Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

When Tim Burton does Halloween fashion..

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
















Från Harper's Bazaar




Happy Halloweeeeeen

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Craaaazy kväll igår. Jag var inte alls sugen på att gå ut men tvingade mig själv att göra mig iordning och då blev jag på bättre humör. Först Bacaro för att möta upp Sandras pojkvän Keili och hans vänner som hälsade på från St Andrews/Norge. Sen vidare till Opal Lounge där de bokat bord i VIP-sektionen för oss allihop. Jag vågar inte tänka på hur mycket de spenderade men champagne- och shotglasen fylldes på under hela kvällen och vi hade riktigt kul.

Vaknade redan klockan nio imorse, pigg som en piggelin. Har kollat på Project Runway och ska nu ner och se om tjejerna har vaknat. Tvivlar på det dock. Idag ska vi till ASDA. Dels för att köpa mat, dels för att köpa cheesecake (min nya lördagscraving) och dels för att köpa saker till Halloweenfesten ikväll. Vi ska vara hemma hos norrmännen i stan och vi har tagit på oss ansvaret att dekorera. Måste också hitta någon slags Halloweenkostym. Jag har inte tänkt riktigt på vad jag vill klä ut mig till, utan jag får se på ASDA vad dom har och få inspiration utifrån det.

Här är lite bilder från Ghost Tour-kvällen:


Vår tourguide


Kolla ögonen på honom! Han ser liksom ond ut, fast änd lite dumsnäll. En sånhär har de på ASDA också och sist jag var där och handlade höll jag på att dö av skräck när den plötsligt började prata och röra sig.



Ella Bella jätterädd.


Dum dum duuuum.


Haha alltså, det här tortyrrummet var läskigt men nu när man kollar på bilderna ser det skitfattigt ut.


På 'Under the Stairs' etterpå!


Den här hunden, Bobby, är tydligen känd i Edinburgh för sin lojalitet till sin husse. När hussen dog satt Bobby vid sin hans grav i flera år, tills han själv dog. Nu är alla barer och affärer runt det här området döpt efter honom (ni ser i bakgrunden Bobby's Bar bl. a.)

Jag tog inte en enda bild i någon av stensalarna vilket är lite synd, men jag var för rädd at the time för att ta upp kameran. Nu ska jag Googla lite Halloweeninsipration. Puss




HELLO

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vi hade en jättemysig kväll igår. Först åkte vi in till stan för att gå på Ghost Tour. Vi åkte inte hemifrån förrän ganska sent så på George Street hoppade vi av bussen för att ta en taxi till The Royal Mile. Då hade vi en minut på oss innan touren skulle börja och det var ändå en bit att åka. Vi sa till föraren "To The Royal Mile, and do not delay, sir" (nej) och fast vi var några minuter sena hann vi.

Vår guide var jättegullig och turen var intressant. Hon tog oss runt i gamla Edinburgh, först over ground där hon bl. a. visade oss ställen där det fanns gamla tortyrceller förr, berättade sanna historier om hur häxjakten under medeltiden etc. Sen gick vi ner i "underground Edinburgh". Det var en massa gamla stensalar och korridorer som byggdes för flera hundra år sedan och som fortfarande är bevarade. Guiden berättade om att saker som hänt folk därinne; de har svimmat, blivit besatta av andar, kräkts och massa andra konstiga saker. Jag är inte speciellt vidskeplig, men när man stor där inne i de mörka, gamla korridorerna kunde man inte bli annat än rädd.

Efter turen var det skönt att komma ut i normala Edinburgh, även om det regnade. Vi gick till en bar som heter 'Under the stairs'; en hemtrevlig, bohemisk men ändå modern liten bar som låg undangömd på en bakgata. Där satt vi till klockan ett när de stängde.

Ska lägga upp lite bilder senare. Just nu är jag på biblioteket. IMORGON ÄR DET HALLOWEEN!!!!!




Firezzle

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Klockan 07:00 gick brandalarmet. Låg och räknade till 10 långsamt och hoppades till Gud att det bara var ett test. Efter 15 insåg jag att jag var tvungen att gå ut i kylan. Fick stå och vänta där ute i ungefär tio minuter (som kändes som en liten evighet) innan vi blev insläppta. Jag gick och la mig igen.

Jag har glömt att berätta en rolig nyhet; Sandra har flyttat in till vår hall! Hon bor två våningar nedanför mig, samma plan som Ella, Sofia och Julie. Det tog några veckor för att få folket på Accommodation Office att hjälpa henne, men till slut gick det! Willkommen muchos Sandra!

Usch det regnar. Oftast inte en bra start på dagen. Kanske man borde gå och lägga sig en stund till..?




GHOSTS!

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Haha, jag är så dålig. Var himla nöjd med mitt lilla inköpskollage två inlägg ner. Upptäckte nu att jag glömt att ta bort dom röda taggiga strecken under orden som betyder att de är felstavade. Så jag får väl erkänna; det enda program jag kan hantera är Word. Och tydligen är jag inte speciellt bra på det heller. Daniel visade mig ett program, Gimp, som säkert är jättebra. Problemet är bara att jag måste sätta mig in i det och då blir jag otålig och när jag bli otålig ger jag upp. Lollo, lite hjälp?

Imorgon är planen att vi ska gå på Ghost Tour. Det är en promenix i underjordiska Edinburgh, med förhoppningsvis lite specialeffekter och utklädda guider. Jag tänker mig att det ska vara lite som spökhuset på Liseberg - fast på riktigt. Förra gången jag skulle gå dit (Spökhuset alltså, och jag var typ 12) ångrade jag mig när jag kom längst fram i kön. Det tänker jag inte göra imorgon, det hade varit för pinsamt nu när man räknas som vuxrn och allt.

På lördag är det ju Halloween också förresten. Vi har inte riktigt kommit på vad vi ska göra för någonting, vi tjejer, men alla är bestämda på att klä ut sig. Med tanke på budgetbegräningar blir det väl inte något extravagant, men på ASDA har de säkert massa cheap-cheap-special-price-for-you-grejer. Om vi har tur har vi även fixat en lägenhet vi kan ha lite party i. TWILBEFUN. Godnattniatt.






Dom är roliga, våra lärare.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
HAHAHHAHAHAhAHAHHAHAHAHAHAHAHHAAAAAAAAA!!!! (lite galet/hysteriskt)

Imorgon har vi ett test i accounting där vi ska kunna circus en miljon olika formler för hur man räknar ut ratios. Jag vet en som kommer faila totalt! Haha herregud. Nästan så det blir roligt.





Mission accomplished!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer




Godmorgon!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Solen skiner och jag är glad. Träningskläderna är redan på för jag tänkte gå på Conditioning-pass direkt efter lektionerna. Sen blir det nog plugga resten av dagen; en essay ska lämnas in imorgon och den måste finslipas.

Måste bara lägga in en bild på världens underligaste klänning igen:

Cracks me up everytime!




Vet ni?

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Den mest underhållande bloggen har ändå min syster. Skrattar alltid åt något hon skrivit när jag går in där. Go, Lollo!





Ansträngande dag.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
ÄNTLIGEN HEMMA!

Det känns mer som att jag bestigit Mount Everest än gått en shoppingrunda. Är helt slut i både kropp och huvud. Det tog ungefär fem timmar för mig att hitta ett par stövlar som såg någorlunda vettiga ut. Det verkar som att mina ben är felkonstruerade för alla stövlar jag provade satt jättelöst kring anklarna. Varje gång jag frågade om 'fitted boots' fick jag ett par som satt helt fel på mina ben. Dessutom verkar det vara väldigt inne med skrynklat läder på stövlar och det är typ det fulaste jag vet. Så, good luck me tänkte jag. Men till slut gick jag in på Dune och hittade ett par som jag gillade. Köpte dom och ska prova de närmsta dagarna för att se om jag ska behålla dem. Tänkte fota sen och visa.

Köpte även lite andra småsaker. Nu blir det ingen mer shopping..

.. jag vet att jag sagt det tusen gånger de senaste veckorna. Men det här gången är det shopstop! Om jag inte får mer pengar från Norge förstås ;)





Hello Mr. Fönsterputsare

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
"NO ONE IS HOME"
"JUST GO IN!"
"HAND ME THAT WATER, WILL YA?"
"HURRY UP"


Trodde det var uppror ute i korridoren imorse. Ett flertal män skrek till varandra, öppnade dörrar, sprang omkring. Var ganska säker på att det var TV-licensfolket så jag började fundera på om jag begår något brott i mitt rum. Kom fram till att jag ju inte har en TV så jag är säker. Men vad det visade sig vara var fönsterputsare. Fönsterputsare som jobbade som att de hade eld i rumpan. En av dom knackade på här helt andfådd, kom in och putsade min fönster på 20 sekunder under högljudda pustningar och sprang sedan ut igen. Hetsigaste putsaren jag sett i mitt liv! Vi får hoppas att han hann med vad-det-nu-var han hade så bråttom till. Mitt fönster är iallafall rent och fint nu.

Mot stan! Puss




Shoemania

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jaha, kickboxningen var ju lite av en besvikelse. Inte för att klassen inte är bra (den är super!), men idag blev jag ihopparad med en trevlig men tyvärr väldigt klen äldre kvinna. Hon visade inte upp något motstånd när jag slog, och inte heller behövde jag anstränga mig när det var hennes tur att boxas. Kom ut från klassen utan minsta antydan till svett så fick springa en stund på bandet istället.

Ikväll är en sån typisk rastlös tråkig kväll. Jag har inget speciellt att plugga - inget jag har lust med åtminstone - och jag är för trött för att starta någon slags aktivitet. Blir väl att jag går och lägger mig efter den kopp te sitter och dricker. Kanske läser lite Vouge. Eller The Search for The Dice Man. Eller microeconomicsboken (ha, troligt!).

Imorgon blir det shoe shopping! WIIIIE.

Jag ska köpa dom som är på bilden nedanför från Alexander McQueen. De är lite höga men det ska nog gå bra:



SKOJA! Fast dom är ändå coola.






Gasläcka?

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vi fick avbryta en lektion idag (accounting) för att det helt plötsligt började lukta väldigt starkt av bensin i salen. Jag har ingen aning om vad det var för något, men skönt att slippa halva lektionen - även om vi kommer behöva ta igen det nästa gång.

What else. Har gjort en del skolarbete idag så jag ska slippa det i veckan. Jätteskönt. Nu ska jag iväg och träna kickboxning! Puss






Pedofili i Spanien?

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Efter att Julie berättat om sin spanska ex-pojkvän som var 10 år äldre än henne:

ELLA: How did it feel to go out with a 10-year old?




Alldeles för tidig morgon.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Kommer ni ihåg igår när jag skrev att jag älskade tidsomställningar? Well, idag hatar jag dom. Var hur trött som helst imorse, bl. a. på grund av värsta oväsendet utanför mitt rum klockan två inatt när jag låg och sov. Så gick jag upp för en halvtimme sen i tron om att klockan var kvart i tio. FEL! Klockan var kvart i nio och det upptäckte jag nu efter att jag redan klätt på mig och precis ska äta frukost. ÅÅÅÅH.

Det blir inte min dag idag. Jag lovar.




När blev hon såhär snygg?

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer













Grubbelgrubbel

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Kom nyss hem från stan. Bounce var superbra! De gjorde en dansstory av 'One flew over the cuckoo's nest' och den var väldigt underhållande. Tyvärr kunde jag inte ta en enda bild för det var förbjudet på teatern :/ Efteråt gick vi och käka på The Filling Room (tror jag det hette), en skotsk pub som vi även var på för några veckor sen.

Har haft en lite konstig känsla både idag och igår. Den kommer på kvällarna. Först börjar jag tänka på den närmsta framtiden; vad vi har att göra i veckan, vad jag måste plugga etc. Det leder alltid till att jag börjar tänka på den inte lika nära framtiden; vad ska jag göra efter universitetet, vad vill jag inrikta mig på? Jag har ett slags suddigt mål framför mig och jag är rädd att det inte passar in i den utbildning jag läser just nu. Jag hatar att känna begränsningar. Tror att jag behöver lite kreativitet och personlighet i min skolgång. Universitet är upplagda på ett ganska opersonligt sätt och det känns hämmande. Saknar lite gymnasiet med de små klasserna och roliga lektionerna.

Men! Jag får göra det bästa av det jag har. Det är inte så att jag inte trivs, verkligen inte. Det är nog inte konstigt att man ifrågasätter saker och ting i livet ibland. Och om man vill något får man försöka kämpa lite och om det är det som krävs ska jag göra det.

Hittade ytterligare en inspirationskälla: http://jakandjil.com/blog/

Godnatt alla wunderbaums.




Bounce!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Tänk vad trevligt det är när man vaknar och har lite ångest över att klockan är halv tolv och så visar det sig att den bara är halv elva. Underbart med tidsomställningar!

Sitter och äter gårdagens överblivna godis till frukost och försöker göra klart min management essay. Det går långsamt. Tror jag ska ta en liten paus nu och kolla på en film, för jag har tappat all inspiration.

Ikväll är det Bounce i Edinburgh. Ska ta med kameran och ta lite fina bilder. Ska fråga tjejerna om de har lust att åka in tidigare för att äta lite mat på någon restaurang, det hade varit mysigt.




Photos by: Tim Walker

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer




























Svenskar alltså..

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Är det inte lustigt hur man åker till stan för att handla stövlar men kommer hem med detta:



Usch jag tror jag har en sjukdom. Jaja.

När vi åkte in till stan idag satt det en gubbe framför oss på bussen. Efter att han uppenbarligen lyssnat lite på oss en stund vände han sig till oss och frågade:
- Are you from Poland?
- No, from Sweden, svarade vi trevligt, han vände sig om och återgick till vår diskussion. Vi satt och pratade jättelänge, typ en kvart, när han plötsligt vände sig om igen och frågade:
- Stockholm?
- Emh, no. South of Sweden.
- Aha, sa han och vände sig om igen. Va? Vad är det för konstigt sätt att prata till folk på? Varför frågade han oss massa frågor om han ändå inte hade några följdfrågor eller poänger? Fattar inte.

Lite senare kom det en svensk familj på bussen. Gud så trevligt tänkte jag, kanske man borde hälsa! Men innan jag eller nån annan av oss kom till skott börjar föräldrarna ha en diskussion och den brittiska valutan med sin typ 13-åriga sån. Och han var otrevlig mot sina föräldrar! Det blev pinsamt att sitta och lyssna efter ett tag.
Sonen: Vad är det för skillnad på pund och pence?
Pappan: Jaa det går hundra pence på ett pund och..
Sonen: Men TYST! Det var inte det jag menade. Vad är det för skillnad, vad är pence?
Pappan: Det är ungefär som svenska öre..
Sonen: Men håll käften!! Jag frågade inte om svenska öre fattar du väl!
Mamman: Fast lilla gubben, man kan förklara lättare på det sättet hehe.
Sonen: Håll käften ni fattar ingenting, idioter!

Kändes inte riktigt som rätt tillfälle att erkänna att man är svensk och förstår hela deras konversation.

Har köpt hundra kilo godis och Sofia har beställt pizza! Mmmm vad gott det ska bli. Även om jag inte hittade stövlar och har spenderat lite mer pengar än vad jag borde har det varit en bra lördag. Pussipuss




Godmorn

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vaknade nyss med huvudvärk. Och det är inte bakishuvudvärk som man kanske skulle tro. Grejen är att jag fick huvudvärk redan innan vi gick ut igår och det har hållt i sig sedan dess. Jag som ska till stan och shoppa! Det måste gå över, behöver vara väldigt fokuserad när det gäller såna livsviktiga saker.

Gårdagen var sådär lagom kul som vissa kvällar är. Vi var först i norrmännens lägenhet och sen drog vi vidare till Bacaro. Största delen spenderades faktiskt med att försöka rädda stackars Ella från en sjukt efterhängsen kille som vägrade ge sig och inte alls verkade fatta tydliga hintar.

Roligast igår:

ELLA: Är det ost i parmesan?

HAHAHAHAHA. Förlåt gumman, det var bara så himla kul.

Oh, jag och Sofia träffade en till Flight of the Conchords-fanatiker (eller okej, vi var fanatikerna. Han var mer har-sett-serien-och-gillar-den typ) som vi stod och pratade med. Norrman var han också, kan ni tänka er! Vi gjorde en remake av vår Too many dicks on the dancefloor-video för honom, tihi.

Jag var superdålig på att ta bilder igår. Blev typ en. Inte värt att lägga energi på att föra över den till datorn just nu. Ska äta lite frulle och sen in till stan. Ciao!




Survival

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Nu har stenen lättat! Gud vad skönt att ha det där provet avklarat. Det gick hyfsat bra. Vet att jag har två fel (varav ett jag kom på det rätta svaret till precis när jag lämnat in pappret. Störigt!) men om det inte är fler får jag ett A. Firade genom att köpa godis som jag nu sitter och äter på mitt rum :)

Ikväll ska vi ut i stan. Om två timmar ska vi på en förfest, sen blir det förmodligen Bacaro. Ska bli kul att dansa lite, skaka bort all stress från veckan - om än tillfälligt. Imorgon blir det spenderande av de norska skattepengarna - måste köpa stövlar - och sen essay writing. Och en stor, fet Domino's-pizza.






Nu gäller det

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Wish me luck på provet!!





Micropicro

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Sitter hemma i mitt rum och har nyss ätit världens godaste quinoasallad med kyckling. Jag försöker plugga ekonomi men det går ganska trögt. Kom på innan att jag nog inte kan så mycket som jag hade hoppats på, vilket är lite dumt eftersom vi har ett viktigt prov imorgon. Men jag tror att jag blivit mätt på att plugga och därför inte orkar vara lika ambitiös som jag hade velat.

Jag var på världens bästa cardio circuit-pass innan. Helt sjukt jobbigt men så himla kul! Ska gå på det varje vecka fo shizzle. Idag fick vi förresten tillbaka resultatet från förra veckans accountingexam och det gick jättebra! Tummen upp för mig!!!

Jag har faktiskt inget mer att skriva så jag avslutar.




GRATTIS JOSEF 9 ÅR!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag gick upp klockan sex imorse för att vara med när familjen sjöng för lillebror. Puh, då var jag trött men mysigt var det. Han fick några TV-spel, en liten mobiltelefon, en digitalkamera (ärvd iofs, han är lite för liten för såna finsaker), LEGO, lite pengar och några andra grejer. Min present har som sagt inte kommit i fram till Sverige ännu men har vi tur kommer den idag. Jag tror han blir jätteglad. Annars blir jag sur på det bortskämda lilla barnet!


Grattis sötnos


Såhär såg det ut imorse:




OH YEAH!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer


Även om det var ett väldigt litet test och inte spelar så stor roll i slutändan blev jag glad över mitt första betyg.

Jaha vad händer då. Jag har rumpsår. Det är ny åkomma jag har upptäckt att man kan skaffa sig om man sitter för mycket på biblioteket om dagarna. Sträva stolar och strumpbyxor är ingen bra kombination. Jag har även ont i händerna. Om det kommer från kickboxning eller att jag skriver saker hela dagarna vet jag inte men idag när jag skulle göra armhävningar kollapsade jag nästan.

Imorgon fyller min söta lillebror 9 år. Han tror nog att han blir stor, men han kommer fortfarande vara min lille plutteplutt. Jag har skickat en present till honom så jag hoppas den kommer fram någon gång under morgondagen. Ska gå upp klockan kvart över sex (!) imorgon för att Skype-gratta honom. Borde alltså försöka somna snart. Godnattnattinattinatt alla sötgullisar.







Även om det finns många fel med Norge..

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
.. har de ett jäkla bra skattesystem! Jag fick 3000 norska kronor tillbaka i skatten idag - en gång till. YEEES!




ZOMBIE

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Idag köpte jag en present till mig själv i form av en muffinmugg. Tyckte den skulle passa så himla bra i mitt rosa rum. Ella tyckte den var ful, men det struntar jag i.

 

Och så himla sjuk sak som hände på dansen då! Vår danslärare, som jag inte riktigt gillar, vill att vi ska samla in pengar till Dance Society som vi ska ha till julshowen. Vilket man ju kan förstå, vi behöver ju pengar om den ska bli bra. Men vet ni vad hon har bestämt då? Att på tisdag ska alla klä ut sig till zombies och gå runt i skolan precis som en vanlig skoldag. EH? Och ovanpå detta; vi ska ha en Silent Sponsor-skit denna tisdag vilket innebär att vi inte får säga ett ord mellan klockan 9-16. Detta ska få folk att vilja donera pengar. EEEEEH??! Över min döda kropp att det någonsin händer alltså. Är hon sinnessjuk? Skulle jag sitta i lecture, utklädd till zombie och låtsas som att det regnade samtidigt som jag leker stum? Herregud. Jag tänker ta pengar ur min egen ficka och donera om det nu är det hon vill ha.

Lite bilder från dagen:

Graffiti i gamla stan

De har redan börjat julpynta! Längtar till när de börjar ordentligt, tror Edinburgh kommer bli helt magiskt.

 

Oj det var inte så många bilder. Jaja. Godnatt





Meddelande till mamma och syster:

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Frågan är inte om man ska köpa flytande eller icke flytande margarin - KÖP INGET MARGARIN!

Vet ni hur man tillverkar margarin? Man blandar kemikalier med andra kemikalier så det blir en grön sörja som smakar rumpa. Sen häller man i färgmedel (gult) och konstgjorda smör-aromer, allt för att såna som ni och jag ska tro att det är smör.

Så, INGET MARGARIN! EVER! Capish?




"Förlåt Sofie, för att jag förstör din hjärna"

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Min bok ber om ursäkt för att den så knäpp och oförståelig. Den är söt. Jag ritade en smiley-gubbe på den så dekulle förstå att den var förlåten.








City Library

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Imorse vid halv tio åkte vi in till stan. Sofie köpte ingen iPhone men Ella köpte en fin Mac-dator! Och nu sitter vi på city library. Det är jättetråkigt. Man måste vara helt tyst när man pluggar och jag har inte det minsta lust att varken vara tyst eller plugga. Dessutom har jag köpt världens godaste sallad som jag måste smusseläta för tydligen får man inte äta mat här. En väldigt oinsiperande miljö alltså.





Hohoha

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Om romantiken:
"Natur och kärlek i en enda jävla dampröra var det fetaste som fanns, fyfan."

Min och Sofias film:





Kvällsmys

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Sitter på mitt rum med en kopp te, vindruvor och brieost med sylt. Oh, how I love cheese. Ibland lyckas man mysa till det riktigt ordentligt.





Planerings-Sofie

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Morgondagens planer:

- Åka in till stan tidigt
- Gå och kolla iPhone till Sofia och MacBook till Ella
- Sitta på Ctiy Library och plugga
- Träna circuits
- Sova


Imorgon ska bli effektiv. Har den dumma microeconomics-examen på fredag så jag måste börja fatta vad det är vi läser. Och måste bli klar med essayn så jag slipper tänka på den.

Att se fram emot:
Bounce på söndag. De är i Edinburgh för två föreställningar och Ella har bokat biljetter till oss.


Nyvaken Sofia och nästan nyvaken Sofie efter fredagens utekväll. We are smokin'! <3





You're my addiction

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Sen jag kom hit har jag fått en ny addiction. Den heter Robinson's Summer Fruits Squash och d-e-l-i-cious. Dricker det till varje måltid och gärna ett eller två glas innan jag somnar. Den är sugar free, men tvivlar på att den är bra för mig. Borde skära ner men vatten smakar plötsligt så himla trist.







JAG GER UPP

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
INGET mer pluggande för mig idag. Min hjärna känns som potatismos och jag spyr ekonomitermer. Vart tog helgen vägen? Har inte gjort något vettigt och nu är det redan söndag kväll.

Och jag har förresten franskatest imorgon kom jag på. Fan. Fan fan fan.

Jaha. Blir väl mer pluggande ändå.





Nanahahanaha!

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
VI HAR VÄRLDENS FINASTE PARK UTANFÖR VÅRT BIBLIOTEK, HAR NI DET ELLER?





J Holiday - Bed

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer




Vad hette den nu.. King of the landlords?

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
ASDA idag med Ella och Sofia. Köpte mat för lite väl mycket pengar. Funderar på att göra upp en slags budget på hur mycket jag får spendera per månad. Just nu känns det inte som att jag har koll.

När jag och Sofia åkte omkring med vår kundvagn i affären tog vi massa roliga kort, bl. a. på roliga/äckliga/konstiga matvaror. Hade varit kul att visa. Tyvärr går inte det, för en vakt kom fram till mig och frågade "Excuse me, did you take pictures of the shop with that camera?". Jag blev livrädd, tänkte att jag hade gjort något riktigt olagligt, men lyckades klämma fram ett "Yes?". Då sa han att man inte fick ta bilder p.g.a. risk för imitation från andra matvarukedjor, så jag fick stå och radera alla bilder på kameran framför ögonen på honom. Pinsamt! Men efter att jag dragit till med "Sorry, I didn't know, I'm from Sweden" blev han genast lite trevligare, bad om ursäkt för besväret och frågade frågor om hur jag gillade Skottland. Nästa gång ska ta jag bilder men smyga lite med det så ingen ser, tihi.

När vi kom med vad som kändes som hundra påsar mat gick jag och Sofia en promenad runt Campus. Lättsamt kan tyckas, men Campus är gigantiskt och det tog nästan två timmar för oss att gå runt hela. Det var fint och höstigt; gul/röda träd, lagom kallt och geggigt på marken. Just how we like it. Vi gjorde en tres humoristic video spelandes Bret och Jermaine i Flight of the Conchords (VÄRLDENS ABSOLUT BÄSTA TV-SERIE!!!!!!!!!!!). Den finns på facebook för the world to see. Nu ska jag äta mer godis.

Roligast idag
Ella undrar lite om den där serien vi såg igår.

Ella: Vad hette nu den där serien? King of..
Sofia: Vilken serie?!
Ella: Den där serien.. King of the landlords!
Sofia: HAAAAAAH. Flight of the conchords?
Ella: Ja..






Vad tänkte du nu?

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vissa har perfect taste:


Alessandro Ambrosio

Andra inte:


Alison Iraheta




Ceilidh

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
När man tänker på Skottland tänker man oundvikligen på kiltar. Det är en sån typisk bild man får i huvudet; Mel Gibson-personer med grön/röd/svart-rutiga kjolar, magväskor och strumpor med små detaljer på. Men jag trodde att detta var en mer ovanlig syn, typ som att man inte ser folk i Sverige gå runt i nationaldräkt. Sanningen är att killar drar på sig denna outfit ganska ofta.Nästan varje gång man är ute på stan ser man en eller annan kiltbärande grupp män som med stolthet bär omkring på Skottlands mest kända klädesplagg. På bröllop och lite finare tillställningar blir man, enligt vår skotska vän Rory, utskrattad om man inte har kilt på sig. Och igår när jag kom in i köket igår satt där en liten herre som var uppklädd för att gå på Ceilidh (uttalas Kay-Leigh), en skotsk social dance anordnad på skolan. Jag och Sofia gick förbi dansen på väg till shoppen och det fullkomligt kryllade av män i kjol. Eller inte ens män, folk i vår ålder och yngre! Tjejerna däremot såg lite lättklädda ut som brittiska tjejer alltid gör. Kontrasten var ganska kul.







JUST DANCE

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Idag har vi haft helt underbart väder. Känns som våren är på väg! Om man bortser från att det är svinkallt och att vintern närmar sig..

Hade vårt allra första prov idag i Accounting. Det gick bra hoppas jag, men om det inte gjorde det har vi en chans till om tre veckor. Därefter får man betyg på det provet som det gick bäst på. Ganska bekvämt.

Sofia, Ella och Sandra är i stan; Sofia ska köpa en iPhone och Ella en Mac-dator (vi lyckades övertyga henne!). Jag bestämde mig för att stanna hemma istället, har städat mitt rum och kollar på Hell's Kitchen. Ikväll ska vi ut och pardey!! Woohi, känns som evigheter sen. Det förtjänar vi efter en låååång jobbig vecka.






Lite kvällshumor

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Om någon har sett Svenska Hollywoodfruar, kolla denna! I love Anna Blomberg


 

Man får aldrig nog av Blomberg och Kvarteret Skatan:

 

 





På biblioteket är alla glada!!!!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer





More alive

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag börjar redan få lite ångest över vad jag ska välja för tredjeårsval. Mer och mer lutar det åt att jag vill läsa någon slags Fashion Marketing/retailing/business, men vet inte hur jag kan nå dit. Det ingår ju egentligen inte i min kurs, International management, men om jag bara hittar rätt person att prata med tror jag att man kan hitta en lösning.

Två alternativ:
Antingen gör jag klart hela denna kursen och inriktar mig främst på marketing för att sedan ta ett post-grad år i fashion.
Eller så ser jag till att jag i mitt tredje år utomlands (kanske till och med andra!) kan börja studera i den inrikting jag vill. Paris lockar väldigt mycket och om jag har tur har skolan ett samarbete med något bra fashion institute där. Om min mentor någon gång kan svara på mina mail så att vi kan träffas ska jag prata med honom om det. Förhoppningsvis kan han hjälpa.





Vad säger du? Har tornen rasat?!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag drömde att jag blev biten av en hund som var min farfar för att jag råkat flytta på hans mysbyxor..


Mmm.. Vet inte hur jag ska tolka det. Hur som haver. Imorgon har vi vårt första riktiga test, mid-term test i accounting. Det är inte jättemycket att läsa, men ändå lite pirrigt eftersom det påverkar vårt betyg med 20%. Hoppas det går bra.

Dagens uppdrag är att lista ut hur man skickar ett paket härifrån till Sverige. Det kan vara svårare än man tror, faktiskt!




OMG!

Skriven .
Placerad i ", "
3 kommentarer
När man hittar vad som ser ut som en använd kondom på sitt köksgolv, då vet man att det har gått för långt.




Besvikelse

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Fy fan alltså. Vår dansklass är verkligen inte bra. Hon som har hand om det verkar inte fatta någonting om dans (och hon har ätit för många brownies tror jag..), det finns aldrig en lokal som är stor eller utrustad nog och koreografin vi håller på att lära oss är ful. Jag kommer ihåg i trean när vi gjorde dans till Pussycat Dolls "Buttons". Hur kul det var och hur snygg dansen blev. Inte alls som detta.




På bibblan!

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Sitter i universitetsbiblioteket just nu och pluggar. Eller ja, det är meningen att jag ska plugga i alla fall. Klockan är egentligen alldeles för mycket för att man ska sitta här, man borde göra någonting roligt, typ.. skratta. Men men, vi har jättemycket denna veckan så det får bli att vi sitter här en stund till.

Idag var jag i stan och handlade present till min lillebror. Det var mysigt att gå omkring helt själv för en gångs skull. Det är mysigt att alltid ha folk omkring sig men någon gång då och då behöver man sin ensamhet för att rensa hjärnan. Köpte även lite smågrejer, bland annat smink som jag var i desperat behov av. Upptäckte när jag kom hem att en av mascarorna jag köpt var lila. Vad gör man med en lila mascara?

HEJ FRÅN BIBBLAN!!





Klassamhälle

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Idag hände nåt jättekonstigt på Microeconomics-lektionen. Jag satt och skrev ner anteckningar som vanligt när jag bara POFF! föll framlängses i stolen. Bara lite, men tillräckligt för att Sofia och Ella skulle märka det och undra vad jag höll på med. Jag minns inte att jag själv rörde mig utan det kändes som att världen runtomkring mig kollapasade under en sekund. Som en jordbävning ungefär. Efteråt var jag alldele skakig, men i slutet av lektionen gick det över. Vad kan det ha varit för knäppt? Min gissning är blodsockerfall, men grejen är att jag precis hade ätit en stor portion mat. Ett mysterium..

Innan detta absolut förfärligt hemska drama i mitt annars lugna liv hade vi accounting. Eftersom accounting är så himla tråkigt satt jag och studerade mina klasskompisar istället. Det finns några i klassen som man redan känner igen p.g.a. att de tillhör en speciell grupp eller beter sig på ett speciellt sätt. Här är några:

Tjejen som alltid är sen och klipp-klapprar med sina skor på trappan: Jag tror hon är fransk och av någon anledning lyckas hon alltid, alltid, alltid komma ca 3 minuter för sent, precis när det har blivit tyst och läraren börjat prata. Då går hon, ganska sakta, nerför trappan i sina högljudda skor och sätter sig allra längst fram i salen.

Norska raden: Edinburgh är en populär studenstad bland norrmän och det märks tydligt i vår skola. Det går ca 10 norrmän i vår klass bara och tredje/fjärde raden nedifrån är deras territorium.

The nodding girl: Ibland sitter det en tjej några rader framför mig. Hon är lite kul, för hon nickar/skakar på huvudet åt i princip allt läraren säger. Och det är inte en lätt nick som man kan göra för sig själv ibland, utan det är ganska stora skakningar upp, ner och åt sidan beroende på vad läraren säger. Jag tror hon försöker påkalla uppmärksamhet. I en sal med 300 elever ser det rätt underhållande ut, med tanke på att han antagligen inte ser henne alls. Men, hon lyckas iaf utmärka sig för oss andra!

Platta huvudet-killen: Har aldrig sett en människa med så platt huvud som den här personen. Jag vet inte vad som har hänt, men det ser ut som att någon tappat honom i golvet och att bakhuvudet tryckts in och sen stannat där.

Lady Gaga: Vi kallar henne så för hon ser ut som en aning nedtonad (hon har inte fågelbon på huvudet) Lady Gaga.

The Swedish girls
: Det är vi ;)

Ja, man märker att det så smått börjar bildas en liten kultur i klassen. Som det alltid gör.

Nu ska jag ta en dusch. Var nyss på aerobics och är svettig. Sen ska jag äta och plugga heeela kvällen. Pusss




Livet på ett studentrum

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Ibland tvättar man. Ibland händer det också att man råkar fylla torktumlaren med för mycket saker så att allting är lite fuktigt när det är klart. Då får man försöka hänga upp sina blöta kläder där det finns plats. Oh, the glamorous life!









Hjälp!

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Min tröja har missfärgats av en blöt läderväska, den är röd/brun istället för grå. Detta hände för en vecka sedan ungefär vilket innebär att det legat in sig ett tag, och nu när jag tvättade den är fläckarna kvar. Vad ska jag göra?

Lite husmorstips hade varit uppskattat!





Kort meddelande till alla som undrar

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Internet funkar inte alls idag, så kan inte skriva så mycket mer än detta.




Sofias och Sofies lördag bestod av...

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer


Well guessed! Thank heaven for Domino's, finns inga bättre pizzor på hela jordklotet. Usch vad vi är lökiga. Vi har sett She's the Man och tyckt att den var jättekul. Vi har även försökt plugga fastän det inte gick helt enligt planerna. Och vi har skrattat åt vår egen töntighet så vi nästan dog. Ikväll var vi kings of the nerds här på campus.  Men det gör ingenting, imorgon är vi coolast igen heheee.

Dagens highlight: Jag fick pengar tillbaka från norska skatten! Inga mängder men allt är välkommet när man är student och faller för shoppingens frestelser lite väl ofta. Well. Time for bed. Godnatt!




Bear dress

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
MEN ÅÅÅH. Jag hade skrivit värsta långa inlägget om vår dag men så kraschade Firefox (trodde inte det gick på en mac!!!!!!) så allt försvann.

Jaja, kort sammanfattning: dagen spenderades i gamla delen av Edinburgh, på The Royal Mile. The Royal Mile är en lång gata som börjar i ena ändan av stan och fortsätter ända upp till Edinburgh castle. Alla hus är flera hundra år gamla och det är mycket liv och rörelse; gatumusikanter, marknadsstånd, trollkonstnärer etc. Bland annat såg vi "The World's Most Pierces Woman". Hon såg ut som ett troll. Vi åt lunch på en söt liten pub som var sådär typiskt brittisk. Jag åt fish & chips i öl-batter och till efterrätt delade jag och Ella på världens godaste chocolate brownie cheesecake.


Världens mest piercade kvinna. Ganska läskig.


Gamla stan


Säckpipemusikant. Det lät inte speciellt vackert, men söt var han i sin lilla kilt.


Kyrka (måste börja lägga på minnet vad alla byggnader heter..)


The Royal Mile


Pimpad staty


Sandra på puben


Chocolate brownie cheesecake


Sandra och Sofias cookie mountain

Jag och Sofia hittade världens absolut fulaste klänning, och vi var tvugna att prova den:


Mmm jag älskar att se ut som en björn.
Nu sitter Sofia hos maaj och vi ska plugga. Puss




lurtag

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Ny lördag. Var ute igår och vaknade för en stund sedan. Vi ska till stan nu och ta en fika, får hoppas solen håller i sig! Skriver mer sen.




BLONDIE NR 2!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
..Nästan. Blond kan man nog inte kalla mig, men igår slingade Sofia håret på mig. Det blev ganska mycket ljusare än innan. Det är fint.





Aldrig färdigmat igen!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Usch, usch, usch! Hade nyss världens äckligaste matupplevelse. Var lite trött efter skolan och orkade inte laga mat riktigt som jag brukar. Kom på att jag hade en burk färdig Tikka Masala så jag stekte lite kyckling och blandade. Och gud vad det smakade illa! Ärligt talat, man kunde verkligen smaka kemikalierna och konserveringsmedlen och allt annat som med säkerhet var istoppat i den såsen. Nej, hädanefter är det hemmalagad-från-scratch-mat som gäller.

Om en timme är det circuitsträning med the athletic's team som gäller. I ett perfekt universum hade jag gjort lite franska innan dess, kanske även lite annat smått och gott som vi har att plugga. Fast nu lever vi ju i verkligheten och där kollar man på The Good Wife istället. Ciau!




Shanghai Wednesday

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vi kom iväg till Shanghai igår. Sjukt mycket folk och vi stod i kö i typ en kvart när vi kom på att vi hade Shanghai-kort, vilket innebar att vi inte hade behövt stå i kön! Störigt. Vi hade i alla fall kul resten av kvällen och när vi kom hem åt jag och Sofia resterna från hennes goda gryta. Typ bästa jag ätit i mitt liv. Blev inte så många bilder under kvällen, är som sagt fruktansvärt dålig på att ta upp kameran, men här är några.

Ella, "TUTORIALS!!" :D



















Busy

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Idag suger jag på att vara blogg-social, men har haft en massa att göra hela dagen. Hade franska-presentation imorse - den gick bra. Ärligt talat var det inte mycket till presentation, vi skulle sitta vid ett bord och läsa ur pappret. Men skönt att ha det överstökat i alla fall. Sen gjorde jag och Sofia hennes asiatiska kycklinggryta med nudlar! Åt tills vi båda fick så ont i magen att vi var tvugna att ligga ner :D

Nu har vi pluggat tillsammans, jag, Ella och Sofia, i TVÅ TIMMAR. Är helt yr i huvudet.

Och nu ska vi ut, Shanghai blir det tror jag. Miihi. Puss

Oh jag glömde nästan! Jag, Julie och Sofia var med på atleternas intervallträning idag. Gud vad jobbigt det var, höll på att dö. Men jag klarade fyra set i alla fall och är very nöjd med mig själv. Imorgon gör vi circuits tror jag.




-

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer



Idag ska bli en bra dag.




Tack Lollo!

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Har haft en ganska dålig dag. Känt mig ensam, längtat lite hem, haft ont i huvudet etc. Men så kommer jag hem efter dansen, går in på min systers blogg och börjar asgarva åt hennes nya kategori Pappa-kommentarer:

Det gjorde min dag. Vet inte om det är för internt för att förstå, men gud vad jag skrattade.




