Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

HELLO

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Vi hade en jättemysig kväll igår. Först åkte vi in till stan för att gå på Ghost Tour. Vi åkte inte hemifrån förrän ganska sent så på George Street hoppade vi av bussen för att ta en taxi till The Royal Mile. Då hade vi en minut på oss innan touren skulle börja och det var ändå en bit att åka. Vi sa till föraren "To The Royal Mile, and do not delay, sir" (nej) och fast vi var några minuter sena hann vi.

Vår guide var jättegullig och turen var intressant. Hon tog oss runt i gamla Edinburgh, först over ground där hon bl. a. visade oss ställen där det fanns gamla tortyrceller förr, berättade sanna historier om hur häxjakten under medeltiden etc. Sen gick vi ner i "underground Edinburgh". Det var en massa gamla stensalar och korridorer som byggdes för flera hundra år sedan och som fortfarande är bevarade. Guiden berättade om att saker som hänt folk därinne; de har svimmat, blivit besatta av andar, kräkts och massa andra konstiga saker. Jag är inte speciellt vidskeplig, men när man stor där inne i de mörka, gamla korridorerna kunde man inte bli annat än rädd.

Efter turen var det skönt att komma ut i normala Edinburgh, även om det regnade. Vi gick till en bar som heter 'Under the stairs'; en hemtrevlig, bohemisk men ändå modern liten bar som låg undangömd på en bakgata. Där satt vi till klockan ett när de stängde.

Ska lägga upp lite bilder senare. Just nu är jag på biblioteket. IMORGON ÄR DET HALLOWEEN!!!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback