan. Nu: middag. 
 




TV-tittande man skäms över

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
 
Jag måste erkänna en sak: jag älskar att kolla på dåliga TV-program. Alltså, riktigt dåliga program. Toddlers & Tiaras, Honey Boo Boo Child, enstaka avsnitt av den helt sinnessjuka serien Geordie Shore, Wife Swap etc. Något av det bästa jag vet när man bara ligger och slappar hemma framför TVn är att zappa mellan olika kanaler och fascineras av vissa människors liv och vardag. Jag tillåter inte mig själv att göra det alltför ofta, men ibland kan jag inte låta bli. 
 
Varför är det så? Det måste vara någonting väldigt grundläggande behov hos mig som tillfredsställs när jag sitter och kollar på föräldrar som sminkar sina barn eller familjer där folk gifter sig med sina kusiner. Och visst kan det inte bara vara jag? Snälla, säg att det inte bara är jag. 




Enkel sommarsallad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Att snabbt slänga ihop en sallad till sommarens grillkvällar är både enkelt och blir nästan alltid gott. Bara ta det man har i kylskåpet! Häromdagen i Torekov gjorde jag en på potatis, ruccola, fetaost, tomater, ärtor och rödlök. Till det åt vi honungs- och sojamarinerad kyckling och en kall sås gjord på creme fraiche, vitlök och örter. Nom nom. 
 




Ännu en sextimmarsresa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Dogge i kvällssolen i Torekov
 
Sitter i bilen på väg hem till Stockholm igen. Det har blivit mycket flängande fram och tillbaka den här sommaren men det tycker jag bara är roligt - jag har fått det bästa av två världar. Idag ska jag på lunch med mina klasskompisar från Berghs och i övermorgon, tidigt tidigt, åker jag och Martin till Marbella. Gud vad jag längtar! 




Närproducerat och lantligt på matmarknad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Igår var jag och pappa en stund på Torekovs nya Farmer's Market. Jag skrev ju om inititativet för några veckor sedan och nu fick jag chans att se det på nära håll. Marknaden hålls i en gammal lada som gjorts om till festlokal mitt ute på landet med åkrar och ängar runtomkring. De olika stånden stod under tält men om man ville kunde man gå och sätta sig i solen, dricka en kaffe eller spela lite pingis. Jag önskar att jag hade haft mer tid att strosa runt men det får bli nästa gång - för det här hoppas jag blir ett återkommande event i Torekov. 
 
Fina paret Linn och Petter är några av de som står bakom initativet. 
 
Vi smakade god ekologisk olivolja
 
Och olika sorters marmelader. Bland annat smakade jag en gjord på havtorn som var väldigt spännade. 
 
Man kunde köpa ekologiskt närproducerat kött och grönsaker. 
 
Jag kanske skulle våga sig på att göra hemmagjord jordgubbssaft någon dag ändå.
 
Och ville man lyxa till det extra kunde man äta ostron med ett glas champagne till. Inte riktigt min favorit dock. Ostron alltså, jag älskar champagne^^




En liten uppdatering från Instagram

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har så fantastiska dagar här och dessutom med dåligt internet, så uppdateringarna är få. Men lite bilder från Instagram kommer här: 
 
Ni hittar dem på @sofiemarialundberg
 
 Jag köpte en prickig tröja från Zara. 
 
I Stockholm åt jag frozen yoghurt. Så himla gott - och extremt onyttigt eftersom jag hade på ungefär 2 kilo godis. 
 
Det bästa i Torekov är doppen på Morgonbryggan på kvällarna. 
 
Hela dagen idag var vi på Hallands Väderö. Sommarens bästa. 




Marbella om en vecka

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Wooho, vad jag är glad! Igår bokade vi en resa till Marbella. Vi åker på lördag och är borta i lite mindre än en vecka. Jag ska bara sola och bada och äta god mat och njuta av allt, allt, allt. En perfekt avslutning på sommaren.
 




Kantarellfrukost.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Jag blev så sugen på kantareller häromdagen när jag såg dem i butiken att jag köpte med mig några hit till Båstad. Imorse gjorde vi en god smörgås med kantareller, bacon och lök stekta i massor med smör. Hade föredragit ett surdegsbröd till men fick ta det som fanns till hands - vitt rostbröd. Världsgott i alla fall! 




Tillbaka i Skåne igen.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Det är snabba vändningar här! Efter några dagar i Stockholm sitter jag nu återigen i Båstad. Ikväll åker jag till Torekov för att träffa lite människor och umgås på hamnfesten, och sen spenderar jag nog en vecka här eller så. Härliga, bästaste Skåne. 




När min syster kom till New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
15 kommentarer
Satt och kollade igenom lite bilder och hittade några från när Lollo besökte mig i New York första året jag bodde där. Vi hade en himla rolig vecka (förutom att vi bråkade över nån slags Nutella-crepe, kommer du ihåg Lollo?) och vi gjorde en massa roliga saker. Bland annat detta: 
 
Vi var på Times Square - såklart. 
 
Vi åt Shake Shack - såklart. 
 
Kollade på extremt dyra leksaker på F.A.O Schwartz.
 
Gick över Brooklyn Bridge. 
 
Lollo var nära att köpa Barbie-docker som såg ut som Twilight-karaktärer. 
 
 
Vi gjorde fula miner.
Besökte min skola och åt äcklig pizza i cafeterian 
 
Tog bilden som senare blev min header-bild under ca 1 års tid. 




En misslyckad pizza.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Ibland får man bara inte till det. Höga förväntningar och timmar i köket resulterar till slut bara i något som inte alls blir vad man har tänkt sig, och den besvikelsen har jag svårt att hantera. I förrgår var ett sådant tillfälle. Jag skulle göra en hemmagjord pizza gjord på pofiber och fiberhusk etc., och det lät lovande när man läste om receptet för alla skrev att "det smakar till och med bättre än vanlig pizza!!"
 
Jag måste ha gjort något fel för degen smakade svampigt och obehagligt. Det gick verkligen inte att äta utan att kväljas. Gud så irriterande! Jag åt lite av toppingen och sen tog jag en macka istället. Nu ligger resten av pizzan kvar i kylen och hånar mig varje gång jag öppnar kylskåpsdörren. 
 
Nä, aldrig mer det pizzareceptet. 
 




För kryddorna i köket

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Igår köpte jag en kryddlåda till vår köksö. Tycker det är fint att ha färska örter tillsammans med kryddburkar och annat gott. Just nu står allt lite provisoriskt och jag tänkte organisera det lite bättre senare, men tycker ändå det är väldigt fint och lyser upp köket lite extra. 
 
Lådan köpte jag på P.U.B. 




Dumplings till lunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Dagen har spenderats mestadels på Stockholms gator där jag har köpt grejer till lägenheten. Sänggavel, duntäcken, växter etc. Tog en paus i Humlegården med en lunchbox dumplings från Beijing 8. Så himla gott, och stekta ska de vara! 
 




Ida Sjöstedt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Jag ångrar lite att jag inte hann ta en riktigt bra bild på klänningen i fredags, men det får bli nästa gång helt enkelt. Vi var på Moëts officiella tennisfest i Båstad, champagnen flödade och b-kändisar posade framför tidningsfotografer och barnfamiljer som stod utanför och tittade. Jag kände mig i alla fall hur fin som helst i min klänning och jag har nog aldrig fått så mycket komplimanger förut. 
 
Förresten, jag är tillbaka i Stockholm nu. Vi åkte upp igår och det är skönt att vakna i sin egen säng efter nästan en månad i Skåne. Men jag stannar nog bara en vecka eller så innan jag åker tillbaka till Torekov och Båstad igen. Sommaren ska spenderas vid havet, så är det bara. Hej så länge! 




Definitionen av äckligt gott.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
 
Det blir många dagen-efter-pizzor den här veckan och den här beställde jag häromdagen. Vulgärt? Ja. Onödigt onyttigt? Ja. Men gud vad gott det kan vara att stapla onyttigheter på varandra. Pizza med pommes frites smakade jag för första gången förra året och även om det låter helt sjukt så är det en perfekt blandning av en kebabtallrik och en kebabpizza. Ibland får man faktiskt. 
 
 




Instashots från Båstad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ännu en vecka har förflutit och ännu en vecka av Instagram-bilder följer. Ni hittar mig på @sofiemarialundberg, när det är soligt och fint ute uppdaterar jag mer där än på bloggen. 
 
Hysterisk min när jag sitter på vattenscooter med Daniel. Var en aning rädd som ni kanske kan se. 
 
Det känns nästan som utomlands att gå ner till stranden nere i hamnen.
 
 Vi var på Möet-mingel på Kallbadhuset. Här är Petra och Alexandra. 
 
 Vi har suttit på terrassen och fått höra på fin gitarr och sång. Nästan löjligt sommaridylliskt. 
 
Och igår när det var den officiella tennisfesten fick det bli premiär för min klänning från Ida Sjöstedt. Har nog aldrig fått så många komplimanger för en klänning på en kväll. 




Ett långt inlägg om hemmagjorda burgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Igår hade jag och Martin matansvar för hela huset - och guess what: det blev hamburgare! Det fina med sommaren är att man kan grilla hamburgarna och få ytterligare en fin dimension till smaken. Att dessutom sitta utomhus och äta gör också att det smakar lite extra bra. 
 
Köttet vi använde oss av igår var riktigt kvalitetskött. Tidigare på dagen hade vi varit på Lindegrens, en gårdsbutik/slakteri som ligger här uppe på åsen och som bara föder upp naturbetes- och KRAV-märkt kött av gris, nöt och lamm. Det ligger i helt fantastiska omgivningar och man fattar att köttet blir otroligt bra när djuren får leva i ett sånt paradis året runt. 
 
 
Så himla härligt med lokala producenter som har fattat grejen med human djurhållning och hur hela värdekedjan blir så mycket mer trevlig för precis alla - djur som människor. Jag kan känna att det är okej att äta kött härifrån eftersom jag vet att djuren har haft ett väldigt bra liv innan slakten. Sen huruvida man tycker att man ska döda djur för kött är en annan fråga, men det har jag ju redan pratat om i tidigare inlägg. 
 
Och så här många hamburgare blev det av 2 kilo kött: 
 
 
Och vi hade typ hundra såser att välja mellan. Jag valde bearnaisedressing, senap, ketchup och BBQ-sås tillsammans med lök, sallad och pickles. Ibland är det nice att ha så mycket som möjligt på. Lyckades också få min burgare perfekt grillad, hurra hurra! 
 




Skånsk matmarknad.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Jag älskar matmarknader, det är typ det bästa jag vet. När jag bodde i New York var det ett riktigt nöje att gå till marknaden på Union Square och köpa med sig färska, närproducerade grönsaker. 

Därför blev jag glad när jag fick ett mail från en vän i Torekov som berättade att G Swensons, krogen som ligger mitt i byn, anordnar en matmarknad ute vid Fribergs Lada under två tillfällen i sommar. Bönder och lokala producenter säljer sina varor, man kan äta lunch, lyssna på musik och bara smaka på riktigt god mat. 
Så himla bra idé tycker jag! Man borde verkligen ta tillvara på all god mat som produceras på Bjärehalvön och låta folk ta del av den mer än man gör idag. Så om ni är i krokarna de datum det gäller tycker jag att ni ska ta er dit! Förhoppningsvis är jag tillbaka från Stockholm då också. 
 




Tennisfest i Båstad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Jag uppdaterar ju lite dåligt nu under sommarveckorna och kanske speciellt denna då det är Tennisvecka här i Båstad och rätt full rulle varje dag. Mycket fest, mycket umgås med vänner och mindre tid att laga mat och sitta vid datorn. Men det är roligt! Häromdagen var jag på en fest på Pepes som arrangerades av Absolut Vodka, ikväll ska jag på en som hålls av Möet. Och så rullar det på. 
 
Bild från Stureplan.se 




En lat sommarlunch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Den här maträtten är varken snitsig eller vacker, men jag tänkte ändå att jag kunde visa hur jag gjorde en supersnabb och riktigt god lunch häromdagen. För det är väl egentligen det som räknas, att det faktiskt SMAKAR gott. 
 
 
Et voilá! En god tunnbrödsrulle som tagit ca 30 sekunder att göra. Kan tänka mig att några grillrester, typ marinerad kyckling, hade höjt upplevelsen ytterligare. 
 
 




Äkta, men lite för söt, mjukglass

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Igår kväll åkte vi ner till hamnen och köpte var sin glass, hade varit sugen på det hela dagen. Trots att jag är laktoskänslig brukar jag ibland unna mig en glass, och oftast resluterar det inte i mer än lite magknip som sedan går över. 

Jag älskar mjukglass men sedan jag fått reda på vad den tillverkas av har jag inte varit lika sugen längre - de flesta mjukglassar man köper innehåller en mängd konstiga E-ämnen och tillsatser. Därför blev jag glad när jag såg att Bjäreglass gör sin egen, av bara närproducerade produkter och inga konstiga tillsatser. 
 
Jag tog en liten mjukglass med chokladsås. De första tuggorna var supergoda men sen tog sötheten över och det blev nästan lite sliskigt, som att sockret fastnade i gommen och vägrade släppa. Synd. De kunde bara haft i lite mindre socker så hade jag ätit upp hela glassen. Nu blev det lite för mycket av det goda helt enkelt. 
 




När man har det bäst.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Ungehär sisåhär spenderas dagarna nu när det är så fint väder. Idag satt vi på en uteservering nere vid stranden i flera timmar och åt mat och drack lite vin och pratade. Sen tog vi ett kvällsdopp på finaste bryggan i Båstad och nu har vi spelat M.I.G. på terrassen. Jag förlorade båda gångerna men det gör ingenting. Gud vad jag älskar sommaren och att vara ledig. 




Handla mat i New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Ibland kan jag sakna att handla mat i New York. Jag älskade att gå till WholeFoods och bara strosa omkring bland hyllorna, alltid hittade man något nytt och spännande som man kunde köpa med sig hem och prova. I Sverige är utbudet inte lika stort på ekologiska produkter och den lilla ekobutik som finns i närheten av vår lägenhet är väldigt liten (om än välsorterad). Jag undrar om en kedja som WholeFoods hade fungerat i Sverige. Priserna hade ju varit dyrare än i USA förmodligen och jag vet inte om svenskar är beredda på att lägga mer pengar på mat bara för att det är ekologiskt. Men hoppas kan man ju. Hade älskat att få strosa omkring i en WholeFoods även i Stockholm. 
 




United States of Burgers

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ska du åka till USA i sommar och vil veta vilken hamburgare som är bäst i varje delstat? Då ska du gå in och kolla på den här hemsidan, där de listar en hamburgare från varje stat som representerar den allra bäst. 
 
En perfekt karta för mitt eget lilla drömprojekt om att resa USA runt och prova de allra bästa hamburgarna och sen skriva en bok/blogg/whatever om det. Någon gång kanske.. 
 




Sommarens godis

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Nu är jag i Båstad och jag kommer vara här den närmsta veckan. Igår var jag på Pepes Bodega en sväng med kompisar, blev bjudna på middag och hade väldigt kul. Idag har jag bara tagit det lugnt, solat i trädgården och njutit av att det är fint väder. 
 
Ett fint citronträd står här i trädgården 
 
 Och i buskarna hittade jag ett litet smultronställe. 




En riktigt dålig hamburgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Häromdagen var jag på en restaurang där jag beställde en hamburgare. Den lät lovande på menyn och som van hamburgerätare tänker jag att om det står "högrevsburgare" brukar det vara rätt bra. Men det jag fick in på min tallrik var inte något mindre än en katastrof. Tänk er en riktigt torr skolmatspannbiff, grå inuti och så kompakt att man skulle kunna slå någon med den - exakt så, fast lite sämre, var den såkallade högrevsburgaren. Brödet var någon slags mörk hönökaka som de hade skurit i trekanter och till detta fick man en liten sallad, alldeles för mycket blåmögelost och en liten klick pulled pork som inte heller den var särskilt god. Jag kan på riktigt säga att den hamburgaren har fått mig att äcklas vid tanken på att äta en hamburgare igen inom snar framtid - och det säger rätt mycket. 
 
Jag vill inte säga vilket ställe det var eftersom det här är en liten by och jag vill inte hänga ut någon i onödan. Däremot kommer jag skicka ett mail och berätta om min upplevelse, det känns inte mer än rätt. För 195:- förväntar jag mig faktiskt mycket mer.

Det är så irriterande med ställen, fina restauranger som annars har bra mat, ska försöka sig på att göra "fancy" burgare där de går ifrån vad det faktiskt handlar om (enkelhet!) och gör någonting som låter lite fint på pappret men som smakar fruktansvärt. Det finns inget bättre än en enkel, saftig hamburgare gjord på bra råvaror och tillagad med lite kärlek. Svårare än så är det inte. 
 
Såhär såg det ut. Jag gömde halva burgaren bakom brödet för att jag inte orkade ta diskussionen om de frågade vad felet var. 




Mot Båstad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har precis tagit ett dopp på Morgonbryggan här i Torekov och om en stund åker jag till Båstad där jag kommer bo 10 dagar framåt. Martin kommer ner på fredag och vi har en kul tennisvecka att se fram emot, med massa fest och förhoppningsvis bra väder. Ska försöka bli lite duktigare på att ta med kameran, som tur är har jag en liten digitalkamera som får bättre plats i väskan än min Nikon. Hej så länge! 
 




Smörstekt spätta

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Hej! Ledsen för dålig uppdatering men solen har äntligen tittat fram och jag har varit ute och njutit av den hela dagen med Petra. Först en lunch på Fiskekajen i Båstad, jag åt en stekt spätta som var helt otroligt god. Sen gick vi ner till Kallbadhuset och badade i havet, satt i bubbelpoolen och bara hade det väldigt härligt. Äntligen en perfekt sommardag.  
 




En veckas snapshots

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Medan jag mest skriver om matrelaterade inlägg här på bloggen är jag desto mer vardaglig på Instagram. Här kommer några av de senaste bilderna från veckan som gått. Hittas på Instagram hos: @sofiemarialundberg
 
På väg ner från Stockholm stannde vi på en godisbutik längs vägen som hade precis allt sånt som jag gillar. 
 
Och vi åt på Max Hamburgare. Om det är någon kedja jag gärna äter på så är det Max. Killarna är dock spektiska. 
 
I Torekov går man omkring i morgonrock mest hela dagen. Speciellt när man ska ner och ta ett dopp på Morgonbryggan. Fin tradition tycker jag. 
 
 Jag och Doglas har varit själva nästan hela veckan. Vi har bland annat suttit vid havet och filosoferat. 
 
Och jag kände mig lite som John Lennon när jag hade på mig mammas (som hon har snott från mig) solglasögon. 




TV-tips: Man v. Food

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nu när det har varit så trist väder har jag börjat kolla på ett amerikansk mat-tv-program, Man vs. Food. Det går ut på att en kille som heter Adam Richman åker runt i USA och provar maträtter på olika kända ställen. Ofta är det helt bisarra rätter, typ världens största hamburgare eller superstark chilisås, men han besöker också ställen som har blivit kända för att de gör godast mat i sin kategori. Programmet är väldigt amerikanskt, rätt överdrivet och är tänkt att fungera som ett underhållningsprogram men jag tycker ändå det är intressant att höra om alla olika maträtter, var de kommer ifrån och hur de tillagas. En halvhysterisk guide igenom amerikansk matkultur skulle man kunna säga. Och eftersom hamburgare är ett väldigt vanligt inslag kan ni ju förstå att jag är ganska nöjd.