Sweet dreams

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag drömde en konstig dröm inatt. Den innehöll bl. a. en översvämning där jag räddade en tjej från att dö, fast jag inte tyckte speciellt mycket om henne, att mamma blivit knäpp och kollade på myrornas krig på tv, ett stort piratskepp etc. Det bästa av allt dock var min futuristiska version av Spotify. I min dröm fanns det, istället för låtar, en massa olika kakor och bullar man kunde välja mellan. När man klickade på det dök det upp i rutan och man kunde ta det med handen och börja äta. Mmmm, vad jag åt kladdkaka! Längst upp i hörnet såg man räkningen, d.v.s. kostnaden för alla kakor man ätit. Jag och Martin lyckades äta kakor för 980 pund tihi.

Nu har jag nyss krängt en uuuuunderbar måltid bestående av stek, smörstekt potatis, rödvinssås och fetaostsallad. Fattar inte varför jag alltid gör så mycket mat, mina portioner blir alltid gigantiska. Men jag hade lätt kunnat stoppa i mig en till! Vem sa att man måste leva på tonfisk bara för att man är fattig student? Det är verkligen en av sakerna jag älskar med Storbritannien; man kan hitta riktigt billig mat! Och då är det inte bara skit (som konserverad skinka.. Hrmmhrmm Ella..) utan till och med det ekologiska är mycket billigare än i Sverige.

Ikväll ska vi på vår första lektion på Heriot-Watt Dance Society! Ska visa mailet vi fick sen, very spännande!







Udda matvanor

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Det är ganska kul hur saker som är så vanliga i Sverige, t ex kaviar och lakrits, är så konstigt i andra delar av världen. När jag gör mina kaviarmackor i köket tittar mina kökskompisar på dem med avsmak och säger "Hmm.. looks good", vilket betyder att de hellre skulle dö än smaka det.

Och då kommer jag att tänka på alla knäppa saker som dom har här! Saker som vi inte alls äter i Sverige. Därför har jag gjort en liten lista:

Knäppa saker man äter i Skottland

1. Haggis på Pizza: I vår studenshop finns denna smarriga kombination. Det är alltså fårinälvor blandat med kryddor på pizza. MMMMM!


2. Chips på macka
: Jag har redan berättat om min kökskompis som brukar äta detta, men det är extremt på så många sätt att jag nämner det igen.



3. Jack Daniels whiskey + cola på burk: För den late som inte orkar blanda sina egna drinkar finns denna alkoholhaltiga burkläsk. Har hört att den även finns med gin & tonic och vodka & lime.


4. Skinka på konservburk
: Detta finns säkert i Sverige men USCH vad äckligt det är. Sofia och Ella tycker det är gott av någon anledning. Jag tycker det smakar fruktansvärt och konsistensen är som.. jag vet inte vad. Fruktansvärt!


5. Orange ost: cheddarosten i det här landet är oftast orange. Och då menar jag verkligen ORANGE! Man kan bara ana hur mycket färgämnen de stoppat in i de stackars ostarna. Min granne trodde till och med att det är så ostar ser ut på riktigt. Från kon, liksom!


Listan kommer med säkerhet fyllas på ju längre tid jag spenderar i det här landet. Jag har sagt det förut och säger det igen; skottar är ett underligt folk.




Montag

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

 

Jag och Sofia pratade med Jasminen igår på Skype. Hon ska komma hit snart, det blir sååå kul! Vi får visa henne allt som finns i vårt lilla skotska liv.

Imorgon är vi lediga (det är vi varje tisdag) så min tanke är att vi kanske borde gå ut. Får se vad de andra säger om det. Nu ska vi snart till gymmet. PUMPA LITE!





GAH!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vaknade nyss upp med världens ryggsmärta! Precis nedanför nacken ner mot mitten av ryggen gör det helt seriöst pissont. Likaså om jag försöker vända huvet åt höger eller vänster. Whyyyy? Jag som gick upp tidigt för att jag tänkte träna nu på morgonen. Jaja, får hoppas det blir bättre så jag kan träna sen istället.




Bara tre månader nu!

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer
Jag och Sofia bokade hembiljett idag. Den 20:e december klockan .. (återkommer med det) landar vi på gigantiska Göteborg City, en upplevelse i sig! Är sedan hemma i några veckor och åker tillbaka till Skottlandet den 10 januari. Gud så mysigt det ska bli att komma hem till ett juligt Sverige. Hoppas vi får snö!

-

Jaha, ni undrar vilken min favoritblogg är? Visst kan jag visa det: http://thesartorialist.blogspot.com


-

Nu ska jag vara busig och äta popcorn fast det är söndag! Kanske kolla lite Alice in Wonderland. Puss o kram





Jag åt middag med familjen idag!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer

De åt spaghetti och köttfärssås. Jag drack saft.





Föräten

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Lördag kväll var slapp - som vanligt. Jag tror inte vi har varit ute en enda lördag sen vi kom hit. Söndagar, onsdagar, fredagar ja, men lördagar - never. Grejen är att jag och Sofia har äta-vad-vi-vill-dag på lördagar vilket alltid resultrerar i att vi fullkomligt VRÄKER i oss onyttigheter. Resten av veckan är tråkmat (d.v.s. nyttig mat) men på lördagar kan vi köpa precis det vi vill ha allra mest och då blir det ju en del eftersom man måste klämma in allt under en dag. Och efter man har ätit 15 kilo godis, chips, pizza etc. etc. är man inte jättesugen på att klä upp sig och gå ut och dansa. Så man är hemma istället.



Ovan är allt jag köpte igår (+ Ellas chipspåsar). I den stora blå påsen är det faktiskt lösgodis, även om kvaliteten och valmöjligheten inte går att jämföra med svenskt. Utöver detta köpte jag pizza, coca-cola, salsadip och pop-corn. Dock är ungefär hälften kvar idag; efter en halv pizza och en mellanstor chipspåse är det rätt svårt att få ner mer. Kanske man ska ta och äta lite nu på morgonkvisten..?

Det soliga vädret håller i sig men stormen har dragit förbi = ganska behagligt väder. Inte sommar eller nåt, men definitivt tillräckligt för att ta en liten promenix runt campus. Måste läsa lite accounting (Det. Tar. Aldrig. Slut) men förhoppningsvis är solen kvar i eftermiddag också.

Pussi




Vägguppdatering

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Skrev ut ytterligare några bilder och satte upp tillsammans med de andra. Blev fint tycker jag.



Alla som ser den här bilden säger "Oh Sofie, you look exactly the same!". De tycker inte jag har förändrats ett dugg. Hallå, jag är 10 år på den bilden? Inte världens roligaste kommentar att få. "Du ser ut som en tioåring Sofie :)" Själv tycker jag inte alls att jag ser likadan ut. Jag är ju kvinna nu!!!!!





Windy weather

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Så det blev utgång igår ändå. Inte förrän klockan tio på kvällen bestämde vi oss för att byta från våra pyjamaser till något lite mer passande. Vid tolv åkte vi in till stan, till Bacardo (som jag tror den heter) där vi varit en gång innan. Klubben bestod förra gången av endast norrmän. Igår var det lite mer uppblandat med en del folk vi kände igen från skolan, men fortfarande mest norrmän överlag. Det var kul, vi dansade hela kvällen, och stack hem runt halv fyra.




Blev inte speciellt många bilder igår tyvärr. Orkar aldrig ta upp kameran.

Idag har jag och Ella spelat squash. Det var kuligt :) Sofia är och klipper/färgar sitt hår. Ska bli spännande att se hur det blir! Det är suuuperblåsigt ute idag. Försökte ta kort på det imorse men vind är svår att fånga på bild:






AAAAH

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Ingenting slår ett jobbigt träningspass. Gud vad man känner sig duktig och hälsosam. Sofia den galenpannan sprang en mil, riktigt så duktig var inte jag. Men ändå ganska!

Har haft en ganska händelselös dag i övrigt. Management först på morgnen (11.15) där vi gick igenom School of Human Relations. Vi har en essay som ska lämnas in om tre veckor och den står för HÄLFTEN av vårt sammanlagda betyg! 50%!!!! Jag dog lite när jag hörde det. Bäst att man gör bra ifrån sig där.

Sen var det franska med Mrs. Skräcködla. Två dagar i veckan, onsdag & måndag, har vi en jättesöt liten franskafröken som gör att man blir bekväm med att prata. Då gillar jag franskalektionerna. Men på fredagarna......... Då har vi en tant, ca 55 år, ser ut som en typisk engelsk lärarinna med glasögon och kortklippt grått hår - och hon är fruktansvärd! Hon tvekar inte på att peka på dig, be dig säga något på franska och skälla på dig om du misslyckas. Hon skäller inte genom att skrika, men hon säger någonting spydigt som får en att skämmas och önska att man var någon annanstans. På ett mycket subtilt sätt får hon alla att känna sig otroligt dåliga på i stort sett allt. Vet inte ens vad hon heter, Skräcködlan eller Skräcktanten har det varit sen första lektionen.

Ooooch sen var det lite mer skola men det var ingenting intressant. Ikväll vet jag inte vad som händer riktigt. Kanske vi är hemma, har en del att plugga. Lewis, killen i Sofias korridor, har en spelning på en klubb ikväll (han spelar trummor) och undrade om vi ville komma. Vi är inte jättesugna, men vi får se.

Ciao ciao ciao.




Idag har jag..

Skriven .
Placerad i ", "
2 kommentarer
- Städat mitt rum d.v.s. dammat av alla hyllor, sorterat, plocat undan osv.

- Danspassat

- Blivit bjuden på malayiansk middag av min kompis Andi. Han gjorde fried rice med chicken in sweet & sour sauce.

- Bestämt mig för att aldrig åka till Lille

- Bett mina kitchen mates om ett "Kitchen meeting". Får se hur det går.

- Lagat jättegod köttfärssås och ätit med potääder, fetaost och majs.

- Kollat halva Wild Child. Sen gick CD:n sönder.

- Pluggat.. lite.


- REDAN fått mer shoppingbegär. Aj aj aj.

Nu måste jag sova snart. Har lånat Alice in Wonderland och Aladdin av Julie, kanske somnar till någon av dom.
Nattinatt

Trofast sovpartner





Lille - tråkigaste staden i världen

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Det är nåt fel på min "musplatta" eller vad det heter. Jag måste trycka svinhårt för att det ska klicka. Vad kan det bero på? Jag städade mitt rum innan och jag får för mig att lite damm som yrt omkring hamnat undertill, men det låter ganska osannolikt. Någon som vet hur man löser detta problem?

Jag sitter och pluggar världens absoult tråkigaste franskauppgift. Nästa onsdag har vi en 5-minuterspresenation om en slumpässigt utlottad stad och jag fick Lille. Där verkar det inte hända så mycket alls om ni undrar! Skittråkigt att skriva om. Det roligaste som hänt där är att de blev valda Europas kulturstad år 2004. Och det vet jag inte ens hur man säger på franska så det struntar jag i. Har även en massa accounting att läsa, helst till imorgon. Ja hujedamig.




Solig morgon!

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Ah, det är så fint väder ute. Jag tror vi har haft oerhörd tur med vädret sen vi kom hit. Räknade med regn och kyla men många av dagarna har haft strålande sol. Varmt är det inte, men vad gör det när allt är grönt och ljust och fint. Mitt rum ligger mot sidan som har sol hela morgonen/förmiddagen och det är verkligen en bra start på dagen när man vaknar av solen skinande genom fönstret





Penningproblemos

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Som man kanske kan gissa har jag inte jättemycket pengar kvar på kontot längre. De senaste dagarnas shoppinghysteri har lett till en drastisk decrease of asset (hell yea, I've got accounting down) på mitt bankkonto. Läste kära pappis kommentar som antydde att det kanske inte är jättesmart att köpa så mycket grejer som fattig student utan jobb. Och nej, det kan man ju hålla med om.

MEN! Jag fick faktiskt min lön från augusti för inte så längesen och det här är en present till mig själv för jag har varit så duktig. Dessutom måste man ha NÅNTING som rycker upp en de trista, regnigarna höstdagarna. En annan bor ju i ett land som generellt har en av världens sämsta väderprognoser. Jag lovar att de har mest självmord också. Så sluta klaga!!

(fast ärligt talat måste jag lägga av nu. Det var sista inköpet på länge, nu är det vatten och bröd som gäller. Men det var värt det)






Topshop

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Det var jättekul på Topshop. Vi hamnade ganska långt fram i kön för vi var där redan tio i sex (öppnar halv sju) och det var tur för kön blev suuuuuperlång.

 

Jag försökte ta foton i butiken för att man skulle kunna se hur mycket folk det var men en anställd sa till mig "You are not allowed to take photos of the store" så jag fick lägga ner kameran. Fick bara en bild inifrån.

 

Bild tagen utanför. Alla goodiebags.

 

Apropå dom, de var väl inte helt fantastiska. Fick några slags ansiktkrämer, litet skrivblock, necessär och dry schampoo. Torrschmapoot lär dock komma till hands. Hatar att tvätta håret.

Detta är vad jag köpte:

 

 

 

 

 

 

Yes yes, very nice. Gud det är riktig fest i loungen. Undrar om det är nåt skoj. Troligtvis inte. Vi skulle egentligen gått ut ikväll men alla var så trötta efter Topshop-kvällen så vi har istället ätit kaka och huggit varandra med köksknivar (SOFIA!!!!!). Ska gå ner till dom andra och se wazup.