Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Examensfest!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Hurra, hurra! Idag får jag diplom, jag ska skåla i champagne, jag ska dansa och förmodligen gråta lite eftersom jag tar avsked av min klass och alla fina människor på Berghs. Köpte en klänning på Zara igår som jag ska ha på mig och lovar att visa lite bättre vid senare tillfälle, men såhär ser den ut framifrån i alla fall. 

Hej så länge och ha en härlig fredag!




Amerikanska pannkakor utan mjöl

Skriven .
Placerad i "Mat, Recept, "
2 kommentarer
Jag blev så otroligt sötsugen tidigare idag så efter att jag tränat på Sats bestämde jag mig för att unna mig något gott, och det fick bli amerikanska pannkakor. Gjorda helt utan vanligt mjöl och med bara ekologiska produkter blev det inte så himla farligt onyttigt ändå. På bilden hade de sjunkit ihop litegrann men de blev väldigt fluffiga och fina. 
 
Amerikanska pannkakor 
2 ägg
2 dl grädde
2 tsk fiberhusk
1 msk bovetemjöl
1/2 tsk bakpulver 
 
1. Vispa ihop grädde och ägg i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan och vispa sedan ihop allt. 
 
2. Stek de små pannkakorna på medelhög värme i en klick smör. 

3. Servera med något riktigt gott! 




En väldigt liten guide.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Det som är det fina med hamburgare är att man kan variera den i oändligheten, helt beroende på tillfälle och vad man är sugen på. Ofta är det enkla det godaste, men jag kan ändå uppskatta en hamburgare med en lite mer ovanlig ost, andra grönsaker än vanligt och kanske till och med ett annat bröd. 
 
Jag hittade en massa fina bilder på olika hamburgerdelar så jag gjorde en liten egen guide med förslag på olika variationer och mina favoriter. Jag vet inte om det gör så mycket mer än ser trevligt ut, men äsch, det kan också ha ett syfte ibland.
 
 
 




Att göra hemmagjord bearnaisesås.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Lyckades inte få till en bra bild men häromdagen lagade jag i alla fall fläskfilé med sötpotatis- och blomkålsmos med hemmagjord bearnaisesås. Det är första gången jag försökt mig på att göra egen bea, och även om den inte blev perfekt så blev den god. Det här är en lite enklare version som går supersnabbt att göra och som inte kräver lika mycket förberedelse och timing som "äkta" bearnaise: 
 
Snabb bearnaisesås
300 g smör
2 msk creme fraiche
1-2 msk rödvinsvinäger 
2 äggulor 
salt
peppar
färsk hackad dragon 
 
1. Smält smöret i en kastrull
 
2. Lägg vinäger, creme fraiche och äggulor i en bunke. Strila sakta ner det smälta smöret i bunken samtidigt som du mixar hela tiden med en stavmixer. Blanda tills såsen är fluffig och lagom tjock. 
 
3. Blanda i salt, peppar och dragon efter smak. Jag älskar dragon, så jag tog massor! 




Pavlova och klassfest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Igår hade vi klassfest hemma hos vår ämnesansvariga lärare. Sjukt roligt att få träffa alla efter en lång, intensiv period av examensarbete där man inte har träffats i klassen så mycket. Vår lärare hade ordnat det så fint med en massa god grillning och potatissallad och såser.
 
Till efterrätt gjorde Frida en fantastiskt god pavlova som jag inte kunde låta bli att äta fast jag är laktoskänslig. Får se om jag får sota för det idag.. Fast äsch, det var värt det ändå!
 




Crop-top och kjol från H&M

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
En lite bättre bild på de kläder jag köpte på H&M häromdagen och hade på mig när vi var ute sist. Kjol och magkort linne som sitter superfint framifrån, allt till det ringa priset av 150 kr. Bästa köpet everrrr. 




Coco & Carmen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Jag blev tillsammans med mamma och lillebror bjuden på lunch på Coco & Carmen på Banérgatan av min farbror. Åt en supergod Toast Skagen med vad som kändes som tusentals räkor på och jag blev mätt efter typ halva. 
 
På min plats låg det också en liten presentpåse innehållandes en superfin ring från Georg Jensen som min farbror med familj hade skickat med, så himla gulligt. Ska visa sen!
 




Dagens skörd

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Jag älskar att handla mat. Det är typ det bästa jag vet. Men på grund av stressen i skolan de senaste veckorna har jag inte kunnat handla mat mer än en snabbis då och då, så när jag nu är klar med examensprojektet gav jag mig idag all tid i världen att gå omkring på NK Saluhall och klämma, titta, läsa etiketter, vandra bland hyllorna i långsam takt och bara njuta av att inte behöva skynda mig. Totalt tog det kanske 1,5 timme. Perfekt stressrelief. 




Ny design och identitet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Som ni ser har det skett lite förändringar i design här, och jag har även bestämt mig för att skapa en lite mer tydlig riktning. Jag skriver ju mest om mat som det är nu så det är inte så konstigt kanske, men då vill man ju ha en design som stämmer överens med innehållet. 
 
Min fina lillasyster Louise har som vanligt hjälp mig med designen och stått ut med alla mina små ändringar och förslag. Tack, du är bäst! 
 
Så yes, ny identitet och design för bloggen. Hoppas ni gillar't! 
 
Bilden är, självklart, en från Shake Shack som jag tog i New York i februari. 
 




Avocado- och chilisallad med jordgubbar

Skriven .
Placerad i "Mat, "
0 kommentarer
Blandade lite allt möjligt som vi hade i kylen ikväll och det blev en himla god sallad. Experimenterade lite med jordgubbar och det passade så himla gott tillsammans med avocado, chili, koriander, rödlök, tomater och citrusjuice. Det blev väldigt starkt eftersom jag använde gul chili men med ett glas kall (laktosfri) ismjölk blev det en perfekt söndagsmiddag. 




Vår monter på Berghs.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Såhär såg vår monter ut under utställningen. Vi visade upp vårt examensarbete, en slags rekryteringskampanj för studenter som vi döpte till Quick-ad, och gjorde montern utifrån det konceptet. Loggan stort på kortsidan och en vägg fylld med citat från de olika filmerna på långsidan tillsammans med en tv-skärm som rullade filmerna. 
 
Vi hade också skrivit ut en massa små vykort för varje person som deltog, där citatet från filmen stod med samt konkaktuppgifter på baksidan, så att potentiella arbetsgivare skulle kunna ta kontakt om de så ville. 
 
Är väldigt nöjd med hur montern blev och folk verkade verkligen uppskatta både idéen och det grafiska formspråket. Nu är den dock nerriven och det känns ändå ganska skönt, efter 4 intensia dagar är jag helt slut i både kropp och huvud. 




Examensfirande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Igår firades jag officiellt av vänner och familj för att jag snart tar examen. Egentligen är det nästa vecka avslutningsfesten är men eftersom mamma och Josef var och hälsade på i helgen fick det bli firande nu. Martin och mamma hade ordnat så fint med champagne, jordgubbar och exotiska frukter. Lite senare gick vi ut och åt fantastiskt gott på restaurang, och sen vidare till en fest hos några vänner.

Lyckat examensfirande måste jag säga. Nu är det verkligen nära slutet. 
 




And the winner is..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag fick så himla många fina motiveringar och det var så roligt att läsa om alla era roliga, spännande, rörande, goda matupplevelser. Det var sjukt svårt att välja, så jag samlade ihop mina 5 favoriter och lottade ut en vinnare från det. 

Och vinnaren av boken Explore Food blev Isabelle med motiveringen: 
 
"
Förra vintern besökte Kalifornien med min familj, vilket också blev vår sista familjesemester tillsammans. Efter att ha åkt längs Big Sur en hel dag och slagits av det utomjordiskt fantastiska landskapet var vi tvungna att ta in på ett motel längs vägen eftersom det började skymma och det inte fanns fler ställen förrän några mil längre fram. Denna vistelse blev en av mina värsta - köket hade stängt vilket gjorde att vi inte kunde äta den kvällen och det var så fruktansvärt kallt i våra rum. Blåfrusna lämnade vi lättade detta ställe morgonen därpå, uthungrade men ändå optimistiska eftersom LA väntade längre fram. Har aldrig känt mig så hungrig som då, du vet när man nästan ligger fyrdubbel på grund av det tomma hål man har i magen? Rätt som det var så uppenbarar sig en gul och röd skylt och det står någon om Drive In. Vi chansar och svänger in på parkeringen, lämnar bilen och går in i snabbmatsrestaurangen. Snabbt går det och strax efter vi beställt ställs framför mig den mest aptitliga burgaren någonsin sett. Jag slukar den och det är fortfarande det absolut GODASTE jag har ätit. Det visar sig vara ett In-N-Out vi hamnat på och sedan den dagen är jag deras största fan. Du om någon borde ju veta hur mycket man kan uppskatta en bra gjord burgare? Min största (nåja) sorg här i livet är att jag inte kan finna dem i Sverige, men på grund av detta är jag fast besluten att återvända till USA. Dock tror jag det är svårt att uppleva samma storslagna matminne igen eftersom hela situationen gjorde det till en upplevelse utöver det vanliga, men varför inte ta chansen och prova? Det är inte bara min bästa matupplevelse, utan kvalar också in på min topp 10 av bästa minnen någonsin!"
 

Isabelle, jag mailar dig på en gång så kan vi bestämma hur jag lättast skickar boken till dig. Trevlig lördag allihop! 




Glöm inte att tävla!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Vill bara påminna er om tävlingen som stänger ikväll, fredag, klockan 23.59. Då utser jag en vinnare av alla er som har kommenterat och svarat på frågan: vad är er bästa matupplevelse? 
 
Priset är som sagt boken Explore Food som innehåller en guide över restaurang-Stockholm samt rabatter och kuponger värda över 20 000 kronor på alla de bästa ställena i stan. Sjukt värt!
 
Gå in och tävla på tävlingssidan här, eller svara på frågan i detta inlägget. Lycka till! 
 




YOLO (lillebror fick välja rubrik)

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag och några av mina klasskompisar lyssnar på ett seminarium igår morse.
 
God morgon, 
Igår var en intensiv dag som började 07.30 och slutade 23.00, och nu är det samma visa idag igen. Ska stå i montern halva dagen och hjälpa till i övriga skolan halva dagan. Hoho, det får bli några koppar kaffe. Ska ta kort på montern sen också så ni får se hur det ser ut. 
 
Mamma och min lillebror är i Stockholm för min examen så det är mysigt. Senare ska vi äta lunch som min gudfar i australien ville bjuda på långväga ifrån, för att fira mig. Känner mig himla bortskämd! 
 




Yoi!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Ett av mina nya favolunchställen är Yoi, en asiatisk snabbmatskedja som jag har öppnat på Sveavägen och i K25 på Kungsgatan. Jag säger snabbmatskedja eftersom stället är uppbyggt som en sådan, med meny man beställer från framme i kassan och man får all mat på en bricka etc., men maten är långt ifrån McDonalds-onyttig. Den är snarare väldigt fräsch och supergod. Min favorit är Mekong Sallad men igår var jag sugen på något varmt så det fick bli röd curry med kyckling. 
 




Berghs slutuställning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Världens muppigaste bild men här är i alla fall min examensgrupp: Jossan, Calle, jag, Lisa, Frida och Linn. Världens bästa! 
 

Idag är det första dagen på Berghs slutuställning och nu väntar 4 dagar av att jobba i monter och springa ärenden och säkerligen en gnutta panik och kaos. Men det ska bli roligt! Ska fotografera montern så att ni kan få se hur vi har byggt upp den, är faktiskt rätt nöjd ändå. 
 
Nu måste jag skynda mig, ska vara i skolan klockan 08. Hej så länge! 
 
 




Recension: Prime Burger i Vasastan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Jag åt lunch på Prime Burger, ett nytt hamburgerställe som har öppnat i Vasastan och som har velat prova ett tag. Det är rätt skönt att det börjar komma bra hamburgerhak som inte har lika lång kö som Flippin, det blir liksom inte ett så stort projekt av det då. 
 
Hamburgaren jag tog hette Ultimate Beef Burger och var en burgare med ost, lök, sallad och - det visste jag inte när jag beställde - pulled pork. Hade kanske inte valt det om jag visste men det var faktiskt väldigt gott ändå. Bra kött och mycket ost. Brödet var också bra, lagom saftigt och gjort på på potatismjöl, precis som det ska vara. 
 
 
Jag beställde Cheezy Fries till och det gjorde jag verkligen rätt i, för gud vad gott det var. Helt perfekt med hackad lök till. Åh, jag blir sugen på det bara nu när jag skriver om det. Detta borde finnas överallt! 

Överlag gillade jag Prime Burger mycket. Nästa gång ska jag prova en burgare utan pulled pork bara för att känna smaken lite mer "rent" men jag tror att det här är ett ställe jag kommer återvända till många gånger så det kommer finnas chanser att prova lite allt möjligt på menyn. 
 




Bästa frukosten!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Om ni inte ännu har provat groddbröd måste ni göra det snart! Jag har blivit helt förälskad. Det tar några gånger att vänja sig vid den fröiga, lite fermenterade smaken men nu äter jag det varje dag till frukost. Godast blir det om man rostar de små groddbrödsbitarna så de blir knapriga, på med smör och ost och toppar med lite basilika. Nam, nam. 




En dröm på ett vykort

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Jag är fortfarande i skolan och lär vara kvar några timmar till för att fixa med montern. Har lite svårt att hålla energin uppe just nu faktiskt. 
 
Desto roligare är det dock att våra små vykort som ska vara med på utställningen har kommit. Vi tog fram lite olika citat från varje person som var med i kampanjen och mitt handlar - såklart - om hamburgare




Mitt examensprojekt på Berghs.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Vill ni läsa om mitt examensprojekt? Gå in på den här länken så får ni läsa pressmeddelandet. Dessutom är vi med i en slags PR-tävling där den pressrelease som får mest trafik vinner, så det hade varit GRYMT om bara vill klicka in er bara för den sakens skull om inte annat. 
 
Klicka här. Puss! 




En RedBull jag faktiskt gillar.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Jag är verkligen inget RedBull-fan och jag brukar tycka att det är rätt äckligt faktiskt. Men idag i skolan kom det några tjejer från RedBull och delade ut gratis burkar av de nya smakerna. Jag fick prova blåbär och jag blev förvånad över hur gott det var. För första gången någonsin tycker jag om en RedBull. Inte för att det är bra på något sätt, det sista jag vill är att börja hälla i mig en massa gift i form av sliskig läsk, men det var verkligen gott. Och nu när det är examenstider och stress kan det vara okej med lite extra syntetisk energi. 




En liten tävling.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
Update: Det blev något fel med inlägget så alla kommentarer försvann. Jag hade sparat dem så ingenting gick förlorat, men jag har klistrat in dem i efterhand varför det ser lite konstigt ut. 
 
Jag skrev ju om bloggtävlingar häromveckan och undrade lite vad ni tyckte om sådana. Det verkade ändå vara en övervägande positiv inställning till det, så när jag fick erbjudande att göra ett samarbete med Plus Guide så tänkte jag att det ändå kunde vara roligt.

Det handlar nämligen om en himla fin bok som jag har fått, och dessutom fått nöjet att lotta ut till en av mina läsare. Boken heter Explore Food och beskriver över 100 restauranger i Stockholm. En restaurangguide med både inspiration och information helt enkelt!Och bäst av allt: boken innehåller värdekuponger till många av dessa restauranger till ett värde av 20 000 kronor! Det är allt ifrån att man får en kostnadsfri huvudrätt vid köpet av en, eller att man får välja mellan två förrätter eller två desserter helt gratis. Vi äter ju ute på restaurang relativt ofta så det är helt perfekt, och dessutom får man chans att prova lite nya ställen. 
 
Så, för att få möjlighet att vinna denna himla fina bok med restaurangupplevelser värda över 20 000:- :
 
1. Skriv i kommentarsfältet om en av era bästa matupplevelser!
2. Glöm inte att ange mailadress så att jag kan kontakta er om ni vinner. 
3. Vinnaren meddelas i slutet på veckan! 
 
Det går också bra att maila mig på [email protected]. Lycka till!





En god nyhet för London.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Jag läste nyss på Shake Shacks hemsida (ja, jag är så nördig att jag går in där ibland) att de ska öppna i London. Hallelujah och grattis till alla er Londonbor/besökare, och till mig själv egentligen eftersom det innebär att jag inte behöver åka till andra sidan Atlanten för att få äta deras ljuvligheter. Underbart! 
 




Lördagkväll

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Det blev en liten svängom igår och det behövdes verkligen, även om jag är rejält trött idag. Jag hade på mig en ny liten outfit - crop top och grå kjol från H&M. Typ älskar jättemycket. Ska nog gå förbi H&M och köpa den där toppen i olika färger, för 49:- är det ett riktigt nice fynd. Får visa tydligare en annan gång! 




Toalettpapper i håret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Puh, hemma igen efter en lång dag på skolan. Monterbygget inför slutuställningen är i full gång och vi har spelat in filmer samtidigt som vi har målat väggar. Lediga helger finns inte i min värld.. 

Kom på innan att jag ville försöka få lite mer volym i håret eftersom det är platt och spikrakt av sig själv. Gick för att köpa papiljotter, som den 80-åring man är, men insåg att de inte säljs längre på H&M och såna ställen, åtminstone inte där jag var. Så jag tog lite bitar toalettpapper och lindade in slingor i. Jag ser ut som en galning men jag tror faktiskt att det kommer ge åtmistone en liten puff till mitt livlösa hår. To be continued. 
 




Banan på pizzan

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Har precis tryckt i mig nästan hela den här. Precis vad jag behövde efter en lång dag i skolan. Jag beställer alltid Afrikana nuförtiden, pizza med skinka, banan och curry. Om du hade frågat mig för några år sedan hade jag fnyst åt både skinkan och bananen, men nu tycker jag det är det allra godaste att ha på pizza. Lustigt hur smaker kan förändras så drastiskt. 




Det närmar sig slutet.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Livet går i ultraspeed just nu och därför har jag lite dålig tid att vara aktiv här som ni märkt. Jag gör inte mycket annat än är i skolan, sover, går till skolan igen, sover igen osv. osv. Laga något mat hinner jag inte - hinner faktiskt knappt äta ordentligt. Häromdagen kom jag på klockan 19 på kvällen att jag bara hade ätit två bananer på hela dagen. Inte bra. 
 
Igår var i alla fall en helt underbart bra dag. Vi hade slutpresentation i gruppen för vår kund och de blev så nöjda. Vi fick en massa bra feedback, bland annat om vår casefilm som de tyckte var fantastisk. Jag får tyvärr inte visa ännu för er, men så fort terminen är slut ska jag lägga upp den. 

En liten sneak-peak på när jag agerar regissör i filmen sålänge: 
 




Pärlans!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
Unnade mig själv lite extra gott igår, kunde inte låta bli när jag såg att de hade Pärlans kolor på Hötorgshallen. De är verkligen helt gudomligt goda. Citron och lakrits är min favoritsmak men alla är fantastiska. Rät dyrt för lite godis (79:- för 10 st) men värt vartenda öre. Ekologiska och bakade på bara de bästa av ingredienser, såklart.  




Sparris och sötpotatis i ugn

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Det här tillbehöret gjorde jag häromdagen till lite stekt korv och vitlökssås. Lite konstig kombination kan tyckas men det blev väldigt bra. Sötpotatisen och sparrisen tillagades i ugn tillsammans med citron, salt och peppar tills de blivit mjuka inut och krispiga utanpå. Enkelt och gott! 
 




Griffin's Steakhouse

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
En riktigt usel dag (jag orkar inte ens gå in på det pga det dåliga humör det framkallar) räddades något av en middag på Griffin's Steakhouse Extraordinare med Tord och Marika. Det fick bli en, surprise surprise, hamburgare, tyckte att jag kunde unna mig det. Jag gillar verkligen Griffin's. Det är ett trevligt ställe med avslappnad atmosfär och mat som aldrig gör en besviken. Väldigt trevlig personal också, sånt gör mycket. 

Nu ska jag kolla Mad Men och försöka sova bort den här jobbiga tisdagen för alltid. 
 




Vackra ting mot stress.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Stressnivån är på en all-time high idag och jag ser verkligen fram emot när den här veckan är slut och jag kan bocka av tusen saker på listan över saker som gör mitt liv lite galet just nu. Dessutom har intaget för minneskort i datorn slutat fungera av någon anledning så jag kan inte lägga in några bilder från kameran. Får väl gå och köpa någon slags sladd.. 
 
Andas. Lite bilder på vackra blommor i Kungsträdgården som jag såg häromdagen kanske hjälper: 
 




Rökig chipotle

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Jag köpte torkad chipotle på burk igår när jag skulle göra min chiligryta. Det är första gången jag använder denna chili i matlagning men defintivit inte den sista. Den ger en superhärlig rökig smak till maten och är precis lagom spicy - så länge man inte tar för mycket förstås; tar man ut kärnorna blir det lite mildare smak. Kan tänka mig att man kan göra mycket goda grillmarinader och rubs av detta i sommar. Kostade runt 40 kronor för en burk på NK Saluhall




Helt fantastiskt god Texas chili

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Igår gjorde jag som sagt ett långkok som blev så otroligt gott. Jag har velat göra en chili rätt länge och när jag hade lite extra tid över igår tänkte jag att jag lika gärna kunde prova. 

Som vanligt googlade jag fram ett antal olika recept och så kombinerade jag det bästa av varje och vad jag hade hemma i skåpet. Jag höftar alltid rätt mycket när jag lagar mat vilket gör att jag tyvärr aldrig kan göra exakt samma rätt två gånger eller beskriva receptet på pricken. Fördelen är att det kan bli lite hur som helst och därmed godare varje gång.
 
Förutom det ni ser på bilden ovan (högrev, bacon, grönsaker, lök och olika chilis, däribland chipotle) så hade jag i krossade tomater, en flaska öl, kycklingbuljong, en skvätt kalvfond, vitlök och kryddor. 
 
Efter att först stekt köttet, sedan grönsakerna, sedan kombinerat och hällt på vätskan + kryddor lät jag det stå och puttra på spisen i nästan fem timmar. Det låter olidligt länge men har man ändå annat att göra kan det vara mysigt att komma tillbaka till spisen då och då, smaka av och röra om. 
 
Efter fem timmar var köttet mört och föll sönder till fibertrådar i röran. När det var helt färdigt såg det ut såhär: 
 
Ni ser ju hur gott det är?! Rökigt, en massa hetta från chilin och fullt med smak efter all den tid det stått och gojsat in sig. 
 
Vi åt det i ett tortillabröd tillsammans med avocado, tomat, sallad, majs och massvis med koriander. Och jag har massor kvar till lunch idag, hurra! 
 




Långkok och prickar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Söndagar brukar vara en riktig ångestdag. Jag fattar egentligen inte varför men det är väl bara så man funkar - så fort helgen börjar ta slut blir man lite deppig av att tänka på att den inte kommer igen förrän om en vecka.
 
Martin har varit borta hela helgen så jag tänkte att jag skulle ha himla tråkigt idag. Men jag har faktiskt njutit av dagen. Sov ut ordentligt till klockan 9.30 och tog en träningsrunda på Djurgården. Gick hem och pluggade lite, sen gick jag och handlade mat, och just nu står en gryta med långkokt högrevschili på spisen som ska puttra i 3-4 timmar. Matlagning gör mig så himla lugn och lycklig, så det är en perfekt avslutning på en bra söndag. 
 
Och så hade jag på mig min nya prickiga klänning från H&M som jag impulsköpte igår. Det gjorde mig lite extra glad (även om det inte alls ser ut så på bilden). 
 




Recension: Lily's Burger

Skriven .
Placerad i "Mat, "
10 kommentarer
Jag har varit sugen på att prova Lily's Burger på Kungsholmen efter att ha läst om stället på diverse matbloggar så idag åkte jag dit tillsammans med Phille för att se om det var så bra som det har sagts. 
 
Lily's Burger öppnade för bara några veckor sedan och drivs av Mahmut Suvakci, en skådespelare som varit med i bland annat Snabba Cash. Vad jag har förstått är det rätt kändistätt på restaurangen, med gäster som inkluderar Skarsgårds och Kinnamans och Fares. Idag var det dock inte så mycket folk där när vi kom och vi behövde, tack och lov, inte vänta på bord. 
 
Inredningen går i amerikansk dinerstil och även om jag kan tycka att den är lite konstgjord och överdriven (jag gissar att det mesta i inredningen är moderna kopior på originalförlagorna) så tycker jag att den är helt okej. Dessutom ligger restaurangen precis vid vattnet så att sitta på uteserveringen eller på strandpromenaden utanför kan vara himla fint.
 
På helger serveras hamburgerbrunch och det fanns alltså inte mer att välja på. Inte mig emot. Vi tog varsin cheeseburgare med pommes och läsk till, och sen får man själv gå fram till en liten buffé på disken och välja tillbehör. Det fanns allt från skagenröra (?) till ananas och stekt lök. Jag tog mina vanliga favoriter: bbq-sås, coleslaw, saltgurka, bacon, lök och jalapenos för lite hetta. 

Köttet var gott även om jag kanske hade velat ha det lite mer rosa i mitten, och brödet var också bra. Överlag en god hamburgare som jag blev mätt på, men för 160:- kan jag nog tycka att det var lite dyrt för vad man faktiskt fick. Känns som att man får en bättre burgare på Flippin Burger för samma eller lägre pris, men för att slippa den hysteriska kön kan det ändå vara värt att gå till Lily's om man är hungrig. 

Sammanfattat: Jag gick därifrån mätt och relativt belåten. Lite dyrt men värt det om man är hungrig och vill göra något trevligt en lördageftermiddag. 
 




Ett nytt sätt att kolla TV.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Vi har ännu inte dragit in någon kabelsladd till TVn i sovrummet och nu verkar vi inte behöva göra det heller. Signade upp mig för en gratis måndag på Magine, ett program som streamar tv-kanaler via internet i samma stund som de går på TV.
 
Den kan kopplas till skärmen via en app så nu kan vi kolla på en massa kanaler som styrs via iPaden. Riktigt bra faktiskt. Jag tänkte att kvaliteten skulle bli lidande men det fungerar jättebra. Finns inte inte alla kanaler ännu men äsch, så länge man kan kolla på Nyhetsmorgon på morgonen innan man gå rupp så är jag nöjd. 
 
Nu lät det här inlägget helt säljigt och köpt, men jag lovar att jag bara skriver om det för att jag blev så himla glad att äntligen kunna kolla på TV i sängen :D 
 




Skräpmat när den är som bäst.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Efter en låååång dag i skolan där jag filmat människors presentationsfilmer hela dagen och är helt matt i huvudet fanns det inget bättre alternativ att gå in på pizzerian i huset bredvid och beställa en Chicky Bits-tallrik. Kycklingen är av okänd härkomst och obehagligt grå i köttet, och pommes fritsen är bara kryddade till hälften men GUD VAD JAG BEHÖVDE EXAKT DET HÄR JUST NU. Skärpmat smakar verkligen godare när man är utmattad och hungrig. 




Filminspelning för jobbsökande

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Idag är det filminspelning inför vårt examensprojekt hela dagen. Vi har redan haft 4 personer inne som gjort filmer och det är så himla kul. Alla är så duktiga och det kommer bli riktigt bra det här tror jag. 
 
Om någon av er känner att ni vill nå ut till potentiella arbetsgivare genom Berghs slutuställning med över 2000 gäster från kommunikations/reklambranschen är ni välkomna att komma hit och spela in er film idag. Vi sitter på Sveavägen 34 fram till ikväll! 
 
 




Hötorgshäng

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Att gå till Hötorget här i Stockholm är lite som att komma utomlands. Speciellt nu när det är sådär varmt och fuktigt i luften kan man nästan tro att man är på någon marknad i länderna kring Medelhavet där försäljarna står och ropar ut sina erbjudanden till alla som går förbi. Vissa dagar kan jag tycka det är irriterande, speciellt när man känner sig påhoppad av män som skriker "komplimanger" efter en när man går förbi, men just idag var det himla mysigt att sitta på trappan och titta ut över allt folk som njöt ute i solen. 




IKEA vs. Mio

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Igår kom äntligen de sista grejerna vi beställt, den här gången från Mio, och vi har numer ett matbord, lite hyllor och annat bra i lägenheten. 
 
Funderade dock på en sak. Vi fick alla möbler i platta paket som man bygger ihop själv. Rätt krångliga beskrivningar och dåligt förklarade. Det tog oss typ 2 timmar att bygga ihop två stolar innan vi gav upp och sa att vi får göra de resterande fyra en annan dag. Men man börjar ju fatta hur genialist IKEA är som lyckas hålla låga priser och göra processen att sätta ihop möblerna enkel, medan Mio både är dyrare och krångligt. Men men, jag är glad att vi kan äta middag normalt igen! 




Ehrenstråhle på plats.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Nu när vi ÄNTLIGEN har börjat möblera lite ordentligt (det tog bara typ 4 månader) så bestämde jag mig igår för att rama in vår fina tavla. Jag gick till NK Inredning där de, till min stora lycka, hade en färdiginramad version av tavlas om jag kunde byta min mot och slippa vänta 3 veckor. Mindre roligt att det kostade skjortan för den där himla ramen men antar att det får vara värt det.  Den står nu på vårt fina sidobord och ska stå där tills vidare. Får se om vi sätter upp den på väggen eller inte. 
 




Medicinlåda

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Vi fick en så fin medicinlåda av mamma och pappa i inflyttningspresent, fylld med bra-at-ha-saker som plåster, värktabletter, bandage, plåster och annat roligt. Nu står den i vår kökshylla och lyser upp tillvaron. 




Veckans blogg

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
.. är jag på Eloge Magazine, en bloggtidning som går att läsa här. Jag tackar och bockar! 
 




God morgon och förlåt

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Det är lite sisådär med bloggandet just nu. Jag lagar inte så mycket rolig mat att skriva om, och jag gör egentligen inte mer än jobbar med examensarbetet i skolan vilket är något jag inte kan skriva så himla mycket om heller eftersom det ska presenteras på slututställningen. VIll bara meddela att jag inte är borta permanent utan hara bara lite extra mycket att göra just nu. 
 
Idag kommer förhoppningsvis vårt soffbord från BoConcept! ÄNTLIGEN!




Var med i mitt examensprojekt!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Hej fina läsare, 

Jag har en liten förfrågan. Det är nämligen så att jag håller på med mitt examensprojekt på Berghs och den kampanj vi ska göra handlar om att ge unga studenter en större möjlighet att kunna sticka ut i sitt jobbsökande. En slags rekryteringskampanj kan man säga, där studenter får göra en egen liten presentationsfilm om sig själv som läggs upp på en kampanjsite OCH visas upp på Berghs slututställning, där över 2000 personer från branschen kommer komma och titta. En perfekt möjlighet att visa vem man är helt enkelt, speciellt om man är intresserad av att jobba med reklam och kommunikation

Så jag tänkte att jag ju kan lägga upp informationen även här, om det skulle vara så att någon av er har lust att spela in en liten video om er själva och visa upp för världen. I filmen kan ni prata om precis vad som helst som handlar om er själva och det ni är bra på. Om ni vill ha hjälp med vad ni ska säga finns vi allihop till ert förfogande också :-) 
 
Tid: Fredag 10/5, vi finns här hela dagen
Plats: Berghs, Sveavägen 34 
 
 




Extrem mat på Söder

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Bokreleasefesten i lördags låg utanför en butik på Östgötagatan som jag velat besöka ett tag. Extreme Food heter den och säljer precis som det låter - lite konstiga matvaror. Förutom löjligt oaptiliga saker som ätbara larver och bajskaffe (fråga mig inte) så säljer de en massa trevliga mexikanska kryddor, salsor och BBQ-såser.
 
Nu hann jag inte titta så noga den här gången eftersom det var så mycket folk men jag ska definitivt ta mig tillbaka en annan gång för att gå igenom sortimentet lite bättre.  Vad sägs t ex om baconnaise - en bacon-smakande majonäs som tydligt är väldigt populär? Njae. 
 
 




Martins blåbärspannkakor

Skriven .
Placerad i "Mat, "
4 kommentarer
Jag satt ute i solen på gården när Martin ringde och frågade om jag ville komma in och äta pannkakor som han gjort. Visade sig att han gjort himla fina blåbärspannkakor (av banan, ägg, blåbär och salt) som smakade så gott. Jag åt mina tillsammans med vaniljsocker, lite choklad och en klick smör. Dessutom toppade jag med en skvätt citronsaft, ett trick min pappa har lärt mig som gör att pannkakorna smakar ännu godare! 
 




En bra lördag.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Det har varit en väldigt härlig lördag. Mötte upp Phille på söder och tog ett glas vin på en uteservering innan vi gick bort till releasefesten. Det serverades öl, margaritas och pulled pork-burgers - bara det att vi stod i kö i ca 1 timme och när vi hunnit längst fram var maten slut. Lite surt men vi hade himla trevligt ändå. Jag köpte boken också som jag ska visa vid senare tillfälle. Efter besvikelsen över maten gick vi bort till Urban Deli och åt charktallrik och drack vin. Nu är jag hemma med en godispåse och väldigt nöjd med dagen. Trevlig kväll!
 




Bokreleasefest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Långsam morgon. Vi var så sega och hungriga imorse att jag gick till McDonalds och köpte frukost. Verkligen ingen succé, fy så tråkiga grejer de hade att bjuda på. Det hade nog nästan varit bättre om de körde på med sin vanliga meny även på morgonen för den där frukosten kan inte vara så populär. 
 
Idag tänkte jag gå på releasefesten för Jonas Crambys bok Texas BBQ som hålls på söder i eftermiddag. Det kan nog bli himla trevligt, med mat och öl och människor. Jag tänkte nog köpa boken också som jag haft ögonen på ett tag. 




SVT öppnar upp för nostalgi

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag blev helt överlycklig häromdagen när jag insåg att SVT har öppnat sina arkiv och lagt ut på hemsidan "Öppet Arkiv", där man kan kolla på gamla TV-serier från när man var liten. Typ Rederiet!! Typ massa gamla barnprogram!! Typ jättegamla musikvideos som man glömt bort!! 
 
Det verkar som att innehållet fylls på hela tiden så snart kommer man väl kunna titta på allt man såg på när man var liten. Egentligen har man ju inte tid att sitta där och glo men det gör mig ändå himla glad att man kan. 
 




Naturliga korvar

Skriven .
Placerad i "Mat, "
0 kommentarer
 
Vi var på NK Saluhall igår och handlade mat, och då blev sugen att prova dessa: nitrit- och tillsattsfriakorvar från Korvhantverk Stockholm. De görs för hand i en liten fabrik här i Stockholm och innehåller ingenting förutom kött och kryddor (den här var smaksatt med parmesan också). Hållbarheten får de från en naturlig mjölksyrakultur. 

Åt dem tillsammans med en surdegsmacka med lite stark ost, och jag måste säga att det var väldigt gott. Otroligt saftiga korvar, det liksom rann ut vätska från dem medan de stekte, och mycket smak. Dessutom blev man mycket mer mätt av dessa än vanliga korvar, antagligen för att den höga kötthalten. Very gut. 
 




Hur går det med lägenheten då?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ja, vad ska man säga. Det har gått nästan fyra månader och vi har fortfarande inte något matbord att äta vid, haha. Känns rätt konstigt men det är sjukt hur snabbt man vänjer sig. Anledningen att det tagit så lång tid är att vi inte har hittat någonting som har känts perfekt och då har det stått stilla. Dessutom har både jag och Martin haft en miljon saker att göra och projektet har liksom lagts åt sidan. 

Men nu har vi i alla fall beställt både matbord och soffbord för några veckor sedan och det borde komma i dagarna. Ska bli så himla skönt att faktiskt få iordning och bo i ett normalt tillstånd; att slippa stå upp och äta vid köksön och att ha någonstans att ställa kaffekoppen på morgonen. Underbart ska det bli! 
 
Badrummet är i alla fall så som det ska vara och jag försöker göra det lite extra mysigt med ljus och blommor: 
 




Att hålla träningen vid liv

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Blir alltid knallröd i ansiktet efter träning, himla fint. 
 
Den här terminen har jag tränat mer än jag någonsin gjort tidigare, tack vare SATS-kortet jag köpte/fick i julklapp i januari. Jag märker hur mycket bättre jag mår av det och att jag faktiskt tycker det är riktigt roligt. Mest tränar jag BodyPump, ViPR och Boxning just nu - tre pass som fokuserar på både uthållighet och styrka. Har kommit fram till att jag gillar att träna i grupp, det ger en motivation att kämpa sitt allra hårdaste som jag inte riktigt får när jag ska träna själv. 
 
Men nu när jag har så mycket att göra hela tiden i skolan är det svårt att hålla igång. Jag bokar pass som jag får avboka för att vi har ett möte i skolan eller måste sitta kvar sent, och det är frustrerande. Egentligen världens sämsta ursäkt för man kan faktiskt alltid ta sig tid men hjärnan funkar väl på det sättet - så fort det är en liten tröskel så struntar man hellre i det. Får försöka bli bättre på det där, för jag antar att det inte kommer finnas mer tid sen när jag börjar jobba. Och träna kommer jag vilja fortsätta göra, hela livet helest. 




Liljor och examensarbete

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Nya liljor i (det oputsade) fönstret 
 
God morgon, 
Jag blir alltid lite upp-och-nervänd när man är ledig mitt i veckan, men det är skönt att få en extra sovmorgon. Det blev en väldigt lugn men bra valborg, vi käkade middag några stycken och hade himla trevligt. Jag kände faktiskt inte alls för att gå ut och festa så det var helt lagom. 

Idag är det återigen examensarbete som gäller så jag ska snart iväg till skolan. Just nu är vi inne i en liten dipp som är svår att ta sig ur och då blir det extra tungt. Men! Vi kommer lösa det, bara att kämpa på så släpper det.