Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Lite ovanlig fredagkväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Vet ni vad jag ska göra ikväll? Jag ska kolla X-Factor i Globen! Väldigt otippat. Jag kollar inte på programmet på TV men min vän Karin hade fått en inbjudan och bjöd med mig, och det är klart man vill följa med. Kan säkert vara jätteroligt, har aldrig varit och sett en TV-inspelning förut. Får uppdatera mig lite om vilka som är med och tävlar nu innan jag ska iväg om några timmar. 
 




På Kaffeverket med gudmor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår spenderade jag några timmar tillsammans med min gudmor Marika. Vi var runt på stan litegrann och fikade på Kaffeverket. Jag har pratat om det cafét tidigare men måste göra det igen för det är verkligen så himla mysigt. Bra lunchställe! Och jag upptäckte att det inne i caféet finns en liten butik som säljer en massa fina grejer, allt från kläder till böcker och inredning. Nu när vi flyttar i januari kommer jag bo bara några meter därifrån dessutom, så kommer nog bli ett och annat besök framöver. 
 




Bästa Artilleriet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
En av de bästa inredningswebbshopparna är göteborgska Artilleriet.se. Här köpte jag min poster Guide to Manhattan 2013 och vill köpa ungefär 100 saker till. Synd att de inte har butik här i Stockholm. 
 




Det snöar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det är något speciellt med den första, riktiga snön. Igår kväll när jag gick och la mig såg det ut såhär på terrassen: 
 
 
 
Och imorse när jag vaknade var det såhär fint: 
 




En titt i arkivet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Ibland är det roligt att gå tillbaka några år i bloggarkivet och läsa om saker jag gjorde då. Det är nog det bästa med att ha den här bloggen, det finns så mycket man har gjort som man har glömt bort. Speciellt ifrån mitt liv i New York, där jag var med om så sjukt mycket att det är bra att kunna sortera alla minnen genom olika inlägg. 
 
Är det någon som förresten har en smart lösning för att spara alla dessa inlägg på något sätt? Kan man backa upp dem? Är rädd att om bloggen av någon anledning försvinner så kommer allt jag någonsin skrivit gå förlorat. 
 
Några gamla godingar: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




No sugar!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ikväll har jag varit och sett Twilight på bio med Karin. Lite mysigt att gå på bio sådär mitt i veckan. Filmen var bra och ungefär som jag trodde den skulle vara. Det jag blev mest imponerad av var att jag lyckades gå på bio utan att köpa något godis alls. Det har aldrig hänt, godis och bio går liksom hand i hand för mig. Men jag lyckades hålla mig till lite popcorn. Well done, Sofie. Gäller att hålla sig hela veckan nu bara. Får logga in och titta på den här bilden varje gång jag blir sugen, det kanske hjälper: 
 




Ooops!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Fick höra idag att vi tydligen inte fick lägga upp case-filmen innan vi fått godkännande från uppdragsgivaren. Hoppsan. Lite tråkigt att behöva ta ner den men får lägga upp så fort vi får ett OK.
 
Tack i alla fall för alla fina kommentarer om den, och vad glad jag blev att så många verkade tycka om min berättarröst. Har aldrig gjort något liknande och det kändes lite konstigt, men väldigt kul. 
 
PUSS! 
 
 
 




Att vara rädd för mörker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Visste ni att jag är mörkrädd? Har varit ända sen jag var liten. Det är oftast ingen rationell rädsla, typ att jag oroar mig för att bli påhoppad på stan eller att få inbrott. Nej, det första jag tänker på när det blir mörkt och jag är ensam är övernaturliga saker som spöken och sånt. Helt galet, jag vet! Jag tror inte ens på spöken i verkligheten, men det är som att när det är mörkt glömmer man bort att använda hjärnan och styrs helt och hållet av sina irrationella känslor. Det som oftast dyker upp i vrårna i mitt huvud är den döda flickan med det långa håret från The Ring. Ryser bara jag tänker på henne. Och jag glömmer aldrig när jag är helt säker på att jag såg en spöktant i en trädgård i Båstad. Höll på att dö av skräck.
 
Martin brukar ha väldigt kul åt det här, typ släcka ner lägenheten och låtsas vara ett monster. Lagom roligt. 
 




What's new.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vit blus. 399:-, Zara. 




Mina absoluta favoritsaker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
(utan inbördes ordning) 
 
1. MIN KAMERA 
Jag fick min Nikon D7000 förra julen och har använt den i princip varje dag sedan dess. Det är riktigt kul att fotografera, och även om jag fortfarande är på amatörstadiet tycker jag det är roligt att lära mig och se att lyckats utvecklas åtmistone lite på ett år. 
 
2. MINA ARMBAND OCH RINGAR
Jag har fem ringar i guld och silver, och ett antal armband i silver, som jag älskar. Ibland glömmer jag att sätta på mig dom på morgonen men försöker att använda dem så mycket det bara går. En del av dem är studentpresenter och andra har jag köpt själv när jag jobbade på Juvel & Design. 
 
3. MITT GOSEDJUR
Björne. Min allra bästa vän när jag var liten, och fortfarande sover han i min säng varje natt. Martin tycker väl det är halvkul när jag lägger Björne emellan oss som att han är en bebis, men jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Han börjar bli riktigt sliten men jag tror att jag kommer ha kvar honom tills jag blir gammal. 
 
4. MIN VÄSKA 
Jag blev otroligt bortskämd förra julen. Förutom kameran fick jag även den här fina Mulberry-väskan av Martin. Använder den alltid och tycker så mycket om den. Min första riktiga fina väska! 
 
5. MIN FAVORITBOK 
Dorian Gray's Porträtt av Oscar Wilde är min favoritbok alla kategorier och jag har läst den typ 9 gånger. Varje gång jag gör det upptäcker jag något jag inte gjort förut; en ny detalj eller en annan infallsvinkel. Efter att ha läst den typ 4 gånger köpte jag en lite finare inbunden utgåva och den har nu huvudplatsen på mitt nattduksbord 
 
6. MITT S-HALSBAND
För några år sedan såg jag ett så fint halsband i en tidning, eller om det var på en blogg. En tjej hade ett litet, litet D i guld runt halsen, och jag blev helt kär. Frågade guldsmeden på jobbet om han inte kunde göra ett sånt till mig också, och det gjorde han. Nu har jag på mig detta varje dag. Funderar på att skaffa ett i silver också, så att man kan byta lite då och då. 
 




