Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Copycatz

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag kollade igenom Dion Lee's visning fick jag flashes av andra designers kreationer. Det var säkert inte designerns avsikt men tycker ni inte att vissa saker påminde väldigt mycket om saker vi redan sett i andras kollektioner? Speciellt den blå klänningen fullkomligt skriker Burberry Prorsum s/s 2010!




KATASTROF

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
JAG LOVAR OCH SVÄR TILL GUD ATT ALDRIG MER I HELA MITT LÅNGA LIV FÖRSÖKA FÄRGA HÅRET SJÄLV!

Igår var jag otroligt trött på mitt lite för blonda hår och den utväxt som börjat synas i hårbotten så jag bestämde mig för att färga mitt hår lite. Tanken var att jag skulle få en naturlig guldblont/beige som kunde glittra ikapp med sommarsolen och dum som jag var trodde jag det skulle vara huuuuur lääääätt som heeeeelst att fixa det själv. BILLIGT OCH BRA! Mmm.

Mitt hår blev grått. Grått! Brunt med gråa skiftningar. Råttfärgat deluxe. Höll på att börja böla så fult det var. Tänk er den mesta möjliga icke-färg ni kan föreställa er. Helt livlös och dassig. Bestämde mig för att åka till Spara och köpa en ny färg. Det fick bli en guldbrun färg med röda toner. Färgen blev definitivt bättre än den första, men nu är jag så sjukt mörk och jag har otroligt svårt att vänja mig vid det. Jag tror inte jag passar i jättemörkt hår, tycker det ser ut som en peruk. Dessutom hade jag i paniken lyckats missa en massa slingor så när jag har uppsatt hår sticker det ut en massa blont skit undertill. Plus att min utväxt FORTFARANDE är ljusare än resten av håret.

Så jag akutskrev till Annika som låter mig komma dit på onsdag för att fixa till det en gång för alla. TACK ANNIKA!! Men seriöst, jag som trodde jag skulle komma billigt undan. Nu har jag redan lagt 200 spänn på att få grå/brunt hår och på onsdag blir det frisörkostnader. Gud straffar snålhet verkar det som. ALDRIG MER.



Detta är mitt hår nu. Det är mycket mörkare i verkligheten :(




SER NI VEM DETTA ÄR DÅ?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Det är 50cent! Sjukt va? Han har gått ner från 94kg till 70kg för en filmroll där han ska spela cancersjuk. Och cancersjuk lyckas han ju se ut. Impressive!




Händelserik ddagg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår var vi på Madison - kvällens roligaste händelse var när Johanna ramlade i brännässlor med huvudet före. Sjukt kul. "Här har folk gått". I övrigt var det trevligt och vi var en kortis på efterfest hos någon som hette Elinlottalottie (nåt sånt).

Imorse vaknade jag med lite huvudvärk men tog mig ändå till Helsingborg. Och så två timmar senare hade jag fixat ett jobb! Jajemen. Ska jobba i klädbutiken Louise Béen i sommar. Det bästa av allt är att de har butik i Båstad och det är där de vill ha mig mest så JAG KAN VARA PÅ MIN FAVORITSOMMARPLATS HELA SOMMAREN!!!! Helt underbart. Ska bli väldigt roligt. Ska dit imorgon för en liten upplärning.

Louise hade sin studentbal idag. Hon var skitsnygg i sin smaragdgröna Filippa K-klänning och lång hästsvans. Jag och mamma & Doglas gick ner till Sundstorget för att kolla in alla klänningar. Jag räknade med att få se en del hiskeliga kreationer men till min förvåning hade smaknivån höjts betydligt sedan jag tog studenten. Det var inte många klänningar som jag ratade och man blev nästan lite sugen på att ta studenten igen. Den populäraste var definitivt gudinne-modellen med pastelliga, ljusa färger i chiffong. Lite safe kanske, men vackert. En cooling stack ut med en stor tyllkjol. Ett Carrie-moment när hon kom trippande i höga skor:



Och på tal om Carrie; senare på eftermiddagen var jag iväg på premiären av Sex & The City 2. Johanna hade två biljetter som inkluderade vin, snittar och gratis popcorn, och hon var så gullig o bjöd med mig. Själva filmen var väl sådär tycker jag. Skådespeleriet och dialogerna kändes ganska dassigt, man har hört och sett allt det där några gånger nu liksom. Och jag vet inte om det är mig det är fel på, men folk skrattade hysteriskt åt saker som jag knappt orkade småle åt. Kanske jag som är tråkig. Men det gör inte så mycket, för det fanns extremt mycket vackra kläder och scener att titta på istället för att störa sig på såna saker, och jag hade en trevlig stund i salongen mit Johanna.

Nu kollar jag lite slött på Eurovision, men det är faktiskt riktigt tråkigt. Så tråkigt att jag inte orkar bemöda mig med att kommentera all falsksång och sjuka outfits. Jo ok, en grej; ett band killar har paljettshorts på sig. Paljettshorts!

Snart kommer de små flickorna hem för att byta om från långklänningar till mer passande Tivoli-outfits. Här är dom hos oss tidigare idag:





Min söta lilla bror

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
När Josef ska gå och lägga sig går jag in för att natta och ha en liten pratstund.

Josef om att folk brukar tycka han är så liten fast han ju faktiskt ska börja fyran nästa höst.
Jag säger "Men Josef, du är ju inte ens tio ännu". Han svarar:
-Hehe, jag är liksom en n00b. En n00b i världen.

Josef om Habbo, en slags virtuell spelvärld på internet:

- Alla tror att jag är rik för jag klär mig som en nörd, och alla nördar är rika. Och när folk frågar om jag är rik säger jag "japp". Men jag har inte ens några möbler HAHAHAHAHA

Josef om tjejerna i klassen:
- Asså, alla tjejerna i klassen blir tillsammans med alla killarna och en sekund senare dumpar dom. Dom ba "Dump"! Dom är såna fjortisar.




American flag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vart hittar jag de här shortsen?


Bild från stureplan.se




Strezzmopp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag är så tråkig men har ingenting att skriva idag. Alex och Idas fest var superkul, dansade och drack vin hela natten lång. Var hemma och övningskörde och nu är jag i Båstad. Tränade med Petra imorse och ska nog träffa tjejerna ikväll. Imorgon - Madison. Hörde att det var toga-tema men det skiter vi nog i. Ingen lust att klä ut mig i lakan. På torsdag har Louise sin bal och jag ska hjälpa henne fixa i ordning innan. Hon komme vara skitsnygg. Jag har fem miljoner grejer att göra med FIT-ansökan och det är nog därför jag inte skriver. Känner mig en aning stressad. Blir inte bättre av att jag inte fattar hälften av alla dokument jag ska fylla i. Hjälp?

Där har ni min vecka so far i alla fall. Ska förösöka vara lite roligare nästa gång. Nu ska jag kolla till våra blåbärsgrottor som vi nyss bakade av överbliven mördeg. Tjingtjong.

En liten grej bara.Kolla på bilden nedan. Tempting? Folk äter verkligen det här. De kallas Lutherburgers och är glaserade donut-hamburgare. Bara i USA såklart:




Höllviken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Lite dålig uppdatering men jag är i Höllviken med Martin. Ikväll är det fest här hos Ida och Alex, ska bli jättekul. Får ÄNTLIGEN träffa Jasmine! Just nu kollar jag och Martin på Jersey Shore. Sjukt att man kan fasta i en sån sjukt dålig serie. Ska försöka ta lite bilder ikväll, måste lära mig att använda min kamera.

Ciao!




Problem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
ARGHHH. Ni vet hur folk brukar säga ""Åhhh jag har inga kläder att ha på mig" och man brukar säga att jaja, sluta klaga du har massvis med fina kläder och bara en dålig kläddag. Men seriöst, JAG HAR INGA KLÄDER. Och det är inte bara idag för så har det varit nu i flera veckor. Varje morgon är det en psykisk och fysisk kamp för att hitta något som ser någorlunda bra ut, och det slutar med att jag slänger på mig något bekvämt och tråkigt bara för att jag inte pallar mer. Jag vill ha färg och mönster, blommigt och prickigt - vad som helst förutom allt det vintriga svarta och gråa som upptar större delen av min garderob. Jag vet att det här är ett I-landsproblem och att jag borde sluta klaga för det finns barn i Afrika som inte har några kläder alls och ...

=( Nu kände jag mig dum och otacksam. Jag har det bra.





Gissa vad som nyss damp ner i inkorgen. MMMMHM.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer




Babbel

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såg nyss klart Fashion och programmet får bra betyg av mig. Det var kul att se intervjun med BryanBoy - man får alltid en annorlunda uppfattning om en person när man ser dem "live" men Bryan var faktiskt precis som jag trott; väldigt stylish, väldigt gay, väldigt underhållande. Det visades lite backstageklipp från visningar och man fick veta vad Lacostes designer hade för inspiration för vårens kollektion. En kort intervju med Scott Schuman (The Sartorialist) var en liten extrabonus. Ska definitivt se nästa program.

Nu väntar jag på att Flight of The Conchords ska börja på SVT2. JAG VEEEEET, jag har redan sett programmet fem miljoner gånger men I DON'T CARE *SNAP* för det är så jävla bra att jag inte får nog.

För övrigt: jag försöker hitta lite Red Carpet-bilder från Cannes men jag är nog lite dum i huvudet eller nåt för jag kan inte hitta det någonstans! Varför finns det inte??

Körde vår nya bil idag. Det var nice, man satt högt upp i jämförelse med den gamla (den är nån slags.. hrm.. jeep? Eller nåt. Större i alla fall) och den var lättare att växla. Men brummade litt mer gjorde den minsann. Gick hur som haver bra. Fick bara vänta på pappas möte i TRE timmar fast det skulle ta "högst en eller en-och-en-halv timme"

Update: YES nu hittade jag lite Cannes-bilder. Här får ni ett smakprov så ni vet att jag inte ljuger:


Camilla Belle i Gucci. Jag har en grej för midnattsblått har jag märkt.




Äntligen lite sol!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag var ute med Doglas tidigt imorse fick jag en så härlig sommarkänsla. Lukten utomhus påminde så starkt om när jag var i Florida och tidigt på morgonen (p.g.a. jet-lag) var ute och sprang i området där vi bodde. Trots att klockan då var sex på morgonen var solen uppe och det luktade fuktig sommar av alla daggfyllda växter, nästan tropiskt. Precis så var det på Margaretaplatsen och Gröningen imorse också, och då gjorde det faktiskt inte så mycket att bli väckt.

Idag ska jag övningsköra pappa till Lund och tillbaka. Har en timme eller två att döda medan han är på möte, men jag tar med mig Doglas och en bok så klarar jag mig. Om det är fint väder sitter jag gärna ute i solen. Gud vilken ångest jag hade igår över det där jävla körkortet. Känns som att jag aldrig kommer nå fram till det. Jag vet ju att jag kan köra bil, men om det är tillräckligt bra för Vägverket är osäkert. Jaja, jag får bara öva-öva-öva och hoppas att det löser sig.

Ringde Skatteverket för en stund sedan för att beställa ett "120-personbevis med alla relationer". Därmed har jag tagit första steget i den lååånga processen fram till att jag kan åka till USA i augusti.

Påminnelse to self: lämna in datorn på Jansson Data denna vecka så du kan få ett nytt skal. Mitt gamla håller på att ramla sönder.

Nu blir det frulle!






What's good on TV.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Oh, äntligen något kul som händer på TV! Imorgon ska SVT2 börja sända en serie som heter "Fashion" och utgår från Fashion Week i New York. I första programmet får vi följa modebloggaren BryanBoy, träffa chefsdesignern för Lacoste som pratar om amerikansk sportswear och även se visningar för ADAM, Y3 och Christian Siriano (ni vet vinnaren av Project Runway säsong hmpffhm..). Redan nu kan man se olika klipp från programmet på SVTplay men jag väljer att vänta på hela avsnittet. Imorgon kl 20.30 på tvåan alltså!

BryanBoy

 





Vilket land är inspiration till denna kreation, tro?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer

Bottega Veneta Resort 2011




Lite sur idag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Får spel på internet här hemma, så sinnessjukt långsamt. Vi betalar för att få en snabb uppkoppling och så får man en som är värre än den var på mitt studentrum i Skottland (där jag kunde ladda ner i supersnabba 35kb/s).

Såg nyss en reklam om programmet "Kniven på strupen" som uppenbarligen är en exakt kopia av Gordon Ramsey's "Kitchen Nightmares". Och det är väl okej, Ramsey får förhoppningsvis betalt osv. för att de använder hans idé och konceptet i sig är väldigt underhållande. Men när de tar in en kock som är en blek version av Ramsey - en som skriker, gapar, svär och gestikulerar på ett otroligt lamt sätt bara för att det ska bli "spännande TV" - då känner jag bara; snälla Sverige, kom på något eget nån gång?

Och titta här vad jag hittade. Jag sökte på LCHF-luncher för att få lite inspiration och så dök denna bilden upp:



Ja det ser ju gott ut tänker man vid första anblick, men så ser man att de har lagt RÅ KYCKLING PÅ SALLADEN!!!!! HALLÅ, FOLK KAN TYP DÖ AV RÅ KYCKLING!!!! *HYPERVENTILERAR* Vi får nu alla hoppas att ingen utgått från bilden när de tillagat den här salladen, för då är de förmodligen väldigt sjuka just nu.

Yes, jag är på lite dåligt humör idag.




GE migGG GODI sssss

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Mmmm idag är en jobbig dag för min aptit. Det är that time of the month snart vilket innebär att jag idag har ett övermänskligt starkt sötsug och det är det enda jag kan tänka på. GODIS GODIS GODIS!!!!!! Sitter och funderar på att åka ner till Spara och handla lite, fast jag egentligen inte får. Godis på helger, inget annat.

.. men kanske man kan göra ett undantag vid såna här tillfällen. Det är ju trots allt bara en gång i månaden.

Tills vidare kan ni ju få titta på världens sämsta/pinsammaste/töntigaste musikvideo någonsin. Det är en hyllning till Kronprinsessan Viktoria och hennes bröllop, därav det fyndiga namnet "Victorious"





Fit for FIT

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag är till 99,9999998% säker att jag kommer att välja New York. Allting i min kropp drar i mig och skriker "Du är dum i huvudet om du inte tar den här chansen!!" och ju mer jag tänker på London tänker jag; nej. London var ett andrahandsval som jag - när jag antog att jag inte hade kommit in i NY - trodde var likvärdigt till mitt förstahandsval. Men jag tror jag lurade mig själv lite för att jag inte skulle bli för besviken.

Skrev jag förresten att anledningen att jag inte kom in på FIT till en början var att min ansökan var flera månader försenad?! Det är helt sjukt. Jag skickade in den i december (sista papprerna skickades i början på januari) och tydligen har skolan inte fått allting färdigt förrän i slutet på mars. När det var försent för längesen. Som tur är har man världens bästa Tord som kunde hjälpa mig och nu, till slut, är jag medräknad.

Tänk att jag kommer få ett helt nytt liv, i ett helt nytt land. Ett land som jag velat bo i sedan jag var liten och som jag älskade när jag var och hälsade på. Tänk vilka möjligheter min tid på skolan kommer ge mig, vilka människor jag kommer möta och kontakter jag kommer knyta. Det är många gigantiska kliv framåt i riktning mot mina drömmar. För första gången på flera månader känner jag mig lycklig och hoppfull över min framtid.


<3




Christian Dior resort 2011

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
För ett par dagar sedan var det Christian Diors tur att visa upp sin resort collection för 2011, denna gången i Shanghai.  60-talsinspirerat och lyxigt, med modeller i Brigitte Bardot-frisyrer. Vad som fångade min uppmärksamhet mest var långklänningarna i pastelliga godisfärger. Vet inte riktigt i vilket sammanhang man skulle ha på sig någon av dem - de är liiite för gullesnuttepluttiga för min smak - men vackra att titta på är de åtmistone. Favoriten är den mintgröna.





H&M-SOMMAR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
H&M har fått in riktigt mycket fina baddräkter. Brukar egentligen inte använda baddräkt på sommaren (NÄJ GYYD, MAN FÅHR JU INGEN FERJ!) men i år kanske jag ska ändra mina vanor. Den nedan med grönt strass och djup urringning är min favorit.





Världens sötaste Josef

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Såhär kan det gå om lillebror får free access till mammas Facebook-konto:




Och bara så ni vet; han kan hela texten till Fireflies på engelska.






JAG ÄR SÅ GLAD, SÅ GLAD..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
.. ATT MIN KÄRA VÄN (MIN SKATT, MIN HIMMEL, MITT HAV, MITT ALLT) SOFIA SVENSK KOMMER HEM OM BARA NÅGRA DAGAR!!!!!!!!







Helgplanering

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Halloj

Sitter hemma i Helsingborg. Precis tränat, är lagom svettig, ätit sallad och är glad. Ikväll ska jag ut i stan med Johanna, Paulina och några andra - och imorgon är det Pepes med min Jasmine som jag inte träffat på tre månader!! Gud vad skoj det ska bli :)

Imorse var jag och mamma hos veterinären med Doglas. Han har lite sår kring munnen och dålig aptit, så vi tänkte kolla upp vad det var. Jag blev väldigt positivt överraskad av bemötandet man fick av både veterinär och sköterska. Man märkte att de var djurälskande människor och verkligen brydde sig om att Doglas blev frisk. Dessutom lät de besöket ta den tid det behövde och det hetsades inte fram som jag kan tycka doktorer gör. Men å andra sidan kostade hela kalaset 2000 kronor, så vad ska man annars få för pengarna? Nåja, de tog prover  så får vi se vad det är för knas med honom.

Försöker fortfarande vänja mig vid det blonda håret och jag har lite problem med vad jag ska ha på mig i helgen. Jag kanske inte alls passar i samma saker nu som jag gjorde tidigare. Får nog gå igenom min garderob med nya ögon idag.





Saint-Tropez fashion

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
I tisdags visade Chanel upp sin resort collection för 2011 i Saint-Tropez. Även om jag inte gillade allt jag såg, fanns det en del snyggizar som jag inte hade tackat nej till (jag hade nog förresten inte tackat nej till någon). Den blå byxdressen som Abbey Lee bär är fantastisk.





Blondie

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag tror inte jag själv fattar hur blond jag är. Känner mig som en helt ny person. Hur ska jag vara nu? Hur beter sig en blondin? Jag har liksom en ny identitet. Det är skumt men ändå kul med förändringar.

Om ni vill se hur det ser ut (JAJA, TJATA INTE!!! HERREGUD!!*SUCK*) så får ni nöja er med en nyvaken, osminkad, kom-direkt-från-sängen-okammad bild. Varsågod.



Och vet ni? Jag tror att jag faktiskt är ännu lite mer blond än vad det ser ut på bilden. Och om ni undrar somnade jag med kläderna på igår i soffan jag sitter i.




Gud vad mina dagar är upptagna, seriöst, dah!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Godermorgon!

Var uppe alldeles för sent igår (med bl. a. en Martin spelandes in låtar gaaanska högt i samma rum) så att vara uppe såhär tidigt har resulterat i både trötthet och magont. Kan få det ibland av någon anledning.

Men men, skit i det. Ska hem till Helsingborg om en halvtimme. Först blir det en "powerpromenad med Dogge" - request från pappa - och vid elva ska jag fixa håret hos Annika. Ska bli snäppet ljusare igen, det jag satsar på är Whitney Port-style. Typ såhär:

 

Resten av dagen vet jag inte riktigt hur jag ska spendera. Har fortfarande inte fått några jobbtider vilket är himla tråkigt, men jag får försöka underhålla mig själv istället. Kanske lite framtidsplanering?

Ikväll är det någon slags premiär på Helsings uteservering som jag kanske ska gå på med Johanna. Vet inte hur det blir med det i det här vädret dock. Får hoppas det klarnar upp.

Och idag kommer min Jasminen hem!!! Hon är hos Karl i GBG i två dagar först men sen ska jag våldgästa henne i Torekov hade jag tänkt. Gud vad kul att ses efter så lång tid! MAWH

Nej nu blir det frullerulle. Puss





NEWYO RKNE WYORK

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer

Liksom, varför inte? Herregud vet inte ens varför jag funderar.





The Happy Train

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Nattens dröm: jag och min familj har åkt tillbaka i tiden (lämnat Josef kvar hemma på läger) till andra världskriget. Vi befinner oss på ett hotell eller något, och blir bombade typ fem gånger i timmen av tyskar. Först släpper de en vanlig bomb och direkt efter släpper de en liten atombomb som man bara kan skydda sig ifrån om man är inomhus. Av någon anledning befinner jag mig utomhus hela jävla tiden så jag får en massa strålning över mig och får sjuka brännsår på armarna. Känslan av atombombsstrålningen är sjukt verklig och det gör ont på riktigt. Sen förvandlas hotellet till ett tåg och vi åker tillbaka till framtiden igen.

Jag vaknade upp imorse väldigt glad och pirrig i magen. Min första tanke var "Jag kan åka till New York om jag vill!" och det fick mig att bli klarvaken direkt. Ett tecken på vart mitt hjärta vill kanske. Jag har inte känt mig så uppåt på flera veckor. WOHO!

Yummy nr. 5





FIT eller LCF?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Oj oj oj vad det har hänt grejer idag. Är helt snurrig i huvudet efter all stress och nervositet. Imorse såg jag ett mail jag fått vidarebefodrat från chefen (ja, CHEFEN!) på FIT i New York som berättade att den ansökan jag skickade in i december inte hade blivit klar förrän i slutet på mars, vilket innebär att jag missat att bli antagen till höstens kurs. Otroligt irriterande. Men sen erbjöd hon mig en annan grej; att jag kunde ta samma kurs i kvälls/helg-format till hösten. Jag läser alltså lika mycket credits och i samma takt som dagskursen, bara det att jag läser på lite andra tider. Så jag ringde till chefens assistent, Arlene, anmälde mitt intresse och hon ska nu skicka alla nödvändiga dokument till mig.

Och det är här det börjar snurra till sig i huvudet på mig. Ska jag ta den här chansen, plugga heltid men på kvällar och helger för att sedan söka till vanliga dagskursen? Eller ska jag ta det säkra kortet med London, där jag vet att jag har boende och nära hem?

Jag har mycket att tänka igenom.




Äntligen!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Min och min systers barndomsfavoriter har kommit till Sverige. De är det starkaste minne i matväg jag har från när vi bodde i Österrike. Fast det förstås, där hette det Milch-Schnitte och det kommer det alltid heta för mig.





Oui, merci!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer



Jag såg det här halsbandet från Dior i Elle häromdagen. Såg inte då att det satt en diamant i, men jag blev lite kär i det. Jag har ju visat mitt "S"-halsband som jag har på mig jämt och helst inte vill ta av mig, men om jag hade ett sånt här hade lätt kunnat byta lite och då och då. Kanske någonting för guldsmeds-Max igen?




Lika bra att börja i tid

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När man inte har annat för sig kan man ju sitta och skissa på framtida bröllopsklänning. A girl can dream, right?






Bra fredag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I fredags var jag ute i Helsingborg och hade RIKTIGT ROLIGT för första gången på läääänge. Ibland har jag lite svårt för att gå ut i stan, speciellt när man hamnar på ställen som spelar kass musik (som jag berättat tidigare är jag inte ett stort fan av housetechnoelectro eller vad det nu är alla crazy kids lyssnar på nuförtiden, hoho jaja). I fredags var det dock "Allsångskväll" på Bakom, och allsång innebär tydligen inte längre Lasse Berghagen utan RnB och pop. Vilket är precis sånt jag gillar.

Så kvällen startade hemma hos Johanna där jag och hon drack vin och snackade till tolv. Efter det gick vi till Helsing för att möta Annika och Sanne och tillsammans gick vi till Bakom. Eftersom jag skulle jobba dagen efter tänkte jag att jag borde gå hem vid tvåtiden, men det slutade med att vi stannade till efter stängning och följde med bartendrarna till Tempel en snabbis. Vid kvart över fyra var jag hemma. Det var inte jättesmart för jag var ganska trött men gud vad kul jag hade, och jag har inte dansat så mycket på väldigt, väldigt länge. Så tack för det.

Som sagt, igår var jag väldigt trött och jag tror det bidrog till att jag inte kunde sova inatt. Övertrötthet, alltså. Jag är hos min pojkvän och vi såg Funny Games igår på tv. Sjuuuukaste filmen jag varit med om. Den handlar om två unga killar som tar en familj som gisslan i sitt eget hus, och spelar störda mind games med dem (OCH med dom som tittar) under en hel natt. Ibland t ex vände sig en av killarna mot kameran och bara tittade rakt in i ögonen på mig genom TV'n, med ett obehagligt flin på läpparna. Siiiick. Till slut dödar de i alla fall allihop så jag, som satt och hopppades på ett happy ending, blev liksom aldrig glad efteråt. Den satte sig verkligen fast i min hjärna och när jag då skulle sova (och alltså var helt övertrött) kunde jag inte blunda utan att se massa äckliga, vitklädda, psykstörda människor framför mig. Hela natten låg jag och trodde jag såg saker i mörkret och utanför fönster. Som en halvvaken mardröm. Så slutsats; om ni vill behålla er sanity KOLLA INTE PÅ FUNNY GAMES!!!!!!!!


Såhär såg jag ut i fredags. Ny klänning från H&M och gammal kavaj från H&M




Sommarönskningar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
I sommar vill jag att mina bikinis är prickiga, pastellfärgade, gullegulliga och rosettprydda. Här är fem favoriter från Victoria's secret.





I <3 Spottan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Gud vad jag älskar Spotifys nya Facebook-funktion. När jag kom hem från Mallorca var den bara där - som att jag varit utomlands ett år och all teknik förnyats gånger femhundra. Nu kan man alltså kolla vad ens vänner har för spellistor på sina privata profiler, och det blir lite som att smygläsa folks dagböcker. Utan skuldkänslan efteråt. Man kan lära sig ganska mycket om en människa genom att se vad de har för musiksmak

.. och jag har kommit fram till att jag måste ha ganska konstiga kompisar. Folk lyssnar på folkpop, techno, electro, rave, emo-stuff och andra konstigheter - sånt jag har noll koll på. Grupper som heter typ "Death and you mother" där en skränande ledsångare sjunger till rockmusik som gör en döv. Eller så lyssnar folk på "Sven-Ingvars" och "Arvingarna", något jag gissar de har tidigare dolt för omvärlden och nu glömt gömma när de uppdaterade sin Spotify-profile.

Nej jag ska inte vara dum. Smaken är som baken och det är ju bra. Nu ska jag söka vidare efter en RnB/hip-pop(ja, nytt ord jag nyss kom på som passar perfekt till den genre jag menar)/soul-själsfrände - den jag hittar får bli min nya bästis.





If I was a skinny bitch

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Naa, tror inte anorexia passar mig så bra.





The Met Gala 2010: klänningarna

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Nu har jag valt ut mina favoriter från galan. Märker att jag dras till simpla silhuetter och glitter. Kom på nu att jag i mitt lilla kollage glömt den jag faktiskt gillade allra mest. Så den får komma först:


Zoe Saldana i Calvin Klein. Klänninger är simpel men sååå vacker. Zoe fullkomligt strålar!
Tänk om man en dag fick ha på sig något sånt. *önskar-jättejättehårt*


Sådärja, då fick hon sig en liten hedersplats högst upp. Här kommer resten av mina favoriter:





Födelsedagsmamma

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag har egentligen ingen lust att skriva, vet inte varför. Kanske för att jag inte har något att säga. Idag fyller mamma år. Vi var nyss och åt på Haket. Trots att jag sagt till mig själv att beställa en sallad (ni fattar inte hur stört mycket jag åt på Mallorca) så tog jag fläskfiléspett med klyftpotatis och fetaost. Speciellt bra karaktär är jag ju inte känd för att ha.

Nu ska jag sätta mig med en kopp te och drömma mig bort genom att titta på alla vackra klänning från The Met Gala. Visar mina favoriter senare.


Letar för övrigt efter ett par höga jeansshorts, liknande dessa ovan. Någon?




Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag är det sista dagen vi är här, ikväll bär det hem till Schweden igen. Det är lite trist att åka men det har regnat något fruktansvärt igår och idag så det är nog läge att sticka. Ni skulle sett vilken sjuk översvämning det var här igår! Gatorna var som floder, fulla med vatten och vi var mer eller mindre fast på hotellet eftersom man inte kunde ta sig någonstans. Bilarna såg ut som båtar när de körde omkring i vattenmassorna. Dessutom gick det hål i taket på hotellet (hur det nu hände) så det rann vatten ner i receptionen hela dagen. Alla som jobbade fick ställa stora soptunnor under hålen och byta dem varje halvtimme när det blev fullt.

Nämen, nu kikar solen fram tror jag! Ska sätta mit ute och få ut det sista av Mallorcavärmen





Mulen lördag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Idag är det mulet. Kollade nyss på väderleksrapport på internet och såg att det kan bli regnigt resten av vår vecka här. Så det suger lite. Som tur är har vi fått lite färg redan och har väldigt mysigt ändå. Det går ingen nöd på oss. Men har vi tur kan vi få lite mer solsken innan vi måste åka härifrån.

Har inte jättemycket att berätta mer än att vi har det jättehärligt. Imorse spelade vi tennis som vi gjort varje dag sen vi kom hit. Jag börjar bli riktigt duktig!!!! Nej det var överdrivet, jag börjar bli duktig på att träffa bollen kanske man ska säga. Jag är ingen sportmänniska.