Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Tips för halloween välkomnas!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
På lördag ska jag på Halloween-fest och det ska bli väldigt roligt såklart, men jag har så svårt att bestämma mig för vad jag ska klä ut mig till. Är lite sugen på att göra sminkningen ovan (pratade om det förra året men blev aldrig av) fast jag är rädd att det kommer kleta och vara fult efter bara en halvtimme.

Har ni några grymma tips eller länkar får ni gärna dela med er! 




"Borde jag plugga i New York?"

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag fick en kommentar från Cornelia och jag tänkte att jag publicerar mitt svar i ett inlägg, eftersom jag har så många som både kommenterar och mailar frågor om att plugga i New York och på FIT. 
 
Hej Sofie! 
Jag har velat fram och tillbaka om jag ska plugga i London(London College of Fashion) eller New York(FIT) men funderar nu starkt på att plugga på FIT, antagligen Fashion Merchandising eller liknande. Jag tycker att 2 år känns väldigt lagom utomlands då 4 år känns lite väl länge och även dyrt. Men som du vet gäller inte Associate Degree i Sverige. Tycker du, såhär i efterhand, att det räcker med 2 år och sedan kanske plugga nåt år även i Sverige, erfarenheten av utomlandsstudier borde väl ändå väga tungt? 
Visst var du inne på att ta en Bachelor Degree från början? Vad fick dig att ändra dig? 
 
Hej Cornelia! Roligt att du funderar på FIT! Jag körde ju, precis som du säger, 2 år med en AAS degree i Fashion Merchandising Management. Från början var det tänkt att jag skulle vara där i 4 år men efter ett tag insåg jag att det var marknadsföring jag var mest intresserad av och därför sökte jag mig till Berghs, som jag velat gå på sedan jag gick i gymnasiet. 

Alltså, det är ju alltid svårt att säga vad som är "rätt" val. För mig har det blivit jättebra, jag har ett jobb jag trivs med och som perfekt kombinerar mina två utbildningar. Det har aldrig varit någon som frågat varför jag inte har en bachelor eller varför jag gjorde de val jag gjorde, men det beror ju också på vilket slags jobb du vill ha efter skolan. Man tävlar ju mot olika sorters människor i olika branscher och ibland väger utbildning tungt. 

Fast egentligen tycker jag såhär - gör det du själv vill och brinner för! Man ska aldrig vara rädd för att prova något nytt och alla erfarenheter utomlands slår, för mig personligen, en kandidat hemifrån Sverige med hästlängder. Det har fått mig att växa som människa och gett mig möjligheter jag aldrig skulle haft annars. Så kör bara! Hellre det än att titta tillbaka om några år och inse att du aldrig gjorde det du ville ^^
 




Hatten på.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Åhléns, 299 kr. 
 
När vi plåtade produkter igår blev jag helt kär i en hatt så jag sprang snabbt ner till Åhléns. Där hittade jag den helt perfekta svarta hatten som jag nu helst aldrig vill ta av mig igen. 




Middag för lata dagar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Tack fina ni för alla kloka tips och råd från förra inlägget. Jag får nog pallra mig bort till en ortoped eller fotvårdsspecialist och se vad orsaken är och förhoppningsvis försvinner det snart. Vill bara förtydliga att jag egentligen inte löper alls mycket utan när jag springer handlar det snarare om intensiva intervallpass på löpbandet. Men jag antar att det också belastar tungt! 
 
Idag har jag varit i Vällingby hela dagen och jobbat på en fotografering. Det har varit en lång dag och jag är riktigt trött så det fick bli en hämtsallad istället för lagad mat. Funkar alltid bra det med. 
 




Benhinneinflammation

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
19 kommentarer
 
För några veckor sedan började jag känna av att det gjorde lite ont i benen när jag tränade, speciellt när jag sprang, men struntade i det och fortsatte som vanligt. Inte så smart. Nu har jag fått en benhinneinflammation som hindrar mig från att träna normalt och det gör mig smått galen. Så fort jag tror att det blir bättre tränar jag och då kommer smärtan tillbaka. 
 
Vad gör man? Var beror det på? Funderar på om jag ska gå till en fotspecialist och se om det är så att jag trampar fel när jag springer eller något annat konstigt. Vet också att jag har ett ben som är 1 cm längre än det andra, kanske det kan vara en orsak. Otroligt irriterande är det i alla fall när man precis kommit in i ett bra flow och tränar regelbundet. Oh well. 




Den perfekta frukosten.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
11 kommentarer
Det mål mat jag tycker är allra svårast att planera är frukosten. Jag vill helst inte äta bröd och flingor men när man har för lite tid att göra ägg och inte orkar göra något avancerat som smoothies finns det inte så mycket bra alternativ. Den senaste tiden har jag ätit surdegsmackor, bättre än vanligt bröd men inte optimalt. 
 
Vad äter ni för nyttig frukost? Bra tips är väldigt välkomna för min fantasi är rätt dålig just nu. 
 
Drömfrukosten från en resa vi gjorde nyligen. Tänk om man kunde vakna till detta varje dag! 




Enkel lunchsmörgås

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
73 kommentarer
 
Bara ett litet tips på enklaste, godaste lunchmackan som jag gjorde igår: 
 
Två skivor surdegsbröd läggs dubbelt med skivad mozzarella, skinka och basilika. Salta och peppera. Stek i smör tills brödet blir krispigt och osten smält. Servera med en stor sallad. Trevlig lunch! 




Inviger köttkvarnen med burgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
10 kommentarer
Jag fick ju en köttkvarn i present av min pojkvän för några månader sen och av olika anledningar har det aldrig blivit av att vi använt den – förrän nu! Igår hade vi hamburgerkväll hemma och för första gången malde jag mitt helt egna kött. 

Köttet var en stor bit högrev från KRAV-certifierade Ejmunds Gård. Jag använde munstycket som är 8 mm för att få lite grövre fibrer. Köttbiten hade rätt stor andel fett på sig så jag skar bort en bit men det är viktigt att man inte tar bort för mycket, minst 20% fett ska det vara. 
 
Köttkvarnen jag har är från Braun och är superenkel att använda. Vi råkade glömma bort att ta bort kniven som skär av köttet så istället för långa trådar av kött blev det små pluttar, men det gjorde ingenting alls för resultatet. Perfekta hamburgare med två olika sorters ost, bbq-sås, ketchup, senap och lök blev det. Alltså, det finns ju inget bättre! 
 




Blir firad med champagne och rosor

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Igår kom Martin hem med finaste buketten rosor och en flaska Dom Perignon 2004 för att fira mitt körkort. Världens bästa! Jag sprang bort till NK Saluhall och köpte ostar, chark, bröd och annat gott och så hade vi mysigaste fredagskväll hemma tillsammans. 




ÄNTLIGEN SVENSKT KÖRKORT!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer

Äntligen har jag skaffat svenskt körkort! Har ju haft mitt amerikanska men eftersom jag inte får använda det i Sverige längre har jag behövt ta ett nytt.  

Jag åkte till Eskilstuna tidigt, tidigt imorse, tog två körlektioner med Poas Trafikskola (så himla trevliga killar som jobbar där) och sen uppkörning klockan 10.00.

Det kändes egentligen som att min körning inte var så speciellt bra och jag var så nervös att jag höll på att svettas ihjäl under hela bilturen men när vi åkte tillbaka till Trafikverket och jag fick höra ”Ditt prov idag är godkänt” höll jag på att dö av lycka.

ÅH VILKEN PERFEKT START PÅ HELGEN! 

 

 





Bland marmor och rutmönster

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 
Ledsen för lite dålig uppdatering de senaste dagarna men det är fullt upp på jobbet och när jag är ledig gör jag annat så det blir inte mycket tid över för att sitta vid datorn. Roligt men det blir förhoppingsvis lite bättre snart! 
 
Bilden ovan är från i helgen när jag efter några glas vin på Nobis Hotell tyckte att det var en utmärkt idé att fotografera mig själv i spegeln på toaletten. Nåja.. Älskar i alla fall min kjol som är från Forever21 i London och en del av ett set som kom med en omlott-magtröja i samma tyg. Så himla bra! 




Inget mer kaffe!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
Det får vara slut med kaffe för mig nu. Har upptäckt de senaste månaderna att både min kropp och mitt psyke reagerar negativt på det på en massa sätt. Blir stressad och får obehagskänslor som gör att jag inte kan koncentrera mig. Pigg blir jag inte heller. 
 
Frågan är vad det beror på. Varför är jag extra känslig mot koffein och varför har jag inte varit det tidigare? Till och med när jag dricker te med koffein i kan jag ibland må konstigt. Känns inte riktigt värt det. Någon annan som har samma problem?
 
Som tur är är jag inte beroende och kan känna mig nöjd med att dricka mitt koffeinfria detox-te.




Kantarellsmörgås

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
 
Igår hade Martin redan ätit så jag gjorde en favorit till mig själv - kantarellmacka. De hade bara trattkantareller i mataffären men det smakade lika gott det. Med bacon, lök, purjolök, grädde och lite cayennepeppar stekt i smör och toppat med ost blev det en utsökt middag för en. Hade på lite ruccola efter bilden togs för krispighet. Gottigott!

Imorgon ska jag åka omkring och intervjua/fotografera några människor till en av våra tidningar. Det är någonting som jag inte är helt bekväm med, att gå fram till främmande personer och ställa frågor, men jag tror att det är rätt nyttigt att göra ändå. Man lär ju sig ju mer man provar på, eller hur?  




Det är ju ändå snart jul..

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
7 kommentarer
 
 
 
Hörlurar från Frends Taylor
 
 
 Doftljus, Le Labo

 
Solglasögon, Persol
 
 
 
 Örhängen i diamanter och 18K guld, Kimberly McDonald
 
Ljus, Eclectic by Tom Dixon





Hamburgerpsykos

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Stötte på konstigaste hemsidan någonsin igår men tror ni inte att jag satt i typ en kvart och bara rörde runt med musen på skärmen för att se hur många hamburgare jag kunde duplicera? Det här är någonting att kika på när du har absolut ingenting annat att göra. 
 
Klicka på egen risk, det blir lite psykande efter ett tag. Eller avslappnande Kan inte bestäma mig. 
 




Mexikansk majs

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Det här blev gårdagens middag, lika gott som vanligt. Hade en ny sorts osts om killen på NK Saluhall tipsade om och det blev jättebra! En massa cayenne, lime och så koriander förstås. Ibland är det lätt att göra riktigt god mat. 




Idag saknar jag det.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Ojsan hoppan, idag längtar jag tillbaka till New York. Speciellt vår i New York. Det är den bästa årstiden i den staden, man är lycklig varenda eviga sekund typ. Allt vaknar till liv och blir vackert på ett sätt som inte sker någon annanstans. Måste försöka åka tillbaka och hälsa på alla mina bästa nästa år. Lite bilder med vårkänsla från förra året: 
 




Instagram den senaste tiden.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
 
Lite bilder från Instagram den senaste tiden. Där hittar ni mig på @sofiemarialundberg




Wagyu och tryffel på Griffin's

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Igår hade vi torsdagsdate, jag och Martin, och vi besökte vårt favoritställe Griffin's Steakhouse igen. Den här veckan består deras chef's choice av en wagyuhamburgare med hyvlad tryffel och tryffelmajonäs - kan ni förstår hur gott? Var självklart tvungen att prova. 

Eftersom wagyukött är så otroligt dyrt var det en väldigt liten hamburgare, trots att den kostade 355 kronor. Martin tyckte nog det var lite för lite eftersom han fick slänga sig över pommes fritsen sen men med en förrätt bestående av råbiff innan tyckte jag det var en helt perfekt storlek Riktigt god var den, med mjukt potatisbröd och vattenkrasse som vägde upp för alla rika smaker av tryffel och kött. Nam, nam. 
 
Måste för övrigt skaffa mig en bra liten digitalkamera. Den jag har nu tar riktigt dåliga bilder så fort det blir lite mörkt och systemkameran kan jag inte släpa med mig vart jag än går. 




Hallon i mjölken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Jag har som bekant alltid is i glaset om jag dricker mjölk. Vissa tycker det är konstigt men jag tycker det blir perfekt kallt och gott då. Och när jag imorse inte hade is fick det bli frysta hallon. Fungerade bra det också. 




Älskar NK Saluhall

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Har nyss varit och handlat på NK Saluhall som vanligt och jag bara måste ge den butiken så mycket beröm. Älskar att gå omkring i gångarna där och upptäcka nya, spännande saker varje gång. Personalen är otroligt trevlig och tillmötesgående, speciellt de som jobbar i ost- och charkdisk. Idag när jag skulle köpa ost mindes killen som jobbar där mig från flera veckor tillbaka - och föreslog en ny sorts ost till den maträtt (majskolvar) jag skulle laga då. Man blir ju så himla glad! 
 
Och tro inte att jag säger detta för att jag nu jobbar med NK eller att jag får någon slags specialbehandlning. De vet inte om att jag jobbar med STIL och jag är genuint förälskad i den underbara matbutiken.  




Pressvisning

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Ledsen för dålig uppdatering men var så trött igår när jag kom hem från Göteborg att jag la mig i sängen direkt. Det är mycket jobb just nu och det är självklart så himla kul, men det gör också att man tar sig mindre tid att sätta sig vid datorn på kvällarna som ni kanske förstår. 
 
Idag har jag varit på pressvisning på Mildh PR. Vi fick se nyheterna för våren och äta god frukost. Det är ju så himla roligt det här jobbet, när man får gå på roliga tillställningar hela tiden och se allt nytt före alla andra. Lite lyxigt sådär.  




Nostalgisk sötsak.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Kom till Göteborg för några timmar sedan, har precis tagit en varm dusch och sitter nu och myser i soffan med familjen. Gud vad skönt det är att vara hemma ibland, om än bara för en kort stund. 
 
Fick världens nostalgitripp när jag var i mataffären här med mamma och hon visade mig att de har milch-schnitte. När jag var liten bodde min familj några år i Österrike och där lärde jag och min syster oss att älska denna lite udda choklad- och mjölkprodukt. Som en GB Sandwich fast utan glass och, om man ska vara ärlig, ganska torrt chokladbröd. Världens bästa tyckte vi i alla fall och varje gång vi är tillbaka i Österrike äter vi alltid milch-schnitte och minns våra år på kindergarten i Zell am See. Nu får det nog bli en sån till efterätt tror jag. 
 




Åker till Götet.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
 
Idag åker jag till Göteborg. Vi ska ha möten på NK hela dagen imorgon så jag tänkte att jag kunde passa på att åka dagen innan och träffa min familj och den lilla krabaten på bilden ovanför. Var längesen jag var hemma så det ska bli mysigt.

Men först, pressmöte på PR-byrå! 




Mynta, rom, lime.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Idag är det söndag och trots att söndagsångesten alltid smyger sig på har det varit en bra helg. I fredags blev det en runda hem till en kompis på söder, vidare till en sportbar och sen Broken till sent och en pizza med älskling mitt i natten. Igår var vi ute och åt middag med kompisar och innan det bjöd vi på drinkar hemma! Det skulle bli en caipirinha men jag kom på i efterhand att man ju egentligen inte ska ha mynta i en sådan så det blev väl någon slags mojito. Gott blev det i alla fall! 
 




Tre skönhetsfavoriter

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Jag har bestämt mig för att börja ta hand om min hud och mitt hår lite bättre. Sen jag började sminka mig har jag tvättat mig med tvål och efter ett antal utskällningar från olika hudexperter inser jag att det kanske inte är så hållbart. Så här är tre av mina nya favoriter som förhoppningsvis bidrar till att hela jag kommer stråååla
 
Dr Hauschka Rengöringsmjölk - Det här är istället för ovan nämnda tvål alltså. För mig är det lite svårt att vänja mig vid en kräm, som ju inte är alls lika effektiv som en stark tvål, men jag märker att min hud mår bättre redan.
 
 
Nashi Argan Hårolja - Den här lilla härligheten tipsade min syster mig om. Jag har i några droppar i längderna under dagarna och sover med lite mer som inpackning när jag ska tvätta håret morgonen efter. Har inte använt den tillräckligt länge för att märka ett större resultat men än så länge känns det himla bra. 
 
 
John Masters Organic Face Serum - Eftersom jag har misshandlat min hy under så många år tänkte jag att lika gärna direkt kan börja med anti-aging. Den här innehåller c-vitamin som ska ge huden mer.. ja, vitaminer. Förhoppningsvis lite mer lyster och så. Luktar apelsin så det känns som att det är det jag smörjer in i huden. 
 




Choklad-banan-dopp

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
159 kommentarer
Jag vet inte om jag redan har skrivit om detta och i så fall ber jag om ursäkt, men det tål att visas igen. För några veckor sen var jag sötsugen - som vanligt - och då hade vi banan, mörk choklad och grädde hemma. Sim-sala-bim, så  hade jag skapat en riktigt god liten efterätt som inte är sådär fruktansvärt onyttig. Man kan säkert göra det lite mer snitsigt än att doppa hela bananen i smeten som en annan grottmänniska men framför TV:n passade det alldeles utmärkt. 
 
Choklad-banan-dopp
1 banan
några rutor mörk, ekologisk choklad
1 dl grädde
1 klick smör
vaniljpulver. 
 

1. Smält choklad tillsammans med grädde i en kastrull. 
 
2. Ha i en klick smör i slutet som smälter ner i röran. 
 
3. Avsluta med ekologiskt vaniljpulver. 
 
4. Häll över i en skål och doppa banan (eller annan frukt) i smeten. 
 




Tänkvärd reklam för naturlig mat.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
 

Ni har säkert hört (läst) mig prata om Chipotle under tiden jag bodde i New York – en mexikansk matkedja där jag ofta åt lunch de dagar jag jobbade på Oscar de la Renta. De serverar burritos, enchiladas, sallader och en massa annat på ett väldigt fräscht och tilltalande sätt. De försöker att i så stor mån som möjligt använda sig av naturliga råvaror och köttprodukter, och matlagningen sker alltid direkt i köken istället för via halvfabrikat.

Nu har de som del av sin kampanj ”Cultivate a better world” skapat ett mobilspel och en helt fantastiskt fin film som tar upp problemet med onaturligt framställd mat. Tänkvärt och vackert, tycker jag. Låten med Fiona Apple är dessutom beroendeframkallande!  

Kolla filmen här nedan: 

 




Chokladbollar utan socker och vetemjöl

Skriven .
Placerad i "Mat, Recept, Vardag, "
5 kommentarer
Som sagt, jag fick för mig att baka igår kväll och resultatet blev jättegoda chokladbollar, helt utan vanligt socker och mjöl. Jag fick tillfälle att prova det Sukrin+ jag köpte häromdagen och det funkade faktiskt överraskande bra som substitut till socker. Som alltid får man en liten hint av eftersmak från stevian men det störde inte tycker jag. Bollarna smakade riktigt likt vanliga chokladbollar, himla bra! 
 
Chokladbollar (ca 5-7 stora)
50 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1 tsk kaffe
1,5 msk Sukrin+ eller annan sötning (rå honung t ex)
1 tsk vaniljpulver
3 msk kakao
en handfull hasselnötter 
 
1. Blanda mandelmjöl, Sukrin+, vaniljpulver och kakao i en skål. Tillsätt kaffe och kokosolja tillsammans med smöret i mindre bitar och rör om till en smet.  
 
2. Krossa hasselnötter i en mortel. De ska bli ganska grova, så att bollarna får lite crunch.
 
3. Häll i hasselnötterna i smeten, blanda och lägg bunken i kylen en stund så att den blir stel. 
 
4. Ta ut smeten och rulla till bollar. Doppa i kokosflingor eller kakao. 

Förvara i kylskåpet så att de inte smälter. 
 




Wake me up!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
3 kommentarer
Oh, hallelujah vad trött jag är idag. Lyckas aldrig somna i tid nuförtiden så morgnarna är en liten kamp för att vakna till liv. Igår fick jag dessutom för mig att baka vid 21.30, kanske inte världens smartaste. 

Nu ska jag röra mig så sakta ur sängen och locka mitt hår så att jag slipper tvätta det (världens bästa knep). Hoppas ni alla får en bra dag! 
 
En annan gång när jag lockade håret men var något piggare.




Hemmagjorda tortillas utan mjöl

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Igår var det taco-söndag och jag bakade för första gången mina helt egna tortillabröd. Receptet jag använde mig av hittar ni här, kan varmt rekommendera det om ni försöker skära ner på kolhydrater för det smakade riktigt gott! Nästan ingen skillnad alls från ett vanligt tortillabröd. 
 
På tortillan åt jag en blandning av naturbetad lamm- och nötfärs, hemmagjord guacamole, majs, grönsaker och - självklart - massor med koriander. 
 
 




Sockerfri Nutella och annat trevligt.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Var nere på LCHF-butiken i Sturegallerian idag och köpte lite grejer. Var ute efter müsli att äta till frukost men fick med mig lite annat också. 
 
1. Sukrin+ - ett strösocker gjord av Stevia. Har varit lite skeptisk mot dessa grejer eftersom jag inte vet riktigt hur bra det faktiskt är. Förmodligen ingenting man äter dagligen men däremot kan det ju vara händigt om man någon gång vill baka eller så. 
 
2. Cavalier Stevia - en Nutella-liknande chokladkräm som jag varmt kan rekommendera om ni försöker undvika socker men ändå vill unna er något gott iband. Den här smakade faktiskt helt fantastiskt. Som med allt annat ska detta självklart ätas med måtta, men tänk er detta på mandelmjölspannkakor - mmmm! 
 
3. Tacokrydda - En tacokrydda helt utan en massa konstigheter. Tänkte jag kunde prova eftersom vi ändå ska göra köttfärs ikväll. 
 
4. Müsli - gjord på nötter, kokosolja, kokosflingor, vaniljpulver och annat gott. Luktar fantastiskt och det kommer nog bli perfekt till frukost. 




Nu ska det svettas!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Häromdagen köpte jag ett par nya träningsskor då mina egna börjat sjunga på sista refrängen. Hittade ett par från Nike som jag tycker så himla mycket om. Det gör ju faktiskt så stor skillnad för motivationen att ha snygga träningskläder, hur ytligt det än kan låta. 
 
I veckan har jag lyckats få in tre träningspass: ett intervallpass på treadmill, ett Grit Cardio och ett Performance Hi Intensity. Avslutar jag med ett intervallpass imorgon så når jag mitt mål på 4 träningspass per vecka. Får väl se hur söndagstrött jag är.. 




Favoritsmycken

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
Jag har blivit så himla dålig på att använda mina smycken det senaste året och det måste ändras på. Jag har några riktigt fina äkta smycken, bland annat dem solida guldring som mina föräldrar designade åt mig i studentpresent, mitt armband från Tiffany & Co och en massa ringar från tiden då jag jobbade i smyckesbutik. 

Det får bli en snar bättring. För vad är meningen med att ha en massa smycken om man aldrig använder dem? Precis.  
 
Det var allt för idag. Godnatt! 




Nyttiga chips att göra hemma.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Häromdagen testade jag ju att göra grönkålschips. Världens enklaste snacks att slänga ihop - och ärligt talat tycker jag att de är ett riktigt bra substitut till potatischips. Såhär gör ni: 
 
Grönkålschips
grönkål
chili
vitlök
salt 
olivolja
1. Skölj grönkålen och plocka bladen från stjälken. 
 
2. Hacka vitlök och chili, blanda tillsammans med olivolja och salt i en bunke
 
3. Slunga grönkålsbladen i oljeblandningen så att alla blad täcks 
 
4. Lägg på bakplåtspapper och lägg i ugnen i ca 15 minuter på 130 grader - eller tills alla är krispiga. 
 
Om ni inte vill ha smak på chipsen går det lika bra med bara olivolja och salt. Men jag älskar ju chili och det ger en extra liten kick. 
 




De bästa matmagasinen

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Idag på jobbet fick jag i uppdrag att åka och köpa mattidningar som vi ska ha som inspiration för kommande matreportage, bland annat i STIL. Typ världens roligaste uppgift! Först gick jag till Press Stop på Regeringsgatan och köpte två, därefter åkte jag till fantastiska butiken Papercut på Söder där jag hittade resterande. 
 
Dessa tidningar är rankande några av de bästa och mest inspirerade mattidningar i världen, och jag kände mig som ett barn på julafton. Än så länge har jag inte kunnat hitta en favorit - jag tycker om precis varenda en - men jag tänkte spendera resterande lunchtimmar den här veckan med att gå igenom alla. Wohoo. 
 




Dagens ekologiska.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
En liten, liten, liten vitkål. 
 
Biodynamiskt framställd ost från Holland. 
 
En megastor korv med köttfärs. 
 
Chili och lime - bästa smakerna någonsin. 




Nykomling på Pinterest

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Nu när jag arbetar med mode- och livsstilstidningar kändes det rätt att bli lite mer aktiv på Pinterest och samla inspirationsbilder inför jobb och liknande. Har inte hunnit samla på mig så många ännu men är på god väg. Tycker det är ett alldeles utmärkt sätt att samla på sig sina favoritbilder utan att allt hamnar i tusen olika mappar! 
 
Vill ni kika på min Pinterest hittar ni den här: http://www.pinterest.com/sofiemarialund/pins/