God morgon.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Usch, vad ruskigt det är ute nu. Riktigt höstväder. Men desto mysigare blir det då när man har sovmorgon och kan tända ljus, dricka en kopp te och titta på Nyhetsmorgon. Bäst! 
 
Idag har halva klassen studiebesök under förmiddagen och sen klassmöte. Jag är i grupp två och ska därför på studiebesök imorgon istället. I eftermiddag blir det lite OLW-jobb. Ungefär så ser min tisdag ut. 




Nyttiga veckan börjar med fisk

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Dags att ta tag i hälsan på riktigt igen! De senaste veckorna har jag inte brytt mig så mycket om vad jag äter och när jag äter det, men jag märker att utan träning och bra kost blir jag rätt deppig. Jag mår verkligen bättre av att äta bra, så varför inte bara göra det? Den här veckan ska jag försöka vara så sockerfri som det bara går. På det sättet blir min lördagsgodispåse så mycket mer njutbar också! 
 
Idag lagade jag en fiskrätt som blev riktigt god: 
 
Torsk med pesto- och fetaoströra med grönsakspaket 
 
Fisken: 
1 paket KRAV-torsk 
1 paket fetaost 
1/2 burk röd pesto
1/2 burk creme fraiche 
salt
peppar
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina fisken och lägg i en ugnssäker form 
2. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, pesto, salt och peppar
3. Lägg röran över fisken. Ju mer, desto godare! 
4. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter 
 
 
Grönsakspaket:
Här kan man egentligen ta lite vad man har hemma. Bra sätt att göra sig av med överflöd i kylskåpet. Jag använde mig av morötter, blomkål och purjolök idag. 
 
5 små morötter
1/2 purjolök 
1/2 blomkålshuvud
några klickar smör
citron 
olivolja
salt 
peppar 
 
1. Skär grönsakerna i bitar och lägg dem på foliepapper 
2. Lägg i några klickar smör
3. Pressa citronsaft över tillsammans med olivoljan
4. Krydda.
5. Sätt in paketet i ugnen tillsammans med fisken. Tiden beror på hur stora bitar du skurit men ca 20 minuter.  
 
 




En kunglig resa

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Om du åker till Paris och vill ta tåget ut till slottet Versailles kan du ha turen att få åka med detta fina. I samarbete med slottet har Paris Metro inrett ett helt tåg som en replika av Versailles, från både insidan och utsidan. Allt för att ge besökarna en känsla för det fantastiska de är på väg att titta på. Kul idé! Kanske något för Stockholm? Hade ju definitivt varit roligare att åka tunnelbana då.  
 
 
Källa: DailyMail




En obäddad måndag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
För att vara lite extra snälla efter den intensiva Brand X-tiden låter skolan oss vara lediga idag så att vi får ytterligare lite tid att vila upp oss. Den här veckan är ganska lugn överlag, med bara en del inplanerade studiebesök och frivilliga lektioner. Måste dock komma igång med OLW-uppgiften igen som ska lämnas in nästa vecka. 
 
Gör ett statement av att inte bädda sängen idag. Känns så mysigt att tänka att man bara kan slänga sig ner i den precis när man vill, för att man är ledig och får göra vad man känner för. Ska nog ta en liten lunch-nap sen. 




Gissa vad jag lagar för mat ikväll?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Här kör vi fredagsmys på söndagarna istället, passar liksom bättre. Säga vad man vill om tacos men det är verkligen gott och så enkelt när man inte har så stor ork att göra något mer avancerat. Sen jag bodde i New York och blev helt hooked på Chipotle-burritos köper jag numer alltid en kruka färsk koriander och strör över. Vet att många har svårt för koriander och tycker det smakar tvål, men jag har blivit lite småbesatt. Det är ju helt sjukt gott! 




Tips: Bianchi Café & Cycles

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Cykelbutik + café. Inte den mest tippade mixen av verksamheter, kanske. Och det är rätt underligt när man kommer in i entrén på Bianchi och det första man möts av är cyklar i både tak och på golvet, mitt i rummet. Men när man tänker efter är det ju helt genialiskt! Bianchi är ett anrikt italienskt cykelmärke med en historia som sträcker sig långt bak i den italienska hantverkskonsten, och vad bättre att kombinera det med än det äkta italienska köket? I skolan pratar vi mycket om storytelling, att i sitt varumärke hitta en relevant historia som skapar en emotionell koppling till kunden, och det tycker jag verkligen de lyckats med här. 
 
Cafét är mysigt och har världens godaste italienska kaffe. Åt också en vaniljcroissant när jag var där sist, riktigt bra den med. Mycket folk, härlig stämning, god mat - och så cykelverkstaden längst in i butiken. Väl värt ett besök! Ligger på Norrlandsgatan 20.  
 




Presentationen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Så kommer lite bilder från presentationen. Jag pratade som sagt inte, utan vi valde ut två personer, Karoliné och Robin, ur gruppen som fick göra presentationen. Båda var riktigt duktiga och vi var så stolta över dem. Rätt mäktigt var det att stå på en så stor scen (vi andra stod åt sidan) och titta ut över publiken. 
 
Igår fick vi feedback i skolan och det var väldigt positivt. Några småsaker som vi kunde varit tydligare med men överlag kändes det bra. Vår grupp vann inte pris sen, men vi är lika nöjda för det! 
 




Kärlek.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
När ett projekt avslutas såhär vet man att man haft en riktigt, riktigt bra grupp. 
 
Skriver mer imorgon. Nu, vin och SOVA!!!
 
 




NU KÖR VI!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Nu gäller det! Presentationer hela dagen på Bio Rigoletto Ska bli sjukt häftigt att se sin egen presentation på en 7x11 m stor bioduk (och höra sin egen röst i filmen). Är både nöjd och stolt över vad vi gjort och min grupp, så oavsett hur det går kommer den här tiden vara en att minnas med glädje. 
 
Wish us luck! 




För 199:- kan man komma långt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Jag har ett par jeans som jag köpte på Gina Tricot för hundra år sen. Seriöst, jag tror det var i typ gymnasiet någon gång så minst 4 år sedan i alla fall. De låg hemma längst in i garderoben ett tag men för ett år sedan hittade jag dem och tog med dem till New York.
 
Och dessa jeans, som jag köpte för flera år sedan på Gina Tricot för alltså, är det bästa paret jeans jag någonsin har ägt. De sitter som ett smäck, håller i en evighets evighet och funkar till allt. Inga jeans jag köpt tidigare, oavsett om de varit från Zara eller Acne eller whatever, har hållt så länge. Köpte ett par svarta i samma modell (Silvia) för ett tag sen. Sjukt bra investerade 199 kronor. 
 




Färgsprakande rotsaker

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Köpte en påse ekologiska morötter häromdagen som heter "Morotsmix". Så himla fint med alla olikfärgade morötter. Visste inte ens att det fanns blodröda morötter, eller spräckliga för den delen? 

Står just nu och lagar oxfilé med morötter och palsternacka i ugn. Blir lite extra roligt att äta när maten är färgglad! 
 
 
 




Som jag längtat efter detta!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Här ligger jag i soffan och njuter. En såhär underbar känsla har jag inte haft på lääänge! Brand X-arbetet lämnades in idag klockan 12:00. Känns så sjukt, sjukt skönt. Kom hem för en stund sen, gick direkt hit och tänker inte röra mig ur fläcken förrän jag tagit igen de timmar av missad sömn jag har från inatt. 
 
Nu är det bara presentationen imorgon och eftersom jag inte är den som presenterar i min grupp så kan jag verkligen ta det lugnt. Hoppas på att vara rejält utvilad imorgon så att jag kan hålla mig vaken, ska bli kul att se vad alla grupper har hittat på. Nu: natti, natti! 




Något spännande på gång.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Idag var jag på en intervju inför min praktik i februari. Vi har två veckor under vecka 7 och 8 då vi får praktisera på valfri byrå eller marknadsavdelning eller vad man nu vill. Genom en vän fick jag kontakt med ett sjukt spännande företag som jag då träffade en representant för idag. 
 
Intervjun gick bra och det kändes väldigt positivt, men man vet ju aldrig. Ingen idé att avslöja något innan det är helt säkert så jag suger på den karamellen en stund till. Håll tummarna för mig i alla fall! 
 
En liten ledtråd.. 
 




Ljudinspelning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vad kul med så många läsare och kommentarer idag. Såg att jag låg på blogg.se:s sidobanner, alltid kul med lite nya männisor. Welcome, welcome! 
 
 
Fick göra en lite rolig grej idag, nämligen spela in voice-overn till vår casefilm. Manuset var på engelska och jag blev inte 100% nöjd med allt men det passar riktigt bra ihop med filmen. Johan i min grupp har världens coolaste studio hemma så ljudet blev väldigt rent och fint. Ser verkligen fram emot att få visa upp den för världen, och för er! 




DEN ÄR PÅ VÄG!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
David Ehrenstråhle: Guide to New York 2013
 
Igår kväll runt 23.00 fick jag ett pling i telefonen, med ett meddelande från Sara på Facebook som löd "Nu finns New York-postern igen". Gick in på Artelleriet.se och där var den, den nya versionen av "Guide to New York" som jag längtat efer. 
 
Kände ett litet stygn av uppgivenhet när jag kom på att jag ju är en fattig student och inte har råd att lägga mina pengar på såna extravaganser, men min bästa-pojkvän-i-hela-värlen sa att han ville att vi skulle ha den i nya lägenheten, och köpte den åt mig. 

Tänk att man kan bli så lycklig över en bit papper! 




Tveksamt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
169 kommentarer
 
Hittade den här på Sabis idag. Stod bland all vanlig läsk och jag blev så konfunderad att jag tvungen att stanna till och titta riktigt noga. Vad är det för något? Vem är avsändaren? 

Visar sig att det är någon slags läsk med vitaminer (amen asså då MÅSTE det ju vara nyttigt!!) och att avsändaren är America's Next Top Model. Är det bara jag som tycker det här är jättekonstigt? Jag undrar hur snacket gick i konferensrummet när man bestämde att man skulle ta sig in i läskbranschen. "Vi borde sälja läsk, det kommer gå skitbra för då tror alla att det är sån här läsk som modeller dricker och att man blir smal av den". Typ. 
 
Men vem vet, det går kanske hur bra som helst och jag står här och ser dum ut om några månader när de blivit uppköpte av Coca-Cola. Vem vet.. 
 




Random stuff.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Johan i min grupp har lånat kameran de senaste dagarna så jag har tyvärr inte så mycket bilder att visa. Och en blogg utan bilder kan ju vara det tråkigaste som finns, så här kommer lite udda bilder jag hittade på min dator och som jag ändå inte visste vad jag skulle göra med: 
 

 
Jag vill ha den här elefanten. Fråga mig inte varför eller till vad, men jag vill ha den. 
 
 
Min syster ställer orimliga krav. 
 
 
 
En skiss på en header jag gjorde för några månader sen. Valde aldrig den, men gillar ändå. 
 
 
 
Drömsängen
 
 
Café Opera i lördags, sjukt kul. 
 
 
Ja, men varför inte? 




Lite nyttigare popcorn.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Jag poppade popcorn igår när vi kollade på film. Det är verkligen mitt favoritsnack, slår chips och ostbågar med hästlängder! Läst någonstans att man kan poppa popcorn i kokosolja så jag testade det, fast jag tog 50% kokosolja och 50% smör för smakens skull. Blev jättegott! Och det känns mycket bättre att poppa själv än att köra micropop. Inte för att jag har något val, eftersom vi inte har en micro i lägenheten.. 




På väg!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Våra fina små djur ritade av vår grafiske designer Tobias Lund

Börjar kännas sjukt bra, det här med Brand X. Vi hade några dagar i veckan då vi hade svårt att komma igång men nu är vi på slutspurten och försöker få allting klart inför presentationen. Gruppen är fortfarande skitbra och jag är så nöjd med alla. Nu ska jag sätta mig och skriva lite strategi och så. Rätt skön och lugn söndagkväll. 
 




High end food.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ett drömjobb för mig hade varit att kombinera mina två intressen, mode och mat. Well, det här är ju ett sätt. 
 
 




En sorglig start på dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Vaknar tidigt denna lördagmorgon, glad och lite helgpirrig i magen, och det första jag får läsa är det här. Morgonen blir plötsligt väldigt mycket mindre fågelkvittrig. Hur jävla sjuka är människor? HUR SJUKA? Det är helt ofattbart för mig att man kan vara så ond, så empatilös, så full av hat. Alltså, det är en 90-årig tant. Hur svart i sinnet är man för att kunna göra något sånt? Jag vill gärna tro att människor i grunden är goda, men det är inte lätt när man får läsa sånt här. Läs artikeln. 
 
 
 




Just one of those days.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
- helgbruncher på Bus Stop - hot yoga - bakisfrukostar med mina rumskompisar - promenader längs Hudson River - second hand hunting i East Village - vinkvällar på terrassen - utekvällar i Meatpacking - födelsedagsfiranden - fredagar på Oscar de la Renta - Shake Shack - att svänga förbi Times Square för att se alla ljusen på kvällen - Pad Thai - pluggsessioner tillsammans i lilla köket - att handla mat på Whole Foods - besök från nära och kära - lördagsloppisar - soliga dagar på piren - det första vårtecknet på gatorna i West Village - att prata med random människor på stan - Starbucks-häng - att sitta i en yellow cab och prata med chauffören - äta natt-pizza på Joe's - köpa billigt vin i lilla butiken mitt emot - helgutflykt till Coney Island - 

Det är svårt att inte sakna ibland. 
 




Lunch på studentbudget.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi var hemma hos mig idag och bestämde oss för att vara lite ekonomiska, så vi köpte två stora paket pasta och rotade igenom kylen för att se vad vi kunde ha till. Hade lite allt möjligt hemma som jag behövde bli av med; sallad, mozzarella, tomater, avocado, några burkar pesto etc., så det blev en liten improviserad pastabuffé. Med lite oliver och surdegsbröd till kändes det plötsligt rätt lyxigt. 
 




Små roliga saker i livet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Inbjudan till Pierre Roberts tjejkväll nästa vecka 
 
Wie, vad roligt det är att få inbjudningar! Hoppas verkligen jag kan gå, även om jag vet att det är mitt i Brand X-tiden och kanske kan bli lite problematiskt. 
 
Men jag är liksom inte van vid detta, att få inbjudningar och sånt. Sen jag flyttade till Stockholm har min blogg växt, vilket för mig är ganska obegripligt eftersom jag antog att New York måste vara tusen gånger mer spännande att läsa om än ett rätt vanligt liv i Stockholm, men det gör mig verkligen glad. Att det sen öppnar upp för såna här saker, om än i väldigt liten skala, är jätteroligt. Så tack ni söta, snälla, bästa läsare för att ni faktiskt kikar in här varje dag. Det gör mig lite varm i hjärtat. 
 




Instagram den senaste tiden

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
 
Bakis deluxe för två helger sen så jag sprang ner och köpte en hamburgare. Den ser godare ut än vad den var. 
 
 
Fin soluppgång från mitt badrumsfönster
 
 
Favoritarmbanden, från Tiffany och Bliss. 
 
 
Vi var hemma hos Johan och han hade fixat bästa öl-poolen. Isen smälte inte på hela kvällen heller! 
 
 
Och vi dansade i hans lägenhet hela natten 
 
 
Frank är min nya favoritkompis. Han är Robins och världens finaste 
 
 
Pizza och vin igår kväll. Bra avslut på dagen! 




Fältstudier på IKEA

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Dagen har spenderats på IKEA och hemma hos mig med den här fantastiska gruppen människor. Idéprocessen är igång ordentligt och det känns riktigt bra, faktiskt. Nu ska vi avrunda här hemma och gå hem till Robin, att byta miljö är ju alltid bra. 

Ledsen för lite dålig uppdatering men det här tar upp 99% av mitt liv just nu. Ska försöka skriva som vanligt men ha lite överseende :-) 
 
 




Frulle

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Kaffe med dinkelknäcke, Järna-ost och persilja. Gott, gott, gott. 




Att vara lite extra snäll mot kroppen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Tänk att man ska behöva tänka på allt här i världen! Från mat till hudkräm till shampoo till.. intimprodukter. 
 
Visste ni att tamponger innehåller kemikalier? Det visste inte jag förrän för några dagar sedan, men nu när jag har läst på blir jag lite mörkrädd. Man använder sig av en massa konstiga ämnen och processer vid tillverkning av tamponger och bindor, saker som är båda farliga för miljön och för kroppen. Känns halvbra. Så när jag gick in på Sabis häromdagen köpte jag det här från Renée Voltaire. Ekolgisk bomull och inga kemikalier. Lite dyrare, men om det är något man ska lägga pengar på så är det väl detta. Tycker jag i alla fall. 
 
 




Fried.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag har vi kommit igång med projektet på riktigt! Vi var hemma hos Johan i Hammarbyhöjden och körde en riktig brainstorming session. Blev bjudna på fantastiskt god linssoppa också, och hade allmänt trevlig. Gruppen är awesome och det här kommer bli så himla bra! Nu är jag dock helt stekt i hjärnan och behöver koppla bort en stund, så att jag får energi till imorgon också. 




Var är min gula regnjacka?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Tittade igenom lite bilder och hittade den här, en som jag tog i mitt rum i New York för några månader sen när jag precis köpt min gula regnjacka på Forever21. Det är min favoritjacka för att man ser ut som en sån här när man har den på sig och känner sig sjukt glad och positivt inställd till livet. Men så kom jag på, jag har inte sett den på flera månader. Var sjutton är den? Hade för mig att jag packade med den hemifrån men nu blir jag osäker. Vad ledsen jag blir om den är borta :(




Brand X-briefen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Det här är min nya kompis Bob. Han är en liten bulldog som jag fick idag, för briefen för Brand X kom från ingen mindre än IKEA med samarbete med Unicef. Sjukt stort. 
 
Uppdraget handlar om att göra en kampanj för IKEA Foundations projekt "Mjukdjurskampanjen", en kampanj som går ut på att för varje mjukdjur som säljs på ett IKEA-varuhus skänks 1€ till Unicef för barns rätt till utbildning. Nu har vi alltså två veckor på oss att hitta en riktigt bra lösning, skapa en kick-ass kampanj och göra en övertygande presentation. Blir nog en del blod, svett och tårar på vägen men det ska bli så himla roligt! 




Boyfriend jeans

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Mina favoritbyxor just nu är Martins gamla Tiger-jeans som jag har tagit över (eller stulit, kanske). Så sjukt mycket skönare att ha på sig än alla andra tighta stuprörsjeans jag har. Kan typ sova i dessa. 




Långsam start på dagen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
På väg hem från skolan, New York april 2012. 
 
Blö! Rätt jobbig morgon. Hade en liten incident som gjorde att jag nu missar första lektionen. Men men, så är det ibland. Klockan 11.45 ska alla i skolan ses på en biograf i Hornstull där vi kommer få reda på briefen för Brand X. Ska bli sjukt spännande. Det cirkulerar en massa rykten i skolan om vad det kan vara för något, allt från ett skomärke till en snabbmatskedja. Klockan 12:00 vet vi! 




Finmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
I fredas hade vi besök av Martins pappa, Peter, och lagade därför en riktigt fin måltid. Oxfilé med rödvinssås och potatis i ugn, helt underbart gott. Peter är en mästare på matlagning så det blev hur bra och trevligt som helst! 
 
 
Det blev rätt stökigt när vi lagade, något jag egentligen är ganska allergisk mot. Men Peter är så passionerad när han lagar mat att det gör inte så mycket, och stök kan ju vara rätt härligt ibland ändå. 
 
 
 
Anwar som fick i uppgift att handla hade köpt helt sjukt mycket oxfilé och vi fick frysa in hälften. Inte mig emot, vilken lyx att kunna äta oxfilé en vanlig tisdag sen om vi vill! 
 
 
 
Ett av Peters sås-trick var att om du inte vill ha för mycket vitlökssmak i såsen kan du bara sätta fast en klyfta på en gaffel och låta den ligga i kastrullen under processen. Det ger smak utan att det tar över, som vitlök annars lätt kan göra. Det är också Peter som har lärt mig hur man gör riktigt bra såser - en balans av sött, salt och surt. 
 
 
 
Voila, le result! Medium rare perfection med sås i överflöd. 
 
 
 
Och den glada kocken! 




Ny säng.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Det första stora inköpet för nya lägenheten är gjort och det blev en säng. Vi gick in på Sova idag, mest för att titta runt, men fick helt otroligt bra personlig service med en rundvisning på alla olika sorters sängar, en kopp kaffe och rekommendationer så vi bestämde oss för att beställa favoriten redan nu. Det blev en från Jensen, en kontinentalsäng i svart. Kommer leveraras lagom till inflytt i januari, så det blir perfekt. 
 




Yes, please.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
 
Drop shoulder knit. 699:-, Chicy




Fyra inköp på mässan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
1. Ekologisk shampoo och balsam 
Om ni följt min blogg vet ni att jag letat efter ett bra ekologiskt/naturligt alternativ för håret men det har inte varit helt lätt. Så när jag stötte på detta på mässan blev jag glad. Visst innehåller flaskorna en del tråkiga saker om glycerin etc., men mestadels är det bara oljor och vitaminer. Förhoppningsvis är det bra! 
 
 
 
2. Kryddblandningarna Jättegott från Tina Nordström
Det här är en för mig helt ny produkt och jag drogs till monterns färgsprakande inredning, den var verkligen så härlig. Jag började prata med killarna som jobbade där och det visade sig att en av dem var kockarna som tillverkar kryddblandningarna tillsammans med Tina. Han pratade om hur de är gjorda (inga tillsatser, inga konstiga ämnen, bara äktra kryddor) och var så snäll att han gav mig en hel påse full med olika sorter. Kul att använda när man vill prova ett nytt sätt att krydda men inte har så rolig fantasi! 
 
 
 
3. Ekologisk bearnaisesås
Yay! Näst-bästa alternativet efter att göra den själv, och eftersom jag älskar bea men inte orkar krångla med att laga det hela tiden är det här helt perfekt. Den här produkten är helt ny och såldes för första gången på mässan. Den innehåller inte konstigheter och smakar jättegott! 
 
 
 
4. Tryffelsalt
Tryffel är verkligen en av de godaste sakerna som finns så när jag såg det här saltet var jag tvungen att köpa det. även om burken miniliten och kostade 89 kronor. Vi hade det på klyftpotatis igår och det smakade gudomligt. 




Scones till frukost

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
God morgon! 
Jag har sovit ungefär tre timmar inatt eftersom jag verkligen inte kunde somna, så jag är en aning trött idag. Hade velat sova men ska iväg på gruppmöten och grejer så måste hålla igång. Oh well, jag ska inte klaga. Ska baka lite scones till frukost nu, det var längesen. 




Vår första inflyttningspresent

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Jag måste visa vad för fint jag fick av en fellow Berghs-student, Caty, häromdagen. Jag känner henne genom min pojkvän och när hon fick höra att vi ska flytta till ny lägenhet gav hon mig ett fint print som hon har gjort, som en liten inflyttningspresent. Se bild nedan. 
 
Caty är helt världsbäst på illustration och grafisk design och.. ja, allt! Till exempel vann hon en tävling på skolan förra terminen och är därför den som har designat om alla Malaco-påsar (Zoo, Djungelvrål, Brio etc.) som finns ute i butik just nu. 
 
 
 
En söt liten filur som  för tillfället sitter på väggen här hemma. 
 
 
 
Caty med två av sina omdesignade Malaco-påsar




Bästa godisbutiken i Stockholm

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Idag på lunchen hade jag lite tid över och bestämde mig för att jag var värd lite fredagsgodis. Sprang bort till Caramella på Hötorget och köpte en påse för 63 kronor - mycket godis alltså. Men alltså, den här lilla butiken måste vara Stockholms bästa. Den har precis allt man kan önska sig i godisväg och ligger i så fina små runda behållare. Ett paradis för godisälskare! 
 




Idag saknar jag..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
.. den här lille krabaten <3 




Trevlig morgonnyhet!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Såg att mitt inlägg om matmässan hamnat på blogg.se's framsida, kul nyhet att vakna till! Nu ska jag snart iväg till skolan för en heldag i Brand X:ande. Slutar klockan 17:00 och då får vi se hur trött jag är om jag ska göra något kul ikväll eller inte. Hade varit mysigt att göra något i alla fall! 




Mitt Kök 2012

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
24 kommentarer
Att vara ensam på mässan var inte så farligt, hade faktiskt väldigt mysigt. Kom på mig själv att prata mycket mer med folk än vad jag hade gjort om jag var i ett sällskap och det var rätt kul. Fick till och med lite gratisprodukter eftersom jag svarade att jag har en blogg när folk undrade vad jag fotade för, det är ju alltid trevligt! Ska visa sakerna jag fick med mig imorgon. 
 
Överlag var det en bra mässa med en massa fint som gjorde en hungrig. Fick med mig lite bra saker som jag ska visa imorgon. Här kommer lite bilder sålänge: 
 
 
Jag såg två "kändisar" som stod och föreläste om mat på stora scenen: 
 

Absolut finast monter hade Zeta. Den var inredd som en italiensk liten bakgata, med vinrankor i taket och grönsaker i små söta korgar: 
 
 
 
En monter längst in i lokalen hade en fin fruktvägg. Jag frågade mannen i montern om det hade tagit lång tid att göra, och det hade det men han tyckte det var värt det för att alla gav den så fina komplimanger. 
 
 
 
 
Allra roligaste var detta: Lasse Stefanz egna vin! Helt sjukt, men ärligt talat kan jag tänka mig att det säljer som smör. 
 




Nu börjar det..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Skolan var full av förväntningar imorse när vi skulle träffas alla klasser för att gå igenom startskottet för Brand X, det största projektet på hela terminen. 

Brand X går ut på att en kund, än så länge hemlig, kommer till skolan med en brief. Förra året var det Arla som ville få unga vuxna att börja dricka mer mjölk, i år är det något annat. Sen ska man jobba i grupper med folk från hela skolan, en person från varje klass, och tävla om att komma på den bästa och mest kreativa idén, och sedan presentera den under pompa och stå på Bio Rigoletto inför hela skolan, alla lärare och kunden. Vi har två veckor på oss från och med måndag, då vi får briefen. 
 
Jag förväntar mig att den här perioden kommer vara otroligt intensiv och krävande, men också otroligt kul och lärorik. Vi blev indelade i grupper idag och imorgon ska vi träffas allihopa för att lära känna varandra lite bättre. Förhoppningsvis har jag hamnat i en riktig vinnargrupp! 




Ensam med maten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Wiie, imorgon ska jag gå på Mitt Kök-mässan efter förmiddagslektionen. Funderade på att vänta till lördag så att jag kunde ha lite pojkväns- eller kompissällskap men kom på att det säkert kommer vara kaos där då och att torsdagen är bättre, även om alla jobbar och går i skolan. Och det kan ju vara lite kul att gå dit ensam. För hur ofta gör man det egentligen, umgås med sig själv? Om jag blir för ensam får jag väl ragga upp lite matintresserade jämnlikar, det lär finnas några stycken där. 




Lång skoldag & studiebesök

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Har varit hemma en timme, fått i mig lite mat och pustat ut en stund. Även om vi började klockan ett idag känns det som att dagen varit olidligt lång, med lektioner frma till nästan halv åtta. 
 
Under pausen i eftermiddags sprang jag mitt över gatan till Polhem PR, en pr-byrå som riktar in sig på mode, skönhet och inredning. De har så fantastiskt fint showroom med en massa olika märken, från lite billigare produkter från Glitter och Flash till exklusiv haute couture. Fick fota lite i lokalen. Tänk att få jobba i den här miljön varje dag! Jag vet inte om jag själv hade passat så bra i PR men det är nog väldigt roligt. 
 




Att fotografera solen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
 
Vaknade av att solen lyste otroligt starkt in i mitt badrum så jag hoppade ur sängen, hämtade kameran, ställde mig i badkaret och började fota. Jag vet inte riktigt hur man ska fotografera solupp/nergångar dock, det blir bara väldigt mörka bilder där egentligen bara solen syns och husen är svarta (den ovan har jag fått ljusa upp och fixa till i Snapseed). Att det ska vara så klurigt att vara hobbyfotograf! 
 
Idag har vi skola fram till 20:00. Börjar inte förrän vid ett men har en del ärenden och gruppmöten att fixa innan så det blir full fart idag. Sen kommer Martins kusin på besök och vi ska äta lite middag ikväll, blir mysigt. Hej så länge!




En dröm på burk!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer

Såg reklam för en ny produkt idag - ett samarbete mellan Philadelphia och Marabou. Eh, kan det bli bättre? Knappast. Måste genast springa och köpa och prova. Någon som har smakat? Är det lika fantastiskt som man kan tänka sig? 




Dags för praktik.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det känns som att jag satt vid datorn hela dagen igår och bara skrev mail, personliga brev, uppdaterade CV, surfade information om saker och en massa annat. Var helt död i hjärnan när jag gick och la mig.
 
Vi har ju praktik i början på nästa termin och även om det är långt kvar så känns det bra att börja kolla på det redan nu. Det finns liksom inte hur många platser som helst, och eftersom alla på Berghs ska ut på praktik samtidigt (tror jag) måste man vara ute i god tid för att få något bra. Just nu funderar jag på om jag vill vara på reklambyrå eller på en markandsavdelning. Finns fördelar med bägge, så jag får tänkte lite på det.
 
Har i alla fall bokat in lite möten och så med folk jag har mailat, så får vi se vart det leder. Det ska bli sjukt spännande i alla fall! 
 
 




Världens godaste köttfärssås

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
 
Jag gör världens godaste köttfärssås. Åtminstone om man frågar min pojkvän. Han är helt såld på köttfärs och hade kunnat äta det till frukost, lunch och middag varje dag om han fick. Jag brukar göra köttfärssås när jag inte har så mycket lust att göra något avancerat, det är så enkelt och går så snabbt. Använder alltid olika ingredienser beroende på vad jag har hemma men såhär blev det ikväll: 
 
Köttfärssås à la Sofie 
500 gram köttfärs
2 rödlökar 
3 dl rödvin 
1 burk passerade tomater
2 matskedar tamari (äkta japansk soja från Renée Voltaire) 
3 vitlöksklyftor 
några skvättar kalvfond 
oregano 
basilika
salt 
peppar 
 
1. Stek löken tills mjuk. Lägg i köttfärsen och stek tills den inte längre är röd
 
2. Häll i vinet, tamari och kalvfonden. Låt det koka in i ca 10 minuter
 
3. Pressa i vitlöksklyftor och tillsätt de passerade tomaterna. 
 
4. Krydda köttfärsen efter smak och låt sedan stå.
 
Jag åt köttfärsen idag tillsammans med en sallad på tomat, rödlök och fetaost. Mmm, gott. Och kom ihåg, ju längre köttfärsen får stå och puttra, desto godare blir den. 




En liten dagbok

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
När jag hade utvecklingssamtal häromveckan satt vi och pratade lite om hur svårt det kan vara att faktiskt få reda på vad man är bra på och vad man hade tyckt det var roligt att syssla med i framtiden. Ibland är det inte helt tydligt och man glömmer snabbt vilka föreläsare man inspirerades av, vilka uppgifter man tyckte var roliga och hur man utmanade sig själv. 
 
Därför jag har nu börjat skriva i min rosa bok. Varje dag ska jag skriva 1. en bra sak som jag gjorde eller som jag upplevde och 2. en sak jag skulle kunna förbättra, hos mig själv eller i en grupp eller vad det nu kan vara. På det sättet kan jag titta tillbaka om några månader och få en klarare blick över vad jag faktiskt tycker är spännande, inspirerande och roligt, och vad jag är duktig på och kanske borde fortsätta med. Samma sak med sådant jag behöver jobba på. En liten dagbok för framtiden, helt enkelt.  




Vad gör man med 30 lime?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Godmorgon! Jag stannar hemma från skolan idag. Känner mig hängig och är rädd att jag ska bli sjuk igen, så tänkte att det är lika bra att vila. Martin är också dålig så vi är båda hemma och myser tillsammans. 
 
Från festen i lördags har jag nu ett helt kök fyllt med saker. Bland annat står det sex halvfulla flaskor whiskey, tequila, rom och Malibu kvar. Jag som inte ens dricker starksprit kommer kanske inte få jättemycket användning för det, men det går nog åt när man har gäster. 
 
Däremot är jag lite fundersam över den stora mängd lime, mynta och apelsin som står kvar. Det känns jättetråkigt att behöva slänga men jag kan inte komma på vad man skulle kunna laga av dessa ganska udda ingredienser. Några förslag? 
 




En annan hamburgerkategori

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Egentligen känns det inte helt rätt för mig att prata om McDonalds, eftersom deras standard är långt ifrån det jag brukar kräva när det gäller riktigt bra burgare (de 6 bästa listar jag här). 

Men ibland är man ju faktiskt bara trött efter en lång lördagkväll och kroppen skriker efter något snabbt, fett och billigt. Och då är McDonalds en rätt tacksam liten promenad bort. De är ju inte den största snabbmatskedjan i världen för intet! Och nu har jag provat två av de hamburgare som är en del av deras nya kampanj MyBurger, där vanliga kunder har fått komponerar ihop sina egna favoriter. Kul idé tycker jag, det är alltid spännande att få prova något nytt. 
 
 
Sweet Bacon BBQ
Innehåll: bacon, rostad lök, Emmentaler-ost,  sweet chilisås, BBQ-sås, salad, tomat 
Betyg: 4/5 (McDonalds-standard) 
 
Blev faktiskt väldigt positivt överraskad av den här hamburgaren. Massor med grejer på vilket kanske låter lite överdrivet men det funkade faktiskt hur bra som helst. Den var ganska spicy, vilket jag gillar, och den rostade löken gjorde att den blev knaprig. Ovanligt mycket smak för att vara McDonalds. 
 
 
McMild & Cheese
Innehåll: två sorters ost, lök, sallad, "smakrik yoghurtsås"  
Betyg: 2/5 (McDonalds-standard) 
Den här åt jag idag. Stod och valde mellan min favorit double cheeseburger och McMild men tänkt att jag ju måste prova något nytt när det finns tillfälle. Men så värst nytt kändes det inte, för den smakade precis som en McFeast. Jag vet inte ens vad som är skillanden? Exakt samma sås, och osten smakade typ ingenting alls. Enda skillnaden är att den är större men det är inte direkt någon selling-point för mig. Helt okej smak men tråkig. 




Drinkkväll med klassen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Godmorgon, känns det som fast klockan är kvart i fyra på eftermiddagen. Fortfarande seg efter gårdagen och har inte gjort många knop idag mer än sprungit till McDonalds för lite bakismat. 
 
Klassfesten igår blev väldigt lyckad! Vi blev ungefär 15-16 personer och alla hade med sig olika saker att göra drinkar med. Blev allt från mojitos till whiskey sours till egenpåhittade varianter av lite allt möjligt. 
 
Såhär fint såg drinkbordet ut innan de flesta hade anlänt: 
 
 
Och såhär såg det ut någon timme senare: 
 
 
Jag som aldrig blandat en drink i mitt liv (om man inte räknar med Bacardi Raspberry och Sprite) fick lära mig ett och annat. Till exempel hur man kokar sockarlag och bankar på myntabladen för att få ut smakerna.
 
 
Sen blev det charader. Sjukt kul och väldigt Berghs-internt, vilket kanske var mindre kul för de stackars utomstående som var med. 
 
 
Blev en very good kväll! Var lite orolig för grannarna men vi var hyfsat lugna och gick i strumporna och stängde av basen på musiken, så det var nog inte så farligt. Inte ett klagomål i alla fall! Innan alla gick hjälpte alla till och städa så jag behövde knappt göra någonting i morse. Jättejättekul kväll, jag har världens bästa klass. 




En trapphuslapp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Martin är i Göteborg över helgen, och det är sjukt vad jobbigt jag tycker att det är att vara ifrån honom. Jag menar, vi har haft långdistansförhållande USA-Sverige i två år och så är två dagar plötsligt helt känslosamt. Är det inte lustigt hur man fungerar som människa? 
 
Men men, jag har annat att tänka på så det blir nog bra ändå. Ikväll ska jag ha en förfest för alla i min klass med temat drinkar. Alla ska köpa med sig tillbehör till en drink och så har vi öppen bar, där alla får blanda drinkar och provsmaka varandra etc. Ska bli jätteroligt! 
 
Funderar bara nu på hur jag ska göra när det gäller grannar osv. Vi har inte haft så mycket folk i lägenheten ännu och vet inte riktigt hur bostadsrättsföreningens regler ser ut. Det kommer ju inte bli någon stor fest eller något, utan bara 12-15 vänner som umgås i några timmar, men jag känner ändå att jag kanske borde säga till. Jag har skrivit en lapp som jag funderar på att sätta upp i trapphuset. Gör man så? Eller blir det omvänt, att folk tror att jag ska ha värsta storfesten och därför blir mer irriterade? 
 
Min handstil är ju egentligen katastrof har jag kommit fram till. Jag sitter och fortfarande och väntar på att jag en dag som av magi ska få en såndär fin, kvinnlig handstil som jag tänker mig att alla andra i min ålder har. Kanske jag borde gå en kurs? 




Matmässa!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Titta vad för roligt som låg i ett kuvert på min dörrmatta när jag kom hem idag: en biljett till Mitt Kök-mässan som går av stapeln här i Stockholm om en vecka. Det är alltså en mässa som handlar om MAT , kan det bli bättre? Tror knappast det. Ska gå omkring och provsmaka och köpa och bara njuta av allt spännande som utställarna tar med sig - och kanske hälsa på en och annan kockkändis! Får se om jag kan hitta någon som vill följa med bara, folk brukar vanligtvis inte dela min stora entusiasm för mat.. 




Äkta skönhet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ända sedan vi hade en tjej från Estelle & Thild som föreläsare i skolan har jag börjat fundera på de skönhetsprodukter jag använder och vad de innehåller. Känns liksom inte så roligt att smeta in ansiktet med en massa konstiga ämnen som snarare gör huden mer torr än bygger upp och återfuktar. De senaste dagarna har jag istället smörjt in ansiktet bara i kokosolja och ska se om det ger ett bättre resultat. Ska ge en review sen! 
 
Därför blev jag också glad när jag fick shampoo, balsam och hårolja från Argan Secret, ett marrockanskt hårvårdsmärke. De innehåller inte sulphater eller parabener, utan istället äkta oljor (jag har lusläst innehållsförteckningen) och mindre konstiga tillsatser än andra hårvårdsgrejer. Har använt det i nästan en vecka nu och tycker det funkar jättebra. Speciellt oljan gillar jag, håret känns så lent och "put together"! 
 




On my wish list

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Efter lussekatten igår kom jag i lite julstämning så jag satt och tänkte på vad man skulle kunna önska sig i julklapp. Det är ju alltid roligt att göra en liten lista, även om man självklart inte förväntar sig att man ska få allt som står på den. Det är väl bara lite mer vad jag vill ha just nu, oavsett om jag köper det själv eller får det av någon annan. Såhär blev det: 
 
Inte så otippat kanske? Efter jul ska vi flytta in i nya lägenheten så en massa fina saker till hemmet är ju välkommet. Fick svar på mitt mail till David Ehrensthråle och han sa att de kommer nylansera "Guide to Manhattan" (på bild ovan) inom kort. Hoppas, hoppas, hoppas jag hinner få tag i en! 
 
Det tråkigaste som finns är ju att köpa saker som gymkort och tunnelbanekort. Är man dessutom student blir dessa saker en riktigt tråkig börda varje månad. Så något sånt i julklapp hade verkligen underlättat och förgyllt min vardag. En flygbiljett till New York så att jag kan åka och hälsa på alla mina vänner hade inte heller varit helt fel. 
 
Och nu menar jag inte själva garderoben som en möbel, utan det faktiska innehållet. Jag har inte kunnat shoppa en pinal på flera månader (okej, en halsduk har jag köpt. Och strumbyxor.) så min garderob är så oinspirerade så att jag dör. Varenda plagg jag äger är tröttsamt att ens titta på! Så ett presentkort på Zara eller H&M hade varit fantastiskt, eller bara en ny tröja och ett par skor. Vad som helst som gör att jag inte känner mig som en gråsugga! 
 




Tack för er hjälp!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vi fick massvis med svar på vår enkät, över förväntan, och det var mycket tack vare att många av er hjälpte till. Verkligen kul, tack så mycket! Vi sammanställde lite idag och fick fram en mängd med användbar data. Några av grejerna vi kom fram till var dessa: 
 
- 92% av de som svarat är tjejer. Inte så konstigt med tanke på att de flesta som läser min blogg är tjejer, men vi hade inte tagit det i beräkning, haha. 
 
- många av er kopplade ihop ostbågar med Maria Montazami, något jag själv inte förstod alls förrän jag googlade. 
 
- chips (eller "chirre" som någon, gissningsvis skåning, skrev) verkar vara det snack som är mest populärt bland er
 
- en av er associerade ostbågar med Rummel och Rabalder, de två mössen man tävlade med i Latjo Lajban på TV när man var liten. Vad nostalgiska vi blev när vi hittade det på YouTube! 
 
- ord som flest gånger beskrev ostbågar: "illaluktande", "kladdigt", "äckligt", "gott", "sunkigt"
 
 
Tack, tack, tack igen! Uppskattar verkligen er hjälp :-)