Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Nyttiga chips att göra hemma.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Häromdagen testade jag ju att göra grönkålschips. Världens enklaste snacks att slänga ihop - och ärligt talat tycker jag att de är ett riktigt bra substitut till potatischips. Såhär gör ni: 
 
Grönkålschips
grönkål
chili
vitlök
salt 
olivolja
1. Skölj grönkålen och plocka bladen från stjälken. 
 
2. Hacka vitlök och chili, blanda tillsammans med olivolja och salt i en bunke
 
3. Slunga grönkålsbladen i oljeblandningen så att alla blad täcks 
 
4. Lägg på bakplåtspapper och lägg i ugnen i ca 15 minuter på 130 grader - eller tills alla är krispiga. 
 
Om ni inte vill ha smak på chipsen går det lika bra med bara olivolja och salt. Men jag älskar ju chili och det ger en extra liten kick. 
 

michaela- mamma till tre 💗

vilket härligt tips! det vill jag gärna prova :)

2013-10-03, 20:06:22
Hemsida: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Daniella 🌙

175 grader ger den perfeka krispigheten c:

2013-10-03, 21:32:30
Hemsida: http://vapenbroder.blogg.se/
Ylva Malmcrona

Mm, låter gott!
Tänkte att du ville se det här ;)

http://seeyouatmidnight.blogspot.ch/2013/10/good-morning-sweetcheeks-what-are-you.html

2013-10-04, 09:57:17
Liza Ellisson

Mmmm! Måste testa det ikväll!!

2013-10-11, 11:12:39
Hemsida: http://miissapriil.blogg.se/
Ida

Hej! Vart hittar du färsk grönkål? Varit på jakt efter det länge men kan bara hitta vid jul...i Skåne/Halland dessutom.

Svar: Hej :-) Jag har hittat det i NK Saluhall och ekologiska Eat här i Stockholm. Men jag vet att det inte är helt lätt att få tag på, förutom vid jul som du säger. Hoppas att du hittar det någonstans, annars kan du ju alltid fråga i din mataffär om de kan ta hem det. Lär inte vara några problem :-)
Sofie Lundberg

2013-10-11, 16:13:33
Sophie

Mina ligger i ugnen nu, fick tipset av Daniella (Vapenbroder). Ska bli sjukt spännande att se om det kan funka som någon form av substitut. Btw jag köpte färsk grönkål i en grönsaksbutik, alltså inte någon matkedja. Bor i Oslo och i många sk "invandrargrönsaksbutiker" (alltså hatar verkligen det ordet sorry men kommer inte på något annat just nu) finns det mycket större utbud av färska grönsaker. Dessutom mycket billigare. Kram

2013-10-20, 19:22:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback