Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Finmiddag

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
I fredas hade vi besök av Martins pappa, Peter, och lagade därför en riktigt fin måltid. Oxfilé med rödvinssås och potatis i ugn, helt underbart gott. Peter är en mästare på matlagning så det blev hur bra och trevligt som helst! 
 
 
Det blev rätt stökigt när vi lagade, något jag egentligen är ganska allergisk mot. Men Peter är så passionerad när han lagar mat att det gör inte så mycket, och stök kan ju vara rätt härligt ibland ändå. 
 
 
 
Anwar som fick i uppgift att handla hade köpt helt sjukt mycket oxfilé och vi fick frysa in hälften. Inte mig emot, vilken lyx att kunna äta oxfilé en vanlig tisdag sen om vi vill! 
 
 
 
Ett av Peters sås-trick var att om du inte vill ha för mycket vitlökssmak i såsen kan du bara sätta fast en klyfta på en gaffel och låta den ligga i kastrullen under processen. Det ger smak utan att det tar över, som vitlök annars lätt kan göra. Det är också Peter som har lärt mig hur man gör riktigt bra såser - en balans av sött, salt och surt. 
 
 
 
Voila, le result! Medium rare perfection med sås i överflöd. 
 
 
 
Och den glada kocken! 

Lotta

Vad jobbar din pojkvän med? Var träffades ni och hur länge har ni varit tillsammans? :-)

Härlig bild på kocken måste jag säga, glädjespridande!!

Svar: Martin har ett eget företag och jobbar inom online advertising. Vi träffades för jättelängesen i Båstad där jag gick i högstadiet och vi har varit tillsammans i sju (!!!) år.
Sofie Lundberg

2012-11-11, 22:58:15
Karin O

Ser mysigt ut:)

2012-11-12, 01:50:04
Hemsida: http://kakansemlanoliven.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback