Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Helt fantastiskt god Texas chili

Skriven .
Placerad i "Mat, "
2 kommentarer
Igår gjorde jag som sagt ett långkok som blev så otroligt gott. Jag har velat göra en chili rätt länge och när jag hade lite extra tid över igår tänkte jag att jag lika gärna kunde prova. 

Som vanligt googlade jag fram ett antal olika recept och så kombinerade jag det bästa av varje och vad jag hade hemma i skåpet. Jag höftar alltid rätt mycket när jag lagar mat vilket gör att jag tyvärr aldrig kan göra exakt samma rätt två gånger eller beskriva receptet på pricken. Fördelen är att det kan bli lite hur som helst och därmed godare varje gång.
 
Förutom det ni ser på bilden ovan (högrev, bacon, grönsaker, lök och olika chilis, däribland chipotle) så hade jag i krossade tomater, en flaska öl, kycklingbuljong, en skvätt kalvfond, vitlök och kryddor. 
 
Efter att först stekt köttet, sedan grönsakerna, sedan kombinerat och hällt på vätskan + kryddor lät jag det stå och puttra på spisen i nästan fem timmar. Det låter olidligt länge men har man ändå annat att göra kan det vara mysigt att komma tillbaka till spisen då och då, smaka av och röra om. 
 
Efter fem timmar var köttet mört och föll sönder till fibertrådar i röran. När det var helt färdigt såg det ut såhär: 
 
Ni ser ju hur gott det är?! Rökigt, en massa hetta från chilin och fullt med smak efter all den tid det stått och gojsat in sig. 
 
Vi åt det i ett tortillabröd tillsammans med avocado, tomat, sallad, majs och massvis med koriander. Och jag har massor kvar till lunch idag, hurra! 
 

Nastasja

GUD VAD GOTT! Du är hur grym som helst :D

2013-05-13, 09:42:16
Hemsida: http://thefoodtrain.blogg.se
johanna

men åh vad gott!

2013-05-13, 09:59:45
Hemsida: http://tigermysig.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback